<  Înapoi la Pagina Răzvan Petre


COMPARAŢIE între SRI AUROBINDO (SA) şi MICHAEL JACKSON (MJ)

de Rãzvan Petre

Din comunicările spiritiste realizate de Nina Petre cu spiritul lui Michael Jackson (MJ) am aflat că acelaşi Spirit fusese întrupat anterior şi în marele yoghin şi filosof Sri Aurobindo (SA). Cum ambele personalităţi au marcat secolul XX, în moduri diferite, este de interes ştiinţific să putem descoperi asemănări şi deosebiri dintre cei doi oameni.

Sri Aurobindo (15 August 1872 – 5 Decembrie 1950) a fost un naţionalist indian, luptător pentru independenţa ţării sale, un important poet de limbă engleză, filosof şi yoghin. Viziunea sa asupra progresului umanităţii şi evoluţiei spirituale se poate sintetiza în cuvintele sale proprii: "Omul este o fiinţă de tranziţie. El nu este finalul. Pasul de la om la supraom este următoarea etapă evolutivă pământească. Este inevitabilă, pentru că aceasta este intenţia Spiritului şi logica proceselor Naturii." [sursa: Wikipedia.org]

Michael Joseph Jackson (29 August 1958 – 25 Iunie 2009) a fost un artist american şi filantrop. Supranumit şi "Regele muzicii pop", Jackson este considerat ca cel mai de succes artist de divertisment al tuturor timpurilor, ca şi unul dintre cei mai influenţi. Contribuţia sa în muzică, dans şi modă, împreună cu o viaţă personală mult-mediatizată l-au făcut un personaj popular în întreaga lume. [sursa: Wikipedia.org]

Pare incredibil ca spiritului unui mare yoghin, profund şi retras, să se reîncarneze într-un artist de scenă atât de expus publicului! Există multe asemănări între vieţile celor doi oameni celebri, la care nimeni nu s-ar fi gândit dacă nu ni s-ar fi revelat faptul că acelaşi Spirit i-a animat pe amândoi. Iată-le:

Ambii au urmat o dietă vegetariană strictă.

SA a experimentat postul prelungit fără apariţia devitalizării. Acelaşi lucru l-a făcut şi MJ, dar lipsindu-i suportul practicii yoga, a avut de suferit.

SA a experimentat la un moment dat şi îngurgitarea unei mari cantităţi de otravă, pe care a neutralizat-o prin puterea minţii sale antrenate. MJ nu a avut reţineri în a consuma substanţe periculoase, în schimbul obţinerii unei vitalităţi nefireşti.

Idealul lui SA nu a fost numai de a-l găsi pe Dumnezeu în spirit, ci de a-L coborî în materie şi în inconştient. A dorit cu ardoare propria sa transformare interioară din om în supraom (ca model de fiinţă a viitorului). La MJ observăm aceeaşi dorinţă de a se transforma, care a luat forma schimbărilor exterioare (în vestimentaţia excentrică, mod de trai şi aspect facial). Amândoi au dorit să facă imposibilul, într-un sens nobil, SA depăşindu-şi condiţia psihică de om, iar MJ, condiţia fizică.

SA a încercat să realizeze mai mult decât purificarea subconştientului propriu; a dorit să extindă acest proces la nivelul subconştientului colectiv, pentru ca întreaga planetă să se spiritualizeze mai repede. Şi-a propus un scop pe care nu l-a putut îndeplini, dar a voit neapărat să realizeze Imposibilul. MJ a fost o personalitate care a sprijinit cele mai multe organizaţii umanitare din lume, aspect pentru care a intrat şi în Cartea Recordurilor. În unele dintre cântecele sale răzbate mesajul de pace şi înfrăţire între oameni, pentru a "vindeca planeta" (Heal the World, We Are the World, You Are Not Alone, Will You Be There, Man In the Mirror etc).

SA ajunsese la o extraordinară puritate a fiinţei, în ultimii 24 de ani retrăgându-se în solitudine aproape totală. Ţinea legătura cu lumea doar prin cei câţiva apropiaţi ai săi şi prin corespondenţa cu discipolii săi în Yoga Integrală, răspândiţi în întreaga lume. MJ era de o ingenuitate rară, fiind chiar considerat, la un consult psihiatric, ca având profilul psihologic al unui băiat de 10 ani. Şi MJ prefera izolarea faţă de lume, poate şi din cauza celebrităţii.

Potrivit unui producător muzical, martor în procesul intentat de familia cântăreţului Michael Jackson companiei AEG, MJ ar fi afirmat: "Dumnezeu vine fără încetare să îmi vorbească".

SA era un mare învăţat, erudit, educat în cultura europeană. A avut preocupări artistice, dintre care amintim poezia şi pictura. MJ era un artist înnăscut, având ca preferinţe muzica, lectura, pictura, desenul, dansul, actoria, sculptura. Este binecunoscută inspiraţia poetică pe care o avea SA, poemul său "Savitri" având circa 24000 versuri. Chirurgul plastician al lui MJ relatează cum acesta a scris versurile de la "Billie Jean" în trei minute. "Mi-a spus că versurile, pur şi simplu, îi veneau în minte, continuu", relatează medicul.

SA a întemeiat un ashram la Pondichery, în sudul Indiei, unde s-a retras în ultimii 30 de ani ai vieţii. MJ şi-a construit şi el un loc de retragere numai al lui, Neverland, în însorita Californie.

La amândoi putem găsi în aceeaşi măsură Geniul, Universalitatea, Celebritatea şi Excelarea în activitatea pe care şi-au propus-o.

Este remarcabilă similitudinea privind rolul tatălui în viaţa fiecăruia din cei doi oameni celebri. Tatăl lui SA l-a privat total de influenţa culturii indiene, în care se născuse de fapt, acesta apreciind supremaţia celei britanice. Astfel, SA a fost educat complet în canoanele civilizaţiei europene, fiind ferit de orice influenţă indiană, "spre binele lui". Tatăl lui MJ l-a privat de copilărie, punându-l să cânte în regim profesionist încă de la vârsta de 10 ani, tot "spre binele lui". Ambii şi-au compensat ulterior aceste frustrări. După întoarcerea din Anglia, SA a învăţat singur limba bengali şi sanscrita, lăsându-se absorbit de tradiţia spirituală indiană. La rândul său, MJ şi-a construit o fermă unde să-şi poată trăi toate plăcerile copilăriei de la care fusese oprit.

< Sus >

La o analiză atentă, putem găsi şi diferenţe între cei doi oameni legaţi prin Spiritul comun. Iată câteva exemple:

Se spune că SA cobora în infern, în timpul meditaţiilor sale, pentru a salva sufletele înlănţuite în întunericul spiritual. În schimb, MJ a scos vestitul videoclip Thriller, despre filmele de groază cu monştri şi cadavre trezite la viaţă. Explicaţia ar putea fi aici trauma psihică suportată în copilărie de MJ din partea tatălui său, dar şi reminiscenţele "aventurilor spirituale" din viaţa anterioară.

SA făcuse închisoare pentru idealurile sale privind independenţa Indiei, fiind un revoluţionar activ, pus sub urmărire de autorităţile britanice ca un agitator foarte periculos. În schimb, MJ se auzea că s-ar teme de microbi. Totuşi, în ultimii ani, MJ începuse să demaşte public, cu curaj, unele minciuni răspândite în mass-media americană, unii speculând chiar că acesta ar fi, de fapt, motivul uciderii sale.

SA îşi învingea neputinţele fizice doar cu ajutorul minţii sale foarte puternice şi bine antrenate. În schimb, MJ nu îşi cunoştea nevoile propriului organism, bazându-se numai pe opinia doctorilor şi pe medicamentele prescrise de ei.

Ceea ce îi izbea pe interlocutori la contactul cu SA era liniştea pe care o emana, pacea şi tăcerea gândurilor care îi molipseau instantaneu. Cariera lui MJ în industria divertismentului pare a fi total opusă, mai degrabă agitând mintea şi trupul consumatorilor de muzică pop. Totuşi, cei care ajungeau să stea în particular cu MJ observau că acesta parcă aterizase din altă lume, în contrast cu imaginea sa de pe scenă. Elisabeth Taylor îl descrie ca fiind un om "foarte curios, doritor să înveţe, inteligent, plin de emoţii profunde, vulnerabil şi inocent". [www.michaeljackson.com]

Totuşi, aceste diferenţe, alăturate nenumăratelor asemănări de esenţă, vin de fapt să întărească ideea legăturii strânse dintre cele două încarnări ale aceluiaşi spirit. Aceasta pentru că seminţele karmice pot germina în moduri diferite, în funcţie de circumstanţele concrete ale vieţii, sau pentru că excesele dintr-o viaţă cheamă excese opuse în viaţa următoare.

Alăturarea ultimelor două vieţi ale acestui spirit excepţional ne oferă o expresie cât se poate de vie a dictonului budist, aparent absurd: "Nirvana* este totuna cu Samsara**".

* Nirvana = starea psihică a marilor realizaţi spirituali, care nu mai sunt obligaţi a se reîncarna.

** Samsara = roate reîncarnărilor la care sunt supuşi oamenii ce încă nu s-au iluminat spiritual pe deplin.

23 iulie 2009
Răzvan PETRE

< Sus >


Mărturii ale unor personalităţi apropiate megastarului Michael Jackson, care sugerează puternicele sale calităţi, similare cu cele ale fostului yoghin şi explorator al conştiinţei Sri Aurobindo

ELISABETH TAYLOR:
"Ceea ce îl face pe Michael unic este tocmai faptul că tot ceea ce a realizat, toate premiile şi distincţiile primite, nu i-au răpit din sensibilitate şi din preocuparea profundă pentru binele celorlalţi şi nu au alterat cu nimic grija şi dragostea manifestate faţă de familie şi prieteni, dar în mod special faţă de copiii din lumea întreagă.
Michael este ca o sugativă. Tot timpul îşi doreşte să înveţe ceva nou. Este într-atât de inteligent, că la un moment dat acest lucru poate deveni îngrijorător. Tot timpul curios şi căutând să înveţe de la cei care şi-au depăşit limitele, de la cei ale căror creaţii au trecut proba timpului. Nu poate fi de pe acestă Planetă. Este constituit din emoţie profundă, şi acest lucru îl face să fie această fiinţă supranaturală, specială, inocentă, copilăroasă şi înţeleaptă în acelaşi timp. Cred că Michael atrage copilul din noi şi cred că are acea inocenţă pe care ne-am dorit-o dintotdeauna, sau inocenţa pe care ne-am fi dorit să n-o pierdem."

 

URI GELLER:
"Am un mesaj înregistrat automat de telefonul meu, la ora 3 dimineaţa, cu şoaptele lui Michael, abia audibile, trecând peste ocean: «Uri Geller, aici este Michael Jackson. Te rog, îmi doresc, mă rog să putem face o călătorie pe Lună. Vreau să fiu primul din lumea pop-ului care o face. Toţi oamenii ăştia încearcă să o facă, dar vreau să fiu eu primul! Te rog! Te iubesc.»
El chiar credea că este posibil, şi o parte din atracţia sa magică era forţa mesmerică, hipnotică a carismei sale, care îi făcea pe toţi cei din jur să creadă, de asemenea, imposibilul cu putinţă. N-a făcut niciodată acea călătorie pe Lună, dar noi am discutat de câteva ori despre viaţa după moarte şi ştiu că era convins de indestructibilitatea sufletelor noastre. Energia noastră continuă să trăiască." [
http://site.uri-geller.com/mj]

 

SHANA MANGATAL:
"L-am întâlnit în calitate de fană, iar el a flirtat cu mine chiar de la prima întâlnire şi de atunci mi-am spus: «OK, Michael Jackson tocmai a flirtat cu mine. Nu este asexual. Nu este bărbatul-copil este normal»". "Trata cu foarte mult respect căsătoriile sale şi de aceea relaţia noastră era sporadică." Chiar dacă Mangatal îl descrie ca fiind "un bărbat şi un amant uimitor", artistul i-a mărturisit că nu-şi dorea să se lase pradă acestor impulsuri sexuale. "Ştii, mă rog la Dumnezeu în fiecare noapte să mă scape de aceste dorinţe sexuale", i-a spus cântăreţul, explicându-i că şi-ar dori să pună toată această pasiune în arta lui. [
sursa ]

< Sus >


În rubrica IN MEMORIAM puteţi citi biografiile celor două personalităţi:

IN MEMORIAM MICHAEL JACKSON

IN MEMORIAM SRI AUROBINDO

Puteţi viziona pe You Tube înregistrarea video a două dintre comunicările telepatice cu spiritul destrupat al lui Michael Jackson realizate de Nina Petre: 24 iulie 2009 | 18 iunie 2010 ( 1, 2, 3 )

 

Michael Jackson şi prietenii săi mentalişti (magicieni) celebri: Uri Geller şi David Blaine (video)

< Sus >