<  Pagina index Pamela Aaralyn


Cursul de iubire - Preludiu §1-6

"Un curs de iubire", cu comentariile lui Isus

traducere de Răzvan A. Petre

P.1 Acesta este un Curs de miracole. Este un curs obligatoriu. Acum este momentul să-l urmaţi. Sunteţi pregătiţi şi lumea are nevoie de miracole.

P.2 Rugaţi-vă pentru toţi cei care au nevoie de miracole. A te ruga înseamnă a cere.

«Mulţi din comunităţile voastre se întreabă ce este rugăciunea. "Oare este acelaşi lucru cu meditaţia?" ne întrebaţi voi. Da, este, pentru că angrenaţi o intenţie. Eu vă aud pentru că voi sunteţi eu. Vă aud, pentru că cereţi cu atâta forţă în acest moment.

A te ruga înseamnă, pur şi simplu, să trimiţi o intenţie în univers şi apoi să ţi se întoarcă printr-un răspuns. Asta-i tot. Nu înseamnă supunere, nu este o plecăciune sau o renunţare la propria putere. Nu face parte din nicio religie, decât dacă alegeţi voi să o consideraţi astfel.»

P.2 A te ruga înseamnă a cere. Dar pentru ce vă rugaţi? Aceasta este prima instrucţiune din prezentul Curs de miracole. Toţi aveţi nevoie de miracole. Acesta este primul pas în pregătirea pentru miracol: să cereţi ca să fie incluşi toţi în ceea ce facem aici. Rugându-vă pentru toţi cei care au nevoie de miracole, astfel vă rugaţi ca toţi să înveţe odată cu voi, cereţi să vă conectaţi mintea cu toate celelalte minţi. Cereţi să puneţi capăt stării voastre de separare şi să învăţaţi într-o stare unificată. Aceasta este o recunoaştere elementară că numai aşa puteţi învăţa.

«Aveţi în continuare o puternică poftă pentru conceptul de liber-arbitru, năzuiţi în continuare să credeţi că sunteţi separaţi de Mine şi de toate. Vă iubesc şi de aceea nu voi pune capăt acestei iluzii a voastre, care s-ar putea sfârşi în frumoasa voastră putere iluminatoare ce străluceşte prin toate lucrurile. Când vă rugaţi ca toţi să înveţe odată cu voi, vă rog să o faceţi cu iubire. Rugaţi-vă ca ei să înveţe cu compasiune şi iubire. Rugaţi-vă ca ei să înveţe în pace.

Voi şi numai voi puteţi pune capăt actualei iluzii a separării, care vă provoacă durere atunci când o trăiţi într-o stare de frică. Vă rog acum să vă întrebaţi cum v-aţi simţi, cine aţi fi atunci când nu v-aţi mai ruga implorând şi cerşind?! Cine aţi fi atunci când nu v-aţi mai ruga doar din frica de durere, frica de suferinţă?! Cine aţi fi atunci când nu v-aţi mai ruga sau n-aţi mai medita într-o stare în care sunteţi convinşi că suferinţa nu are sfârşit?! Cine aţi fi dacă v-aţi ruga sau aţi medita într-o stare de încredere, speranţă şi credinţă?!»

P.3 Eul separat, sau ego-ul, nu învaţă. Chiar şi după ce a urmat multe cursuri şi a primit multe învăţături, ego-ul nu a învăţat, ci doar se simte ameninţat. Spiritul nu are nevoie de un Curs de miracole. Or, dacă ego-ul nu poate învăţa şi Spiritul nu are nevoie să înveţe, atunci pentru cine este acest Curs şi alte asemenea cursuri? Toţi oamenii ar trebui să înveţe adevărata lor identitate, adică a Sinelui care este capabil să înveţe. Poate ego-ul să înveţe această identitate? Niciodată. Are nevoie Spiritul să o facă? Nu. Atunci, pentru cine este acest Curs?

P.4 Aceasta este o întrebare fundamentală la care nu s-a răspuns în mod adecvat în “Cursul de miracole”. Fiindcă “Un curs de miracole” nu are niciun sens pentru ego şi este inutil pentru Spirit, s-ar părea că nu se adresează nimănui, dacă acestea ar fi singurele două stări care există. Iar din moment ce este imposibil să fii în parte Spirit şi în parte ego, presupunând că ar exista o stare în care ar putea avea loc învăţarea, ea ar fi lipsită de sens.

P.5 Lumea, per ansamblu, a intrat într-o perioadă – datorată, în mare parte, “Cursului de miracole” – în care minţile oamenilor sunt pregătite pentru miracole. “Un curs de miracole” a deschis o uşă, prin faptul că pune în pericol ego-ul. Toţi cei care, slăbindu-şi ego-ul şi sperând să şi-l abandoneze definitiv, şi-au deschis mintea către miracole au trezit fiinţele umane la o nouă identitate. Ei au inaugurat perioada de încheiere a crizei noastre de identitate. De când Isus a păşit pe Pământ, nu a mai existat o asemenea epocă a omenirii.

«Nu-i aşa că este palpitant, nu-i aşa că este glorios?! Poate că, în starea voastră actuală de suferinţă, nu vi se pare glorios. Nu vă cer să nu o băgaţi în seamă, să nu simţiţi durerea. Vă cer să înţelegeţi că aceste vremuri sunt foarte speciale, foarte intense, că se întâmplă pentru prima dată în timpul şi spaţiul vostru, cu toate distorsiunile sale, când devine posibil Raiul pe Pământ, când miracolul se poate întrupa, când nici măcar ego-ul nu mai simte o separare sau o ameninţare. Iar voi trăiţi în aceste vremuri.

Sunteţi obosiţi, vă aud rugăciunile. Vă aud rugăciunile de necaz, de suferinţă, de durere. Vă aud cum vă simţiţi chinuiţi de aceste ambianţe. Dar vă cer să finalizaţi acest Curs. Vă cer să vă întrebaţi cum v-aţi simţi dacă aţi dezvălui şi aţi destrăma conştiinţa colectivă egotică a lumii.

Ne-aţi spus în rugăciunile voastre “Dar Isuse, în aceste vremuri de durere, există atâtea diferenţe, fiecare crede altceva, ce este adevărat, ce este corect, ce este iubirea”. Îmi deschid braţele ca să vă strâng la pieptu-mi. Vă trimit balsamul compasiunii, care este iertarea, a voastră şi a celorlalţi. Când nu puteţi ierta, pur şi simplu, aveţi încredere în viaţă şi iertaţi însăşi situaţia de separare şi durere în care vă aflaţi. Vedeţi voi, ceea ce pare a fi separare, care pare să vă divizeze între voi, este acţiunea conştiinţei colective egotice a lumii. Nu trebuie să alegeţi vreuna dintre tabere. Aceasta este singura voastră lecţie.

Răspunsul nu este “Fie de partea asta, fie de partea aia; fie această puternică credinţă egotică, fie acea puternică credinţă egotică”. Există o cale de mijloc. Nu o puteţi cunoaşte de aici [arată capul]. Dar ea nu apare nici abolind ego-ul, nici acţionând împotriva lui.

P.6 Oare ce anume din tine este capabil să înveţe? Oare ce anume din tine recunoaşte că nu eşti ego-ul? Ce anume din tine îţi recunoaşte Spiritul? Ce anume din tine pluteşte între două lumi, cea a dominaţiei ego-ului şi cea a Spiritului? Ce anume recunoaşte diferenţa? Cristosul din tine.

Iar energiile Cristice nu sunt ceea ce v-a învăţat religia, deşi puteţi găsi şi acolo duhul lor. Nu este ceea ce v-a învăţat o carte sau ceea ce v-au învăţat părinţii voştri. Energiile Cristice nu pot fi învăţate de minte, ci doar Spiritul şi le poate reaminti.

Vă iubim.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
octombrie 2021

Sursa traducerii: yt What is Prayer? The World Needs Miracles Now- P1-6 (8 oct. 2021)