<  Înapoi la Pagina de EDUCAŢIE PRIN PARANORMAL


CUGETĂRI 2018

Autor: NINA PETRE

DIN EXPERIENŢA CONSILIERII SPIRITUALE

REIKI

Reiki reprezintă un complex de practici terapeutice străvechi, dar în mare parte a fost îndepărtat de la esenţa tradiţională prin născocirea unor direcţii “moderne”. Fiecare practicant Reiki îşi adaptează ştiinţa la modul său de viaţă şi la propriile concepţii despre natura umană.

În mod evident, un practicant de Reiki cu sufletul curat devine un filosof, un îndrumător pentru cei care i se adresează. Cu cât avansează pe calea practicării Reiki, i se alătură tot mai mulţi ghizi spirituali, care îl ajută să devină un om cu un caracter puternic, fin cunoscător al naturii umane. Apar momente când spiritele protectoare îşi fac simţită prezenţa lor benefică, dar oamenii le percep sau nu le percep, de la caz la caz.

 

YOGA, PROTECŢIA

Eşti un om înzestrat cu anumite aptitudini extrasezoriale, accentuate probabil prin cursurile de yoga. Dacă nu ai continuat să practici yoga în anii următori, ai devenit vulnerabilă la atacurile energetice ale unor persoane, fie că au fost intenţionate sau nu. Pierderile de energie, cu toate simptomele descrise de tine, puteau fi prevenite prin practici spirituale ca Yoga, Reiki, Qigong şi altele.

Somnolenţa accentuată de care ai suferit multă vreme sau chiar perceperea entităţii malefice cauzatoare de ghinioane şi accidente puteau fi evitate prin practici frecvente de energizare fizică şi revigorare psihică. Omul este mai puternic decât entităţile astrale, bune sau rele, pentru că are o structură densă şi este înzestrat cu o mulţime de abilităţi necesare autoprotejării.

  

EXTAZUL

Viziunile însoţite de stările de extaz pe care le-ai avut te-au ajutat să priveşti cu detaşare suferinţele din trecut, să îţi înţelegi mai bine părinţii cu toate greşelile lor, să accepţi ideea că omul poate să trăiască şi în condiţii de calm şi armonie, nu numai de discordie, violenţă şi sete de răzbunare.

Este greu să obţii stările de extaz în mod frecvent. Ele sosesc atunci când fiinţa omenească are nevoie de o comunicare deosebită cu propriul spirit.

Nina Petre

30 decembrie 2018

< Sus >

REÎNCARNAREA RUDELOR

Familia şi rudele tale de acum nu reprezintă reîncarnarea tuturor rudelor din celelalte vieţi. V-aţi întâlnit uneori de-a lungul evoluţiei speciei umane sub formă de rude, prieteni, duşmani sau colaboratori, ca reîncarnări ale spiritelor care v-au dat viaţă.

  

COPII REÎNCARNAŢI ÎN ACEEAŞI FAMILIE

Se întâmplă adeseori ca spiritele unor copii morţi de timpuriu să încerce o nouă încarnare în aceeaşi familie. Uneori reuşesc performanţa revenirii pe Pământ, alteori renunţă la reîncarnare şi se întorc în lumea veşnică. Există legături de suflet incontestabile între oamenii de astăzi şi fiinţele cu care au relaţionat în alte vieţi.

  

COPIII PARANORMALI

Copiii, până la vârsta de 6-7 ani, au percepţii extrasenzoriale deosebite, mai puternice decât ale multor adulţi. De obicei, părinţii le fac observaţie să nu mai spună prostii, iar copiii se simt nedreptăţiţi şi neînţeleşi, cu toate că, din punctul lor de vedere, consideră că au dreptate în ceea ce văd. Pot să ajungă la stări de nervozitate, iar părinţii îi duc repede la medic.

 

 STRĂMOŞUL GENETIC POATE FI ANTECESOR SPIRITUAL?

Între antecesorii spirituali şi strămoşii genetici pot exista legături karmice dacă spiritele lor au avut întrupări umane care s-au cunoscut într-o anumită perioadă istorică. Întâlnirile karmice apar sporadic, de obicei la intervale de timp mai mari de un secol.

Omul de astăzi poate avea antecesori spirituali care au fost chiar strămoşii lui. Prin cunoaşterea unui număr mare de antecesori spirituali se pot identifica relaţiile karmice reciproce ale unora dintre ei. Pot să fie descoperite întâlniri karmice atât în prezent, cât şi în trecutul apropiat şi cel îndepărtat.

Au existat oameni pe Pământ şi în urmă cu 3 milioane de ani.

Spiritele se încarnează, nu oamenii. Omul este o fiinţă unică. El trăieşte de când se naşte şi până moare. Spiritul său are o viaţă mai lungă. Atunci când îmbătrâneşte peste măsură, spiritul se divizează la dorinţă în spirite tinere, lipsite de experienţa vieţii terestre.

Nina Petre

20 decembrie 2018

< Sus >

MESERIA DIN ALTĂ VIAŢĂ

M-ai întrebat dacă şi în această viaţă ar trebui să îţi placă unele lucruri care ţi-au plăcut într-o altă viaţă, cum ar fi de exemplu, meseria. Aici se pune în primul rând problema atitudinii omului de astăzi faţă de karma lui, parţial, bineînţeles, deoarece karma preluată din toate vieţile anterioare este aproape infinită. În fiecare zi, omul îşi arde elemente din karmă şi acumulează altele noi, aproape fără să îşi dea seama.

Profesiile din vieţile anterioare nu sunt obligatorii pentru omul de astăzi. El rămâne doar cu amintiri plăcute sau neplăcute, cu aptitudini deosebite despre care nu îşi dă seama de pe unde le-a moştenit sau cu obsesii, temeri, boli grave, care iar nu se justifică pe cale genetică. Tu, cea de astăzi, ai profesia pe care ţi-ai ales-o de bună voie, fără să îi întrebi pe sutele de antecesori spirituali sau pe spiritul tău ce ai de făcut în această viaţă.

Situaţia se complică în momentul când cineva priceput la regresii temporale îţi dezvăluie vieţile unor antecesori spirituali. Din acel moment al revelaţiei spirituale, tu începi să gândeşti într-un mod mult mai profund decât până atunci.

Referitor la atitudinea constructivă vizavi de faptele antecesorilor spirituali, am nişte sfaturi să îţi dau. De exemplu, dacă ţi-a plăcut un antecesor cu fiinţa şi faptele lui, poţi să îl imiţi atât cât doreşti şi cât îţi permit vremurile în care trăieşti. Dar dacă un antecesor îţi provoacă silă, dispreţ, revoltă, din cauza faptelor sale reprobabile sau a caracterului său respingător, aici deja apare misiunea ta de a corecta ceea ce nu a fost în ordine la el. Fără îndoială că ne putem anula karma negativă prin fapte bune şi printr-o atitudine pozitivă faţă de problemele vieţii.

 

CE SĂ ÎNŢELEGI DIN VIAŢA ANTECESORULUI

M-ai întrebat ce lecţie trebuie să înveţi din viaţa antecesorului. Doresc să menţionez că prin KARMĂ putem înţelege totalitatea consecinţelor faptelor antecesorilor spirituali. Tu îţi cunoşti viaţa de acum, iar prin compararea faptelor tale cu cele ale antecesorilor spirituali, vei înţelege că trebuie să corectezi ceea ce ei au făcut rău şi să continui faptele lor bune.

Bineînţeles că toate acţiunile tale trebuie să fie adaptate la realitatea în care trăieşti. Spiritul tău a avut sute de vieţi anterioare sub forma umană, aşa că elementele karmice preluate de tine sunt în număr infinit de mare.

Nina Petre

5 decembrie 2018

< Sus >

KARMA SE INSINUEAZĂ ÎN VIAŢĂ

Influenţa karmei este foarte complexă, imprevizibilă şi dificilă. Karma se strecoară în viaţa omului ca apa printre pietre, mai ales acolo unde găseşte un loc prielnic pentru a-şi dezvolta acţiunea. Aici se potriveşte proverbul românesc “Unde dai şi unde crapă!”. Omul conştient de posibilitatea apariţiei unor probleme karmice se străduieşte să îşi facă ordine în viaţa de zi cu zi, mai ales în relaţiile cu ceilalţi din jurul său. Orice stare prelungită de tensiune între oameni poate să favorizeze apariţia unor fenomene karmice, ca o continuare a incidentelor manifestate în vieţile antecesorilor spirituali. Evitarea certurilor între rude aduce mult bine în viaţa omului. Toţi cei cu care vii în contact de-a lungul vieţii (membri de familie, rude, colaboratori, prieteni, duşmani etc.) reprezintă reîncarnări ale spiritelor unor fiinţe care au trăit şi în alte epoci istorice. Iubirea, duşmănia, setea de răzbunare se pot transmite peste veacuri. Să nu uităm că antecesorii spirituali sunt rudele tale spirituale, la fel cum strămoşii sunt rudele tale genetice.

 

KARMA NEGATIVĂ

Am întâlnit multe cazuri în care oameni cu mari probleme de sănătate au avut strămoşi spirituali (sau genetici) care au ucis oameni. Cea mai puternică soluţie de a scăpa de o zestre karmică atât de dură este aceea de a te dedica binelui celor din jur. Mai clar, dacă un strămoş a ucis şi a schilodit, tu trebuie să ajuţi oamenii să trăiască, indiferent pe ce cale benefică porneşti în ajutorul semenilor tăi.

 

EROAREA SINUCIDERII

Mă îngrozeşte faptul că ai încercat să te sinucizi. Pentru ce şi pentru cine? Dacă Dumnezeu ţi-a dat această viaţă, tu ai datoria să ţi-o trăieşti din plin, după cum doreşti. Sper că nu vei mai încerca vreodată gestul fatal, în primul rând din motivul că spiritul şi sufletul tău se vor chinui multă vreme pe lumea celalaltă din cauza ta. Am contactat, de-a lungul anilor, multe spirite de sinucigaşi. Este uimitor câtă suferinţă zace în ele şi cum îşi cer iertare cu disperare pentru gestul necugetat al unor oameni care şi-au pus capăt zilelor.

Nina Petre

27 noiembrie 2018

< Sus >

ÎNTREBĂRI STANDARD, RĂSPUNSURI SIMPLE

M-ai întrebat care este tema ta de viaţă şi dacă poţi să o afli singur. Mersul vieţii unui om nu se încadrează în scheme teoretice şi în idei care nu au acoperire în practică. Din cauza unor astrologi şi ezoterişti care nu mai ştiu ce idei fanteziste să răspândească pentru ca lumea să îi creadă teribil de deştepţi, o mare parte din populaţie a ajuns să fie obsedată de întrebări standard, cum sunt următoarele: Care este misiunea vieţii mele? De ce m-am încarnat? Care este tema mea de viaţă?

Din neştiinţă sau cu reavoinţă, s-au creat confuzii periculoase în minţile oamenilor. De exemplu, oamenii cred că au mai trăit şi în alte vieţi, acuzându-se singuri pentru greşelile unor oameni diferiţi de ei care au trăit în alte epoci istorice. De câte ori am ocazia, le explic clienţilor mei că un singur om nu poate să fie prezent în fiecare secol. Niciodată doi sau mai mulţi oameni nu vor fi identici.

În ceea ce priveşte lecţia de viaţă sau tema vieţii, nu este vorba despre o singură lecţie şi o singură temă. Viaţa omului este extrem de complexă şi bogată în evenimente. În fiecare zi, omul trece prin tot felul de situaţii, în urma cărora trebuie să tragă nişte concluzii şi să ia măsuri spre binele său. Cu cât omul este mai atent la ceea ce i se întâmplă şi se străduieşte să îşi corecteze greşelile de zi cu zi, cu atât mai uşor spiritul său primeşte experienţe în plus, care îl ajută să se înalţe în rang. Vorbele sofisticate ale unora nu valorează nimic în comparaţie cu faptele de omenie şi experienţa pozitivă acumulată de om în timpul vieţii sale.

Omul trebuie să lupte pentru transpunerea în fapte a idealurilor sale. Ca om, te-ai născut cu liber arbitru. Aceasta înseamnă că ai dreptul moral şi spiritual de a trăi aşa cum doreşti şi cum îţi place. Dacă societatea te împiedică uneori în faptele tale, este o altă problemă. Chiar şi din acest motiv, există multă nedreptate pe pământ.

La întrebarea “pentru ce venim pe lumea aceasta?” îţi dau un răspuns clar: pentru că aşa a vrut spiritul care ne-a dat viaţă. Ca fiinţe umane, suntem doar parţial pe picioarele noastre. În mare parte, facem jocul spiritului nostru, care îşi cunoaşte foarte bine interesele.

 

LECŢIILE DE VIAŢĂ MAJORE ŞI MINORE

M-ai întrebat despre lecţiile de viaţă stabilite prin destin. Aici este ceva neclar pentru tine (şi pentru alţi oameni, bineînţeles). Lecţiile de viaţă sunt concluziile pe care trebuie să le desprindă fiecare om din ceea ce i se întâmplă zi de zi. Există situaţii majore, cum ar fi accidentele, căsătoria, conflictele grave, divorţul, decesele unor persoane, din care cei implicaţi sau cei care asistă la ele trebuie să tragă “învăţăminte”, adică nişte concluzii educative. Acestea sunt lecţii de viaţă majore.

În afară de ele, omul învaţă zilnic din momentele fericite sau nefericite prin care trece, iar dacă este conştient de ceea ce i s-a întâmplat, poate să desprindă nişte “învăţăminte” folositoare pentru el. Acestea se pot numi lecţii de viaţă minore.

 

MISIUNEA VIEŢII

Povestea cu “misiunea vieţii” este o găselniţă prea mult vehiculată de astrologi. Misiunea vieţii oricărui om este să îşi trăiască viaţa pe care i-a dăruit-o Dumnezeu, cu bune şi cu rele, să-şi facă datoria ori de câte ori i se va cere lucrul acesta.

Nina Petre

12 noiembrie 2018

< Sus >

GHICITUL

Problemele spinoase ale vieţii, de orice natură, pot să apară oricând, ele fiind generate de influenţele karmice (care acţionează şi prin intermediul destinului), dar şi de către mersul vieţii, cu bune şi cu rele. Important pentru fiecare om NU este să i se spună că i se vor întâmpla câte şi mai câte, ci să îşi formeze el însuşi o intuiţie puternică, prin care să primească informaţiile utile stocate în subconştientul său.

 

RENUNŢAREA LA PRACTICILE MAGICE

Faptul că ai apelat la tot felul de ezoterişti şi astrologi te-a condus pe un drum paralel cu cel normal şi drept. Fiecare dintre acei escroci te-a derutat, ţi-a creat o falsă părere despre felul cum ar trebui să te descurci în viaţă. Cu toate că situaţia ta financiară se agravează, încă mai consideri că prin practici de magie îţi poţi rezolva afacerile şi celelalte probleme ale vieţii. Te afli într-un cerc din care îţi este greu să ieşi: prin practici de magie ţi-ai încurcat treburile şi tot prin magie vrei să le rezolvi. În acest sens, problema ta karmică ar fi necesitatea de a renunţa definitiv la folosirea magiei pentru optimizarea vieţii.

Cu siguranţă că în trecutul tău spiritual au existat vrăjitori care au făcut mult rău unor oameni, iar tu suporţi consecinţele ticăloşiei lor. Pentru a scăpa de necazurile financiare, ar fi bine să te bazezi pe inteligenţa ta, nu a vrăjitoarelor.

Entităţile de lumină nu cunosc noţiunea banului. Ele au treabă cu sufletele oamenilor, nu cu afacerile băneşti. Aşadar, renunţarea la rituri, la vrăji, la credinţa în puterea practicilor de magie îţi va elibera fiinţa de un lanţ periculos cu care te-au înconjurat escrocii la care ai apelat pentru ghicit sau magie. Cu inteligenţa ta, cu multă voinţă şi idei originale vei face mulţi paşi înainte pe drumul vieţii.

 

DESTRĂMAREA NATURALĂ A VRĂJILOR

Destrămarea vrăjilor se produce în mod natural după ce le expiră perioada de acţiune. Dar dacă au găsit terenul prielnic pentru a distruge omul, se poate întâmpla şi aşa ceva. Atitudinea cea mai corectă (din punctul meu de vedere) este să le ignori, să le sfidezi, să te consideri mai puternică decât ele.

Nina Petre

3 noiembrie 2018

< Sus >

CUM LUCREZ EU

Eu nu sunt ghicitoare, ci medium de investigaţie. A fi clarvăzător nu înseamnă neapărat a fi ghicitor. Clarviziune au toţi marii artişti, scriitori, oamenii de afaceri, angajaţii serviciilor secrete etc. Ca medium de investigaţie, munca mea este profilată pe cercetare, nu pe ghicit. Prin urmare, toţi clienţii mei care au înţeles bine cu ce mă ocup îmi scriu detaliat despre necazurile lor şi îmi adresează întrebări concrete, nu cu un caracter foarte general.

De unde obţin datele istorice apărute în analizele mele? De la spiritul clientului aflu cadrul general în care s-a desfăşurat viaţa fiecărui personaj, iar detaliile istorice, politice şi sociale reprezintă rezultatul cercetărilor mele, care sunt destul de laborioase. Mă pasionează istoria omenirii în ansamblul ei, fiindcă de ea aparţine istoricul vieţii fiecărui antecesor spiritual.

 

MENŢIUNI IMPORTANTE

Eu analizez fiinţa umană din punct de vedere karmic şi le atrag atenţia clienţilor mei asupra următoarelor aspecte importante:

- Destinul este influenţat de karma rezultată din vieţile anterioare ale spiritului.

Destinul are la bază intenţiile spiritului de a-şi rezolva unele probleme karmice rezultate din încarnările lui anterioare. Nu tot ce este prevăzut în destin se poate realiza în decursul vieţii. În schimb, omul face într-o viaţă mai mult decât îi prevede destinul, iar pentru fiecare pas nou i se deschide o cale secundară pe care poate să acţioneze cum doreşte el.

- Spiritul se încarnează, nu oamenii.

Nu oamenii se reîncarnează, ci spiritele. Fiecare om este o fiinţă unică. El se naşte, trăieşte şi moare. Rămân în urma lui osemintele terestre sau cenuşa, lipsite de viaţă, iar ce este nemuritor îi aparţine spiritului; sufletul celui care a murit se integrează în sufletului imens al spiritului, precum şi înregistrarea vieţii acestuia. Din înregistrarea vieţii celui decedat, cuprinsă integral în memoria spiritului, rămâne o zestre nematerială, doar energetică, numită karmă.

Spiritul care doreşte să se reîncarneze discută cu spiritele specializate în consilierea celor care vor trece din nou în trupuri umane sau animale. Obiectivele noii întrupări sunt numeroase şi nu toate ajung sa fie realizate în timpul vieţii următoare. O parte dintre aceste obiective sunt prevăzute în destin.

 

IEŞIREA DIN LANŢUL REÎNCARNĂRILOR

Referitor la dorinţa ta de a ieşi cât mai repede din lanţul reîncarnărilor, pot să îţi spun că orice ai face, chinuitor sau nu, faptul că spiritul tău va ajunge în situaţia de a nu se mai încarna se va decide pe „lumea cealaltă”, independent de antecesorii spirituali umani. Oamenii nu cunosc în totalitate ce se întâmplă în lumea spiritelor şi nu vor afla niciodată întregul adevăr, aşa cum nu se poate şti exact care este viaţa extratereştrilor.

Dacă doreşti să îţi ajuţi spiritul pentru a-şi ameliora moştenirea karmică, este bine să îţi îngrijeşti cât mai bine trupul, să practici meseriile care ţi se potrivesc, să acţionezi în aşa fel ca să fii mulţumit de viaţa ta. Mai departe, după ce vei muri, spiritul va decide ce ai făcut bun sau rău.

Nina Petre

20 octombrie 2018

< Sus >

FANTOMELE ÎN LUMEA CONTEMPORANĂ

Lumea contemporană îşi risipeşte energia şi inteligenţa pentru interese materiale, în loc să se preocupe de înnobilarea sufletului cu sentimente capabile să o înalţe în rang pe scara valorilor intelectuale, morale şi spirituale.

Pe măsură ce trec anii, fenomene legate de fantome sau alte fenomene paranormale sunt din ce în ce mai frecvente în toate ţările. Lumea spiritelor este foarte îngrijorată de ceea ce se întâmplă pe Pământ şi încearcă să le comunice oamenilor că trebuie să fie mai atenţi la comportarea lor.

 

NICIODATĂ PERFECT

Mi-ai scris că nu consideri că Dumnezeu poate să predestineze suferinţa. Dumnezeu nu predestinează nimic şi nu creează suferinţa sau fericirea umană. Energia divină este neutră, ea având rolul de a menţine viaţa în Univers. Oamenii, în schimb, născocesc vrute şi nevrute despre puterea lui Dumnezeu. Este normal ca fiecare fiinţă umană să îşi dorească fericirea absolută. Dar cum o astfel de fericire există doar în imaginaţia unora, nimeni nu poate fi perfect fericit pe Pământ.

Motive karmice se pot găsi oricând pentru bucurii şi necazuri. Trebuie, totuşi, să ai în vedere faptul că omenirea, în ansamblul ei, nu este şi nu va fi niciodată perfectă. Oamenii devin din ce în ce mai egoişti şi mai agresivi. Aşa sunt educaţi în majoritatea ţărilor, iar pace în lume nu va fi niciodată.

 

AJUTORAREA SEMENILOR

Omul bine evoluat spiritual ajută omenirea din proprie iniţiativă, folosind metodele alese de el.

Este adevărat că nu toţi oamenii vor să fie ajutaţi. Unii se supără pentru că au fost ajutaţi fără să ceară acest lucru. Din acest motiv şi din altele, oamenii cu adevărat generoşi îşi fac mulţi duşmani. Se spune prin diverse locuri că oamenii merită să fie ajutaţi numai dacă solicită ajutorul respectiv.

Prin modul tău de a gândi şi a acţiona spre binele celor din jur sau de departe, ai ajuns foarte aproape de Dumnezeu. Din acest punct de vedere, poţi să mergi liniştită pe drumul ales de tine, iar îngeraşii Domnului (Spiritele superioare care ajută oamenii deosebiţi) vor avea grijă de tine.

Nina Petre

9 octombrie 2018

< Sus >

Q & A

Am citit despre cum transmit părinţii urmaşilor genele lor. Dar nu înţeleg cum este posibil să transmită un antecesor spiritual noului-născut unele semne din naştere, urma unor răni fatale, care au provocat moartea în viaţa anterioară. De exemplu, cicatricea lăsată de un glonte de la o armă de foc...  

Noii-născuţi pot să aibă pe corp semne transmise pe cale karmică (energetică) de la antecesorii spirituali. Este un fapt constatat practic cu ocazia cunoaşterii unor vieţi anterioare. Fenomenul respectiv a fost explicat cu multă competenţă de către specialiştii din diverse ţări.

Pot relata cazul meu: la mâna stângă, lângă degetul mare, am o cicatrice mică. În vremea copilăriei, am visat de câteva ori că un câine m-a muşcat în locul respectiv. Mama mi-a spus, însă, că nu m-a muşcat niciun câine când eram mică.

 

Care consecinţă karmică este mai puternică, cea a antecesorilor spirituali sau a străbunilor plecaţi dinte noi?

Consecinţele karmice – şi cele genetice, şi cele spirituale – au diverse grade ale intensităţii cu care acţionează asupra fiinţelor umane. Nu putem stabili care sunt mai puternice şi care sunt mai slabe.

 

Spiritul îi rămân întipărite diferite trăsături sau cunoştinţe, feluri de a fi, experienţe, preferinţe sau înclinaţii care se continuă în viitoarele încarnări?

În memoria energetică a spiritului există înregistrările vieţilor tuturor celor în care a fost întrupat. Zestrea spirituală (karma) moştenită de fiecare nouă întrupare umană conţine asemănări fizice, psihice, comportamentale, profesionale etc. cu unele dintre fostele întrupări.

 

Cum vă conectaţi la spirit şi cum vedeţi persoanele din trecut în care acesta a fost încarnat?

Metodele mele de lucru în cercetarea vieţilor anterioare s-au format de-a lungul celor 24 de ani de când reuşesc să obţin informaţii din lumea spiritelor şi s-au perfecţionat în ultimii 20 de ani, de când lucrez cu publicul. Experienţa mea în acest domeniu se bazează pe telepatie, pe o bună intuiţie, pe o bună cunoaştere a oamenilor şi pe un studiu permanent al Istoriei culturii şi civilizaţiei omenirii.

 

Eu cred că spiritul încearcă prin încarnări repetate să ascensioneze la niveluri spirituale superioare pe scara ierarhiei Divinităţii. În ceea ce aţi publicat pe site, am văzut că între episoadele de reîncarnare există diferenţe spre centenar şi peste... Este o regulă în asta sau sunt ceva bariere? Sau un spirit se poate întoarce şi în câţiva ani (1-10) de când persoana în care a fost încarnat a murit?

Este adevărat că spiritele acumulează experienţă datorită succesiunii încarnărilor de care beneficiază. Intervalul dintre două încarnări umane poate fi foarte scurt, de 1-2 ani, sau foarte lung, de câteva sute de ani. Este dependent de interesele spiritului şi de şansa de a beneficia de o nouă încarnare.

 

Devierea de la elementele de bază ale destinului poate atrage modificări şi ale elementelor care s-au păstrat, adică faptul că am divorţat modifică şi vârsta predestinata etc.?

Între elementele de bază ale destinului există o relaţie de intercondiţionare. Dacă omul în cauză intră pe direcţii secundare ale destinului, se poate modifica numărul de căsătorii, chiar şi vârsta predestinată.

Nina Petre

2 octombrie 2018

< Sus >

DIRECŢIILE DESTINULUI

În cadrul Studiului nr.1 obişnuiesc să fac analiza karmică a fiinţei umane.

Moştenirea spirituală, pe care eu o numesc “karma”, reprezintă ceea ce rezultă din vieţile anterioare ale spiritului. Nu este vorba despre averea materială în bani şi diverse obiecte (mobilă, case, terenuri) sau chiar animale ce se poate moşteni de la părinţi şi rude. Pe linie de spirit, din viaţa fiecărui antecesor se transmit pe cale energetică spre succesorii acestuia trăsături fizice şi psihice, predispoziţii karmice spre anumite fapte, profesii, boli, situaţii familiale, pedepse, recompense etc. Când vorbim despre karmă, moştenirea este spirituală, nu genealogică (genetică).

Direcţiile principale ale destinului sunt prestabilite de către spirit înainte de naşterea pruncului. Spiritul ştie că omul, odată intrat pe drumul existenţei sale, nu va respecta toate dorinţele lui. Din acest motiv, în timpul vieţii se deschid mereu direcţii secundare ale destinului care însoţesc faptele omului.

Destinul este un instrument prin care spiritul îşi rezolvă o parte din problemele karmice rezultate din întrupările anterioare. La această acţiune complicată şi de lungă durată contribuie, în mare măsură, direcţiile secundare ale destinului. Destinul, în ansamblul său, transformă faptele omului în karma viitoare.

Doresc să accentuez asupra faptului că nu oamenii se reîncarnează, ci spiritele. Prin urmare, omul de astăzi nu se poate regăsi în pielea unor oameni care au trăit în alte vremuri. Nu trebuie să îţi asumi greşelile şi neîmplinirile antecesorilor spirituali, deoarece există riscul de a atrage asupra fiinţei tale influenţe karmice nu întotdeauna favorabile.

În cadrul Studiilor pe care le fac asupra antecesorilor spirituali, explic modul în care influenţele karmice contribuie în mare măsură la formarea direcţiilor principale ale destinului. Direcţiile secundare se deschid în timpul vieţii prin faptele omului care nu se încadrează în direcţiile principale, când omul ia decizii pentru noi acţiuni.

De exemplu, tu având două căsătorii predestinate, dacă nu te recăsătoreşti după divorţ, rămâi pe o direcţie secundară a destinului, corespunzătoare unei singure căsătorii. Având un singur copil predestinat, dacă vei aduce pe lume încă un copil, vei intra pe direcţia secundară care îţi permite să ai doi copii. Dacă vei trăi mai mult sau mai puţin de 78 de ani, vârsta ta predestinată, când vei închide ochii, te vei afla pe o direcţie secundară a destinului.

Nina Petre

19 septembrie 2018

< Sus >

DISENSIUNI ÎNTRE SOŢI

Nu te-ai înţeles bine cu fostul soţ pentru că spiritele voastre sunt duşmane. La baza acestei incompatibilităţi stă rangul spiritului fostului tău bărbat, care este inferior rangului spiritului tău. Cum s-ar mai spune, spiritul tău este mult mai evoluat decât al lui. Disensiunile dintre spiritele încarnate se manifestă prin intermediul oamenilor, care nu se suportă bine, oricât s-ar strădui.

 

APĂRĂ-MĂ, DOAMNE, DE PRIETENI, CĂ DE DUŞMANI MĂ APĂR SINGUR!

Prietenele sunt bune atâta timp cât nu devin invidioase, colportoare, ipocrite. Dacă totul merge bine în familia ta şi la locul de muncă, în mod inevitabil apar şi duşmani, chiar printre prietenele sau prietenii în care ai foarte multă încredere. Ai nevoie de cât mai puţine prietene, alese cu grijă, ca nu cumva să te dezamăgească la un moment dat. Încă un lucru important: prietenele nu trebuie să îţi afle toate secretele vieţii de familie pentru că le pot trăda cui nu trebuie.

 

CIOCNIRILE ÎNTRE OAMENI

Cu privire la plata datoriilor către semenii noştri, ar fi multe de spus. Aici intervine intuiţia omenească şi dorinţa fiecăruia de a face ordine în anturajul său. De obicei, persoanele apropiate astăzi sunt animate de spirite care au avut întrupări în fiinţe umane prietene, duşmane sau rude. Se întâmplă ca vechile pasiuni sau dispute să se reia peste veacuri, dar nu trebuie să generalizăm lucrul acesta. Mai clar, nu toţi oamenii care se lovesc unul de celălalt s-au mai întâlnit şi în alte vieţi. Important este ca fiinţa de astăzi să dovedească un comportament amabil, pacifist, echilibrat.

 

FRĂŢIA SPIRITUALĂ

Am întâlnit situaţii de frăţie spirituală. Pot să îţi povestesc, în linii generale, cum se comportă cei pe care îi cunosc: se simt mereu aproape unul faţă de celălalt, chiar dacă depărtarea fizică este evidentă; gândesc la unison, au aceleaşi preferinţe, doresc tot timpul să se ajute reciproc. Dacă sunt căsătoriţi şi au familii diferite, se străduiesc să îşi apropie familiile, pentru a se putea vedea mai des. Nimeni nu trebuie să ştie nimic despre iubirea lor pentru a nu-şi destrăma familiile, mai ales dacă au copii.

Nina Petre

10 septembrie 2018

< Sus >

INFLUENŢA ACTUALĂ A ÎNCARNĂRILOR

Toate încarnările anterioare sunt relevante, fiecare dintre ele având influenţe mai mici sau mai mari asupra vieţii actuale.

Gradul de influenţă a unui strămoş spiritual asupra omului de astăzi nu este dependent de distanţa în timp faţă de momentul actual.

Eu cercetez istoricul fiinţelor umane oricât de profund este necesar. A cerceta nu este un păcat.

Fireşte că şi karma părinţilor se reflectă asupra copiilor. Există o vorbă în popor: “Păcatele părinţilor cad pe copii”. Totuşi este posibil şi reversul medaliei: copiii pot fi beneficiarii unor merite pentru care părinţii lor nu au fost răsplătiţi în timpul vieţii.

 

ANTECESORII NU SUNT CLONE

Antecesorii spirituali nu sunt clonele oamenilor de astăzi, ci doar nişte rude ale lor, care au trăit în alte epoci istorice. Tu, ca om al zilelor noastre, ai moştenit pe cale spirituală câte ceva de la fiecare antecesor în privinţa trăsăturilor fizice, psihice sau karmice, aşa cum ai moştenit destule calităţi sau defecte de la rudele genetice.

Spiritul tău a avut sute de încarnări în stadiu uman, iar amintirile lui sunt bine stocate în aura sa. Există oameni care îşi pot aminti cu uşurinţă aspecte din vieţile antecesorilor spirituali. Alţii nu îşi amintesc mai nimic, aşa cum ţi se întâmplă şi ţie.

 

DIFERENŢE FAŢĂ DE ANTECESORII SPIRITUALI

Asemănările cu antecesorii spirituali sunt îmbucurătoare, dar deosebirile nu sunt de neglijat, fiindcă în ele îşi fac simţită prezenţa legile karmice, purtătoare de fericire sau nefericire. Dacă unele aspecte ale vieţii sau personalităţii antecesorului NU ţi-au plăcut, în această viaţă ai datoria spirituală de a corecta ceea ce nu a fost în ordine la el. Dacă antecesorul ţi-a stârnit admiraţia, poţi să iei exemple bune de la el, acestea fiind adaptate societăţii şi perioadei istorice în care trăieşti.

 

ANTECESORII SUNT MULŢI, TU EŞTI UNIC

Antecesorii spirituali sunt mulţi la număr, iar tu eşti o singură fiinţă a vremurilor actuale. Atât tu, cât şi toţi oamenii în care a fost întrupat spiritul tău de-a lungul mileniilor sunteţi fiinţe diferite, care au în comun doar spiritul, ca suport al vieţii. Niciodată doi sau mai mulţi oameni nu au fost şi nu vor fi identici. Nici măcar clonele create în laboratoare nu pot fi identice, deoarece au spirite şi suflete diferite.

Nina Petre

1 septembrie 2018

< Sus >

DATORIA KARMICĂ

Problema îndeplinirii datoriilor karmice este foarte discutabilă. Ştiind care ne este karma, ne străduim din răsputeri să ne mai limpezim sufletul de păcate. Dar karma şi-o ard în totalitate numai cei care ajung îngeri după trecerea "dincolo". Aceasta, după o viaţă plină de privaţiuni, de suferinţe grele, trupeşti şi sufleteşti.

 

ULTIMA ÎNCARNARE

Cei care vorbesc despre ultima reîncarnare în această viaţă riscă să spună o mare prostie. În vremurile de astăzi şi de mâine, când viaţa oamenilor va deveni din ce în ce mai complicată, este inutil să spunem că o fiinţă umană şi-a încheiat toate treburile pe Pământ. Chiar şi cele mai înalte fiinţe ale lumii spiritelor pot primi oricând misiunea unei noi întrupări omeneşti. Putem fi siguri că nimic nu este absolut în Univers.

 

ARDEREA TOTALĂ A KARMEI

Arderea karmei în totalitate, practic, este imposibil de realizat într-o singură viaţă, ea constituind un vis frumos al multor oameni care aspiră spre oprirea lanţului încarnărilor succesive. Afirm lucrul acesta deoarece arderea karmei este o problemă care intră în atribuţiile spiritului, nu ale omului. Omul îşi trăieşte viaţa cu multe bucurii şi suferinţe, acumulând zi de zi atât karma pozitivă, cât şi negativă. De karmă nu te poţi feri, cum nu poţi scăpa de aerul pe care îl respiri. Aşadar, cu cât ai cugetul mai liniştit, cu atât poţi rezista mai bine la încercările vieţii.

 

INTERVALUL ÎNTRE ÎNCARNĂRI

Încarnările unui spirit sunt persoane diferite din punct de vedere fizic, psihic, energetic, dar nu şi spiritual. Singurul element comun este spiritul care le-a menţinut în viaţă. Dar cum spiritul are o aură infinită, care conţine şi istoricul vieţilor sale anterioare, karma preluată de la fiecare antecesor li se transmite celor care se vor mai naşte.

M-ai întrebat dacă 50 de ani este un timp normal între două reîncarnări. Nu putem spune că este normal sau anormal. Durata între două încarnări este cea stabilită de spirit pentru a-şi contura intenţiile în legătură cu necesitatea soluţionării problemelor sale karmice. El se poate reîncarna şi la intervale mai mici de 50 de ani sau mai mari decât acesta.

Nina Petre

18 august 2018

< Sus >

DRUMUL ÎN VIAŢĂ

M-ai întrebat care este menirea ta în viaţă şi în ce direcţie să te îndrepţi pentru a ţi-o îndeplini. Drumul în viaţă trebuie să şi-l găsească omul însuşi ţinând cont de idealurile sale, de ceea ce îi poate oferi societatea în care trăieşte şi de aptitudinile sale psiho-fizice de a se descurca în viaţă.

 

VIAŢA E MAI TARE CA DESTINUL

Destinul este doar o anexă a vieţii şi o formă de manifestare a karmei spirituale. Viaţa omului este mai puternică decât destinul. Viaţa este plină cu decepţii, dar şi cu împliniri.

Fiecare om are dreptul să caute până când îşi va găsi persoana potrivită pentru un trai în comun.

 

OMUL ÎŞI DEZAMĂGEŞTE SPIRITUL

Este adevărat că spiritul îşi alege familia în care se va încarna. Dar, de multe ori, se simte dezamăgit şi revoltat de independenţa omului care s-a născut prin voinţa lui, om care nu îşi va urma întocmai destinul dăruit de spiritul său.

Prin încarnările sale, spiritul îşi urmăreşte propriile interese de evoluţie continuă, iar oamenii sunt nişte cobai care îi scapă mereu de sub control. Câtă vreme omul se află în viaţă, spiritul său nu îl poate influenţa prea mult, dar elementele karmice preluate din vieţile anterioare pot să devină copleşitoare pentru fiecare om.

 

NEURMAREA PROFESIEI PREDESTINATE

O influenţă psihologică puternică asupra omului o are profesia predestinată. Chiar dacă ea nu îţi convine, încearcă totuşi să te apropii cumva de munca dorită de spiritul tău. Mergând toată viaţa pe o linie profesională paralelă cu cea predestinată, poate să apară acea insatisfacţie nelămurită care să degenereze într-o depresie greu de stăpânit.

Majoritatea oamenilor practică meserii diferite de cele care le-au fost predestinate la naştere. De aici, o serie întreagă de probleme, necazuri, piedici, insatisfacţii în muncă, dorinţa de a învăţa orice altceva... Fericiţii care au învăţat şi practică meseria potrivită lor prin destin muncesc cu plăcere, învaţă uşor şi nu se mai satură învăţând câte ceva legat de meseria lor. Viaţa le pare mai uşoară, problemele mai mici.

Nina Petre

27 iulie 2018

< Sus >

OMUL ESTE "COBAIUL" SPIRITULUI

Ai dreptate considerând că lanţul încarnărilor unui spirit este un joc al polilor. Tu ai de suportat o mulţime de nedreptăţi, iar din suferinţele tale, spiritul care te animă învaţă numeroase lecţii. Omul nu este altceva decât un cobai care satisface interesele de evoluţie ale spiritului său. Dacă omul este puternic şi răzbătător în viaţă, spiritul jubilează, ştiind că, după moartea acelui om, el se va înălţa în rang. Dacă, dimpotrivă, omul este slab din fire, temător, influenţabil la rău, tristeţea spiritului este imensă.

Cu spiritul tău te afli în contact permanent. Este o colaborare intuitivă, care te sprijină în tot ceea ce faci.

Doreşti să ştii acele elemente din vieţile tale anterioare care îţi influenţează viaţa actuală. Poate că ai aflat din diverse surse ezoterice că un spirit uman are în spatele său mii de încarnări. Nu este vorba doar de 7, aşa cum afirmă unii neiniţiaţi în colaborarea cu lumea spiritelor. Să îţi relatez TOATE faptele bune sau rele săvârşite de predecesorii tăi spirituali este practic imposibil, din cauza numărului extrem de mare al acestora. Nici nu ar avea rost o astfel de descoperire, deoarece, pe măsură ce ne îndepărtăm de viaţa actuală, pătrunzând în negura trecutului spiritual, influenta vieţilor anterioare este din ce în ce mai slabă asupra omului de astăzi. Acum înţelegi de ce nu vei putea niciodată să îţi cunoşti toate vieţile anterioare şi nici cuantumul problemelor karmice rezultate din ele.

 

IDENTIFICAREA CU VIEŢILE ANTERIOARE

Omul de astăzi nu se poate identifica cu antecesorii lui spirituali. Niciodată doi sau mai mulţi oameni nu au fost şi nu vor fi identici. Fiinţa umană este o entitate unică pe Pământ şi în Univers. Nici măcar clonele nu pot fi identice, deoarece au spirite şi suflete diferite. Ţinând cont de acest punct de vedere, acceptarea problemelor karmice preluate de la antecesorii spirituali se simplifică mult. Antecesorii spirituali sunt nişte rude îndepărtate ale omului de astăzi. Ei sunt rude spirituale, spre deosebire de rudele din arborele genealogic, care sunt rude genetice. Prin urmare, noi, cei de astăzi, nu ne identificăm cu antecesorii spirituali, cum nu putem să facem lucrul acesta nici cu strămoşii noştri genetici. Acceptăm ideea că problemele karmice din această viaţă reprezintă consecinţele unor fapte bune sau rele ale antecesorilor spirituali, iar rolul nostru este de a corecta ceea ce ei au greşit şi să valorificăm faptele lor frumoase.

Cu privire la vieţile anterioare ale spiritului tău, am observat că ai tendinţa de a te identifica în mod spontan cu persoanele care au trăit acele vieţi. De fapt, ceea ce au făcut acei oameni în timpul vieţii a intrat în „arhiva astrală” a spiritului tău, adică în perispirit, acesta putând fi asemănat cu o bază de date ce cuprinde istoricul tuturor încarnărilor sale. Tu eşti o fiinţă diferită de predecesorii tăi spirituali. Ai viaţa ta, destinul tău, bucuriile şi necazurile tale. Ai moştenit câte ceva din vieţile anterioare ale spiritului, dar pe măsură ce trece timpul, totul se diluează şi se adaptează vremurilor noi.

Nina Petre

12 iulie 2018

< Sus >

DESTINUL ARE n VARIANTE

Cu privire la corelaţia dintre viaţă şi destin, este o certitudine faptul că nu tot ce este prevăzut în destin se îndeplineşte în timpul unei singure vieţi. Există, totuşi, excepţii, destul de rare. Mă refer la acei oameni care îşi parcurg destinul în totalitate. După moarte, ei ajung foarte repede în lumea celor mai înalţi îngeri, care nu vor mai fi obligaţi să se încarneze. Legea karmei se aplică numai în cazul celor care nu se află la ultima încarnare. Datorită acestei legi, rămân pentru viaţa următoare o mulţime de pedepse neispăşite şi recompense binemeritate.

Persoanele care apelează la serviciile astrologilor au tendinţa de a lua drept literă de lege tot ce este înregistrat în destin. Ţin să te asigur că nici destinul omului şi nici viaţa lui nu se bazează pe calcule matematice. Destinul este o reţea energetică extrem de fină care se întrepătrunde cu aura omului. Prin urmare, destinul influenţează viaţa, iar viaţa influenţează destinul. Aşa cum în viaţă nimic nu este fix, ea aflându-se într-o permanentă schimbare, tot aşa şi destinul se modifică pentru a se pune de acord cu viaţa. Destinul este constituit pe N variante, cu scopul de a se adapta la modul în care fiinţa omenească doreşte să îşi ducă traiul.  

Încă o chestiune: viitorul se formează din clipele trecutului şi ale prezentului. Noţiunile de trecut, prezent şi viitor sunt convenţionale, ca şi limbajul omului în totalitatea lui. De fapt, viaţa este un prezent continuu. Cuvântul „astăzi” l-ai folosit şi în trecut, dar îl vei folosi şi în zilele următoare. Proverbul românesc „Cum îţi aşterni, aşa vei dormi” conţine foarte mult adevăr. Astăzi îţi pregăteşti paşii din zilele, lunile şi anii următori.

Nina Petre

27 iunie 2018

< Sus >

OMUL SPIRITUAL, SOCIETATEA ŞI POTENTAŢII

Apreciez înclinaţia ta spre studiul fenomenelor paranormale, dar şi capacitatea de a percepe şi a explica multe manifestări umane care altora li se par de neînţeles, ba chiar bizare. După cum bine ai înţeles, astfel de lucruri nu se pot discuta cu toată lumea. Poporul român este educat în aşa fel încât să se comporte ca o masă de manevră imbecilă, unealtă docilă în mâinile celor care fac şi desfac soarta ţării.

Calităţile tale paranormale moştenite karmic îşi cer dreptul la o abordare serioasă şi eficientă. Foarte important este să nu te descurajezi la auzul unor afirmaţii răuvoitoare, care te-ar putea aduce în stare să te consideri prea mult ieşită din comun. Trăim în vremuri dominate de progresul uimitor al tuturor ştiinţelor, iar gândirea creativă a unor oameni are nevoie de curaj pentru a se manifesta spre binele tuturor.

În vremurile de astăzi, oamenii se ocupă mai mult de spiritualitate decât în secolele trecute, fiindcă au libertate în gândire şi exprimare, acces nelimitat la izvoarele culturii, iar evoluţia fiinţei umane nu mai poate fi îngrădită prin canoane religioase, războaie „sfinte” sau alte mijloace de acţiune ale forţelor întunericului.

Cum niciun popor nu este perfect, fiecare cetăţean înzestrat cu bun simţ şi înţelepciune se străduieşte să „cureţe locul” în zona lui de acţiune, având convingerea că astfel ar putea contribui măcar cu o picătură de dreptate la binele omenirii.

Populaţia este din ce în ce mai dezorientată şi depresivă. Euforia unei false vieţi prospere a dispărut, cei bogaţi devenind din ce în ce mai puţini. Cum s-ar spune, fiecare pasăre pe limba ei piere. Ignoranţa şi bădărănia s-au lipit prea tare de firea conaţionalilor noştri.

Comentariile impresionante ale beneficiarilor de episoade karmice publicate în capitolul „Amintiri din vieţile anterioare” au început să schimbe mentalitatea multor români, oamenii înţelegând că fiinţa umană are nevoie şi de hrană sufletească, pe lângă celelalte plăceri ale vieţii.

Am o vorbă pe care o repet mereu: istoria omenirii nu iartă pe nimeni! Evoluţia spiritelor, concretizată prin creşterea înţelepciunii lor, se bazează pe numeroasele vieţi omeneşti care s-au succedat de-a lungul secolelor şi al mileniilor, de când există omenirea pe Pământ.

În vremurile prezente şi în cele viitoare, cele mai preţioase daruri ale omului vor rămâne mintea iscoditoare, inteligenţa vie, capacitatea de previziune, puterea de a păstra cele mai periculoase secrete. Dintre toate aparatele superinteligente care au fost, sunt şi vor fi folosite pe Pământ, mintea omenească este cel mai puternic, fiindcă nu va dispărea niciodată.

Bunătatea sufletească nu cunoaşte graniţe în timp şi spaţiu. De când a apărut omul pe Pământ, a făcut fapte bune, dar şi rele. Din păcate, omenirea nu se îndreaptă spre Raiul mult dorit de credincioşii de pretutindeni. Dimpotrivă, tot ceea ce reprezintă răutate şi violenţă pe Pământ riscă să facă din viaţa pământeană iadul pe care nici în cele mai cumplite vise nu l-au putut vedea. Cum speranţa moare ultima, poate că generaţiile viitoare vor fi mai paşnice şi mai conştiente decât strămoşii lor.

Nina Petre

19 iunie 2018

< Sus >

LEGĂTURI SPIRITUALE ÎNTRE RUDE

Ce s-a întâmplat cu soţul şi copiii mei după ce am murit în viaţa anterioară?

Tu, ca fiinţă umană a vremurilor de acum, eşti o persoană diferită de antecesorii tăi spirituali. Iar voi toţi, fiinţe umane complexe, aţi fost diferiţi de spiritul unic, nemuritor, care te animă şi care i-a animat pe toţi ceilalţi din trectutul tău spiritual. Dacă într-o viaţă anterioară spiritul tău a fost întrupat într-o femeie, soţul şi copiii ei au trecut la cele veşnice când le-a venit vremea, la fel ca şi femeia respectivă (antecesoarea ta spirituală). Până la venirea ta pe lume, spiritul tău s-a întâlnit în Univers cu spiritele celor care au fost rude sau prieteni cu antecesorii tăi. Spiritul tău s-a mai întâlnit, prin întrupările sale anterioare, cu spiritele celor care acum îţi sunt părinţi sau prieteni.

 

SUFLET-PERECHE SAU PARTENER PREDESTINAT

Expresia superficială "sufletul pereche", intrată în cotidian, instalează în minţile oamenilor un miraj periculos, care le-a provocat multor persoane, femei şi bărbaţi, mari necazuri în viaţa sentimentală. Cunosc fete care au ajuns să facă prostituţie tot căutându-şi "sufletul pereche". Este mai adecvat să spui că doreşti iubirea adevărată în persoana unei persoane capabile să te facă fericit...

Problema partenerului predestinat nu este simplă deloc. Poţi să îl întâlneşti şi să te măriţi cu el, sau dimpotrivă, să devii soţia unui bărbat care nu ţi-a fost predestinat. De foarte multe ori, pot să existe mai mulţi bărbaţi predestinaţi pentru o fată sau reciproc. Important este să se manifeste o compatibilitate spirituală şi fizică între cei doi parteneri.

 

STUDIUL KARMIC

Studiul karmic nr.1 ustură uneori, dar vindecă rănile sufletului.

Ultima viaţa anterioară nu este total relevantă, dacă vom ţine seama de existenţa sutelor de vieţi dinaintea ei. Din fiecare viaţă a spiritului, omul preia câte ceva, dar ultima viaţa anterioară îi imprimă destinul şi o mare parte din trăsăturile fizice şi psihice. Karma spirituală acţionează oricând şi oriunde, indiferent de vechimea antecesorului în istoria omenirii.

Pe măsură ce ne îndepărtăm de perioada zilelor noastre, găsim în trecut oameni din ce în ce mai deosebiţi, capabili să înfrunte vitregiile vremurilor grele în care au trăit. Deosebirea esenţială dintre ei, cei de demult, şi noi, supravieţuitorii de astăzi, este faptul că trăim mai comod din punct de vedere material, dar complicaţiile vieţii cotidiene sunt mai mari decât cele din trecutul îndepărtat. Cu toate acestea, avem încă multe lecţii de învăţat, strămoşii spirituali reprezentând adesea pentru noi modele de oameni care au ştiut să se descurce în orice fel de condiţii sociale şi politice.

 

Karma spirituală a fiecărui om este infinit de mare, dar numai o mică parte din ea îi afectează viaţa, acolo unde găseşte locul potrivit de acţiune. Dacă tu eşti un om paşnic, civilizat, cu o gândire elevată, trecutul reprobabil al antecesorilor războinici nu are cum să te copleşească, îndemnându-te la fapte rele. Nu trebuie să suferi din cauza antecesorilor spirituali, ci să îi priveşti cu înţelepciune, străduindu-te să eviţi sau să corectezi faptele lor rele şi să încerci a continua faptele lor bune.

Lecţiile de viaţă apar la tot pasul, atât în trecut, cât şi în prezent. Trebuie doar să le preiei pe cele care se potrivesc modului tău de gândire şi de acţiune.

Karma spirituală acţionează ca apa care se scurge printre pietrele din albia unui rău: unele sunt udate mai mult, altele mai puţin. Întreaga karmă o ştie doar spiritul. Încarnările sale succesive sunt nişte biete fiinţe umane obligate să îşi trăiască viaţa după cum se pricep şi după cum le permite societatea. Zestrea lor karmică poate fi mai uşoară sau mai grea, decisivă fiind influenţa spiritului, conformă cu interesele lui de evoluţie.

Ceea ce ai de făcut în continuare este să devii cât mai optimistă, ridicându-ţi astfel nivelul vibraţiilor mentale. Toţi oamenii au bucurii şi necazuri, dar cei care privesc greutăţile vieţii ca pe nişte obstacole inerente ce trebuie depăşite sunt mai puţin afectaţi de supărări şi stări depresive.

Nina Petre

2 iunie 2018

< Sus >

GÂNDURI LA MINUT

  Deontoloaga Fecioara, prea mediatizată la TV de unii masoni dornici de blonde tomnatice, ne tot zice să ne trăim destinul, clipa şi ziua de azi, că viitorul nu contează nici cât negru sub unghie. Halal!!!

  Atenţie la "terapia cu îngeri"! Cunosc persoane care se joacă de-a arhanghelii şi răspândesc în jurul lor o energie malefică, de care nici nu îşi dau seama. Vorba unui preot: să nu fie îngeri cu corniţe!

  Necrofagia TV - instituţie părăsită de patron. Se hrăneşte din cadavre, accidente, boli incurabile, calamităţi naturale, fenomene extreme, ştiri cu bombe şi tiribombe. Răul răspândit în lume se întoarce necruţător: Ghiţă s-a dus după Elodia, astroloaga s-a îmbolnăvit, psihologul a murit, nenea avocatul se pregăteşte... Şi câte vor mai fi!

  Goana după averi face victime printre bătrânii slabi de minte. Îşi donează bunurile unor neaveniţi. Se folosesc argumente diverse, dintre care nu lipsesc atacurile psihice.

  Carmen Harra este din ce în ce mai simpatică şi mai atrăgătoare. Iată un om bogat care ştie să îmbătrânească frumos!

  A murit Hanibal, îngerul negru al cazului ELODIA. Ce răfuială va fi pe lumea cealaltă!

  Baba Ghineasca vrea cinci milioane de euro ca să-şi caute fiica şi după zidurile iadului.

  Ce mai face Ghiţă la portiţă? I-au secat palavrele?

  Mai zice câte una la TV: trăiţi-vă clipa! Păi, n-o trăim, cucoană, o murim?!

  Unora le este dor de patriotismul lui Vadim Tudor. Ce sa vă fac, fraţilor, acum se poartă naţionalismul!

  Politicienii se  înjură, muncitorii trudesc, bandiţii chefuiesc - tablou complet în România!

  Unii spun că Preşedintele n-are gură. Alţii se sperie când îl aud că vorbeşte. Văicăreli peste tot: Dom' Profesor, nu ne mai certaţi atâta, că ni se face frică!

  Săracul Ceauşescu! Nu e zi să nu-l pomenească românii. Oare cum o fi plecat şi unde l-or fi dus? Cu elicopterul, cu tancul, cu automobilul ori cu submarinul? Încă nu au trecut 50 de ani ca să aflăm adevărul.

  Ziua şi mortul, aşa-i acum. Ne dispar valorile, ba în ţărână, ba peste hotare. Mai rămânem cu ceva şi pentru sufletul nostru?

Nina Petre

30 mai 2018

< Sus >

MENIREA OMULUI PE PĂMÂNT

Problema menirii pe Pământ este mult mai simplă faţă de cum o înţeleg oamenii. Orice om se naşte cu datoria de a-şi trăi viaţa aşa cum consideră el că este mai bine. În ce măsură merge corect pe direcţia destinului, numai spiritul său o ştie.

Ce are de făcut omul în timpul vieţii: în principal, să se lupte pentru binele său şi al celor din jurul său. Această luptă conţine complexul de acţiuni desfăşurate de om de la vârsta copilăriei şi până la cea a senectuţii.

Niciodată un om nu va şti în totalitate în ce măsură şi-a ajutat spiritul să evolueze. Lumea spiritelor este misterioasă, iar noi putem avea acces într-o extrem de mică măsură la secretele înţelepţilor nevăzuţi.

Sfatul meu este să trăieşti cu conştiinţa liniştită pentru că îţi faci datoria cu prisosinţă faţă de semenii tăi. Prin faptele tale nobile, spiritul tău evoluează considerabil, dar numai după trecerea ta în nefiinţă el va decide dacă va mai fi nevoie să se reîncarneze sau nu.

Ultima încarnare apare după mii de alte încarnări, prin evoluţia spiritului treaptă cu treaptă. Aceste trepte reprezintă realizările sale prin vieţile celor în care a fost încarnat. Să nu uităm că primele încarnări ale unui spirit „tânăr” sunt cele în stadiul de microorganism.

Există spirite „noi”, cum le spui tu, iar eu le spun spirite „tinere”, care încă nu s-au încarnat sau se află în faţa unor prime încarnări. Le mai spun „licurici”, pentru că apar în fotografii ca nişte puncte luminoase.

 

COPIII CRESCUŢI DE ALTĂ MAMĂ

Ce se întâmplă cu copiii născuţi de o mamă şi crescuţi de o alta? În majoritatea cazurilor, aceasta este spre binele lor. Situaţiile sunt diverse, fiecare om având soarta sa.

Interesul spiritului este ca fiecare om să îşi trăiască viaţa conform destinului său. Dar în extrem de puţine cazuri se întâmplă aşa. Odată ieşit la lumina zilei, pruncul ajunge în mediul ambiant, care schimbă în mare măsură intenţiile spiritului său. Neconcordanţa dintre destin şi viaţa propriu-zisă deschide calea spre încarnarea următoare.

 

NEURMAREA PROFESIUNII PREDESTINATE

Am întâlnit numeroase persoane care, având în destin profesia de medic, au studiat profesii cu totul diferite. Astfel de oameni se pot trezi de-a lungul vieţii cu boli grave, apărute încă din tinereţe, situaţii în care, prin forţa împrejurărilor, sunt nevoiţi să aibă contacte importante cu meseria de medic.

 

CERTURILE CU RUDELE

Poţi evita o nouă serie de discuţii neplăcute folosind principiul: "Cine nu mă place nu mai trebuie să mă vadă". Cum s-ar mai spune: "Tăcerea e de aur", iar depărtarea netezeşte asperităţile.

Nina Petre

14 mai 2018

< Sus >

KARMA ESTE ÎN GRIJA SPIRITULUI

Karma spirituală rămâne în grija spiritului. El decide, împreună cu spiritele superioare care îl supraveghează, când soseşte vremea potrivită pentru anularea unei karme pozitive sau negative. Oamenii din toate timpurile şi-au trăit viaţa, cu bune şi cu rele, fără a şti ce calcule şi-au făcut spiritele lor.

Karma negativă nu se vindecă prin rugăciuni, ci prin fapte menite să anuleze greşelile altor generaţii.

Faptul că anumite persoane care ţi-au ghicit în trecut au afirmat că vei avea o cumpănă, un accident sau altceva periculos, nu trebuie luat drept literă de lege, ci ca un avertisment mobilizator, care te îndeamnă la prudenţă în viaţa de zi cu zi.

 

ASPIRAŢIA SPRE PERFECŢIUNE

Ideea de perfecţiune care sălăşluieşte în subconştient se concretizează prin comportarea de om care studiază mult, pentru a evolua permanent pe plan profesional şi spiritual. În plus, eforturile de a fi un om corect, cinstit, generos, manierat se încadrează perfect în sfera conceptului de "perfecţiune".

Dacă, în vieţile anterioare, strămoşii spirituali au fost oameni diferiţi ca aspect şi fapte, totalitatea trăsăturilor fiecăruia s-a transmis pe cale spirituală personajului următor. Aşadar, în fiinţa umană se regăsesc toate "amintirile" vieţilor anterioare, într-o măsură mai mare sau mai mică. Se spune că timpul netezeşte toate asperităţile. Această afirmaţie este perfect valabilă pentru fiecare om, în fiecare generaţie şi în toate perioadele care aparţin lanţului încarnărilor succesive.

Perfecţiunea adevărată, completă, o găsim numai în fiinţa şi creaţiile lui Dumnezeu. Bunătatea, inteligenţa Lui sunt perfecte. Natura, fiinţele vii au o structură perfectă, adaptată rolului lor în Univers. Măcar câte o fărâmă din ceea ce ne oferă Dumnezeu să se regăsească şi în noi, păcătoşii, nu-i aşa? Aceasta înseamnă să aspirăm spre perfecţiune.

 

ALGORITMUL EVOLUŢIEI PRIN REÎNCARNĂRI

S-ar putea identifica un algoritm care să determine evoluţia de-a lungul lanţului karmic?

Există, cu siguranţă, un schelet energetic pe care este structurat lanţul încarnărilor. Coloana vertebrală o constituie porunca divină de a evolua permanent. Pe această poruncă se structurează vieţile succesive, cu tot bagajul lor de bucurii şi dureri.

Dar cum, în timpul vieţii, omul trăieşte ca un om, nu ca un înger, obiectivele iniţiale avute în vedere de spiritul său înaintea încarnării nu sunt respectate întru totul. Este aproape la fel ca la şcoală, când copilul nu respectă tot programul impus. De aici rezultă necesitatea unor pedepse care se aplică sau nu se aplică, merite ale "copilului" lipsite de recompense şi multe alte situaţii conflictuale care încarcă zestrea karmică. Urmarea o ştim: se impune o nouă încarnare.

Interferenţele preluării spirituale de la toate vieţile anterioare sunt infinit de numeroase. Un exemplu: considerând că vieţile anterioare se prezintă ca fumul, fiecare dintre ele având altă culoare, atunci amestecul de particule diferit colorate poate fi comparat cu viaţa actuală. Dar cu cât fumul este mai vechi, cu atât colorează mai puţin. Ultimul fum, cel al vieţii precedente, este cel mai puternic. El marchează trăsăturile fizice şi psihice, comportamentul, profesia predestinată, numărul de căsătorii, de copii etc.

Dimensiunea tabloului karmic în timp şi spaţiu este nelimitată. Trebuie să ne simţim fericiţi dacă reuşim să aruncăm o privire pe acest tablou. După fiecare privire, devenim mult mai înţelepţi şi parcă îmbătrânim subit. Totuşi, trebuie să trăim mai departe!

 

REFLECŢIA ASUPRA TRECUTULUI

Ce aspecte nedorite din viaţa antecesorilor tăi ar trebui să eviţi? Ar fi bine să reflectezi la vieţile descrise de mine (în mod sumar, bineînţeles) şi să încerci a distinge prin intuiţie şi clarviziune detalii suplimentare ale unor momente trăite de acele fiinţe. Să intuieşti mai profund firea şi caracterul lor, preferinţele şi talentele lor. Eu îţi deschid apetitul pentru această muncă de cercetare în trecut, iar tu trebuie să o continui în mod creator.

Nina Petre

30 aprilie 2018

< Sus >

Q & A

"Cum poate să îi fie mamei mele dor de mine? Credeam că ea mă poate vedea oricând doreşte de acolo, din Cer, unde s-a dus după ce a decedat."

Când moare un om, sufletul şi spiritul său îi părăsesc trupul rămas fără viaţă. Spiritul păstrează în aura lui energetică sufletul celui decedat şi îl integrează în sufletul său imens, format din sufletele tuturor întrupărilor sale omeneşti.

Referitor la mama ta, putem spune cu certitudine că ea nu mai trăieşte ca fiinţă pământeană. Trupul său a fost îngropat acolo unde ştii că s-a întâmplat lucrul acesta. Mama ta nu te mai poate vedea şi nu are cum să îi mai fie dor de tine.

Eu m-am exprimat în felul următor: "Spiritul mamei tale mi-a comunicat că îi este foarte dor de tine". În locul mamei tale a rămas fiinţa inteligentă numită spirit. Spiritul celei care a fost draga ta mamă poartă în aura lui energetică sufletul mamei tale, iar datorită acestui suflet, spiritul te iubeşte aşa cum te-a iubit mama ta şi îi este dor de tine, pentru că eşti fiica mamei tale.

Singura posibilitate de revedere cu cea care a fost mama ta este noaptea (sau ziua) în timpul somnului, când reuşeşti să visezi. În acele momente deosebite, spiritul tău colaborează cu spiritul mamei tale, reuşind performanţa de a-ţi arăta în somn fiinţa pe care ai iubit-o mult şi ai pierdut-o, din nefericire.

Foarte puţini cercetători din domeniul spiritualităţii au explicat care este diferenţa dintre suflet şi spirit sau dintre om şi spirit. În mod frecvent şi eronat, oamenii se consideră spirite. În loc de "spirit" se foloseşte cuvântul "suflet". În lumea creştină ortodoxă, în loc de "spirit" se utilizează cuvântul "duh" şi se afirmă în mod exagerat că spiritele sunt "duhuri necurate" sau "fantome".

 

Între încarnările terestre, spiritul se poate încarna şi în alt plan?

Odată angajat în lanţul reîncarnărilor terestre, spiritul numai de acestea se ocupă. Poate să colaboreze cu entităţi superioare lui, beneficiind astfel de îndrumare la un nivel deosebit, stare pe care şi-o doreşte în permanenţă.

 

Cum reuşesc să aibă influenţă asupra noastră spiritele inferioare?

Spiritele inferioare provin, în general, din divizarea celor aşa-zis "bătrâne", a căror înţelepciune poate fi răspândită prin generarea unor spirite tinere, dornice de evoluţie. Neavând o experienţă terestră suficientă, astfel de spirite mai fac şi gafe, deranjând oamenii cu intenţiile lor de colaborare.

În apropierea scoarţei terestre mai există şi alte spirite capricioase. Acestea sunt spiritele unor oameni decedaţi care au avut păcate grave în timpul vieţii. O perioadă mare de timp după deces, unui astfel de spirit i se refuză Judecata din partea spiritelor superioare. Este lăsat să cutreiere în locurile pe unde a fost în ultima viaţă, să vadă şi să înţeleagă urmările ticăloşiilor săvârşite de omul în care a fost întrupat. Cu siguranţă că este perceput de oamenii extrasenzitivi, din cauza influenţei lui nefavorabile asupra tuturor.

 

EVOLUŢIA SPIRITELOR ANIMALELOR

Oamenii au un rol esenţial în evoluţia lumii vii. Mă refer la lumea fiinţelor văzute, dar şi a celor nevăzute. Ştim cu toţii că spiritele animalelor aspiră la înălţarea în rang pentru a se întrupa în fiinţe umane. Dacă toţi oamenii ar înţelege că atitudinea plină de grijă faţă de lumea necuvântătoarelor va avea drept consecinţă însăşi evoluţia speciei umane, poate că întregul lor comportament ar fi mult mai civilizat. Dar după cum bine ştim şi vedem, foarte mulţi indivizi egocentrici consideră animalele drept fiinţe inferioare, punându-le alături de oamenii pe care ei îi desconsideră total. Şi uite aşa, de când este lumea şi Pământul, scoarţa terestră s-a umplut de jale şi durere!

Nina Petre

17 aprilie 2018

< Sus >

MESAJE DE LA ENTITĂŢI

Mi-ai scris că ai un Eu deasupra planetei, încă un Eu mai sus şi că este posibil să fiţi trei. Poţi să gândeşti într-un mod mai simplu: tu eşti un om al zilelor noastre, posesor al unui spirit adăpostit în trunchiul tău cerebral, iar acest spirit bine evoluat în ierarhia lumii lui Dumnezeu este supus Voinţei Divinităţii.

Mi-ai scris că la Lourdes ai primit mesaje de la Fecioara Maria. Am şi în acest caz un sfat să îţi dau: nu orice mesaj primit pe cale telepatică sau intuitivă provine de la o entitate cosmică. Poţi să primeşti mesaje, chiar auditive, şi de la propriul subconştient. Trebuie să te obişnuieşti să înveţi câte ceva bun din aceste mesaje, indiferent de la cine le-ai primit.

 

SUBCONŞTIENTELE OAMENILOR COMUNICĂ ÎNTRE ELE

Subconştientele comunică între ele pe cale telepatică, ziua şi noaptea, independent de voinţa oamenilor. Există un schimb permanent de informaţii pe cale nevăzută de care oamenii habar nu au. La mintea lor conştientă ajung doar fragmente din discuţiile telepatice desfăşurate între creiere.

Fiecare om primeşte informaţii de la subconştientul său pe cale intuitivă atunci când este treaz sau prin vise, în timpul somnului. Se pot primi informaţii de la subconştient şi prin meditaţii speciale. Nu ne mai mirăm că ajung la mintea omului informaţii pe care nu le-a rostit nimeni, corecte sau incorecte.

 

MEDIUMUL TREBUIE SĂ SE PERFECŢIONEZE

Foarte puţini mediumi autentici se ocupă în mod serios de autoperfecţionare în domeniul ezoterismului. Mulţi dintre ei se sperie de percepţiile deosebite pe care le au, dând atenţie la tot felul de opinii neavenite care îi descurajează şi îi aduc în pragul nebuniei. Un medium fără ştiinţa în domeniul paranormalului este un om nenorocit, care se sperie şi de umbra lui.

Unii pornesc pe drumul satanismului, învăţând să atace oamenii pe cale energetică, alimentându-şi pornirile demoniace. Mulţi dintre ei impregnează poze cu puterea gândului rău şi le trimit pe internet la diverse adrese.

 

COMUNICAREA CU SPIRITELE

Dezvoltarea unor aptitudini paranormale se poate face prin anumite practici ezoterice. Comunicarea cu spiritele nu este simplă deloc, deoarece ea depinde în mare măsură de configuraţia telepatică a unei anumite zone din creier şi de bunăvoinţă unor spirite de a colabora cu oamenii.

Referitor la comunicarea mentală cu Îngerul tău păzitor, ar fi bine să discuţi mai mult cu el, să îţi notezi ideile esenţiale primite de la el şi să îl convingi să îţi dezvăluie trecutul spiritual. De obicei, spiritele se recomandă pământenilor cu numele pe care l-au purtat în ultima viaţă de om. Între ele folosesc un limbaj aparte, energetic, pe care noi nu îl înţelegem, acesta făcând parte dintre secretele lor, bine protejate de omenirea păcătoasă.

Nina Petre

2 aprilie 2018

< Sus >

CUM LUCREZ EU

1. Mulţi oameni mi-au scris că vor să înveţe să lucreze ca mine. Cine priveşte activitatea mea de la distanţă, fără să gândească în mod serios, crede că este foarte simplu. Cei care au cercetat foarte bine felul cum lucrez, au fost uimiţi când au înţeles cât de multă muncă şi cultură se afla în spatele lucrărilor mele de analiză.

De ceva timp încoace, mă feresc să mai fac predicţii cu termene prestabilite. Am în vedere faptul că omenirea a devenit din ce în ce mai instabilă, zonele geografice ale globului merg spre reconfigurare, din cauza migraţiei popoarelor sărace spre ţările care pot să le primească, dar şi din cauza obsesiei istorice de a se reface marile imperii.

Mă ocup în continuare de studiul vieţilor anterioare şi de efectele karmice asupra vieţii actuale. În mod firesc, le ofer clienţilor mei sfaturi utile pentru a-şi face viaţa mai suportabilă.

M-ai întrebat cum şi de la cine primesc informaţiile cuprinse în scrisorile de analiza. Răspunsul meu este următorul:

Atunci când cercetez un singur antecesor, extrag informaţiile din memoria astrală a spiritului acelei persoane. Dacă este nevoie să cercetez relaţia karmică dintre două persoane, lucrez cu două spirite în acelaşi timp. Acest procedeu este extrem de obositor şi îl folosesc foarte rar.

În plus faţă de activitatea de colaborare cu spiritele, este necesară şi utilizarea clarviziunii. Practic, mă concentrez până când încep să "văd" pe ecranul mental imagini din viaţa antecesorului spiritual. După aceea este mai uşor, deoarece povestesc ceea ce mi se arată pe ecranul mental.

Toate aceste procedee de lucru ar fi greu de folosit fără cunoaşterea aprofundată a istoriei culturii şi civilizaţiei omenirii. Cu spiritele colaborez de aproape un sfert de veac, iar istoria omenirii o studiez de mai bine de un deceniu şi încă nu am terminat de învăţat.

 

2. Eu nu practic ghicitul, considerând că este plină ţara aceasta cu ghicitoare, la fel ca internetul. În cadrul Studiului nr.2 analizez destinul prin comparaţie cu realizările vieţii actuale.

Nu pun diagnostice în cazul bolnavilor, nu prezic decese şi nu stabilesc termenele unor cumpene. Nu mă apuc să ghicesc ce se întâmplă cu diversele persoane din poze. Prefer să analizez unele întâmplări petrecute între client şi apropiaţii lui.

Nu trebuie să fii obsedată de aflarea destinului şi nici de ghicirea viitorului. Perspectivele de viitor şi direcţiile secundare ale destinului se pot schimba de la o clipă la alta. Cine se încumetă să ghicească viitorul cuiva, o face pe propria răspundere.

Referitor la doamna Carmen Harra, nu trebuie să fii dezamăgită. Atâta ştie, atâta face. La cât de mult a fost criticată pe internet, nu era cazul să discuţi cu ea. Şi eu am criticat-o pentru felul cum ghiceşte, dar o apreciez foarte mult ca interpretă de muzică uşoară şi ca un psiholog de bună calitate.

Părerea mea este că Studiul nr.1 ţi-ar fi mult mai folositor decât Studiul nr.2. Eu m-am specializat în Istorie karmică, nu în ghicit. Ghicitoare găseşti pe toate drumurile.

Nina Petre

17 martie 2018

< Sus >

VIITORUL ŞI LECŢIA DE VIAŢĂ

M-ai întrebat ce îţi este rezervat în viaţa aceasta şi ce lecţii mai are sufletul tău pentru evoluţie.

Este greu să primeşti un răspuns la prima parte a întrebării. Viaţa tuturor, sănătoşi sau bolnavi, tineri sau bătrâni, bogaţi sau săraci, se află sub semnul incertitudinii, din cauza unor pericole care pândesc la tot pasul, a instabilităţii financiare şi politice, a unor fenomene naturale care ucid numeroşi oameni. În aceste condiţii dificile şi sub aripa unui viitor incert, oamenii de peste tot îşi văd de treburile lor, îşi cresc copiii, muncesc, dacă obişnuiesc să muncească, sau fac alte treburi.

Am observat în ultimii ani că populaţia României a devenit obsedată de expresia "lecţia de viaţă", prea des utilizată de astrologi şi ezoterişti, astfel încât a intrat în banalitate. Proverbul românesc "Omul cât trăieşte, învaţă" conţine mult adevăr. Fiecare om poate să desprindă câte o lecţie din tot ceea ce i se întâmplă zilnic, iar dacă se străduieşte un pic, înţelege ce are de făcut în viitor. Nu este nevoie să îi spună alţii ce trebuie să facă pentru a-şi corecta greşelile şi a-şi face viaţa mai suportabilă.

Eu am tot explicat lucrul acesta de-a lungul timpului, dar unii oameni iau de bune tot ce aud la televizor şi în diverse încăperi unde se ghiceşte pe bani mulţi.

 

MOARTEA VIOLENTĂ GENEREAZĂ KARMĂ NEGATIVĂ

Orice moarte violentă, non-paşnică, cum s-ar spune, generează o karmă negativă. Una este când omul zace şi apoi moare liniştit, împăcat cu sinele său, şi alta este când moartea poate fi provocată de o crimă sau de un accident. În aceste ultime două situaţii, spiritul rămâne traumatizat şi poate suporta el însuşi consecinţe nedorite pe lumea cealaltă. 

Karma, în adevăratul înţeles al acestui cuvânt, reprezintă urmările vieţii unui om sau a mai multor oameni, fiinţe prezente în succesiunea încarnărilor unui spirit. O moarte violentă poate să favorizeze apariţia altor morţi violente de-a lungul secolelor.

 

ARDEREA KARMEI ŞI DESTINUL

Câte ceva despre "arderea karmei". Expresia aceasta a intrat în desuetudine, din cauza sensului banal care i se atribuie. Karma spirituală nu se poate arde, pentru că nu dispare niciodată. Ea îi aparţine spiritului şi este nemuritoare, asemenea lui.

Prin destinul ales, spiritul vrea să îşi rezolve o parte din problemele karmice preluate din succesiunea încarnărilor, dar de cele mai multe ori, oamenii trăiesc în afară elementelor de bază ale destinului. Dacă nu îşi cunosc destinul, îşi văd nestingheriţi de viaţa lor, cu bune şi cu rele. Pentru fiecare faptă a omului, spiritul îi asigură un suport energetic printr-o direcţie secundară a destinului.

Mulţi oameni cred că destinul îi copleşeşte. În realitate, omul poate să ajungă mai puternic decât destinul său, deoarece este mai dens decât propriul spirit şi se naşte cu puterea de a-şi autoguverna viaţa. În consecinţă, omul are dreptul şi puterea de a trăi cum îi place, dar pentru aşa ceva are nevoie de voinţă, curaj şi puterea de a învinge obstacolele vieţii.

Nina Petre

5 martie 2018

< Sus >

EVOLUŢIA SPIRITUALĂ

Spiritul evoluează sau involuează prin faptele noastre, bune sau rele. Ceea ce am făcut noi în timpul vieţii rămâne ca istorie în memoria astrală a spiritului. De acolo nu se pierde nimic. O parte din personalitatea noastră şi din karma noastră li se transmite fiinţelor din generaţiile următoare.

Oricât ne-am străduit să fim perfecţi, nu vom satisface niciodată toate exigenţele spiritului nostru. Avem datoria de a ne vedea de treburi mai departe şi de a ne îndeplini obligaţiile lumeşti.

 

ANTECESORII SPIRITUALI ŞI HIPNOZA

Nu este bine să te identifici cu antecesorii tăi spirituali. Tu eşti un om al zilelor noastre, iar antecesorii spirituali au fost alţi oameni, care au trăit de mult, în negura istoriei omenirii. Vieţile lor trebuie privite şi analizate cu detaşare şi să NU te implici emoţional, aşa cum se întâmplă în cazul regresiilor prin hipnoză.

Oricât ar fi de buni specialişti hipnoterapeuţii, gradul de subiectivitate al rezultatelor procedurii de regresie este destul de mare. În plus, consecinţele aplicării hipnozei asupra creierului uman pot fi uneori periculoase pentru funcţionarea ulterioară a acestuia.

 

PRACTICI SPIRITUALE LA BĂTRÂNEŢE

În cărţile de specialitate se propun tot felul de practici spirituale, dar este nevoie de prudenţă maximă în învăţarea lor, din cauza vârstei pe care o ai şi a problemelor de sănătate. Practicile spirituale se învaţă la tinereţe. La maturitate se folosesc cu moderaţie, iar la bătrâneţe se mai renunţă la ele. Cine se obişnuieşte să mediteze corect, îşi poate continua această practică şi la o vârstă înaintată.

Referitor la autohipnoză, te rog să fii foarte prudent cu ceea ce practici. Hipnoza şi autohipnoza pot să distrugă echilibrul activităţii cerebrale dacă sunt folosite în mod incorect.

 

CREŞTEREA SPIRITUALĂ ŞI ILUMINAREA

Creşterea ta spirituală, pe care o doreşti foarte mult, se va produce de la sine dacă vei fi împlinit pe plan profesional şi sentimental. Nu trebuie să faci eforturi dificile pentru a creşte spiritual. Creşterea spirituală înseamnă evoluţia spiritului. Spiritul evoluează dacă omul pe care îl susţine în viaţă îşi face datoria din toate punctele de vedere: profesional, familial, social.

Iluminarea este foarte greu de atins. Nu oricine poate să ajungă la iluminare. Nici măcar maeştrii spirituali ai lumii nu ajung cu toţii la iluminare. Poţi să îţi dezvolţi calităţile extrasenzoriale şi fără să te gândeşti la iluminare. Este nevoie de multă informare în acest domeniu şi de practică îndelungată în cunoaşterea oamenilor.

Nina Petre

25 februarie 2018

< Sus >

O VIAŢĂ, O KARMĂ

Ţi-am relatat în cadrul episodului spiritual câteva influenţe karmice sosite asupra ta din viaţa acelui antecesor. Te rog să accepţi ideea că un episod spiritual nu dă răspunsuri şi soluţii la toate problemele actuale. Karma spirituală provine din toate vieţile anterioare ale spiritului, iar acestea sunt de ordinul sutelor sau al miilor în cazul unui spirit evoluat, cum este al tău. Din fiecare viaţă anterioară a spiritului tău sosesc asupra fiinţei tale influenţe diverse, pe care le suporţi sau nu. Karma îşi declanşează acţiunea asupra fiecărui om atunci când găseşte momente prielnice în viaţa acestuia.

 

RELAŢII KARMICE

O relaţie karmică nu se găseşte în mod corect privind nişte poze. Este necesară identificarea unor antecesori spirituali şi a perioadelor în care există suprapuneri existenţiale, iar după aceea se poate afla ce au avut oamenii aceia unii cu alţii.

M-ai întrebat dacă, din punct de vedere karmic, se leagă ucigaşul de victimă. Aceasta este o chestiune de răfuială între spirite. Oamenii pot să schimbe multe aspecte karmice dintre cele cu care au venit pe lume.

Dacă ai avut neînţelegeri cu anumiţi oameni, poate fi vorba de o răfuială între spiritele voastre, o reglare de conturi provocată de neînţelegeri grave petrecute în alte epoci istorie. Se spune că oamenii trudesc toată viaţa pentru a-şi reconfigura trecutul. Cam aşa este.

 

SOLUŢII LA KARMĂ

Soluţii pentru ameliorarea unor situaţii conflictuale pot fi găsite şi aplicate oricând. Există totuşi o diferenţă între soluţionarea unor conflicte apărute în timpul vieţii şi fenomenul ameliorării karmei spirituale. Karma spirituală nu dispare niciodată, aşa cum nu dispare memoria nemuritoare a spiritului.

Oamenii sunt datori către spiritele lor să îşi trăiască viaţa aşa cum se pricep şi cum pot să facă lucrul acesta. Spiritele lor asistă la ceea ce li se întâmplă oamenilor şi înregistrează totul.

După moartea omului, spiritul intra în procesul de "evaluare", când entităţile superioare specializate în astfel de situaţii îi stabilesc rangul, nivelul evoluţiei sau al involuţiei.

Cărţi despre viaţa spiritelor şi karmă s-au scris în număr imens. Dar cunoaşte cineva de pe acest Pământ tot ce se întâmplă în lumea spiritelor? Nici vorbă! De ce? Pentru că spiritele, încarnate sau libere, nu îşi dezvăluie cu uşurinţă secretele rangului, nivelul de evoluţie şi multitudinea relaţiilor din lumea lor. Că unii cercetători au conceput scheme de evoluţie cu linii paralele, cercuri concentrice, tabele cu cifre şi culori, este problema lor.

În concluzie, nu tot ce s-a scris despre starea spiritelor este real.

Nina Petre

15 februarie 2018

< Sus >

DESTINUL PROVINE DIN KARMĂ

În virtutea convingerilor mele, destinul este determinat într-o mare măsură de influenţele karmice reflectate de spirit asupra fiinţei nou-născute. Destinul este un rezultat al karmei spirituale şi al altor feluri de karme (de neam, de ţară, de familie etc), dar şi al intereselor de evoluţie ale spiritului pe scara valorilor numai de el ştiute.

În consecinţă, oricum vei aprecia noţiunea de destin, tot la karmă vei ajunge.

 

MOARTE LENTĂ SAU VIOLENTĂ

Moartea violentă poate fi prevăzută în destin, iar în cazul acesta, are în mod sigur o sursă karmică. Fie că se află în destin sau nu, moartea violentă survine în urma unui accident, a unei crime sau din cauza altui motiv care provoacă un sfârşit tragic, de scurtă durată.

Moartea "lentă", opusă morţii violente, este a celor care zac o perioadă de timp în care atât muribundul, cât şi cei din jur plus spiritul său ştiu că va muri după un anumit interval de timp.

Moartea violentă surprinde şi traumatizează spiritul. Cea lentă este aşteptată cu resemnare.

 

ALTĂ PROFESIE DECÂT CEA PREDESTINATĂ

M-ai întrebat dacă spiritul tău şi-a ales greşit familia, voind să se facă medic. Trebuie să facem distincţie între spirit şi om. Omul este cel pe care îl cunoşti, iar spiritul tău este scânteia de energie inteligentă care te menţine în viaţă. Chiar înainte de naşterea ta, spiritul tău a avut planuri mari cu tine, mai ales în privinţa aspectului profesional din existenţa ta. S-a întâmplat că mersul vieţii te-a obligat să munceşti din greu pentru a supravieţui. Probabil că spiritul tău îi va transfera succesorului tău spiritual profesia de medic, iar după aceea va vedea ce va ieşi.

Nina Petre

5 februarie 2018

< Sus >

KARMA DE MILITAR

Referitor la profesia de militar, care presupune şi comiterea unor crime, spiritul încarnat într-un astfel de om îşi asumă riscul tuturor faptelor negative comise de acesta. Spiritul nu are de ales între bine şi rău, fiindcă asistă neputincios la ceea ce face omul său. Este un risc pe care şi-l asumă înainte de fiecare întrupare umană.

Din acest motiv, karma totală a fiecărui spirit este imensă. Acumularea ei se face prin faptele oamenilor. După moartea fiecăruia dintre ei, la fiecare nouă întrupare, spiritul cedează noului-născut o mică parte din karma lui imensă.

 

KARMA NU POATE FI REZOLVATĂ NICIODATĂ

- Cum putem să ne rezolvăm toată karma cu care venim?

Karma spirituală nu poate fi rezolvată integral niciodată. Ea este formată de influenţele sosite din toate vieţile anterioare ale spiritului. Karma spirituală se activează atunci când găseşte momente prielnice în viaţa oamenilor.

Poţi scăpa, într-o oarecare măsură, de efectele karmice nedorite dacă nu vei repeta greşelile antecesorilor tăi (despre care poţi să afli în decursul vieţii actuale) şi te vei strădui să continui unele din faptele lor demne de luat în seamă.

Nina Petre

24 ianuarie 2018

< Sus >

DEJA-VU

Faptul că ai sentimentul de recunoaştere aparentă a unor oameni în diverse locuri, numit de unii specialişti "deja-vu", este foarte normal. Toţi oamenii îl au, dar de obicei nu i se dă prea multă atenţie.

Unii îl folosesc în scopuri obscure, cum ar fi, de exemplu, racolarea unor femei frumoase şi naive, pe care le aburesc cam aşa: "Cred că ne-am mai întâlnit şi în altă viaţă".

 

GHIZII SPIRITUALI ŞI INSPIRAŢIA DE LA EI

Ghizii tăi spirituali sunt numeroşi. Numărul lor este secret, la fel ca şi semnalele lor de identificare în astral. Poţi să iei legătura cu ei în momentele de linişte şi singurătate, adresându-le întrebări referitoare la problemele vieţii tale şi la ceea ce te preocupă pe plan spiritual, educaţional, social. Vei primi răspunsurile aşteptate pe cale intuitivă, în orice moment al zilei, mai ales dimineaţa după ce te trezeşti din somn. Răspunsurile şi ideile constructive pot să sosească şi prin intermediul viselor, în timpul somnului.

 

NU ORICE PRESIMŢIRE TREBUIE COMUNICATĂ

- Am presimţiri care deseori se adeveresc.

Este necesar să fii prudent în ceea ce le spui altora. Există oameni care nu vor să li se spună nimic despre destin sau viitor. Ei se tem de viitor şi preferă să se ancoreze în prezent, cu toate gândurile şi faptele lor. Alţi oameni doresc foarte mult să li se facă predicţii. Unii le iau în serios, alţii fac mişto de ele, acuzându-l pe prezicător că bate câmpii. Lumea este foarte diferită, aşa că fiecare om trebuie considerat aşa cum l-a lăsat Dumnezeu.

Nina Petre

9 ianuarie 2018

< Sus >

<< Spre CUGETĂRI 2017


Pagina index Nina Petre