<  Pagina index Pamela Aaralyn


Cursul de iubire - Preludiu §15-17

"Un curs de iubire", cu comentariile lui Isus

traducere de Răzvan A. Petre

P.15 Respingând ceea ce Sunteţi, demonstraţi că puteţi crede doar o parte a adevărului, nu pe tot. Mulţi dintre voi aţi acceptat, de exemplu, că sunteţi ceva mai mult decât corpul, dar în acelaşi timp, v-aţi păstrat credinţa în corp. Astfel, v-aţi zăpăcit şi mai mult, acceptând că aveţi două eu-ri – un ego, reprezentat de corp, şi un spirit, care pentru voi înseamnă o lume invizibilă în care puteţi crede, dar pe care nu o puteţi simţi. Astfel, aţi pus ego-ul în contradicţie cu spiritul, dându-i ego-ului un inamic intern şi invizibil cu care să se lupte. Acesta nu a fost scopul niciunei învăţături despre Adevăr, care urmăresc tocmai opusul acestei situaţii generatoare de conflict. Adevărul uneşte, nu dezbină. Adevărul invită la pace, nu la conflict. Adevărul parţial nu este doar imposibil, ci şi primejdios. Pentru că, mai devreme sau mai târziu, în această luptă inegală, ego-ul va învinge. Spiritul, aşa cum l-aţi definit, este prea amorf, prea vag şi lipsit de credibilitate pentru a câştiga această bătălie împotriva a ceea ce voi percepeţi ca fiind realitatea.

«Gândurile sunt create de o cultură a opuşilor, adică ceea ce numiţi dualitate. Şi în această cultură a opuşilor, apare confuzia şi spuneţi adesea, într-o tentativă de evitare a adevărului şi a iubirii, “Sunt nelămurit. Nu înţeleg”. Aceste exprimări nu vor oare să vă acopere teama că veţi găsi adevărul?! Aveţi potenţialul şi darul magnific de a trăi în această lume, de a experimenta pe deplin ceea ce v-aţi condiţionat minţile să creadă că ar fi o realitate solidă. Şi, simultan, puteţi lăsa spiritul să preia controlul asupra acestei presupuse realităţi, până când vă veţi da seama că este o irealitate. Atunci când veţi înţelege că această lume solidă este ireală, poate fi un şoc. Şi veţi încerca în mintea voastră – dacă credeţi că sunteţi o minte – să vă convingeţi singuri că nu este adevărat că aţi fi Sinele Dumnezeu. Ego-ul va încerca din răsputeri să câştige această bătălie. Este imposibil să spuneţi “Acesta este adevărul, dar voi lua din el doar atât cât îmi convine” şi, simultan, să trăiţi adevărul divin. Este imposibil să vă asumaţi întregul adevăr şi, în acelaşi timp, să gândiţi “Îl primesc doar când mă face să mă simt bine, îl accept doar când mă face să mă simt în siguranţă, altfel, îl voi lăsa pentru mai târziu”. Acum este timpul.»

P.16 Voi, care v-aţi apropiat de adevăr, dar acum îi întoarceţi spatele şi refuzaţi să-l vedeţi, întoarceţi-vă şi priviţi din nou! V-aţi străbătut calea şi se întrevede sfârşitul călătoriei. Staţi pe marginea stâncii, privind spre noua lume, care străluceşte cu toată frumuseţea Cerului, la mică distanţă, într-o lumină aurie. Iar când aţi fi putut admira această privelişte magnifică, vă întoarceţi cu spatele şi, cu un suspin nostalgic, priviţi înapoi spre o lume familiară şi o preferaţi pe aceea. Oare nu înţelegeţi că această alegere – chiar dacă din buna intenţie de a vă întoarce pentru a face o comparaţie – înseamnă totuşi că alegeţi iadul, deşi puteaţi alege raiul?! Ştiţi bine că numai alegând raiul puteţi schimba lumea cu adevărat. Cedaţi o lume în schimbul alteia. Dar vă temeţi să o faceţi. Vă este atât de teamă să renunţaţi la lumea pe care o cunoaşteţi – chiar dacă este o lume a conflictului, a bolii şi a morţii – încât nu o veţi schimba cu nimic altceva, nu veţi renunţa la ea.

«Alegeţi Raiul acum. Pentru a-l aduce pe acest Pământ – pe care, până acum, l-aţi simţit ca pe un iad – trebuie să alegeţi cu fermitate Raiul pe Pământ. Aveţi mulţi termeni, limbaje şi expresii pentru acest “Rai pe Pământ”. I se mai spune Ascensiune, Trezire, A cincea dimensiune 5D, Noul Pământ, Noua Gaia, câte cuvinte pentru această frumoasă experienţă. Cu toate acestea, nu o puteţi trăi pe deplin, dacă nu o alegeţi acum, chiar în mijlocul a tot ceea ce se întâmplă astăzi în lume. Reacţiile voastre la ceea ce vedeţi constituie fie cheia spre poarta Raiului, fie lacătul de la temniţa a ceea ce simţiţi ca fiind iadul. Daţi-mi voie să vă întreb: şi dacă iadul nu a existat niciodată?! Şi dacă singura cauză a acestei impresii este doar reacţia voastră, gândurile şi emoţiile provocate de ceea ce vedeţi?!»

P.17 Atâta timp cât nu-l cunoaşteţi pe Dumnezeu şi rămâneţi străini Sinelui vostru, şi Cerul vă va rămâne ascuns.

«Este o simplă cortină pe care o trageţi de-o parte, o cortină a iluziei iadului, o daţi la o parte şi vedeţi ce era întotdeauna acolo. Amintiţi-vă ce am spus în timpul acelor călătorii sfinte când am fost întrupat, sau cel puţin întruparea pe care o cunoaşteţi voi: “Împărăţia lui Dumnezeu este în voi. Toate Împărăţiile lui Dumnezeu sunt în voi”. Iar discipolii mei au spus “O, hai să o cucerim. Să-l urmăm în această strădanie. Să ne luăm înapoi marele oraş. Să ne luăm Ierusalimul înapoi. Să curăţăm piaţa de păcat, de durere şi de oprimare”. Credeaţi că acel oraş va fi Împărăţia. În acele vremuri, în acea epocă, s-a interpretat greşit. Împărăţia este aici [arată spre piept] şi aici a fost întotdeauna. Dar acum, în vremurile şi epoca voastră, puteţi scoate ceea ce este aici, înăuntru, în afară, ca să devină o Împărăţie reală pe Pământ acum. Aţi vrea să o faceţi? Pentru asta, trebuie să alegeţi să vedeţi iubirea, să trageţi cortina de-o parte.»

P.17 Astfel, întorcând spatele Cerului, întoarceţi spatele Sinelui şi lui Dumnezeu. Simplele voastre intenţii de bine nu vor învinge lumea şi nu vor pune capăt iadului.

«Unii vor continua să vadă iadul. Credeţi că îi puteţi salva?! Chiar şi conceptul de mântuire este strict personal. Credeţi că o fiinţă divină care alege iadul trebuie salvată din el în aceste vremuri pe Pământ?! Dar oare acea fiinţă ar vrea măcar asta?! Câte din treburile lui Dumnezeu sunteţi dispuşi să preluaţi?! [chicoteşte puţin].

Şi amintiţi-vă ce am mai spus în învăţăturile date prin intermediul acestui mesager, că Raiul este o alegere şi mulţi îl văd acum, mulţi îl trăiesc acum. Iadul este tot o alegere, mulţi îl văd acum şi mulţi îl trăiesc acum. Voi alegeţi să vedeţi unul din cele două locuri, ca orice fiinţă divină care alege ceea ce doreşte să vadă. Conştientă sau nu, adormită sau nu, asta înseamnă că nu puteţi face pe toată lumea să vadă Raiul pe care îl vedeţi voi.

Iertaţi-vă “vina” pentru neputinţa asta, pentru că sentimentul de vină este vibraţia – dacă vreţi să o numiţi aşa, în termeni moderni – vina este o emoţie, un concept complet născocit de om, care a creat astfel şi conceptul de păcat. Este conceptul care vă poate face să credeţi şi că sunteţi în iad. Este conceptul care poate face din experienţa umană terestră un infern adevărat. Este conceptul care vă poate împiedica să iertaţi pe deplin toată suferinţa de pe acest Pământ. Este conceptul care vă poate împiedica să vă înţelegeţi deplina plenitudine. Observaţi, vă rog, că nu am spus vindecare, pentru că deja sunteţi întregi, ci am spus “înţelegerea plenitudinii voastre”. »

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
14 noiembrie 2021

Sursa traducerii: yt Truth is Not Convenient/Heaven is a Choice- P15-17 (13 oct. 2021)