Colectia SPIRITUS de documentare diverse


 

 GREGG BRADEN

savant, cercetător, vizionar

Gregg Braden în România (interviu Digi 2013) (56 min)

Un interviu extrem de interesant cu Gregg Braden la Digi World TV. Cine a avut bucuria să-l urmărească pe viu, la conferința din Bucureşti, va redescoperi aceleşi teme fascinante, expuse într-un mod extrem de interesant. Interviul scoate în evidență fapte şi dovezi concrete care demonstrează că noi încă învățăm teorii care deja sunt depăşite. Noile descoperiri invalidează vechile teorii şi, chiar dacă sunt acceptate de comunitatea ştiințifică, vechile tipare rămân în continuare în cărțile şi manualele după care învață copiii noştri. Să deschidem ochii şi să păşim în lumea minunată ce ni se deschide în față.

Greg Bradden - mesajul secret al ADN-ului (22 min)

Cercetătorul Gregg Braden, în emisiunea sa "Missing Links" de la gaia.com, ne oferă nişte informaţii ştiinţifice de ultimă oră. Savanţii au descoperit că omul actual a apărut, brusc, acum 200.000 de ani, iar de atunci nu s-a mai schimbat biologic. El a apărut printr-o "mutaţie direcţionată", constând din unirea a doi cromozomi într-unul singur (cel cu nr. 2). Acest fapt ne duce cu gândul că există un "design inteligent", concept care uneşte ştiinţa de spiritualitate. Este interesantă şi descoperirea făcută de Gregg Braden, care, corelând numerologic literele mai multor alfabete cunoscute cu numerele atomice ale celor patru elemente chimice din care e alcătuit ADN-ul, a obţinut un rezultat incredibil: de fiecare dată a obţinut fraza "Dumnezeul etern este în interiorul corpului"!

Gregg Braden - unirea emoţiei cu gândul (14 min)

În Evanghelia (pierdută şi regăsită) a lui Toma, Isus îşi învăţa discipolii cum să folosească puterea emoţiilor umane într-un mod demiurgic. Ştiinţa nu ne învaţă ce putem găsi în cultura noastră, cum să unificăm gândul cu emoţia. Aceasta este ştiinţa rugăciunii adevărate: când ceri, să simţi că deja ai primit, să te simţi învăluit de emoţia ce însoţeşte împlinirea dorinţei tale. Şi să ceri fără a judeca, direct din inimă. Aceste lucruri ne sunt precizate de diverse tradiţii spirituale.

Gregg Braden - Codurile înţelepciunii şi puterea cuvintelor (53 min)

În ciclul "Ancient Words to Rewire Our Brains and Heal Our Hearts" (Formule străvechi pentru reconfigurarea creierului şi vindecarea inimii), ni se dezvăluie puterea cuvintelor-cod pe care Gregg Braden a descoperit că le folosesc toate civilizaţiile în situaţii dificile, dramatice. De asemenea, el ne explică ştiinţific legătura nervoasă dintre creier şi inimă, care are şi ea un sistem nervos. Şi adaugă un exerciţiu de coerenţă cu efecte psihice remarcabile. Gregg Braden este un scriitor de succes, cercetător şi savant multidisciplinar în geologie, biologie, chimie, matematică, fizică, IT, arheologie, cosmologie, de asemenea explorator în cele mai diverse locuri de pe Pământ.

Gregg Braden - Nu doar creierul poate să gândească, ci și inima (53 min)

De peste douăzeci de ani, Gregg cercetează sate aflate pe culmi de munte, mănăstiri îndepărtate şi texte uitate, pentru a le descoperi secretele eterne. Activitatea lui a dus la apariţia unor cărţi transformatoare, care ne arată, dincolo de orice îndoială, că avem puterea de a inversa procesul îmbolnăvirii, de a redefini îmbătrânirea şi chiar de a modifica realitatea însăşi, acceptând ideea că puterea credinţei reprezintă limbajul cuantic al schimbării.