<  Înapoi la Pagina de EDUCAŢIE PRIN PARANORMAL


COMENTARII 2024

Autor: NINA PETRE

iconHow do you help UKRAINE???

We are witnessing a paradox of the sad times we live in. Two years ago, the Ukrainians were promised unlimited aid, as long as needed, until they were victorious in the war with Putin's army. Now, when the stalemate at the front has become dangerous for the Ukrainians, some of the states promising countless military aid are hiding behind words, under the pretext that they have no more money.

Gentlemen, heads of state and government, why did you lie to Zelenski? You blew the "great victory" under his nose, you let him believe in your promises, and now you don't even have shells left for Ukraine?! I am amazed by the attitude of some dignitaries from the West, who make announcements in the mass media that they will send weapons and money in abundance to Ukraine. You'd better send them urgently, without bragging so much!

Regarding the aid for Ukraine, the honorable leadership of Romania proves a wise attitude. As we Christians in Romania do, we help without announcing in advance and we don't brag afterwards. We keep in our soul the joy of doing good deeds. It would be good for others to take an example from us.

The war in Ukraine is not a fictional film, directed by some devil hidden in a black hole of the Universe. The devil is here, close to us, and we cannot defeat him with false promises. It would be honorable for all those who promise something to move on to deeds, not empty words.

(automatic translation with translate.google.com)

3 martie 2024

iconCum ajutaţi UCRAINA ???

Asistăm la un paradox al tristelor vremuri pe care le trăim. În urmă cu doi ani, li s-a promis ucrainenilor că vor fi ajutaţi în mod nelimitat, cât va fi nevoie, până când vor ieşi învingători în războiul cu armata lui Putin. Acum, când încleştarea de pe front a devenit periculoasă pentru ucraineni, unele dintre statele promiţătoare de nenumărate ajutoare militare se ascund după vorbe, pretextând că nu mai au bani.

Domnilor conducători de state şi guverne, de ce l-aţi minţit pe Zelenski? I-aţi vânturat "marea victorie" pe sub nas, l-aţi lăsat să creadă în promisiunile voastre, iar acum nu mai aveţi pentru Ucraina nici măcar obuze?! Mă uimeşte atitudinea unor demnitari din Occident, care dau anunţuri în mass-media cum că vor trimite în Ucraina arme şi bani cu grămada. Mai bine le-aţi trimite urgent, fără să vă mai lăudaţi atâta!

În privinţa ajutorului pentru Ucraina, onorabila conducere a României dovedeşte o atitudine plină de înţelepciune. Aşa cum facem noi, creştinii din România, ajutăm fără să anunţăm dinainte şi nu ne lăudăm după aceea. Păstrăm în sufletul nostru bucuria săvârşirii unor fapte bune. Ar fi bine să ia şi alţii exemplu de la noi.

Războiul din Ucraina nu este un film de ficţiune, regizat de vreun diavol ascuns într-o gaură neagră a Universului. Diavolul este aici, aproape de noi şi nu îl putem învinge cu promisiuni mincinoase. Onorabil ar fi ca toţi cei care promit ceva să treacă la fapte, nu la vorbe goale.

(Puteţi traduce în alte limbi acest text folosind site-urile: translate.google.com sau deepl.com)

2 martie 2024

icon Omagiu MIOAREI ROMAN

mioara romanNoaptea trecută am visat-o pe MIOARA ROMAN. Era tânără, foarte frumoasă, părea fericită. Avea un machiaj superb pe faţă şi purta pe cap o coroniţă delicată, din trandafiri albi şi roz. În apropierea Sa, spre stânga, se găsea imaginea lui Petre Roman. Era frumos şi tânăr, ca în urmă cu zeci de ani. Privirea lui, îndreptată undeva, departe, avea multă tristeţe şi îngrijorare. Oare li se apropie momentul reîntâlnirii? Are şi el o vârstă înaintată...

Distinsa Doamnă MIOARA ROMAN se află deja în Lumea lui Dumnezeu. A fost un om minunat, cinstit, curajos, înzestrat cu suflet nobil. De acolo, din Cer, va veghea, cu siguranţă, asupra fiicelor şi nepoatelor rămase pe Pământ. Să fii fericită de acum încolo, Doamnă MIOARA, că pe Pământ ai îndurat multe suferinţe şi nedreptăţi!

27 februarie 2024

icon Telefonul şi tableta

Iată două dispozitive absolut necesare omului civilizat! Mai ales tableta, cerută în toate şcolile, le ocupă copiilor mult timp. Aceştia ar putea fi preocupaţi şi de alte activităţi folositoare. Nelipsitul telefon mobil a devenit o obsesie permanentă pentru copii şi adulţi. Dacă adulţii mai ştiu să îşi selecteze căutările pe telefon, copiii pot să privească orice, benefic sau nociv. Părinţii reacţionează după voia lor la repetatele apeluri ale medicilor, care le recomandă să supravegheze cu atenţie jocurile şi convorbirile copiilor pe telefon. Micuţii şi adolescenţii pot să ajungă victimele unor escroci, traficanţi de droguri sau pedofili. Victimele apar prea des, spre disperarea părinţilor şi a celor care trebuie să le salveze.

Cu privire la adulţi, mă uimeşte hărnicia lor de a privi pe telefon când se află pe stradă. Unii privesc telefonul şi când trec strada. O clipă de neatenţie şi, gata, omul ajunge la spital cu oasele rupte! Înţeleg că mai apar apeluri urgente, la care este bine să se răspundă imediat. Dar majoritatea celor care discută la telefon pe stradă povestesc ce au făcut ieri, alaltăieri, ce au de făcut astăzi şi mai urmează să facă mâine.

Apelurile specialiştilor în protecţie informatică par să nu fie luate în serios. De ce să se afle oriunde în lume, fără voia noastră, ce fel de viaţă avem în familie şi în afara ei?! Că numai cine nu vrea nu ne piratează telefoanele! Noi, românii, trăim în pace, deocamdată. Dar Doamne fereşte de ceva mai rău! Prudenţa şi discreţia sunt binevenite oricând...

28 ianuarie 2024

icon Copilul, mingea şi câinele

În timpul pandemiei de Covid, medici vestiţi au apărut la televiziuni din România sfătuind părinţii nevoiţi să-şi ţină copiii în casă: Daţi-le mingea, ca să facă mişcare! Şi aşa a rămas... Tot mai mulţi părinţi le dau copiilor mingea, spre folosul dezvoltării lor fizice. Sportul cu mingea poate fi programat pe ore şi zile, oferind timp şi pentru alte activităţi necesare copilului.

Se întâmplă, totuşi, să apară şi un căţel jucăuş în casă. După aceasta, lucrurile se complică. Există riscul ca bietul copil să se gândească prea des la joaca alături de căţel, nemaiputându-se concentra la programul de grădiniţă, şcoală sau de pregătire a lecţiilor acasă. Fără să îşi dea prea bine seama, copilul împrumută o parte din comportamentul animalului, dorind să se joace tot timpul, chiar şi noaptea. Unii se obişnuiesc să latre, să se tăvălească pe jos, să nu mai reacţioneze la vorbele părinţilor. Abia la vârsta adolescenţei se mai pot remedia astfel de obiceiuri. Sau nici atunci...

Avem în ţară destui indivizi scrântiţi la cap care latră, urlă ca lupii, merg în patru labe ca animalele. Unii mai şi muşcă, scuipă, arătându-se mândri pe internet. Au dreptate specialiştii care afirmă că în educaţia adultului se regăsesc cei şase sau şapte ani de acasă, când părinţii pot avea un rol decisiv în dezvoltarea copilului lor.

19 ianuarie 2024

icon  Mulţumim frumos!

Nouă, românilor, ne place să spunem "mulţumesc frumos!". De fapt, ne este suficient şi un modest "mulţumesc" din partea celor pe care îi ajutăm. Cum ar fi, spre exemplu, refugiaţii din Ucraina şi din alte ţări, care aşteaptă ospitalitate din partea noastră. Suntem ospitalieri şi generoşi din fire. Mă întreb: de ce erau necesare aceste războaie crâncene, apărute din senin, provocate de orgolii inutile, sacrificându-se popoare întregi şi teritorii care mai deunăzi arătau ca nişte grădini pline cu flori şi armonie?!

Visătorii se întreabă mereu: când vom avea Raiul pe Pământ? Oare numai noi, creştinii, visăm la minunile din Grădina Raiului? După cum vedem, Raiul ar trebui să ni-l facem noi, pământenii, cât suntem în viaţă, să nu ne aşteptăm plecarea în lumea lui Dumnezeu. Fiecare bun creştin, sau de altă religie, trebuie să lase în urma lui realizări de care să fie mândri urmaşii lui. Iar aceştia, fii, nepoţi şi strănepoţi, să îşi amintească de predecesori, spunând cu recunoştinţă: Mulţumim frumos, dragii noştri străbuni!

16 ianuarie 2024

icon  Cum ne unim cu Basarabia???

Apar prin televiziuni tot felul de voci, mai inteligente sau mai puţin inteligente. Unii spun: "să ne unim cu Republica Moldova, că suntem ţări surori, să-i ajutăm pe fraţii noştri să ajungă mai uşor în U.E.!". Alţii vor să o facă pe moderaţii: "nu ne grăbim cu Unirea, să nu-i supărăm pe ruşi". Mă mir şi eu ca tot omul: cum să-i supărăm pe ruşi mai mult decât am făcut-o până acum?! Se zvonise din direcţia Moscovei: "suntem de acord să se unească Moldova cu România, dacă ne dau Transnistria". Fraţilor, am ajuns ca pe vremea trocului: ce îmi dai ca să-ţi dau?!

La fel se întâmplă şi cu Ucraina, ţară aflată într-un război cauzator de mari suferinţe. Le mai pasă agresorilor ruşi de sufletul poporului ucrainean?! "Deontologii" moscoviţi au în vedere şi aspiraţiile poporului de dincolo de Prut?! Prea multe interese teritoriale şi prea puţină grijă pentru două popoare terorizate de agresorii din Câmpia Rusă!

În ceea ce ne priveşte pe noi, românii de aici, din ţară, avem datoria de a-i ajuta pe fraţii noştri din est şi din nord. Avem etnici ucraineni în România şi etnici români în Ucraina. Am devenit ţări surori, aşa cum suntem cu Republica Moldova. Dacă este aşa, atunci să facem mai mult pentru apropierea popoarelor noastre pe linie materială, culturală şi informaţională.

Din Republica Moldova primim informaţii preţioase de la televiziuni, ca şi prin interviurile cu personalităţi de peste Prut. Dumnezeu să îi dea sănătate domnului Anatol Şalaru, care ne informează periodic asupra situaţiei din ţara sa, din Ucraina şi chiar din Rusia. Doamna Maia Sandu ne vorbeşte mai rar, pentru că nu este invitată destul pentru a vorbi în România şi a ne lămuri cu multe probleme de actualitate, care nouă nu ne sunt destul de clare.

Simţim lipsa unor oficiali şi oameni de cultură din Ucraina, care, la rândul lor, ne pot explica foarte bine ceea ce se întâmplă în ţara lor. Îmi este dor de cântecele şi dansurile ucrainene, care înainte de 1989, răzbăteau până la Televiziunea Română! Activitatea culturală sosită de peste Prut este mult mai prezentă în România. Aici, în ţară, există mulţi vorbitori de limbă rusă. Unii au învăţat-o la şcoală, ca mine, alţii, în facultate sau în familie. Astfel de oameni pot să înţeleagă, măcar parţial, şi limba ucraineană. Am putea spune că bariera dintre limbile noastre nu este covârşitoare. Există în arhive cântece, dansuri şi filme ucrainene. Chiar dacă ţara este în război, zestrea culturală şi sufletul creativ al poporului ucrainean nu vor dispărea niciodată.

 Suntem trei popoare înfrăţite la vreme de restrişte. Suflă crivăţul din Câmpia Rusă şi, dacă nu suntem vigilenţi, ne putem trezi cu ţurţuri de gheaţă în locuinţe şi chiar pe sub nas. Doamne fereşte!

Nina Petre
14 ianuarie 2024

icon  Unele persoane autiste suferă de hiperacuzie, adică auzul lor îl depăşeşte pe cel al oamenilor obişnuiţi. Fără să ne dăm seama, câte un autist aude foarte bine ce se întâmplă în jurul lui, mai aproape sau mai departe. Cum nu prea are discernământ, nefericitul poate fi folosit cu succes de către membrii unor grupări infracţionale. Culmea ironiei este că, în epoca dispozitivelor de interceptare ultra-sofisticate, urechea umană le mai poate fi de folos unora porniţi pe fapte rele.

icon  Bucureştiul este plin cu maidane părăginite, unde şobolanii zburdă nestingheriţi pe sub grămezile de gunoaie. Câte un trecător întreabă: Cui aparţine acest teren? I se răspunde: Este retrocedat!

Cum adică, să fii proprietar de teren în Capitală înseamnă să dovedeşti nesimţire?!

Nina Petre
11 ianuarie 2024

icon  S-a spurcat suprafaţa Terrei! O infinitate de spirite malefice, needucate, a coborât din Cosmos pentru a face dezordine printre pământeni. Situaţia se agravează pe zi ce trece.

icon  Se apropie alegerile. Aş vrea să o votez pe Maia Sandu, pentru că este frumuşică şi bine educată. Cum să fac, dacă nu mă mut în Republica Moldova? Greu de spus!

icon  Românii au devenit ceva mai optimişti. Speranţa nu moare niciodată.

icon  Copiii autişti au nevoie de tratament medical si educaţie specifică. Altfel, riscă să ajungă un pericol pentru societate. Ar fi necesare mai multe instituţii de învăţământ şi pentru ei.

icon  Prea multe ierburi şi prafuri aiurite care prostesc minţile oamenilor! Când vor înţelege drogaţii că li se strică definitiv nenorocitul de creier?!

icon  Războaie şi iar războaie! Unde s-a ascuns pacea omenirii? Suntem pedepsiţi să nu mai trăim în armonie?

icon  Când privesc harta Europei, mă duce mintea la vremea popoarelor migratoare, care se mişcau încoace şi încolo, în căutare de noi pământuri. La vremea de acum, sunt pământuri destule pentru toată lumea, dar unii vor să le joace ca pe tabla de şah.

icon  Sunt imperii destule, dar lipseşte Imperiul Fericirii.

icon  Instabilitatea şi agresivitatea din mintea unora sunt în concordanţă cu recentele dezastre naturale: cutremure, inundaţii, ciocniri de trenuri, maşini, avioane. Ce mai aşteptaţi, sataniştilor? Să moară tot ce este bun pe Pământ?!

icon  Mai rar aşa o făcătură de dosar cum a fost cel al Elodiei! Voi, aceia, care l-aţi băgat în puşcărie pe soţul ei, puteţi să dormiţi bine noaptea?! Nu vă reproşaţi chiar nimic?! Sunteţi curaţi ca lacrima?! Vă puteţi primi pedeapsa şi pe lumea cealaltă. Să vedeţi ce bine o să vă fie! Dumnezeu are grijă de toţi.

Nina Petre
7 ianuarie 2024

< Sus >


Pagina index Nina Petre