<  Cuprins "Despre învingerea fricii şi dezvoltarea încrederii"


Introducere

Introducerea cărţii dictate Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „Jesus Speaking: On Overcoming Fear and Developing Trust” (Isus ne vorbeşte - Despre învingerea fricii şi dezvoltarea încrederii) - şi audiobook.

Notă: Această introducere nu a fost lecturată audio de autoarea Gina Lake.

Jesus

Introducere

«Eu sunt cel pe care îl cunoaşteţi sub numele de Isus Cristos, vorbindu-vă din altă dimensiune prin intermediul acestui scrib. Dedic fricii o carte întreagă şi un audiobook, deoarece frica vă ţine legaţi de lumea iluzorie a sinelui fals şi separaţi de adevărul despre realitate şi de propria voastră bunătate şi dragoste înnăscută.

Frica vă întemniţează în lumea ego-ului, care este o lume a lipsei şi nesiguranţei şi tuturor emoţiilor negative. Fericirea durabilă şi mulţumirea sunt imposibile în starea egotică de conştiinţă, în care trăiesc cei mai mulţi oameni, cu excepţia cazului în care persoana este iluminată sau se află pe calea spre iluminare. Starea egotică de conştiinţă este starea voastră implicită ca fiinţe umane.

Pentru a fi fericit trebuie să vezi adevărul despre frică, căci adevărul te va elibera de ea. Pentru a te elibera de o iluzie, nu-i nevoie decât să înţelegi adevărul despre ea – că este o iluzie. Aşa este şi cu frica. Frica este o iluzie. Nu este reală. Simpla înţelegere a acestui fapt este eliberatoare în sine.

Nu vorbesc despre frica care îţi împinge corpul să alerge dacă a apărut un pericol imediat, ci despre frica generată în mintea umană prin gânduri despre viitor, care nu este real în sine. Gândurile ireale despre posibilităţi ireale creează reacţii reale în corp şi determină acţiuni reale. Iată cât de puternică este frica: este o iluzie, dar modelează realitatea, determinând oamenii să ia măsuri pe care altfel nu le-ar lua. Frica modelează viaţa majorităţii oamenilor, motiv pentru care atât de mulţi sunt nefericiţi, deoarece frica şi fericirea sau frica şi dragostea nu pot coexista. Este prezentă ori una, ori cealaltă.

În măsura în care eşti liber de frică, adică eliberat de credinţa în gândurile înfricoşătoare, eşti fericit. În măsura în care îţi crezi gândurile de spaimă despre viitor, nu eşti fericit. Şi aş putea pune cuvântul „dragoste” în cele două propoziţii: În măsura în care ai scăpat de gândurile de frică, poţi iubi. În măsura în care nu eşti liber de aceste gânduri, nici nu poţi iubi.

Frica blochează dragostea. Este duşmanul iubirii şi, prin urmare, duşmanul fericirii, deoarece dragostea şi fericirea sunt în esenţă aceleaşi: Nu există fericire adevărată fără dragoste şi nu există dragoste adevărată fără fericire. Deci, în fond, în această carte şi audiobook este vorba despre fericire şi dragoste: cum să fii fericit şi iubitor, adică cum să fii acel om care eşti menit să fii, cum să fii cea mai bună versiune a ta.

Frica nu face pe nimeni o persoană mai bună. Nici măcar nu le asigură oamenilor siguranţa. Cum ar putea o iluzie, o minciună, să vă protejeze? Aveţi credinţa că gândurile voastre temătoare despre viitor vă ţin în siguranţă, însă ele fac tocmai contrariul, pentru că vă ţin încarceraţi în frică şi în perspectiva limitată a ego-ului. Ele vă ţin la distanţă de dragostea şi înţelepciunea din esenţa fiinţei voastre, care vă oferă tot ce aveţi nevoie pentru a fi în siguranţă, în pace şi eficienţi în viaţă. Deci, acum să începem această explorare profundă a fricii, examinând, mai întâi, adevărul despre ea.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
26 iulie 2021