<  Cuprins "Despre învingerea fricii şi dezvoltarea încrederii"


Frica de bătrâneţe

Capitolul 7, "Frica de bătrâneţe", din cartea dictată Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „Jesus Speaking: On Overcoming Fear and Developing Trust” (Isus ne vorbeşte - Despre învingerea fricii şi dezvoltarea încrederii) - şi audiobook. Mediumul Gina Lake citeşte mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat la sfârşitul acestui articol).

Jesus

7. Frica de bătrâneţe

«Frica de bătrâneţe este o altă teamă de viitor care îi bântuie pe mulţi. Întrucât „bătrâneţea” este un concept relativ, ca toate conceptele, trebuie analizată ce înseamnă pentru tine. Ce sens dai ideii de îmbătrânire? Ce convingeri ai despre ea? Ce presupui despre ea? Că te va face urât? Slab? De neiubit? Înseamnă că vei fi nefericit? Că vei avea o existenţă tristă? Incapabil de a face unele lucruri? Că vei fi dat la o parte? Considerat ca fără valoare? Toate aceste idei sunt nişte concepte ireale, neadevărate. Nu există aşa ceva ca „urât”, „slab”, „de neiubit” şi aşa mai departe. Acestea sunt poveşti pe care ţi le spui despre tine, care te fac să suferi, deşi nu-i nevoie să suferi.

Acestea sunt doar câteva dintre ideile pe care le poţi avea despre bătrâneţe. Este important să-ţi identifici şi examinezi ideile greşite, ca să te eliberezi de ele. De ce să-ţi laşi viaţa modelată de astfel de minciuni? Niciuna dintre ele nu este adevărată şi nici nu trebuie să fie, dar dacă crezi puternic în vreuna dintre ele, ele pot deveni profeţii autoîmplinite. Cel puţin, te vor împiedica să fii fericit.

De exemplu, dacă crezi că bătrâneţea te face urât, vei simţi că devii urât pe măsură ce îmbătrâneşti. Vei crede în povestea „Sunt urât”. Povestea aceea îţi dă o stare groaznică şi, atunci când te simţi aşa, dragostea şi bunătatea nu se vor revărsa cu uşurinţă de la tine către ceilalţi (şi, deci, nici către tine), ceea ce, de asemenea, dă o senzaţie cumplită. Şi se creează un cerc vicios: Devii exact ce ţi-e frică: Te simţi urât la interior, iar povestea aceea, „Sunt urât”, devine adevărată, cel puţin ca experienţă interioară.

Astfel de convingeri şi credinţe despre bătrâneţe sunt transmise din generaţie în generaţie. Nu le-aţi inventat voi, dar nu trebuie să devină şi credinţele voastre. Societatea voastră în ansamblu, ca şi colectiv, vă prezintă imagini ale anilor finali ai vieţii nu prea măgulitoare sau atrăgătoare. Şi totuşi, oare aceasta este experienţa reală a celor care sunt mai în vârstă?

Pentru mulţi, ultimii lor ani sunt cei mai buni ani din viaţă, deoarece sunt mult mai înţelepţi, cu mai multă cunoaştere, mai experimentaţi, mai talentaţi, mai maturi din punct de vedere emoţional şi mai dezvoltaţi spiritual decât au fost vreodată. Acesta este adevărul despre bătrâneţe: pe măsură ce îmbătrâniţi, deveniţi mai buni sau, cel puţin, este posibil să deveniţi. Dacă învăţaţi să daţi atenţie numai la beneficiile faptului de a fi trăit atâta cât aţi trăit, la ceea ce aţi câştigat, în loc să vă gândiţi că aţi pierdut tinereţea şi că vă îmbătrâneşte trupul, atunci anii de pe urmă pot fi cei mai fericiţi.

În cultura voastră, se pune mult prea mult accent pe aparenţe, ceea ce face ca să vă preocupaţi de îmbătrânire mai mult decât ar trebui. Aspectul nu este atât de important (decât dacă credeţi voi că este)! Se pare că, dacă corpul nu mai corespunde standardelor de frumuseţe, atunci viaţa voastră s-a terminat sau nu mai există nicio şansă de a fi fericiţi sau nu veţi mai fi puternici sau respectati sau… Completaţi voi lista. Câtă importanţă daţi aspectului fizic? Ce vă imaginaţi că vă oferă un corp tânăr sau frumos?

Oamenii au impresia că îmbătrânirea înseamnă o pierdere a mai mult decât tinereţea. Ei presupun că înseamnă şi un deficit de distracţie, fericire, dragoste, putere, respect, sex, dezvoltare şi aventură. Asta ar fi, într-adevăr, trist. Dar, din fericire, nu este adevărat. Deşi este posibil să pierdeţi din puterea fizică şi unele abilităţi pe măsură ce îmbătrâniţi, cine spune că aţi pierdut şi altceva? Este chiar discutabil că frumuseţea dispare odată cu vârsta. Ce este frumuseţea? Dacă vorbim despre frumuseţea interioară, de obicei, ea creşte odată cu vârsta, pe măsură ce sufletul începe să strălucească mai puternic prin vehiculul care este corpul.

Ce este mai important pentru voi, atingerea sau menţinerea unui standard artificial de frumuseţe (care este o cauză pierdută) sau cultivarea frumuseţii interioare? Cele două nu trebuie să se excludă reciproc, dar de multe ori aşa se întâmplă. Un accent prea mare pe frumuseţea exterioară diminuează adesea cultivarea calităţilor interioare, cum ar fi dragostea, pacea, acceptarea şi compasiunea.

Deşi oamenii îşi doresc în mod natural atât frumuseţea interioară, cât şi cea exterioară, cele două rareori sunt simultane. În tinereţe, sunteţi înzestraţi cu un corp tânăr şi o frumuseţe exterioară, iar în ultimii ani, sunteţi înzestraţi cu înţelepciune şi frumuseţe interioară. Pe măsură ce tinereţea se estompează, înţelepciunea şi frumuseţea interioară continuă să înflorească. Aceasta este ordinea naturală a lucrurilor. Şi este bunăvoinţa vieţii. Sunteţi răsplătiţi în ultimii ani cu înţelepciune. Bucuraţi-vă de ea! Apreciaţi fiecare etapă a vieţii pentru ceea ce vă oferă. Iubiţi ce aveţi!

Dacă oamenii nu se blochează în poveştile şi credinţele lor condiţionate, viaţa găseşte modalităţi de a le scoate la iveală frumuseţea interioară. Viaţa este foarte amabilă în acest fel: Oferă posibilitatea unei mai mari păci lăuntrice, iubiri, îngăduinţe şi înţelepciuni, pe măsură ce trupul îşi diminuează performanţele. Dar dacă nu vă dezvoltaţi aceste calităţi interioare, este posibil să suferiţi pe măsură ce corpul intră în declin. Iată cum Viaţa vă îndeamnă să creşteţi pe direcţii care vă sunt folositoare şi bune.

La orice vârstă, trebuie să vă întrebaţi ce este mai important pentru voi: atingerea sau menţinerea unui standard artificial de frumuseţe sau depăşirea tuturor convingerilor şi condiţionărilor artificiale şi false care vă ţintuiesc în nefericire. Dacă eşti unul care alege frumuseţea în locul unei asemenea dezvoltări, atunci mă îndoiesc că citeşti sau asculţi asta. Iar dacă vrei evoluţie, dar tot suferi după frumuseţe, atunci asta-i şansa ta de a deveni mai liber.

Ia treaba asta în serios. Înţelege că a deveni o persoană mai bună aduce mai multe beneficii decât să arăţi mai bine, dacă chiar ar fi posibil să arăţi mai bine. Nu mai pretinde că ai putea sau ar trebui să arăţi mai bine decât acum. Asta-i mai mult o fantezie decât o realitate. Nu vei fi niciodată într-atât de tânăr sau de arătos, ca ego-ul tău să se relaxeze şi să fie fericit. Pentru fericire, trebuie să treci dincolo de ţelurile ego-ului la „obiectivele”, să zicem aşa, ale Sinelui tău mai profund, ale Vieţii care trăieşte prin tine.

Bătrâneţea este un catalizator pentru creşterea spirituală. La fel ca orice provocare şi schimbare, îmbătrânirea îi obligă pe oameni să găsească o modalitate de a fi fericiţi în ciuda acestor schimbări, deoarece cealaltă alternativă ar fi nefericirea. Dacă nu-ţi place ce se întâmplă cu corpul tău pe măsură ce îmbătrâneşte, examinează-ţi gândurile care te fac nefericit şi găseşte o modalitate de a accepta procesul de îmbătrânire. Este natural, normal şi inevitabil. Nu poţi face mai nimic în privinţa asta. Ego-ul pretinde că are mai mult control asupra îmbătrânirii decât are în realitate, dar acea credinţă, în sine, este o sursă de suferinţă.

Schimbă-ţi atitudinea faţă de corpul tău. Raportează-te la el cu amabilitate, cu blândeţe şi cu recunoştinţă şi dragoste. Este un cadou care îţi permite să trăieşti această viaţă. Fii recunoscător pentru frumuseţea pe care o ai şi pentru ceea ce corpul încă este capabil să facă. Examinează-ţi gândurile şi convingerile despre corpul care îmbătrâneşte şi treci dincolo de ele sau înlocuieşte-le cu credinţe pozitive şi o înţelegere mai profundă a adevărului, adică ceea ce vă ofer eu aici.

Ca în cazul oricăror provocări, cheia pentru depăşirea provocării numite bătrâneţe este acceptarea: Accepţi ceea ce este. Accepţi că fiinţele umane îmbătrânesc şi accepţi ceea ce este adevărat aici-şi-acum despre corpul tău. Este aşa cum este şi nu poţi face prea multe în acest sens. Trupul tău nu trebuie să fie altfel decât este şi, probabil, nici nu poate fi foarte diferit decât este.

Oamenii deseori fantazează că şi-ar putea schimba aspectul mai mult decât este posibil, iar unii chiar depun mari eforturi pentru a se apropia de acele fantezii, dar cu un preţ mare pentru ei şi buzunarele lor. Încercarea de a te agăţa de tinereţe sau de a lupta împotriva procesului de îmbătrânire este o sursă de suferinţă, din cauză că, oricum, viaţa îşi va urma cursul. Corpul va îmbătrâni şi tu vei muri.

Dar ce anume nu moare? Câtă înţelepciune, iubire, compasiune şi acceptare îi vei aduce sufletului tău şi în viaţa viitoare, preluate din această viaţă? Anii finali, ba chiar şi cei de mai devreme, sunt perioada propice pentru cultivarea frumuseţii interioare.

Alungă-ţi ideea de îmbătrânire şi vei rămâne cu ideea de corp care se schimbă în mod natural. Poţi accepta că trupul tău se schimbă natural? Asta s-a petrecut dintotdeauna: Corpul tău se tot schimbă dintotdeauna. Îmbătrâneşte de la începutul vieţii. În privinţa acestui proces, oare ai putea doar să fii curios, în loc să te temi de el sau să fii supărat sau să i te împotriveşti? Nu scapă nimeni de el.

De ce să te laşi tulburat de sentimente de frică sau supărare sau împotrivire, când sentimentele nu schimbă nimic? Aceste sentimente doar te fac nefericit şi atât. Îţi irosesc preţioasa ta energie, viaţa ta preţioasă. Nu mai acorda acestor sentimente niciun gram de atenţie! Nu sunt reale. Sentimentele tale sunt cauzate de gânduri ireale – gânduri care există doar în mintea ta. Însă există şi altceva aici – adevăratul tău Sine – care savurează viaţa aşa cum se desfăşoară ea. Viaţa nu poate fi altfel decât este.

Chiar acum, în acest moment, eşti la fel de tânăr pe cât vei fi vreodată. Acesta este adevărul. Dar să trecem dincolo de concepte precum tânăr şi bătrân şi, pur şi simplu, să fim atenţi la ceea ce este adevărat aici-şi-acum. Numai tu poţi observa. Pentru ce eşti recunoscător? Ce ai? Ce poţi face? Asta-i adevărat aici-şi-acum.
Dacă rămâi focalizat pe aceste lucruri în fiecare clipă, nu ai cum să fii nefericit, indiferent de starea corpului. Şi oare nu asta înseamnă fericirea? Nu-i aşa că nu corpul este problema, ci teama sau convingerea că nu poţi fi fericit într-un corp bătrân? Ei bine, fii fericit acum!

Fii fericit, observând ce te face fericit chiar aici-şi-acum. Oare cum ai putea fi vreodată nefericit dacă, în fiecare clipă, ai alege să observi doar ceea ce te face fericit? Oamenii îşi produc singuri nefericire, dând mare atenţie la temerile lor, la dorinţele lor şi pe ceea ce nu există aici-şi-acum. Se concentrează pe ceea ce percep ca lipsuri şi pe ceea ce doresc sau pe ceea ce cred că ar trebui sau ar putea fi aici-şi-acum. Aceasta este reţeta nefericirii, în caz că voiaţi să ştiţi. Este important să înţelegeţi cum vă creaţi nefericirea, astfel încât să puteţi opri acest proces, dacă vreţi, desigur.

Nu toţi oamenii îşi dau seama că fericirea este sub controlul lor. Chiar şi atunci când aud asta, nu oricine va alege să fie fericit. În schimb, oamenii aleg, deşi în mare măsură inconştient, drama, fricile, dorinţele şi emoţiile negative create de vocea din capul lor. În definitiv, acesta este calea implicită a minimei rezistenţe. Este calea uşoară, deoarece nu cere să faci nicio alegere.

Fericirea este o alegere împotriva a ceea ce este cel mai uşor. Cea mai uşoară alegere este să-ţi urmezi mintea şi să te laşi aruncat încolo şi încoace de ea, deoarece nu necesită nicio conştiinţă, nicio conştientizare şi nicio alegere. Pentru ca această situaţie să se schimbe, trebuie dezvoltată şi exercitată un pic de voinţă pentru a face acea alegere. De obicei, această voinţă se dezvoltă numai în urma unei mari suferinţe, când se înţelege faptul că propria minte este cea care provoacă suferinţa. Aceasta este condiţia umană.

Setarea implicită este frica. Fericirea, pe de altă parte, trebuie învăţată. Acest lucru poate părea un aranjament nedrept. De ce n-ar putea toată lumea să fie fericită cu uşurinţă? Răspunsul nu este simplu. Trebuie să ne mulţumim cu faptul că înţelegem situaţia – şi apoi să o acceptăm. Să fii furios sau necăjit că aşa e viaţa, ar însemna să te bălăceşti în emoţiile ego-ului, iar asta nu duce nicăieri. În schimb, să accepţi cum stau lucrurile în viaţă, în general, ca şi în viaţa ta personală, aceasta este calea spre fericire şi ieşirea din mlaştina fricii şi a altor emoţii negative.

Nu trebuie să te temi de bătrâneţe, aşa după cum nu trebuie să te temi de nimic altceva. Frica este o stare mentală disfuncţională, care nu face decât să te ţină captiv în gândirea egotică şi nefericire. Dacă poţi înţelege adevărul despre această frică şi toate celelalte frici, atunci poţi fi fericit indiferent de vârstă. De fapt, probabil că vei fi mai fericit ca oricând, pentru că te vei simţi mai liber ca niciodată, şi despre asta-i vorba în acest joc al vieţii. Câştigători sunt aceia care sunt liberi să iubească şi să trăiască viaţa aşa cum este ea, fără toate acele minciuni şi frici adăugate.

Dacă dai atenţie adevărului şi nu mai crezi minciunile minţii egotice, vei fi mai fericit decât ai fost vreodată. Acesta este adesea rezultatul muncii anilor ultimi, dar ea nu trebuie să înceapă atunci. Începe acum, la vârsta pe care o ai. Orice vârstă ai avea, acum este momentul perfect pentru a începe să-ţi depăşeşti temerile şi să fii fericit. Fericirea întinereşte omul şi vei avea şi toate beneficiile înţelepciunii, experienţei şi talentelor pe care le-ai câştigat pe parcurs. Fă din fericire scopul tău şi nu-ţi va mai păsa de câţi ani ai, pentru că vei fi îndrăgostit de viaţă. Pierde-ţi autocentrarea şi narcisismul ego-ului şi îndrăgosteşte-te de viaţă!

Acum, să vorbim despre aspectul exterior. Multora nu le place cum arată când îmbătrânesc şi, totuşi, pe interior, oricine se simte neschimbat pe tot parcursul vieţii. Fiinţa care eşti nu se schimbă. Dar ţi-e greu să te uiţi în oglindă, din cauză că te aştepţi să vezi pe altcineva. Te aştepţi să vezi o persoană mai tânără, dar aceea a dispărut; acel corp a dispărut.

Această aşteptare sau tendinţă de a compara cum arăţi acum cu felul cum arătai mai demult, asta-i sursa suferinţei. Totul se petrece în capul tău. Tu îţi creezi această suferinţă. Păstrezi în minte o imagine despre cum crezi că ar trebui sau ai putea arăta sau cum ai arătat odată, şi suferi pentru că nu arăţi aşa. Indiferent de vârstă, acesta este motivul pentru care oamenii suferă din cauza aspectului lor. Suferă din cauza ideilor din mintea lor.

Ideile greşite care vă fac să suferiţi sunt că ar trebui, aţi putea sau doriţi să arătaţi diferit faţă de cum arătaţi. Asta e de-a dreptul o fantezie! Aceste “ar trebui”, “aş putea” şi “doresc” sunt nişte pretenţii: Ego-ul pretinde că viaţa ar putea sau ar trebui să fie cum îşi doreşte el. Ego-ul vrea ca viaţa să fie altfel decât aşa cum este. În zadar! Aceasta este minciuna fundamentală de la baza celor mai multe suferinţe. Când o veţi înţelege cu adevărat, veţi înceta să suferiţi. Dar trebuie să o depistaţi de nenumărate ori, ceea ce nu este atât de uşor, căci această minciună pătrunde aproape în fiecare gând.

Cea mai bună abordare este să treceţi dincolo de toate gândurile despre propria persoană, ceea ce vă va elibera de aceste minciuni şi concepţii greşite. Schimbaţi-vă relaţia cu vocea din cap, acel flux nesfârşit de „eu”, „al meu” şi „mie”. Dacă încetaţi să mai credeţi această voce, nu veţi mai fi deranjaţi de ea. Aceasta este măiestria spirituală şi este nevoie de practică pentru a o obţine. La asta se referă iluminarea spirituală şi calea către iluminare. Deci, aţi putea începe acum!

Nu puteţi arăta altfel decât ca în acest moment. Acesta este adevărul. Unii dintre voi vor susţine că, dacă vă antrenaţi sau dacă folosiţi o nouă cremă de faţă sau în alt mod, puteţi să vă schimbaţi aspectul. Dar adevărul este că, în acest moment, nu puteţi arăta altfel. Sunteţi liberi să faceţi orice doriţi ca să schimbaţi sau să încercaţi să vă îmbunătăţiţi aspectul, dar şi atunci, adevărul va fi că veţi arăta în acel fel şi nu altfel.

Dar acum, dacă puteţi accepta ce este adevărat chiar acum, veţi fi fericiţi. Este posibil, şi chiar probabil, ca odată ce vă acceptaţi fizicul aşa cum este, să vă folosiţi timpul şi energia în moduri mai utile decât încercând să îmbunătăţiţi aparenţele. Când veţi scăpa de narcisism şi autocentrare, veţi fi mai fericiţi şi veţi avea mai mult timp şi energie pentru alte lucruri.

Este important să-ţi dai seama că alegerile tale contează; contează la ce dai atenţie. Energia ta se îndreaptă acolo unde îţi concentrezi atenţia. Dacă vrei să investeşti timp, energie şi bani pe aspectul exterior, vei avea mai puţin pentru alte lucruri care, poate, că sunt mai importante. Pur şi simplu, aşa stau lucrurile.

Dacă te simţi nemulţumit de aspectul tău, atunci probabil că îţi vei investi timpul şi energia pentru a face ceva în acest sens. Dar dacă nu ai fi nemulţumit de aspect, ce altceva ai putea face cu timpul, energia şi atenţia ta? Nu-ţi lăsa mintea să te facă nefericit. Fă-te singur fericit şi vezi ce acţiuni tinde în mod natural să facă acea persoană fericită.

Să mai vorbim puţin despre frumuseţe. Se pare că contează foarte mult. Dar oare chiar contează? Dacă se întâmplă să fii frumoasă, atragi multă atenţie pentru felul în care arăţi. Este chiar atât de dorit? Oare ce anume din fiinţa umană se simte atras de aparenţele superficiale ale celor care îndeplinesc standardele de frumuseţe? Acesta este sinele condiţionat, sinele fals. Chiar vrei să fii cineva care stimulează dorinţele oamenilor, gelozia, comparaţia cu propria persoană şi pofta carnală – adică ego-urile lor? Când călugăriţele îşi tund părul şi îmbracă veşminte monahale, intenţia este de a le cultiva smerenia şi frumuseţea interioară. Dar tot ce-i cu adevărat necesar este să-ţi schimbi relaţia cu propria minte, nu părul şi hainele.

Nu spun că n-ar trebui să fiţi frumoase. Dacă sunteţi, atunci acest lucru este menit să facă parte din experienţa voastră. Este atât un dar, cât şi o provocare. Fiecare dintre voi este pe atât de frumoasă pe cât trebuie să fiţi. Sunteţi perfect concepute aşa cum arătaţi.

Dar dacă nu eşti atât de frumoasă pe cât ţi-ai dori, atunci de ce tânjeşti după o mai mare frumuseţe? Ce crezi că îţi va aduce mai multă frumuseţe? Dacă crezi că-ţi va aduce dragoste şi fericire, să ştii că nu-i deloc mai probabil să ţi le aducă decât dacă nu vei fi atât de frumoasă.

Iubirea şi fericirea vin la cei care sunt frumoşi în interior. Propria lor dragoste şi fericire atrag spre ei o viaţă de dragoste şi fericire. A dori să fii frumos pe interior, să fii în armonie cu tot ceea ce este bun, este o dorinţă meritorie şi la îndemâna tuturor. De ce să cauţi ceva care nu poate fi atins şi care nu te va satisface niciodată, atunci când tot ce ai nevoie pentru a fi fericit este uşor de obţinut şi îţi va aduce tot ce ţi-ai putea dori?

Adevărul este că ceea ce ai nevoie pentru a fi fericit nici măcar nu trebuie obţinut, ci descoperi că a fost aici tot timpul. Descoperi frumuseţea interioară ascunsă de sinele fals. Această frumuseţe interioară este starea ta naturală.

Frumuseţea interioară este descoperită dându-i atenţie. Focalizează-te pe iubire – pe a fi iubitor, pe a oferi dragoste, şi toate celelalte ţi se vor da pe deasupra. „Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu...” „Împărăţia lui Dumnezeu este în voi.” Ce este împărăţia lui Dumnezeu altceva decât dragoste? Dumnezeu este iubire şi este înăuntrul tău, deoarece eşti făcut din dragoste şi pentru a iubi. Ai fost făcut după chipul lui Dumnezeu şi trebuie să depăşeşti blocajul iubirii, care este ego-ul.

Nu te lăsa indus în eroare de dorinţele ego-ului. Sunt false. În spatele oricărei dorinţe se află o frică. Dorinţa şi frica merg mână în mână: îţi doreşti ceva şi apoi te temi că nu vei obţine ceea ce îţi doreşti. Te temi şi apoi îţi doreşti ceva care să-ţi potolească acea teamă. Nu o poţi avea pe una fără cealaltă.

Modul prin care-i menţinută iluzia, realitatea falsă – realitatea virtuală a minţii – este prin dorinţă şi frică. Te învârţi în cerc, temându-te şi încercând să-ţi îndepărtezi frica prin dobândirea a ceva, sau obţinând ceva şi apoi temându-te că îl vei pierde. Fii conştient de acest joc. Nu are niciun sfârşit. Dorinţa şi frica nu se termină. Ego-ul pretinde că are soluţia la frica şi dorinţa pe care tot el le creează, dar acea soluţie aduce doar mai multă frică şi dorinţă.

Poţi renunţa la acel joc şi te poţi alătura jocului iubirii. Tot ce este necesar este să fii aici-şi-acum şi să spui “da” la orice există, exact aşa cum este. Jocul fricii şi dorinţei este un joc de “nu”: „Nu, nu vreau asta; în schimb, vreau aia.” Ego-ul este ca un copil capricios, care nu ştie ce-şi doreşte, dar cere mereu câte ceva şi nu-i niciodată mulţumit cu nimic.

Cunoaşte-ţi ego-ul. Priveşte-l aşa cum este şi nu te va mai putea speria sau face nemulţumit. Ai deja tot ce ai nevoie în acest moment pentru a fi fericit, pentru că tot ce ai nevoie este o inimă iubitoare care spune “da” vieţii. Acum alege să fii pe pace cu privire la vârstă şi la orice altceva. Sufletul tău este fără vârstă şi fără preţ. Eşti menit să fii exact aşa cum eşti şi eşti foarte iubit exact aşa cum eşti.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
17 august 2021

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=AfBPlxK60n4

Videoclipul subtitrat provine din varianta originală în engleză, publicată ca lectură audio în 17 ianuarie 2021.