Home  

   

<<

  

Tomas Andrew
SHAMBHALA, OAZÃ DE LUMINÃ

RELATĂRI CONTEMPORANE DESPRE SHAMBHALA

Tomas Andrew (1906-2001) ne dezvăluie în cartea sa "Shambhala: Oasis of light", următoarea întâlnire cu adevărat iniţiatică pe care a avut-o în Tibet cu un mare LAMA, întâlnire din care a aflat foarte multe lucruri despre SHAMBHALA şi viitorul planetei.

DIALOG ÎNTR-UN TEMPLU TIBETAN

 

Întâlnirea cu iniţiatul LAMA tibetan

Gheţarii străluceau în mii de focuri în bătaia soarelui de dimineaţă, de parcă ar fi fost împodobiţi cu diamante. Norii ce erau împrăştiaţi pe flancurile muntelui şi ceaţa din defileuri începeau să se împrăştie încetul cu încetul sub infuenţa unei brize uşoare. O boltă de rododendroni forma cadrul ce părea a fi de basm al acestui peisaj himalayan. Vă mărturisesc că ţineam în mână o carte despre budismul tibetan, dar mai că nu îmi venea să o deschid, deoarece eram fascinat de frumuseţea nemaivăzută a acestui peisaj. Am început, în cele din urmă, să citesc un capitol ce părea a fi extrem de interesant despre YOGA lamaistă şi tocmai mă întrebam dacă aş putea să găsesc în acea regiune îndepărtată din nordul Indiei un LAMA avansat şi erudit. La scurt timp după aceea, atunci când tocmai mă plimbam de-a lungul unei poteci ce şerpuia prin munte, mi-a atras atenţia un panou indicator pe care scria: Şcoală de YOGA Tibetană. În minte mi-a apărut imediat o anumită asociaţie spontană şi m-am gândit că aş putea să-l caut pe directorul şcolii, spre a mă interesa în felul acesta despre înţelepţii tibetani care aflasem că trăiau retraşi în districtul din Darjeeling.

Am intrat hotărât acolo, dar am aflat că directorul nu era disponibil. Totuşi, unul dintre profesori, care vorbea bine engleza, mi-a fost de un mare ajutor şi cu ocazia discuţiei pe care am avut-o cu el, mi-a spus: 

– Cunosc un LAMA avansat ce este foarte înţelept şi care a venit din Lhassa. El locuieşte în prezent într-o mănăstire ce se afă de cealaltă parte a râului. Dacă vei avea norocul să găseşti o maşină care merge către satul ce se afă la poalele templului, în 4 ore vei putea să ajungi acolo. Dar te sfătuiesc să nu uiţi să faci cunoscute cât mai repede prezenţa ta, precum şi scopul călătoriei tale, poliţiei din Darjeeling!

Cu ajutorul binoclului pe care îl aveam la mine, am reperat în Nord un punct aproape minuscul în acel ţinut plin de zăpadă şi cu munţi abrupţi. Acesta era, se pare, acea mănăstire lamaistă. Şi cum dispuneam doar de o săptămână, m-am hotărât să merg acolo chiar a doua zi dimineaţa. Fusesem destul de prevăzător încât să obţin două lucruri – din partea profesorului respectiv, o notă în limba hindi cu instrucţiuni exacte pentru a putea găsi mănăstirea lamaistă, precum şi numele clar al acelui LAMA, iar de la un comerciant din Darjeeling am putut să îmi procur un sac cu orez la preţul pieţei negre. Urma să-l ofer drept cadou, pentru a fi cât mai bine primit de sărmanii LAMA-şi ce trăiau în acea mănăstire. Nu am neglijat nici maxima plină de înţelepciune a oamenilor din acea zonă care trăiesc la munte: „Fii atent, căci, cu cât urci mai sus pe munte, cu atât temperatura scade, din ce în ce mai mult” şi de aceea am fost prevăzător şi m-am îmbrăcat cu haine călduroase.

La puţin timp după răsăritul soarelui, atunci când zăpada din Himalaya devine roz-aurie, mă aflam deja pe strada care ducea spre ieşirea din sat şi mă îndreptam în direcţia localităţii Sikkim. În mai puţin de o jumătate de oră, am reuşit să opresc un şofer care avea un loc liber şi care a acceptat bucuros preţul oferit de mine. Şoferul respectiv m-a asigurat că va trece tocmai prin satul în care doream să ajung. Zdruncinăturile de rigoare ale drumului de munte au făcut această călătorie destul de neplăcută şi, odată ajuns la destinaţie, am fost bucuros să cobor din acel autovehicul. De îndată ce maşina s-a făcut nevăzută, am rămas singur, fiind înconjurat de nămeţii de zăpadă ce parcă mă dominau şi am admirat văile ce erau pierdute în ceaţă. M-am îndreptat apoi către cea mai mare casă care putea fi observată şi am cerut o cameră pentru o noapte. Proprietarul casei mi-a oferit propria lui cameră şi totodată mi-a pus la dispoziţie o piele de oaie pentru cazul în care temperatura ar fi coborât în timpul nopţii sub 0 grade.

Templul pe care îl văzusem la început prin binoclu fiind acoperit de nori se ridica acum mare cât un turn în peretele stâncos al muntelui. M-am gândit că am să pot ajunge acolo în mai puţin de o oră, dar s-a dovedit ulterior că estimarea mea era una exagerat de optimistă. Cărarea cea îngustă urca şi şerpuia din ce în ce mai sus, pentru a se pierde, în cele din urmă, printre stânci şi nămeţi. Atunci când, în sfârşit, am ajuns şi m-am prezentat la poarta mănăstirii lamaiste, înfofolit în hainele mele de călătorie şi cu gulerul ridicat pentru a mă feri de aerul prea rece, de îndată ce am strigat cu voce tare, doi călugări tibetani tineri care m-au văzut venind au crezut, desigur, că sunt vreun răufăcător. Le-am vorbit într-un mod prietenos, le-am cerut apoi să se apropie cu încredere şi imediat după aceea am aşezat sacul cu orez la picioarele lor, dovedind în felul acesta intenţiile mele paşnice şi chiar amicale. Apoi am întins bucata de hârtie pe care era scris numele acelui LAMA pe care doream să-l văd unuia dintre cei doi călugări, care a intrat imediat în templu. Acel călugăr a revenit la scurt timp după aceea, invitându-mă să intru pe poarta principală a mănăstirii. Orbit cum eram de strălucirea soarelui, ce amplifica extraordinar de mult albul zăpezii, la început am fost incapabil să disting ceva anume în obscuritatea templului, dar treptat m-am obişnuit cu semiîntunericul şi am văzut doi călugări ce se aflau în faţa unei statui a lui BUDDHA. Cel mai în vârstă dintre ei avea un chip mongoloid ridat şi citea un text cu voce tare, fiind acompaniat de clinchetul unui clopoţel ce marca în felul acesta ritmul specifc al lecturii. Celălalt LAMA era solid, în puterea vârstei, ras pe cap, trăsăturile sale păreau a fi sculptate în fildeş şi erau tipic tibetane. Ochii săi erau pătrunzători, iar buzele şi bărbia evidenţiau forţa admirabilă a caracterului său. Am rămas în picioare şi am aşteptat ca bătrânul LAMA să încheie recitarea textelor respective. Ulterior, conducătorul acelei mănăstiri, marele LAMA, a venit la mine şi m-a salutat, împreunându-şi mâinile:

– Ce anume vă aduce pe această vreme în sărmanul nostru templu, domnule? a întrebat el, vorbind o engleză perfectă.
– Ei bine, aflaţi în primul rând că, pentru mine, acesta este unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le-am văzut în această lume, iar apoi trebuie să ştiţi că tocmai am început să caut un LAMA avansat care ar putea să mă instruiască în profundele adevăruri ale DHARMA-ei tibetane. 
Respectivul LAMA m-a privit câtva timp în tăcere cu o mare curiozitate, apoi a spus:
– Ce anume vă face să credeţi că sunt un LAMA înţelept?
– Mi s-a spus că aţi obţinut diploma la Lhassa şi că vă este foarte familiară YOGA tibetană..., iar  pe de altă parte am aflat că aveţi cunoştinţe excelente despre limba engleză, pe care le-aţi dobândit  în localitatea Sikkim.
– Zvonurile pot fi uneori false, mi-a răspuns acel iniţiat LAMA zâmbind.
– Este adevărat, am replicat eu, dar dincolo de toate acestea, ştiu că există ceva intangibil, care poate corecta cu uşurinţă erorile, şi acest lucru este intuiţia mea, am răspuns eu cu o oarecare timiditate.

Răspunsul meu a părut să-l mulţumească pe călugărul tibetan. Gheaţa dintre noi fiind spartă, am început apoi să comunicăm.
–  Ce anume vreţi să ştiţi despre învăţătura budistă? m-a întrebat el pe un ton amabil.
–  Vă mărturisesc că am crezut întotdeauna, şi mai cred chiar şi acum, că toţi marii ARHAT-i sau, altfel spus, salvatorii faimoşi ai umanităţii ce sunt cunoscuţi în India sub numele de MAHATMA-şi, sunt nişte fiinţe spirituale autentice şi aş vrea să cunosc, pornind de la experienţa dumneavoastră, anumite adevăruri esenţiale despre învăţătura şi originea lor, am spus eu.
– Aflaţi că budismul se bazează pe credinţa în fiinţe umane care au atins un înalt grad de transformare spirituală şi care, urmând calea celor opt învăţături fundamentale, au atins deja starea de NIRVANA. Noi respectăm, de asemenea, învăţătura secretă care spune că undeva în nord, există un tărâm tainic unde nu ajunge orişicine şi în care îşi au reşedinţa unele dintre aceste mari suflete (MAHATMA). Acest tărâm noi îl numim SHAMBALA, a răspuns acel LAMA.
– Aş mai vrea să ştiu: aceste suflete, care au atins cea mai înaltă stare de iluminare, formează ele, oare, o fraternitate invizibilă ce este menită să îndrume evoluţia şi creşterea spirituală a umanităţii?
–  Vă mărturisesc că există într-adevăr o astfel de comunitate în Tibet, dar nu există niciun motiv pentru care o astfel de comunitate să existe doar în Asia, a răspuns zâmbind acel LAMA. Atât antrenamentul, cât şi probele de admitere în această comunitate sunt foarte dificile şi în plus, necesită probabil mai mulţi ani de studiu şi de practică perseverentă! 
– Vă mărturisesc că nu sunt pregătit pentru aceasta şi ştiu că mi-ar trebui mai multe existenţe ca să ajung la nivelul vostru, dar am sperat întotdeauna că poate cândva am să întâlnesc astfel de fiinţe umane avansate. Aş vrea ca prin modesta mea activitate să fiu de un real folos ARHAT-ilor şi să iau parte, în felul meu, la eforturile pe care ei le fac pentru ajutorarea umanităţii!
– Calea ce conduce la atingerea acestui înalt deziderat se poate spune că este dificilă, chiar dură, şi ea presupune, înainte de toate, o mare aspiraţie lăuntrică şi o abnegaţie exemplară. Totodată, aceasta presupune o totală renunţare la sine căci, în fazele avansate, atingerea stării de ARHAT conduce cu mult dincolo de tot ceea ce există aici, pe Pământ. În final, un ARHAT reuşeşte să intre şi să rămână într-o extatică stare de comuniune cu Eternul, cu Infinitul. Dacă doriţi, şi mai ales dacă sunteţi deschis, putem face împreună un exerciţiu yoghin simplu şi practic care vă va permite să percepeţi, într-un mod spiritual telepatic, care este în realitate sfera cunoaşterii noastre, a sugerat LAMA.
– Vă mărturisesc că aceasta mă interesează chiar extraordinar de mult şi sunt foarte curios să realizez un astfel de exerciţiu! i-am răspuns eu.
LAMA m-a  rugat apoi  să adopt postura yoghină a lotusului în faţa statuii lui BUDDHA şi m-a rugat să meditez profund asupra nemărginirii şi a Eternităţii, în timp ce el va rămâne undeva alături de mine.
– Imaginaţi-vă, a spus el, că aveţi viciile în mâna dreaptă, iar calităţile le aveţi în mâna stângă. Puneţi acum într-un mod ferm toate păcatele invizibile jos, pe solul de piatră şi procedaţi apoi în acelaşi mod şi cu toate calităţile pe care consideraţi că le aveţi. Apoi LAMA a adăugat: Gândiţi-vă că faţa vă este acoperită de anumite măşti – personalitatea, vârsta pe care o aveţi, sexul specific, naţionalitatea, profesia şi aşa mai departe. Unele dintre aceste măşti sunt urâte şi par a fi din argilă, în timp ce altele sunt frumoase şi par a fi din marmură. Unele din aceste măşti sunt din aur, iar altele din fier, dar oricare ar fi propria dumneavoastră mască, aşezaţi-o pentru un anumit interval de timp undeva în faţă, aici, pe sol.

Am urmat întru totul indicaţiile precise ale acestui LAMA şi brusc m-a cuprins o stare uimitoare de Vid Beatific şi chiar de uşoară dezorientare, în timp ce numele, vârsta, sexul, naţionalitatea, profesia – pe scurt toate caracteristicile personalităţii mele – au început să se estompeze uimitor de repede şi, la scurt timp după aceea, toate au dispărut. La un moment dat, aproape că aş putea spune că am auzit zgomotul ultimei mele măşti, ce a căzut în cele din urmă în faţa mea pe pământ.

– Acum sunteţi, atât din punct de vedere mental, cât şi din punct de vedere spiritual, un simplu centru-focar, conştient de sine într-un mod superior, ce este eliberat de tot şi de toate şi care în plus nu mai deţine nimic. În acest moment, nu sunteţi decât o mică flacără într-un imens ocean de foc ale cărui margini nu vă sunt accesibile. Din punct de vedere spiritual, vă aflaţi foarte departe, dincolo de hotarele Pământului, şi acum vă uniţi flacăra spirituală cu fiinţele vii şi profund avansate spiritual ce se află pe planetele îndepărtate din Marele Vid Beatifc, a şoptit apoi călugărul. O uluitoare şi exaltantă expansiune a conştiinţei m-a cuprins imediat după aceea în mod natural şi, aş putea spune, fără niciun efort.
Influenţa puternică a conştiinţei acestui LAMA trebuie să fi acţionat într-un mod intens şi foarte profund asupra mea, de vreme ce am putut trăi atât de uşor aceste stări atât de intense, pătrunzătoare şi chiar copleşitoare.

– Acum fiţi cât se poate de atent, căci ne aflăm în sfera Atemporalului, a Eternului, unde toate cele care există se află MEREU. Urmăriţi să simţiţi din plin că în acea sferă sublimă nu există nici trecut, nici prezent şi nici viitor, a spus LAMA. 
Am simţit atunci, dintr-o dată, o stare de Vid Beatifc complet şi totul mi s-a înfăţişat întocmai ca şi cum timpul s-ar fi oprit pentru mine pentru totdeauna.
Vă mărturisesc că în acea stare în care m-am scufundat din plin nu mai exista nici „înainte”, nici „după”, nici „sus”, nici „jos”, nici „aici” şi nici „acolo”. Era o senzaţie uluitoare, paradiziacă şi copleşitoare de totală unitate în acel univers atemporal şi complet lipsit de limite.
– O să revenim acum din aceste sfere spirituale extraordinar de înalte. Vom coborî jos... mai jos. Acum o să vă reluaţi vechea mască, toate aceste calităţi şi vicii pe care le-aţi abandonat în faţa dumneavoastră pe sol. Întoarceţi-vă după aceea în această cochilie a propriei fiinţe, în care veţi trăi până la Eliberarea spirituală finală, a încheiat apoi LAMA această exemplificare.

După câteva minute de linişte profundă, am întrebat copleşit şi emoţionat:
– Aceasta este oare ceea ce voi numiţi starea supremă de NIRVANA? 
– V-am oferit o anumită exemplificare spirituală pentru a putea să înţelegeţi mai bine anumite concepte prin experienţă directă. Aflaţi că aţi avut percepţia profundă a Marelui Vid Beatifc, a spus LAMA. Puteţi în felul acesta să înţelegeţi care sunt aspectele ce ne conferă uneori impresia că nu suntem decât nişte vizitatori pe planeta Pământ.
– Vă mărturisesc că acum, cu atât mai mult ca înainte, doresc şi chiar aspir din toate puterile să îi ajut atât pe ARHAT-i, cât şi pe MAHATMA-şi, în lucrarea lor măreaţă ce se realizează clipă de clipă pe planeta Pământ, am spus eu.
– Mă bucură sincer această intenţie şi aspiraţie pe care o aveţi de a vă dărui şi de a vă pune totodată în slujba ARHAT-ilor şi a MAHATMA-şilor şi trebuie să ştiţi că este ceva demn de laudă, a încuviinţat LAMA. Dar trebuie să vă explic mai întâi cum anume se realizează acţiunile noastre, căci este cu putinţă ca după aceea să vă schimbaţi părerea!

Ridicându-se apoi de pe rogojina pe care se afla aşezat, LAMA i-a chemat pe cei doi călugări tineri care se retrăseseră într-o cameră alăturată. Cu un anume gest, el le-a indicat biblioteca masivă, pe ale căror rafturi se aflau o mulţime de cărţi şi manuscrise. Tinerii au împins mobila într-o parte şi în felul acesta a devenit vizibilă la nivelul solului o trapă ce era prevăzută cu un belciug. Când această  trapă a fost ridicată, am observat cu uimire o scară lungă din piatră ce cobora undeva în adânc. Luând o lumânare mare pe care apoi a aprins-o, LAMA mi-a făcut semn să îl urmez. După ce am coborât mai multe trepte, am văzut că scara respectivă conducea undeva în interiorul unei grote în care existau atât unele stalactite, cât şi unele stalagmite, ale căror coloane naturale îmi evocau o biserică medievală cu un altar enigmatic. În partea de sud a acelei grote se afla o ramă înaltă întocmai ca o  fereastră, prin care intra lumina zilei. Această deschizătură nu era însă propriu-zis o fereastră, ci un fel de fantă naturală în peretele stâncos, ce fusese lărgită cu mult meşteşug pentru a face să intre acolo mai multă lumină. Deşi grota respectivă era în general uscată, totuşi unele picături de apă cădeau din stalactite, formând mici pârâiaşe şerpuitoare care dispăreau, în cele din urmă, în fisurile ce se afau în sol. Umbrele misterioase ale grotei dădeau impresia unor nişe ce se aflau într-un sanctuar. În partea cea mai înaltă a acelei grote, pe partea dinspre Nord, era plasată o statuie destul de mare din bronz. Acel călugăr (LAMA) a aprins câteva lumânări roşii şi nişte beţişoare de tămâie în faţa acesteia şi, imediat, statuia Marii Puteri Cosmice TARA mi-a  apărut în întreaga ei splendoare. Am descoperit că avea pe cap o tiară (acoperământ pentru zona capului ce era purtat în vechime de regi), cercei lungi, un colier fermecător. Avea, de asemenea, un ochi imens în frunte, ochi în căuşul palmelor şi în tălpile picioarelor, pentru a simboliza, în felul acesta, starea ei de omniprezenţă. După cum ştiam deja, Marea Putere Cosmică TARA este o sui-generis Doamnă şi Stăpână (o divinitate protectoare) a Tibetului, a Nepalului şi a unei importante zone din Asia, unde în general este cunoscută sub numele de KUAN YIN şi este unanim considerată ca fiind Marea Putere Cosmică a Compasiunii. Am constatat în cazul acelei statui că mâna sa dreaptă era întinsă într-un anume fel, pentru a schiţa un gest de compasiune şi de ajutor plin de iubire. Degetul ei mare, precum şi degetul mijlociu de la mâna stângă erau unite, realizând în felul acesta un anumit gest yoghin oriental (o MUDRA) ce semnifică întotdeauna înţelepciunea cea  tainică a  învăţăturii secrete în aspectul ei sublim.

Atunci când dala de piatră a revenit la loc în urma noastră, închizând în felul acesta trapa prin care pătrunsesem în acea grotă, mi-a venit fulgerător în minte gândul că am pătruns parcă într-o altă lume ce era în întregime ruptă de lumea fizică pe care o cunoşteam.

Acel maestru-LAMA m-a tras apoi ceva mai aproape de statuia Marii Puteri Cosmice TARA. În faţa ei am remarcat o cavitate ce se afla în sol şi care se părea că a fost adâncită de-a lungul miilor de ani de picăturile de apă ce cădeau din acele stalactite. Acel rezervor oval ce fusese format în mod natural printr-o eroziune lentă era plin ochi cu apă, iar acea apă se revărsa chiar de jur împrejur. Am constatat cu acea ocazie că picăturile ce cădeau din timp în timp din plafonul grotei formau cercuri concentrice pe suprafaţa nemişcată a apei care era întocmai precum o oglindă enigmatică.

– Trebuie să ştiţi că acestea sunt lacrimile pline de compasiune ale Marii Puteri Cosmice TARA, ce deplânge, datorită compasiunii profunde pe care o resimte, starea de decădere a omenirii, care şi-a pierdut în decursul timpului condiţia divină, a spus LAMA.
Apoi el a adăugat:
– Aţi auzit vreodată vorbindu-se despre lacul Lhama Lamtso din Tibet, unde mesagerii LAMA-işti care caută locul de naştere al viitorului Dalai Lama au anumite viziuni?
– Îmi amintesc că am citit câte ceva despre acest subiect..., am răspuns eu.
– Trebuie să ştiţi că acest bazin este asemănător acelui lac sacru şi pot fi văzute şi aici anumite imagini spirituale ce au o înaltă semnifcaţie. Am privit atunci plin de curiozitate apa care reflecta lumina lumânărilor şi silueta Marii Puteri Cosmice TARA ce se afla în acel ungher umbrit, dar la început, în afară de aceste imagini, nu am văzut nimic.
– Priviţi suprafaţa acestei ape cu mai multă luare aminte... şi focalizaţi-vă asupra ei cu o cât mai mare atenţie... mi-a şoptit atunci maestrul-LAMA. Apoi, imediat după aceea, el a rostit cu o intonaţie gravă şi profund transfiguratoare MANTRA AUM MANI PADME HUM. Sunetele acestei incantaţii MANTRA-ice au reverberat în întreaga grotă şi ecoul lor mi-a generat o stare cu totul aparte, pe care nu aş putea s-o descriu în cuvinte.

Flacăra cea pâlpâitoare a lumânărilor ilumina într-un anume fel statuia Marii Puteri Cosmice TARA şi ea a început să îmi apară într-o desfăşurare caleidoscopică de culori mirifce. Fumul beţişoarelor de tămâie a început apoi să se ridice foarte sus şi cu toate acestea, ele erau reflectate în bazin întocmai ca într-o oglindă, ce era tulburată din când în când de căderea unei noi picături de apă. La scurt timp după aceea, toate imaginile fizice parcă s-au şters şi atunci am constatat că oglinda apei din acel bazin a fost cuprinsă de o misterioasă ceaţă. În realitate, am început să văd imagini de o surprinzătoare claritate, întocmai ca şi cum aş fi contemplat ecranul unui televizor color. Am  remarcat cu acea ocazie că maestrul-LAMA, ce se afla în picioare alături de mine, privea şi el cu atenţie şi vedea exact aceleaşi imagini pe care le vedeam şi eu.

Prima scenă chiar m-a surprins foarte mult şi ea a constat în viziunea ce ne apărea parcă în relief a planetei noastre, cu marile oceane, cu continentele, cu masa norilor în formare aşa cum ne-o arată NASA în emisiunile televizate ce prezintă imagini cu Pământul nostru aşa cum a fost filmat el de undeva din spaţiu.

Cam după două minute, acea uluitoare apariţie a globului pământesc s-a modifcat în totalitate. Nişte nori denşi, unii dintre ei gri, alţii negri, alţii cafenii şi alţii de un roşu ce era neplăcut şi închis au acoperit zonele despre care ştiam că erau cele mai populate ale planetei Pământ. Din când în când, această masă de nori, ce erau coloraţi întocmai aşa cum am descris, era fulgerător traversată de nişte intense lumini roşii ce păreau a fi produse de nişte misterioase explozii. Din când în când, prin aceşti nori apăreau unele raze tainice albastre, roşii, aurii sau alb-strălucitoare, precum şi nişte luminiţe ce mi se înfăţişau întocmai ca nişte stele ce luminau în acel întuneric. Totuşi, am putut să constat că aproape întreaga noastră planetă era cuprinsă de un halou enorm de înspăimântătoare culori sumbre (gri, negru, cafeniu şi roşu închis).

– Puteţi observa în felul acesta în ce mod se manifestă energiile tainice ale vibraţiilor mentale şi emoţionale predominante ce sunt emise în acest mod de întreaga omenire ce se află pe această planetă, mi-a explicat LAMA. 
Apoi, el a adăugat:
– După cum puteţi să observaţi, calitatea acestor energii tainice (care au, fiecare, o anumită frecvenţă de vibraţie) este inferioară şi tocmai din această cauză frecvenţa lor preponderentă de vibraţie este joasă. Priviţi, vă rog, cu multă atenţie acest nor gri al egoismului ce predomină din nefericire în jurul planetei Pământ! După cum puteţi observa, sclipirile albastre ce vi se înfăţişează întocmai ca nişte străfulgerări reprezintă anumite aspiraţii spirituale suficient de puternice, dar, după cum puteţi să constataţi, ele sunt cel mai adesea acoperite, sau altfel spus înăbuşite, de curenţii subtili coloraţi ai patimilor  inferioare, cum ar fi ura, răutatea, orgoliul şi aviditatea, care au format această aură gigantică ce predomină actualmente în jurul Pământului. După cum puteţi să vă daţi seama, toate acestea au apărut în decursul miilor de ani. Este tocmai de aceea necesară o transformare colectivă majoră, care va face cu putinţă atât elevarea frecvenţei predominante de vibraţie a planetei Pământ, cât şi o transformare corespunzătoare (în bine) a culorii curenţilor energetici care predomină deocamdată la nivelul planetei noastre. Abia atunci planeta  Pământ va putea să devină cu adevărat, şi apoi să rămână, o planetă albastră. Prin urmare, este important să vă daţi seama că este urgent necesar ca această planetă, ce este supranumită, deloc întâmplător, „planeta albastră“, trebuie să devină şi în sfera aurei ei tainice tot albastră sau, de ce nu, chiar alb-strălucitoare!

Privind cu o vie atenţie toate acestea, am descoperit că acei nori ciudaţi care o împresurau se asemănau cu straturile ionizate ce se află în jurul planetei Pământ şi care, după cum ştim, reflectă undele radio. Vă mărturisesc că, pe măsură ce vedeam cu propriii mei ochi  imensa carapace energetică  (ce avea  într-un mod evident o încărcătură inferioară) a acelor nori urâţi ce înconjurau Pământul, toate acestea erau totodată pentru mine o descoperire uimitoare şi care, în acelaşi timp, îmi apărea ca fiind oarecum înspăimântătoare.

– Planeta noastră este grav bolnavă... ea este bolnavă mai ales din cauza falselor concepţii ale omului, din cauza răutăţii ce predomină, din cauza ignoranţei în care se menţin fiinţele umane, din cauza orgoliului exacerbat şi din cauza egoismului, din cauza viciilor şi a perversităţii în care multe fiinţe umane trăiesc şi se complac, am şoptit eu. M-am focalizat în continuare asupra acelei privelişti şi am văzut că imediat norii cei întunecaţi s-au răspândit undeva departe, în spaţiu, amintindu-mi parcă de tentaculele unei uriaşe caracatiţe.

Brusc, mi-am dat totodată seama că acest bizar „monstru“ negru, ce îmi apărea ca fiind întocmai ca o caracatiţă, cuprindea chiar şi spaţiul interplanetar. Acesta nu era deloc un spectacol frumos de contemplat, iar senzaţiile pe care le aveam eu însumi şi care apăreau în fiinţa mea întocmai ca nişte ecouri undeva la nivelul şirei spinării – la nivelul canalului subtil SUSHUMNA NADI – m-au făcut chiar să mă cutremur din cauza înfricoşătoarei „fiare“ pe care o zăream că avea tendinţa să cuprindă cu tentaculele ei întreaga planetă Pământ. Un tremur puternic, ce era într-o anumită măsură chiar fizic, m-a făcut brusc să mă scutur. Am continuat să privesc tot ceea ce îmi apărea şi iată că după aceea am descoperit că, din răstimp în răstimp, printre acei nori întunecaţi apăreau raze vii şi strălucitoare: albastre, galbene, violete, mov, roz şi uneori chiar alb-strălucitoare, care se răspândeau întocmai ca nişte fulgere ce erau felurit colorate şi care străpungeau din când în când acel conglomerat sumbru şi înfricoşător.

– Aceste raze atât de frumoase ce au culori net diferite provin, oare, de la anumite manifestări profund benefice şi de la anumite stări colective de conştiinţă ce sunt generate de anumite grupuri spirituale de fiinţe umane ce sunt ceva mai puternice? l-am întrebat atunci pe acel LAMA.

– Da, exact aşa este, aţi intuit bine aceasta, a încuviinţat maestrul-LAMA, şi după cum aţi putut observa, acest halou sumbru ce înconjoară planeta Pământ ar putea fi disipat şi în felul acesta ar putea fi făcut să dispară, dacă grupurile mari de fiinţe umane ce au o orientare spirituală ar acţiona adeseori la unison şi ar genera (emite) în felul acesta gânduri, intenţii suficient de puternice, trăiri spirituale şi emoţii elevate, cum ar fi, spre exemplu, stările de iubire intensă şi profundă. Pentru aceasta, ar fi însă necesar ca fiinţele umane să acţioneze la unison, căci în felul acesta ele vor vibra toate pe aceeaşi lungime de undă. 
Acţionând de fiecare dată în felul acesta, astfel de grupuri umane, ce au o orientare spirituală, vor putea să atragă din focarele nesfârşite de energie care există în Univers anumite energii subtile elevate, ce au o frecvenţă foarte înaltă, divină de vibraţie. Astfel de energii subtile ar putea să neutralizeze şi chiar să disipeze aceste acumulări energetice net inferioare, sumbre ce înlănţuie şi pe alocuri chiar înăbuşă planeta Pământ. Cred că este cu putinţă să vă daţi seama că aceste energii inferioare menţin fiinţele de pe această planetă într-o stare jalnică de înlănţuire, de egoism, de larvaritate şi de ignoranţă. Astfel de energii subtile, pure şi elevate, ar putea să apară numai dacă unele grupuri suficient de mari de fiinţe umane ar acţiona la unison, într-o perfectă sincronizare, şi ar declanşa în felul acesta acumulări sistematice de energii pure, sublime, divine. Dacă astfel de grupuri de fiinţe umane ar apărea pe planeta Pământ, atunci ele ar putea, în felul acesta, să neutralizeze cu uşurinţă şi chiar să anihileze complet aceşti nori sumbri pe care i-aţi văzut şi care prezintă o frecvenţă inferioară de vibraţie. 
Luaţi aminte că abia atunci când aceste energii subtile, pure, diafane şi înalte vor ajunge să predomine în aura planetei Pământ, aceste raze viu colorate ce manifestă vibraţii spirituale înalte vor ajunge să devină preponderente. Numai în felul acesta va apărea un important salt ce va transforma pentru totdeauna, într-un mod profund, ambianţa cea tainică a acestei planete.

Apoi călugărul tibetan a adăugat, gânditor:
–  TARA, care după cum probabil ştiţi este Marea Putere Cosmică a Compasiunii, a plâns prea mult, a adăugat  el. Marea Mamă a Întregii Naturi (MAHA SHAKTI) poate hotărî într-o bună zi că a venit vremea să distrugă într-un mod fulgerător spiritele încăpăţânate, oarbe, rele şi egoiste care, datorită răutăţii lor, au făcut să apară şi să persiste această oribilă „carapace”, prin acumularea unor astfel de nori infecţi în jurul planetei noastre. Întreaga umanitate, în ansamblul ei, trebuie să se trezească, până ce nu va fi prea târziu, din somnul cel cumplit în care se menţine. 
Luaţi aminte că dacă aceasta nu se va produce în viitorul apropiat, atunci Marea Mamă a Întregii Naturi (MAHA SHAKTI) va trebui să înceapă neîntârziat să cureţe şi chiar să elimine  toate gunoaiele şi stârpiturile ce se află pe această planetă. 
Influenţa grupurilor spirituale ce acţionează  la unison poate fi extraordinar de mare, dar pentru aceasta membrii ce le alcătuiesc trebuie să fie solidari, iar ţelurile unor astfel de grupuri vor  trebui să fie sublime, pure şi  foarte înalte. Atât ARHAT-ii, cât şi MAHATMA-şii din India acţionează zi de zi, cu toată puterea de care dispun, pentru a neutraliza răul, ignoranţa, ura şi celelalte vicii, dar şi mai important decât toate acestea este să poată fi oprite neîntârziat noile emisii malefice ce sunt provocate în mod constant de către grupurile umane care au orientări în mod predominant demonice sau chiar satanice. 
Luaţi aminte că transformările profunde şi persistente pe care le aşteptaţi în sfera cea tainică a planetei Pământ sunt posibile numai prin acţiunea constantă şi sistematică la unison a unor astfel de grupuri umane, care va face cu putinţă să se declanşeze astfel de prefaceri fundamentale şi durabile.

În felul acesta mi-a vorbit bătrânul LAMA, în timp ce eu contemplam cu o mare uimire în oglinda apei din bazinul Marii Puteri Cosmice TARA imaginile acelea, ce deveniseră uimitor de clare. După câteva minute, toate acele imagini pe care le-am contemplat au dispărut treptat şi, după ce în final s-au estompat, nu a mai rămas nimic în afara suprafeţei limpezi a acelui bazin de acumulare a apei ce era tulburată din când în când de picăturile de apă ce se prelingeau de-a lungul vârfului stalactitelor.
– Cred că nu mai trebuie să vă spun că am fost profund uimit de tot ceea ce am văzut în cursul acestei experienţe. Îmi doresc cu atât mai mult ca de acum înainte să ajut cu tot ceea ce îmi stă în putinţă. Mărturisesc că abia acum mi-am dat seama că aceasta este o activitate  titanică pe care ARHAT-ii şi MAHATMA-şii o realizează zi de zi, fără ca noi, oamenii, să ne dăm seama de eforturile uriaşe pe care ei le fac... Dat fiind faptul că am avut, în felul acesta, ocazia să contemplu starea jalnică în care se află planeta  Pământ, mărturisesc că eu chiar regret că am pierdut atâta vreme şi nu sunt deja şi eu unul dintre ARHAT-ii sau dintre MAHATMA-şii care ajută planeta Pământ, pentru a scăpa de aceşti nori întunecaţi şi înspăimântători care înlănţuie această planetă întocmai precum o caracatiţă monstruoasă.

– Este foarte bine că acum sunteţi hotărât să-i ajutaţi pe ARHAT-i şi pe MAHATMA-şi în eforturile uriaşe şi neîncetate pe care ei le realizează zi de zi pe această planetă. 
Mai mult decât atât, este minunat că aspiraţi să deveniţi un ARHAT sau un MAHATMA, pentru a putea apoi, la rândul dumneavoastră, să realizaţi ceea ce fac ei clipă de clipă. Până atunci nu trebuie să pierdem din vedere că fiecare fiinţă umană ce trăieşte pe această planetă, atunci când se angrenează într-un mod perseverent şi responsabil, poate ajuta chiar foarte mult, mai ales atunci când acţionează la unison în cadrul unui grup solidar. Luaţi aminte, căci grupurile de yoghini sau de practicanţi ai tehnicilor ZEN care realizează meditaţii împreună generează în felul acesta cu uşurinţă energii spirituale pure, elevate, care sunt de natură să împrăştie şi chiar să neutralizeze aceste energii inferioare joase pe care le-aţi văzut că se manifestă sub forma acelor nori sumbri, întunecaţi şi înfricoşători. Atunci  când are suficientă bunăvoinţă şi entuziasm, fiecare fiinţă umană poate să ajute destul de mult, după capacităţile şi înzestrările sale.

– Cum credeţi că aş putea să ajut cât mai mult de acum  încolo, după puterile mele? am întrebat eu.
Bătrânul LAMA a rămas atunci tăcut câteva minute în şir. Am observat că a închis ochii, poate pentru a putea reflecta pe îndelete la sfatul pe care urma să mi-l ofere, sau poate pentru a se interioriza şi a primi un mesaj spiritual plin de înţelepciune de la una dintre fiinţele excepţionale din panteonul tibetan.
Deschizând în final ochii, el mi-a şoptit:
–  Anul accentuării influenţei ARHAT-ilor şi a MAHATMA-şilor este, şi totodată va fi, anul lansării unui avertisment planetar...
–  Anul binecunoscut al Dragonului de Foc nu va fi, cumva, peste zece ani? 
am întrebat eu.
–  Da, aşa este. Dar trebuie să-ţi fac cunoscută o legendă la fel de veche ca şi muntele Himalaya. Chiar dacă pentru tine răcoarea acestei grote este destul de greu de suportat, vreau totuşi să-ţi spun această poveste în prezenţa zeiţei noastre TARA (a Marii Puteri Cosmice TARA), căci în curând o să intrăm cu toţii în epoca ei.

Bătrânul LAMA mi-a povestit după aceea următoarea poveste:
–  Învăţătorul nostru cel venerat, care a venit de la mănăstirea din localitatea Tashi Lhunpo, spune că, în urmă cu mii de ani, nişte fiinţe supraumane ce trăiau într-o lume extraordinar de evoluată spiritual au venit pe Pământ pentru a contribui prin ajutorul lor la accelerarea progresului acestei planete şi pentru a face să apară mult mai repede germenii umanităţii viitoare. Aceste fiinţe supraumane aveau nişte corpuri ce erau coborâte din energia spiritului, adică din ceea ce am putea spune că este materia primordială şi care puteau fi, totodată, la fel de grele precum este nucleul Pământului şi la fel de uşoare şi de strălucitoare precum este lumina Soarelui. Aceste fiinţe supraumane erau uriaşi de origine divină. 
Printre aceşti îngeri divini se afla şi Mara, pe care voi îl numiţi acum Lucifer. 
Lucifer avea un rol important, şi anume acela de a dezvolta ceea ce se numeşte spiritul concret şi individualitatea fiinţei umane. De-a lungul timpului, Lucifer şi-a realizat lucrarea sa, dar atunci când au venit ARHAT-ii şi MAHATMA-şii şi când a început să se manifeste din plin influenţa Marii  Puteri Cosmice TARA, care acţiona pentru a eleva cât mai mult inima omului, Lucifer a început să se opună şi să nu mai coopereze la aceasta şi nu le-a permis să-şi continue lucrarea pe care ei o începuseră. 
La scurt timp după aceea a avut loc revolta lui Lucifer împotriva stăpânilor ciclurilor cosmice. De atunci, Lucifer nu s-a mai numit „Purtătorul Luminii“, ci a devenit „Stăpânul cel îngrozitor al Întunericului“. Tot de atunci ARHAT-ilor, MAHATMA-şilor şi BODHISATTVA-şilor le-a revenit o misiune dublă. Aceasta presupunea, pe de o parte, combaterea tentativelor lui Lucifer de a subjuga omul spre a-l schimba într-o fiinţă egoistă, orgolioasă, fără scrupule şi agresivă. Pe de altă parte, ei aveau totodată misiunea de elevare spirituală a umanităţii ce era dictată de legea divină a ciclurilor. 
Această stare de fapt i-a determinat pe cei din SHAMBALA să trimită apoi în lume ARHAT-i, MAHATMA-şi şi fiinţe umane care au atins starea de BUDDHA.

Aversiunea puternică şi evidentă a Stăpânului Întunericului (Lucifer) de a colabora cu Stăpânul Soarelui precum şi cu Spiritele planetelor a declanşat o criză cosmică. Acum ne aflăm în etapa în care umanitatea trebuie neîntârziat să se decidă care va fi orientarea ei clară şi conştientă – către Lumina divină sau către Întunericul pe care vrea să-l instaureze Lucifer. În funcţie de alegerea pe care o va face, umanitatea îşi va alege, totodată, în  felul acesta KARMA divină sau KARMA luciferică ce va fi totodată calea pe care o s-o îmbrăţişeze. Această cale va fi sau calea Binelui, sau calea  Răului. În  felul acesta, toate popoarele ce trăiesc pe această planetă vor trebui la un moment dat să aleagă între vechile căi ale răului şi ale luptei criminale şi noua ordine a înţelepciunii, a iubirii şi a fraternităţii planetare.

Fiinţele superioare ce proveneau de pe Soare şi din alte lumi i-au spus lui Lucifer:
– Lampa ta luminează într-o oarecare măsură, dar totodată tu trebuie să ai în vedere că nu mai trebuie să obstrucţionezi lumina divină pe care ceilalţi oameni trebuie să o primească, precum şi strălucirea celor mai glorioase fiinţe ce trăiesc în luminile imensului spaţiu înstelat! Este necesar să distrugi neîntârziat zidul răutăţilor, al egoismului şi al perversităţii ce se află în jurul planetei Pământ, căci din cauza lui umanitatea se sufocă din punct de vedere spiritual. Ceasul cosmic indică faptul că Epoca Spiritului Divin Nemuritor (Atman) este aproape. Tu nu poţi opri venirea acestei epoci, oricâte eforturi a-i face spre a triumfa, deoarece fiinţele cosmice supranaturale (DHYAN CHOHAN) aduc cu ele din inima cea esenţială a Universului un corp care nu se vede de aici, de pe Pământ, şi care conţine un vortex atotputernic de forţe divine, care atunci când va intra în acţiune va anihila şi totodată va mistui toate lucrările tale, făcând în felul acesta să fii învins pentru totdeauna.

Veac după veac, mileniu după mileniu, noi am adresat umanităţii anumite mesaje pline de înţelepciune. Aceste mesaje au fost apoi trimise către diferite popoare, pentru ca în felul acesta să ajungă la ele învăţătura divină secretă de care au stringentă nevoie. Toate aceste mesaje ale noastre insistau asupra necesităţii unităţii şi a deplinei fraternităţi spirituale. Din nefericire, foarte puţini oameni au reuşit să-şi trezească aşa cum trebuie conştiinţa, şi tocmai de aceea este necesar în aceste vremuri critice să adresăm un ultim avertisment tuturor oamenilor. Acesta este, totodată, Ultimatumul nostru Planetar. Este necesar în acest moment ca umanitatea să urmeze ordinea superioară a inimii pline de iubire divină, căci dacă nu va face aceasta, la scurt timp după aceea se va distruge singură. Violând legea divină a KARMA-ei şi a universalităţii profund benefice a vieţii prin comportamentul său distrugător, omul va trebui, până la urmă, să fie judecat şi să dea socoteală Naturii. În cazul unei alegeri rele şi iresponsabile, aproape toate localităţile riscă să fie înghiţite de oceanele imense, iar marile continente riscă să fie dislocate de unele cataclisme vulcanice. După anul ARHAT-ilor, acest Ultimatum Planetar va trebui să ajungă în atenţia tuturor popoarelor lumii. Este de la sine înţeles că acest mesaj trebuie să fie transmis cu bunătate şi compasiune. Totodată, acest mesaj trebuie să fie transmis şi cu fermitate, căci el conţine un avertisment important, iar avertismentele pline de înţelepciune sunt întotdeauna aduse de oameni profund responsabili şi plini de bună-credinţă. În felul acesta, fiinţele umane se vor afla în faţa unei alegeri care ulterior se va dovedi esenţială: Lumina divină sau Întunericul, pacea profundă sau războiul, iubirea fără măsură sau suferinţa, înţelepciunea sau prostia.

– Este cu putinţă să înţelegi acum, continuă bătrânul LAMA, faptul că actualmente umanitatea este (deocamdată) un câmp de luptă pentru Forţele Divine Cereşti şi Forţele Întunericului? Dincolo de aparenţe, este evident că aceasta este o învăţătură plină de înţelepciune şi foarte veche ce a fost inclusă în doctrina tuturor religiilor. Războiul Lumilor ameninţă să se dezlănţuie în scurt timp şi sperăm că fiinţele umane nu vor alege să fie şi să rămână de partea Forţelor Întunericului, căci atunci Stăpânii Divini ai KARMA-ei îi vor face pe oameni să dispară de pe suprafaţa globului pământesc.
– Legende străvechi vorbesc despre anumite crize planetare ce sunt asemănătoare ultimelor zile ale Atlantidei, am spus eu, fiind profund emoţionat de revelaţiile pe care mi le pusese la dispoziţie bătrânul LAMA.
– Aceasta este perfect adevărat, a spus bătrânul LAMA, dar trebuie să avem în vedere că această criză mondială va fi cu atât mai gravă şi mai acută, cu cât populaţia acestei planete se va îndepărta mai mult de spiritualitatea pură şi autentică.
– Ce ar trebui să facă acum umanitatea? am întrebat eu.
– În acest al doisprezecelea ceas trebuie, înainte de toate, să fie lansat un apel clar şi ferm pentru a fi instaurată pe această planetă învăţătura cea plină de sevă a Înţelepciunii Inimii.
– Puţini oameni vor fi capabili să audă şi să înţeleagă aşa cum se cuvine aceasta, am spus eu.
– Toţi oamenii trebuie să fie cât mai responsabili şi este fundamental să nu se piardă nicio clipă din vedere că Ultimatumul nostru Planetar trebuie să fie cât mai repede transmis tuturor oamenilor! Aflându-se la această răscruce esenţială de drumuri, omul va trebui în prealabil să-şi dea seama că va alege fie calea cea blestemată care duce către prăpastia prăbuşirii şi a involuţiei umane, fie calea care duce către cele mai înalte culmi divine spirituale. Umanitatea îşi va da seama că a venit timpul acestei alegeri fundamentale doar atunci când se va confrunta cu cea mai gravă şi profundă criză care a existat vreodată pe această planetă. În cazul în care avertismentul nostru plin de iubire şi de înţelepciune nu este ascultat şi dacă umanitatea se încăpăţânează să meargă pe drumul cel blestemat ce ar face-o să fie alături de Stăpânul Întunericului (Lucifer), atunci Ierarhia Divină Cosmică va primi aşa cum se cuvine această provocare şi, la scurt timp după aceea, Stăpânul cel Radios al SHAMBALA-ei (Regele Lumii) va spulbera într-un mod ferm şi fără milă tot răul ce se află pe această planetă.
– Chiar credeţi că este cu putinţă să pot difuza toate aceste legende împreună cu aceste profeţii în întreaga lume, păstrându-mi totodată reputaţia unui om ce este sănătos la minte?! am întrebat eu.
– Secolul în care ne aflăm se apropie de sfârşit, iar atunci când va începe secolul 21 umanitatea va fi martora confruntării naţiunilor în cadrul celui de-al Treilea Război Mondial. Chiar credeţi că imensa majoritate a oamenilor de pe această planetă sunt responsabili şi sănătoşi la minte? mi-a răspuns bătrânul LAMA. Se pare că nu sunteţi capabil să vă daţi seama de câtă prostie există încă pe această planetă. Ştiind aceasta, este necesar să daţi dovadă de multă fermitate şi să vă îndepliniţi rolul care vă revine. Dacă veţi face aceasta, veţi fi totodată inspirat să acţionaţi cu înţelepciune, iar dacă veţi continua cu perseverenţă, veţi constata că şi alte fiinţe umane vi se vor alătura pe această cale, căci miza este foarte mare. În această direcţie, este necesar să vă daţi seama că nu este vorba doar de destinul umanităţii, care ar putea fi refăcută în câteva milioane de ani, ci chiar de existenţa acestei planete, care are nevoie de o zi a lui BRAHMA, sau altfel spus, de 4320 de milioane de ani pentru a putea fi refăcută şi regenerată.
– Am observat că orice discurs moralizator şi în general orice impulsionare către transformare sau către reformă generează de obicei vacarmul grosier al maselor, am spus eu.
– Toate popoarele de pe acest Pământ trebuie să înţeleagă că a trecut vremea crucificărilor şi a profeţilor ce predicau mulţimilor entuziaste. În viitorul apropiat va veni vremea ARHAT-ilor şi a MAHATMA-şilor care se exprimă prin fulgere, prin tunete, prin catastrofe, prin dezastre planetare şi prin ploi de stele! Transmite tuturor oamenilor de pe această planetă mesajul că în curând va apărea epoca cea nouă a SHAMBALA-ei!

După o mică pauză, bătrânul LAMA a continuat:
– Te rog să remarci că, în cadrul acestui mesaj pe care ţi-l încredinţez, eu nu fac profeţii, ci doar dezvălui cu anticipaţie mişcările strategice şi pline de înţelepciune ale Armatelor Cereşti, în timp ce ele pregătesc o luptă fermă şi fără milă ce se va declanşa la un moment dat împotriva forţelor oarbe ale întunericului, ale răutăţii şi ale ignoranţei! Prin urmare, ia aminte că se pregăteşte un război – Războiul Lumilor, acela al structurilor cosmice supraomeneşti împotriva tuturor forţelor răului ce se află pe acest Pământ. Un astfel de război este stringent necesar, dacă ai în vedere că aceste forţe ale răului otrăvesc totodată spaţiul şi perturbă într-o anumită măsură ansamblul Sistemului solar. Faptul că fiinţa umană va crede sau nu va crede în existenţa acestui război al cerurilor nu o va face să fie mai puţin responsabilă pentru actele sale, în urma cărora va avea o anumită KARMA ce va fi sau bună sau rea.
Acesta este şi rămâne un mod de a face cunoscut avertismentul ultim al stăpânilor KARMA-ei pe care noi, slujitorii lor, trebuie să-l transmitem spre a face cunoscut oamenilor că este necesar să realizeze alegerea pe care o doresc. Fiind gardieni ai moştenirilor culturale ale civilizaţiilor dispărute, anunţăm totodată că vom deschide criptele secrete ale Egiptului şi vom demonstra existenţa unei ştiinţe şi a unei tehnologii foarte avansate ce a existat în acele vremuri îndepărtate. Pe ecranele televizoarelor lor, oamenii vor putea vedea realizările uluitoare ale unei epoci care a dispărut de mii de ani. Morala evidentă a acestei descoperiri se va traduce în mod limpede: puteţi suferi şi voi distrugerea pe care au suferit-o la un moment dat aceste popoare antice. În situaţia în care veţi face o alegere greşită, veţi ajunge o civilizaţie moartă şi o legendă pe care nimeni nu o va crede peste zece mii de ani. Acesta este şi mesajul esenţial al acestei bogăţii ce a dispărut cu mult timp în urmă: luaţi aminte şi nu urmaţi exemplul înfricoşător al Atlantidei!

Pentru prima dată în această întrevedere a mea cu bătrânul LAMA, am perceput o anumită emoţie în glasul acestuia:
– Revelaţiile de acest gen vor putea declanşa imediat o revoluţie, am remarcat eu.
– Nu trebuie să pierdem din vedere că totodată aceasta va face senzaţie şi va provoca unele reflecţii în cadrul naţiunilor, a afirmat bătrânul LAMA, şi în felul acesta mulţi oameni vor fi determinaţi să ia în serios Ultimatumul nostru Planetar.
– Care vă imaginaţi că va fi atunci comportamentul umanităţii? am întrebat eu.
– Învăţătura cea plină de înţelepciune a Marii Puteri Cosmice TARA, care se bazează pe doctrina Înţelepciunii Inimii trebuie să devină fundamentul unei societăţi noi. Atunci este cu putinţă să apară dezbateri constructive între partizanii diferitelor sisteme, dar nu vor mai apărea războaie. Trebuie să ne dăm neîntârziat seama că în realitate suntem cu toţii membrii unei mari familii planetare, a spus bătrânul LAMA într-un mod edificator.
– Este cu putinţă să fie rezolvate toate aceste probleme fără răsturnările apocaliptice despre care vorbiţi?
– Da. Este cu putinţă să reuşim aceasta, şi chiar ar trebui să o facem cât mai repede, dar referitor la aceasta merită să ne punem cu anticipaţie întrebarea: Oare o vom face cu adevărat? Va vrea oare marea majoritate a oamenilor să abandoneze calea lăcomiei, calea răutăţii, calea egoismului, calea orgoliului exacerbat, calea naţionalismului îngust şi a cultului sexualităţii lipsite de iubire pentru a îmbrăţişa calea spiritualităţii adevărate? Oamenii nu trebuie să devină cu toţii asceţi şi călugăriţe, dar ei pot cu siguranţă să trăiască şi să gândească precum nişte fiinţe umane ce sunt demne de acest nume. De ce trebuie să se omoare între ei atâţia oameni care în realitate sunt cu toţii fraţi şi de ce trebuie să se îndârjească oamenii să distrugă ceea ce a făcut Mama Natură?
– Acest Ultimatum Planetar despre care vorbiţi, acest avertisment ce trebuie să ajungă la toate naţiunile, se adresează numai guvernelor sau doar popoarelor în ansamblul lor? am întrebat eu.
– Acest Ultimatum Planetar se adresează amândurora. În fond, nu trebuie să pierdem din vedere că guvernul nu poate exista fără susţinerea poporului, iar masele mari de oameni nu îşi pot exprima voinţa decât prin vocea reprezentaţilor lor.
– Ultimatumul Planetar are cumva vreo legătură cu Epoca SHAMBALA-ei despre care vorbesc anumite texte vechi? am întrebat eu din nou.
– Aceasta reprezintă de fapt deschiderea porţilor unei ere mai bune, ciclul Marii Puteri Cosmice TARA. Emblema ei, ce conţine Semnul Inimii, uneşte întrega umanitate, căci orice religie plină de înţelepciune, orice ideologie profund benefică, creatoare se bazează pe omenie, a spus bătrânul LAMA. Bătrânul LAMA m-a tras apoi mai aproape de statuia Marii Puteri Cosmice TARA, ce era iluminată de licărirea lumânărilor şi, fără să mă prevină, mi-a luat mâna stângă şi mi-a aşezat-o pe mâna dreaptă a Marii Puteri Cosmice TARA, ce era întinsă către întreaga umanitate într-un gest simbolic ce se vădea a fi plin de compasiune.
– Acest Semn al Inimii este şi va rămâne emblema viitoarei epoci, a spus el. Totodată aceasta va fi epoca lui MAITREYA, care va fi viitorul avatar ce este anunţat deja de KALACHAKRA sau ştiinţa cea tainică a ciclurilor.

Când după aceea mi-am retras mâna, am avut parte de o uimitoare descoperire: semnul cel tainic al inimii ce aparţine Marii Puteri Cosmice TARA a apărut în mod distinct şi în palma mâinii mele stângi. 
Acest simbol nu era amprenta simbolului din mâna zeiţei TARA ce reprezintă un ochi, ci era vorba de un fenomen ce se afla în strânsă legătură cu circulaţia sanguină, căci am observat că de fiecare dată când apăsam pe acest semn în formă de inimă, el devenea apoi din ce în ce mai estompat. Bătrânul LAMA părea chiar foarte satisfăcut de ceea ce tocmai mi se petrecuse.
– Este foarte bine aşa, a spus bătrânul  LAMA. Porţi acum semnul distinct al Marii Puteri Cosmice Tara. Chiar dacă acest semn al zeiţei Tara se va şterge destul de repede şi va deveni invizibil, el va rămâne pentru totdeauna în căuşul palmei tale.
Eram atât de impresionat, încât aproape că nu mai puteam vorbi. Continuam să mă gândesc la marile revelaţii pe care mi le împărtăşise bătrânul LAMA în sanctuarul Marii Puteri Cosmice Tara. După ce am urcat scările, bătrânul LAMA a bătut în trapă şi imediat după aceea am ajuns în templul principal.
– Vom continua mâine, a spus după aceea bătrânul LAMA.

După ce am primit acest dar pe care nici măcar nu-l prevăzusem, am părăsit mănăstirea la apusul Soarelui fiind însoţit de un tânăr călugăr cu o lanternă, deoarece fusesem prevenit că se va face întuneric înainte ca eu să ajung în sat.
Într-o jumătate de oră, am constatat că deja s-a înnoptat, iar lampa cu ulei ce ne fusese pusă la dispoziţie ne-a fost de mare ajutor, chiar şi după ce am găsit cărarea. A doua zi dimineaţă, am părăsit valea şi m-am îndreptat din nou către acea mănăstire. Am fost primit de bătrânul LAMA care mi-a oferit ceaiul specific zonei Darjeeling, ce era foarte reconfortant pentru mine după frigul aprig pe care l-am îndurat până când am ajuns din nou la mănăstire. Bătrânul LAMA mi-a arătat atunci câteva cărţi tibetane vechi şi apoi mi-a explicat conţinutul lor. Mai multe steaguri tibetane (TANKA-uri) erau atârnate în templu, dar eu nu le remarcasem cu o zi înainte din cauza obscurităţii.
Bătrânul LAMA a luat apoi o lumânare şi după ce a apropiat-o suficient de ele, m-a rugat să privesc cu multă atenţie acele steaguri.
– Iată steagul lui MAITREYA, viitorul avatar, mi-a spus el. MAITREYA este zâmbitor şi stă în picioare, ceea ce arată că misiunea lui este binevenită, iar apariţia lui va avea loc pe neaşteptate.
– Multe religii cred în venirea unui mesia sau a unui avatar, am spus eu, dar oare MAITREYA, care trebuie să apară, va putea el să aducă pace umanităţii?
– Întrebarea ta îmi aminteşte de învăţătura secretă pe care am primit-o în tinereţe de la trei mari ARHAT-i. Ei mi-au spus: „Lumea ta se încăpăţânează să înainteze fără oprire spre dezastru. Umanitatea nu va putea salva Pamântul decât printr-o autentică şi generalizată regenerare spirituală.” Dat fiind faptul că eu am întrebat cu mult curaj dacă MAITREYA nu ar putea să o salveze, unul dintre cei trei maeştri mi-a răspuns atunci: „Ia aminte că MAITREYA va arăta calea, dar omenirea va trebui după aceea să aleagă şi să meargă pe drumul pe care îl va alege!”
– Văd în acelaşi timp cât de nebun este omul când se opune legii divine cosmice a neîncetatei ascensiuni... Atunci când răul va atinge punctul culminant pe această planetă şi când scara valorilor se va afla în permanenţă sub presiunea urii, a ignoranţei şi a josniciei imorale, SHAMBALA va cere fiinţelor Dhyan Chohan să apropie planeta cea misterioasă (este vorba de planeta Nibiru sau planeta X, care se află acum dincolo de planeta Jupiter) de planeta Pământ. Noua radiaţie care se va declanşa atunci (datorită apariţiei planetei Nibiru sau altfel spus, a planetei X) va modifica întreaga viaţă de pe planeta Pământ, a spus bătrânul LAMA.
– Este aproape acest măreţ eveniment? am întrebat eu.
– Noul astru (planeta Nibiru sau altfel spus Planeta X) va deveni vizibil abia la sfârşitul secolului al XX-lea, a răspuns bătrânul LAMA, dar apropierea lui de Pământ se va produce după aceea în mai mulţi ani.

Şi pentru că ne aflam în faţa steagului lui MAITREYA, am mai adresat o întrebare referitoare la acesta:
– Se poate spune cu precizie când va veni noul avatar MAITREYA?
– MAITREYA va apărea după ce se va încheia secolul al XX-lea, căci despre el se spune că urmează să-şi facă apariţia într-o perioadă crucială a istoriei omenirii, a răspuns bătrânul LAMA. Având în vedere aceasta, umanitatea trebuie să se pregătească, atât pentru apariţia lui MAITREYA, cât şi pentru venirea unor ARHAT-i. La scurt timp după aceea, calea Înţelepciunii Inimii va începe că fie cunoscută de tot mai multe fiinţe umane. De aceea, atunci când Sfinxul din Gizeh îşi va transmite avertismentul umanităţii, omenirea va trebui să înceapă să se pregătească pentru anumite evenimente măreţe.
– Ultimatumul Planetar despre care mi-aţi vorbit se adresează, deci, tuturor naţiunilor, am spus eu, pentru a trage o anumită concluzie în finalul discuţiei noastre.
– Desigur, a afirmat înţeleptul LAMA, căci acest Ultimatum Planetar le oferă tuturor acelora care se află pe această planetă ocazia să-şi folosească într-un mod înţelept liberul-arbitru: atunci umanitatea va trebui să aleagă între lumina divină şi întuneric, între fraternitate şi egoism, între înţelepciune şi prostie.

În final nu am putut decât să îmi exprim recunoştinţa pentru aceste importante revelaţii ce îmi fuseseră oferite, împreunându-mi mâinile şi înclinându-mă în tăcere, în maniera orientală, în faţa acelui înţelept. Bătrânul LAMA mi-a luat mâna stângă şi, contemplând semnul inimii din palma mea, şi-a înclinat capul în semn de încuviinţare.
– Îmi va fi dat să vă mai revăd? am întrebat.
– După ce va trece ciclonul, vino la Tashi Lhunpo, căci acolo vom putea continua dialogul, a spus bătrânul LAMA. Fiind profund emoţionat, am părăsit apoi mănăstirea, privind încă o dată statuia cea tăcută a lui BUDDHA, steagul avatarului MAITREYA şi pe acela al Regelui Lumii din SHAMBALA. Afară, soarele strălucea din plin undeva pe cer şi făcea ca zăpada şi gheaţa din Himalaya să scânteieze în toată puritatea lor. O lumină mirifică lumina munţii şi făcea totodată să se manifeste lumina cunoaşterii venite dintr-o altă lume, ai cărei gardieni secreţi nu sunt cunoscuţi decât de o mână de oameni. Aceste fiinţe extraodinare, ARHAT-ii, nu numai că sunt înzestraţi cu o mare înţelepciune şi autoritate spirituală, ce emană dintr-o sursă macrocosmică supraumană, ci dispun totodată de forţele misterioase ale vieţii şi ale morţii, astfel că, deşi ştiam că va exista riscul să trezesc dispreţ, batjocură şi resentimente, am considerat că este de datoria mea să vă destăinui aici acest Ultimatum Planetar, ce vă este pus la dispoziţie pentru binele întregii omeniri de pe această planetă.

 

 

Comentarii

Studiul atent al acestei mărturii ne permite să ne dăm seama că există, dincolo de aparenţe, o deplină coerenţă între profeţiile Fecioarei Maria care au fost realizate la Fatima şi conţinutul global al acestui mesaj. Mai mult decât atât, studiul atent al acestei mărturii ne ajută să înţelegem mult mai bine şi dintr-un alt punct de vedere îndemnul plin de înţelepciune al Fecioarei Maria de a acţiona astfel încât să se producă pe această planetă o transformare profundă, divină şi durabilă. Observăm concordanţa cu Ultimatumul Planetar ce a fost oferit şi de înţelepţii din SHAMBALA, în frunte cu Regele Lumii, în cadrul acestui mesaj plin de înţelepciune.

 

  Se poate pune acum o întrebare logica: Ce putem face pentru a preveni sau atenua KARMA mondiala actuala care este atât de negativa?

     Lucrul esential este neutralizarea aurei negative înspaimântatoare a pamântului întretinuta prin acumularea celor mai josnice instincte ale umanitatii. Acestea preced, însotesc si determina toate  crimele ce se fac în istorie. Astfel, MEDITATIILE ASUPRA PACII SI FRATERNITATII UNIVERSALE, PRACTICATE CHIAR SI CATEVA MINUTE IN ANUMITE ZILE, AR PUTEA FACE MIRACOLE SI AR PUTEA DA NASTERE UNOR EFECTE SESIZABILE LA NIVELUL INTREGULUI GLOB.

  Deja aceasta sarcina este asumata în parte de câteva grupari esoterice si religioase, dar orice fiinta umana aspirând la pace si armonie pe acest pamânt, ar putea participa la aceasta nobila misiune, caci lucrul spiritual pentru purificarea Pamântul de aura sa malefica nu necesita vreo credinta religioasa aparte."

 

  [...] Traditia scrisa si orala a Tibetului despre cei care vor atinge epoca lui Maitreya, viitorul Buddha, eliberator, a fost rezumata prin aceste cuvinte de catre Nicolas Roerich:

  "Este prezis faptul ca manifestarea lui Maitreya va avea loc dupa razboaie. Dar razboiul final se va da pentru Adevarata Doctrina. Fiecare din cei care s-au ridicat împotriva SHAMBALEI vor fi loviti în toate actiunile lor si valurile vor inunda locuintele lor.     

  Bazându-se pe aceeasi sursa, Roerich citeaza ceea ce i-au spus anumiti lamasi initiati:

  "Stelele manifesta o evolutie noua. Focul cosmic se apropie din nou de Pamânt. Din nou umanitatea va fi supusa la încercari pentru a se vedea daca a evoluat suficient."

  Dupa scrierile tibetane, este evident ca intram într-o noua vârsta (era) de o extrema importanta, în care criteriul valoric va fi elevarea spirituala. Dat fiind caracterul materialist al epocii actuale, schimbarea unei civilizatii bazata pe acest materialism printr-o cultura orientata sa determine ascensiunea si suprematia spirituala nu se va face fara suferinta, decât în cazul în care majoritatea oamenilor de pe Pamânt se vor orienta cu tot sufletul catre DUMNEZEU.

  Afirmarea deplina a noii epoci trebuie sa se produca când Tishya va fi în conjunctie cu Soarele, Luna si Jupiter. Tishya este de asemenea numele pe care-l purta Buddha care a propovaduit înainte de Siddharta Gautama. (Conform traditiei budiste GAUTAMA nu este ultimul reprezentant în ordine cronologica din sirul de avatari ce vin pe Pamânt de fiecare data când legea sfânta (DHARMA) este uitata.) Trebuie sa mentionam, ca Ti-sha, în vechea astrologie sino-tibetana, este numele uneia dintre cele 72 stele malefice, sinistru calificate drept "Executoare ale Terrei". Aceasta interpretare poate fi contestata de specialistii în sanscrita, dar un lucru este sigur: Tishya este, fara îndoiala, o stea, o cometa, sau un asteroid.

  In India exista texte profetice care vorbesc despre o fiinta divina, Avatarul Kalki, ce va readuce pe pamânt ordinea divina. El apare sub aspectul unui cavaler înarmat, suit pe un cal alb si rotind deasupra

capului o sabie încovoiata ca o coada de cometa. Albul armasar este reprezentat având piciorul drept din fata ridicat si se spune ca atunci când el va recadea pe sol pentru a pasi, pamântul se va cutremura si toti oamenii pervertiti din lume vor fi aruncati în neant. Astfel raul va fi distrus. KALKI PURANA descrie venirea Avatarului în acesti termeni:

  "Eu voi lua nastere într-un loc din SHAMBALA. Voi repune cei doi maestri Moru si Devapi pe pamânt. Voi crea Satya Yuga si, dupa ce voi distruge sarpele raului, ma voi întoarce în propria locuinta, la Tatal Suprem."

  Marele întelept Mahatma a scris la Sinett, în 1882, o scrisoare în care el descrie "Rajahul-Soare" de dincolo de Jupiter. Aceasta poate lamuri misterul "corpurilor astronomice" ce ar putea afecta planeta Pamânt.

  Iata continutul scrisorii lui Mahatma:

  "Exista un astru rege (Soarele Rajah) exact în spatele lui Jupiter, pe care ochii niciunui muritor nu l-a vazut vreodata în timpul acestui ciclu. Daca ar putea fi perceput cu ajutorul celor mai puternice telescoape capabile sa multiplice diametrul lui de 10.000 ori, el va apare însa ca un punct minuscul aruncat în umbra prin stralucirea nu conteaza carei planete; totusi aceasta lume este de milioane de ori mai mare decât Jupiter. Violenta perturbare care afecteaza atmosfera acestuia si de asemenea petele rosii care au intrigat atât stiinta actuala, sunt date de miscarea si influenta acestui Rajah-Soare.

  Cu toate ca pozitia sa actuala în spatiu este total imperceptibila ochilor nostri, substantele metalice din care el este în mare parte alcatuit sunt în perpetua expansiune si se transforma gradat în fluide gazeiforme."

  In cursul anilor '30, Mahatma Morya a facut de asemenea aluzie la acest corp astronomic: "Eu v-am spus de multa vreme, scrie el, acest nou astru se apropia, dar el a ramas înca ascuns observatiilor noastre."

  Una din legendele culese de Helena Roerich în Orient ofera un tablou viu al acestui Razboi din Ceruri, despre care ne-au anuntat atâtea scrieri sacre:

  "Fiinta stralucitoare se adreseaza Printului Tenebrelor:

            Tu ai otravit aerul

            Tu ai poluat apele

            Tu ai sufocat pamântul

            Dar tu nu ai atins focul

            Si nici acesta nu te-a atins înca!

            Dar el te va arde!

            Cum lumina devoreaza obscuritatea,

            Din spatiu, voi renaste,

            Din noile focuri care

            Vor pulveriza operele

            Printului Tenebrelor!

     Fii atent la foc!

  Este posibil ca acest foc sa simbolizeze noul corp ceresc care trebuie, asa cum afirma textele sacre, sa apara pe cer în cursul acestei epoci. Este semnificativ faptul ca numeroase scrieri, din surse diferite, coincid în sublinierea extremei importante pe care o au anii în curs, în timpul carora umanitatea va trebui sa-si aleaga cu fermitate orientarea sa.

  Toate aceste texte, de o inestimabila valoare spirituala trebuie sa fie considerate ca o punere în garda pentru a impulsiona omul sa opteze întelept, pentru a depasi aceasta criza planetara. Totusi ele nu trebuie, în nici un caz, sa fie privite cu fatalism. Liberul arbitru al omului este privilegiul sau esential. Trebuie însa sa actionam imediat cu forta si credinta pentru ca prin tot ceea ce facem la unison, sa anihilam si sa eliminam tendintele malefice, care au ajuns sa sufoce o mare parte din oameni si care ar putea duce întreaga planeta la dezastru.

  Scrierile Indiei pun în mod egal accentul pe sfâsitul lui Kali Yuga, Epoca degradarii spiritule, a întunericului si venirea lui Satya Yuga, Epoca Luminii. Asupra sfâsitului ciclului nostru actual VISHNU PURANA se exprima în acesti termeni:

  "Astfel, în Kali Yuga declinul nu va înceta sa se acentueze pâna când rasa umana nu se va apropia se nimicirea sa. Atunci când sfârsitul Epocii întunecate va fi aproape, o parte a esentei divine manifestata în propria sa natura spirituala, KALKI AVATAR, va coborâ pe Terra înzestrat cu cele 8 puteri paranormale (MAHASIDDHIS). El va restabilii dreptatea în lume.

  ...El va restabili dreptatea pe Pamânt, iar spiritul celor ce vor traii la sfârsitul lui Kali Yuga va fi trezit si va deveni curat precum cristalul si ei vor da nastere unei rase ca va urma legile lui Krita sau Vârsta Puritatii."

 

 

"-Budismul se bazeaza pe credinta într-un panteism de fiinte superioare care, urmând calea celor opt principii, au atins Nirvana. Noi preaslavim, de asemenea, spune înteleptul LAMA, învatatura care spune ca, undeva în nord, exista un regat unde locuiesc câteva dintre aceste mari spirite care au ajuns la Nirvana. Noi îl numim SHAMBALA.

  -Aceste suflete iluminate, am întrebat, formeaza o fraternitate invizibila, având drept scop elevarea spirituala a umanitatii?

  -Avem, într-adevar, o asemenea confrerie în Tibet, dar nu este nici un motiv sa credem ca ea ar exista si s-ar manifesta doar în Asia, spuse lama.

  -Imi imaginez ca pregatirea spirituala si testele prin care poti fi admis în aceasta grupare sunt foarte dificile si dureaza numerosi ani! Marturisesc ca nu sunt pregatit si stiu ca-mi vor trebui mai multe existente pentru a ajunge la înaltul vostru nivel spiritual, dar pot spune ca am aspirat întotdeauna la aceasta. Voi putea oare, în umila mea sfera de actiune, sa fiu de vreun folos Arhatilor vostri si sa iau parte la eforturile voastre de a lumina umanitatea?

  -Aceasta cale a daruirii totale pentru a servi umanitatea, este dificila. Ea necesita înainte de toate o mare abnegatie. Uitând complet de tine în aspectele tale inferioare, egotice, te ridici deasupra pamântului si te topesti în Infinit. Daca doriti, sugera lama, putem recurge la o anumita experienta yoghina, care va va permite sa sesizati planul nostru de gândire si actiune.

  -Desigur, i-am raspuns, va fi o experienta spirituala pe care sunt nerabdator sa o traiesc; de fapt sa stiti ca întotdeauna am aspirat la o viata cât mai elevata.

  Lama ma ruga atunci sa ma asez în PADMASANA (postura lotusului) si sa meditez, în timp ce el a ramas asezat alaturi de mine.

  -Imaginati-va, spuse el, ca va tineti viciile în mâna dreapta si virtutile în mâna stânga. Lasati pe pamânt pacatele dumneavoastra invizibile si faceti la fel si cu virtutile. Fata va este acoperita de o masca - personalitatea, care cuprinde vârsta, sexul, nationalitatea, profesia si celelalte elemente trecatoare. Unele masti sunt urâte, fiind facute din argila; altele din marmura sunt minunate. Unele sunt din aur, altele din fier, dar, oricum ar arata propria masca, debarasati-va de ea si lasati-o pentru un timp în fata dumneavoastra, pe sol.

  Urmând indicatiile calugarului, am resimtit o mare  senzatie stranie de vid si de dezorientare, în timp ce numele, sexul, nationalitatea si profesia mea se estompau tot mai mult. In scurt timp toate caracteristicile personalitatii au fost practic sterse din mine. Trairea era atât de puternica, încât mi s-a parut ca aud zgomotul proprieimele masti cazând pe pamânt.

  -Acum ati devenit, din punct de vedere mental si spiritual, un simplu centru pur, constient, eliberat de toate conditionarile si neposedând nimic, vorbi lama dupa un timp. Nu sunteti decât o flacara într-un ocean de foc. Spiritual va aflati departe de limitele pamântului, amestecându va focul si stralucirea cu cel al îndepartatelor stele ale Marelui Vid, murmura calugarul.

  O stranie si exaltanta expansiune a constiintei ma patrundea într-un mod cu totul natural si fara nici un efort. Influenta spirituala a calugarului lama actiona, cu siguranta, foarte puternic din moment ce reusea sa îmi transmita aceste impresii atât de vii.

  -Acesta este momentul în care avem acces la planul atemporalitatii, adica acel plan unde toate lucrurile se afla într-un deplin sincronism chiar în aceasta clipa, locul unde nu exista nici trecut, nici prezent si nici viitor, spuse lama, ci doar o singura durata, unica.

  Deodata am resimtit un vid complet, ca si cum timpul s-ar fi oprit pentru totdeauna. Nu mai exista nici "înainte", nici "dupa", nici "înalt", nici "jos", nici "aici" si nici "acolo". Era o senzatie de totala dilatare într-un univers atemporal si fara limite.

  Vocea calugarului se facu din nou auzita:

  -Sa revenim acum din aceste planuri elevate. Jos... mai jos. Reluati va vechea dumneavoastra masca, adica virtutile si viciile pe care le ati abandonat pe sol. Intorceti-va în aceasta cochilie, unde veti ramâne pâna la eliberarea finala, spuse lama.

  Dupa câteva minute de tacere profunda, am întrebat:

  -Aceasta este ceea ce numiti Nirvana?

  -In experienta pe care ati trait-o, ati avut o perceptie a Marelui Vid si un ecou al Marii Linisti, raspune calugarul. Apoi m-a condus spre o usa secreta a manastirii, prin care am patruns într-o pestera complet izolata de exterior, cu exceptia unui spatiu îngust sapat în perete. Aceasta deschidere nu constituia propriu-zis o fereastra, ci o fanta naturala a peretelui stâncos, marita putin pentru a obtine mai multa lumina în interior. Cu toate ca, în general, grota era uscata, picaturi de apa cadeau de pe stalactite si se transformau în mici pârâiase, care serpuiau lin, pentru a disparea apoi în fisurile solului. Neregularitatile peretilor pesterii dadeau impresia de nise într-un sanctuar.

  In cea mai mare dintre acestea, îndreptata spre nord, era situata o statuie înalta de bronz. Calugarul aprinse un rând de lumânari rosii si de bastonase de tamâie în fata ei si, imediat, statuia zeitei TARA, aparu în fata noastra, în toata splendoarea sa. Zeita purta o tiara, cercei lungi, un colier, un ochi în frunte, ochi în palme si pe talpile picioarelor, care simbolizau omniprezenta sa. TARA este zeita protectoare a Tibetului, a Nepalului si a celei mai mari parti a Asiei, aici ea fiind deocamdata cel mai mult invocata, si mai este cunoscuta si sub numele de Kuan Yin, zeita Compasiunii si a Milei. (TARA este una din cele zece mari Puteri cosmice de manifestare a Divinului, iar în ultimii ani forta sa ocrotitoare s-a manifestat si în România, datorita meditatiilor realizate de mai multe sute de yoghini, care au contribuit astfel de multe ori la armonizarea anumitor energii în aceasta zona a planetei.)

  Mâna sa dreapta era întinsa, cu palma orientata în fata, în semn de compasiune si ajutor, iar vârful degetului mare si vârful degetului mijlociu de la mâna sa stânga erau unite în ceea ce se numeste o MUDRA (gestul oriental care subliniaza un anumit aspect esential - aici, Adevarata Doctrina în logica si iubirea sublima.)

  Atunci când usa de piatra se închise în urma noastra, m-am gândit ca voi patrunde într-o alta lume, complet izolata de aceea pe care am cunoscut-o pâna acum. Maestrul Lama m-a chemat mai aproape de Zeita. In fata ei se afla o cavitate a solului sapata în roca de-a lungul a mii de ani, de picaturile ce cadeau neâncetat din stalactite. Acest rezervor de forma ovala, format în mod natural prin eroziune lenta, era plin pâna la margini, iar apa se prelingea în afara. Picaturile care cadeau din plafonul grotei formau cercuri concentrice la suprafata apei imobile ca o oglinda.

  -Sunt lacrimile lui TARA ce plânge decaderea omului, care si-a uitat natura sa divina, îmi spuse lama.

  Dupa putin timp el continua:

  -Ati auzit vorbindu-se de lacul Lhama Lamtsa din Tibet, în care apar imagini si viziuni revelate atunci când delegatii lamaisti cauta locul de nastere al viitorului Dalai-Lama?

  -Imi amintesc ca am citit ceva despre acest subiect..., am raspuns eu destul de timid.

  -Acest mic bazin cu apa este oarecum asemanator lacului sacru amintit; în el pot fi urmarite, în acelasi mod imagini de o înalta semnificatie spirituala.

      Am privit cu mare curiozitate în apa care reflecta lumina lumânarilor si silueta zeitei TARA în alcovul sau întunecos, dar, cu exceptia acestei imagini nu am vazut nimic altceva.

  -Priviti mai atent... si mai atent... AUM MANI PADME HUM, rosti calugarul si intonatia i se reverbera în grota. Flacarile lumânarilor o luminau pe TARA într-un curcubeu multicolor, fumul bastonaselor de tamâie se urca foarte sus si toate acestea se reflectau în bazin ca într-o oglinda miscata din când în când de caderea unei picaturi de apa. Curând, toate imaginile se stersera si, în acelasi timp, apa bazinului fu acoperita de o ceata. Pe neasteptate am început sa vad imagini de cea mai mare claritate, ca si cum as fi privit ecranul unui televizor în culori. Lama, aflat lânga mine, în picioare, privea si el imaginile.

  Prima scena pe care am vazut-o a fost imaginea planetei noastre, cu marile ei oceane, cu continentele si masa de formatiuni noroase, asa cum ni le arata oamenii de stiinta occidentali în emisiunile televizate din spatiul cosmic. Mai apoi, în decurs de unul sau doua minute, aspectul globului pamântesc s-a schimbat total. Nori compacti, gri, negri, bruni si rosu închis, murdar, au acoperit zonele cele mai populate ale pamântului. Din când în când, aceasta masa era traversata de intense raze de lumina rosie, ca acelea produse de mari explozii. Pentru câteva clipe, raze bleu, roz sau aurii, precum si lumina stelara au aparut pe fundalul întunecat, luminând globul pamântesc, dar întreaga planeta continua sa fie scaldata într-un halou enorm de înspaimântatoare culori întunecoase.

  -Observati vibratii mentale si emotionale emise de umanitate, îmi explica lama; dupa cum puteti vedea, frecventa lor este joasa si nerafinata. Priviti acum acest nor gri atât de gros, care denota egoismul! Scânteierile bleu sunt aspiratiile spirituale ale minoritatii, dar ele sunt coplesite destul de repede de curentul general de pasiune, de ura si de aviditate care a format aceasta aura uriasa în jurul Terrei de-a lungul sutelor de ani. Ea se aseamana cu straturile ionizate din jurul planetei, care reflecta undele radio, formând un strat izolator de vibratii inferioare ce împiedica frumusetea fortelor stelare sa fie perceputa de fiintele de pe Pamânt.

  A vedea cu proprii mei ochi enorma carapace mentala negativa care înconjura pamântul, a fost pentru mine o descoperire înspaimântatoare.

     -Planeta noastra este bolnava, chiar foarte bolnava, din cauza conceptiilor false si a gândurilor negative ale oamenilor, am murmurat eu.

     În scurt timp norii întunecati s-au propagat departe în spatiu, amintindu-mi de tentaculele unei caracatite. Acest monstru negru ce se defalca în spatiul interplanetar nu constituia un spectacol prea frumos de contemplat, iar senzatia ca eu însumi ma aflam în spatele înspaimântatorului animal m-a facut sa ma înfior.

  In acel moment am vazut cum stralucitoare raze bleu, roz sau de o albeata  stralucitoare se propaga ca niste scurte iluminari în conglomeratul întunecos.

  -Aceste raze sunt cumva reactiile mentale benefice emise de diverse grupari, organizatii sau confrerii umane spirituale? l-am întrebat pe lama.

  -Intr-adevar, asa este, consimti acesta; puteti vedea cum haloul negru al Terrei ar putea fi îndepartat prin actiunile lor, daca marea majoritate a oamenilor ar încerca sa emita gânduri si emotii situate doar pe aceasta lungime de unda elevata. Iata ceea ce toate popoarele acestei planete ar trebui sa faca în mod sistematic si într-o perfecta sincronizare, pâna când pamântul întreg nu ar mai emite în spatiul cosmic decât înaltele vibratii spirituale.

  Gânditor, lama îsi continua comentariul:

  -TARA, cea plina de compasiune, a plâns prea mult timp, a spus el; Mama Natura poate într-o zi sa decida distrugerea spiritelor oarbe care au creat aceasta oribila carapace în jurul globului nostru. Umanitatea trebuie sa purifice si sa asaneze locuinta sa planetara. Arhatii actioneaza cu toata puterea lor pentru a neutraliza raul, dar chiar mai important decât aceasta este sa se poata opri noile emisii negative recreate în mod constant; si acest lucru doar omul poate sa îl faca.

    Astfel îmi vorbea lama, în timp ce contempla în bazinul lui TARA imaginile revelate într-un mod atât de deosebit. Ele disparura gradat si, în curând, nu a mai ramas nimic, decât suprafata imobila a lacului, miscata de picaturile intermitente de apa care cadeau din bolta pesterii.

  -Bineânteles, este inutil sa va mai spun ca am fost îngrijorat de ceea ce am vazut, dar toate acestea nu fac decât sa-mi întareasca dorinta de a lupta pentru elevarea umanitatii, desi am înteles ca este o sarcina de titan, am spus eu cu un sentiment de disperare.

  -Este bine ca v-ati hotarât sa-i ajutati pe BODHISATTVA-si, spuse lama. Fiecare poate sa-i ajute, dupa capacitatile si aspiratiile sale.

  -Iar eu, ce as putea face?

     Calugarul ramase tacut câteva minute. A închis ochii pentru a medita asupra indicatiilor pe care ar putea sa mi le dea sau pentru a primi un mesaj telepatic provenind de la una din fiintele exceptionale din SHAMBALA.

  Deschizând ochii, mi-a spus:

     -In prezent umanitatea trebuie sa-si decida orientarea: spre Lumina sau spre tenebre si astfel sa-si suporte KARMA.

     Toate popoarele vor trebui sa aleaga între vechea mentalitate a luptelor ucigatoare sau ordinea noua a unei fraternitati mondiale.

     Desfasurarea ciclului cosmic ne-a apropiat mult de Epoca Spiritualitatii, Epoca de Aur. Nimeni nu poate sa opreasca desfasurarea fireasca a acestui ciclu, deoarece DHYAN CHOHAN-ii (fiinte cosmice înzestrate cu puteri supranaturale) vor aduce în curând din esenta spatiului, din energia subtila cauzala, un corp care este pâna acum invizibil, un simplu vortex de forte, dar care atunci când va intra în actiune va distruge cu flacarile sale toate fortele negative.

  Secol dupa secol, mileniu dupa mileniu, noi am adresat umanitatii numeroase mesaje care au fost receptionate de oamenii mai elevati. Toate vorbeau despre necesitatea unirii si a fraternitatii universale. Din pacate, prea putini dintre ei au ajuns sa-si rafineze constiinta si sa poata îndruma la rândul lor, pe ceilalti în aceasta privinta. De aceea este necesar mai ales în aceasta perioada critica, sa lansam un ultim Avertisment, acesta fiind Ultimatumul Nostru Planetar. Umanitatea va accepta Glasul inimii, Legea Iubirii Divine, sau se va distruge prin exacerbarea propriilor sale forte negative. Perturbând legea Karmica a universalitatii vietii prin comportamentul sau distructiv, omul va fi judecat si pedepsit de Natura. Toate orasele ar putea fi înghitite de oceane, iar marile continente ar putea fi dizlocate prin cataclisme vulcanice si cutremure. Dupa Anul Arhatilor, Ultimatumul Planetar va trebui sa fie luat în consideratie de catre întreaga umanitate. Acest mesaj va trebui trimis cu bunatate si compasiune; dar totusi foarte ferm, deoarece el reprezinta un avertisment si avertismentele nu sunt aduse decât de oamenii ce au intentii benefice. Astfel, fiinta umana va fi pusa în fata alegerii supreme: Lumina sau Tenebrele, Pacea sau Razboiul, Inima sau Pumnul, întelepciunea sau Ignoranta.

  -Acum puteti întelege ca umanitatea este un câmp de lupta al Fortelor Celeste, urma lama. Aceasta este, evident, o învatatura foarte veche care a fost încorporata în toate religiile. In ultimul sfert al acestui secol trebuie lansat un apel ce va arata necesitatea instaurarii Doctrinei Inimii, Legea Iubirii, singura în stare sa salveze planeta. Ultimatumul nostru Planetar se refera la un apel catre o transformare interioara care trebuie sa apara în fiecare om. La aceasta rascruce de drumuri umanitatea trebuie sa aleaga între calea care duce catre abisul decadentei morale, sau acea cale care urca spre stele. Se apropie cea mai acuta criza din cadrul acestui ciclu cosmic. Daca punerea în garda nu este înteleasa si daca masele de oameni se încapatâneaza sa mearga pe drumul actual alaturi de Printul Tenebrelor, atunci Ierarhia Cosmica va revela prosteasca ignoranta si rautate a oamenilor, iar Maestrul Luminat al SHAMBALEI va nimici tot raul de pe aceasta planeta. Acesta este mesajul pe care va trebui sa-l duceti oamenilor.

  -Credeti ca as putea raspândi aceste profetii unui mare public, pastrând în acelasi timp reputatia unui om ramas sanatos la minte? am întrebateu.

  -In secolul în care traim am vazut toate natiunile înfruntându-se în cursul celor doua razboaie mondiale, iar înainte de sfârsitul lui este posibila desfasurarea celui de-al treilea conflict. Considerati ca oamenii acestor popoare sunt sanatosi la minte? replica lama. Dumneavoastra va veti împlini rolul, urma el, si alte voci se vor alatura dumneavoastra, deoarece, de data aceasta miza este enorma. Nu este vorba numai de destinul umanitatii - care oricum va putea fi reconstruita în câteva milioane de ani - ci de existenta însasi a planetei, care a necesitat un întreg Manvantara pentru a se forma. (Manvantara = ciclu cosmic cu o durata de timp foarte mare.)

  -Popoarele Terrei trebuie totusi sa înteleaga ca a trecut timpul crucificarilor si al profetilor linistiti care predica multimilor entuziaste. Suntem în timpul Arhatilor, care se vor exprima prin fulgere, tunete si ploi de stele! Epoca SHAMBALEI a sosit. Pe ecranele lor de televizor, spectatorii vor urmari realizarile stupefiante ale unor civilizatii înfloritoare acum câteva milenii, din care azi nu au mai ramas decât niste urme; de exemplu, civilizatia egipteana. Morala acestei descoperiri stiintifice se traduce în mod clar: distrugerea suportata de unele popoarele antice o poate suporta, de asemenea, si civilizatia actuala. Puteti astfel deveni o civilizatie moarta, o simpla legenda pe care nimeni nu o va crede peste zece mii de ani. Acesta va fi mesajul esential al acestei comori atât de mult timp ascunse: nu urmati exemplul Atlantidei!

  -Dar cum spuneti ca ar trebui sa se comporte umanitatea pentru a evita un asemenea dezastru? am întrebat.

     Calugarul raspunse:

     -Invatatura lui TARA, care este Doctrina Inimii, trebuie sa devina fundamentul unei sociologii noi. Controversele vor mai putea sa apara doar între partizanii diferitelor sisteme, dar fara a se ajunge la razboaie. Trebuie sa ne convingem ca toti suntem membri unei mari familii planetare, spuse maestrul cu o caldura deosebita în voce.

  -Am putea sa ne rezolvam problemele si sa realizam translatia spirituala specifica Vârstei de Aur ce va veni, fara evenimentele apocaliptice despre care vorbiti?

  -Am putea, si ar trebui s-o facem, dar câti oare se orienteaza pentru aceasta cu totul în sens benefic? Este dispusa, oare, marea majoritate a umanitatii sa abandoneze calea cupiditatii, a egoismului, a nationalismului limitat si cultul sexualitatii necontrolate, desfrânate, în favoarea elementelor spirituale? Oamenii nu trebuie sa devina asceti si calugari, dar ar putea sa traiasca si sa gândeasca ca fiinte umane demne de acest nume. De ce trebuie sa se omoare între ei, când de fapt sunt cu totii frati si de ce sa distruga Mama Natura? KARMA sau legea cosmica implacabila a cauzei si a efectului, este teribila în actiunea sa. De ce, atunci, sa ne pregatim noi însine astfel de consecinte dureroase? spuse lama.

  -Ultimatumul Planetar despre care vorbiti, acest ultim si mare avertisment dat natiunilor se va adresa doar guvernelor, sau întregii populatii? am întrebat eu.

  -Amândoura. Un guvern nu poate dura fara adeziunea poporului, iar masele nu pot exprima vointa întregii natiuni decât prin vocea reprezentantilor lor.

  -Acest ultimatum are vreo legatura cu epoca SHAMBALEI despre care vorbesc textele stravechi? am întrebat.

  -Aceasta este deschiderea portilor unei ere mai bune si anume epoca lui TARA. Simbolul sau este semnul inimii, caci inima, iubirea, uneste întreaga umanitate, iar orice religie adevarata si orice ideologie profunda este bazata pe iubire, spuse lama.

  Impingându-ma mai aproape de statuia lui TARA, luminata de flacarile lumânarilor, fara sa ma fi prevenit, calugarul mi-a asezat mâna stânga pe mâna dreapta a Zeitei, care era îndreptata spre umanitate într-un gest de compasiune.

  -Semnul inimii este emblema viitoarei epoci, spuse el, epoca lui Maitreya, viitorul Buddha, anuntat de KALACHAKRA sau stiinta ciclurilor. Când mi-am retras mâna am vazut uimit Semnul Inimii aparut în mod distinct în palma mâinii stângi. In mod evident, el nu era amprenta simbolului încrustat în mâna lui TARA, simbol ce reprezenta un ochi, ci era vorba de un fenomen energetic, deoarece de fiecare data când apasam pe aceasta urma în forma de inima, ea devenea mai estompata.

  Lama parea foarte satisfacut de ceea ce se produsese.

  -Este foarte bine, spuse el. Ati primit semnul lui TARA si, desi el va disparea destul de rapid si va deveni invizibil, va ramâne pentru totdeauna în aura bioenergetica a dumneavoastra, ca o binecuvântare divina.

  Apoi am iesit împreuna din acel sanctuar al lui TARA. A doua zi calugarul m-a condus în biblioteca mânastirii si mi-a aratat o serie de lucrari, vorbindu-mi despre continutul lor. In templu erau agatate numeroase steaguri pe care nu le putusem remarca pâna atunci din cauza întunericului. Calugarul a luat o lumânare mare si m-a rugat sa privesc cu atentie acele steaguri sau TANKA.

  -Iata TANKA lui MAITREYA, viitorul BUDDHA, îmi spuse el. Il puteti vedea reprezentat surâzând si stând în picioare, ceea ce arata ca misiunea sa este binecuvântata si ca va sosi în curând.

  -Multe religii cred în venirea unui Mesia sau Avatar, am raspuns eu; MAITREYA, care urmeaza sa vina, poate aduce pacea umanitatii?

  -Intrebarea dumneavoastra îmi aduce aminte de învatatura pe care am primit-o în tineretea mea de la trei mari Arhati. Ei spuneau: "Lumea voastra se încapatâneaza sa se îndrepte spre dezastru. Umanitatea nu mai poate salva pamântul decât printr-o regenerare spirituala. Atunci când eu i-am întrebat daca viitorul BUDDHA MAITREYA ar putea sa o salveze, unul dintre acesti trei maestri mi-a raspuns: "MAITREYA va arata calea, dar umanitatea va trebui sa aleaga si apoi sa-si urmeze calea aleasa!"¯

  -Acum înteleg, am spus eu, cât este de nebun omul care se opune în ignoranta sa legii cosmice a ascensiunii eterne...

     -Atunci când raul va atinge punctul sau culminant si când elementele de valoare vor fi coplesite sub greutatea urii, a ignorantei si a decaderii morale, SHAMBALA va cere de la DHYAN CHOHAN-i sa apropie de Pamânt corpul astronomic care se afla în prezent dincolo de Jupiter. Noua radiatie ce se va produce în urma acestui impact va transforma întreaga viata pe aceasta planeta, anunta lama.

     -Acest mare eveniment cosmic este aproape? am întrebat eu.

     -Noul astru va deveni vizibil la sfârsitul secolului, spuse lama, dar apropierea sa va necesita numerosi ani.

     -Poate fi precizata venirea noului BUDDHA? l-am întrebat eu.

     -In ultimul sfert al secolului XX, raspunse calugarul, umanitatea trebuie sa se pregateasca de venirea Arhatilor si a lui MAITREYA însusi; si în aceasta perioada cruciala, Doctrina Inimii va fi expusa tuturor. De aceea când sfinxul din Gizeh îsi va lansa avertismentul, va trebui sa fim pregatiti pentru maretele evenimente ce vor veni.

     -Ultimatumul Planetar este deci adresat tuturor natiunilor, am spus pentru a concluziona discutia noastra.

     -Desigur, afirma înteleptul lama, aceste revelatii ofera tuturor oamenilor de pe aceasta planeta posibilitatea sa-si exercite liberul arbitru: sa aleaga între Lumina si Tenebre, între fraternitate sau egoism.

  Profund impresionat, am parasit lamaseria, dupa ce am mai privit înca o data statuia lui BUDDHA, steagul lui MAITREYA si cel al Maestrului SHAMBALEI.

     Afara soarele lumina puternic, facând sa straluceasca zapada si gheata de pe Himalaya în toata puritatea sa. O lumina subtila cuprindea muntii, lumina cunoasterii venita dintr-o alta lume, superioara, ce vegheaza asupra noastra si care este cunoscuta deocamdata doar de un numar foarte mic de oameni.

  Aceste fiinte auguste, Arhatii, poseda nu numai o mare întelepciune si autoritate emanând dintr-o sursa cosmica divina, dar ei dispun, în acelasi timp, de forte asa puternice de viata si de moarte, încât am considerat ca este de datoria mea sa redau aici acest Ultimatum Planetar, cu riscul de a-mi atrage dispretul sau resentimentul occidentalilor ignoranti.

 

   Sus