<  Înapoi la Pagina Răzvan Petre


Înţelepciunea divină a misticului Marius Ghidel

compilaţie de Răzvan-Alexandru Petre

Reputatul prof. dr. Dan Farcaş, doctor în matematică şi membru de onoare al Academiei de Ştiinţe Medicale, a studiat ştiinţific experienţa lui Marius Ghidel. Iată ce declară profesorul Dan Farcaş despre Marius Ghidel:

„Începând din 2014, am avut mai multe lungi discuţii cu Marius Ghidel, atât eu cât şi prof. dr. Dumitru Constantin-Dulcan. Nici unul dintre noi nu a găsit motive să se îndoiască nici de sinceritatea, nici de integritatea lui mintală. Starea sa de sănătate este bună şi nu are nici un fel de simptome care să sugereze vreo suferinţă psihică sau mitomanie. Pe parcurs, Marius ne-a relatat în jur de o sută de situaţii inexplicabile pe care le poartă în minte, întâmplări prin care ştie că a trecut, ca şi amintiri pe care nu ştie de unde şi de când le are”.

Ideile lui Marius Ghidel seamănă cu cele descoperite de celebrul vindecător rus S.N. Lazarev după decenii de cercetare a structurilor subtile ale omului - citiţi-le aici... Şi mai scrie Lazarev ceva care se potriveşte mânuşă cu povestirile lui Ghidel pe care le veţi citi mai jos:

"Când oamenii îmi citesc cărţile, atunci ei simt nevoia să se schimbe, să se îndepărteze de „Eul” uman. Dar cu cât „Ego-ul” este mai sus, cu cât este mai mare orgoliul, cu atât este mai greu să citeşti cărţile. Deoarece conştientul se opune, refuză să treacă pe planul doi, ci vrea să rămână pe primul loc."

Marius Ghidel, mistic

 

Citate din cărţile sapienţiale ale lui Marius Ghidel

Surse internet:  Blog Maria Timuc  Librăria Eu Sunt  |  Facebook Marius Ghidel  |  YouTube

Recomandăm lectura cărţilor pe hârtie. Cărţile pot fi comandate de pe site-ul editurii: https://www.edituradharana.ro/produse/marius-ghidel

INDEX PAGINI:

Iată fragmente din cartea lui Marius Ghidel, "Shangri La - Frumuseţea fără margini a divinului", Editura Dharana, citate de Maria Timuc (01)


Alte citate din cartea "Shangri-La - Frumuseţea fără margini a Divinului - Calea către fericire", de Marius Ghidel, selectate de librăria online EuSunt (02)


Scurte citate din cartea "Shangri-La - Frumuseţea fără margini a Divinului - Calea către fericire", din contul de Facebook Marius Ghidel (23-12-2018) (03)


Citate din volumul 2, "Frumuseţe în dar. Vindecarea sufletului. Dumnezeu este chiar dragostea ta", de Marius Ghidel (04)


Alte citate din volumul 2 şi din volumul 3: „Secretul mulţumirii - de fapt, eu pe Tine Te iubesc - Adonai Elohim Shemaya”, de Marius Ghidel (05)


Alte citate de Marius Ghidel (06)


Alte citate de Marius Ghidel (07)


Alte citate de Marius Ghidel (08)


Alte citate de Marius Ghidel (09)


Alte citate de Marius Ghidel (10)


Alte citate de Marius Ghidel (11)


Alte citate de Marius Ghidel (12) Sertarul cu întrebări


Alte citate de Marius Ghidel (13)


Alte citate de Marius Ghidel (14)


Alte citate de Marius Ghidel (15)


< sus >

INTRODUCERE

O  apărut  o carte "fabuloasă", cu experienţe şi învăţături neobişnuite

"Marius Ghidel este propriul său personaj în cartea «Shangri La - Frumuseţea fără margini a Divinului», apărută în anul 2018 la Editura Dharana, o carte căreia i-am semnat prefaţa şi de care m-am ocupat în mod special tocmai pentru că autorul ei este cu totul special.

Autorul s-a făcut pe sine însuşi personaj pentru că chiar este personaj şi încă, aş spune, unul ieşit din comun. N-am mai cunoscut pe nimeni care să fi avut experienţe la nivelul celor pe care le are Marius Ghidel, deşi am cunoscut mulţi oameni cu deosebite capacităţi sau iluminaţi, mari duhovnici şi iniţiaţi. Marius Ghidel este deosebit de noi toţi pentru că posedă o memorie fabuloasă a unora dintre vieţile sale anterioare şi, în special, amintirea unora dintre călătoriile sale ca spirit în universul informaţional. El îşi aduce aminte că "exista" când Dumnezeu era singur şi crea lumea. Amintirile sale sunt teribile, frumoase, sunt călătorii prin tărâmurile luminate de soarele iubirii divine, dar şi treceri prin apropierea lumilor în care suferinţa este o realitate de care omul nu scapă în absenţa unei evoluţii spirituale corecte. 

Dar amintirile fantastice existente în memoria lui Ghidel, unele dintre ele chiar de aici, de pe Pământ, de când era bebeluş, sunt numai o parte a fantasticei sale experienţe de viaţă. El mai are o capacitate la fel de surprinzătoare cum îi este şi memoria: aceea de a ieşi spontan din corpul fizic în locuri de-a dreptul obişnuite, adică pe stradă, chiar pe o scară rulantă, în tramvai sau într-o cameră de hotel. Marius Ghidel nu face nici un fel de exerciţiu, de yoga sau alte tertipuri pentru a ieşi din corpul fizic şi a se trezi în lumi paralele, care coexistă cu noi, în lumi ale conştiinţei, pe care le vede şi le descriem aşa cum am descrie noi oraşul Bucureşti sau călătoria într-o ţară străină. Ghidel ne vorbeşte în cartea sa despre aceste lumi paralele, despre Shangri-La, o lume în care transcendem spaţiul şi timpul şi-n care am putea ajunge şi noi, oricare dintre noi, dacă ne-am detaşa de Egoul nostru omenesc. 

Marius Ghidel nu este doar un experimentator spiritual ieşit din comun, ci are în tolba sa cu amintiri şi învăţături spirituale serioase, puternice, indicii despre cum am putea să trăim în această viaţă pentru a avea acces la lumile care coexistă cu noi şi pe care le putem găsi ridicându-ne nivelul de conştiinţă, în special puterea de a iubi complet şi necondiţionat. Învăţăturile lui Marius Ghidel sunt puternice: el ne spune că ni se cere să acumulăm iubire neîncetat în această viaţă, care nu-i altceva decât o călătorie în conştiinţă, o aventură a minţii, pe când moartea e tocmai... moartea minţii, nu şi a fiinţei care suntem. 

Cartea lui Marius Ghidel este ca o poveste fantastică, specială, presărată cu amintiri din călătoriile sale prin universul spiritual, dar şi o carte presărată cu o profundă şi puternică înţelepciune şi cunoaştere. Cititorul s-ar putea să fie uluit în faţa ambelor ipostaze pe care Ghidel le arată astăzi, dar - cu siguranţă - va fi câştigat cu fiecare pagină pe care o parcurge, căci unele dintre învăţăturile lui Ghidel sunt atât de deosebite, încât cititorul va înţelege că nu le-a citit nicăieri"

MARIA TIMUC

< sus >

Conferinţe şi informaţii interesante, pe canalul YouTube Marius Ghidel

"Frumuseţea fără margini a Divinului", cu misticul Marius Ghidel

Un mistic român face dezvăluiri complete: Lumea este o proiecţie, o creaţie iluzorie. Când iei mai mult decât ai nevoie, acel lucru se transformă în durere şi ţi se va lua. Cu cât dăruieşti mai mult, cu atât primeşti mai mult. Sufletul are formă globulară. La revenirea din călătorii astrale e nevoie de 10 minute ca sufletul să reocupe trupul fizic în totalitate. Asemenea experienţe nu sunt periculoase când nu le cauţi intenţionat. Cine le caută e posibil să nu se mai întoarcă din ele. Când eşti gol de tine, fără ego, trufie, mândrie, atunci Dumnezeu vine în tine. Divinul este ca o materie magică din care se prepară evenimentele (oameni, situaţii). Trebuie să întâmpini situaţiile de viaţă cu linişte şi pace, pentru că întotdeauna îţi vine în cale numai ceea ce eşti. Când te scazi pe tine, Divinul intră automat, şi situaţia grea se schimbă într-una neaşteptat de benefică... Şi multe alte revelaţii spirituale trăite şi prezentate cu simplitate de misticul nativ Marius Ghidel.

«Lumea este proiecţia în afară a sufletului nostru. Ce ni se întâmplă, este ceea ce suntem noi în adânc. Este agresivitate în noi, aşa va veni şi din afara noastră. Este iubire, de ea vom avea parte. Schimbă-te în interior şi lumea ta va lua forma interiorului tău. Întotdeauna. Scade egoul şi lumea va fi fericită şi frumoasă. Ea aşteaptă să scape din strânsoarea condiţiilor tale. Puterea cu care te schimbi tu este puterea cu care vei schimba lumea. Totul depinde de tine, de victoria ta asupra ta însuţi.

Dă-i drumul vieţii! Las-o în pace să facă ce vrea. Dacă te vei lega de ea, ţi se va opune. Nu te mai ţine de nimic. Asta este fericirea. Noi o ţintuim cu egoul nostru prin gânduri particulare şi astfel o chinuim. Când tu te eliberezi de egoism, atunci şi lumea ta se eliberează de egoism. Făcându-ţi ţie cel mai mare bine, şi lumii îi faci cel mai mare bine, că scapă din încorsetarea ta. Pentru că părerile tale îi influenţează pe toţi în spaţiul simbolic. De aceea, o victorie asupra ta însuţi eliberează şi lumea ta. Şi îţi va mulţumi pentru asta. Va veni la picioarele tale. Ai să vezi.» (din cartea "Shangri-La - Frumuseţea fără margini a Divinului. Calea către fericire", de Marius Ghidel)

Vizionare online

Interviu pentru "Viaţa în armonie", 1 TV Piatra Neamţ, 06-10-2018  partea 1 (50 min)

Interviu pentru "Viaţa în armonie", 1 TV Piatra Neamţ, 20-10-2018  partea 2 (47 min)

Interviu cu Marius Ghidel şi Maria Timuc la "Porţia de cunoaştere", Turn TV, Piatra Neamţ, 15-05-2018 (48 min)

Interviu cu Marius Ghidel şi Maria Timuc la "Poveşti din Braşov", Nova TV, Braşov 18-07-2018 (56 min) şi partea 2 16-10-2018 (50 min)

Interviu cu Marius Ghidel la "Invitaţie la cunoaştere", Infinit TV,  26-09-2018 (50 min)

Emisiunea "Amprente" la radio Vocea Armatei, pe Facebook, 22-01-2019 (50 min)

Conferinţă - eveniment spiritual cu Marius Ghidel, Maria Timuc şi Dan Farcaş  Lansare de carte "Frumuseţe în dar", Sala Dalles, 30-01-2019 (2h 18 min)

Marius Ghidel a trăit mai multe experiențe de decorporalizare: "Dacă în tine e doar iubire, nimeni nu te poate ataca", Antena 3, "Voi cu Voicu", 08-06-2019 (14 min)

Porţi secrete către fericire - de vorbă cu Marius Ghidel, realizator Luminiţia Lificiu, la Canal 33 TV, 10-09-2019  (45 min)

"Viaţa în armonie", Marius Ghidel în dialog cu Gina Coşnete, la 1TV, Piatra Neamţ, 19-10-2019 (45 min)

Marius Ghidel cu Georgiana Pana, Bucureşti, 14-09-2019 (audio 1h 35min)

"Întoarcerea la Divin", invitat misticul Marius Ghidel la Canal 33, 16-01-2020 (45 min), realizator Luminiţia Lificiu

"Ce este iubirea", invitat misticul Marius Ghidel la Canal 33, 05-03-2020 (45 min), realizator Luminiţia Lificiu

"Contactul cu Sacrul" cu Marius Ghidel la Kapital TV, 25-05-2020 (1h 56min), realizator Grig Oprea

"Lumea de dincolo" cu Marius Ghidel la Kapital TV, 27-05-2020 (2h), realizator Grig Oprea

"Ce ne aşteaptă în viitor", cu misticul Marius Ghidel ~ Partea 1 ~ Partea 2, 29-05-2020, interviu de Georgiana Vasilescu

Lansare de carte "Secretul mulţumirii" de Marius Ghidel, Sala Dalles 27-02-2020

Orizontul cunoaşterii, cu scriitorul Marius Ghidel, la CNS TV Roman, 23-09-2020 (50min), realizator Constantin Luca

Interviu pentru "Viaţa în armonie", 1 TV Piatra Neamţ, 22-02-2021  partea 1 (47 min)

Despre iubirea de sine cu Florentina Topală şi Marius Ghidel - emisiunea „Dincolo de ceea ce ştim” de la Metropola TV, 24-05-2021 (50 min)

Interviu la emisiunea "Dincolo de ceea ce ştim" | MetropolaTV, 09-07-2021 (50 min)

< sus >

Marius Ghidel, omul care iese din corp la dorinţă

Marius Ghidel a avut zeci de experienţe de decorporalizare: "Eu pot să ies din corp când vreau. Când eram mic treceam prin ziduri şi stăteam deasupra părinţilor şi mă uitam la ei. Până în 1989 nu mi-am dat seama, până atunci se întâmplau, dar nu le-am acordat atenţie. Până seara le uitam. Eu nu m-am jucat cum se joacă copiii, făceam tot felul de exerciţii de călătorie în timp. Se poate călători şi în trecut şi în viitor. Secretul este liniştirea minţii sau ieşirea din minte, mai bine spus. Când reuşeşti să te duci în starea în care nu se mişcă deloc suprafaţa apei. Acolo este divinul, acolo se ridică un con temporal şi în acel con temporal te poţi duce şi în trecut, şi în viitor."

"Lumea de dincolo este o lume minunată, este o lume fizică, dar de alt ordin... Am ajuns la o scară, scara Raiului. Nu este vizibilă, nu se vede, însă urci câtă iubire ai acumulat pe Pământ. Cred că am acumulat 15-30%, cu indulgenţă spun. Mi-am dat seama că nu mai pot să urc şi atunci îngerul meu a venit pe la spate şi m-a împins în sus. Sus, dincolo de prag era Dumnezeu, pe un tron. S-a întors spre mine şi s-a încruntat. Mi-a fost teamă. Când a văzut că mi-e frică, mi-a zâmbit şi s-a transformat în Soarele acela de lumină, de iubire pe care l-am văzut pe partea cealaltă. Am intrat în soarele ăsta şi a pornit călătoria spre viaţă”, a povestit bărbatul.

Vizionare online

Interviu pentru "Voi cu Voicu", Antena 3, 07-07-2018  (partea 1 ) 1min 30" (partea 2) - 14 min -> Emisiunea integrală, numai audio

Interviu pentru "Voi cu Voicu", Antena 3, 10-03-2018 (partea 1)  30 min

Terapeutul Maria Timuc şi neurologul Constantin Dulcan au analizat experienţele trăite de Marius Ghidel  20 min

Interviu pentru "Voi cu Voicu", Antena 3, 19-03-2018 (partea 2)  46 min

< sus >

Iată, reproduse mai jos, o parte din cele spuse de Marius Ghidel la Antena 3:

„Până în 1989 nu mi-am dat seama, până atunci se întâmplau, dar nu le-am acordat atenţie. Până seara le uitam. Cu toate că eu nu m-am jucat cum se joacă copiii, dar făceam tot felul de exerciţii de călătorie în timp.

Se poate călători şi în trecut şi în viitor. Secretul este liniştirea minţii sau ieşirea din minte mai bine spus. Când reuşeşti să te duci în starea în care nu se mişcă deloc suprafaţa apei. Acolo este divinul, acolo se ridică un con temporal şi în acel con temporal te poţi duce şi în trecut şi în viitor.

Prima experienţă este că îmi amintesc cum a fost toată călătoria spre viaţă. Ţin minte înainte de a mă naşte tot, toate etapele. Lumea de dincolo este o lume minunată, este o lume fizică, dar de alt ordin, din energie, din informaţie… Divinul, înainte de a crea universul era o formă energetică nediferenţiată… cum ar fi fătul în burta mamei, aşa stătea, ghemuit, după care s-a destins şi se simţea foarte singur, asta era problema Lui… Voia să se vadă cum este, aşa că a creat un proiect al universului. A desfăşurat un fel de covor până la capăt şi s-a văzut şi sfârşitul universului… Când probabil omenirea nu-i va mai acorda nici o atenţie. Şi atunci El se duce în faţa creaţiei Lui, iar cu mâna, de la dreapta la stânga, o trage înapoi în El, într-o fracţiune de secundă şi aşa dispare. Nici nu ştii că nu mai eşti.

Apoi apare un tor, un fel de pâlnie foarte mare, care este o materie magică, se răsfrânge în sus pe buza torului, şi din acea materie magică creează universul, dar dinspre mare spre mic. Când crea fiinţele, avea în plan să ajungă la om, însă nu ştia precis cum este… sufla viaţă în ele, dar nu era conform planului… Însă, până la urmă şi-a atins planul, iar apoi s-a oprit.

Apoi am văzut multe grupuleţe care urcau în sus, aşa cum sunt bulele de la apa minerală… Şi sus de tot este un prag, peste care nu poţi să treci; acolo sunt alte grupuleţe care se mişcă pe orizontală. Au dimensiunea unui cap de om, sunt multicolore, şi ce m-a impresionat, că în spatele acestui prag este un soare de iubire, simţi că fără razele lui nu poţi să trăieşti, sunt raze care îţi dau viaţă. Acolo auzeam un fel de cântec; toate grupuleţele de acolo cântă un fel de slavă adusă divinului, dar este o muzică diferită faţă de cea de pe pământ.

Apoi am ajuns în altă parte unde erau nişte grupuri mai mari, albe, care erau un fel de înţelepţi; ei stăteau în cerc; ei aveau în sarcină să rezolve o problemă de pe Pământ, pentru că era un război pe Pământ; ei trebuiau să oprească războiul. Ei erau pătrunşi de această responsabilitate, însă nu ştiau cum s-o rezolve. Au trimis pe cineva de-al lor pe Pământ ca să intre în mintea conducătorilor şi să încerce să-i oprească, însă nu a reuşit. Am intrat în rândul acestor înţelepţi şi m-au acceptat, nu m-au întrebat ce caut acolo, mi-au făcut loc, iar asta m-a impresionat. Înţelegeau ce spun mental, deci probabil telepatic. După care a venit acel glob mare care fusese trimis pe Pământ şi s-a aşezat în cerc, în locul lui gol, şi a spus că pe Pământ e război şi trebuie să facem ceva, dar atunci am plecat din rândul lor şi m-am dus mai încolo.

Globuleţele din zona aceea sunt rarefiate, sunt foarte puţine. Era un bine etern. Problema mea era că nu ştiam cum arătam. Îi vedeam pe cei din faţa mea ca pe un balon de săpun multicolor, din când în când apărea un cap de om, după care se întorcea înapoi în globul în care erau. Problema era că nu ştiam cum arăt şi mă învârteam tot timpul, dar nu aveam un capăt.

A venit lângă mine un glob mai mare, cât o minge de plajă care avea multă iubire în el, mi-am dat seama că nu pot să mă opun lui. Şi în spaţiul lui, mi-a proiectat ce a fost el pe Pământ; fusese un om de nimic, de care toţi îşi băteau joc şi el îi iubea aşa cum erau ei, nu reacţiona niciodată. (…) Ceea ce pe Pământ poate să fie un lucru de neluat în seamă, în lumea de dincolo este şeful nostru.

După care mi-am dat seama că pornesc într-o expediţie nouă, într-un eveniment foarte important, dar nu m-am putut opune. Am mers în faţă şi m-a tras după el. Am intrat prin două arcane, deci două fiinţe de lumină care sunt lângă prag, care te perie şi îţi arată ce ai fost tu în altă viaţa. Am fost probabil un om mai bogat şi care nu am luat seama la oameni şi mi-a spus: „Vezi că viaţa în care intri tu acum nu o să fie grozavă, dar o să evoluezi mai mult spiritual. ”

sursa: https://clubenigma.ro/recomandare-carte-shangri-la/

< sus >

Compilaţie de Răzvan Petre,
publicată pe 25 decembrie 2018
şi actualizată
 

Recomandare: EMISIUNI TV