<  Înapoi la Iluminare prin Neo-advaita


Iluminaţi Neo-advaita: ANDREAS MULLER

traducere de Răzvan-Alexandru Petre

andreas muller

Andreas Muller, iluminat "neo-advaita"

web  The Timeless Wonder website

youtube  Andreas Muller YT channel

 

Orice este ceea ce este în mod natural şi frumos. Fiind astfel, totul este deja absolut realizat. Cu toate acestea, nu există nimeni care să conştientizeze acest lucru şi nu ajunge cineva la asta. Nu există o eliberare. Nu există nici o robie. Nu sunt multe. Nu sunt două. Nu există nici măcar unul.

În discuţii, Andreas subliniază realitatea naturală care este nimicul. Nu se poate ajunge la nimic, pentru că nu se pierde nimic. Nimic nu trebuie descoperit, pentru că nimic nu este ascuns.

Andreas Müller: Sensul vieţii... liber şi neîmpovărat

De la Reporterul excelenţei

Nicolae Tănase: Andreas, care este sensul vieţii?

Andreas Müller: Nu există niciun răspuns la această întrebare, deoarece nu există nimeni care să poată răspunde. Și nu există niciun răspuns la această întrebare, pentru că nu există „viaţă” în primul rând.

Tot ce există este lipsit de semnificaţie în sensul complet al cuvântului. „Ceea ce este” nu are semnificaţie şi, prin urmare, este liber şi neîmpovărat de ideea de „sens sau lipsă de sens”. Totul este ceea ce este fără efort şi necondiţionat.

Nimic din această lume aparentă nu trebuie să proceseze ideea existenţei unui „sens al vieţii”, deoarece nimic din această lume nu îşi asumă o existenţă separată. Nimic din această lume aparentă nu se simte o entitate separată, aşa că, în mod firesc, nimic nu trebuie să ştie nimic despre propriul sens în viaţă. Totul este complet firesc doar existând, fără a avea nevoie să ştie ceva despre sine şi se poziţioneze în această existenţă aparentă.

Problema existenţei unui sens sau a lipsei vreunui sens nu este decât o problemă artificială ce apare doar în cadrul experienţei conştiinţei-de-sine. Cu toate acestea, când devine evident că nu există un sine care să fie conştient, atunci devine irelevantă întrebarea dacă există un sens al vieţii sau nu. De aceea, întrebarea despre sensul vieţii rămâne minunat fără un răspuns.

***

După ce a luat droguri în tinereţe şi după aceea şi-a căutat împlinirea în spiritualitate, Andreas Müller l-a cunoscut pe Tony Parsons în 2009. „În primul rând, am fost şocat. Deşi ştiam deja şi experimentasem multe, aceasta era ceva nou şi neaşteptat. Dintr-o dată, fără niciun motiv, am auzit ce spunea Tony şi, în curând, a devenit incontestabil: Nu există nimeni.”

< Sus >

Răzvan A. Petre
 8 iulie 2020