<  Înapoi la Pagina de EDUCAŢIE PRIN PARANORMAL


CUGETĂRI 2020- 2021

Autor: NINA PETRE

IMPRESII LA ZI

Mai 2021

MESAJ: Eu m-am vaccinat. Vaccinaţi-vă şi voi, spre binele vostru şi al ţării noastre!

 


Octombrie 2020

 

ATLANTIDA

În mod evident, orice reclamaţie este cu dus-întors, mai ales la noi în ţară, unde mafiile de tot felul îi sufoca pe oamenii cumsecade. Sinceritatea şi buna-credinţă sunt puse la zid, ca nişte trăsături de caracter ce nu mai corespund vremurilor actuale. Cine se adaptează noilor condiţii sociale începe să o ducă mai bine cu banii şi relaţiile ajutătoare. Dar totul este cu dus-întors, adică orice atitudine curajoasă are un preţ neaşteptat. Fiecare om trăieşte şi acţionează conform firii şi caracterului său, la care se adaugă autoeducaţia şi educaţia primită de la părinţi. Nu pot fi toţi oamenii mafioţi, perverşi, escroci şi grobieni. Dar pentru că astfel de indivizi sunt din ce în ce mai mulţi, fiinţele oneste şi paşnice se simt sufocate în propria existenţă.

Când văd şi aud oamenii agitându-se din cauza pandemiei, îmi vine în minte un cuvânt ajuns celebru: Atlantida! Acesta reprezintă simbolul istoric al autodistrugerii unei puternice civilizaţii umane. Vrem, nu vrem, soarta Atlantidei ne pândeşte la fiecare colţ de stradă. Pandemia aceasta a căzut pe capetele noastre exact la timp, când ceasul necruţător al viitorului a sunat deşteptarea. Avem de ales între două alternative: ori trăim suportând totul, ori murim în grabă, lăsându-ne suferinţa pe seama urmaşilor. Dacă apelăm la filosofia de viaţă a poporului nostru, spunem cu seninătate: Fiecare suflet pleacă „dincolo” când vrea Dumnezeu! Vrem, nu vrem, trăim în continuare, până când Cel de Sus va suna clopoţelul plecării în altă lume.

< Sus >

August 2020

 

Încă mai există oameni pasionaţi de Reiki tradiţional, lucru excepţional în aceste vremuri, când mai toată lumea este preocupată intens de problemele vieţii de zi cu zi. Reki ne foloseşte la asigurarea stării de sănătate în limitele normalităţii, dar şi la menţinerea unei activităţi intense a creierului nostru. Omul care practică Reiki şi crede în binefacerile acestui sistem terapeutic are, în mod evident, o minte isteaţă şi o iniţiativă în acţiuni uşor de remarcat.

Mai există ceva important de semnalat: Reiki tradiţional acţionează asupra fiinţei umane prin energie universală, iar aceasta nu are nicio legătură cu banii. Nu are rost să folosiţi practicile Reiki pentru a vă favoriza câştiguri băneşti sau cu scop de manipulare a conştiinţelor umane. Energia universală vine de la Dumnezeu, iar ea este atât de pură, încât nu poate să satisfacă interesele pragmatice şi egoiste ale unor indivizi care sunt în stare de orice pentru a ajunge mai puternici decât alţii.

< Sus >

gri

- Mulţi oameni ar vrea să fie vindecători, dar puţini ajung să practice o astfel de meserie. Care este cheia succesului? Sa aibă în suflet bunătatea lui Dumnezeu!

- Astrologul are nevoie de clarviziune ca de aer. Se plafonează doar făcând calcule şi interpretând rezultatele "cum scrie la carte". Marii astrologi ai lumii sunt foarte buni clarvăzători.

- Pandemia aceasta şi cele care vor mai veni au rolul ticălos de a le demonstra oamenilor că nu pot fi mai puternici decât natura. În astfel de condiţii, medicii au nevoie de ajutorul celor care practică terapiile alternative. Cu virus sau fără virus, cei aflaţi în suferinţă pot fi trataţi şi prin metodele Medicinii tradiţionale. Acestea sunt vechi de milenii şi nu vor dispărea atâta timp cât vor trăi oameni pe Pământ.

< Sus >

fu

- Nişte infractori celebri, fugiţi peste hotare de teama puşcăriei, sponsorizează mercenarii din mass-media românească să îşi compromită ţara şi poporul.

- Nu este curajos cel care umblă fără mască, sfidând bunul-simţ şi recomandările medicilor. Este mai curând un individ care aşteaptă bani ca să o facă pe grozavul.

- Cei care fac demonstraţii împotriva măsurilor de protecţie anti-Covid mai bine s-ar lua de piept cu nebunul de virus şi l-ar alunga din ţară. Vorbele unora sunt mari cât casa, dar faptele bune care sunt? Prea multă inconştienţă şi prea puţină clarviziune!

- Se ştie că firmele serioase îşi obligă angajaţii să poarte mască. Aşa, fraţilor, daţi-le tuturor un bun exemplu! Cu toţii, de la vlădică până la opincă, să ne ferim de virusul acesta, care face porcării peste tot pe unde poposeşte!

< Sus >

or

- Trecutul nu iartă pe nimeni. El răbufneşte când omul crede că i-au fost uitate toate greşelile.

- Pandemia aceasta le demonstrează tuturor că viaţa este mai scumpă decât orice.

- Istoria omenirii se răsuceşte ca o maşină de tocat suflete.

- Unde nu sunt bombe, pocnesc aragazele.

- Viaţa merge înainte, dar cu prea multe sacrificii umane.

- Politica e tocmai bună să dezbine popoarele. Armonia universală nu există.

- Cu cât ştiinţa avansează mai mult, cu atât viaţa devine mai nesigură.

- Se poate ascunde ceva pe lumea aceasta? Mai nimic.

- Moartea "bună" a ajuns un vis frumos, dar greu de ajuns la el. În aceste vremuri, omul moare de boală, de accident ori de răutatea altora.

< Sus >

 

- Reţelele de socializare, adică de spionaj multiplu, stimulează prostia, agresivitatea şi setea de răzbunare, transformând oamenii, deseori, în duşmanii propriilor fiinţe.

- Am fost întrebată de la ce înălţime privesc oamenii. Răspunsul meu este că privesc oamenii în profunzimea istorică a fiinţei lor.

- Persoanele care dovedesc o cultură istorică deosebită sunt adesea împroşcate cu invective, denigratorii afirmând că dumnealor şi-au învăţat "textele" din cărţile şcolare.

- Prea mult se vorbeşte la telefon, zi şi noapte, oră de oră, secretele vieţii fiind aruncate aiurea, în aer. Mai au timp oamenii să şi gândească?!

- Unii, răuvoitori şi inconştienţi, strigă sus şi tare că în România nu există niciun coronavirus. Aceştia nu ştiu ce vorbesc. Spitalul de lângă blocul nostru a fost rezervat pentru bolnavii de Covid-19. De atunci, urlă ambulanţele zi şi noapte, ziua atingând performanţe, adică una sau două pe minut. Costumele de cosmonauţi ale şoferilor şi medicilor sunt de-a dreptul înfricoşătoare.

- Nu e pace sub maslini.

- Microbul mic răstoarnă lumea mare.

- Unii cred că natura înseamnă doar ce vedem cu ochii.

- Un clarvăzător care afirmă lucruri grave este făcut şarlatan.

- De dragul politicii, se calcă pe cadavre.

- Pacea veşnică nu există. Şi în Cosmos pocneşte mereu câte ceva.

- Oamenii obosiţi vor să plece la "odihnă". Atâta doar, că "dincolo" vor munci mai mult decât pe Pământ.

< Sus >


IMPORTANŢA CUNOAŞTERII VIEŢILOR ANTERIOARE

Multă lume se întreabă cu mirare la ce ne trebuie să cunoaştem vieţile anterioare. Puţini oameni înţeleg că încarnările sucesive le aparţin spiritelor, nu oamenilor. Spiritele se reîncarnează în trupuri umane, secol după secol, mai des sau mai rar. Nu este corect a se spune că: "Am fost boier, prinţesă, negustor, savant etc.", dar ce să mai facem dacă forma aceasta de exprimare abuzivă se foloseşte cam peste tot unde se discută despre reîncarnare!? Unii obişnuiesc să spună: "Eu sunt un spirit evoluat şi puternic, am construit castele, am purtat războaie victorioase, am luat mulţi prizonieri, am avut nenumăraţi sclavi..." O astfel de convingere naivă poate să provoace dispreţul celor din jur şi bănuiala că ar fi vorba despre o boală psihică.

Antecesorii spirituali (încarnările anterioare ale spiritului) reprezintă strămoşii fiecărui om pe linie de spirit. Ei nu sunt "clonele" omului de astăzi sau de ieri.

Cei care au norocul să cunoască măcar o parte din vieţile anterioare ale propriului spirit îşi pot da seama ce greşeli şi ce fapte bune au făcut strămoşii lor spirituali, acei oameni care au trăit în vremuri de mult apuse. Dacă meditează profund la vieţile acelor fiinţe, reuşesc să înţeleagă că nu trebuie să repete greşelile lor. Dimpotrivă, le revine misiunea spirituală de a corecta, atât cât le este cu putinţă, faptele din trecut pe care le dezaprobă.

Mai mult chiar, omul de astăzi, care posedă o inteligenţă superioară, adaptată condiţiilor actuale de viaţă, este capabil să îşi făurească traiul pe placul său bazându-se pe fapte bune şi pe respectul faţă de semeni. Viaţa nu este uşoară pentru nimeni. Fiecare trece prin necazuri şi bucurii, prin perioade fericite sau nefericite. Din acest motiv, nimeni nu trebuie să aibă convingerea că va reuşi să îşi construiască o viaţă plină numai de bucurii şi lipsită de suferinţe, ca şi cum ar trăi în "Grădina Raiului".

Nici cei care se gândesc numai la rele, aşa-zişii "prăpăstioşi", nu au dreptate întru totul, chiar dacă sunt copleşiţi de necazuri. Se spune deseori: "Dacă viaţa îţi mai poate oferi ceva bun, nu merită să te sinucizi". Există oameni pe Pământ care suportă boli grave, pierderi ireparabile ale unor fiinţe apropiate, condiţii de viaţă cumplit de grele şi tot mai vor să trăiască. Acei nefericiţi sunt adevăraţii eroi ai zilelor noastre şi ale celor care vor veni, fiindcă viitorul cere mereu jertfe omeneşti. Pentru ca viitorul să devină mai suportabil, fiecare om este nevoit să trudească zi de zi pentru a-şi repara greşelile trecutului şi a-şi rezolva neîmplinirile.

Nina Petre

11 februarie 2020

< Sus >


OMAGIU CRISTINEI ŢOPESCU

cristina topescu

Adio, frumoasă Cristina! Să-ţi fie somnul lin şi Dumnezeu aproape! Ai plecat dintre noi discretă şi tristă, aşa cum ţi-au fost ultimii ani din viaţă. Cu ce te-a răsplătit Dumnezeu pentru tot binele adus miilor de necuvântătoare năpăstuite? Cu dezamăgiri şi suferinţe nenumărate, cu o singurătate dureroasă, pe care ţi-o alinau doar credincioşii câini din casă?! Ai fost un om prea bun la suflet, în aceste vremuri încărcate de falsitate şi violenţă. Acolo, în Lumea celor Drepţi, vei întâlni sufletele unor oameni dragi, ca bunul tău tată, inegalabilul Vadim şi mulţi alţii. Somn uşor, fermecătoare fiinţă!

Nina Petre,

13 ianuarie 2020

 

Şi eu am fost şocată la aflarea veştii şi, sincer, am plâns uitându-mă la poza ei. Am convingerea că este într-o lume mult mai bună şi mai frumoasă. Cristina Ţopescu aparţinea altei lumi…, un om mult prea sensibil şi fără aderenţă la mizeria lumii în care trăim. Felul cum a plecat din această lume mă intrigă… înconjurată de câinii ei dragi. Ştiţi, o spun adesea cunoscuţilor mei: să nu mă puneţi niciodată în situaţia de a alege între un om şi un animal…unii dintre semenii noştri sunt nişte monştri, bestii care nu ar fi trebuit să se nască, accidente… m-au cutremurat ştirile din ultima vreme legate de violenţa asupra animalelor.

Deosebit, omagiul dvs adus celei ce-a fost în astă viaţa CRISTINA TOPESCU. Dumnezeu cel ADEVĂRAT s-o odihnească în braţele sale!

Georgiana din Olanda,

15 ianuarie 2020

< Sus >


 

DIN EXPERIENŢA CONSILIERII SPIRITUALE

VISELE

De-a lungul anilor, am observat că, după deces, spiritul nu mai reuşeşte să gândească la fel ca omul în care a fost întrupat. Se întâmplă aceasta deoarece s-a desprins de încătuşarea omenească, devenind o inteligenţă neutră şi infinit de cuprinzătoare a ceea ce i s-a întâmplat în toate întrupările anterioare. În primele săptămâni după deces, emisia telepatică a spiritului, tradusă de medium în limbajul specific oamenilor, mai poate semăna oarecum cu cea a unei fiinţe umane înainte de moarte.

Pe măsură ce trec anii, apare înstrăinarea sufletească. Se adevereşte zicala: viii, cu viii, iar morţii, cu morţii. Apariţia unor imagini în visele celor rămaşi în viaţă este sporadică şi, de multe ori, nesemnificativă. Dacă imaginea din vis a unei rude apropiate este palidă şi lasă impresia că rudă este supărată, spiritul încearcă astfel să tragă un semnal de alarmă, de multe ori prevestitor al unor situaţii dificile. În condiţiile actuale, când omenirea este bulversată de numeroasele drame care se petrec zilnic, şi lumea spiritelor neîncarnate trece prin situaţii dificile, gândindu-se cum le-ar face mai bine oamenilor: să se reîntrupeze sau să aştepte vremuri mai bune.

Emisiile telepatice ale spiritelor, provocate de medium, pot să îi nemulţumească pe cei care le-au solicitat. În consecinţă, convorbirile telepatice cu spiritele neîntrupate trebuie să fie realizate cât mai rar şi cu prudenţă.

Visele nocturne au şi ele multe aspecte neconforme cu realitatea. Oamenii care au pierdut fiinţe dragi, plecate din lumea terestră, ar fi mai liniştiţi dacă şi-ar reactualiza amintirile, acestea fiind mult mai clare decât visele. Se spune că trecutul, prezentul şi viitorul înseamnă acelaşi lucru.

Nina Petre

 3 februarie 2021

< Sus >

 

Ce înseamnă o întâlnire karmică? Există întâlniri ocazionale între oameni, care nu generează consecinţe asupra vieţii lor. Acestea nu sunt întâlniri karmice. Spre deosebire de ele, exista interacţiuni care provoacă urmări în viaţa oamenilor, modificându-le adeseori drumul ales, obiceiurile şi idealurile. Acestea sunt întâlniri karmice.

Nina Petre

 14 decembrie 2020

< Sus >

 

Referitor la încarnările după intervale mai mari de 100 de ani, pot să spun că se pot ivi cazuri cu oameni grav bolnavi. Aceasta se întâmplă când spiritele respective s-au întrupat unde au nimerit, nereuşind să găsească familii puternice şi liniştite, din care să rezulte copii sănătoşi şi viguroşi. Nu întâmplător, medicii avertizează femeile gravide să nu fumeze în timpul sarcinii, să nu consume alcool în exces, să nu înghită calmante puternice, să nu se certe cu partenerii lor. Tot ce face femeia gravidă atrage consecinţe karmice asupra viitorului copil.

Nina Petre

16 noiembrie 2020

< Sus >

 

Yoghinii recunosc existenţa chakrei Anahata, pe care o consideră un fel de inimă energetică a pieptului. În zona ei se află şi inima organică. Cele două se ajută reciproc atâta timp cât omul se află în viaţă. Chakra Anahata coordonează activitatea organică şi energetică din zona toracelui. Acolo unde există energie, este prezentă şi inteligenţa. În “coşul pieptului” simţim loviturile dureroase ale vieţii. Oamenii spun că le primim în inimă. Iar în momentele de bucurie, ne vibrează “coşul pieptului”. Este clar că gândim şi cu această zonă delicată a corpului nostru.

Cercetarea vieţilor anterioare foloseşte memoria energetică a spiritului, dar şi cea a fiinţei umane, prezentă în aură. Primul impact la cunoaşterea unei vieţi anterioare se produce asupra subconştientului şi a chakrei Vishuddha (zona tiroidei). După ce omul începe să “digere” ceea ce a aflat, este solicitată şi activitatea inimii.

Karma rezultată din vieţile anterioare se imprimă în memoria spiritului, iar el decide ce va face cu ea. Karma acumulată de-a lungul unei singure vieţi trece în memoria spiritului, dar şi în ADN. Consecinţele pot să apară chiar în viaţa respectivă sau vor trece sub formă de karmă spirituală în vieţile următoare ale spiritului.

Nina Petre

15 august 2020

< Sus >

 

Karma negativă sosită din vieţile anterioare poate fi schimbată numai de către spirit, deoarece ea îi aparţine lui, nu omului. Omul de astăzi are posibilitatea de a gândi şi acţiona în mod diferit faţă de cei din trecut, care au comis fapte reprobabile. Dacă obişnuieşti să ajuţi oamenii, îţi linişteşti contiinta, atragi spre tine energia pozitivă din mediul înconjurător şi reuşeşti mai uşor să respingi tentaţiile de a săvârşi fapte rele. În acest mod, atragi norocul către tine.

Oamenii pot fi ajutaţi pe mai multe căi: vorbe de încurajare şi consolare, practici terapeutice, publicaţii ce conţin îndrumări spre evoluţia spirituală, lucrări ştiinţifice sau culturale, sprijin financiar, ajutor în muncă. Prin toate aceste fapte de omenie şi altele asemănătoare lor, îţi ajuţi spiritul să sufere mai putin din cauza karmei negative acumulate de la toţi antecesorii lui spirituali, iar el te va susţine energetic pentru a-ţi rezolva mai uşor problemele de viaţă.

Nina Petre

16 iulie 2020

< Sus >

 

Despre întrupările succesive ale spiritului pot să spun că au loc unde reuşeşte să găsească femei disponibile să devină mame. Interesele spiritului cu privire la o nouă întrupare umană sunt dictate de nevoia permanentă de a-şi rezolva problemele karmice. Karma spirituală, cea rezultată din vieţile anterioare, îi aparţine spiritului, nu omului. Pentru un spirit, nicio ţară nu este străină. El se poate aşeza oriunde printr-o nouă încarnare.

Nina Petre

9 iulie 2020

< Sus >

 

Energii malefice sunt peste tot, mai ales în actualele condiţii de viaţă, când lumea este nervoasă şi neliniştită. Oamenii nervoşi pierd multă energie. Din această cauză, fură mereu energie de la alţii, ca să redevină “puternici”.

Trosnetele din locuinţa sunt ceva obişnuit peste tot unde se usucă mobila sau există aglomeraţii de energii malefice. Omul are de ales: ori se obişnuieşte cu astfel de fenomene, ori se alege cu o psihoză, din care va ieşi cu greu.

Nina Petre

21 mai 2020

< Sus >

 

Toate direcţiile secundare ale destinului sunt create de către spirit pentru a menţine legătura între el şi viaţa omului respectiv. Direcţiile principale ale destinului au fost concepute înainte de naşterea copilului. Spiritul ştie că mersul vieţii nu este întotdeauna conform prevederilor destinului. Din acest motiv, karma aflată în memoria lui energetică se amplifică. Astfel se pun bazele următoarei întrupări umane. Direcţiile secundare (variabile) ale destinului ajuta fiinţă umană să îşi îndeplinească idealurile de viaţă şi să îşi înţeleagă mai uşor lecţiile pe care trebuie să le urmeze.

Nina Petre

1 mai 2020

< Sus >

 

Durata vieţii, găsită prin diverse metode, poată să provoace stări depresive dacă este mult mai mică faţă de cum îşi doreşte omul respectiv. Cel care îşi asumă răspunderea comunicării duratei vieţii trebuie să aibă în vedere şi reacţia clientului. În această privinţă, am avut un singur incident în urmă cu 10 ani: spiritul unei tinere a refuzat să îmi comunice durata vieţii. În mod surprinzător, fata a decedat după câteva luni într-un accident de automobil. Fiecare om, prin acţiunile sale, poate să se abată de la direcţiile principale ale destinului, trecând pe direcţii secundare ale acestuia.

Nina Petre

25 martie 2020

< Sus >

 

Blestemul se face cu puterea gândului rău. Vorbele rostite cu răutate sau gândurile agresive direcţionate spre anumite persoane cu intenţia de a le distruge pot să îşi atingă scopul dacă victimele sunt lipsite de un mental puternic, capabil să respingă agresivitatea blestemului. Dacă omul afla că a fost blestemat de cineva, poate să ajungă la obsesii sau la o stare depresivă.

Cea mai bună ripostă este apărarea prin autosugestie şi, mai ales, evitarea contraatacului asupra agresorului. Indiferenţa, oricât de greu se poate menţine, anulează, în mare parte, eficienţa blestemelor.

Nu este bine să se apeleze la vrăjitoare, deşi ele se laudă că pot “alunga” blestemele. În cazul practicilor vrăjitoreşti, NU se potriveşte zicala: “Cui pe cui se scoate”. Ziariştii au o vorbă: “Dacă nu ripostezi la o jignire, ea nu se rostogoleşte mai departe”. Dacă îi dai atenţie unui agresor, el se va simţi băgat în seamă şi va încerca să atace din nou.

Nina Petre

28 februarie 2020

< Sus >

 

Antecesorii spirituali nu sunt clonele omului de astăzi, ci strămoşii lui pe linie de spirit. Prin urmare, tu, omul de astăzi, ai doar această viaţă, pe care încerci să ţi-o faci cât mai bună. Antecesorii spirituali nu reprezintă întotdeauna modele bune de urmat pentru omul de astăzi. Este bine să reflectezi cu răbdare la scrisorile mele. Dacă unii dintre antecesori au făcut fapte bune, sunt demni de aprecierea ta. Dacă au greşit în existenţa lor, încearcă să nu greşeşti ca ei.

Viaţa omului de astăzi are perioade liniştite şi perioade zbuciumate. Ea nu se desfăşoară pe baza unor mecanisme care promit prosperitatea şi fericirea, aşa cum se întâmplă la jocurile de noroc. Ca om al zilelor noastre, ai dreptul şi libertatea de a acţiona conform propriilor idealuri. Dar nu întotdeauna vei trăi ca în ipoteticul Rai.

Omenirea trece astăzi şi va trece mâine prin convulsii puternice, pericole care pândesc din umbră, orgolii nemăsurate, care îi fac pe cei puternici să nu ţină seama de dramele majorităţii populaţiei de pretutindeni.

În fiecare zi, ar fi bine să îţi analizezi faptele trecutului şi să îţi faci planuri de viitor. Oamenii care duc o viaţă complicată din punct de vedere profesional şi social, chiar şi personal, îşi fac planuri de perspectivă pe un an sau chiar mai mulţi. Nu putem să trăim doar gândindu-ne la prezent, fiindcă vin zilele şi lunile următoare cu noi şi noi surprize, unele chiar neplăcute.

Ai nevoie să îţi intensifici acţiunea de autocunoaştere, prin meditaţie şi analiză a tot ceea ce se întâmplă în jurul tău.

Nina Petre

6 februarie 2020

< Sus >

 

Este foarte important să priveşti vieţile antecesorilor spirituali cu detaşare, fără a te implica emoţional şi fără a încerca să te identifici cu ei. Vieţile anterioare ale spiritului nu sunt clonele omului de astăzi, ci strămoşii lui pe linie de spirit. Dacă au greşit în vieţile lor, trebuie să eviţi acele greşeli în viaţa actuală. Dacă poţi lua un exemplu bun de la ei, nu ezita să o faci.

Cele două situaţii dramatice semnalate de tine, anume drama femeilor abuzate şi sinuciderea bărbaţilor, sunt extrem de frecvente în zilele noastre. Practic, din acest punct de vedere, nu s-a schimbat nimic spre bine în aşa-zisa civilizaţie actuală. Atitudinea ta de respingere a violenţei sexuale şi de orice fel, aplicată femeilor, dar şi a practicii suicidului, care face ravagii şi printre români, contribuie la ameliorarea influenţelor negative sosite din ultimele vieţi anterioare ale spiritului tău. Când se va ivi ocazia de a lua o atitudine civică pe internet sau în cadrul unei asociaţii care militează împotriva maltratării femeilor, o vei face, dacă vei considera că este necesar să te integrezi într-o acţiune umanitară.

Nina Petre

30 ianuarie 2020

< Sus >

 


Presimţirile unor evenimente bune sau rele intră în zestrea nativă a oricărui om. Ele pot fi mai puternice la unii şi mai atenuate la alţii. Există oameni care se străduiesc să îşi amplifice capacitatea de premoniţie, folosind diverse metode. Când presimţirile sunt extrem de puternice, pot să provoace obsesii sau chiar ele reprezintă simptomele unor afecţiuni psihice. Omul normal, înzestrat cu o minte echilibrată, nu ia în serios chiar orice bănuială, dar poate să evite, uneori, evenimente neplăcute.

Despre cauzele apariţiei bolilor în organismul uman s-au făcut tot felul de afirmaţii, unele mai ciudate ca altele. Unele conţin, totuşi, un sâmbure de adevăr. Se spune că omul trebuie să fie mereu relaxat, să gândească pozitiv, să facă numai fapte bune, ca să nu se îmbolnăvească. Aici am şi eu o întrebare: de ce se îmbolnăvesc grav şi mor în floarea tinereţii oameni buni şi răi, de-a valma? Obişnuiesc să spun: pe cei răi îi ajută Diavolul să trăiască mult, ca să facă prăpăd în jurul lor! Oamenii buni pun suflet în tot ce fac, se consumă în tăcere pentru tot ce este rău în jurul lor, evită să îşi descarce nervii de fiecare dată când nu le convine câte ceva. Cum se spune în popor: omul se macină în el, iar boala stă pe aproape!

Este nedrept să luăm asupra noastră tot ce este rău în jurul nostru. Ne victimizăm şi ne acuzăm pentru factorii distructivi din afara fiinţei noastre, agravându-ne astfel zestrea karmică.

Nina Petre

17 decembrie 2019

< Sus >

Problema necredinţei în existenţa lui Dumnezeu a devenit o modă în Occident. Sistemul educaţional urmăreşte dezvoltarea excesivă a personalităţii copiilor şi adolescenţilor. Nici nu termină bine liceul şi vor să fie independenţi de părinţi, să locuiască separat şi să facă numai ce vor. Doar banii părinţilor sunt demni de luat în seamă. Părinţii care încă mai reuşesc să le dea copiilor o educaţie sănătoasă, inclusiv credinţa în Dumnezeu, sunt adevăraţi eroi.

gif

Întâlniri karmice, trecătoare, vor mai fi multe de-a lungul vieţii tale. Aşa i se întâmplă fiecărui om. Au existat oameni pe Pământ şi în urmă cu milioane de ani. Istoria pe care am învăţat-o la şcoală riscă să fie spulberată de recentele descoperiri arheologice.

 Fiecare spirit a acumulat de-a lungul mileniilor câte o zestre karmică imensă, pe care şi-o gestionează după cum poate, fiind mereu adus în situaţii inedite, din cauza vieţii oamenilor. Karma negativă nu poate fi anulată prin eforturi omeneşti. Cel care îşi gestionează amintirile este doar spiritul. Ceea ce poţi să faci pentru a-ţi ajuta spiritul să mai scape de balastul karmei negative este să acţionezi în mod corectiv în cazul faptelor antecesorului pe care le dezaprobi.

Spiritul îşi stabileşte fiecare întrupare conform intereselor lui de evoluţie şi înălţare în rang. Nu ni se permite să aflăm toate intenţiile şi strategiile de acţiune ale spiritelor. Vieţile antecesorilor sunt legate între ele prin interesele karmice ale spiritului.

gif

Destinul este un mod de manifestare a karmei spirituale. Destinul, karma şi viaţa omului se află într-o strânsă interdependenţă. Ceea ce s-a întâmplat în vieţile anterioare ale spiritului se reflectă asupra vieţii actuale.

Nina Petre

13 decembrie 2019

< Sus >

Spiritul fiecărui om, la fel ca toţi ghizii protectori, are un nume format din energie, pe care numai entităţile din aceeaşi categorie îl înţeleg. Este foarte greu pentru un spirit să îşi traducă numele energetic în cuvinte ce pot fi recunoscute de mintea umană.

Cunoaştem gestul regretabil prin care autoarea „Terapiei cu îngeri” şi-a renegat opera, dezamăgind o întreagă omenire care a crezut în bunele ei intenţii de a le da oamenilor o ştiinţă folositoare.

gif

Mediul familial influenţează în mare măsură dezvoltarea fizică şi psihică a copiilor şi adolescenţilor. Părinţii foarte responsabili de rolul lor în formarea propriilor copii sunt preocupaţi şi de influenţa problemelor karmice asupra tinerei generaţii.

gif

Karma spirituală este o energie purtătoare de numeroase informaţii. Ea se împrăştie ca fumul şi poate ajunge oriunde, fără a respecta noţiunile de timp şi spaţiu.

gif

Durata perioadelor de şedere a spiritelor în astral, între întrupările umane, reflectă nevoia de a-şi căuta fiinţele capabile să nască prunci a căror viaţă să se poată apropia de căile destinului ce le va fi oferit.

gif

Ce trebuie să fac pentru a avea o evoluţie mai accentuată spiritual în această viaţă?

Omul evoluează spiritual pe măsură ce îşi îndeplineşte îndatoririle care îi revin în această viaţă. Cu cât munceşti mai bine şi te comporţi la un nivel civilizat, cu atât mai mult spiritul tău evoluează, diminuându-şi karma negativă acumulată din încarnările predecente.

gif

Legătura karmică dintre două persoane se găseşte în mod corect prin cercetarea unor vieţi anterioare ale spiritelor persoanelor respective.

gif

Spiritul tău a avut multe de învăţat din întrupările umane. Cu cât avansăm în cercetarea trecutului istoric al spiritului, descoperim fapte şi feluri de civilizaţii care ne şochează, chiar dacă avem cultură şi am auzit multe în viaţa noastră.

Nina Petre

14 septembrie 2019

< Sus >

SHAMANISME

Au fost plecate multe persoane la shamanii din Peru şi din alte zone geografice, dorind să aibă experienţe “spirituale”, care acum reprezintă o adevărată modă. Din nefericire, unii dintre turişti, mai ales femei, s-au trezit cu manifestări psihice îngrijorătoare după revenirea acasă. Punctul meu de vedere este că fizicul şi mentalul unui alb nu poate să reziste perfect la experienţele shamanilor din jungla sudamericană sau din Africa. Organismul albilor nu este la fel de puternic după cum se prezintă cel al amerindienilor sau al africanilor.

CUM LUCREZ EU

Oamenii nu îşi dau seama când lucrez la vieţile anterioare. Atât spiritele clienţilor, cât şi spiritele care mă protejează îmi asigură o bună protecţie în timp ce îmi desfăşor activitatea. Fără o protecţie puternică din partea entităţilor superioare, multă experienţă, har autentic şi o cultură istorică deosebită, nu se poate lucra aşa cum lucrez eu de aproape 25 de ani.

Pot să comunic cu spiritele unor persoane decedate, dar nu la cererea clienţilor. Consider că spiritul şi omul care a murit sunt fiinţe diferite, cu un mod de gândire aparte. Spiritele au un limbaj care nu seamănă întru totul cu cel folosit de pământeni.

Referitor la extratereştri, mulţi oameni îi visează. În anii trecuţi, se dădea o atenţie deosebită fiinţelor extraterestre. În ultima vreme, s-au mai calmat lucrurile.

gif

M-ai întrebat care este numele gardianului tău. Eu folosesc denumirea de “gardian” numai când mă refer la închisori. Dacă doreşti să afli numele prin care se recomandă spiritul tău, singur trebuie să te descurci în această privinţă, cu rugăciuni şi meditaţii. Spiritele au “nume” energetice, pe care oamenii le decodifică rareori, după cum le este norocul.

Nina Petre

29 august 2019

< Sus >

COORDONATELE DESTINULUI

Referitor la alegerea făcută de spirit în vederea unei întrupări, pot să îţi spun că el nu ţine seama de harta celestă, ci de nevoile lui de a-şi rezolva problemele karmice. Aşa cum am scris în site-ul www.spiritus.ro, karma spirituală, cea rezultată din vieţile anterioare, îi aparţine spiritului, nu omului. Omul este doar o unealtă prin care spiritul încearcă să scape de lanţul incarnărilor, dar, din cauza liberului arbitru specific uman, de obicei, nu se întâmplă aşa.

Lungimea vieţii, cea prevăzută în destin, reprezintă intenţia spiritului de a-şi vedea omul respectiv într-o anumită încadrare “în timp” comparabilă cu vieţile antecesorilor săi. Fiinţă umană trăieşte cât îi rezistă inima, nu cât vrea spiritul care o animă. Aşa putem înţelege mai uşor de ce unii mor înainte de vreme, din cauza unor accidente sau boli grave. Alţii trăiesc mai mult decât le este prevăzut în destin, datorită norocului, a vieţii echilibrate şi, cum spunem noi, creştinii, pentru că aşa vrea Dumnezeu.

 

SCOPUL ÎN VIAȚĂ 

M-ai întrebat care este scopul tău în această viaţă. Doresc să îţi spun că fiecare om are multe obiective de rezolvat în această viaţă, care este unică, bineînţeles. Nu există doar un singur scop (obiectiv). Fiecare spirit are obiectivele lui, prin care intenţionează să scape de lanţul întrupărilor umane. Oamenii îşi trăiesc viaţa cum vor ei, nu cum vrea spiritul. Obiectivele acestei vieţi trebuie să ţi le stabileşti singur, dar să ai în vedere ceea ce se poate rezolva şi ceea ce nu se poate rezolva.

Trebuie să înţelegi faptul că există între oameni şi iubiri trecătoare. Nu toate iubirile conduc spre căsătorie. Într-o viaţă de om se petrec o mulţime de întâlniri karmice. Mare parte dintre ele trec fără ca oamenii să îşi cunoască problemele karmice.

Nina Petre

13 august 2019

< Sus >

NU OMUL ŞI-A DĂRUIT VIAŢA

Am remarcat faptul că ai acceptat ideea, propagată mult în lume, că oamenii se reîncarnează, nu spiritele. De aici rezultă o mulţime de suferinţe pe care oamenii şi le atribuie, fără să le aparţină în mod direct. Spiritele nu sunt de acord că li se confiscă fenomenul reîncarnării, spre mândria unor oameni care şi-l atribuie. Mai clar, spiritele se reîncarnează, nu oamenii. Acceptând această idee, pe care mulţi o consideră corectă, nu mai este cazul să te preocupe întrebări standard, prea des vehiculate de astrologi şi diverşi ezoterişti, cum ar fi:

- Pentru ce m-am întors pe Pământ?

- Ce nu am îndeplinit în alte vieţi?

- Cum pot să închid o anumită buclă?

Am afirmat de nenumărate ori că omul se naşte prin bunăvoinţa lui Dumnezeu, a unui spirit dornic de reîncarnare şi a relaţiei intime dintre un bărbat şi o femeie. Prin urmare, fiecare om are datoria firească de a-şi trăi viaţa dăruită de cei menţionaţi mai sus. Omul nu şi-a dăruit propria viaţă, aşa cum cred unii, dar are libertatea de a trăi după cum doreşte, în cadrul oferit de societate, fără a se lăsa copleşit de karma şi destinul său. Dacă reuşeşte să afle câte ceva despre karma şi destin, acestea fiind infinit de mari, îşi poate adapta modul de viaţă la cerinţele acestora dacă în acest fel se va simţi mai bine.

Nina Petre

31 iulie 2019

< Sus >

SUBLINIERI

  Eu nu folosesc expresia "suflet-pereche", deoarece o consider intrată în folclor. Există iubirea adevărată, prietenia şi bună înţelegere între oameni, fără a fi nevoie să viseze toată lumea la "sufletul-pereche". Multe fete au rămas nemăritate, aşteptând zi de zi să întâlnească "sufletul-pereche".

Omul are de învăţat toată viaţa din ceea ce i se întâmplă. Important este ca el să acţioneze permanent pentru propria evoluţie, ajutându-şi astfel spiritul să se înalţe în rang.  

În perioadele dintre încarnările în fiinţe umane ajunse la maturitate, pot să apară eforturi de întrupare, concretizate în copii care au decedat după naştere sau la vârste mici. Pierderile de sarcina nu pot fi considerate fiinţe umane.

Spiritul se întrupează, nu sufletul. Nu sunt fixate "cele şapte" întrupări în fiinţe umane. Spiritele se întrupează de câte ori au nevoie să evolueze şi să îşi rezolve problemele karmice. Un om civilizat al zilelor noastre are un spirit trecut prin zeci sau chiar sute de întrupări umane.

Referitor la direcţiile secundare ale destinului, ele derivă din direcţiile principale, numărul lor poate fi oricât de mare şi au drept scop punerea de acord a spiritului cu viaţa omului. În felul acesta, destinul însoţeşte fiinţa umană în toate acţiunile ei.

Unele spirite îşi reglează conturile karmice sacrificând fericirea şi liniştea oamenilor nevinovaţi în care sunt încarnate.

Nina Petre

27 iulie 2019

< Sus >

DE CÂTE ORI SE ÎNCARNEAZĂ SPIRITUL

Spiritul se întrupează, nu sufletul. "Cele şapte întrupări" în fiinţe umane nu sunt singurele obligatorii. Spiritele se întrupează de câte ori au nevoie să evolueze şi să îşi rezolve problemele karmice. Un om civilizat al zilelor noastre are un Spirit trecut prin zeci sau chiar sute de întrupări umane.

În perioadele dintre încarnările în fiinţe umane ajunse la maturitate, pot să apară eforturi de întrupare concretizate în copii care au decedat după naştere sau la vârste mici. Pierderile de sarcină nu pot fi considerate fiinţe umane.

 

RELAŢIILE DINTRE SPIRITE

Există spirite care îşi reglează conturile karmice sacrificând fericirea şi liniştea oamenilor nevinovaţi în care sunt încarnate.

Eu nu folosesc expresia “suflet-pereche”, deoarece o consider intrată în folclor. Există iubirea adevărată, prietenia şi bună înţelegere între oameni, fără a fi nevoie să viseze toată lumea la “sufletul-pereche”. Multe fete au rămas nemăritate, aşteptând zi de zi să întâlnească “sufletul-pereche”.

 

DESTINUL SE ADAPTEAZĂ LA FAPTELE OMULUI

Referitor la direcţiile secundare ale destinului, pot să îţi spun că ele derivă din direcţiile principale, numărul lor poate fi oricât de mare şi au drept scop punerea de acord a spiritului cu viaţa omului. În felul acesta, destinul însoţeşte fiinţa umană în toate acţiunile ei. Omul are de învăţat toată viaţa din ceea ce i se întâmplă. Important este ca el să acţioneze permanent pentru propria evoluţie, ajutându-şi astfel Spiritul să se înalţe în rang.

Nina Petre

29 iunie 2019

< Sus >

IDEI CORECTE

Doresc să accentuez asupra faptului că Studiul vieţilor anterioare se bazează pe cercetarea unor oameni care au trăit în alte perioade istorice. Cine are curajul să îi spună unui om, doar privindu-l, că el a fost rege, faraon, prinţesă, comandant de oşti, eventual, criminal, sclavă etc., acela nu ştie ce face.

Optimizarea experienţelor de viaţă se poate face printr-o gândire profundă la cele întâmplate, urmată de măsuri, fapte, atitudini prin care să corectezi necazurile suferite.

Mediul ostil îi întăreşte pe oamenii puternici şi îi sufocă pe cei slabi.

Încrederea în sine este un atribut firesc al omului. Unii îl au, alţii nu. Dacă te consideri un om potrivit cu exigenţele tale, încrederea în propria persoană apare în mod firesc.

Nu este necesar să renunţi la o parte din bunul simţ şi modestia cu care te-ai născut. Ai nevoie de mai multă abilitate şi diplomaţie în discuţiile cu oamenii dificili. Acestea se învaţă de-a lungul vieţii.

Teoria care pretinde că noi atragem totul în viaţa noastră este o speculaţie periculoasă pentru mentalul oamenilor. Există “vorbitori” pe toate drumurile, care spun prostii cu grămada. Omul nu trebuie blamat pentru greşelile altora.

Nina Petre

21 iunie 2019

< Sus >

Spre CUGETĂRI 2022  >>


Pagina index Nina Petre