Arhiva cu înregistrări video


Interviu la emisiunea "Te vezi la Ştirile Pro Tv"

În ziua de 10 martie 2007, Nina Petre a fost intervievată de către realizatorul Cristian Tabără despre fenomenele ciudate petrecute la Templul Ursitelor (Grota Ursitelor) de lângă Şinca Veche, judeţul Braşov. Vă prezentăm cele 3 fragmente cu acest interviu din emisiunea "Te vezi la Ştirile Pro Tv - Pe urmele misterelor din Ţara Făgăraşului" (25 mar 2007).

 

PARTEA  1

TRANSCRIPTUL ÎNREGISTRĂRII VIDEO

Cristian Tabără: Nimic nu pare a fi clar în legătură cu aşezământul de aici. Nici măcar vechimea lui, plasată între 250 şi 9000 de ani. Cât priveşte destinaţia grotei, după unii, ea a fost un templu preistoric dacic, după alţii, refugiu şi sanctuar ezoteric, sau mânăstire. Dar cei mai mulţi preferă să creadă că energiile de aici le schimbă destinele, indiferent de rosturile grotei.

Sătean, profesor de istorie: Gheorghe Moldovan susţine aşa, nişte idei, cum că acest templu este de vreo 7500, sau chiar 9000 de ani înainte de Hristos. Vorbeşte de o civilizaţie pre-elenă, înaintea grecilor. Şi că, prin acest templu, se intra în contact cu civilizaţia extraterestră. Aici este buricul pământului şi, dacă îţi propui ceva aicea, în zona din jur, ţi se înfăptuieşte. Cartea sa a avut un impact, fiindcă din acel moment au început să vină mulţi.

Cristian Tabără: Mulţi, şi cu multe preocupări, am putea spune, dacă ţinem cont că în Grota de la Şinca Veche au ajuns arheologii, sataniştii, parapsihologii şi mediumii, teologii, turiştii sau rockerii, fiecare lăsând urmele trecerii sale, utile sau inutile, fiecare având propria teorie.

Nina Petre: Au murit atâţia oameni în această grotă şi în galeriile de sub acest munte, poate fără o lumânare lângă ei, fără o slujbă creştinească. Se bucură atunci când vin oameni şi se roagă creştineşte, aprind o lumânare, considerând că acest altar este un loc de rugăciune, de reculegere. Dumnezeu să-i odihnească în pace! Acum vor fi mai liniştiţi, vom putea să vizităm toate colţurile acestei grote, care, de-a lungul anilor, a devenit un adevărat templu.

Cristian Tabără: Doamna Petre, acesta este unul din acele locuri despre care se spune, în legendele locului, că ar schimba destinul? Aici, la altarul mare se fac rugăciunile acestea? Poveştile locului vorbesc despre aşa ceva.

Nina Petre: Eu cred că în toată grota. Dar altarul mare şi altarul mic sunt nişte locuri de rugăciune. Aici chemăm Divinitatea şi o rugăm să ne ajute. Din proprie experienţă şi din experienţa altor turişti, vă pot spune că, în decurs de un an de zile, dorinţa pe care ne-am pus-o în minte în faţa acestui altar, sau a celuilalt, se îndeplineşte. Am fost aici în luna martie, anul trecut, cu un grup de prieteni. Ne-am închinat, am aprins lumânarea, ne-am rugat către Tatăl Ceresc să ne ajute într-o problemă. Trebuie să reţinem faptul că o singură dorinţă trebuie să ne punem în minte. Şi ni s-a îndeplinit, în mai puţin de un an de zile. Aşa este vorba locului, a intrat în tradiţie: să ne punem o singură dorinţă. Putem reveni. Chiar este indicat să venim de Paşti, şi în Duminica Tomii. Atunci energiile divine vin mai bine către noi şi intrăm cumva în rezonanţă cu toate sufletele care se află sub această podea, suflete care au nevoie de foarte multe rugăciuni.

Eu o să-mi apropii mâna stângă de acest spaţiu şi am să vă spun ce simt: simt o răcoare foarte densă, asemănătoare cu cea pe care o simt în apropierea icoanei Maicii Domnului, care este montată în argint. Este o răcoare binefăcătoare, foarte puternic energizantă şi purificatoare. Mă simt chiar foarte bine apropiind mâna de acest spaţiu. Aici s-a concentrat o cantitate foarte mare de rugăciuni.

 

PARTEA  2  

TRANSCRIPTUL ÎNREGISTRĂRII VIDEO

Nina Petre: Unii spun că acest portret l-ar reprezenta pe Decebal.

Cristian Tabără: Pe Decebal? Vă referiţi la portretul de acolo?  

Nina Petre: Eu cred că, mai curând, ar fi un simbol: simbolul vitejiei, bărbăţiei, curajului românului dintotdeauna, care a luptat împotriva nedreptăţii sociale, împotriva asupririi de orice fel. Aşa văd eu simbolul acelei inscripţii. Semnificaţia sa este deosebită, dar nu cred să fie Decebal.

PARTEA  3

TRANSCRIPTUL ÎNREGISTRĂRII VIDEO

Cristian Tabără: Ce reprezintă sferele luminoase?

Nina Petre: Reprezintă formaţiuni plasmatice. Sunt nuclee energetice care au reuşit, în preajma mediumului, să îşi ia o formă vizibilă, perceptibilă pe un aparat de fotografiat sau de filmat. Sunt entităţi inteligente.

Cristian Tabără: Aţi folosit cuvântul "medium"...

Nina Petre: Da, are calităţi de medium. Are o energie foarte plăcută, foarte densă. Se simte, de la distanţă, că are un biocâmp foarte puternic, însă energia ei este de o factură mai specială, biocâmpul ei este foarte magnetic, şi - fiind o fiinţă foarte bună la suflet, plăcută, cu o puternică credinţă în Dumnezeu - reuşesc aceste mini-entităţi să vină lângă ea şi să se facă vizibile. Chiar am remarcat, acum câteva minute, că este foarte obosită. Ea a fotografiat foarte mult acuma în grotă şi, ca să se poată face vizibile, aceste entităţi absorb din energia mediumului.

Cristian Tabără: Asta înseamnă că dânsa este puţin epuizată acum.

Nina Petre: Da, energetic da. De obicei, ea este energică, este o persoană energică, dar acum, într-adevăr, este obosită. A fotografiat foarte mult în grotă, au apărut foarte multe pete de acestea luminoase rotunde deasupra noastră, a tuturor. Ea are deja o colecţie impresionantă de fotografii.

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=KnS_AHz7C4o