Home  

 

   

PROFEŢIILE LUI MITAR TARABICI

Mitar Tarabici, un ţăran de origine sârbă din secolul al XIX-lea, a făcut nişte previziuni referitoare la secolul al XIX-lea şi secolul al XX-lea neobişnuit de precise, astfel că numai timpul va decide dacă profeţiile sale referitoare la secolul al XXI-lea sunt la fel de exacte.

Mitar Tarabici (1829-1899), un ţăran analfabet din micul sat sârbesc Kremna, avea ocazional viziuni profetice. Fiind o persoană religioasă şi având ca naş un preot ortodox local, i-a povestit acestuia despre episoadele sale "de vedere în viitor". Preotul, Zaharije Zaharici (1836-1918), a consemnat toate acestea într-un mic carneţel care a fost deteriorat de foc în anul 1943, când casa sa a fost distrusă de armata bulgară de ocupaţie. Acest texte se află acum în posesia familiei strănepotului lui Zaharici – Dejan Malenkovici. Spre deosebire de profeţiile lui Nostradamus (1503–1566), care par a fi criptate, profeţiile lui Tarabici sunt foarte clare. Cea mai cunoscută profeţie a lui Tarabici se referă la o serie de evenimente politice care s-au desfăşurat în secolul al XIX-lea în Serbia.

El a prezis un şir de evenimente ce au avut loc într-o perioadă de câteva zeci de ani şi au dus în final la înlăturarea de la tronul regal al Serbiei a familiei guvernatoare Obrenovici. Această  profeţie a devenit cunoscută în Balcani sub numele de "profeţia întunecată", lucrurile desfăşurându-se exact aşa cum au fost prezise. Trebuie să ţinem cont de faptul că cuvintele lui Tarabici sunt traduse din limba sârbo-croată şi că traducerea realizată nu este neapărat în forma finală.

Veţi putea observa că anumite fraze dintre ghilimele sunt stângace şi neprelucrate, acestea fiind o oglindire precisă a accentului său rural. Cuvintele lui Tarabici provin din conversaţia cu naşul său Zaharici, aşa că trebuie să tineţi cont de faptul că orice referire la "tu" sau la "urmaşii tăi" se referă la Zaharici (preotul). Când Tarabici spune "noi" se referă la sârbi, nefăcând însă distincţie între croaţi, sârbi, sloveni etc.; pentru el, oricine vorbea limba lui era un sârb. De asemenea, e important de observat faptul că nu ştim de fapt câte din profeţiile lui Tarabici au fost influenţate de propria sa opinie. Unele dintre adjectivele utilizate pentru a descrie oamenii şi evenimentele pe care le-a văzut pot fi o reflectare a interpretării sale, specifice omului de la ţară, asupra acelor evenimente (de exemplu: inteligent, viteaz, cinstit, oribil, năpastă etc).

Mitar Tarabich
Mitar Tarabich, cu barbă albă

[selecţiune - ultima parte]

"Vezi tu, părinte, atunci când lumea începe să trăiască în abundenţă şi pace după cel de-al doilea mare război, toate acestea vor fi doar o iluzie amară, deoarece mulţi vor uita de Dumnezeu şi vor venera doar propria lor inteligenţă umană... Şi ştii tu, naşule, ce este inteligenţa umană comparată cu voinţa şi cunoaşterea lui Dumnezeu? Nici măcar o singură picătură în ocean."

Fapte istorice:
• Odată cu dezvoltarea cunoaşterii ştinţifice şi a explicării ştinţifice logice a fenomenelor considerate anterior ca fiind supranaturale, ateismul a devenit o orientare filozofică considerată normală şi mai puţin dispreţuită.

"Oamenii vor construi o cutie, şi în interiorul ei va fi un fel de dispozitiv cu imagini, dar nu vor fi capabili să comunice cu mine când voi fi mort, deşi prin intermediul acestor imagini vor fi aşa de aproape de această altă lume, la fel cum sunt de apropiate firele de păr de pe capul oamenilor. Cu ajutorul acestui dispozitiv cu imagini, omul va fi capabil să vadă tot ce se petrece în întreaga lume."

Fapte istorice:
• Invenţia televiziunii şi a computerului.
• Influenţa exercitată de internet şi de diversele programe de televiziune.
• Detectoarele EMF (electromagnetic field-lb.engl.) au fost construite cu scopul de a detecta emisiile electromagnetice ale cuptoarelor cu microunde şi ale liniilor electrice de înaltă tensiune. Detectoarele EMF alertează investigatorii fenomenelor paranormale de prezenţa fantomelor prin intermediul măsurării distorsiunilor electromagnetice cuprinse între doi şi şapte miligauss.
• A apărut "transcomunicarea electronică", reprezentând înregistrarea, întâmplătoare sau metodică, de imagini şi sunete ale spiritelor decedaţilor cu ajutorul televizorului, radioului, magnetofonului, casetofonului etc.

"Oamenii vor face găuri în pământ şi vor extrage aur, care le va da lumină, viteză şi putere, iar Pământul va vărsa lacrimi de tristeţe, deoarece va fi mult mai mult aur şi lumină la suprafaţa lui decât în interiorul lui. Pământul va suferi datorita acestor răni deschise. În loc să lucreze în interior, oamenii  vor săpa pretutindeni, în locuri bune şi în locuri rele, dar adevărata putere va fi în jurul lor, nefiind capabilă să le spună: "Veniţi, luaţi-mă, nu vedeţi că sunt aici, pretutindeni în jurul vostru?!" Doar după multe veri, oamenii îşi vor reaminti de această putere reală şi atunci vor realiza ce prosteşte a fost să sape toate acele găuri."

Fapte istorice:
• Petrolul, cunoscut şi ca "aurul negru", furnizează energie pentru automobile, generatoare electrice, avioane, etc. Prospecţiunile de descoperire a noi zăcăminte petroliere sunt o acţiune economică riscantă, dar în anii ’80 tehnicile de explorare au fost perfecţionate, deşi încă mai există riscul de a descoperi zăcăminte de petrol neviabile din punct de vedere economic. Experţii în domeniu estimează că până în anul 2050 vor fi epuizate rezervele mondiale de petrol.
• În ultimii ani, s-au dezvoltat cercetările şi aplicarea pe scară largă a folosirii energiilor alternative, nepoluante (eoliană, a mareelor, solară etc)

"Această putere va fi de asemenea prezentă în oameni, dar va dura mult timp până ce oamenii o vor descoperi şi o vor utiliza. Oamenii vor trăi foarte mult timp fără a fi capabili să se cunoască pe ei înşişi. Vor fi mulţi oameni învăţaţi care vor gândi că ştiu totul şi că pot face orice. Ei vor fi de fapt marele obstacol în calea acestei realizări (cunoaşterea de sine), dar, odată ce oamenii vor dobândi această cunoaştere, vor înţelege cât de mult s-au înşelat atunci când au ascultat de învăţaţii lor. Când acest lucru se va petrece, oamenilor le va părea rău că nu au descoperit mai înainte această cunoaştere atât de simplă. Oamenii vor face multe lucruri stupide, gândind ca ei ştiu totul şi pot face orice, deşi în realitate nu ştiu nimic. În Orient vor apare oameni înţelepţi, iar înţelepciunea acestora va traversa toate mările şi frontierele, dar mult timp oamenii nu vor crede în această înţelepciune. Dimpotrivă, ei vor declara ca fiind minciună tot acest adevăr. Sufletul lor nu va fi posedat de diavol, ci de ceva mult mai rău. Ei vor crede că iluzia lor este adevărul absolut, deşi nu va fi nici un adevăr în capetele lor.

Fapte istorice:
• În secolul XX s-au răspândit în lumea occidentală cunoştinţele spirituale ale Orientului, prin cercetători europeni ai civilizaţiilor străvechi sau purtate personal de mari realizaţi spirituali, ce au întemeiat şcoli de gândire şi de acţiune spirituală.

Aici, acasă, va fi la fel ca pretutindeni în întreaga lume. Oamenii vor începe să urască aerul curat şi toată această frumuseţe şi prospeţime divină şi se vor ascunde în râncezeală. Nimeni nu îi va forţa să facă acest lucru, ci vor face acest lucru din voinţa lor liberă. Aici, în Kremna, multe ogoare vor deveni pajişti şi multe case vor fi abandonate, dar, apoi, cei care au plecat se vor întoarce pentru a se vindeca respirând aer curat. În Serbia, nu va fi posibil să distingi femeile de bărbaţi. Toţi se vor îmbrăca la fel. Această nenorocire va veni la noi de peste hotare, dar va rămâne la noi cel mai mult. Un mire îşi va lua o mireasă, dar nimeni nu va şti cine este mirele şi cine mireasa. Oamenii vor fi pierduţi şi din ce în ce mai fără sens pe zi ce trece. Oamenii se vor naşte fără să ştie cine a fost bunicul şi străbunicul lor. Oamenii vor crede că ştiu totul, dar de fapt nu vor şti absolut nimic."

Fapte istorice:
• Aşa cum se întâmplă pretutindeni în lume, oamenii părăsesc zonele rurale pentru a căuta un serviciu în marile oraşe. În ziua de astăzi mult mai multe femei au părul tuns scurt şi poartă pantaloni decât în vremea lui Tarabici. Copii născuţi în afara căsătoriei au devenit un lucru obişnuit.

"Sârbii se vor separa unii de ceilalţi şi vor spune: "Eu nu sunt sârb, eu nu sunt sârb"... Păgânii vor pătrunde în această naţiune şi se vor culca cu mamele, soţiile şi surorile sârbilor. Acestea vor naşte asemenea copii, încât aceştia vor fi cei mai slabi urmaşi apăruţi printre sârbi încă de la începutul lumii. Doar slăbănogi se vor naşte şi nimeni nu va fi suficient de puternic pentru a da naştere unui erou adevărat."

Fapte istorice:
• Dupa despărţirea Yugoslaviei în Serbia, Croaţia, Bosnia şi Kosovo, forţele ONU de menţinere a păcii au staţionat în statele balcanice. Sârbii consideră aceste forţe de menţinere a păcii drept invadatori ce s-au aliat cu musulmanii bosnieci şi albanezi.Majoritatea dintre aceştia erau bărbaţi, astfel că a existat posibilitatea ca aceştia să întreţină relaţii sexuale cu femeile din Serbia. Sau acest lucru se poate referi la violurile sistematice şi răspândite, ce au avut loc în timpul războiului din Balcani. Se poate lua în considerare chiar şi amestecul natural între musulmani şi creştini din Bosnia sau Kosovo.

"La un moment dat, vom dispărea de pe acest pământ al nostru. Vom merge spre nord, dar, apoi, realizând stupiditatea acţiunii nostre, ne vom întoarce. Atunci ne vom deştepta şi vom izgoni păgânii, în numele Domnului, pentru a nu îi mai vedea niciodată."

Fapte istorice:
• Până la terminarea războiului din Balcani, în 1995, economia Serbiei, a Croaţiei şi a Bosniei erau ruinate, iar somajul era larg răspândit. Populaţia sârbă, croată şi bosniacă a trebuit să plece în Germania, Danemarca, Belgia, etc., în nord, pentru a găsi de lucru. În Kosovo, sârbii au devenit refugiaţi.
• În iunie 2004, existau 200.000 refugiaţi sârbi din Kosovo - acolo au rămas doar 80.000 de sârbi. Au apărut ştiri din Kosovo conform cărora etnicii de origine albaneză îi izgoneau pe etnicii sârbi din Kosovo, utilizând bande dezlănţuite, ce distrugeau bisericile şi casele aparţinând sârbilor, în timp ce trupele KFOR asistau neputincioase
.

"Întreaga lume va fi ameninţată de o boală necunoscută şi nimeni nu va fi capabil să găsească un tratament; toţi vor spune "ştiu, ştiu, deoarece sunt învăţat şi deştept", dar nimeni nu va şti de fapt nimic. Oamenii vor căuta şi vor căuta, dar nu vor fi capabili să găsească tratamentul corect, care, cu ajutorul lui Dumnezeu, va exista pretutindeni în jurul lor şi în interiorul lor.

Oamenii vor călători spre alte lumi, pentru a descoperi acolo deşerturi fără viaţă, totuşi Dumnezeu îi va ierta; ei vor crede că ştiu mai multe decât Dumnezeu însuşi. Acolo nu vor găsi nimic, cu excepţia păcii eterne a lui Dumnezeu şi vor simţi cu inima şi cu sufletul lor toată frumuseţea şi puterea lui Dumnezeu. Oamenii vor ajunge până la Lună şi la stele. Ei vor căuta viaţă, dar nu vor găsi viaţă asemănătoare cu a noastră. Aceasta va fi acolo, dar ei nu vor fi capabili să o înţeleagă şi să vadă că este viaţă. Pe cel care merge acolo, Dumnezeu să îl ierte, necrezând în Dumnezeu aşa cum se cuvine unei persoane onorabile şi decente; când va veni înapoi, va spune: Oh, voi oameni care rostiţi numele lui Dumnezeu cu îndoială, mergeţi acolo unde am fost eu şi atunci veţi vedea ce este mintea şi puterea lui Dumnezeu!

Cu cât oamenii vor şti mai multe, cu atât mai puţin se vor iubi şi avea grijă unul de celălalt. Ura va fi atât de mare între ei, încât le va păsa mai mult de diferitele lor dispozitive decât de propriile rude. Oamenii vor avea mai multă încredere în aceste dispozitive decât în cei mai apropiaţi vecini... Printre oamenii unei naţiuni îndepărtate din nord va apare un om mic, care îi va învăţa pe oameni despre dragoste şi compasiune, dar vor fi mulţi ipocriţi în jurul lui, astfel că va avea multe probleme. Nici măcar unul dintre aceşti ipocriţi nu va dori să ştie ce este graţia umană autentică, dar cărţile pline de înţelepciune ale acestui om vor rămâne şi toate vorbele sale se vor păstra, astfel că oamenii vor vedea apoi cât s-au autoamăgit. Cei care vor citi şi scrie diferite cărţi cu numere vor gândi că ei ştiu cel mai mult. Aceşti oameni învăţaţi îşi vor lăsa vieţile conduse de către calculele lor şi vor trăi şi acţiona exact cum le spun aceste numere. Printre aceşti oameni învăţaţi vor exista oameni buni şi oameni răi. Cei răi vor face fapte rele. Vor otrăvi apa şi aerul şi vor răspândi molime deasupra mărilor, râurilor şi pământului, astfel încât oamenii vor începe să moară brusc de diferite boli. Cei buni şi înţelepţi vor vedea că tot acest efort şi muncă grea nu valorează nimic şi că duce doar la distrugerea lumii şi, în loc să caute înţelepciunea în numere, vor începe să o caute în meditaţie."

Previziuni şi evenimente din timpul celui de-al treilea război mondial

"Când vor începe să mediteze mai mult, vor fi mai aproape de înţelepciunea lui Dumnezeu, dar va fi prea târziu, deoarece cei răi vor devasta deja întregul Pământ şi oamenii vor începe să moară în număr mare. Apoi, oamenii vor fugi din oraşe la ţară şi vor căuta munţii celor trei cruci, şi acolo, înăuntru, vor fi capabili să respire şi să bea apă. Cei care vor scăpa se vor salva pe ei înşişi şi pe familiile lor, dar nu pentru mult timp, căci o mare foamete va apare. Va exista o mulţime de mâncare în oraşe şi în sate, dar ea va fi otrăvită. Mulţi vor mânca datorita foamei şi vor muri imediat. Cei care vor posti până la sfârşit vor supravieţui, deoarece Sfântul Duh îi va salva şi ei vor fi aproape de Dumnezeu. Cel mai mare şi mai mânios va lupta împotriva celui mai puternic şi mai furios! Când va începe acest oribil război va fi vai şi amar de armata care zboară pe cer; mai bine va fi de cei care luptă pe pământ şi în apă. Cei care vor purta acest război vor avea oameni de ştiinţă care vor inventa diferite şi neobişnuite ghiulele. Când acestea vor exploda, în loc să ucidă, vor azvârli o vrajă asupra tuturor acelor vieţi – oameni, oştiri şi vite. Această vraja îi va face să doarmă şi vor dormi în loc să lupte, iar după aceasta îşi vor reveni în simţiri. Noi nu vom lupta în acest război, dar alţii vor da bătălii deasupra capetelor noastre. Oameni în flăcări vor cădea din cer deasupra Pozegăi [oraş din Serbia].

La sfârşitul acestui război, doar o singură ţară, înconjurată de mari mări, la fel de mare ca şi Europa noastră [Australia?], va trăi în pace, fără nici o problemă... Deasupra acesteia nici măcar o singură ghiulea nu va exploda! Cei care vor fugi şi se vor ascunde în munţii celor trei cruci vor găsi adăpost şi vor fi salvaţi, pentru a trăi după aceea în abundenţă, fericire şi iubire, deoarece după aceea nu vor mai fi războaie..."

  Sus 


Nota editorului:
Cititorii pot să consulte articole similare, căutând pe internet The Prophetic Visions of Mitar Tarabich ("Viziunile profetice ale lui Mitar Tarabici")

[Articol extras din Nexus Magazine, Anul II, Numărul 5 (februarie - martie 2006)]

Sursa: www.nexusmagazine.ro