<  Înapoi la Pagina de REIKI


INDICAŢII REIKI DE LA SPIRITUL LUI MIKAO USUI

Despre REIKI gradul I (tratamentul prin punerea mâinilor)

MESAJ DE LA MIKAO USUI PENTRU REIKIŞTII DE AZI

Despre REIKI gradul II (practica parapsihologică)

 

INDICAŢII REIKI DE LA SPIRITUL LUI MIKAO USUI

Este bine cunoscută reticenţa japonezilor de a dezvălui occidentalilor secretele lor. Cu greu a ajuns la noi şi sistemul REIKI, alterat, desigur, de filiera transmiterii orale a învăţăturilor tradiţionale şi de multiplele adaptări. Totuşi, esenţa s-a păstrat intactă, pentru că ea constă în acordajul Reiki, primit în cadrul unei ceremonii spirituale. Pentru a recupera informaţiile extrem de preţioase pe care fondatorul REIKI-ului, MIKAO USUI, le-a dezvăluit numai câtorva discipoli apropiaţi, am contactat telepatic spiritul acestui mare înţelept şi binefăcător al omenirii. Reproduc aici răspunsurile sale la întrebările mele.

NINA PETRE


Mikao Usui (1865-1926)

a) Despre REIKI gradul I (tratamentul prin punerea mâinilor)

Între energia corpului uman-animal şi Energia Universală Luminoasă, numită REIKI, există o deosebire esenţială.

Energia Universală Luminoasă vine de la Sursa Supremă Infinită, numită DUMNEZEU, este curată, nepoluată şi nepericuloasă, este binefăcătoare oricui, oricând şi oriunde.

Energia emisă de corpurile umane, animale, vegetale şi minerale este impură pentru că ele stau lângă suprafaţa Pământului, trăgând de la acesta emisiile nocive ce vin de pretutindeni. Ele sunt dotate cu magnetismul specific solului terestru, devenind şi ele surse de emisie sau absorbţie magnetică. Astfel, este uşor de înţeles de ce majoritatea oamenilor au corpul bolnav, energia murdară, putredă, emisia energetică distorsionată, aura pătată, asimetrică, la unii chiar cu uşoare perforaţii. Deducem că nici celelalte fiinţe de pe Pământ, sau obiectele, nu pot fi pure în cel mai înalt grad. Este necesară, aşadar, o Putere însufleţitoare pentru toţi şi toate, care să menţină viaţa şi să cureţe, pe cât posibil, ceea ce este murdar pe Pământ şi în Univers. Aceasta este Energia Universală Luminoasă REIKI.

Energia Universală vine din Cosmos şi străbate pe toată lumea, dar unii o receptează mai mult, iar alţii, mai puţin. Cei care au blocaje energetice în corpul lor sunt prea puţin permeabili la acţiunea Energiei Universale.

< sus >

TRATAMENTUL REIKI

1. Palmele se aplică întotdeauna direct pe bolnav, nu deasupra lui. Dacă pielea transpiră sau este bolnavă, se foloseşte îmbrăcămintea sa sau bucăţi de pânză ori şerveţele. Ţinând mâinile la distanţă, pielea se încălzeşte, dar aceea nu este adevărata terapie REIKI. REIKI înseamnă vindecare cu mâinile prin atingerea directă a pielii sau a hainelor pacientului. Cei care tratează cu mâinile depărtate de corp fac o transmitere incompletă a energiei universale REIKI ce emană din mâinile lor.

< sus >

2. Când testezi bolnavul, fii atent la semnalele emisiei sale energetice, care pot fi înşelătoare pentru diverse simptome. De exemplu, poţi simţi înţepături în caz de infecţii, suprasolicitare nervoasă, reumatism, boli de inimă şi toate bolile unde este vorba de o supraaglomerare a celulei umane cu energie malefică. Vei trimite bolnavul la medic înainte de a începe tratamentul pentru a-i stabili diagnosticul. Este bine ca el să-şi facă analize complete înainte de a începe terapia REIKI.

Să fii cu grijă când simţi o răceală ca de gheaţă, căci acolo este un focar de infecţie acută, ce degenerează în cancer. Nu interveni acolo cu REIKI, pentru că încălzirea locului înseamnă amplificarea numărului de celule bolnave şi extinderea bolii. Bolnavii de cancer vor fi trimişi la medicul specialist. Numai după dispariţia tumorii canceroase reikistul poate interveni pentru ameliorarea sănătăţii.

< sus >

3. Nu ai voie să intervii la : cancer, declanşat şi observat pe cale medicală ; hepatită cronică sau acută ; tuberculoză de toate formele ; rinitele alergice rebele la orice tratament ; tumori cerebrale ; afecţiuni maligne ; inima care a avut preinfarct sau infarct miocardic ; candidoze ; infecţii cu stafilococ ; sifilis în orice stadiu ; boli de piele transmisibile. Nu vei reuşi să vindeci SIDA. Fereşte-te de bolile virale, căci te poţi îmbolnăvi şi nu le poţi trata ! Lasă-le să se vindece şi apoi vei interveni pentru restabilirea sănătăţii.

< sus >

4. Prin terapia REIKI se pot vindeca : bolile de inimă, dacă n-au existat manifestări de preinfarct sau infarct ; boli de piele necontagioase ; orice fel de boli de nervi, cu excepţia alcoolismului cronic ; tumorile necanceroase pot fi foarte bine vindecate prin REIKI corect aplicat ; toate bolile digestive ; toate bolile ginecologice, în afară de cele canceroase şi cele contagioase ; toate formele de reumatism ; dereglări circulatorii neprovocate de infarct ; toate bolile de ochi, în afara celor contagioase ; se restabileşte activitatea întregului sistem endocrin ; bolile psihice ca astenia nervoasă, schizofrenia şi paranoia în faza incipientă ; foarte bine reacţionează sindroamele neuro-vegetative.

Nu vei putea trata alcoolicii ! Pe toată durata efectuării tratamentului, pacienţii nu vor consuma nici o picătură de alcool. Alte contraindicaţii alimentare nu sunt.

< sus >

5. Terapeutul stabileşte numărul de şedinţe necesar după gravitatea bolii şi reacţia pacientului. În mod normal, este indicată o şedinţă la 2 zile. Şedinţele zilnice sunt foarte eficiente şi se vor face când este posibil.

La bolile de piele se fac atâtea şedinţe până când vor dispare erupţiile şi apoi încă 1-2 şedinţe, pentru uscarea cicatricelor.

La bolile digestive, numărul este variabil după gravitatea bolii, vechimea ei şi reacţia organismului. Şedinţele vor dura până la dispariţia simptomelor.

Bolile de nervi şi cele psihice se tratează mult mai greu decât cele organice. Chiar dacă pacientul se simte mai bine sub tratament, după încetarea sa manifestările patologice pot reîncepe. Nu sunt suficiente 10 şedinţe, ci sunt necesare cel puţin 15-20 şedinţe, din 2 în 2 zile. Se face pauză 1-2 luni şi se recheamă pacientul pentru o nouă serie de şedinţe.

În cazul nodulilor, se fac atâtea şedinţe până când aceştia se retrag. Evoluţia bolii se opreşte sub tratament şi stagnează la încetarea lui, dar boala nu dispare decât continuând tratamentul până la retragerea nodulilor.

Bolile de ochi se tratează foarte greu, iar reacţia pacientului diferă de la caz la caz. Se va insista asupra locului bolnav până la vindecarea afecţiunii.

< sus >

6. Fiecare şedinţă va începe cu poziţile pentru cap. Dacă nu este absolut necesar, se vor elimina cele pentru ochi şi gât.

În orice afecţiune se aplică palmele pe locul bolnav sau dureros, se ţin 15-45 minute în acelaşi loc, în funcţie de gravitatea afecţiunii şi de puterea vindecătorului.

Şedinţa se încheie cu o nouă aplicare a mâinilor pe creştet şi la ceafă, pentru echilibrarea nervoasă a bolnavului.

Se va folosi simbolul CHO KU REI la început şi la sfârşit, de câte 3 ori. Este util şi semnul crucii deasupra capului pentru închiderea din punct de vedere energetic a chakrei superioare, pentru ca omul să nu fie prea receptiv la orice influenţă exterioară.

< sus >

7. Îngrijirea reikistului

Este contraindicată aplicarea palmelor pe o rană sau o zonă infectată. În acest caz, se va acoperi zona cu o pânză sau hârtie, iar imediat după tratament, mâinile se vor spăla cu apă şi săpun.

Este contraindicată efectuarea tratamentului când vindecătorul este foarte răcit sau are o criză dureroasă de altă natură. Simptomele sale pot trece la pacient.

Este obligatoriu auto-tratamentul zilnic, câte 2 minute pentru fiecare aplicare pe zonele principale ale corpului.

Nu se impune un anumit regim de viaţă, însă se impune restricţia asupra consumului de alcool. Se poate bea cafea sau ceai tare, dar nu în exces. Dacă reikistul simte nevoia de carne, poate să o consume, căci la el digestia este foarte intensă şi reziduurile alimentare nu mai sunt toxice (se produce o auto-purificare a tuturor resturilor eliminate de organism).

Se impune o viaţă sexuală normală, fără excese sau abstinenţă prelungită care ar deregla sistemul energetic al vindecătorului, cu repercusiuni asupra mentalului pacientului.

Dacă terapeutul consumă carne, peşte, fructe de mare, se impun anumite zile de post alimentar, pe care le alege fiecare după cum simte nevoia.

< sus >

8. Utilizarea cristalelor este o întreagă ştiinţă, care necesită un studiu îndelungat cu maeştri competenţi. Utilizarea incorectă poate fi dăunătoare sau ineficientă.

În terapia REIKI, utilizarea cristalelor este foarte benefică dacă este aplicată cu ştiinţă, conform cu calitatea cristalelor deţinute de terapeut. Astfel, cristalul cu un vârf se orientează spre cap sau picioare, în funcţie de scop. Când se tratează zona superioară, vârful se ţine în sus, iar când se tratează zona inferioară, vârful se ţine în jos. Partea superioară a corpului este foarte sensibilă şi emană în aer energii nocive. Partea de jos necesită un ajutor suplimentar de la cristal, pentru eliminarea energiilor către sol. Eliminarea lor este contracarată de emanaţia energiilor telurice de jos în sus. De aceea, bolile din partea de jos se vindecă mult mai greu decât cele de sus.

Când zona de lucru este restrânsă, fiind necesară o mare cantitate de energie focalizată prin mână, se aplică palma dreaptă pe locul bolnav, iar în stânga, un cristal cu vârful în sus, pentru intensificarea captării energiei universale REIKI.

< sus >

9. Prin acordajul făcut de un maestru bun, ambele mâini ale vindecătorului transmit energia către pacient. Există oameni cu aura extrem de receptivă la stimulii exteriori. La aceştia, mâna stângă captează în permanenţă informaţii din mediul înconjurător. Chiar dacă ei sunt vindecători REIKI şi cu toate că mâna stângă transmite energie, totuşi, atunci când mâna stângă se apropie de o fiinţă vie sau neînsufleţită, ea rămâne la fel de sensibilă ca la cei care nu au primit acordajul REIKI. Acesta este un neajuns în unele privinţe, mai ales când tratează oameni deosebit de dornici de vindecare, cărora le este foarte uşor să-şi împrăştie în exterior energia murdară ce o au pe dinăuntru.

Unor astfel de vindecători, foarte sensibili la detectarea bolilor, le este strict interzis să-şi propună testarea biocâmpului bolnavului cu mâna stângă. Ei vor apropia pentru detecţie doar mâna dreaptă, iar cea stângă va fi ţinută pe lângă corp, cu degetele spre sol. Există foarte multe cazuri de vindecători care s-au îmbolnăvit de bolile pacientului tocmai din această cauză prezentată mai sus.

< sus >

 

MESAJ DE LA MIKAO USUI PENTRU REIKIŞTII DE AZI

„Aş vrea să le transmit deţinătorilor de cunoştinţe REIKI, linia MIKAO USUI, dorinţa mea arzătoare ca ei să respecte următoarele indicaţii :

Să fie cinstiţi, corecţi, oneşti cu ei înşişi şi cu ceilalţi care merită, ştiind că mintea lor este deja educată spre atingerea scopurilor propuse. Să nu şi-o folosească în mod egoist pentru a aduce durerea şi nenorocirile în jurul lor.

Aşa cum am spus, cele trei simboluri de bază acţionează în mod pozitiv spre binele tuturor, într-un spaţiu nelimitat şi pe durate nelimitate de timp. Cine va încerca să le folosească pentru manevrarea semenilor, cu scopul declanşării unor războaie, acţiuni teroriste, epidemii care să decimeze mase de fiinţe, acela va avea de suportat consecinţe groaznice, pentru că el va fi prima victimă, într-un fel sau altul.

Să nu încerce nimeni să le divulge unor persoane care nu au o minimă iniţiere în doctrina REIKI. Acele persoane care vor folosi cele trei simboluri fără prea multă ştiinţă şi practică în utilizarea lor, pot provoca dezastre umane şi naturale şi pot ajunge la autodistrugerea propriei fiinţe.

Doresc din partea practicienilor de REIKI de pretutindeni multă discreţie, prudenţă şi puritate sufletească. Nu încercaţi, dragii mei, să vă rezolvaţi problemele prin metoda REIKI, dacă aceste rezolvări pot aduce nenorocire altora !

Vă doresc tuturor, dragii mei de pretutindeni, multă deschidere spre evoluţia sufletească şi spirituală !

Al vostru,

MIKAO USUI, sfântul care vă veghează şi vă sfătuieşte de bine"

Nota bene : Spiritul lui MIKAO USUI nu se va mai încarna niciodată pentru că a trecut în lumea sfinţilor. Este pomenit de către japonezi ca fiind un Sfânt între sfinţi şi se discută trecerea lui printre zeităţile tradiţionale ale Japoniei.

< sus >

b) Despre REIKI gradul II (practica parapsihologică)

1. ENERGIA REIKI

Energia Universală de tip REIKI este cea pe care o folosim noi spre binele omenirii, deci a semenilor noştri. Cu ajutorul ei vrem să înfrumuseţăm natura şi să curăţim oamenii de relele pe care le gândesc şi le fac. A folosi această energie în scopuri murdare, egoiste şi agresive, este un non-sens. Ea nu va acţiona în scop distructiv şi efectele se vor întoarce împotriva emiţătorului, pentru a-l pedepsi şi a-l purifica pe acesta.

Persoanele răuvoitoare, cu intenţii de dominare sau distrugere, extrag din energia emisă de planetele universului în care ne aflăm partea impură a acesteia, care li se potriveşte lor. Există anumite corpuri cereşti şi anumite fiinţe în univers care sunt purtătoarele şi emiţătoarele unei energii opuse Energiei Universale REIKI. Acest lucru este normal, dacă acceptăm ideea contradicţiei eterne existente în univers. De altfel, cei aflaţi în tabăra opusă nouă ne consideră ei pe noi că suntem răi, egoişti, însetaţi de a acapara lumea. Dar punctele de vedere şi acţiunile opuse au marele rol de a scoate adevărul la lumină. Fără această luptă permanentă dintre aceste două tabere antagoniste, echilibrul din univers n-ar exista şi ceva s-ar prăbuşi ireparabil.

< sus >

2.  CELE TREI SIMBOLURI

Când foloseşti cele trei simboluri de bază, îţi declanşezi singur şi automat trapa de intrare a Energiei Universale prin creştet, iar după ce ai început s-o recepţionezi, o focalizezi în creier şi o transmiţi mai departe, spre binele tău sau al altora.

Prin HEN SHI ZEI SHO NEN îţi extinzi efectul lui CHO KI REI (sau Cho Ku Rei, cum îi spuneţi voi) oriunde doreşti şi pentru orice durată. Totul depinde de ceea ce îţi pui în gând înainte de folosirea codificării. Practic, îţi propui să realizei cutare lucru, apoi faci CHO KI REI şi HEN SHI ZEI SHO NEN, sau CHO KI REI şi SEI HEI KI, sau CHO KI REI şi alte simboluri secundare. În continuare, vei începe să tratezi bolnavul, sau vei aştepta efectul acţiunii tale declanşatoare de reuşită.

Rolul celor trei simboluri REIKI de bază este următorul :

CHO KI REI - declanşează şi amplifică emisia energetică a fiinţei tale.

HEN SHI ZEI SHO NEN - asigură şi protejează emisia ta informaţională.

SEI HEI KI - protejează psihicul uman în situaţii de pericol.

HEN SHI ZEI SHO NEN înlătură impurităţile ce pot diminua emisia telepatică a subiectului şi îl protejează pe acesta de atacurile malefice din jur. Când pronunţi HEN SHI ZEI SHO NEN tu însuţi devii un focar de emisie energetică pură. Este bine să-l foloseşti după CHO KI REI. Fără CHO KI REI, comparaţia mea se referă ca la o fiinţă fără cap. Sau este ca şi cum capul tău ar încerca să trimită nişte gânduri care încă n-au apărut.

Dacă foloseşti unul, două sau cele trei simboluri principale de REIKI fără să-ţi propui o intenţie, ele n-au nici un efect, decât o oarecare mărire a cantităţii de energie emisă de corpul tău. Este ca atunci când vrei să faci o mişcare cu corpul tău, dar nu ştii în care direcţie şi cu care organ să o execuţi.

< sus >

3.   CODIFICAREA TELEPATICĂ

Când vrei să transmiţi ceva cuiva, tu eşti cel care emite fascicolul telepatic-informaţional sau întrebările la care doreşti răspuns. Dacă altcineva îţi declanşează emisia telepatică în mod voluntar sau involuntar pentru tine, atunci celălalt este emiţătorul care te transformă într-un receptor al intenţiilor sale, şi apoi, într-un emiţător al propriilor tale informaţii.

A codifica o emisie telepatică înseamnă a-ţi propune să obţii ceva de undeva, de la o persoană sau un grup de persoane, de la un fenomen natural, pe o durată de timp limitată sau nelimitată, în condiţiile impuse de tine şi corespunzător intenţiilor ce le ai.

În practică, este un lucru simplu. Îţi stabileşti gândul semnificativ pentru tine, care conţine intenţia ta pentru perioada imediat următoare. După aceea, foloseşti simbolurile, pe care le alegi conform intenţiilor tale. Chiar şi atunci când vrei să rezolvi o problemă din prezent sau din trecut, acţionezi cu gândul tot în viitor. Astfel, poţi să-ţi clarifici anumite situaţii de viaţă, poţi să-ţi netezeşti calea spre anumite realizări, poţi să-ţi trimiţi în viitor energia necesară rezolvării în bune condiţii a unor situaţii prevăzute de tine, poţi să ştergi din subconştientul tău sau al altora urmele impresiilor din anii trecuţi sau din vieţile anterioare.

În ceea ce priveşte durata codificată a emisiei tale telepatice, aceasta depinde de tehnica de lucru. Dacă vrei ca acţiunea ta să dureze o perioadă nelimitată, atunci asta îţi propui. În caz contrar, îţi vei programa acţiunea pe o durată limitată de timp.

< sus >

4.   DAI KO MYO

Expresia DAI KO MYO a parvenit pe cale orală, de-a lungul timpului suferind mai multe modificări de pronunţie şi transcripţie grafică. Ceea ce pronunţi tu, este o formă uşor occidentalizată, încercându-se apropierea pronunţiei sale de transcripţia latină şi americană. Corect ar fi să se pronunţe DAI KI MAYO, ceea ce înseamnă în limba japoneză veche "RAZA SOARELUI NE ÎNCĂLZEŞTE ŞI NE DĂ VIAŢĂ". Pronunţând acest simbol extrem de puternic, un maestru cu o anumită intenţie îşi transformă mintea într-un focar de emisie energetică cuadri-dimensională, putând acţiona atât în plan fizic, cât şi în plan mental. Este un simbol cu rol de emiţător şi receptor energetic, purtând un mesaj iniţiat de maestru cu un anumit scop şi o direcţie bine stabilită. Acest simbol însoţeşte de obicei toate simbolurile folosite de maeştrii în disciplina REIKI. Utilizarea lui se face de obicei prin tehnica mentală a emiterii de unde purtătoare de informaţie către un obiectiv anume, pentru a se amplifica scopul proiectat de către maestru.

Simbolul nu se va folosi niciodată la începutul emisiei telepatice. Întâi, maestrul îşi va formula intenţia acţiunii sale energetice. Apoi, când tehnica de lucru şi scopul sunt foarte bine precizate, el îşi va începe acţiunea asupra unui subiect fizic, sau unui fenomen, cu simbolul CHO KI REI. Acesta are rolul de a declanşa influenţa telepatică şi energetică a maestrului sau specialistului REIKI, şi de a amplifica starea energetică a corpului său. După CHO KI REI se va folosi următorul simbol, cel care defineşte şi însoţeşte acţiunea propusă. Un maestru cunoaşte mai multe astfel de simboluri, corespunzând scopurilor sale asupra subiectului. Şi abia în final se va folosi codificarea DAI KI MAYO (sau DO KI MAYO).

< sus >

5.   HEN SHI ZEI SHO NEN

Simbolul HEN SHI ZEI SHO NEN are mai multe scopuri utilitare :

Avem în vedere faptul că orice acţiune telepatică, intenţionată şi de bună calitate, este supusă din start unui bruiaj exterior, ce se exercită aproape instantaneu cu lansarea informaţiei în spaţiu. Este un bruiaj ce încearcă să contracareze emisia respectivă, fiind încadrat perfect în Legea acţiunilor contrare din univers. Dacă nu ar exista această Lege, nici o acţiune din partea fiinţelor şi nefiinţelor nu ar mai putea fi stăvilită şi explozia universală s-ar produce instantaneu.

Simbolul HEN SHI ZEI SHO NEN se utilizează obligatoriu ori de câte ori dorim să obţinem un efect al dorinţelor noastre în timp şi spaţiu. El este liantul ce asigură legătura între ţintă şi emiţătorul din creierul nostru şi, totodată, este paznicul ce însoţeşte informaţia lansată de raza noastră energetică în călătoria sa spaţială.

< sus >

6.   ŞTIINŢA MAEŞTRILOR REIKI

Atunci când maestrul REIKI vrea să-şi condiţioneze anumite situaţii conform dorinţei sale, trimiţând-o în univers şi fixându-şi o anumită depărtare, unul sau mai mulţi subiecţi şi o durată de timp, el va folosi pentru efect maxim cele trei simboluri de codificare energetică : CHO KI REI, HEN SHI ZEI SHO NEN şi DAI KI MAYO. În funcţie de gradul de iniţiere, fiecare practicant face cât poate, dar un om ajuns la nivelul de maestru REIKI trebuie să le stăpânească pe toate trei. El va şti să formuleze foarte clar obiectivul, durata, şi-şi va stabili ţinta după dorinţă. Îşi poate propune ca acţiunea sa telepatică să dureze o perioadă limitată sau nelimitată, îşi poate trimite fascicolul telepatic-informaţional pentru anularea unor situaţii penibile din trecutul său sau al altora, pentru reorganizarea situaţiei prezente sau pentru facilitarea reuşitei unor prezumptive situaţii din viitor.

Aceste trei simboluri au rolul de a dezvolta emisia telepatică a specialistului sau maestrului REIKI, care, cu timpul, în urma utilizării lor, va atinge cu mintea sa culmi nebănuite. Din aceste motive, un specialist sau maestru REIKI nu trebuie să transmită oricui aceste mari secrete ale sale, deoarece acela trebuie să ducă o viaţă nobilă şi să aibă intenţii nobile. Dacă aceste secrete vor ajunge în mâinile unor detractori, atunci se pot întâmpla mai multe incidente:

 

Secretul practicilor REIKI trebuie să fie bine păstrat. Se impune verificarea strictă a celor ce urmează a fi iniţiaţi. Selectarea candidatului trebuie să fie făcută pe mai multe căi:

Aş mai vrea să adaug că, în privinţa practicilor REIKI, abia unul din zece candidaţi ce au primit iniţierea reuşeşte să devină bun specialist şi, de obicei, abia unul din o mie devine un maestru adevărat. Sunt prea puţine excepţii de la această regulă. Selecţia naturală o face timpul şi spaţiul. Fiecare îşi va dovedi utilitatea şi puterea prin rezultatul practicilor sale secrete.

 MIKAO USUI

Anul 1998

< sus >

 

Consiliere parapsihologică în probleme de viaţă

Clarvăzător NINA PETRE


Înregistrări video cu doamna prof. Nina Petre

< sus >

<  Înapoi la Pagina de REIKI