Colectia SPIRITUS de documentare spirituale

 

DOLORES CANNON

Prezentări ale descoperirilor sale spirituale

 

Viaţa după moarte (53 min)

Noul Pământ şi separarea vibraţiilor (13 min)

Cele trei valuri de voluntari, partea 1-a (41 min)

Cele trei valuri de voluntari, partea a 2-a (1h 1min)

Interviu despre UFO şi extratereştrii (47 min)

 

Dolores Cannon (1931-2014) a fost un pionier în terapia vieților anterioare care și-a dezvoltat propria tehnică de hipnoză regresivă în cei peste 45 de ani de experiență practică.

Dolores Cannon s-a născut pe 15 aprilie 1931 în St. Louis, Missouri, SUA. A trăit acolo împreună cu familia sa până la terminarea studiilor în 1947. S-a căsătorit în 1951 cu Johnny Cannon, militar de carieră, împreună cu care a trăit și a călătorit peste tot prin lume timp de 21 de ani, pe oriunde i-au purtat misiunile lui. Ea a urmat modelul soției obișnuite de militar, ocupându-se de casă și familie, până în 1968 când s-au petrecut câteva evenimente care i-au schimbat cursul vieții pentru totdeauna.

În anii ’60 Dolores și Johnny Cannon făceau sesiuni simple de hipnoză pentru a ajuta oamenii să scape de anumite obiceiuri (să renunțe la fumat, să reușească să slăbească, să se relaxeze și să-și îmbunătățească somnul, etc.). Unul dintre medicii de la baza navală din Texas la care se aflau în 1968 l-a rugat pe Johnny să folosească hipnoza pentru a ajuta o pacientă. Era o femeie extrem de obeză cu care nu reușea să obțină progrese și care suferea de dereglare alimentară pe fond nervos. Avea tensiune mare și probleme cu rinichii. Medicul ar fi fost încântat dacă hipnoza ar fi putut măcar să o ajute să se relaxeze. Pe la jumătatea sesiunii femeia a început să descrie scene dintr-o viață trecută, de pe când era o tânără fetișcană pusă pe distracție în Chicago-ul tumultos din anii 1920. Dolores și Johnny au rămas muți de uimire observând personalitatea femeii transformându-se complet. Tiparele vocii erau semnificativ diferite, iar gesturile corpului demonstrau cu totul alte maniere. După ce a ieșit din transă femeia a redevenit ea însăși, fără să-și mai amintească nimic din ce povestise în timpul sesiunii.

Cu toate că lucrurile erau extraordinar de ciudate și complet inexplicabile, ei au decis să continue sesiunile cu femeia, curioși în legătură cu ce ar putea descoperi astfel. Pe parcursul următoarelor șapte luni Dolores și Johnny au făcut regresii cu femeia descoperind alte cinci vieți anterioare diferite. S-au dus înapoi în timp până la momentul la care sufletul ei a fost creat de Dumnezeu. Întreaga poveste face subiectul cărții "Five lives remembered" (publicată în 2009 în SUA, încă netradusă în limba română).

După mii de sesiuni de hipnoză regresivă, Dolores și-a dat seama că informațiile detaliate care îi erau oferite în timpul transei de către clienți nu proveneau de la mintea lor conștientă, ci de la o parte mult mai vastă, mai puternică și mai plină de cunoaștere a sinelui clienților ei, și că mintea conștientă habar nu avea despre existența tuturor acestor lucruri. Ea a decis să numească această parte a sinelui Subconștient, căci era o parte care se regăsea la toate persoanele, dar se afla imediat sub nivelul conștient al minții, observând lucrurile. Această parte putea oferi informații și detalii din viețile trecute în mare detaliu, spre deosebire de mintea conștientă, care rămânea fără răspuns la astfel de întrebări.

După multe încercări, experimentând diverse tehnici, unele laborioase și lungi, mai directe sau mai indirecte, Dolores a perfectat propria-i metodă, simplă și directă, care implică lucrul cu vocea și tehnici de vizualizare. A numit-o Quantum Healing Hypnosis Technique (tehnica de vindecare cuantică prin hipnoză). Această tehnică permite contactarea directă și comunicarea cu Subconștientul oricărei persoane pentru a obține răspunsuri la orice fel de întrebări și oferă cadrul vindecării. Subconștientul la care se referă Dolores în cărțile ei și atunci când face referire la tehnica de hipnoză pe care a dezvoltat-o are un cu totul alt sens față de modul în care folosesc psihiatrii și specialiștii din domeniul medical termenul de subconștient, fiind vorba despre o parte mult mai mare și mai profundă din fiecare din noi. Religiile și învățătorii spirituali au încercat și ei să descrie și să denumească această parte din noi înșine de-a lungul istoriei folosind denumiri ca: Sinele Superior, Suprasuflet, Eul Superior, Conștiința Christică, Conștiința Superioară, Mintea Universală, Unimea. Subconștientul i-a mărturisit lui Dolores în repetate rânduri că nu-i pasă ce nume îi dăm noi, EL ESTE pur și simplu, și este deschis să lucreze cu toți cei cu inima pură și intențiile curate.