<  Înapoi la pagina "Educaţie prin paranormal"


GOLĂNEALA INTERNETULUI

Autor NINA PETRE

 

CUVÂNT ÎNAINTE

Nu trece zi sau noapte ca în România (şi în afara ei) să nu se afirme că românii sunt un popor de indivizi sălbatici, needucaţi, lipsiţi total de bun simţ. Aspectul cel mai dureros al acestor zvonuri este că suntem băgaţi cu toţii în aceeaşi gloată cu infractorii de provenienţă rromă sau nerromă, care ne fac ţara de râs cu faptele lor reprobabile. În mod natural, românii de aici şi de pretutindeni s-au divizat în două mari tabere: cea a oamenilor cinstiţi, care muncesc din greu pentru a-şi asigura existenţa, şi cea a golanilor, infractori de toate categoriile. Un oarecare motiv de bucurie pentru noi, cei rămaşi în ţara natală, ar fi reprezentat de exodul celor plecaţi peste graniţă pentru a-şi face mendrele prin alte ţări. În felul acesta, societatea autohtonă s-a mai epurat cumva, deşi încă avem destui infractori în mijlocul nostru.

În calitate de consultant paranormal on-line, primesc un număr mare de plângeri formulate de victime ale unor bandiţi care au împânzit reţelele de internet. La acestea pot adăuga email-urile insistente ale naivilor (ca să nu zic proşti) care îmi cer informaţii secrete despre anumite persoane. Victimele lor habar nu au că nişte neaveniţi vor să le iscodească viaţa personală şi activitatea profesională. Voi relata în acest capitol un număr impresionant de aspecte îngrijorătoare, care ar trebui să pună pe gânduri întrega populaţie adultă a ţării.

10 noiembrie 2011

*********

MANIFESTĂRI ANORMALE

Spargerea conturilor de email şi folosirea lor în scopuri dubioase a devenit o practică obişnuită în ultima vreme. Anul acesta am primit numeroase emailuri de la adrese asemănătoare (mai mult sau mai puţin) cu cele ale unora dintre persoanele care mi-au scris în trecut. Aş putea face o clasificare a emailurilor "ciudate" primite în decurs de câţiva ani, la care am evitat să dau un răspuns. Menţionez cu această ocazie doar câteva dintre ele:

1) Bine-cunoscutele emailuri scrise într-o limbă engleză aproximativă, trimise mai ales din Spania, în care se cere o sumă mare de bani (în euro sau dolari). Adresele de la care provin astfel de scrisori seamănă cu cele ale unor persoane din ţara noastră, dar la o privire atentă se pot descoperi modificări uşoare, astfel încât eventualul meu răspuns să ajungă în Africa, nu în Spania. Textul emailurilor buclucaşe este cam acelaşi de fiecare dată: presupuse rude sau prieteni, rămase fără bani în Spania, îi solicită sume deloc neglijabile destinatarului, acela fiind eu sau altă persoană căreia i se adresează. Cineva din Braşov a apărut în presa locală semnalând faptul că mai mulţi prieteni i-au comunicat intenţia lor de a-i trimite bani în Spania, crezând că omul într-adevăr fusese prădat şi rămăsese pe drumurile hispanice. În ceea ce mă priveşte, mi s-a părut ciudat faptul că am primit astfel de scrisori de la adrese asemănătoare cu cele ale unor persoane care desfăşoară o bogată activitate în studiourile TV. Este vorba despre o bine-cunoscută realizatoare şi prezentatoare TV, dar şi despre un mason bătrân care se recomandă a fi parapsiholog. Observând cacealmaua cu modificarea adresei lor de email, nu le-am dat semnale de alertă persoanelor respective. Dar, spre deosebire de mine, mulţi cetăţeni care au primit astfel de emailuri buclucaşe au crezut că sunt adevărate, riscând să piardă nişte bani trimişi aiurea unor escroci necunoscuţi de peste hotare.

2) În ultimele luni, s-au înmulţit emailurile trimise de persoane, din ţara noastră sau din afară, care se dau drept altele, pe care vor să le iscodească prin intermediul meu. Astfel de practici sunt obişnuite mai ales în cazul astrologiei, numerologiei sau al ghicitului în cărţi, unde identitatea persoanei supuse cercetării nu are nicio importanţă. Doresc să-i avertizez pe toţi cei care au încercat să mă păcălească, recomandându-se drept alţii, că eu am capacitatea parapsihică de a verifica dacă există o concordanţă între cel care scrie şi cel care este propus pentru cercetare. De obicei, şmecherii sau şmecherele care îşi dau nume false refuză să achite costul lucrării solicitate. Cele mai frecvente motive invocate pentru neplata lucrării sunt următoarele: - nu au bani; - promit că plătesc, îşi trimit pozele şi aşteaptă să le răspund gratuit, considerându-mă o fraieră care se lasă păcălită de oricine; - cei mai ticăloşi vor să le dau dovezi de competenţă prin oferirea unor răspunsuri gratuite la problemele lor, ca să-i conving că aş avea "puteri"; - o altă categorie de ticăloşi mi-au cerut să le demonstrez faptul că în spatele pozei de pe site sunt chiar eu, nu o altă persoană care ar vrea să-i înşele.

Printre abilităţile mele mentale se află şi aceea care îmi permite să observ dacă expeditorul scrisorii este bărbat sau femeie. Foarte frecvente sunt cazurile în care bărbaţii îşi trec în email nume de femei, iar femeile preferă nume de bărbaţi. Indiferent ce sex au, astfel de persoane cu mintea răsucită îşi pun singure, din start, obstacole serioase în calea corespondenţei noastre. Teribilismele manifestate prin folosirea minciunii în relaţiile sociale nu sunt de folos nimănui. A te ascunde în spatele unui nume fals nu este o bravură, ci un semn de laşitate şi slăbiciune morală.

16 mai 2012

< Sus >

*********

ESCROCII SENTIMENTALI

Enorm de multe fete şi femei singure şi-au găsit o modalitate pasionantă de a-şi ocupa clipele de răgaz. La orice oră din zi sau noapte, conversează prin email sau chat. Îşi fac astfel oricâţi prieteni doresc, adeseori nemaiavând timp pentru a se gândi în mod serios la problemele lor. Fetele blonde se văd, dintr-o dată, curtate de oacheşi de pe alte continente, care le invită să-i viziteze în ţările lor, unde dumnealor pretind că s-ar afla angajaţi pe salarii mari şi muncă uşoară.

În ultimii ani, mass-media din România a tras nenumărate semnale de alarmă aflând păţaniile unor victime ale reţelelor de proxeneţi din toată lumea. Autorităţile române se tot agită căutând, an de an, femei tinere plecate aiurea, dispărute fără urmă. Unele dintre ele au dat semne de viaţă, anunţându-şi familiile că muncesc peste hotare. Revenind în ţară, doar cele norocoase, au povestit cum s-au lăsat înduplecate de ochii frumoşi ai unor cuceritori on-line, plecând oriunde la chemarea lor. Majoritatea dintre ele au "lucrat" prin bordeluri, până când nervii le-au cedat sau bolile grave, contactate pe cale sexuală, au devenit un pericol mortal. Altele s-au căpătuit, reuşind să ajungă şefe de bordel sau neveste de proxeneţi. Cele mai ghinioniste au fost omorâte în bătăi, împuşcate, înjunghiate. Nu am auzit de nicio fugară de-a noastră care să se fi întors în ţară măritată cu vreun om cumsecade.

Un alt aspect al racolării femeilor prin internet îl reprezintă călătoriile pentru cunoaşterea amicilor virtuali. Aici au fost şi cazuri fericite, când norocoasele au dat peste bărbaţi oarecum serioşi, care le-au adăpostit în casele lor, ca prietene de suflet sau chiar soţii. Numărul acestora este extrem de mic în comparaţie cu nefericitele trimise înapoi în România, pe motiv că nu s-ar ridica la nivelul pretenţiilor unor "domni" din străinătate. Am totuşi datoria de a aduce tema de discuţie, tocmai începută, în domeniul meu de activitate: investigaţiile cu caracter paranormal. Multe cliente mi-au relatat modul în care au fost racolate on-line de către bărbaţi din ţara noastră sau dinafara ei. În plus faţă de obişnuitele complimente de rigoare, care să le convingă că sunt deştepte, frumoase şi bune de iubit, mai apar şi afirmaţii de genul acesta: "Sunt sigur că avem suflete pereche!" sau "Te-am cunoscut într-o viaţă anterioară!". Alţii, mai isteţi la minte, încep să le ghicească, dându-se drept paranormali (cu cabinet, bineînţeles!). Dacă duduia spune că i-a greşit ghicitul, fantele on-line îi aplică rafale cu întrebări, până când află de la ea toate detaliile vieţii. Unii sunt atât de insistenţi, încât le fac pe bietele fiinţe să se îndrăgostească lulea de ei, ba chiar să se şi ofere pentru sex, cu ocazia primei întâlniri. Şi uite aşa ajung româncele noastre subiect de batjocură pentru golanii de pretutindeni! Nu mai contează că ele au multe studii la bază, că provin din familii onorabile, că ţara lor de baştină nu este o junglă mizerabilă sau un bordel împuţit!

Adeseori, în spatele unei poze de pe net, reprezentând un tinerel cu aspect naiv, se ascunde o gaşcă de infractori, în majoritate proxeneţi. Unele fete, mai vigilente, apelează la paranormali pentru a se lămuri asupra adevăratelor intenţii ale curtezanilor on-line. Am avut un caz de-a dreptul bizar: o fată mi-a trimis poza unui "prieten" cunoscut pe net, care o tot chema la el peste hotare. I-am scris fetei, de câteva ori, că individul din poză este mort, iar cine îi scrie nu poate fi acela. Ea nu m-a crezut şi s-a dus să-l cunoască. Spre surprinderea ei, nu s-a prezentat nimeni la întâlnire! Iată o farsă care a costat-o nervi zdruncinaţi şi mulţi bani daţi pe biletul de avion! A avut totuşi un dram de noroc, fiindcă nu a ajuns în postura de sclavă a vreunui proxenet.

O altă domnişoară mi-a scris că are 3 prieteni peste hotare, că îi iubeşte pe toţi în aceeaşi măsură, dar nu ştie care dintre ei o va cere de nevastă. I-am cercetat pe curtezani, după care mi-am anunţat clienta: cel din Anglia s-a logodit cu o fată de acolo, celui din Grecia i-au interzis părinţii să se însoare cu o româncă, iar ardeleanul nostru va avea nunta peste o lună (cu alta, bineînţeles!). Duduia s-a supărat foarte tare, a răspuns obraznic, iar eu am ripostat: "Cum naiba să te măriţi dacă te ocupi cu turismul sexual!?".

Un alt caz bizar mi-a fost relatat de o fată frumoasă şi inteligentă care s-a dat în vorbă pe chat cu un oacheş din nordul Africii. Tot zicându-i fata că s-a îndrăgostit de el, golanul s-a oferit să o viziteze în România, dorind ca ea să îl "dezvirgineze". Înainte de a face o prostie cât ea de mare, fata mi-a cerut părerea. Cercetându-l pe oacheş, am aflat că are deja o nevastă şi un copil în ţara lui, iar pe românca noastră o promisese unui unchi de-al său, care făcea colecţie de sclave sexuale.

Şmecherii de pe internet nu au scrupule când îi apucă pofta de femei. Sunt în stare să promită orice, în intenţiile lor mârşave. Racolează femei frumoase din toată lumea, nimerindu-le şi pe româncele noastre. Aş vrea să le clarific o idee tuturor domnişoarelor care utilizează internetul: una este să faci conversaţie prin email sau chat, doar aşa, de plictiseală, şi alta să îţi complici viaţa încurcându-te cu cine se nimereşte, sperând că te vei mărita într-o zi!

10 noiembrie 2011

< Sus >