Arhiva cu înregistrări video


Fragmente din emisiunea "Te vezi la Stirile Pro Tv - Pe urmele misterelor din Tara Făgărasului" din 25 martie 2007, prezentând interviul luat Ninei Petre de către Cristian Tabără în data de 10 martie 2007 despre fenomenele ciudate din Templul Ursitelor de lângă Sinca Veche, judetul Brasov.

PARTEA            2        3

Link server YouTube

 

TEXTUL EMISIUNII

Cristian Tabără: Nimic nu pare a fi clar în legătură cu asezământul de aici. Nici măcar vechimea lui, plasată între 250 si 9000 de ani. Cât priveste destinatia grotei, după unii, ea a fost un templu preistoric dacic, după altii, refugiu si sanctuar ezoteric, sau mânăstire. Dar cei mai multi preferă să creadă că energiile de aici le schimbă destinele, indiferent de rosturile grotei.

Sătean, profesor de istorie: Gheorghe Moldovan sustine asa, niste idei, cum că acest templu este de vreo 7500, sau chiar 9000 de ani înainte de Hristos. Vorbeste de o civilizatie pre-elenă, înaintea grecilor. Si că, prin acest templu, se intra în contact cu civilizatia extraterestră. Aici este buricul pământului, si dacă îti propui ceva aicea, în zona din jur, ti se înfăptuieste. Cartea sa a avut un impact, fiindcă din acel moment au început să vină multi.

Cristian Tabără: Multi, si cu multe preocupări, am putea spune, dacă tinem cont că în Grota de la Sinca Veche au ajuns arheologii, satanistii, parapsihologii si mediumii, teologii, turistii sau rockerii, fiecare lăsând urmele trecerii sale, utile sau inutile, fiecare având propria teorie.

Nina Petre: Au murit atâtia oameni în această grota, si în galeriile de sub acest munte, poate fără o lumânare lângă ei, fără o slujbă crestinească. Se bucură atunci când vin oameni si se roagă crestineste, aprind o lumânare, considerând că acest altar este un loc de rugăciune, de reculegere. Dumnezeu să-i odihneasca în pace! Acum vor fi mai linistiti, vom putea să vizităm toate colturile acestei grote, care, de-a lungul anilor, a devenit un adevărat templu.

Cristian Tabără: Doamna Petre, acesta este unul din acele locuri despre care se spune, în legendele locului, că ar schimba destinul? Aici, la altarul mare se fac rugăciunile acestea? Povestile locului vorbesc despre asa ceva.

Nina Petre: Eu cred că în toată grota. Dar altarul mare si altarul mic sunt niste locuri de rugăciune. Aici chemăm Divinitatea si o rugăm să ne ajute. Din proprie experienta, si din experienta altor turisti, vă pot spune că, în decurs de un an de zile, dorinta pe care ne-am pus-o în minte în fata acestui altar, sau a celuilalt, se îndeplineste. Am fost aici în luna martie, anul trecut, cu un grup de prieteni. Ne-am închinat, am aprins lumânarea, ne-am rugat catre Tatăl Ceresc să ne ajute într-o problemă. Trebuie să retinem faptul că o singură dorintă trebuie să ne punem în minte. Si ni s-a îndeplinit, în mai putin de un an de zile. Asa este vorba locului, a intrat în traditie: să ne punem o singură dorintă. Putem reveni. Chiar este indicat să venim de Pasti, si în Duminica Tomii. Atunci energiile divine vin mai bine către noi si intrăm cumva în rezonantă cu toate sufletele care se află sub această podea, suflete care au nevoie de foarte multe rugăciuni.

Eu o să-mi apropii mâna stângă de acest spatiu si am să vă spun ce simt: simt o răcoare foarte densă, asemănătoare cu cea pe care o simt în apropierea icoanei Maicii Domnului, care este montată în argint. Este o răcoare binefăcătoare, foarte puternic energizantă si purificatoare. Mă simt chiar foarte bine apropiind mâna de acest spatiu. Aici s-a concentrat o cantitate foarte mare de rugăciuni.