<  Înapoi la Pagina Marius Ghidel


Înţelepciunea divină a misticului Marius Ghidel (08)

Marius Ghidel, mistic

Alte citate de Marius Ghidel  (preluate din contul oficial de Facebook al autorului) (02-12-2019)

Și să știi clar că ACOLO UNDE ESTE EU MAI PRESUS DE TOATE: BINELE MEU, ADEVĂRUL MEU ȘI DREPTATEA MEA, ACOLO NU ESTE DUMNEZEU!

Fii atent la gânduri, să nu fie un eu acolo care vrea sau face ceva pentru sine, să nu te proiectezi pe tine făcând ceva în trecut sau în viitor. Să nu te protejezi, să nu cauţi uşorul ci greul. Când cauţi calea uşoară sau te aperi, îţi întăreşti orgoliul. Apoi nu acuza pe nimeni, adică nu împărţi în bine/rău. Când vine o neplăcere, e din tine. Boala este sentința pe care o dai tu oamenilor. Prin necaz sau boala ești oprit să mai judeci, că te lovești pe tine. Şi renunţă la împotrivire, că atunci se deschide cerul şi te încarci cu viaţă. Dar dacă reacţionezi o pierzi, şi atunci situaţiile se degradează şi răul creşte în putere asupra ta. Când te opui vieţii, vei suferi mai tare. Suntem o fiinţă divină comună și nu un eu izolat și veșnic nemulțumit, şi de aceea trebuie să ai grijă de celălalt. Nu de tine ca eu. NOI AM VENIT AICI NU CA SĂ CÂŞTIGĂM CEVA PENTRU EGO, CI SĂ PIERDEM TOTUL. După cum ştie fiecare că se întâmplă la moarte.
Cum ajungi la Dumnezeu? Foarte simplu: nu te mai preocupi de tine. Te uiţi, tu te lași și nu faci nimic pentru eu. Atunci crește prezența divinului în sufletul tău. Când eul se retrage, înainteză Dumnezeu. Dacă reacționezi, pierzi energie și viață. Te rogi pentru celălalt şi faci totul ca el să fie fericit, atunci şi tu vei fi fericit, pentru că fericirea lui este fericirea ta. Faci totul pentru ceilalţi, aşa te uneşti cu Domnul, nu pentru eu, că întăreşti orgoliul şi asta înseamnă în diabolizare, adică te faci dumnezeul tău, eu pe primul plan şi numai eu. Depinde ce pui mai presus de toate. Când faci totul pentru mai mult binele tău ai devenit diavol. Adică evită să faci ceva ca scop pentru tine, şi atunci vei trăi ca o fiinţă comună. Dacă nu ești gol de eu Domnul nu este cu tine, ȘI NU ARE CINE SĂ TE AJUTE.
CEL MAI ÎNALT NIVEL ESTE SĂ NU CAUŢI ALE TALE. Puterea de a te lăsa pe tine, de a te goli de eu și de a renunţa la îndreptățirea de sine, este sănătatea şi fericirea ta de mâine. Omul când face totul pentru el, taie legătura cu cerul. Trebuie să te laşi pe tine mereu, adică eşti atent să nu fii pe primul plan, și să nu vrei mai mult, ci SĂ FII PE ULTIMUL PLAN, şi să nu faci nimic mai mult pentru eu, că îți faci o viață de calvar. Lepădarea de eu Îl aduce imediat pe Dumnezeu în sufletul tău, aproape Îl obligă și cum în natura Sa este să ocupe golurile, va veni pe loc și va dori El pentru tine, ce este mai bine pentru Sine, și atunci știi sigur ca totul va fi bine, și nu mai ai nicio grijă. Dar dacă îți faci voia, nimic nu vei împlini și toate se vor distruge înaintea ta. Fără El nu realizezi nimic. Eul va ridica mereu un dușman, și cu cât vei vrea ceva mai mult pentru tine, îl vei întări împotriva ta, și toată viața ți se va opune. SĂ NU CAUŢI MAI BINE PENTRU TINE, adevărul şi dreptatea ta, pentru că înseamnă eu și numai eu adică te faci dumnezeul tău, adică diavol. Să dai întotdeauna dreptate celuilalt, chiar dacă nu are dreptate. Și să știi clar că ACOLO UNDE ESTE EU MAI PRESUS DE TOATE: BINELE MEU, ADEVĂRUL MEU ȘI DREPTATEA MEA, ACOLO NU ESTE DUMNEZEU!

Marius Ghidel – Ultimul nivel

< sus >

 

IUBIREA NU ESTE POSESIE, ESTE ELIBERARE, DARUIRE FARA ASTEPTARI, ACCEPTARE, EA NU CAUTA ALE SALE

- Care ar fi motivul pentru care Dumnezeu ar îngădui ca doi oameni sa se despartă din cauza ca el se muta intr un alt oraș... chiar dacă noi simțim ca ne iubim si totusi ne aducem oglindiri foarte puternice?

Pentru ca ai o capcitate mare de atasare
nu omul este de vina, ci prin oameni Dumnezeu ne vindeca
incearca sa nu vezi in fata ta oameni
prin ochii lor priveste divinul
IUBIREA NU ESTE POSESIE, ESTE ELIBERARE, DARUIRE FARA ASTEPTARI, ACCEPTARE, EA NU CAUTA ALE SALE
Dar daca apare la noi si cea mai mica urma de dorinta de a avea, a poseda, atunci celalalt se va indeparta de noi, sau ne va dezamagi, și ne va lasa, ori ne va respinge.
Dar nu omul este de vina. Asta este foarte important de inteles, ci prin el divinul ne vindeca sufletul.
Cu cat capacitatatea noastra de atasament de viata este mai mare, cu atat vom fi mai neferciti.
FERICIREA ESTE DETASARE
Sa nu investesti totul in lumesc si uman, sa nu astepti ceva de le ele, ca nu iti vor da NIMIC, doar dezamagiri si desertaciune
sa fii neatent la exterior, sa nu iei seama, sa nu pui la inima, sa treci mai departe..
sa nu ai asteptari
PREZENTA DIVINA ESTE LIPSA DE ASTEPTARI, SPRE EXEMPLU, LIPSA INTERESULUI PERSONAL, ADICA NU EU PE PRIMUL PLAN

dar daca vrem ceva de la viata, nu este Dumnezeu acolo, si de aceea vei suferi. Acolo unde este voia noastra, nu este Domnul. Numai cand nu vrem nimic neaparat pentru noi, atunci vom primi tot ce avem nevoie, in dar, fara sa ne straduim, dar nu mai mult
cand nu vrei nimic mai mult de la viata, viata va veni spre tine, dar daca vei vrea ceva, este un eu acolo care va ridica un dusman, si te va respinge, cu forta cu care tu doresti
totul te invata acelasi lucru, si toti oamenii
SA NU PUI NIMIC DIN LUMEA ACEASTA PE PRIMUL PLAN, CA IL DISTRUGI SI IL PIERZI, SAU TI SE VA LUA, ORI TE VA DEZAMAGI, ORI VA PLECA DE LA TINE.
Tot ce este mai mult decat iti trebuie ti le ia. Nu ti le ia atunci cand mai mult daruiesti decat iei.
IUBESTI, DAR NU AI ASTEPTARI, NU ITI FACI PROIECTE. CAND A APARUT PROIECTUL, TELUL UMAN, VOIA TA, A SI INCEPUT DESTRAMAREA VISULUI, sa stii dinainte

< sus >

-Da... eu înțeleg și simt tot ce spuneti dar simt ca mi se rupe efectiv inima când știu ca pleacă
Și știu ca SINGURUL LUCRU PE CARE ESTE NECESAR SA ÎL FAC ESTE SA LAS LUCRURILE AȘA CUM SUNT ȘI SA ACCEPT SITUAȚIA, ȘI DACĂ DESTINUL NOSTRU ESTE SA FIM ÎMPREUNA VOM FI INDIFERENT UNDE VA FI EL SAU EU
da, uita, si asa poate va reveni, dar cu cat omul ne deranjeaza mai tare, cu atat acel om ni se va da
noi nu primim niciodata un om care sa ne faca fericiti, NOI IUBIM NUMAI PE ACELA CARE SA NE DERANJEZE CAT MAI MULT, PENTRU CA NUMAI ASA EVOLUAM. Noi nu alegem pe acela care sa ne faca fericiti, ci pe cel care ne va umili cel mai tare. Dar daca omul este smerit, va primi pe potriva. Dar daca este orgolios, va avea pe cineva care a-l umileasca PE EXACT ACELA CU CARE SA FIM CEI MAI NEFERCITI POSIBIL pentru ca nefericirea este golire de eu. Si ne trebuie.
Noi avem nevoie mai mult de pierdere decat de castig, si sa nu ne iasa lucrurile bine. Ceea ce si facem in mod implacabil. De ce asa? PENTRU CA SCOPUL NOSTRU PE PAMANT NU ESTE CA SA NE BUCURAM DE CELE ALE LUMII, CI SA LE DEPASIM. Scopul principal este pierderea lor. Cand nu le cauti vei avea parte de tot ce visezi, dar daca te lipesti de ele, le vei pierde si ti se vor lua. Depasirea atractiilor vietii te incarca cu energie vitala, cu Iubire si te impinge mai sus dincolo, la iesirea din corp. Cand omul cauta ceva mai mult pentru trupul lui, greseste, si va suferi, pentru ca intareste un eu. Indentificarea cu corpul este egoul. Noi in primul rand ar trebui sa cautam binele sufletului, nu al corpului, pentru ca in primul rand suntem suflet, energie. Iar corp forte putin. Orice actiune care nu urmareste un castig personal intareste sufletul.

SCOPUL VIETII NU ESTE SA OBTINEM FERCIREA PAMANTEASCA , CI DESPRINDEREA DE EA
DETASAREA ESTE IUBIREA
noi am venit aici ca sprijinindu-ne de lume, adica desprinzandu-ne de ea, sa urcam mai sus
dincolo, cu cat esti mai aproape de Imparat cu atat ai mai multe grade de libertate ai
dar, numai daca nu cauti lumea, binele si fericirea ta, atunci o vei avea. Caci acolo unde este voia ta, va fi si o impotrivire din partea vietii.
asa cu spunea Domnul Iisus
cine va cauta viata, o va pierde
dar cel care o va lasa pentru Mine, o va castiga

< sus >

- Voi încerca sa ma detașez de situație și sa o accept ...

Deci ca sa fii fericita in viata, nu cauta un bine personal, si vei avea tot binele din lume. Cauta binele celorlalti, pe tine te lasa. Pentru ca FERICIREA LOR ESTE FERICIREA TA. Pentru ca ceilalti sunt El. Si cand ii iubesti pe ei, pe Domnul Il iubesti.
adica nu pune nimic la inima, uita
ca Dumnezeu iti da dupa nivelul de atasament sau desprindere
si DACA ESTI CAPABIL DE ATASARE, NU VEI SCAPA DE DESPRINDEREA CU FORTA
si chiar daca vei fi cu el, DACA ESTE LUMESC TE VA INSELA, daca pune umanul pe primul plan, vei suferi
sau va bea, ori se va imbolnavi, pentru ca ratiunea nu Iubeste
femeia este mai puternica decat barbatul, energetic
si daca tu datorita atasarii vei exprima reprosuri, il omori
deci nu ti se va da decat acel barbat care te ve necaji cel mai tare
dar toti oamenii te invata DESPRINDEREA

- Practic și in relația pe care o am, ma necăjește adică îmi scade egoul pentru ca el este intr-o alta relație de ani de zile... și eu am acceptat asta vrând sa îl iubesc necondiționat și fără reproșuri bineînțeles dar nu am reușit mereu..
- Relația pe care o am ma invata sa iubesc necondiționat și sa ma fac preș și îmi scade orgoliu.
NU AVEM NEVOIE DE CINEVA CU CARE SA NE SIMTIM BINE, CI DE ACELA CARE POATE SA NE NECAJASCA CEL MAI TARE.
te invata iubirea fara asteptari
dar sa stii ca toti oamenii te invata asta
si pe oricine vei avea, aceeasi tema va fi
INVATA SA ELIBEREZI OAMENII DIN MAINILE TALE
nu te mai gandi, si nu mai iti inchipui nimic
ca acolo este un eu care va ridica dusmanul
adica o opozitie din partea vietii
tu nu ai in fata un om, ci VIATA
si ea are toate mijloacele sa te opreasca
are experienta de miloane de ani. Noi jucam Sah cu viata, dar ea stie toate mutarile posibile.

< sus >

 

Elena Scutariu a spus: Buna seara Am un baiat care a dat la facultate nu a intrat la zi din august sta in casa nu comunica si inainte era mai nervos Cum sa l ajut? Multumesc RASPUNS pentru dna Elena Scutariu: Il sustineti in sensul ca ii arati ca nu este o problema asta, un actor cunoscut a dat de 6 ori la facultate. Ii arati toata grija, si va opriti din judecat oamenii, sa nu vedeti oamenii rai sau vinovati si atunci il incarcati si pe el cu energie. Il sustineti ca sa-si faca visul. Sa faca ce ii place lui mai mult! Dar orice meserie este onorabila. Va intra cand va fi bine pregatit. Dar il va ajuta mult si relationarea cu prietenii, sa faca un sport de echipa. Sa isi dezvolte o pasiune. Dar poate sa aiba idei si sa intreprinda ceva. Incurajati-l indiferent ce alege. Fara nicio critica sau acuzatie, pentru ca astea iau din energia de implinire.

Marius Ghidel In primul rand trebuia sa stati mai mult cu el. Caldura parintilor il ajuta mult si ii da incredere si curaj. Si dati i libertate sa decida. Nu il fortati in nimic. Da, are nevoie de prieteni, intre timp, puteti sa l duceti la niste cursuri, spre exemplu Art Therapy, sau la un sport care sa-i dezvolte increderea in el. Are nevoie de dinamism, sa iasa din casa, sa comunice cu oamenii. Are nevoie de o meserie dinamica. Relationarea ii incarca sufletul cu viata, sa faca bine la oameni si sa fie multumit. sa vada un rezultat al muncii sale. Spre exemplu se poate angaja temporar intr un loc de munca unde relationeza mult cu oamenii la vedere, direct. Sa vanda ceva, nu stiu, orice. Are nevoie de dinamism.

 

Corina Eberwein Soțul meu are mari probleme cu dureri de spate dar nu se găsește problema pe cale medicală. Sunt convinsă ca e in sufletul lui probleme. Cum aș putea să îi ajut? Eu mă rog, merg la biserică dar nu pot să văd schimbare în starea lui. Cum aș putea să îi ajut? Vă mulțumesc anticipat și vă doresc o seară plăcută

Marius Ghidel Sa ajungeti sa nu mai vedeti niciun rau si niciun vinovat in lume. Atunci deschideti poarta cerului si energia Iubirii, a prezentei lui Dumnezeu va veni la dvs si la tot ce va inconjoara si ii va incarca cu viata. Ei daca sufera ne arata ca noi nu iubim oamneii indiferent cum sunt ei, si nu daruim destul. In toate este vorba numai despre noi.

< sus >

 

NOI NU PUTEM RĂMÂNE INTR-O RELAȚIE DACĂ NE ATAȘAM DE ACEA PERSOANA. RĂMÂNEM NUMAI ÎN ACEA RELAȚIE ÎN CARE NU SUNTEM ATAȘAȚI

Ma gandeam la ce ai spus, dar sa stii ca nici el nu te iubeste destul, ca daca te iubea, facea sacrificii
asta este prima caracteristica prin care verifici pe cineva daca te iubeste, si daca nu este in stare sa se sacrifice pe sine pentru tine inseamna ca nu va putea face asta nici mai tarziu
va fugi, va evita o hotarare clara
Iubirea nu este duplicitara
este sincera, deschisa, clara
si ferma
Iubirea apara intotdeauna iubirea
de aceea acolo unde este indoiala, nu este dragoste
tu te daruiesti cu totul, dar el nu
si daca iubirea nu vine din ambele parti intr-o legatura, nu poti sa zbori
ca o pasare sa poata zbura, trebuie sa dea din ambele aripi
-El se îndoiește de faptul ca îl iubesc sincer
adica trebuie sa mergeti unul spre altul, continuu
orice ar fi
-Este genul de om care se îndoiește de orice
sa va sprijiniti, si sa va sustineti
daca iubesti nu poti sa respingi
ca nu poti
este mai mare iubirea
si nu stii ce sa faci ca celuilalt sa-i fie mai bine, dar nu fortezi nimic, doar dai voie
in hotararile lui nu vad asta
daruirea totala
ci vad egoism
si daca face asta acum
va face intotdeauna
adica se va pune pe sine mai presus
dar asta inchide cerul
si apar necazurile in viata
adica se programeaza la mecanisme de autodistrugere
se aboneaza
probabil ca nu are destula spiritualitate
-Nu are deloc
dar tu ai multa iubire si intelegere
-Este doar pe mental și sta doar in mental și este învolburat de frici, credințe, traume, răni
ar trebui sa gasesti pe cineva de acelasi nivel de sensibilitate ca tine
-Simt eu ca îl pot ajuta sa se vindece
altfel nu te vei intelege si te va face sa suferi
-stiu cum este
Gandeste-te inainte de a face un pas de acesta
ca daca nu te potrivesti cu barbat pe spirit, nimic nu mai conteaza
totul se destrama
ca nu va veti intelege iar tu vei suferi tot timpul si te va umili
ca RATIUNEA CALCA IN PICIOARE SUFLETUL
-MENTALUL CALCĂ IN PICIOARE SPIRITUALUL..
exact
tu meriti mai mult!
daca un rational pleaca, lasa-l sa plece
-Știu ca suna poate copilărește dar eu pe el îl iubesc și vreau sa fiu mereu lângă el..Sa îl fac sa se simta cu adevărat iubit, apreciat. Deja sunt in neacceptare și resping ideea ca el sa plece. Deja îmi impun din nou voia mea
UNDE ESTE VOIA TA LUCRURILE NU VOR MERGE BINE
sa stii dinainte
-Știu asta ...
DACA FORTEZI, VIATA ȚI SE VA OPUNE
Ce folos ca înțelegi târziu
-De asta suntem noi trimiși pe pământ ca sa ne vindecam unul pe celalalt
Ce frumos spui!
-Da, simt, înțeleg, doar ca tare greu ma desprind de atașament și cele pământești
Uite ce spune o doamna:
-Da, ma invata sotul iubirea, sau ce mi se intimpla si incerc sa nu ma mai plâng, ma desprind, accept nu reactionez nimic si chiar asa-i de liniste atunci, si dupa aceea apare miracolul. Eu mult am plins azi iarasi, nu pot sa ma abtin cind vad pe pielea mea ce se intimpla si asa este. Si vad ma lipesc cind doresc ceva sau mi se arata tot prin oameni, imi dau seama acum.
IUBIREA ESTE A ELIBERA!
Ce sentiment profund de bucurie când intelegi cum functioneaza lucrurile și tot ce se întâmpla in jurul tău.
Daaaa, și te simți liber
Și când simțim ca Dumnezeu este mereu lângă noi și ne oferă răspunsuri la tot ce este neclar
Prin oameni sau întâmplări ne invata Iubirea fara conditii, si experientele se repeta pana invatam.
Da
Câteodata vreau in acel moment cind mi se intimpla sa te intreb, dar nu vreau sa ma plâng si ma intreb: este ego? Câteodata parca nu inteleg, parca nu fac nimic si tot vin, ori nu sunt atenta..
Ego..
Dacă ne eliberam de el, viata va fi frumoasa, dusmanul este in noi, nu in afara. Nu ai nicio treaba cum este lumea, ci cum esti tu, asa este si ea.
Doar atât e necesar, sa ne micsoram mereu pe noi si sa facem loc unde sa vina Dumnezeu. Ca egoul ii zice mereu: nu-i loc, nu-i loc!
Ca atunci ii dam voie Lui sa ne ajute
-Si sa vezi, cind inteleg și nu mai vreau nimic și las totul, accept totul, atunci e forta si iubirea interioara creste
Deci atunci creste puterea iubirii, cand pe tine te lasi in mainile Lui si renunti la control
Ce bine ai observat
Și situațiile de viata se vindeca de la sine
Nu acționăm asupra lor
Ci ne desprindem noi
Și nu ne mai gândim la ce a fost sau la ce va fi, ca acolo apare un eu si vine toata impotrivirea posibila a vietii peste tine.
Nu te mai gândești, și nu mai vrei sa fie lucrurile cum vrei tu
Atunci se rezolva
Deci retragi eul
-Și reapare atunci când intervine atașamentul.. eul..
Atunci știi sigur ca va fi bine, cad tu retragi si accepti viata asa cum este fara interventie. De abia atunci lucrurile se rezolva: cand nu ai un eu care vrea ceva neaparat pentru sine, cand renunti la vointa ta si nu mai fortezi
Cand renunti la voia ta, la așteptările tale, la pretentii, atunci inainteaza Dumnezeu. Cand eul se retrage, inainteaza El. Si nu este greu: trebuie doar sa renunti la insistenta.
Când te gândești cum a fost sau cum va fi, atunci Il dai afara pe Domnul, ca apare eul, voia ta si poti stii dinainte ca lucrurile se vor termina prost.
UNDE ESTE EU MAI PRESUS DE TOATE, BINELE MEU, ADEVARUL MEU SI DREPTATEA MEA, ACOLO NU ESTE DUMNEZEU.
-Ca exact atunci se intimpla miracolul, cind nu mai reactionezi, lași totul și nu mai raspunzi nimic si lasi toata lumea sau totul si esti tu si cu Dumnezeu, dar atunci stiu ca nu-i adevarat ce-mi spune egoul, asa-mi zic, si-mi revin, si apoi tot oamenii singuri vin si vorbesc, ma intreaba, se simt ca au gresit... Dar atunci nu doresti sa mai dai raspunsuri.
-Dar câteodata poate eu sunt prea moale, imi pare, nu stiu, DAR MEREU EU CEDEZ ORICE AR FI.
Deci celalalt se schimba când tu doar înțelegi, si lasi armele sau asteptarile sau pretentiile jos
Și eliberezi oamenii din mainile tale
NU MAI VREI CA LUCRURILE SA FIE CUM VREI TU
CAND ACCEPȚI CE VINE, FARA SA TE OPUI, ATUNCI PORNEȘTE MIRACOLUL
Și asta este în puterea noastră
Ce simplu!
-Așa este! Cel din fata noastra nu mai este dușmanul nostru, ci Dumnezeu care ne-a ajutat sa ne vindecam
Nu sunt oamenii de vina pentru ca noi suntem egoisti si rai.
Ei sunt doar mesageri ai cerului. Am văzut asta: cum sufletul lor urca sus, foarte rapid și ia o porunca
El doar o executa, ca sa ne vindece sufletul
Pe Domnul nu-l interesează altceva
Dar pe Ego-ul nostru îl doare
Dar oamneii sunt perfecți în ce fac: sunt Medicii cerului
Ar trebui sa le mulțumim
Da! Pentru ca nu mai facem voia egoului, atunci incepe vindecarea. Ca IUBIREA ESTE IMPOTRIVIRE LA EGO, asa cum lumina este lipsa intunericului.
Ce bine ca înțelegi!
Eu primesc și opoziții
Îl deranjez pe ego
Și reacționează dur si se supara la culme, si apoi ataca, contrazice, lupta si se apara, si nu-i convine deloc
toate aceste lucruri spuse aici il sufoca, si imediat reactioneaza si sare: nu sunt de acord!
Pe cand fiinta divina, nu neaga nimic, si nu lupta sa se apere, nu are nevoie. Daca omul reactioneza, nu este in Adevar. Adevarul nu are nevoie sa se impuna cu nimic.
-Totusi și faptul ca primiți acele opoziții înseamnă ca ceva in ei s-a miscat!
Mie mi se părea ca este greu sa le explic aceste lucruri, simteam impotrivire, chiar la distanta
Și ca o sa se supere
Nu accepta oricine si usor aceste lucruri pentru ca in final este vorba numai de predarea de sine, si oamenii nu vor asta. Si nu inteleg ca trebuie sa faci asta in fata fiecarui om, pentru ca in spatele lui este divinul. Noi credem ca avem oameni in fata noastra, dar nu este asa, avem duhuri.
-Dar am intalnit si oameni care înțeleg
Am intalnit odata la o lansare o domna ff culta
Dar care a avut cancer, dar a rezolvat problema cumva
Dar nu se terminase cazna ei
Împărțea în oameni rai sau buni
Iar pe cei rai ii desconsidera
Și se ridica pe sine
Pai asta era boala, ca rostul bolii sau al necazurilor este sa ne opreasca sa mai condamnam oamenii
Si a inteles doamna?
Deci chiar dacă pe moment scăpase...
Nuuu
Dar continua
Deci nu a scăpat..
Urma sa vina mai puternic. Ca daca nu renunti definitiv la invinuire, la judecata, revine suferinta și mai mare. Omul care acuza, critica sau invinuieste este intr-un mare pericol.
Ca sentințele ei cu care nu iubea oamenii, erau boala ce o sa vina
Și se simțea în aerul pe care îl respira
Uf
M-a impresionat
Am văzut cum apar bolile
Sa inversezi. Când spui ca ceva este rău nu e adevărat, pentru ca vorbesti dintr-un eu care nu exista, nu are realitate de la sine si tot ce spune el este o minciuna. Deci cand vedem numai rau in lume, raportam la un bine facut absolut, care daca absolutizam devine rautatea noastra. Si apoi trebuie oprita prin neplaceri si boli. NU ABSOLUTIZA niciun bine, ca dupa aceea il urasti pe cel care nu este asa cum vrei tu. Si atunci ai cazut. Absoluta este NUMAI IUBIREA, abandonarea de sine, daruirea...
TOT CE TI SE INTAMPLA DOAR TE DESPRINDE. NU ESTE VORBA SA OBTII TU CEVA DE LA VIATA, CI TOTUL TE AJUTA SA NU OBTII NIMIC.
Si Desprinderea te incarca cu energie vitala, iti da viata. Noi avem nevoie mai mult de pierdere decat de castig.
-Te salvează de o boala viitoare sau de necazuri
Trebuie sa gândim mereu pe dos, decat gandeste eul care urmareste numai interesul propriu. Noua ne este bine in viata, numai cand vrem totul pentru ceilalti, nu pentru eu. Atunci te unesti cu ei, adica cu Dumnezeu, pentru ca El este ceilalti. De aceea cand faci tot binele celorlati, tie iti faci, pentru ca tu esti de fapt NOI:
Ca altfel nu vedem
Suntem ca orbii
-Da!! Așa este și totusi continuam in aceasta lupta și nu acceptam ca nimeni din lumea asta nu este de vina cu nimic
Ne este foarte greu sa renunțam la ego. Dar CAND ITI DAI SI VIATA, PRIMESTI VIATA. Nu lua seama la tine, tu nu contezi, nici nu existi ca eu, TU ESTI NOI!
DAR NUMAI CÂND RENUNȚĂM LA EU, PORNEȘTE MINUNEA. Dar daca nu renuntam la voia noastra, este ca si cand am vrea sa suferim mai tare sau sa murim mai repede. Pentru ca voia noastra ne ia din viata.
De ce sa nu renunțăm?
-Acum ca mi-ați povestit despre aceasta doamna și eu cunosc o doamna care s-a vindecat de cancer la colon. Și acum din nou i-a apărut la sân. Acum gândindu-ma la ea, ea judeca foarte mult viața, oamenii, îl judeca foarte mult pe soțul ei. E intr-o cotinuua critica și judecată
Dar am observat ca atunci cind nu mai raspund la persoana care m-a umilit sau a tipat sau m-a jignit, atunci a doua zi sau a treia, se intimpla un miracol. Cand nu mai reactionez in niciun fel si nu mai impart in bine si rau și las lucruile sa fie, atunci ele se rezolva de la sine, fara interventia mea, fara sa le fac nimic. Este extraordinar de simplu.
Da voie vietii sa fie cum vrea ea, si nu te opune,, si atunci apare Minunea.
-Nu reactionez si sunt in smerenie SI NUMAI ACCCEPT LA INFINIT.
NOUA ASTA NE LIPSESTE, ACCEPTAREA ORICE AR FI – IUBIREA ORICUM AR FI LUCRURILE, PANA LA CAPAT SI LA INFINIT. Atunci porneste schimbarea destinului nostru, cand suntem hotarati sa Iubim orice ar fi, cu curaj. Cand te lasi pe tine, inainteaza Dumnezeu imediat. Ce griji sa-ti mai faci?
-Si azi patronul a simtit si mi-a marit salariul..Sau sotul cind tipa vorbeste urât si nu se mai opreste: NU-I MAI RASPUND, NU MAI REACTIONEZ SI STAU INTR-O STARE DE SMERENIE, SI-MI VAD DE TREABA, nu ma gandesc la ce a facut, il las in pace, si uit. Atunci si numai atunci el simte ca greseste si tot vine singur si ma intreaba lin, domol, stie ca a gresit, stie ce trebuie sa faca acum, sau nu te mai supara. Dar eu nu reactionez si-mi vad de treaba. A doua zi se intimpla tot asa miracole: ori merge el cu baietii la film, ori ia mobila noua, ori face ceva numai sa-si repare greseala. Si nu i-am spus nimic, nu i-am facut nimic. Dar daca incerc sa-i spun, si ma lupt cu el sau reactionez, numai tipa atita, și nu te mai intelegi cu el. Atunci el mai tare rau face si ne enervam toti, si asa merge citeva zile, DACA NU MA OPRESC ȘI NU REACTIONEZ, daca nu-i mai raspund la atac.
Opozitia care ne vine din fata este neacceptarea noastra.
BOALA ESTE O METODA DIVINA DE OPRIRE A CONDAMNĂRII, SI INVINUIRILOR NOASTRE FATA DE OAMENI
Ea dacă se oprește din acuzație se vindeca repede
Ca nu mai e nevoie sa fie oprita cu forta prin durere
-Iti amintesti inainte, nu credeam ca voi putea, e greu, DAR DACA NU ACCEPTI TOTUL ORICE AR FI, NU SE SCHIMBA NIMIC, CI MAI MULT, CRESC NECAZURILE.
-Cât ma plângeam dar acum le acccept pe toate, daca nu accept si ma opun, este chiar cum zici ITI RIDICI UN DUSMAN, si vad asta deja din mers, si ma corectez. Acum imi este frica sa gandesc ceva rau despre cineva ca vine apoi impotriva mea si imi face un rau, cu forta cu care eu l-am acuzat.
-Acum citind conversația aceasta mi-a trecut prin cap faptul ca NOI NU PUTEM RĂMÂNE INTR-O RELAȚIE DACĂ NE ATAȘAM DE ACEEA PERSOANA. Atasamentul va genera adversarul. Sa stii sigur asta, pentru ca este eu mai presus de toate: al meu, pentru mine. Si cand apare eul, apare si opozitia din partea vietii. Nu este omul de vina, ci dorinta noastra.
DUMNEZEU PRACTIC NE-O VA LUA
-Nu putem rămâne?
O ia
Ca EL SE UITA NUMAI LA NIVELUL DE ATAȘARE
Asa conduce lumea
-Și ne va da alta in schimb?
Când ne lipim ne ia de urechi. Da, ne va da alta persoana care sa poata sa ne deranjeze si mai tare, pentru ca trebuie sa fim videcati de atasament de lumea aceasta. TOT CE PUI TU PE PRIMUL PLAN DIN EA, VEI PIERDE SAU VEI DISTRUGE. Sa stii asta clar.
Dacă avem capacitatea sa ne atasam, tot asa vom păți
Trebuie prin înțelegere SA ÎNVĂȚĂM SA NE DESPRINDEM
-Cum vede Dumnezeu fericirea in ochii lui?
Cum ne vede El?
-Va dau un exemplu: O mama cu un copil in brate se joaca. Este fericit Dumnezeu vede aceasta imagine? Mama fiind foarte atașata de copil
Nu, ea are dragoste orice ar fi. Nu e atașament la mama
Wow
Am văzut un deținut pentru crima
Și a venit mama lui
La vorbitor
Dacă pe hol arata cât de puternic era
Când a văzut-o pe mama lui
S-a făcut mic
S-a dezumflat ca un balon
Și mama lui l-a îmbrățișat
Cu toată dragostea
Nu conta nimic pentru ea
Îl iubea la fel
Asa cum este soarele cu noi
Părinții oferă dragoste necondiționată copiilor lor...
daaa
asa este
este dragoste pura
fara conditii, indiferent ce se intampla ei isi iubesc copii
e perfecta
iar DACA DRAGOSTEA NOASTRA FATA DE CEL IUBIT AR FI LA FEL, FARA PRETENTII, ATUNCI EL VA RAMANE
asa ni-l da Dumnezeu, altfel il ia de langa noi, pentru ca ne-ar determina sa ne atasam si mai tare. Cei care nu pot sa fie detasati, nu li se da un partener
DAR DACA NU VREM NIMIC DE LA EL, DACA DOAR DARUIM SI ELIBERAM, ATUNCI EL VA RAMANE LANGA NOI. Numai atunci.
dar sa nu fie niciun repros, sau pretentie
asta este secretul
dar IN CLIPA CAND NE VOM LIPI DE CEVA, VA INCEPE PROGRAMUL DE AUTODISTRUGERE, IMEDIAT
este automat, este in noi
sa vezi ce situatie are un domn
cu sotia care il inseala, dificil
dar intelege
Și mereu intervin situații care sa ne scadă
Da, mereu vin
Ne privește tot timpul ca El este in noi
-TOATE SITUAȚIILE CARE NE VIN DIN VIAȚA SUNT DOAR CA SA NE FACĂ SA RENUNȚAM LA EGO. Ele vin din credințele noastre, vin din traume și in funcție de nivelul de atașament
Am identificat foarte multe traume pe care le-am acceptat
Așa este! Nu întâmplator ne întâlnim cu anumiți oameni
-Nu oameni.. suflete
Și sa vezi
Tot ce spunem sunt duhuri
Dacă știi asta nu e asa ca suntem atenți la ce gândim?
Ba da
Este absolut necesar sa fim in iubire cu tot ce ne înconjoară
ELIBEREAZĂ SUFLETUL PE CARE ÎL IUBEȘTI ȘI ABIA ATUNCI ÎL IUBEȘTI NECONDIȚIONAT.
Și va rămâne
Știi cum este?
RĂMÂNEM NUMAI ÎN ACEA RELAȚIE ÎN CARE NU SUNTEM ATAȘAȚI
Problema e la noi
ȘI NICIODATĂ LA CELALALT. Oamenii nu sunt niciodata vinovati pentru ce vine din noi. Ei doar ne reflecta. Toti oamenii vorbesc numai despre noi.
ROLUL OAMENILOR ESTE DOAR SA NE DESPRINDĂ. AM VENIT AICI, CA IN MIJLOCUL ATRACTIILOR, NOI SA LE REFUZAM, SI NUMAI REFUZUL LOR ESTE DESPRINDEREA SI IUBIREA DE DUMNEZEU.
DAR DACĂ VREM CEVA DE LA EI PENTRU EU, PENTRU BINELE MEU, PENTRU SASTIFACTIILE MELE, NU PRIMIM NIMIC. Rolul lor este doar sa ne desprinda, si o fac in mod perfect. Ati fi bine in viata nu inseamna ati face bucuriile corpului, CI A NU TI LE FACE, pentru ca DESPRINDEREA ESTE PREZENTA LUI DUMNEZEU. Daca stii lucrul acesta, cine Il vrea pe Domnul? Ar trebui doar MEREU SI MEREU, SA FIE ATENT SA NU VREA MAI MULT.
-Si cum Dumnezeu sa ma detasez... sa nu mai am asteptari, sa nu mai critic, sa nu ma simt tradata?!
TE OPREȘTI DIN ACUZAȚIE
Si în locul ei aduci circumstanțe atenuante
Cum sa ma desprind?
Pana nu mai vezi niciun rău.
Atunci s-a vindecat relația, cand nu mai vezi niciun rau si nu mai arunci vina in afara, si intelegi ca toate vin din tine. Oamenii doar iti intorc ce este in tine. Lasi armele jos si se vindeca ceilalti, imediat.
-INDIFERENT DE CEEA CE SE ÎNTÂMPLA IN RELAȚIE NU TREBUIE SA VEDEM RĂUL IN EA
Imi propun asta in fiecare zi si totusi nu-mi iese.
Adu argumente ca celalalt e bun, pana vei vedea asta ca fiind evident
In majoritatea cazurilor pot, dar nu si in relatie
Noi motivam acuzatia
Dar nu motivam iubirea
Atunci exteriorul ia forma a ceea ce gândim
-Si acum ca a fugit, imi vine intr-una in minte cat este de las si iresponsabil
Noi intai gândim rău și apoi zicem: uite cum este el
Dar dacă nu mai gândești asa, el nu poate sa-ți greșească. Raul porneste din tine si el doar ti-l intoarce. TE OPRESTI DIN ACUZATIE, SI LE INLOCUIESTI CU APRECIERE. Cand acuzi te faci diavol, ca inseamna adevarul si dreptatea mea, adica eu mai presus de toate. Si real te faci diavol. Depinde ce pui pe primul plan, daca pui spre exemplu, banii, vei pierde banii. Ca sa ai bani, trebuie sa-l pui pe Dumnezeu pe primul plan, deci nu satisfactiile lumii. Oamenii cand pun fericirile simturilor pe primul plan, se inchid la Dumezeu, si atunci porneste suferinta.
-Trebuie sa-l acuzi tu întâi, ca el sa poata apoi sa te loveasca?
Daca nu il acuzi, nu poate sa-ti faca rau.
Exteriorul e mimetic
Ca o oglinda
-L-am acuzat mereu. Chiar daca nu i-am spus de fiecare data, am gandit asta
-Nu exista coincidente, ci doar Dumnezeu care ne oferă răspunsuri
Noi ne cream realitatea. Și spoi ne plângem degeaba
-Nu stiu daca voi putea sa trec peste asta, ma simt blocata in tiparul asta si nu gasesc calea sa ies din el. Cand vreau sa combat gandul rau, reusesc o perioada scurta apoi parca cu si mai mare putere ma atrage
-Sa nu mai gândească! Sa nu mai împartă gândurile in bune și rele, sa trăiască fara voia ei, cu mintea conștientă fără gânduri acuzatoare. Sunt multe situații pe care nu le accepta și de aceea se blocheaza
EXACT CEEA CE NU REUȘIM SA VEDEM CA NE VINDECA, VINE MAI PUTERNIC CĂTRE NOI.
Daa, vezi este o gândire inversa cu care nu suntem obișnuiți
CEEA CE NU VREM SA VEDEM, NE BLOCHEAZĂ
Mi-am dat seama de asta azi
Nu îmi venea sa trimit un video pe whats up la anumite persoane
Și mi-m dat seama ca nu iubesc orice ar fi
EXACT PERSOANELE CĂRORA NU LE ARĂTAM IUBIRE
URMEAZA SA NE LOVEASCĂ
Deci noi trebuie sa avem o iubire egala pentru toti. ATUNCI CAND NU ESTE EGALA, ACOLO VOM FI LOVITI.
Ca dacă nu dam la toți iubirea noastră, la fel, fara sa punem conditii, indiferent cum sunt ei
Ei decad. Și devin răi. Și ne lovesc
Dar SUNT RAI NU CA ASA SUNT EI
CI PENTRU CA NOI NU I-AM IUBIT DESTUL
De aceea și cu prietenul tău îl iubești indiferent cum este
ȘI IUBIREA ÎL ÎNCARCĂ
Și nu va pleca
El simte la nivel subtil, simte iubirea adevarata
Sau nu vor fi lucruri grave
Pentru ca îl incarci
Deci NOI NU TREBUIE SA RESPINGEM VIATA, CI SA IUBIM ORICE AR FI. Ei sunt rai pentru ca noi nu am daruit destula iubire. Dar a iubi, inseamna a elibera, a nu insista, a nu avea asteptari, a nu dori nimic mai mult pentru tine, a nu forta. Iubirea este o continua retragere in fata vietii, ca sa-i faci spatiu si loc sa se manifeste, sa se exprime, sa-si arate frumusetea. Ea este delicata, nu brutala si insistenta. Ea doar permite vietii sa fie cum vrea ea, si nu cere nimic pentru sine, ea doar daruieste. NU CAUTA ALE SALE NICIODATA!
Încarcă oamenii cu iubire și ei se schimba
Asa cum face o mama
Îți iubești mama la infinit
Ea doar te iubește
Nu are alte sentimente
Te duci la ea sa te încarce
Da!
Asa și în relație
Dacă femeia iubește bărbatul oricum ar fi el, îl schimba Dumnezeu
ROLUL BĂRBATULUI ESTE SA ÎNVEȚE FEMEIA, IUBIREA PANA LA CAPĂT
Pentru ca ea naște
Și trebuie sa iubească ca o mama
ȘI EL II TAIE ORGOLIUL
ASTA E ROLUL LUI
CAND II TAIE ORGOLIUL, RELAȚIA VA FI FERICITA
Numai când femeia lasă armele jos
Când renunță la atac, și pretenții
Și ii da bărbatului respect
Și apreciere
Și este feminina, atunci totul intra in armonie de la sine
Da chiar așa este! Iubirea vindeca totul.
Cand te atasezi, viata se indeparteaza de tine, cand te desprinzi vine spre tine, dar nu vine ca sa-ti fie tie bine si sa fii fericit, ci ca sa te lege si sa te piarda. Stai desprins, aceasta este fericirea toata! Viata este ca un nisip miscator, stai la distanta de ea. Și vei fi fericit ca nu te prinde de-un picior. Daca vrem ceva neaparat de la ea, nu-l vom avea si ne va INGENUNCHEA. Ca sa avem, trebuie sa nu vrem, si atunci totul va veni in dar direct din mana lui Dumnezeu. Ce probleme sa-ti mai faci?

 

< sus >

ADEVARATA IUBIRE ESTE ATUNCI CÂND NU VREI NIMIC DE LA CELĂLALT, CI DOAR ÎI DAI LIBERTATE TOTALĂ

Iubirea este a Elibera. Iubirea da voie celuilalt sa faca ce vrea, si nu il conditioneaza cu nimic. Il accepta asa cum este. Iubirea inseamna sa fii foarte multumit in fiecare clipa. Nu ai nevoie niciodata de mai mult, ca iti va aduce suferinta. Tot ce depaseste necesitatea este durere. Daca iubesti, ii dai voie sa faca ce vrea, si nu il fortezi si nu ii impui nimic. Il accepti asa cum este, cu bune si cu rele, si nu vrei sa-l schimbi. Nu-i ceri nimic. Nu este treaba noastra ce face. El are drumul lui propriu. Nu controlezi si nu pretinzi nimic, ca inseamna ca vrei sa-l legi de tine, si ii pui conditii, si asta nu mai este Iubire. Da-i voie sa faca ce vrea, sa plece daca vrea, sau chiar si sa moara. Iubirea nu cauta ale sale niciodata, accepta totul si iarta totul, la infinit. Numai aceasta Dragoste este cea mai mare fericire din lume: cand nu controlezi si nu pretinzi nimic, doar oferi si eliberezi. Atunci omul acela va ramane, pentru ca Iubirea ta il hraneste cu energie subtila. Si se simte atras de parfumul dragostei tale eliberatoare. Il intareste si il face fericit, dar si pe tine te face fericit cand doar daruiesti fara sa vrei nimic mai mult pentru tine. Iubirea da libertate totala, si nu vrea nimic pentru sine, nu constrange si nu pune bariere. Nimic. Numai cand eliberezi viata din mana ta, ea va ramâne aproape de tine. Si nu este bine asa? Iubirea posesiva indeparteaza pentru ca este un eu care vrea al sau si care va ridica automat un adversar, o impotrivire din partea vietii. De ce ai vrea sa suferi mereu? Ce este cert e ca Dumnezeu nu te va lasa niciodata in pace pana nu vei ajunge singur la Iubirea fara asteptari si conditii, fara niciun motiv!

Marius Ghidel - ULTIMUL NIVEL

< sus >

- Glumeam acum câțiva ani când i-am spus lui Dumnezeu CĂ EU POT IUBI NECONDIȚIONAT ȘI EL PROBABIL A ZIS: S-O VEDEM ȘI P-ASTA. :)

Între timp am citit și cartea a doua, și le aștept pe următoarele.
Pot spune, fără exagerare, că datorită cărților dumneavoastră și ale domnului Lazarev, am reușit să trec cu bine peste anumite situații complicate și să înțeleg unde am greșit.
O să încerc să vă explic, cât se poate de scurt, situația actuală.

Cu ani in urma m-am îndrăgostit de o fată iar dupa 2 ani a rămas însărcinată și ne-am căsătorit. Din ce am înțeles din cărțile domnului Lazarev, atunci când apar sarcini multiple, înseamnă că părinții sunt foarte mândri și pentru ca copilul să supraviețuiască, unicitatea îi este distrusă prin apariția unui frate geamăn, copiii fiind geloși dar nu mândri. Asa au apărut primii noștri copii, băieți, gemeni.
EU CRED C-AM VENIT CU FOARTE MULTE ATAȘAMENTE NEREZOLVATE: GELOZIE, MÂNDRIE, DORINȚE SEXUALE EXAGERATE, OBSESIE FAȚĂ DE PERSOANA IUBITĂ ETC. Și cu un orgoliu foarte mare din karma familiei unde tatăl meu a avut încă 2 frați și noi suntem 6 verișori, din care doar o singură fată și aceea fără copii. Practic viitorul familiei este destul de închis, fără copii și fără fete în familie.

Soția mea, de-a lungul anilor, a flirtat permanent cu alte persoane, PROBABIL PENTRU A-MI MICȘORA ATAȘAMENTUL FAȚĂ DE EA.
Cred că, în majoritatea timpului, AM PUS-O MAI PRESUS DE ORICE IAR EA TREBUIA SĂ SE APERE PRINTR-UN COMPORTAMENT AGRESIV, VULGAR, ETC.

Dupa cativa ani, aflu că avea o relație cu un coleg de la muncă și încep să-mi fie distruse din atașamente. Îmi cere să părăsesc casa iar eu mă axez pe munca, în anul acela făcând mai multe cursuri.
După câteva luni, relația extraconjugală se încheie și-mi cere să mă întorc acasă.

Între timp, schimbând locul de muncă, se îndrăgostește de noul ei șef, cu care rămâne și însărcinată, dar renunță la sarcină.
ÎN ACEL MOMENT AM SIMȚIT O DURERE IMENSĂ dar știam că sufletul copilului rămâne încă o perioadă pentru a-i da omului șansa să-și repare greșeala.
La sfârșitul anului pleacă pentru cateva luni din oraș iar când se întoarce relația noastră devine mult mai bună.
Apoi rămâne din nou însărcinată și se naște cel de al treilea băiat al nostru.
O minune de copil dar cu un maxim de orgoliu și trufie, deasupra lui fiind doar gemenii Am mai scăzut și noi din mândrie dar nu prea mult.

Apoi revine la munca, într-un loc nou, ȘI ÎNCEPE SĂ AIBĂ MAI MULTE RELAȚII PASAGERE, de care am aflat anul acesta.
Tot atunci începe să vehiculeze ideea că vrea să divorțăm. Dumnezeu a început s-o țină, cu jobul, din ce în ce mai mult departe de mine și copii.

Eu n-am vrut să accept divorțul, dar până la urmă Dumnezeu mi-a trimis o notară, la mine la cabinet. După ce ne-a rezolvat actele A ȘI DISPĂRUT ȘI N-AM MAI AUZIT NIMIC DE EA PÂNĂ ASTĂZI. ATUNCI AM ÎNȚELES CĂ TREBUIE SĂ ACCEPT TOT CE VINE DIN FAȚĂ.
Cel mai dificil lucru a fost să le explicăm copiilor, fiind totuși un șoc emoțional, fiindu-mi frică pentru sănătatea lor.
După divorț, care a avut loc la începutul anului, mi-a cerut să mă mut, iar asta i-a afectat pe băieți, ei vrând să meargă cu mine.

CÂND LE-A PREZENTAT COPIILOR NOUL EI PRIETEN, CEI MARI AU DEVENIT AGRESIVI ȘI NEPRIETENOȘI CU EA. A încercat să se mute cu el dar situația a fost de așa natură încât nu s-a putut și până la urmă a ales să plece mai mult ea de acasă, lăsându-i cu mine.
Eu am încercat să-mi înving atașamentele și să accept tot ce vine din față, cum spuneți și dumneavoastră, ca din mâna lui Dumnezeu.
Am avut momente grele când, cei din jur, familia mea, ziceau că-și bate joc de mine, lăsându-mă tot timpul cu copiii, ea umblând peste tot.

Am cerut atunci un semn de la Dumnezeu, să știu dacă fac bine ceea ce fac, și atunci, imediat, cum am ajuns la grădiniță să-l iau pe cel mic, educatoarea mi-a spus că îi pusese, la rugăciunea dinaintea mesei, pe fiecare să-i mulțumească lui Dumnezeu pentru ceva, iar el a spus CĂ-I MULȚUMEȘTE PENTRU TATI.
Între timp, fosta soție s-a despărțit de acel bărbat și a început o nouă relație, anul acesta având 3 relații oficiale și încă câteva nereușite.
Acum o lună i-a murit tatăl și ne-am apropiat din nou, ea susținând permanent că eu sunt omul cu care vrea să trăiască la bătrânețe DAR MOMENTAN ARE ȘI ALTE NEVOI, FINANCIARE ȘI SEXUALE.

În clipa de față eu locuiesc cu cei 3 copii, în casa noastră, iar ea călătorește foarte mult, chiar mâine urmând să plece pentru o săptămână.
În paralel are o relație nouă, de câteva luni, de care copiii nu știu, fiindu-i frică de reacția lor.
Copiii, în tot acest timp, au fost sănătoși, având probleme minore. Cel mic vine constant la mine și-mi spune că mă iubește foarte mult, dar n-o face pentru el, pentru nevoia lui de siguranță ci o simt că ESTE MAI MULT PENTRU MINE. Un fel de ”ține-o tot așa tati”.

ȘTIU CĂ DUMNEZEU NU-ȚI DĂ MAI MULT DECÂT POȚI DUCE ȘI CĂ TOTUL ESTE SPRE BINELE NOSTRU ȘI ÎNCERC, MEREU, SĂ DAU MAI MULT DECÂT PRIMESC ȘI SĂ NU MĂ MAI APĂR, ÎN NICIO SITUAȚIE, dar este nevoie de timp și antrenament.
Acum una dintre întrebările mele este: cum îmi dau eu seama că ceea ce simt pentru ea este iubire necondiționată și nu un atașament bolnăvicios? Sincer vă spun, că nu-mi doresc să fiu cu nicio altă femeie deși toată lumea îmi spune să renunț și să-mi refac și eu viața.
Au apărut în jurul meu tot felul de femei care doresc să ieșim și să ne petrecem timpul împreună. Cum îmi dau seama dacă sunt trimise de la Dumnezeu sau nu? Dacă sunt doar niște tentații pentru dorințele mele lumești sau sunt chiar niște persoane bune de a prelua rolul de mamă?
Ce ar trebui eu să fac în continuare? Adică știu varianta dumneavoastră cu ”să te faci cârpă, să fii un prost și să-i pui pe ceilalți mai presus de tine” dar parcă am nevoie s-o aud ca o confirmare oficială.

Sunt momente când totul pare doar un vis urât și realitatea este mult mai ciudată ca orice film. E un scenariu incredibil. Aparent par ok cu sănătatea, dar există momente când nu pot să trag aer în piept, să respir adânc, când simt că nu pot să înghit, iar problemele cu sistemul respirator DENOTĂ O REVOLTĂ INTERIOARĂ ÎMPOTRIVA SORȚII, O NEACCEPTARE A SITUAȚILOR. Deci ceva încă mă roade acolo înăuntru deși teoria o cunosc bine.

Știu că omul evoluează, de regulă, prin suferințe și greutăți dar vreau să devin înțelept mai încolo, la bătrânețe

RĂSPUNS:
In momentul in care o femeie face asemenea lucruri, ea ia energie de la barbat pe subtil si il darama, il devitalizeza, pentru ca barbatul va fi mereu intristat de ce face ea, daca o iubeste. In mod normal nu se poate continua o asemenea relatie pentru ca te macina sufleteste de nu-ti vezi vindecul. Intr-adevar, ea s-a comportat asa ca sa-ti vindece tie anumite atasamente si neputinte. Dumnezeu ne da asemenea oameni care sa ne salveze sufletul in modul acesta, prin dezamagire. Nu ne da un om cu care sa fim fericiti, ci acela care ne poate deranja și nemultumi cat mai tare. Daca tu vindeci in tine, ceea ce stii ca face ea sa te doara si inseamna atasamente sau greseli de comportament, nu poti sa o condamni pentru nimic, pentru ca toate vin de Sus, ca sa te umileasca si sa te intoarca la Iubirea fara asteptari. Si face asta in mod automat, nu te poti opune. Nici nu discuta. Ea doar ti-a aratat ce trebuie rezolvat in tine. Oamenii doar ne ajuta. Când nu ii vom mai vedea ca un rau, atunci incepe schimbarea sortii noastre. Singura solutie este sa rezolvi intai in tine in locurile unde te doare si nu iti convine, acele comentarii critice. Sa lasi comentariile si armele jos. Comportamentul ei este de tipul cui pe cui se scoate. Noi, cand punem voia noastra mai presus de toate, gresim intotdeauna. Nu pui niciodata pe primul plan voia ta, ca te distrugi singur de nu te vezi. In toate este vorba numai despre Iubire.

CÂND STINGI IN TINE ASTEPTARILE, PRETENTIILE, CRITICILE, NU MAI VINE INSELAREA DIN FATA. Rolul inselarii este sa te duca in zero, adica fara asteptari de la nimeni, ca asta inseamna Iubirea.
INSELAREA ASTEPTARILOR SI DEZAMAGIREA ESTE SALVAREA SUFLETULUI TAU.
Multumeste-i sotiei tale ca te-a desprins si ti-a salvat sufletul, altfel mureai. Ea s-a comportat asa cu tine pentru ca te atasezi foarte puternic de uman. Iubirea nu vrea nimic pentru sine si de aceea are totul la picioarele ei. Daca doar eliberai, si nu vroiai nimic de la ea, atunci nu se intamplau aceste lucruri. Ai impins-o prin purtarea ta de atasare spre aceste situatii. De aceea se spune: sa nu ucizi, adica sa nu il determini pe celalalt sa faca un lucru care nu este in firea lui.

IUBIREA ADEVARATA DOAR ELIBEREAZA, OFERA LA INFINIT SI NU VREA NIMIC PENTRU SINE, NU ASTEAPTA NIMIC, NU CERE SI NU PRETINDE NIMIC. Si când vei lasa comentariile jos si vei uita totul, atunci viata va veni spre tine si iti va oferi ceea ce esti tu in acel moment. Daca in tine va fi numai Iubire orice ar fi, asa va veni si din fata. Treaba cu carpa este comportamnetul la conflict.
Un om este rau cu noi exact in momentul in care nu mai avem energie vitala, ca sa ne scada si sa ne dea viata. Când acuzi, nu este adevarat ce spui. Inverseaza si ia inversul si adu argumente inversului pana obtii o stare de liniste. Au fost prea multe acuzatii in tine care au creat și amplificat, si hranit acest comportament al ei asupra ta.

EA TE-A LOVIT CU NEMULTUMIRILE DIN TINE, CU CRITICILE TALE. Daca nu mai avem critici, lumea se va purta frumos cu noi. Ea doar ne oglindeste. Intai ea a raspuns la comportamentul tau, apoi a inceput sa-ti ia din energie. Tu, ca barbat, trebuia sa nu mai accepti sa stai cu ea, pentru ca te va rani tot timpul, daca nu puteai sa te desprinzi. Dar daca erai detasat, nu se intamplau aceste lucruri. Ca in detasare este prezent Dumnezeu si totul este bine. Eu nu inteleg de ce oamenii nu vor sa le fie bine, ca ar trebui doar sa lase de la ei, si sa nu se preocupe de ce sunt lucruile asa si nu altfel. Cand Il lasi pe Domnul sa aiba grija de toate, tu nu mai ai nicio grija si totul va fi bine cu siguranta. Si nu este greu, trebuie doar sa te predai, sa renunti la control si conditionari, la eu, la voia ta, Dar de desprindere si uitare aveai nevoie. Dar pe de alta parte, nu ai unde sa fugi de Lectia divina. Va veni alta si mai dura, pana inveti Iubirea fara asteptari. Acum orice ar face, tie ti se va deschide rana. E adevarat ca ea te invata iubirea fara motiv. Si atunci când nu mai astepti nimic de le ea, si nu mai vrei sa suferi din nou, vei incepe sa te vindeci. Cand opresti comentariul interior acuzator va incepe vindecarea relatiei. Considera ca totul este bun asa cum este, a fost o lectie extraordinara, daca mai sunt urme de critici, renunta la ele intelegand ca ele vor crea in continuare atacuri din afara, si asta nu se va termina niciodata. Opreste-te sa mai imparti in bine si rau. Domnul ne vrea numai Iubire.

SI CÂND TU VEI INTELEGE MECANISMUL ACESTA DE REGLARE DIVINA, ATUNCI NU VOR MAI APARE OAMENI DE ACEST FEL IN VIATA TA. Sau asemena situatii. Intreaba-te ce te-a invatat ea, si rezolva la tine lectiile pe care ti le-a dat. Ca le stii, si le intelegi. Chiar daca se vede ca tu ai fost puternic afectat, totusi te-a invatat lucruri desebit de pretioase in modul acesta. Dar toate vin de la El si sunt bune si drepte, si divine asa cum sunt. Nu te poti revolta, toate au un rost. Când nu o sa mai vedem niciun rau in lume sau vinovati acela este raiul si viata noastra va fi frumoasa. Și cand renunti la invinuire, atunci incepe vindecarea.

< sus >

- Am înțeles că pentru a mă salva, Dumnezeu a început s-o țină la distanță iar toate reproșurile, care veneau în mine au început să dispară sau să se ducă în alți oameni.
Eu simt că am o tendință autodistructiva și doar Dumnezeu mă poate apăra de mine.
Dar, conform domnului Lazarev, femeia este mai puternică energetic ȘI EA CONDUCE DESTINUL FAMILIEI iar revolta ei împotriva sorții, nemulțumirea, neacceptarea destinului poate să aducă probleme grave tuturor.
Dacă destinul ei este să se sacrifice pentru copii, iar atâta timp cât ei sunt în grija mea și sunt sănătoși ea nu face nicio schimbare, singura variantă de corectare Divină rămâne pedeapsa.
Adică ori unul dintre copii trebuie să pățească ceva grav ori eu să mor sau să plec departe, ALTFEL, EA REFUZĂ SĂ-ȘI ÎNDEPLINEASCĂ ROLUL DE MAMĂ.

RĂSPUNS:
Cred ca de la început, când soția a greșit, trebuia sa fii ferm și bărbat. Ai fost îngăduitor. Dar ea a continuat și te-a făcut sa suferi. Fermitatea să o înveți și bărbăția. EA ȚI-A ARĂTAT CE TREBUIE SA SCHIMBI LA TINE. Unde ai lipsuri, unde trebuie sa insisti. Femeia il face pe sot, barbat. Barbatul doar o oglindeste. Dar el are o singura posibilitate de a schimba lucrurile: sa iubeasca orice ar fi, si sa o lase in pace, nici macar sa nu aiba comentarii interioare sau ganduri de nemultumire. Adica sa fii o oglinda perfect curata. Ca daca esti asa, totul se intoarce la ea sub forma de pedepse, dar daca te consumi si te afecteaza, le incasezi tu. Dar dacă aveai autoritate, daca erai barbatul puternic, nu se ajungea asa de departe. Femeia apreciază forta masculina care o supune. Puterea bărbatului. Hotărârea și claritatea lui. Curajul, inițiativa. Sa vadă ca iti urmaresti telul neabătut. Ea se simte ocrotita numai când este îngenuncheata de puterea bărbatului.

Femeia are nevoie ca spiritul ei sa fie îngenuncheat cu forța, spiritul masculin trebuie sa o domine prin fermitatea lui. Sa-i fie frica sa zică ceva ca nu cumva sa il supere, sa-l respecte. Ea deriva încrederea în bărbat și îl urmează dacă el este autoritar și o înfrânge. Adica este vorba despre o ingenunchere a spitiritului, nu violenta fizica, domestica! Apoi, important era ca să aveți copii după căsătorie. Pentru ca în femeie se dezvolta o teama ca nu este iubita, și v-ați căsătorit doar pentru copii. Deci ea nu v-a acordat tot sufletul ei. Principalul acesta este: sa opriți judecata fata de ea și nemulțumirile și sa-i dați lui Dumnezeu situația asta și sa uitați, sa nu va mai frământați. Adica sa atingeti acea Dragoste fara asteptari, care nu pune conditii. Ea rezolva toate problemele noastre irezolvabile, pentru ca este prezenta lui Dumnezeu. Interesant ar fi ce nu i-a plăcut soției la tine. Ce critici avea. Probabil ca au fost reproșuri. Acele lucruri trebuie vindecate la tine, ca celalalt le vede bine.

< sus >

- Pentru a vă explica exact criticile trebuie s-o iau puțin de la început.
Eu când am cunoscut-o știam în ce mă bag, ea având la activ mai multe relații pasagere și 2 sarcini refuzate. Părinții ei au avut permanent o agresivitate mare, între ei, dar și asupra copiilor, bătaia fiind modul de disciplină.
Soacra mi-a recunoscut, după moartea soțului, că în timp ce el o bătea fizic, ea în suflet îl ura și chiar a încercat să-l omoare.
Copiii au crescut într-un mediu ostil, agresiv, violența fiind modul de rezolvare a problemelor.
Din punct de vedere financiar, au avut permanent o frică de a rămâne fără bani, frică de sărăcie care s-a transmis până acum. Când am cunoscut-o, părinții ei nici apă nu-i dădeau să bea, ci totul trebuia să-și ia singură și să se descurce.
Situația asta m-a impresionat foarte mult, eu având o copilărie frumoasă, fără greutăți. Nu știu dacă a fost compasiune, milă sau iubire, dar m-am îndrăgostit de ea irevocabil. Iar apoi au început să iasă la iveală traumele din copilărie, inclusiv o frică financiară permanentă.

PROBABIL VISA SĂ FIE CU UN OM BOGAT, EU FIIND OPUSUL DIN PUNCT DE VEDERE MENTAL, AVÂND MEREU ALTE PRIORITĂȚI.
Eu am avut și am un alt set de valori și așa au început REPROȘURILE CĂ NU AVEM DESTUL.
Cred că reproșurile constante pe plan financiar au dus și la probleme sexuale, ajungând să fiu intimidat de contactul sexual cu ea și evitându-l.
Părinții ei au bănuit-o permanent de relații extraconjugale iar obsesia față de partea sexuală am văzut-o.
PROBABIL EA EXISTA ȘI ÎN MINE ȘI AȘA A TREBUIT SĂ FIE DISTRUSĂ. PENTRU CĂ SEXUL AVEA O VALOARE PREA MARE ȘI PENTRU MINE IAR GELOZIA MEA ERA IMENSĂ.
Cel mai haios a fost la un moment dat când mi-a reproșat că trebuia să fiu mai înalt, că ei îi plac bărbații înalți. lucru evident pe care n-am cum sa-l mai schimb la mine.

Mi-a reproșat în repetate rânduri că ea nu este făcută pentru a fi mamă și casnică, cum mi ar plăcea mie și să nu-i mai zic nimic legat de copii și de nevoile lor emoționale. Dacă nu existau copiii, probabil că relația se termina de mai mult timp, dar așa ei ne leagă permanent. Cel mic ne ia de gât, pe amândoi, zice că vrea să doarmă doar cu mami și tati, și încearcă să ne apropie.

Înțeleg ideea de putere dar EU N-AM FOST NICIODATĂ GENUL DE PERSOANĂ FERMĂ, CARE SĂ SE IMPUNĂ CU ORICE PREȚ.
Am încercat la nivel exterior sa pun mereu iubirea mai presus de dreptate dar CRED CĂ ÎN INTERIOR AU FOST UNELE NEMULȚUMIRI.
ȘI DE ACOLO PROBABIL S-A PORNIT UN MIC PROGRAM DE AUTODISTRUGERE.

Știu c-am venit să învățăm lecții și FIECARE SITUAȚIE E UN PRILEJ DE A ÎNVĂȚA IAR POATE CÂTEODATĂ SACRIFICIUL ESTE LECȚIA SUPREMĂ.
Cum zicea domnul Lazarev că TREBUIE SĂ ÎNVEȚI ARTA DE A TE SACRIFICA.

Atâta timp cât copiii mei sunt fericiți, in formula asta, accept să pun nevoile lor mai presus de ego-ul meu ȘI MĂ ROG CA DUMNEZEU SĂ GĂSEASCĂ CEA MAI BUNĂ REZOLVARE

O SĂ-I FAC MAI MULT LOC LUI ȘI MAI PUȚIN MIE.

Mulțumesc pentru că pot vorbi toate aceste lucruri cu cineva care le poate înțelege, pentru că FAMILIA MĂ CONSIDERĂ UN FRAIER FOLOSIT PE POST DE BABY-SITTER DE O FEMEIE CARE-ȘI VEDE DOAR PROPRIUL INTERES.

Glumeam acum câțiva ani când i-am spus lui Dumnezeu CĂ EU POT IUBI NECONDIȚIONAT ȘI EL PROBABIL A ZIS : S-O VEDEM ȘI P-ASTA.

RĂSPUNS:
Sunteti prea bun! Dar Dumnezeu v-a dat sa va intareasca! Meritati alta femeie, dar a vrut sa va intareasca! ASA FACE INTOTDEAUNA, NU NE DA PE CINEVA CU CARE SA FIM FERICITI, CI PE CINEVA CARE SA NE DERANJEZE CAT MAI TARE.
Am venit aici nu ca sa ne simtim bine, ci ca sa evoluam si sa ne desprindem de pamant. Puterea noastra de desprindere da puterea de urcare in lumea de dincolo si conteaza colosal de mult. OAMENII ASTEAPTA CA CELALALT SA LE DEA CEVA, DAR NU ESTE ASA, IUBIREA INSEAMNA SA DARUIM TOATA ATENTIA SI GRIJA NOASTRA, FARA SA ASTEPTAM NIMIC IN SCHIMB.

- Aveți mare dreptate. Dumnezeu îți dă ceea ce meriți pentru evoluție, nu pentru confort.
EA A FOST ȘI ESTE UN MEDICAMENT, CÂTEODATĂ DULCE, CÂTEODATĂ AMAR. Dacă aș putea s-o iau de la început, tot pe ea aș alege-o, DAR AȘ LUCRA MULT MAI MULT CU MINE ȘI CU ATAȘAMENTELE MELE.
Ea este un suflet bun, cu o copilărie dificilă, de unde i se trag majoritatea dezechilibrelor, fricile și dorințele.
Fără o copilărie frumoasă, probabilitatea de a ajunge un adult cu handicapuri emoționale este destul de mare.
Ea plătește greșelile părinților și nu este un om fericit, având frecvent momente de depresie, crize existențiale și gânduri sinucigașe.
Datorită ei, care m-a împins mereu de la spate, am ajuns ce sunt acum și încerc, la rândul meu, să ajut cât mai mulți oameni.

AM ÎNVĂȚAT FOARTE MULTE LUCRURI FRUMOASE DE LA EA ȘI ÎI SUNT VEȘNIC RECUNOSCĂTOR AȘA CĂ NU CRED CĂ MERITAM O ALTĂ FEMEIE.
Cred că așa cum DUMNEZEU ÎȚI POATE ADUCE ÎN VIAȚĂ, ÎN ORICE CLIPĂ, OAMENI CARE SĂ TE AJUTE ÎN EVOLUȚIE, la fel îi poate lua de lângă tine dacă nu-ți mai sunt benefici.
Înțeleg de ce astăzi a trebuit să plece pentru aproximativ 2 săptămâni de acasă cu jobul, prin țară. E MODUL PRIN CARE DUMNEZEU O ȚINE LA DISTANȚĂ PÂNĂ CÂND SUFLETELE NOASTE VOR EVOLUA CORECT.
O să încerc să aplic terapia iertării, față de mine și față de ea iar apoi O SĂ-MI MUT GÂNDURILE ÎN ALTĂ PARTE, LĂSÂNDU-L PE DUMNEZEU SĂ CONDUCĂ.
MEREU A FOST SPRE BINELE NOSTRU.

< sus >

P. S. Ce înțeleg eu, din toată această lecție, este că noi, oamenii, suntem un întreg și ATUNCI CÂND ÎȚI CONCENTREZI ENERGIA PE O PARTE, PE UN OM, TU PIERZI ÎNTREGUL IAR DUMNEZEU TREBUIE SĂ TE ÎNTOARCĂ, ÎNAPOI, SĂ IUBEȘTI ÎNTREGUL.
AICI AM GREȘIT EU, PUNÂNDU-L PE OMUL IUBIT MAI PRESUS DE ÎNTREG CEEA CE ESTE IDOLATRIE ȘI GREȘIT PENTRU SUFLETUL MEU.

RĂSPUNS:
Minunat spui, Vlad! Mulțumesc lui Dumnezeu ca te-am cunoscut! Te apreciez mult! Aceasta înțelegere și îngăduință maxima este ultimul nivel. Soția ta te-a făcut bărbat responsabil! Mulțumește-i toată viata!
Domnul este cu tine! Vezi, suntem condamnați la iubire orice ar fi! Ce frumos înțelegi lucrurile!

- Mulțumesc frumos pentru cuvinte. Venite din partea dumneavoastră, sunt periculoase, pentru că-mi pot hrăni ego-ul.
De regulă, când vin oameni la mine și-mi spun ce bun sunt, dacă apar schimbări în interiorul meu, acasă mă așteaptă unul dintre copii să mă aducă din nou, prin cuvinte sau fapte, la statutul de muritor de rând
De glorie trebuie să fugim că ea e cea mai periculoasă pentru suflet.
Cred că cuvintele dumneavoastră sunt doar o întărire lumească a susținerii Divine care a existat permanent, prin oameni, cărți, întâmplări.

< sus >

 Marcela Burlacu Poţi iubi necondiționat și dacă îți continui și tu viaţa pe alt drum. Asta nu schimbă dragostea. Poate ai nevoie și tu de altceva pt a continua.Poate astfel o incatusezi cu dragostea ta ea simte mereu nevoia să evadeze, să fie liberă.

Marius Ghidel De obicei daca doar Iubesti orice ar fi, Dumnezeu rezolva lucrurile. Unii oameni raman langa tine, altii pleaca SINGURI. Dar daca este o alegerea a noastra sa plecam, o luam de la capat pentru ca acolo va fi un eu, care va aduce suferinta in continuare. Si neplacerile nu se mai termina. Voia mea va ridica intotdeauna un adversar, adica o opozitie din partea vietii, si nimic nu vom reusi singuri. Noi trebuie se urmarim sa lasam viata noastra in mana Lui, atunci stim sigur ca viata noastra va fi buna. Adica sa nu intervenim, sa nu introducem vointa noastra ca stricam totul in continuare. Non reactia este prezenta lui Dumnezeu. Dar unde este voia mea, va fi durere, pentru ca acolo El nu este. Noi cand punem voia noastra mai presus de toate gresim intotdeauna.

 

Dida Danaida Domnule Ghidel,Dumnezeu exprimenteaza prin noi.Divinitatea simte tot ce simtim noi in plan fizic.De aceea a creat materia ca sa simta tot ceea ce cunoastea doar ca, concept.Care-i rostul infranarii,daca ai dreptul sa faci alegerii libere?Este o contradictie in ceea ce spuneti.

Marius Ghidel Alegeri libere atât cât este necesar. Ce este mai mult este lăcomie, și nu este Dumnezeu acolo. Părintele german de la Athos spunea asa: noi mereu suntem atenți aici sa nu vrem mai mult. Numai înfrânarea are puterea sa ne deschidă poarta cerului, pe când lăcomia de mai mult o închide. De ce am vrea sa murim mai repede, sau sa suferim mereu? Tot ce este mai mult smulge de la ceilalți și ii pagubim,.apoi ne este frica ca le pierdem și devenim violenți. Dumnezeu ne da atât cât avem nevoie, nu mai mult. Când luam numai pentru noi, aducem suferință celorlalți și este un atac asupra divinului și asupra universului. Și asta nu ni se permite. Lăcomia de mai mult este bestia. Când o vom învinge în noi, o vom învinge în afara. Și poate fi învinsă numai prin restrângere de eu-, și smerita cugetare. În plus, bucuriile trupului peste nevoi ne iau din viata. Sf. Ioan Gura de Aur spunea: Cand trupul tau este bine si se bucura, sufletul tau isi asteapta pierea.

< sus >

Când renunți la tine în toate situațiile de viață, chemi ajutorul Cerului, și el îți va dărui tot ce dorești. Astfel îți amplifici șansele de reușită și împlinire. Și așa vine la tine mai mult sprijin divin, și mai multe bucurii, și libertate. Fă-le loc în inima ta! Dacă ești plin de eu, nu au unde să vină. Înțelege. Lucrurile merg bine de abia atunci când tu renunți la tine. Singura problemă este eul.Când egoul este în
joc îți pierzi pacea, bucuria, energia vitală și viitorul, pentru că eul îți ia din viață. Renunță la control.

Marius Ghidel - Fragment din cartea FRUMUSEȚE ÎN DAR - VINDECAREA SUFLETULUI

 

CUM TE VERIFICI CA DOMNUL ESTE CU TINE? CAND DARUIESTI LA FEL SI CELUI CARE NU MERITA.

Cand vrei ceva mai mult pentru tine, ai inceput deja sa pierzi pentru ca este un eu acolo care ridica un adversar. Ceea ce trebuie sa cautam este desprinderea, nu posesia, iubirea fara asteptari, care nu are un opus. Este exact pe dos decat facem. Noi vrem ceva numai pentru noi, dar asa ne aducem nemultumiri, pentru ca acolo este voia noastra si nu este Dumnezeu acolo, deci lucrurile vor iesi prost. Nu ramane la noi decat ceea ce primim in dar cand nu cautam. Cu cat doresti ceva mai mult, cu atat nu vei avea parte de el si se va indeparta de tine. Acolo unde este un eu, voia noastra, nu este Dumnezeu, si de aceea vom suferi si viata ni se va impotrivi. Cand ceva ti se opune, nu este acela de vina, ci tu doresti ceva cu voia ta, intens, si blochezi astfel implinirea, si atunci viata ti se va opune. Solutia nu este niciodata in interventie, ci in non interventie, in detasare, in desprindere, sa nu vrei ceva numai pentru tine. Cand esti desprins, viata va veni spre tine si se va oferi, dar daca o doresti cu putere, va fugi de tine. De ce vrei sa suferi mereu? Cu cat te atasezi mai tare, cu atat mai mult ti se va opune. Cu cat vrei ceva mai mult, cu atat mai repede se va indeparta de tine.

Doresti si tu ceva si viata ti se opune cu forta cu care doresti. Și ce trebuie sa fac? Stai in zero, nu dori, nici nu te gandi ca atunci cand apare eul se indeparteaza implinirea dorintei. Domnul pleaca. Dar cand nu vrei nimic de la viata, vei primi tot ce ai nevoie fara macar sa ceri sau sa te straduiesti. De ce? Pentru ca acolo unde nu este un eu care vrea ceva pentru sine, acolo este numai Dumnezeu.

Dorinta ta cu patima este reactia negativa a celuilalt. Tot ce este mai mult decat ne trebuie va fi platit prin suferinta. Daca inchizi usa, nu mai poti sa iesi. Cand renunti la tine in toate situatiile, ai puterea sa deschizi cerul. Dar daca te aperi, vei suferi. Nu cu exteriorul trebuie sa luptam. ci cu bestia din noi. Degeaba astepti ca celalalt sa se schimbe, el este cum suntem noi. Ne schimbam noi si ne detasam, si se schimba si ei. Nu sa fim iubiti, ci doar noi sa iubim. Intodeauna iti vine din fata ceea ce esti tu. Si atunci cand tu iubesti orice ar fi, atunci ti se va da tot asa. Schimba-te intai pe tine, si lumea ta se va schimba ca prin farmec. Totul este despre Iubire, adica non interventie. Totul se face pentru a pierde egoul. Cand pierzi, pierzi ego. Cedarea este unirea cu Dumnezeu. Dar cine Il vrea? Acela va renunta la sine si la reactie, intotdeauna. Dorintei tale intense, viata intotdeauna i se ve impotrivi. Cand doresti ceva prea tare, viata ti se opune imediat!

Orice opozitie la ceea ce este, aduce impotrivire din partea vietii in orice mod posibil. Smereste-te si vei vedea cum se naste minunea, incat nu o sa-ti vina sa crezi ca este adevarat. Apoi te vei intreba: de ce nu am facut asta mereu? Orice problema se rezolva numai cu si mai multa Dragoste fara asteptari. Gandurile acuzatoare aduc necazurile si boala. Diavolul este acest mai mult. Nu te duce spre mai mult, ca vei suferi. Cum te verifici ca Domnul este cu tine? Cand daruiesti la fel si celui care nu merita. Acuzatiile noastre sunt duhuri ale intunericului. Cand daruiesti si accepti injosirea orice ar fi si indiferent cum este celalalt, ai intrat in divin pe loc. Rolul lui este sa te duca la Dumnezeu. De ce sa te opui Lui?

Marius Ghidel - ULTIMUL NIVEL

< sus >

DE CE A FĂCUT DUMNEZEU LUMEA?

ÎNTREBARE:
Dumnezeu era singur la început și nedefinit. El a creat lumea pentru om. Dacă totul vine din El, atunci și duhurile bune și pline de iubire și duhurile rele vin din El? Și dacă este un joc divin, de ce trebuie sa îl jucam? Eu, spre exemplu, am mereu sentimentul ca e o mare greșeală ca am venit în lume și îmi doresc sincer și abia aștept sa plec din ea deși am totul aici și viata mea este foarte frumoasă. Întrebarea este: Dumnezeu s-a divizat în mai mici Dumnezei pt a juca jocul lumii din plictiseala? De ce? De ce a facut lumea? Ce urmarea/ urmărește? La ce ii folosește Lui existenta noastră?!

RĂSPUNS:
In prima carte am descris acest Inceput. Era o singuratate, era intr-adevar nedefinit ca forma, si era urias, dar statea ghemuit cum este copilul in burta mamei, sau ca un bob de fasole urias. Si se simtea singur si nu-si cunoastea limitele, si de aceea a creat o lume ca micsorandu-se pe sine la infinit, sa aspire apoi spre Sine si astfel sa se cunoasca. El se cunoaste prin fiecare forma de viata care aspira spre El. Mai departe, dupa creatie, noi urmam aceeasi aspiratie, si vrem sa fim mai aproape de El, pentru ca acolo sus, la prag, sunt infinite grade de libertate, adica o fericire care nu se termina niciodata. De singuratate, nu de plictiseala. Dar el este si aspiratia, dar si rasplata. De fapt, ultimul nivel de cunoastere acesta este: sa intelegem ca El este si iubitul si iubita dar si iubirea. De fapt, daca ne gandim bine, noi ca eu nu suntem niciunde. Sufletul si corpul nu sunt ale noastre. Lumea nu este a noastra, materia, nimic. El patrunde totul. Egoul corupe o parte din suflet si zice EU. Dar el nu are realitate de la sine, si deci nu exista. La iesirea din corp, dincolo de fluviul de ganduri dispare total. Si cand te gandesti ca o viata intreaga am luptat pentru el, adica pentru ceva ce nu exista si este nimic! Deci a facut lumea si s-a micsorat la infinit, ca apoi sa aspire spre Sine si astfel sa-si cunoasca limitele. Doar interactionad te poti cunoaste. Si noi aspiram spre El, dar cand ajungem sa intelegem ca EL este in toate, atunci apare o stare de desprindere, care este urmata de o bucurie adanca si apoi oricand putem iesi din lumea aceasta, si sa cunoastem ca de fapt suntem spatiu infinit de extaz. Dar, ca sa-L cunoastem, trebuie sa ne auto limitam ca si El, pentru a-I face loc in sufletul nostru. El este si dorinta, dar si opozitia la dorinta. Este in ambele situatii deodata. Deci noi, depasind lumea aceasta de iluzie, aflam ca de fapt suntem El. Si aceasta șaradă se numeste viata. Dar pretul este desprinderea de tot ce pretuim noi mai mult in lumea aceasta. Si cand iti pierzi eul, inainteaza El. Sunt foarte multe de spus, cititi cartile. Cand noi vom intelege ca totul este UNA, si eul este de fapt NOI, si nu mai avem pe cine acuza, si intelegem ca nu exista decat Iubirea, adica toate se reduc la un singur cuvant, Iubire, atunci lumea aceasta de iluzie va dispare pentru noi. Noi gandim dual, dar Adevarat este doar faptul ca opusele sunt egale, sunt adevarate in acelasi timp, si nu exista ori/ori ci doar și/și. Cand explicam, folosim dualitatea, si nu putem folosi coincidenta, pentru ca suntem limitati si alegem din plus si minus. Deci explicatia din start nu poate cuprinde necuprinsul care este CONCOMITENT. Deci ce folos sa stim asta? Nu vom atinge niciodata infinitul care este concomitent, cu un instrument lingvistic limitat. Este o intrebare care nu poate sa fie pusa, pentru ca NU se poate raspunde cu un sistem de gandire dual si marginit la infinit la ceva care este necuprins. Adica nu exista intelegere in afara sistemului dual. Acolo lucrurile doar SUNT, fara intrebari. Dualitatea deschide mereu, la fiecare pas, o alta intrebare, o alta nemultumire. Singura solutie este abandonarea de sine desavârsita, care ne duce in smerenie si in genunchi, si aceasta predare totala de sine cheama divinul si doar prezenta Lui ne poate da aceasta intelegere absoluta, dupa care nimic din lumea aceasta nu ne va mai interesa, pentru ca ne vom resorbi in El. Imediat in spatele formei, este El, peste tot. Numai renuntarea la eu ne poate duce la Dumnezeu, sau mai bine spus vom putea cadea in El, si atunci vom afla Taina, dar nu ne va mai interesa viata aceasta. Ea este doar o proiectie limtata a mintii noastre. Caderea ei ne va releva cine suntem noi cu adevarat. Si asta se face prin orice ocazie de daruire de sine. Toate sunt ocazii de golire de eu care ne indreapta spre divin, cand nu ne opunem vietii. Fiecare situatie de viata ne invita sa mergem spre El, daca ne lasam pe noi. Dar daca luptam si ne aparam ramanem blocati acolo.

Multumesc drei Nicole Nicole pentru această întrebare.

 

MAJORITATEA CELOR CARE SE INTORC DIN MOARTE CLINICA ISI LASA MESERIILE SI SE FAC: SLUJITORI.

ÎNTREBARE:
In aceasta idee, care trebuie sa fie atitudinea noastra fata de boala? Daca boala este, deocamdata, incurabila. Sa nu ne luptam, cautand o solutie, citind mult, urmand tratamente naturiste, rugându-ne, incercand din toata puterea si energia sa ne vindecam? Care ar trebui sa fie atitudinea corecta si acțiunea in faţa bolii pentru a putea primi acel miracol de care ne vorbeați?

RĂSPUNS:
Bolile, in afara de cele directe, sunt reactia Cerului si universului la neiubirea noastra. Ele pornesc intr-o zona unde are loc manifestarea miscarilor de ansamblu. Daca un comportament este frecvent repetat, el devine patima si atunci se lasa in profunzime in suflet si se transforma intr-o reactie din afara a fortelor cerului, de oprire a abuzului, in general cel de placere, satisfactii, savoare sau SENZUALITATE...

Declansarea bolii se intampla la momentul in care noi punem orice din lume si uman, pe primul plan, deci incalcam primele 3 Porunci dumnezeiesti. Astfel, atunci cand un comportament devine patima, atasament de orice din lumea aceasta, au si pornit automat mecanismle cerului de scadere si desprindere a sufletului cu forta de materie, prin necazuri si boli.

Vindecarea are loc prin operatia inversa, prin renuntarea la patima pe toate directiile de atasament de viata. De ce pe toate? Pentru ca o patima este in fundal egala cu orice patima. Adica bem cafea si fumam, dar asta aduce si alte patimi, pentru ca reprezinta sparturi in campuri, pe unde intra si alte duhuri ale intunericului. Daca nu mai avem timp sa rasturnam si sa renuntam la atasamente, la patimi, ca nu mai avem timp, atunci numai infranarea, auto limitarea de orice fel, este cea care scade egoul si permite energiei divine sa vina la noi, ȘI PREZENTA EI ESTE CEA CARE NE VINDECA.

Trebuie sa facem cat mai repede gol de eu in sufletul nostru, sa aiba unde sa vina Dumnezeu. In templul Lui, trebuie sa dam repede afara toti cumparatorii si vanzatorii, deci lumescul si umanul. Vindecarea asta inseamna: golire de ego, de indreptatirea de sine, de eu mai presus de toate.Cu cat suntem mai goi de ego, cu atat mai santosi suntem! Cu cat suntem mai infranti cu inima, cu atat mai ferciti suntem! Cum facea Valeriu Popa: abtinere, post si rugaciune de predare de sine, care scadea orgoliul si facea loc divinului sa coboare in sufletul nostru, SI NUMAI PREZENTA LUI ESTE CEA CARE NE VINDECA.

Orgoliul, egoismul, eu mai presus de toate: binele meu, adevarul meu, dreptatea mea, bunastarea mea, stabilitatea mea, comoditatea mea, savoarea, SENZUALITATEA, placerile simturilor SUNT UCIGATOARE DE SUFLET. Deci solutia este infranarea benevola pentru ca scade egoul. Cand trupul nu mai are forta, omul se inmoaie si se IMBLANZESTE. Boala este o operatiune divina de IMBLANZIRE a omului transformat in animal de placerile simturilor, de ingenunchere a lui. Dar daca ne restrangem continu benevol, nu va mai fi nevoie sa fim ingenucheati cu forta. Noi nu credem in realitate ca exista Dumnezeu, cu toate ca vedem tot timpul consecintele incalcarii poruncilor divine. Noi dam tot felul de explicatii neadevarate prin derivare logica a partilor una din alta, dar pornim de la axiome, care sunt toate PRESUPUNERI.

Numai explicatiile obtinute prin raportarea directa la divin sunt adevarate. Ele reprezinta doar 2 miscari fundamentale: apropiere de El si indepartare de El. Domnul este viu si nu poate lasa agresivitatea umana sa arunce in aer universul. Omul, cand se ataseaza de materie, devine violent si nu te mai intelegi cu el, ADICA DEVINE DIAVOL, si lupta , se apara, contrazice, ataca, reproseaza, acuza, conditioneaza, invinuieste si condamna. Orice om care deriva explicatii pornind de la parti ale lumii acesteia, greseste intotdeauna si, mai mult,: se indiabolizeaza, pentru ca se indeparteaza de divin si intra in lume, se infinge in ea, se innamoleste, se impiedica si cade.

Cand mai mult luam decat dam, noi pierdem viata. Trebuie sa facem invers: cu cat daruim mai mult fara rasplata, fara asteptari, cu atat primim mai multa energie vitala care inseamna sanatate, viitor si timp. Dar cand cautam cat mai mult bine pentru noi, murim mai repede, pentru ca atragem fortele cerului care ne vor scadea brusc, fara avertisment si crestem entropia, atragem neplacerile si bolile. Ele vin pe lipsa de Iubire: adica am luat mai mult si am daruit mai putin gratuit si fara asteptari. Aici este locul unde noi pierdem masiv viata. Cand acumulam, pierdem energie, cand dam energie, o castigam. Aici gresim noi. Ca sa traim trenuie mai mult sa dam decat sa luam. Cum este cu ingrasarea, trebuie sa arzi mai mult decat consumi. Si de asta trebuie sa ne pazim: de lacomia de viata, ca ne omoara.

Sufletul este cel care nu cauta nimic pentru sine, este orice lucrare in care nu urmarim un interes propriu, si e facuta pe gratis, si nu avem niciun castig. Numai acea activitate te incarca cu energia vietii. Orice alta activitate, unde primim o rasplata, NU NE DA VIATA. Decat cand facem ceva gratuit, sau o jertfa de sine, un sacrificiu, cand servim, ne supunem, sau slujim, ne incarcam cu viata. Majoritatea celor care se intorc din moarte clinica isi lasa meseriile si se fac: SLUJITORI.

Activitatile in care primim rasplata ne umplu de eu, de orgoliu nemasurat, si devenim diavoli, devenim rai, ne maniem, ne infuriem si uram pe oricine atenteza la posesiile sau la linistea si comoditatile noastre. Deci viata si moartea depinde de ce pui tu pe primul plan si ce țel iti pui in viata, ce vrei de la ea, daca vrei placerile vietii, vrei sa mori mai repede. Cine va cauta viata, o va pierde, dar cine o va lasa pentru Mine, o va castiga, spunea Domnul Iisus.

Numai cel care nu se supara atunci cand pierde ceva de pret, numai acela merita sa aiba acel lucru si va ramane la el. Cu cat pierzi mai repede tot ce pui tu pe primul plan, cu atat mai repede se elibereaza sufletul tau de atasamentul de lumesc si uman. Si acesta este rolul bolilor si al suferintei, ne elibereaza de eu mai presus de toate, si ne curata sufletul. Aceasta este vindecarea: sa-L pui pe Dumnezeu mai presus de toate, adica nu lumea, nu satisfactiile simturilor, nu senzualitatea sau comoditatea. Ci o simplitate si restrangere liber asumata, care inseamna gol de tine insuti. Atunci esti cel mai fericit, ca nu ai ce sa pierzi, nu ai griji. Grijile sunt bolile. Dar daca nu Il pui pe Domnul pe primul plan in orice faci, deci nu tu, nu interesul tau, atunci El nu este pe niciun plan, si porneste boala sau necazul. Deci boala vine ca sa ne desprinda de ceea ce noi pretuim mai mult. Si o face in mod PERFECT.

Desprinderea de lumea aceasta, adica a nu pune nimic din ea pe primul plan, este insanatosire: modestia, smerenia, multumirea cu putin, daruirea de sine.
Deci noi cadem la nivelul miscarilor de ansamblu, unde comportamentul se transforma prin repetie in patima, in lacomie de viata, si apoi intr-un atac din afara din partea fortelor divine, pentru desprinderea sufletului de tot ce pretuim noi mai mult, de materie. Nu avem voie sa punem lumea pe primul plan, pentru ca se inchide poarta cerului si murim. Deci noi cadem in momentul cand punem orice din lumea aceasta pe primul plan, si luptam ca sa-l pastram. Insanatosirea inseamna: NIMIC DIN LUMEA ACEASTA SA NU FIE MAI PRESUS SI SA PUTEM USOR SA RENUNTAM LA TOATE CELE PE CARE NOI LE PRETUIM MAI MULT.

Daca a avea sau a nu avea nu este important pentru noi, vom trai. Aceasta stare trebuie sa o obtinem. Necazul sau boala sunt mecanisme ale cerului care ne opresc sa mai consideram ceva din lumea aceasta pretios. Lumea, trupul, eul, materia, femeia, sunt intotdeauna secundare. Sa le punem la locul lor si vom trai. Deci imbolnavirea porneste in clipa cand facem totul pentru ceva din lumea aceasta, pentru orice. Dar nu avem voie, Nimic din lume nu este mai important decat Divinul, sufletul, cerul. SI EL INSEAMNA, NU EU, NU BINELE MEU, NU ADEVARUL MEU, NU DREPTATEA MEA. Diviul este NOI, interesul tuturor. CU CAT LUPTAM MAI MULT PENTRU BINELE PROPRIU, CU ATAT MAI MULTA ENERGIE VITALA PIERDEM. Pentru ca ne inchidem cerul.

Cu cat NU ne intereseaza mai mult bine pentru noi, si facem totul pentru fericirea celorlalti, cu atat mai sanatosi suntem. Egoismul si placerea ne iau viata. Total pe dos decat facem noi. Si universul ne va scadea in mod implacabil, fara putinta de a face ceva, de vreme ce am cazut. Si chiar daca vindecam corpul, boala urca pe un nivel superior si se transforma intr-o boala si mai grea, pentru ca nu am rezolvat cauza. Da, trebuie sa rezolvam cauza, care tine de comportamentul repetat, de ce punem noi pe primul plan: pe Dumnezeu, care este Nu lumea, sau punem fericirile simturilor. Vindecarea tine de respectarea Poruncilor dumneziesti. Exact ceea ce pretuim noi mai mult ne ia din viata. Boala ne opreste inaintarea noastra spre mai multa Lacomie de viata, si face asta in mod perfect.

Cand ne indepartam de El, vom suferi. Si El este nu lumea, nu umanul, nu savoarea sau senzualitatea, nu eu pe primul plan, nu binele meu mai presus de toete. Pentru ca noi suntem o fiinta comuna si nu un eu izolat si hain. DUMNEZEU INSEAMNA SMERENIE SI IUBIRE FARA CAPAT! Oamenii se imbolnavesc ca nu iubesc si nu daruiesc destul: din binele lor, din atentia lor, din posesiile lor, celorlati. Au prea mult eu, si prea putin Dumnezeu. Cand vom Iubi oamenii ORICE AR FI, ne vom vindeca. Vindecarea este de fapt de rautate si invinuire, de critica si acuzatii, de ura si manie, de contrazicere si de repros, de indreptatire de sine, de eu pe primul plan. Vindecarea este de orgoliu. BOALA ESTE PREA MULT EU SI PREA PUTIN DUMNEZEU.
Atunci cand ajungi sa atingi adevarul si sa vezi frumusetea Lui Dumnezeu de Dincolo, intelegi ca numai prin El si slujindu-i Lui poti sa iti indeplinesti menirea pe pamant. Ca orice boala este darul primit de la Dumnezeu ca sa avem sansa de a creste in lumina, adevar si dragoste pentru a ne pregati pentru examenul cel mare al trecerii Dincolo. NUMAI IUBIREA VINDECA!

Multumiri dnei Ramona Surducan pentru intrebare!

< sus >

IUBEȘTE ORICE AR FI!!

ÎNTREBARE:
Dar cu bolile autoimune pare un paradox. Cumva chiar corpul propriu se autopedepseşte. Cum se face ca miracolul care este corpul uman sa lupte chiar impotriva lui?

RĂSPUNS:
Noi primim foarte multe programe de la înaintașii noștri. Acestea se duc generații mai încolo și ii afectează pe toți. Nu știm ce au făcut. Dar greșelile se fac la nivelul mișcărilor de ansamblu. Dar soluția asta întoarce situațiile: sa iubim orice ar fi. Pentru ca iubirea tine deschisa poarta cerului și vine energie sublimă care ne vindeca pe noi și soarta noastră. Numai asta este soluția! Iubește orice ar fi! Nu te interesează cum sunt oamenii, tu îi iubești asa cum sunt pentru ca toți vin ca mesageri ai Cerului special pentru tine, și toți te învață un singur lucru: sa iubești totul fără așteptări și condiții. Când atingem aceasta iubire totala, atunci începe vindecarea sufletului nostru și apoi a corpului. Dar dacă vindecam doar corpul, atunci boala se muta pe un nivel superior și devine mai grea. Noi nu ne vindecam sufletul, pentru ca ar însemna să iubim oamenii indiferent cum sunt ei si pana la capăt. În momentul în care vom avea aceasta hotărâre clar exprimata și fără întoarcere, atunci începe vindecarea sufletului nostru. Altfel, dacă vindecam corpul, boala se muta mai sus și devine cronica sau mai grea. Trebuie vindecata cauza care este lipsa de dragoste si de dăruire continua, indiferent cum sunt oamenii. Noi, la cea mai mica neplăcere, nu mai iubim și închidem poarta cerului. Și atunci începem sa murim și noi dar și cei dragi, pentru ca nu ii mai alimentam cu energie de sus, și atunci viata trupului nostru și a celor dragi se degradează. Nu bărbatul e de vina, ci el este rău pentru ca înainte femeia nu l-a mai iubit și astfel a închis cerul și nu a mai curs energie prin ea spre el și copii. Deci, când noi nu mai iubim, distrugem totul în jurul nostru și devenim diavoli. De aceea nu ne vindecam, ca nu iubim orice ar fi si asta ne inchide cerul si nu primim ajutor, ca rostul bolii este sa ne duca in Iubire din nou.
IUBESTE ORICE AR FI!

Mulțumiri dnei Ramona Surducan pentru întrebarea care a dus la acest răspuns.

 

NICIODATA CELALALT NU ESTE DE VINA CU NIMIC, CI CEVA DIN NOI A GENERAT ATACUL DIN AFARA.

Si ce trebuie sa fac? Stai in zeo, nu dori insistent, nu te gandi tot timpul, si vei avea tot ce ai nevoie fara macar sa te straduiesti. Acolo unde apare un eu, voia mea, acolo nu este Dumnezeu si lucruile nu se vor termina bine, si vei suferi. CU CAT OMUL ESTE MAI ATASAT DE PLACERI, CU ATAT ESTE MAI RAU. CEL CARE ARUNCA VINA IN AFARA, ARE DIAVOL. Atacul din exterior vine din noi, a fost intai in noi, si arata atasamentul nostru fata de Savoare si Senzualitate. Acel rau sau durere care ne vine din fata este intai in noi si arata ca satisfactiile simturilor, sunt pe primul plan pentru noi: eu mai presus de toate, si numai eu. Si rolul lor este sa ne arate cum suntem in adevar, si sa ne curete sufletul.

CEEA CE NE SUPARA LA CEILALTI ESTE INTAI IN NOI. Ei nu se opresc pana nu lasam noi intai armele jos sau ne desprindem de atractiile simturilor. Intai trebuie sa fiu eu rau, ca celalalat sa ma atace. Ca EL NE LOVESTE CU RAUTATEA DIN NOI. Daca suntem numai Iubire, nu poate sa vina altceva din fata, decat Iubire. Totul in oglinda. Dar in cazul relatiei, sau familiei, exista primordialitatea principiului masculin.

CAND ARUNCAM VINA IN AFARA NU ESTE ADEVARAT CE SPUNEM. Si raul din exterior nu se va opri pana nu oprim noi intai condamnarea oamenilor si renuntam la dependentele de fericirile lumii. Atasamentul de azi reprezinta neimplinirile si suferintele noastre de maine. FARA ATASAMENTUL DE PLACERILE TRUPULUI, NOI NU PUTEM FI NEFERICITI. Rautatea cu care suntem loviti arata ca punem lumea si umanul pe primul plan. Rolul ei este sa ne salveze sufletul si sa ne indrepte spre modestie si simplitate, spre putin, spre divin. Apoi atata timp cat vom fi atasati de tot ce pretuim noi mai mult din lumea aceasta, nu vom fi lasati in pace, si nu vom fi fericititi niciodata, si vom suferi vesnic. Si aceasta suferinta este iadul de dincolo: acest sentiment de nu este indeajuns si mai vreau, ca mai imi trebuie.

Viclenia intunecatului vine din faptul ca noi ne suparam spre exmplu la servici si ne ataca cineva acasa. Si noi aruncam vina pe acela. Toate patimile si condamnarile noastre sunt una si pentru ca suntem aceeasi fiinta in fundal, ce ii facem noi cuiva la servici, ni se face noua acasa, de oricine, si amplificat ca sa ne trezim. Si ne intrebam apoi ce a avut cu mine, ca nu i-am facut nimic.

NICIODATA CELALALT NU ESTE DE VINA CU NIMIC, CI CEVA DIN NOI A GENERAT ATACUL DIN AFARA. Cand ne oprim sa mai aruncam vina pe ceilalti, raul din afara se opreste ca prin farmec. Si vine vindecarea. Vindecarea este de egoism si orgoliu, de trufie si mandrie. Boala si necazurile le taie. Acesta este rolul lor, de purificare a sufletului, si fac lucrul acesta in mod perfect. Deci ceea ce ne loveste din exterior este propria rautate, sau ne arata patimile ce sunt in noi. Oamenii doar ne reflecta. Peste tot este numai Iubire si cand ei ajung in dreptul nostru, iau forma interiorului nostru. Singura problema este intotdeauna la noi. Vindeca-te tu intai si se va vindeca toata lumea ta. Cand invingem bestia din noi, atunci bestia din afara dispare ca un vis.

CE NU NE PLACE LA CELELALT, NU NE PLACE LA NOI. Noi alimentam ingerii cazuti din afara cu rautatile si patimile noastre. Cand te pui pe tine mai presus de toate: adevarul tau, binele si dreptatea ta, ai cazut si ai devenit diavol pe loc. IN LUMEA DE DINCOLO NU RAMAN DECAT MOMENTELE IN CARE I-AM FACUT PE CEILALTI FERCITI SI AM DARUIT DRAGOSTE FARA MOTIV SI ASTEPTARI!

Marius Ghidel - Ultimul nivel.

< sus >

 

sursa https://www.facebook.com/MariusGhidel/

< sus >