<  Pagina index Pamela Aaralyn


Cursul de iubire - Preludiu §7-10

"Un curs de iubire", cu comentariile lui Isus

traducere de Răzvan A. Petre

P.7 Este uşor de imaginat cum Cristosul din voi diferă de ego-ul vostru, dar nu este la fel de uşor de recunoscut cum diferă Cristosul din voi de spirit. Cristosul din voi este acela capabil să înveţe, sub formă umană, ce înseamnă să fii un copil al lui Dumnezeu. Cristosul din voi este acela capabil să facă legătura între cele două lumi. Asta se înţelege prin a doua venire a lui Cristos.

«Există atâtea confuzii şi neînţelegeri, scrieri care au fost ţinute ascunse şi apoi rescrise, dar rescrise în aşa fel încât v-au făcut să credeţi că a doua venire a lui Cristos ar însemna că eu sau o altă fiinţă Cristică ar reveni pe Pământ. Este un lucru comun în toate religiile şi în majoritatea cărţilor mai moderne. Chiar şi Biblia voastră este o carte modernă, prin comparaţie. Ce rostim şi transmitem prin channeling astăzi este o învăţătură modernă şi un text sacru, cu scopul de a vă lămuri ceea ce eu şi toţi maeştrii înălţaţi am vrut să spunem iniţial, când am folosit anumiţi termeni, precum "a doua venire", "înviere", "ispăşire", "păcat", "iertare". Toate aceste cuvinte au fost interpretate greşit. Există o imensă confuzie şi neînţelegere a cuvintelor mele.

Intenţia mea cea mai drăgăstoasă este de a vă împărtăşi prin acest text modern învăţăturile originale sacre şi pline de iubire, care au fost recunoscute de gnosticism şi înainte de acesta. Intenţia mea este doar de a vă ajuta să vă amintiţi ceea ce v-am împărtăşit iniţial ca fiind adevăratele semnificaţii ale iubirii în toate acele învăţături divine, înainte de a fi fost greşit înţelese şi rescrise.»

P.8 Ego-ul este ceea ce aţi creat voi. Cristos este ceea ce a creat Dumnezeu. Ego-ul este extensia a ceea ce credeţi voi că sunteţi. Cristos este extensia a ceea ce este Dumnezeu. Pentru a pune capăt nevoii de a învăţa, trebuie să ştiţi cine sunteţi şi ce înseamnă asta. În timp ce iniţialul “Curs de miracole” a fost un curs pentru inversarea gândirii şi de antrenare a minţii, un curs pentru a evidenţia nebunia crizei de identitate şi pentru a înlătura dominaţia ego-ului, cursul de faţă are scopul de a vă stabili adevărata identitate şi de a pune capăt domniei ego-ului.

«Are loc o dezvăţare şi o demontare a sistemelor de credinţă care au apărut cu peste 4000 de ani în urmă şi care continuă să vă stăpânească şi astăzi. Acesta este sfârşitul acelei frici, al acelei dureri, al acelei cauze a suferinţei. Din nou spun, acest curs nu poate fi “învăţat”. Mintea învaţă, iar Inima ştie.

Dar mai întâi trebuie să omiteţi, să vă dezvăţaţi de ceea ce v-a cauzat atâtea constrângeri, atâta suferinţă, ceea ce v-a separat de adevărata identificare cu Dumnezeu. Şi vom începe astăzi.»

P.9 Sunt încă puţini cei care îndrăznesc să creadă în grandoarea Fiinţei care sunt, puţini cei care nu consideră că ar fi o aroganţă să se gândească la ei înşişi aşa cum îi priveşte Dumnezeu şi nu cum se privesc ei. Asta se întâmplă doar pentru că ego-ul nu a dispărut definitiv. Este just să nu doriţi să slăviţi ego-ul în niciun fel. Ştiţi bine că ego-ul nu poate fi slăvit şi că nici nu trebuie. Cât timp rămâne ego-ul, nu puteţi şti cine sunteţi. Slava i se cuvine doar lui Dumnezeu şi a creaţiilor Sale. Este incontestabil că sunteţi creaţii ale lui Dumnezeu. Prin urmare, vi se cuvine toată slava. Toată slava este a voastră, iar eforturile de a o feri de atingerea ego-ului sunt eroice, dar inutile. Ego-ul nu poate revendica gloria care vă aparţine.

«Caut să vă împărtăşesc un nou înţeles al slavei. Oare plantele şi animalele din lumea voastră se cramponează de asemenea slavă atunci când au preocuparea primitivă obişnuită de a-şi găsi hrana, de a o mânca, de a o împărţi cu familiile lor? Oare animalele şi plantele din această lume se cramponează de slava suferinţei minţii lor? Ei bine, dacă o fac, nu o fac pentru mult timp. Oare animalele şi plantele din această lume se cramponează de durere într-atât, încât să le împiedice să se joace, să se bucure, să găsească ce au nevoie pentru a supravieţui, hrană, apă, parteneri? Ele nu fac asta şi nici nu pot s-o facă. Cauza suferinţei pe care o simţiţi acum este aceea că vă îndoiţi şi vă separaţi tot mai mult de puterea şi libertatea care sunteţi de fapt, continuând să credeţi că nu sunteţi puternici şi că nu sunteţi liberi.»

P.10 Mulţi dintre voi îşi doresc să fie “oameni de rând”, să trăiască o viaţă frumoasă fără a pretinde glorie, fără a avea idei ambiţioase despre ei înşişi. Este posibil să faceţi mult bine fără să recunoaşteţi cine sunteţi, dar în acest caz, este imposibil să fiţi cine sunteţi, iar lumea este făcută pentru cine sunteţi cu adevărat.

«Păstraţi ferm, pentru o clipă, această ultimă propoziţie în inimile voastre împreună cu mine. Voi sunteţi motivul pentru care este creată lumea. Voi sunteţi un scop în sine, voi sunteţi raţiunea pentru care sunteţi aici şi, fără voi, Dumnezeu nu se poate percepe, nu-Şi poate simţi frumuseţea. Voi sunteţi scopul pentru care există lumea.

Prin “oameni de rând” mă refer la acel concept de a renunţa la tine însuţi pentru a urma ceea ce este corect, a face ceea ce trebuie. Însă chiar şi conceptul de “corect” este o definiţie egotică. Dacă deocamdată nu simţi că Tu, în sine, eşti măreţ, este din cauză că te identifici greşit. Te identifici cu mintea, crezi că eşti un corp, te identifici cu promisiunile viitorului sau cu durerea din trecut. Dar tu nu eşti angajamentele tale, nu eşti nici măcar ceea ce numeşti suflet. Eşti chiar mai măreţ, mai grandios şi mai luminos decât atât.»

P.10 Scopul lumii este ca voi să vă recunoaşteţi Sinele şi să vă recunoaşteţi cu toţii ca fraţi şi surori. Dacă v-aţi opri înainte să realizaţi acest lucru, fiindu-vă atât de la îndemână, ar fi o nebunie la fel de mare ca şi credinţa în ego. Întrebaţi-vă ce anume vă opreşte. Oricât de smerită pare a fi această decizie a voastră, arată că încă lăsaţi ca ego-ul să decidă în locul vostru. Aceasta nu este smerenie, ci frică.

«Nu vă opriţi tocmai acum, în cele mai glorioase şi măreţe treziri ale voastre. A fi în slujba altora nu înseamnă sacrificiu. Nu am creat pentru voi reguli cum să iubiţi, nu există nici acum şi nu vor exista niciodată. Dacă doriţi să vedeţi pace şi iubire în lume, trebuie să le vedeţi în fraţii şi surorile voastre, în prietenii şi familia voastră, în toţi oamenii. Nu există nicio regulă dacă mai întâi să te iubeşti pe tine însuţi sau dacă mai întâi să înţelegi anumite lucruri, dacă mai întâi să dărui iubirea sau dacă mai întâi să o primeşti, pentru că, în spirit, nu există timp. Când o faci sau cum o faci este treaba ego-ului, nu a spiritului. Spiritul acţionează întotdeauna în cadrul planului lui Dumnezeu şi al Sursei. Nu vă opriţi acum, în această realizare iluminatoare, intensă şi minunată, a reamintirii Sinelui divin! Lumea este nebună, pentru că cultura ei este nebună. Culturile se schimbă şi dispar, dar voi nu.

Vă iubesc.»

< Sus >

Răzvan A. Petre
2 noiembrie 2021

Sursa traducerii: yt The Cause of Suffering (Identity Crisis)- P7-P10 (11 oct. 2021)