<  Înapoi la Pagina Revelaţii alese


25 de trăsături comune experienţelor din preajma morţii

NDE (Near Death Experience)

trăsături comune

Ceva inexplicabil se petrece atunci când sufletul unei persoane este cu un picior în lumea aceasta şi cu celălalt în lumea de dincolo. Foarte multe persoane care au supravieţuit acestor experienţe ne împărtăşesc experienţele lor aproape de moarte şi viziunile lor.

Dacă acordăm încredere poveştilor şi viziunilor acestor persoane, putem spune că există cu siguranţă viaţă după moarte. Un mister şi mai mare ne înconjoară atunci când suntem martorii tranziţiei pe care o fac cei din jurul nostru din planul fizic în celălalt plan nevăzut al existenţei. Atunci întrebarea "Ce se întâmplă dincolo de ultima suflare?", capătă pentru noi o semnificaţie specială, iar presiunea acestei întrebări devine uriaşă.

Anumite persoane susţin că au deja răspunsul la această întrebare. Exprienţele aproape de moarte sunt experienţele unor persoane care s-au aflat în moarte clinică pentru o perioadă scurtă de timp, rămânându-le vie experienţa acelei călătorii pe care au trăit-o când s-au aflat în afara trupurilor lor.

Asociaţia Internaţională de Studii ale Experienţelor Aproape de Moarte (IANDS) enumera pe site-ul lor sute de astfel de cazuri. După analizarea unui foarte mare număr de experienţe, cu siguranţă putem descoperi câteva similitudini, prezentate de oameni din toate structurile sociale şi din întreaga lume. Elementele comune sunt uimitoare, iar majoritatea dintre acestea par să ne conducă la o comoară ascunsă.

Cele mai multe dintre experienţele aproape de moarte împărtăşesc următoarele 25 de trăsături comune:

1. Catalizatorul experienţelor din preajma morţii este, în majoritatea cazurilor, un accident sau o tentativă de suicid, care o aduce pe persoana respectivă într-o stare critică.

2. În momentul morţii, persoana se simte ca şi cum ar aluneca din corpul său, iar apoi trece chiar deasupra locului decesului, îşi priveşte corpul fizic, dar nu simte niciun ataşament faţă de acesta. În acele momente este complet eliberată de durerea cu care s-a confruntat până în momentul părăsirii trupului. De multe ori, persoana este capabilă să-i audă pe medici, pe asistenţi şi pe martori şi să observe detalii legate de locul în care se află trupul său, detalii pe care nu le-ar fi putut observa dacă s-ar fi aflat în trup.

3. Persoana îşi dă seama că a trecut într-un alt plan şi acceptă moartea fără remuşcări. Îi permite sufletului să plutească departe, de obicei către un tunel sau către o lumină strălucitoare. De cele mai multe ori, persoanele în cauză susţin că au simţit o atracţie firească faţă de acea Lumină.

4. "Lumina" este, de obicei, descrisă ca fiind strălucitoare, caldă şi reconfortantă, dar poate fi în anumite cazuri şi un punct mic de lumină care devine din ce în ce mai mare. Această Lumină este descrisă a fi mai strălucitoare decât soarele, dar, cu toate acestea, privirea ei nu cauzează disconfort.

5. În timp ce se îndreaptă către Lumină, persoana trăieşte unele scene din viaţa sa, reprezentate sub formă de imagini pe un ecran, moment în care apar, de cele mai multe ori, sentimente de ruşine sau vinovăţie pentru unele dintre alegerile făcute în viaţă.

6. "Lumina" - recunoscută în scurt timp ca fiind o fiinţă, chiar dacă nu are forma unei fiinţe umane - o încurajează şi o mângâie, moment în care persoana respectivă simte cea mai mare pace şi satisfacţie pe care a cunoscut-o vreodată.

7. Majoritatea oamenilor se referă la această Lumină ca fiind Dumnezeu. Uneori are caracteristici fizice asemănătoare unui om şi este adesea descrisă ca având pielea de aur sau ochii albaştri. Cu toate acestea, nu au existat descrieri fizice asemănătoare pe deplin.

8. Toate relatările susţin ca în cadrul acestei experienţe nu există conceptul de "timp", aşa cum îl cunoaştem în plan fizic.

9. Cei mai mulţi dintre cei care au trăit această experienţă relatează că, în astfel de momente, capătă o dezvoltare totală a înţelepciunii sau observă o comuniune între ei şi o fiinţă care le răspunde la toate întrebările despre viaţă, existenţă şi Dumnezeu. Trebuie precizat că această comunicare nu este verbală. Cele mai multe relatări o descriu ca fiind un transfer de idei de la o minte la alta, fără a folosi graiul sau vocea.

10. Cea mai frecventă întrebare adresată Luminii a fost "Care este scopul vieţii?", iar cel mai frecvent răspuns, "A ne ajuta reciproc".

11. Toată înţelepciunea primită este uitată de cele mai multe ori atunci când persoana respectivă se întoarce în corpul său, dar experienţa rămâne mai vie decât realitatea fizică.

12. De multe ori a fost relatată apariţia unei rude care-i transmite persoanei respective un mesaj de genul "Nu e momentul tău", care înseamnă că trebuie să se întoarcă înapoi în planul fizic. Alteori, o "fiinţă" necunoscută îi va livra acelaşi mesaj, că nu a venit încă momentul morţii definitive.

13. Cel mai adesea, persoana care tocmai a murit va încerca să o convingă pe acea fiinţă/luminiţă/rudă că nu doreşte să se întoarcă înapoi în corpul fizic, deoarece pacea şi liniştea domină acel plan al existenţei. Alteori însă, persoana nu vrea să urmeze Lumina, deoarece există în continuare ataşamente între ea şi familia sa sau îşi aminteşte de anumite obligaţii din planul fizic.

14. De multe ori, persoana va fi sfătuită să se întoarcă pe Pământ, pentru că nu şi-a încheiat misiunea. De câteva ori, acestor persoane, pentru a fi convinse să se întoarcă, le-a fost arătată misiunea lor în viaţă, pentru a se întoarce şi a o încheia. Se pare că fiecare dintre noi avem o misiune/misiuni în viaţă.

15. De mai multe ori, a fost raportată existenţa unei grădini frumoase, a unui zid înalt, a unui fluviu, a unui anumit tip de barieră, acestea având scopul de a o face pe persoana respectivă să înţeleagă că în acel moment se află în pragul morţii.

16. Uneori îşi fac apariţia mai multe fiinţe pentru a lua o hotărâre - hotărârea de a o trimite înapoi în planul fizic sau nu.

17. Însă, de cele mai multe ori, persoanei i se oferă puterea de a lua această decizie în nume propriu.

18. Persoana care nu este de acord să se întoarcă, dar care a fost convinsă totuşi să o facă, se va întoarce fără tragere de inimă în corpul său în doar câteva clipe, confruntându-se de cele mai multe ori imediat cu durerea fizică.

19. Au existat foarte puţine cazuri care au implicat apariţia răului, a iadului şi pedepselor sale, aşa cum acesta este descris în mod tradiţional.

20. Foarte multe persoane s-au vindecat miraculos în urma unei astfel de experienţe.

21. Foarte multe persoane, după această experienţă, au rămas cu o capacitate de a simţi şi de a auzi rudele decedate sau prietenii apropiaţi (telepatie, claraudiţie).

22. Foarte multe persoane suferă de depresie, deoarece îşi dau seama că viaţa fizică nu se compară cu fericirea din celălalt plan.

23. Majoritatea dintre aceste persoane se întorc cu sufletul către Dumnezeu, deoarece îşi dau seama de legătura dintre noi şi ceea ce nu putem înţelege momentan.

24. În majoritatea cazurilor, persoanele care au raportat aceste cazuri au fost considerate a avea tulburări psihice. Din acest motiv, aceştia şi-au împărtăşit experienţele doar cu persoanele aflate în doliu sau pe patul de moarte, cu scopul de a le aduce o mângâiere.

25. Foarte mulţi dintre cei care au trăit o astfel de experienţă au început o carieră/ocupaţie bazată pe serviciile oferite celorlalţi, precum medicina sau învăţământul.

Sursa

Articol similar: Common Elements are Found in Near-Death Experiences

Răzvan Petre,
27 martie 2016

< Sus >