<  Înapoi la Pagina Răzvan Petre


DIALOGURI CU DRAGOŞ

Am selectat pentru dumneavoastră, din corespondenţa personală, câteva schimburi de mesaje interesante cu cititorul nostru fidel Dragoş, pe diverse teme de interes spiritual şi social.

Răzvan Petre

 

28 aprilie 2010

- Iisus spune că "Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa", iar religia creştină spune că cei ce încearcă să ajungă în rai nu o pot face prin Buddha sau Mahomed. Nu este puţin ilogic, din moment ce mare parte dintre personalităţile spirituale ale lumii au venit şi din alte religii?

  "Eu sunt Calea" se referă la modelul cristic de atitudine lăuntrică! Acest model este prezent în personalitatea spiritului lui Isus, ca şi a altor sfinţi ai altor religii. Dar nici unul nu ne poate salva "în ciuda" noastră. Trebuie să facem un efort personal, nimic valoros nu vine pe degeaba! Când efortul spiritual este sincer, eşti ajutat, nu contează de care înger sau sfânt din Cer. În Cerul spiritual există o comuniune a sfinţilor din toate religiile, pe deplin armonioasă şi înţeleaptă. Sunt ridicoli cei care fac paradă de credinţa lor "singura adevărată şi mântuitoare". Nu religia te salvează, ci tu însuţi, prin devotamentul către Dumnezeul Binelui, indiferent cum Îl numeşti sau Îl simţi. Atunci vine şi Graţia Divină - când ai dovedit că o meriţi, fie de la Isus, Buddha sau alte entităţi spirituale de care este plin Cerul. De fapt, Graţia Îi aparţine Unicului Dumnezeu, care îi deleagă pe Fiii Săi iubiţi să o împartă la cei virtuoşi (proces numit în creştinism "pogorârea Duhului Sfânt").

 

21 martie 2010

- Am aflat despre o protecţie foarte eficientă împotriva nodurilor Hartmann şi a fluxului energetic deranjant al reţelelor de apă subterană. Este o protecţie numerologică, şi anume 545 scris pe cele 4 colţuri ale patului. Am primit această informaţie secretă de la un numerolog din Bucureşti. Din câte ştiu, în astfel de cazuri trebuie mutat patul dacă se poate, dar se pare că aceasta funcţionează foarte bine. Ce părere aveţi?

  "Protecţia numerologică" este, de fapt, autosugestie. Trebuie mutată mobila.

 

- Ce înseamnă că nu trebuie să mă identific cu antecesorul meu spiritual, care nu sunt eu, cel de acum? Adică personalitatea acelui om s-a dizolvat şi spiritul a integrat doar părţile importante şi cu efect pedagogic din acea viaţă? Egoului nu-i plac astfel de lucruri :)), nu-i place să creadă că suntem marionete la cheremul unui spirit atotştiutor, care păstrează doar ce crede el de cuviinţă.

  Ai înţeles foarte bine. Fiecare viaţă este unică şi irepetabilă. Egoul este trecător. Doar Spiritul este etern.

 

- Un lucru interesant pe care l-am citit despre sexul oral este că poate "pierde iniţieri" şi că "nu este normal energetic, pentru că se dereglează chakrele 1 si 5 şi se crează string-uri (legături energetice) anormale între parteneri". Ce părere aveţi?

  Sexul oral produce impotenţă şi cancer la gât (asta ar fi legătura cu chakrele 1 şi 5). În plus, perverteşte mintea şi coboară vibraţiile. Nu trebuie dorit. În general, orice nu este FIRESC, trebuie eliminat din viaţă.

 

- Din cartea "Karma şi dreptul divin" al lui Dragoş Argeşanu am reţinut o idee interesantă despre Dreptul Divin al fiecăruia. Exemple: dacă omul are drept divin la o maşină, o poate lua în rate, chiar dacă nu are dreptul divin la suma aceea de bani dintr-o dată. Sau dacă cineva are drept divin în bani la o anumită sumă şi caştigă mai mult, se va întâmpla în aşa fel, încât ce este în plus se pierde în diverse moduri.

  Eu traduc sintagma "dreptul divin" prin "programul de viaţă, predestinarea". Spiritul însuşi decide dacă ceva este sau nu folositor într-o anumită etapă. Proiectul se mai poate adapta din mers, pe alocuri, dar liniile importante sunt aceleaşi ca la început. Sunt foarte multe variabile de luat în calcul, aşa că nu are rost să ne batem capul cu teorii incomplete, mai important fiind să intuim când trebuie sau nu trebuie să luăm o decizie sau să acţionăm într-o direcţie sau alta.

 

- Un alt aspect din cartea menţionată este legat de liberul arbitru - un fel de satiră, pentru că toată lumea vorbeşte despre el, dar autorul explică că, de fapt, liberul arbitru nu prea există, la câte dharme şi karme avem de ispăşit :))

  Este adevărat că avem multe restricţii de care nu suntem conştienţi, "aranjamente de culise". Liberul arbitru înseamnă să urmezi voinţa Spiritului. Încăpăţânarea de a urma influenţele exterioare (adică orice altceva) se numeşte manipularea conştiinţei. Numai Spiritul este absolut liber. Mintea se găseşte între ciocan şi nicovală, fără a şti care este ciocanul şi care nicovala.

Cei care trâmbiţează "libertatea omului" habar nu au despre ce vorbesc sau, dimpotrivă, ştiu foarte bine că acest fel de "libertate" fără Dumnezeu se referă la a experimenta tot ceea ce este posibil, dar nu este permis de către Legile Divine. Aşa se încurajează azi homosexualitatea, drogurile uşoare, indecenţa ş.a.

 

15 decembrie 2009

- Într-o carte de succes prin librării se vorbeşte despre atlanţi, care aveau 7 cristale cu care puteau să obţină cam orice doreau bun când le puneau în funcţiune şi că lupta pentru stăpânirea lor a dus la acea calamitate fizică.

  În legătură cu atlanţii şi cristalele, îţi recomand să parcurgi cu multă răbdare conferinţa "Teoria unificată a Câmpului" cu Nassim Haramein. Acolo el vorbeşte despre Chivot, care a fost furat de Moise din Piramida lui Kheops, construită cu mult timp înainte de către atlanţi. Chivotul se pare că avea exact forma cu 64 tetraedre pe care a găsit-o Nassim ca fiind matricea fundamentală a Universului. Documentarul este un adevărat regal intelectual. Trebuie să faci selecţie printre sursele de informare, că nu ai atâta timp la dispoziţie să citeşti toate fantasmagoriile!

 

- În cazul în care nu suntem botezaţi/iniţiaţi într-o anumită religie, de exemplu budism, putem accesa energia lui Buddha ca şi cum am fi budişti sau avem acces la ea mai slab?

  Experimentează personal! Afinitatea cu o anumită entitate se poate trezi sau poate fi deja realizată într-o altă viaţă. Totuşi, invocarea ar trebui să fie expresia unei nevoi interioare sincere, nu doar a simplei curiozităţi. Curiozitatea obişnuită se stinge repede, fără rezultate spectaculoase. Desigur că orice botez/iniţiere aduce un sprijin subtil spre contactarea respectivei entităţi superioare. Dar contează mult şi intenţia conştientă a omului. Nu toţi cei botezaţi creştini chiar sunt astfel! Şi invers, poţi să nu fi fost botezat într-o religie, dar să ai afinitate cu un anumit sfânt al acelei căi spirituale. Fiecare om este unic, spiritul său având o istorie unică.

 

- Aş adăuga un lucru ce mi s-a părut spus frumos în emisiunea Alinei Badiu pe B1, invitat era un numerolog care a zis ceva de genul "majoritatea oamenilor se aşteaptă să îşi descopere misiuni importante sau extraordinare în viaţă, dar adevărul este că cei mai mulţi dintre noi au ca cea mai importantă misiune să trăiască o viaţă normală".

  Da, aşa este: misiunea spirituală este să ne trăim viaţa, aşa cum îi este dată fiecăruia - după posibilităţile concrete, karmă, interesele spiritului. Nu există o singură lecţie de viaţă, aşa cum eronat afirmă astrologii. Avem foarte multe lucruri de învăţat, fiecare dintre noi. Viaţa este o şcoală unde se predau multe lecţii, zilnic.

 

- Acum 2-3 zile, mai mult în joacă, am intrat mental în casa vărului meu şi am împrăştiat lumină. Am intrat greu, pentru că avea o protecţie făcută de bunica lui cu apă sfinţită. Dar am forţat şi am intrat. Nu am făcut nimica rău, doar am împrăştiat lumină în interior, vărul meu mi-a confirmat că s-a simţit dintr-o dată foarte relaxat şi sigur în acel moment. Am alungat şi o entitate ce locuieşte acolo, dar am revenit asupra deciziei. Am făcut rău că am forţat să intru? Am încălcat liberul arbitru al entităţii când am alungat-o?

  Dacă aduci Lumina cu intenţii bune şi altruiste, ce să fie rău în asta? Despre entitate ar trebui să iei detalii: ce căuta acolo, ce nivel de lumină are etc. Abia apoi poţi să iei o decizie argumentată. Sau poţi avea, pur şi simplu, intuiţia comportamentului just, fără explicaţii. Dacă faci rău, vei simţi pe propria piele şi te vei lămuri. E nevoie de discernământ personal în chestiunile acestea subtile, fiindcă nimeni nu îţi poate da o soluţie de-a gata valabilă şi într-o viitoare circumstanţă critică. Cercetează pe cont propriu.

- Mulţumesc. Cred că în Filocalie scrie, dacă nu mă înşel: "Este mai de folos ca toată viaţa ta să-ţi cercetezi şi să-ţi plângi păcatele, decât să stai de vorbă cu îngerii". Aş traduce: este mai de folos ca omul să înveţe singur ceva decât să stea de vorbă x ore cu îngerii şi să primească totul de-a gata, căci cum vine, aşa şi pleacă ajutorul şi trebuie să o ia de la capăt. Dacă nu experimentăm şi primim de-a gata, nu putem duce înapoi în 'Matrice' (vorba curentului new age :) ) ceea ce am învăţat.

 

30 noiembrie 2009 – 9 decembrie 2009

- Felicitări pentru colecţia de cărţi audio, foarte frumoasă, am ascultat numai conferinţa susţinută de Aivanhov, foarte frumoasă. Singura 'problemă' care nu se poate remedia pe termen scurt este faptul că îi lipseşte emoţia interpretării şi că, după o perioadă de ascultat, îmi vine să pronunţ la fel cuvintele :), dar este ceva normal pentru vocile sintetizate electronic...

  Mi-am ocupat câteva zile cu realizarea fişierelor, partea cea mai laborioasă fiind corectarea textelor pe ecran. Într-adevăr, vocea se pretează la o audiţie pur intelectuală. Când am descoperit această voce de sinteză (Carmen de la Ivona), am rămas uimit de calitatea ei şi am simţit nevoia să îi găsesc o utilizare. Aceste cărţi audio sunt o variantă complementară la citirea pe ecran. De exemplu, aflându-te într-o călătorie sau plictisindu-te la serviciu, în loc să stai şi să asculţi muzică degeaba, mai bine pui o carte audio şi înveţi ceva util.

 

- Am avut un vis despre un viitor de peste câţiva ani, în care oamenii prădau casele în grupuri şi nu urmăreau bani sau violenţă, ci mâncarea. Casele erau cam ca acuma, doar că lipseau, de exemplu, ţigle de pe acoperiş sau erau mai neîngrijite şi nu se mai găseau lucruri. În schimb, oamenii erau senini şi împăcaţi cu situaţia. Dar ce mi s-a părut interesant este faptul că, la un moment dat, am văzut în interiorul casei unei vecine în vârstă un simbol desenat pe perete, pe care nu l-am putut citi. Acel simbol proteja casele pe care era desenat, ca în descrierea scenei biblice din Egipt. Cineva mi-a citit simbolul şi acesta, în înţelegerea omenească, era "setrafim". Nu am găsit nimica referitor la asta pe internet :)) Poate este o plăsmuire, dar visul face parte dintr-o serie de vise asemănătoare. Acesta cred că este cel mai departe în viitor din seria lui.

  Simbolul trebuie citit "Serafim", adică "Înger". Oamenii protejaţi de îngeri vor trece mai uşor prin necazuri. Mi-e teamă ca visul să nu aibă un sens concret. Chiar citeam că, nu peste mulţi ani, se va pune acut chiar problema apei potabile. Deja, în unele zone ale planetei, apa este un lux. Cel mai realist element din visul tău mi se pare acela că "oamenii erau împăcaţi cu situaţia".

- Mulţumesc. Apropo de aceasta, iată un rezumat al profeţiilor din sfera religioasă. Profeţiile acestea sunt preluate de la preoţi/călugări ortodocşi din România, Grecia şi Rusia, de aceea m-am gândit că ar putea cântări destul de mult.

  Ce ne facem dacă nu se va întâmpla nici o nenorocire în lume până când o să murim noi? Ce ne facem dacă nu va fi nici un salt cuantic, nici o inversiune a polilor, nici o penurie, nici un anticrist în carne şi oase? Sunt multe variante ale viitorului probabil… [NOTĂ: Iată un set de profeţii sumbre care ţintesc în aceeaşi direcţie cu visul lui Dragoş. Mi se pare o privire lucidă asupra civilizaţiei actuale. Dar orice este legat de viitor trebuie privit cu multă rezervă!!!] Mai bine să trăim liniştiţi, văzându-ne de treburile noastre, că tot acolo unde trebuie vom ajunge!

Iată ce gândea marele duhovnic şi sfânt al închisorilor comuniste, Adrian Făgeţeanu (1912-2011): «Deşi nu o recunoaşte de-a dreptul, părintele e îngrijorat. În orice caz, vin vremuri grele peste noi, şi unii (monahi fiind) prind a rătăci. "Mulţi se gândesc a se salva prin mijloace proprii, cumpărând loc de retragere în munte. Alţii, zicând că vine sfârşitul lumii, le cer fetelor să nu se căsătorească, să nu le prindă clipa cea grea alăptând... E trist ce se întâmplă. În loc de dragoste şi încredere, unii monahi induc frica de lume, de viitor, de aproapele... Pe vremuri, creştinii aveau inimă de aur şi cruce de lemn. Acum, crucea e de aur şi inima de lemn."» (sursa citatului)

 

- Într-o carte de-a lui, Argeşanu spunea că "sporul casei" reprezintă cheltuiala maximă admisă într-o zi fără a intra în dezechilibru. Când o persoană a depăşit această valoare, va genera un dezechilibru care o determină să nu mai "adune bani" sau lucruri materiale. În târguri, sporul casei este reprezentat de o sticlă umplută cu grâne diverse ca: porumb uscat, fasole uscată etc, aşezate pe straturi, coloristica fiind importantă şi decoramentul. Dar, energetic, nu cred că sunt "informate". Cum se determină această limită? Cum se măsoară, dacă se măsoară?

  Despre lipsa de spor al casei, cred că e vorba despre blestemele şi karma care apasă pe o anumită familie sau doar pe anumite persoane, care împrăştie ghinionul asupra întregii familii. Într-o accepţiune spirituală, ai spor în casă când ai strict ceea ce îţi trebuie atunci când ai nevoie. Ce este în plus face parte din dorinţa omenească de agoniseală, bazată pe sentimentul fricii de viitor. Cum fiecare om are alte nevoi, ar trebui ca fiecare să-şi dea seama dacă este în penurie sau a depăşit necesarul, cu surplusul putând să facă multe fapte bune. Dar în ziua de azi, populaţia a cam sărăcit, deci sporul general al ţării lipseşte.
Iată cum se referă Isus la agoniseala din uitare de Dumnezeu: «Uitaţi-vă la păsările cerului: ele nici nu seamănă, nici nu seceră şi nici nu strâng nimic în grânare; şi totuşi Tatăl vostru cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai de preţ decât ele?» (Matei 6:26)

- Aş completa cu un mic episod de anul trecut de la mare, când o ţigancă, în jurul a 25-30 de ani, se oferea să-mi ghicească. Amuzat de situatie, o las, fiind curios ce îi poate pielea. Îmi cerea bani pentru ceea ce zicea şi a reuşit să mă ameţească puţin, până m-am apărat, cât de cât, cum ştiam la vremea aceea :)) Atunci am început să mă întreb ce amprentă energetică ar avea banii, pentru că ea i-a văzut, ţineam banii concediului la mine şi mi-a spus că vede asta. Mă gândesc că ar trebui să aibă o amprentă energetică cu o vibraţie scăzută, dar intensă, pentru că femeia m-a văzut de la distanţă şi a venit glonţ la mine. Are sens ceea ce spun?

 Toţi borfaşii au un simţ extraordinar al banilor. Rareori îi atacă pe cei fără bani, ci îi "văd" pe cei care au portofelul plin (de exemplu, în ziua de salariu). Cred că acest simţ se poate dezvolta şi prin exerciţiu, impus de mediul specific în care borfaşii trăiesc şi sunt "educaţi".

 

- O fată îmi povestea că uneori simte că "toată lumea are ceva cu ea". Astfel de stări îi revin, nu durează mult, dar aşa simte de mult timp. Întâmplarea, dacă pot să-i spun aşa, face că ştiu despre această persoană că, în ultima viaţă, nu a fost bună deloc şi are o karmă grea. Este posibil ca o karmă grea să acţioneze asupra persoanelor din jurul "ţintei", determinându-le să acţioneze în modul potrivit pentru a-i crea acea senzaţie de apăsare şi de psihoză? În această viaţă, fata este inteligentă, arată bine şi nu seamănă deloc cu ceea ce pare să fi fost, deci nu este genul depresiv anxios, sau cel puţin nu mi-am dat eu seama. Ce mecanism complex este karma!

  Ai dreptate. Aşa poate acţiona karma la nivel psihologic, dar şi în nenumărate alte feluri (de exemplu fobiile). Este probabil că, dacă cineva dă tuturor impresia că "cere palme", atunci are o vină ascunsă, o karmă specifică (dacă nu cumva este o senzaţie strict personală, legată de vreo incompatibilitate individuală cu persoana aceea).

- Referitor la fobii, am făcut corelaţia acuma. Credeam că acestea se capătă doar în actuala viaţă din pricina unor factori agresivi, dar mai corectă pare explicaţia că acestea nu sunt decât corecţii karmice.

  Fobiile se pot dobândi şi în actuala viaţă, iar acest lucru poate fi descoperit prin cercetare biografică. Fobiile provenite din viaţa anterioară nu sunt neapărat nişte "corecţii" karmice, nu au mereu o morală, ci pot fi, pur şi simplu, urmări neşterse din memoria spirituală.
 
 

- Acest subiect se referă la "informarea" spaţiilor şi obiectelor. Când mă uit uneori la secţiunea de cărţi spirituale sau esoterice dintr-o librărie, mă gândesc dacă nu cumva cineva a informat una dintre cărţi, astfel încât să atragă atenţia, fără ca ea să aibă ceva deosebit sau să determine ca acea carte să fie cumpărată forţat :)) Mă gândesc că este posibil ca persoane mai puţin bine intenţionate să "programeze" anumite spaţii sau cărţi şi uneori încerc să îmi creez protecţie. Ce părere aveţi despre astfel de practici?

  Unii se laudă că pot "informa" diverse obiecte, ca să fie cumpărate bine, inclusiv cărţi. Aceiaşi spun că, dacă vine la ei cineva care are făcute vrăji, ei îl purifică, dar numai dacă vraja şi-a atins deja scopul, atunci omul se face bine. Altfel, atâta timp cât mai persistă cauze inerente propriei firi şi karme, orice procedeu magic de înlăturare a vrăjilor nu dă randamentul scontat. Concluzia mea: cartea omului va fi cumpărată de cine este interesat, iar pe cel neinteresat nici o "informare" nu îl va "vrăji" să o cumpere. "Informarea" poate să acţioneze doar asupra acelor cititori care au de ales dintr-o mai mare ofertă de cărţi similare.

Personal, nu am simţit astfel de influenţe artificiale în librării, ci doar atracţii naturale spre surse de valoare. Atunci când am nevoie de o informaţie, cum-necum, ea îmi soseşte din cărţi, internet, televiziune, din eter. Şi asta se întâmplă automat, fără a folosi procedee magice sau alte artificii...

 

 

- Articolul despre Stăpânul Infiniturilor este foarte bun, pe lângă faptul că sudează multe teorii, aduce şi explicaţii în premieră, ca "presiunea creatoare". Astăzi se pune tot mai mare accent pe programarea textului şi modul în care acesta îşi transmite mesajul. Presiunea creatoare cred că este un nou concept, explicat în premieră.

   Am amânat să scriu articolul până în ziua în care am primit toate informaţiile ca să scriu ceva credibil. Sper că am reuşit să străpung nişte neguri mentale şi să deschid orizontul de gândire al cititorului! Această metaforă a "Stăpânului Infiniturilor", dacă este luată în serios, poate avea chiar un rol de catharsis asemănător koanurilor zen, de blocare a minţii. Or, ăsta ar fi poate cel mai important lucru practic. Teoria ca teoria, dar practica ne omoară, se spune...

 

6-10 octombrie 2009

- V-am citit ultimul articol despre Bine şi Rău. Răspunde într-un mod complet şi coerent la întrebări pe care religia înca le interpretează într-o mulţime de feluri tangenţiale, dar nu am citit nimica atât de bine explicat. După ce am citit articolul, mi-au rămas 2 întrebări:

- Sunt în majoritate oamenii încarnări ale spiritelor luciferice, la modul în care Dr. Aurel Popescu Bălceşti le-a descris în lucrările sale?

  Nu ştiu la ce se referă Aurel Popescu Bălceşti, nu am citit tot ce a scris sau copiat de la alţii. Oricum am lua-o, oamenii, în majoritatea lor, nu sunt luciferici, ci fiinţe spirituale care vor să evolueze spre Lumină.

- În opinia Dl. Bălceşti, Satan şi-a creat o planetă unde îngerii decăzuţi (spirite luciferice) să experimenteze viaţa fizică, planetă ce a fost distrusă de îngerii lui Dumnezeu, ca apoi spiritele create de Satan să fie mutate pe o nouă planetă, Pământ, unde să poată convieţui cu alte spirite şi să aibă şansa de a evolua.

Îmi pare rău să aud că autorul a şi copiat cu bună ştiinţă...

  Nu e un defect să copiezi idei valoroase de la alţii. Eronat este să iei scrierile altora şi să le semnezi tu. Se practică chiar şi în mediul universitar, la manualele profesorilor. Moral este să specifici sursa informaţiei, cu avantaje atât pentru cititor, autorul real, cât şi pentru cel care citează la mâna a doua. Educaţia universitară te învaţă să pui întotdeauna bibliografia, chiar şi când realizezi o lucrare originală, recunoscând astfel meritele înaintaşilor din acea branşă, pe temelia cărora construieşti alte etaje ale cunoaşterii. Desigur că ideile circulă şi prin mediul eteric, deci doi inventatori pot avea aceeaşi nouă idee simultan (s-a întâmplat în istorie). Cred că dl. Bălceşti a citit mult şi a preluat ideile deosebite în cărţile sale, având meritul că le-a legat între ele. Este nevoie şi de persoane care să popularizeze diverse descoperiri necunoscute.

Rămâne însă un semn de întrebare: de unde a aflat domnia sa că Lucifer şi-a făcut o planetă pe care au distrus-o îngerii Domnului? Dacă ar fi să privim realitatea făţiş, se pare că, mai degrabă, Lucifer aproape a distrus planeta Pământ, creată de îngerii Domnului... Ceea ce, conform tezei dl. Bălceşti, ar fi o răzbunare justificată! Iar asta ne sugerează sursa de inspiraţie demonică a acestei ipoteze năstruşnice. Vezi, dacă ar fi citat sursa, autorul ar fi scăpat de această etichetă neonorabilă!...

 

- Un spirit înalt degajă mai puţină energie uzată decât unul mai grosier? Deci în preajma unor spirite mai înalte, încarnate sau nu, cele grosiere nu se pot "hrăni" cum trebuie sau deloc?

  Da. Altfel spus, cu cât spiritul e mai puternic (înalt), cu atât câmpul său respinge automat energiile şi fiinţele contrare. Totuşi, cred că demonii nu se alimentează direct cu energia uzată de celelalte spirite, ci din sursa cosmică unde se strâng reziduurile şi unde ele primesc "ingredientul" satanic.

În schimb, omul emite o cantitate de energie mult mai mare şi oarecum diferită, iar hrana demonilor poate proveni de aici. Ca şi a îngerilor. Emoţiile şi gândurile oamenilor sunt hrana spiritelor...

- Da, mi se confirmă de ce în vise deseori suntem speriaţi, întristaţi – energia pe care o degajăm de la şocul emoţional îi hrăneşte. Deci ar trebui ca, în timp ce dormim, ori să avem protecţie, ori să fim conştienţi. Deşi asta nu împiedică ca evenimentele cu caracter 'bonus' pe care le-aţi descris în "Bine făra rău" să se întâmple, sau cele 'permise'  ca să învăţăm anumite lucruri sau ca să ne întărească, descrise de Jakob Lorber.

  În timpul somnului avem protecţie. Te trezeşti după un coşmar şi te duci liniştit la serviciu... Somnul conştient sau dedublarea este o stare specială, în care pot apare diverse agresiuni. Lumea astrală joasă este plină de surprize, de aceea oamenii spiritualizaţi preferă să se ridice în planul astral superior sau, mai bine, în planul mentalo-cauzal.

Ca să scoţi emoţiile negative din programul tău psihic este nevoie de multă practică spirituală, de modificarea întregii structuri psihice, nu e de ajuns să fii conştient de existenţa lor.

- După ce am citit răspunsul, am recitit câteva părţi din cartea dv. despre modelul psihicului şi m-am lămurit parţial. Să înţeleg că meditaţia conştientă este puţin eficientă pentru arderea karmei şi pentru dezvoltarea spirituală în sine?

  A deveni conştient de ceva nu este acelaşi lucru cu meditaţia. Orice fel de meditaţie este bună dacă are intenţii înalte. Dar sunt tot felul de tipuri şi mai multe nivele meditative, care au efecte proporţionale cu energia accesată. Se spune că nimic nu se compară ca eficienţă cu o meditaţie bine făcută... dacă ştii şi poţi să o faci.

 

- Aţi publicat două poze: una dintre ele pentru expandarea aurei şi alta pentru împământarea energiei uzate. Cea de-a doua este bună pentru a ne descărca zilnic de energiile uzate? Dacă da, înseamnă că putem "arde" o parte dintre suferinţele destinate tocmai pentru a descărca aceste energii?

  Figura magică pentru eliminarea energiilor uzate este o tehnică simplă de lucru cu yantra pentru purificare energetică. Se pot adopta şi alte metode, chiar şi somnul sau spălatul sunt astfel de metode. Important este ca omul să nu se lase acoperit de gunoiul energetic, care, acumulându-se, îi poate produce necazuri!

Pentru arderea karmei trebuie realizate acţiuni benefice adresate celorlalţi oameni şi autocontrolul gândurilor, autocunoaşterea, punerea la unison cu voinţa divină şi a spiritului propriu.

- Deci figurile magice, mandalele etc, nu realizează decât o descărcare superficială şi de moment. Am un obicei de câţiva ani buni, când mă spăl pe faţă - o fac destul de des - îmi imaginez că dau jos de pe mine şi energia uzată, negativă, impresiile, oamenii care mă secătuiesc de-a lungul zilei (uneori, în locurile aglomerate, mă simt lipsit de putere - unele persoane sunt vampiri energetici involuntari, am observat, dar nu prea am ce să le fac). Sunt de acord că acţionarea în acord cu legile Divine sau Universale este cea mai bună metodă, sau conexiunea conştientă cu Sinele, sau metoda isihastă preferată de călugări şi poate multe altele. Să nu uit Kriya Yoga, pe care nu mă simt pregătit să o încep.

  Sunt lucruri distincte. Există diverse soluţii pentru diverse probleme. M-am referit la yantra publicată de noi, care are acest efect strict. Alte yantre au alte efecte. Există şi yantre de contact cu spiritele ş.a.m.d. Oricum, cel mai important aspect este INTENŢIA. Cu ea poţi obţine diverse efecte, doar prin forţa voinţei. Acţionarea în acord cu voinţa divină este un deziderat spiritual, dar nu oricine îl poate pune în practică la 100% din posibil. Reperul maximal este Isus Cristos.

 

- Care ar fi procentajul căsătoriilor predestinate care se şi realizează? Ce se întâmplă în cazul în care se evită această cale dharmică?

  Nu pot da un procent. Se întâmplă frecvent ca oamenii să evite calea sortită; în cazul profesiei predestinate, aceasta se constată uşor - nenumăraţi oameni şi-au greşit meseria! Chiar şi întâlnirile cu "sufletele pereche" pot fi uneori eşuate, din prostie, desigur. Dacă omul nu manifestă intuiţia necesară în momentele cheie, o va lua pe altă cale decât cea optimă. Atunci, spiritele călăuzitoare şi al său propriu vor încerca să "dreagă busuiocul", alegând alte alternative de evoluţie, aranjând diverse alte ocazii etc.

 

- Nu sunt microbist, dar mă uit la meciurile importante, iar aseară scorul Serbia-România a fost 5-0. Am o vagă bănuială că a fost mai mult decât determinarea din teren. Ovidiu Argeşanu povestea în "Atacul Psi" despre faptul că echipa României nu va mai performa bine până când Anghel Iordănescu nu-şi va fi plătit cuvântul către Părintele Argatu. Ce părere aveţi despre asta?

  Nu mă preocupă fotbalul, dar lipsa de performanţe ne dă de gândit despre ce lipseşte fotbaliştilor români. Unii deja au dat răspunsul: le lipseşte pregătirea psihologică. Aici subscriu, nu există un antrenament mental, care ar putea face miracole reale şi ar putea învinge chiar şi blestemele. Unele echipe mari folosesc chiar ritualuri colective înaintea unor meciuri importante. Fotbalul se joacă pe bani mulţi, nu are legătură cu spiritualitatea, aşa că, din punctul meu de vedere, fotbaliştii şi cei din spatele lor n-au decât să rabde efectele prostiei lor.

 

- Revin cu o nelămurire asupra corpurilor cauzale, budhice şi atmice. Aivanhov explica cum se hrănesc corespunzător aceste corpuri. Dar am o confuzie. Putem vorbi despre corpul astral ca despre un semi-corp fluid, dintr-o materie luminoasă astrală, ce a fost descris în destule lucrări. Apoi, este dificil de vorbit despre corpul mental, ci mai degrabă despre un punct mental, dacă ar fi să-i găsim un reper în geometria noastră, iar în el există ideile-forme. Trecând la cauzal, găsim ca existenţă intenţia, iar planul cauzal are un corp numit corp budhic sau planurile budhice şi atmice sunt mai rarefiate decât cel cauzal?

În timp ce scriam întrebarea, mi-a venit în minte următoarea frază (nu mai ţin minte cine a spus-o): "Când ai puţin timp liber, apucă-te şi învaţă ceea ce crezi că ştii deja!".

   Din câte am citit, se consideră că corpul buddhic şi cel atmic ar fi superioare celui cauzal. Personal, nu m-aş avânta atât de profund în locuri inaccesibile. Mă mulţumesc cu definirea corpului mentalo-cauzal, ca fiind fără formă şi manipulând idei abstracte. O paralelă cu Modelul psihicului pe care îl folosesc, ar fi următoarea: corpul buddhic ar corespunde stratului perispiritual numit Conştiinţă, iar corpul atmic ar fi Nucleul divin al Spiritului.

În final, o maximă ce ar fi spus-o Bob Marley, care se pare că era un om cu opinii ferme: "Când crezi că ai găsit toate răspunsurile, vine viaţa şi schimbă toate întrebările."

 

12 septembrie 2009

 - Cât de reală este cartea Aryanei Havah, am răsfoit-o puţin, este genul uşor comercial, dar este de luat în seamă?

  Este genul foarte comercial. Atât de comercial, încât a reeditat aceeaşi reţetă şi în altă carte ulterioară. Autorul se ascunde de două ori: întâi că nu-şi dă numele real (ar putea fi un colectiv), apoi că nu-şi asumă ideile din carte. Este clar că e o făcătura. În plus, faptul că a luat toate ideile care circulă în mass-media, mai ales pe internet, despre toate fenomenele ciudate (TOATE!) şi le-a pus în gura aceluiaşi "copil-minune". Reţeta a funcţionat. Singurul merit real al scriitorului este că a reuşit să lege între ele, destul de firav totuşi, toate aceste idei dispersate, câştigând nişte bani de la naivii care cumpără cartea. Unele dintre ele pot fi lucruri adevărate, dar nu-i aparţin. Are succes de librărie, fiindcă românii se dau în vânt după minciuni poleite, basme de copii. «Căci va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învăţătura sănătoasă; ci îi va gâdila la urechi să audă lucruri plăcute şi îşi vor alege învăţători după poftele lor.» (2 Timotei 4:3)

- Mulţumesc de răspuns. Ieri am citit şi celelalte 2 cărti ale autoarei. Una dintre ele are programe ascunse sau idei negative programate, nu ştiu exact care, dar am o bănuială puternică că cea legată de predicţiile dintre 2009-2012 (despre care tind să cred că sunt false şi induc în eroare). Unele dintre cuvintele programate sunt: "haos", "fără alternativă" şi altele. Dar nu mai risc să mi le amintesc, că şi aşa mi-au făcut rău. Nu-mi vine să cred că astfel de cărţi se publică şi, culmea!, se află printre cele mai vândute cărţi din domeniul Esoterism anul acesta în România. Iar aceasta cu predicţiile, la cât de rău mi-a fost după ea, tind să cred că ori este un fals, ori autoarea induce panică cu bună ştiinţă.