<  Înapoi la Pagina Răzvan Petre


STUDIUL KARMIC vs REGRESIE HIPNOTICĂ în vieţi anterioare

de Răzvan-Alexandru Petre

Care este diferenţa dintre cele două metode de a explora vieţile anterioare: a) Regresia hipnotică şi b) Studiul karmic realizat de Nina Petre? În ambele se accesează subconştientul, dar în modalităţi cu totul diferite. Iată o comparaţie sintetică:

a) Regresia hipnotică b) Studiul karmic realizat de Nina Petre
Cu participarea directă a clientului, solicitându-i puternic psihicul. Fără prezenţa clientului, oferind maximă comoditate, prin email.
De obicei, clientul are viziuni greu de localizat în spaţiu-timp, imprecizie şi ambiguitate. Uneori, rateuri ale şedinţei de hipnoză sau nevoia de mai multe şedinţe pentru a strânge un minimum de date. Descrieri clare ale spaţiului-timp unde se desfăşoară, cu detalii precise ale vieţilor, desfăşurate în curgere cronologică. Clientul poate cere lămuriri suplimentare despre viaţa anterioară studiată.
Utilă în cazuri de fobii sau alte tulburări severe cu o cauză karmică. Util şi în astfel de cazuri, dar mai ales pentru autocunoaştere, revelând un spectru larg de sensibilităţi şi urmări karmice foarte diferite şi neaşteptate.
Clientul trebuie să-şi explice singur legătura dintre mini-filmele trăite şi realitatea prezentă. Psihoterapeutul îl poate asista. Informaţii clare despre influenţa karmică a unei vieţi anterioare asupra vieţii clientului, precum şi avertismente la zi primite de la Spirit.
Folositoare pentru optimizarea eului personal. Folositor atât pentru cunoaşterea de sine şi optimizare, cât şi pentru înţelegerea Sinelui Superior, adică a Spiritului încarnat.
Prin identificare cu amintirea, regresia întăreşte simţul personal, ideea că „eu” am mai trăit alte vieţi - ceea ce nu este adevărat. „Eu” ia naştere doar odată cu acest corp. Desfiinţează ideea că „omul se reîncarnează”. Dimpotrivă, reîncarnările sunt ale Spiritului, care este o instanţă diferită de sufletul-minte. Spiritul este Dumnezeu din om.

< Sus >

Vieţile anterioare şi Impersonalul

În Studiile karmice realizate de Nina Petre clientul constată că multe dintre meritele pe care şi le arogă sau beneficiile care crede că i se cuvin ori de care are "noroc" sunt nişte efecte ale vieţii altor oameni din timpuri şi spaţii geografice îndepărtate. De asemenea, defectele de care se crede răspunzător sau ghinioanele sunt cauzate de alţi oameni din trecutul karmic al Spiritului. Viaţa curge de la sine de-a lungul veacurilor, într-un mod ordonat de o Inteligenţă superioară.

Studiul karmic al doamnei Nina Petre ne poate ajuta să înţelegem că suntem, în mare parte, un produs al trecutului impersonal. Totodată, faptele noastre contează prin aportul adus evoluţiei Spiritului divin lăuntric;  alimentăm un viitor impersonal. Persoana noastră are valoare în special raportată la Spiritul etern şi impersonal. Această înţelegere ne scade în mod natural simţul importanţei de sine sau orgoliul personal, care este tocmai cel ce ne ţine departe de Dumnezeire sau Impersonal.

Desigur, pentru aceasta trebuie să reflectăm la înţelesurile legăturilor cu vieţile anterioare şi să intuim intenţiile Spiritului nostru, care trece dintr-o încarnare la alta pentru a-şi desăvârşi anumite aspecte psihice, morale, spirituale. Structura Spiritului este foarte diferită de cea umană, astfel că este dificil să-L putem înţelege, dar măcar o sclipire din năzuinţele sale ne sunt revelate de Studiul vieţilor anterioare realizat de Nina Petre.

Asemenea informaţii detaliate, ordonate şi uşor disponibile sunt foarte rar de găsit în lume. Nu se compară cu informaţiile trunchiate şi năucitoare ce pot fi trăite într-o şedinţă de hipnoză. De altfel, hipnoza este profund subiectivă: în sesiuni diferite se pot afla lucruri contradictorii, care nu duc nicăieri. Acest lucru depinde mult de calitatea subconştientului şi de învestitura spirituală a hipnoterapeuţilor; nu toţi fac distincţia între eu/ego şi Sine Superior/Spirit.

< Sus >

La intersecţia destinelor

intersectia destinelor
Fig. Destinul omului este reuniunea destinului Spiritual cu destinul Corporal

Legenda:

Cercul verde este destinul dorit de Spirit, creat din intenţiile de evoluţie şi karma spiritului.

Cercul roşu este destinul Corpului, programat automat (include şi karma de neam).

Când se formează un embrion uman, apare automat o programare a viitorului corp uman. Multe spirite se perindă în jurul acestuia, comparând programarea corpului cu propriile intenţii de evoluţie şi de ardere a karmei. Se va încarna spiritul care găseşte o maximă compatibilitate cu destinul acelui corp. Când sunt mai mulţi competitori, cel mai puternic şi mai evoluat câştigă locul în burtica mamei.

Spiritul şi corpul (mai exact, corpul-minte) vor încerca să se ajusteze reciproc. Spiritul va încerca fie să se adapteze la condiţiile vieţii fizice neprevăzute sau nedorite de el (C), fie să schimbe realitatea conform propriilor planuri (S). În acest ultim caz, corpul-minte va fi supus presiunii de a ieşi din comoditatea programării anterioare.

În concluzie, destinul omului este reuniunea dintre destinul spiritual şi destinul corporal (ambele cercuri).

< Sus >

Răzvan A. Petre
  5 mai 2020


Alte articole ale aceluiaşi autor despre Studiul karmic:

COMENTARII LA STUDIILE KARMICE ALE NINEI PETRE - 2018

STUDIUL REÎNCARNĂRILOR - IMPRESII DE LECTURĂ (versiune .doc) - 2011