<  Înapoi la Pagina Răzvan Petre


CONVERSAŢII PE ÎNTUNERIC

cu spiritele lui Leslie Flint

de Răzvan-Alexandru Petre

Cuprins:

Secţiuni şi capitole

Pagini ataşate

LESLIE FLINT, MEDIUMUL "VOCILOR DIRECTE" ALE SPIRITELOR

Spiritele pot fi auzite direct

Condiţiile şi pericolele mediumnităţii fizice

Activităţile mediumului Leslie Flint

 

... ŞI VOCILE SCEPTICILOR

Accentul englezesc

Părerile spiritelor

Variaţii vocale neumane

Mediumii trebuie sprijiniţi

Când spiritul este medium

Căi de verificare a calităţii spiritelor

Autenticitatea înregistrărilor cu vocile spiritelor

Scepticismul nerezonabil distruge totul

ARHIVE AUDIO CU GLASURILE SPIRITELOR (în limba engleză)
CITATE TRADUSE DIN DIALOGURILE CU SPIRITELE
SUBTITRĂRI ALE ÎNREGISTRĂRILOR (în limba română)
TRANSCRIERILE SUBTITRĂRILOR

N.B. Traducerile din mesajele spiritelor reproduse mai jos aparţin autorului acestui articol.

 

Toţi astronauţii relatează că, la vederea Pământului din spaţiul cosmic, au suferit dintr-o dată o mutaţie de conştiinţă: s-au simţit uniţi cu întreaga omenire, percepută ca o adevărată familie...

Vă propunem în continuare o călătorie intelectuală cu un efect asemănător, dar mult mai comodă.

Prin simpla ascultare atentă a următoarelor fişiere audio, veţi putea intra în comuniune, treptat, cu lumea spiritelor înţelepte. Audiind zi de zi câte o înregistrare cu vocile acestora, vă veţi familiariza cu modul lor de gândire, care va deveni uşor-uşor şi al vostru. Veţi dobândi acea detaşare de condiţia umană, însoţită de compasiune şi înţelepciune, specifice maeştrilor spirituali. Aveţi nevoie doar de perseverenţă.

Şi mai trebuie să înţelegeţi limba engleză vorbită. Unele convorbiri spiritiste au şi transcrierea în limba engleză. Pe YouTube aveţi opţiunea de subtitrare generată automat, cu butonul CC, tot în engleză, dar cu rezultate cam slabe. Am tradus căteva convorbiri interesante cu spiritele în pagina SUBTITRĂRI ALE ÎNREGISTRĂRILOR (în limba română).

Textul care urmează mai jos oferă toate explicaţiile despre cum au fost înregistrate vocile acestor spirite, citate din mesajele lor şi diverse consideraţii personale. Titlul articolului – "Conversaţii pe întuneric cu spiritele lui Leslie Flint" – se leagă de faptul că este nevoie de întuneric în camera unde se manifestă acest fenomen spiritist.

N.B. Acest articol este singurul în limba română despre mediumul Leslie Flint. Ne-am străduit să cuprindă tot ce este necesar, aproape ca o monografie.

ARHIVE AUDIO CU GLASURILE SPIRITELOR (în limba engleză)

< sus >

 

LESLIE FLINT, MEDIUMUL "VOCILOR DIRECTE" ALE SPIRITELOR 

SPIRITELE POT FI AUZITE DIRECT

INDEPENDENT DIRECT VOICE (cf. jargonului spiritualist englez) sau PNEUMATOFONIA (cf. spiritistului Allan Kardec) – este un tip spectaculos de mediumnitate, în care oricine poate auzi vocile spiritelor "direct din aer", fără intervenţia de niciun fel a mediumului.

Spiritele sunt fiinţe invizibile care au fost oameni înainte să moară în planul fizic. În prezent, ele trăiesc într-un plan paralel cu Pământul, lumea astrală sau spirituală, unde vom ajunge cu toţii după moarte.

Anumite spirite specializate construiesc un dispozitiv eteric ("voice box" sau "microfonul spiritelor") din ectoplasma (substanţă eterică, semi-materială, bioenergie) scoasă din corpul mediumului. Acest "microfon" poate amplifica undele eterice suficient de mult pentru a crea vibraţii ale aerului ce ajung la urechile persoanelor prezente şi la aparatura electronică de înregistrare. Vocea este independentă de medium, încât el poate vorbi în acelaşi timp cu spiritul. După şedinţă, ectoplasma se întoarce în proporţie de 90% (sau mai puţin) în corpul mediumului, care se simte foarte epuizat.

Şi participanţii la şedinţă (asistenţii) contribuie cu o mică parte de bioenergie, atrasă de spiritele experte în operaţiunile eterice. Ectoplasma umană este amestecată cu materii astrale şi apoi modelată de spirite sub forma unei "măşti". Putem explica procesul, cu aproximaţie şi pe înţelesul oricui, astfel: spiritul care doreşte să comunice îşi bagă "capul astral" (nasul, gura, gâtul şi laringele) în această substanţă special creată. Apoi, spiritul îşi reduce frecvenţa de vibraţie până la nivelul eteric al "măştii", care va face aerul să oscileze, generând un glas uman.

Spiritele invitate să comunice trebuie să înveţe a folosi acest aparat fonator artificial pentru a-şi crea o voce proprie şi a vorbi în maniera trecută, ca să fie recunoscuţi de pământeni. Acest lucru nu este chiar simplu pentru o fiinţă astrală ce nu a mai folosit o voce umană de ani sau decenii, de când a trecut dincolo, şi care are acum o altă personalitate, una pur spirituală.

În istorie, au existat relativ puţini mediumi pentru "voce directă" printre cei care realizau diferite efecte fizice. Majoritatea aveau nevoie de un instrument auxiliar: o goarnă sau trompetă, care amplifica slabele vibraţii sonore produse de spirite. LESLIE FLINT (1911-1994) a fost un medium fizic de excepţie. Biocâmpul său era destul de robust ca să producă un "dispozitiv eteric" clar audibil fără nicio amplificare (unii spun că de aici ar veni denumirea de "voci independente").

Mesajele datorate lui Leslie Flint sunt mai precise decât ale mediumilor mentali. Spiritele comunicatoare îşi controlează singure "cutia vocală" ectoplasmică şi nu se bazează pe interpretările mediumului, care pot fi uneori eronate. Cu alte cuvinte, comunicările prin "voce directă" sunt standardul de aur pentru mesageria post-mortem.

A nu se confunda acest fenomen pur mediumnic cu EVP (de la electronic voice phenomena). EVP înseamnă voci produse de spirite în dispozitive electronice, dar fără prezenţa obligatorie a vreunui medium. Amănunte despre transcomunicările electronice

< sus >

CONDIŢIILE ŞI PERICOLELE MEDIUMNITĂŢII FIZICE

Următoarele informaţii sunt preluate din autobiografia mediumului Leslie Flint, “VOICES IN THE DARK".

Pe lângă facilitarea fenomenului de voci independente direct din aer, la început, mediumul ajuta şi la materializarea formelor unor spirite. În lumina slabă de culoare roşie, necesară pentru acest fenomen, "aceste materializări erau destul de tari şi solide, putând fi pipăite şi văzute de asistenţi. Se mişcau în jurul spiritiştilor participanţi la şedinţă şi uneori chiar le vorbeau membrilor cercului."

Totuşi, materializările îi diminuau capacitatea de a genera glasul spiritelor, aşa că Leslie s-a dedicat celei de-a doua căi în exclusivitate. Deşi mediumnitatea i se dezvolta constant, el recunoaşte să nu se manifesta întotdeauna; în unele ocazii, stătea cu asistenţii în întuneric chiar şi o oră fără ca să se întâmple ceva.

Poză cu mediumul Leslie Flint din presa vremii (1943)

Pe timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când contacta spiritele celor căzuţi la datorie pe front – cum făceau toţi mediumii de atunci – Leslie a observat că începe să aibă probleme cu mediumnitatea. Spiritele veghetoare i-au explicat că "atmosfera energetică din jurul Pământului este plină de frică, ură, mânie".

Trageţi singuri concluzia cât de sensibile sunt condiţiile unei bune comunicări cu lumea spiritelor! Chiar şi neîncrederea agresivă şi batjocura mocnită, specifică unor "sceptici", poate perturba contactul interdimensional. Ca regulă generală, este important ca participanţii la şedinţele spiritiste să fie oameni curaţi sufleteşte, cu intenţii de elevare spirituală, nu de distracţie pe seama spiritelor – pentru a nu atrage entităţi inferioare, din cauza biocâmpului lor tulbure.

De altfel, Leslie Flint a fost sfătuit de Noah Zerdin – un medium vestit care l-a promovat în tinereţe – să nu primească pe oricine la demonstraţiile sale şi să nu le facă oriunde şi oricum.

Şi-a adus aminte de acest sfat abia într-o altă situaţie critică, când se afla mobilizat în armată şi demonstra fenomenul "vocilor directe" camarazilor săi. Şedinţa se petrecea pe întuneric şi, dintr-o dată, a intrat un ofiţer care a aprins lumina fără avertisment. Leslie a suferit un şoc atunci, căci ectoplasma s-a retras rapid în corpul său, şi au trecut câteva săptămâni până să îşi revină.

Unii mediumi mai vulnerabili chiar au murit în urma unor astfel de traumatisme parapsihice (vezi cazul celebrei Helen Duncan, mediumul lui Winston Churchill).

< sus >

ACTIVITĂŢILE MEDIUMULUI LESLIE FLINT

Leslie Flint a renunţat la o carieră de dansator, fiind convins de doamna Edith Mundin să devină medium profesionist. Mai târziu, cei doi s-au căsătorit şi au muncit împreună pentru cauza nobilă a spiritualismului.

Direcţiile principale de acţiune prin care mediumul şi-a valorificat potenţialul în slujba oamenilor şi a spiritelor au fost următoarele:

1 - Sesiuni private, la care participau câteva persoane, unde se primeau, de obicei, mesaje individuale de mângâiere şi încurajare. Alcătuiau principala sa sursă de venituri, deşi tarifele erau mici.

2 - Demonstraţii publice cu glasul spiritelor, în săli de zeci şi sute de persoane. Ele propăvăduiau "vestea bună" a nemuririi sufletului. Pe lângă acestea, Leslie Flint a susţinut şi conferinţe publice ori interviuri de radio.

3 - Cercetare ştiinţifică, prin sesiuni spiritiste la care participau doar mediumul şi încă o persoană sau două de încredere. Ele au început să fie înregistrate pe benzi magnetice de dl. George Woods şi dna. Betty Greene, care erau interesaţi în primul rând de experienţa morţii şi natura vieţii de după moarte. Ulterior, s-au alăturat dna. Rose Creet, surorile Shelley şi alte persoane ocazionale de încredere.

Este important că unele personalităţi venite la "vorbitor" au fost confirmate de persoane care le-au cunoscut (de ex., căpitanul Michael Fearon, arhiepiscopul Cosmo Lang, lordul Birkenhead, chimistul Oliver Lodge, producătorul teatral Lilian Baylis etc.) sau au fost depistate în arhive (soldaţii Alfred Pritchett şi William Smart, camarazi). Puteţi găsi înregistrările lor în arhiva audio.

Unele spirite superioare au comunicat în mod repetat, adunându-se suficient material pentru cărţi ori colecţii audio (playlist-uri).

Playlist-uri cu spirite care au vorbit de mai multe ori: Annie Nanji, Brother John, Cook Sisters, Charles Marshall, Lucius Lucillus, Cosmo Gordon Lang, Douglas Conacher, Frederic Chopin, Rudolph Valentino, Stephen Ward, Stainton Moses şi Mickey.

Cărţi realizate pe baza vocilor spiritelor înregistrate de Leslie Flint:

- 'There is Life After Death' Tape Recordings from the Other World, de Douglas (decedat) şi Eira Conacher (soţia supravieţuitoare). Excerpts

- 'Chapters of Experience' de Douglas Conacher (decedat) în dialog cu soţia supravieţuitoare. Excerpts

- 'The Voice of Valentino' de Lynn Russell şi 'A Tapestry of Life in Two Worlds' de Gwen Vaughan, informaţii preluate de la spiritul actorului Rudolf Valentino.

- 'Life after Death', de Neville Randall

4 - Sunt demne de menţionat şi testele ştiinţifice realizate de savanţi independenţi asupra mediumului în exerciţiul funcţiunii. Primul a fost Dr. Louis Young, care lucrase cu Thomas Edison. Următorul, în 1948, a fost Rev. Drayton Thomas de la Society for Psychical Research. Apoi Prof. William Bennett de la Columbia University. Iar testele au continuat, deşi îi provocau unele neplăceri lui Leslie...

Toate aceste activităţi ale mediumului s-au potenţat unele pe altele. Conferinţele publice produceau dovezi imbatabile de veridicitate a comunicării cu lumea de dincolo, care atrăgeau clienţi privaţi. Clienţii privaţi autentificau rudele decedate ale căror spirite se făceau auzite. Înregistrările pe benzi magnetice beneficiază de prestigiul câştigat de Leslie Flint în activitatea sa publică şi privată. Ele au fost făcute la mult timp după ce mediumul fusese deja testat de savanţi, care nu depistaseră nicio fraudă.

- - -

Aşadar, să ne deschidem mintea ascultând vocile directe ale spiritelor, obţinute prin truda mediumului Leslie Flint şi altor câţiva entuziaşti! Delectaţi-vă cu dialoguri realmente spirituale, într-o formă accesibilă oricui! Rar avem ocazia să ne apropiem de enitătiţile superioare cu atâta familiaritate, ca de nişte buni prieteni vorbindu-ne cu bunătate şi înţelepciune...

ARHIVE AUDIO CU GLASURILE SPIRITELOR (în limba engleză)

Iată şi un florilegiu din înţelepciunea divină a acestora. Sunt scurte citate puse pe internet de câţiva spiritualişti pasionaţi şi traduse în limba română:

CITATE TRADUSE DIN MESAJELE SPIRITELOR

< sus >

... ŞI VOCILE SCEPTICILOR

Motto: Fără o îndoială sănătoasă la început, nu se poate clădi o credinţă fermă.

Fenomenul vocilor directe produse in prezenţa mediumului Leslie Flint a produs multă vâlvă în mass-media britanică, posturile de radio publice având emisiuni dedicate mulţi ani la rând. Un asemenea impact public i-a coalizat pe inamicii spiritualismului, care au încercat să îl compromită cu tot felul de argumente aiuristice. Nu au reuşit.

Astăzi ne adresăm altor generaţii, care au şi ele dreptul să se îndoiască. De aceea – poate înainte de a asculta cu uimire şi respect dialogurile spiritiste directe, adevărate revelaţii pentru români – în acest capitol vom lua de la capăt suspiciunile...

 

ACCENTUL ENGLEZESC

Unii sceptici ai fenomenului Leslie Flint, vorbitori nativi ai limbii engleze, obiectează faptul că vocile unor personalităţi cunoscute nu ar semăna întru totul cu vocea originală sau cu accentul nativ pe care ar fi trebuit să îl aibă persoana respectivă (de ex. savantul Harry Price, indianul Mahatma Gandhi, polonezul-francez Frederic Chopin etc).

Adaugăm şi că unele voci seamănă între ele (comparaţi, de ex., vocea apostolului Matthew cu cea a părintelui Boniface). Asta ar putea sugera că ar putea fi un acelaşi spirit vorbitor care intermediază mesajele unor spirite elevate, ce preferă să rămână în fundal.

Totuşi, unele spirite reuşesc să se identifice extrem de bine prin propria voce (de ex. spiritul actriţei Ellen Terry). Vezi şi comparaţiile între voci pe canalul de YouTube al trustului Leslie Flint: playlist 1, playlist 2  

Una peste alta, trebuie să fim conştienţi că, în lumea lor, spiritele nu vorbesc niciodată, ci comunică doar prin transferul direct al gândurilor (telepatie). Imaginaţi-vă că acum ele sunt obligate să-şi amintească şi să manifeste tipul vocii şi maniera de exprimare pe care le aveau pe Pământ în urmă cu ani sau decenii...

Spiritele mărturisesc că, atunci când folosesc "cutia vocală", îşi pierd parţial luciditatea şi puterea spirituală. Cauza ar fi coborârea vibraţiei lor naturale până la nivelul grosier eteric. De aceea, spiritele superioare preferă să folosească spirite intermediare pentru a comunica.

Cu atâtea variabile greu de controlat, este normal să apară şi distorsiuni vocale.

< sus >

PĂRERILE SPIRITELOR

CUM SE "VEDE" TELEPATIA DINCOLO

Iată relatarea unui suflet (Mr. Briggs, în 1966) abia ajuns în lumea spiritelor, surprins de modul cum se comunică acolo:

"Ea îmi vorbea. E amuzant că spun "vorbea". Era ca şi cum mi-ar fi vorbit, dar nu îşi deschidea gura. Am avut revelaţia că o auzeam vorbindu-mi şi totuşi nu spunea nimic. Adică, nu vorbea. Aşa că am tăcut.

"Haide", spuse ea.

"Dar nu înţeleg cum vine asta. Tu îmi vorbeşti şi totuşi gura nu ţi se mişcă. Parcă ai fi un ventriloc. Amuzant, nu?!"

"Oh, vei învăţa repede să vorbeşti cu gândul. Şi, de fapt, pricepi ce spun, nu?!", spuse ea.

"Da, dar tu nu vorbeşti. Cel puţin, nu pari.", am zis eu.

"Oh, te vei obişnui", zise ea. "Haide, nu te necăji. Vei înţelege multe lucruri aici în curând."

(traducere din "Life After Death", de Neville Randall)

 

VOCILE MEDIUMNICE NU SUNT IDENTICE CU CELE AVUTE PE TIMPUL VIEŢII

Spiritul arhiepiscopului Cosmo Lang a făcut în 1 octombrie 1966 următoarea declaraţie:

"Personal, nu cred că contează dacă vocea unui spirit sună la fel cum era. Mă îndoiesc foarte tare că cineva dintre noi îşi poate reproduce identic glasul de om. În fond, ce este o voce? O reproducere a gândurilor prin oscilaţii sonore. Nu uitaţi, prietenii mei, că noi, care existăm în afara lumii voastre – nemaiavând acelaşi corp fizic, nemaiputând vorbi în sensul propriu al cuvântului, transmiţând ideile aşa cum o facem noi, cu ajutorul unui instrument sau medium – nu vă aşteptaţi să reproducem identic sau măcar să ne amintim cum ne suna vocea.

Da, timpul ne deposedează de multe lucruri, dar nu ne poate lua adevărul. Noi dobândim aici multă cunoaştere şi experienţă, iar acum suntem în postura de a vă oferi adevărul, dacă îl veţi primi.

Nu vă lăsaţi afectaţi de chestiunile mărunte, pe care unii oameni le subliniază deseori cu intenţia de a distruge, fiindcă se tem. Nu contează dacă vocea pe care o auziţi acum este sau nu este cea pe care o aveam pe Pământ. În orice caz, vocea mea, ca multe altele, desigur că s-a schimbat de la o vârstă la alta. Vocea din ultimii mei ani de viaţă nu era la fel ca la 20 de ani. Iar dacă schimb nişte expresii pe ici, pe colo nu contează.

Vă vorbesc cum sunt acum – nu uitaţi asta. Nu cum eram. Nu uitaţi că m-am schimbat – slavă Domnului că m-am schimbat. Şi sunt mândru să pot spune că m-am schimbat – dacă mândria mi-ar sta în fire, dar nu-mi stă. Nu mai am gândurile de odinioară, aşa că ce mai contează dacă vocea nu mai sună la fel?

Celor care se îndoiesc le spun că va veni, cu siguranţă, şi timpul când vor crede. Dar e mai bine să crezi cât mai eşti pe Pământ, căci astfel poţi face multe lucruri bune, decât să aştepţi până ajungi aici. Mulţi sunt cei care se uită înapoi cu nostalgie şi îşi doresc să fi ştiut adevărul încă de când erau pe Pământ. Cât de diferite ar fi fost vieţile lor; cât de diferite acţiunile lor; şi cu cât mai mult şi-ar fi servit ei semenii şi, în consecinţă, pe Dumnezeu!"

* * *

Spiritul actriţei Ellen Terry explică şi ea chestiunea, într-o comunicare din 1965:

"Nu este uşor nici pentru cel mai experimentat spirit comunicator să fie în stare întotdeauna că intre în contact şi să susţină o aşa-zisă "conversaţie" normală. Însăşi faptul că putem intra în contact este, în sine, un miracol.

Comunicarea este, fundamental, un proces mental, o transmisie de gânduri care, până ajunge la tine, poate fi alterată sau distorsionată într-o anumită măsură. Apoi, există multe, multe cuvinte care spun cam acelaşi lucru, şi câteodată folosim un cuvânt cu un sens similar, dar care nu exprimă exact ce vrem să spunem.

Aş vrea să îţi explic că însăşi "cutia vocală", prin natura sa, reproduce în mod artificial caracterul, personalitatea, vocea individuală, ca şi impresiile, ideile, orice ne impregnează. Deşi sună uneori foarte natural – şi, desigur, sperăm să sune foarte real –, totuşi, "cutia vocală" e cea care face pentru noi ceea ce în mod obişnuit, pe Pământ, ar face organele noastre vocale.

Pe Pământ aveţi un corp fizic cu organele sale vocale şi trăiţi în condiţii normale, iar glasul răspunde automat intenţiilor voastre, creând sunete naturale prin vibraţii ale aerului. Noi trebuie să facem toate aceste lucruri în mod artificial. Stăm în faţa "cutiei vocale". Ne concentrăm cât mai bine gândurile şi întreaga personalitate. În mod normal, ştii cât de dificil este să îţi păstrezi clar firul gândurilor şi să spui exact ceea ce gândeşti. Cu atât mai dificil este pentru noi."

(traduceri din "Life After Death", de Neville Randall)

< sus >

VARIAŢII VOCALE NEUMANE

Dl. Woods şi dna. Greene au observat o modificare a unei voci într-o lungă perioadă de timp. În 1953, spiritul lui Rose Hawkins, fostă vânzătoare de flori, avea un accent pronunţat Cockney, păstrat şi în comunicarea din 1962. Totuşi, în 1965, vorbea cu altă autoritate şi îşi pierduse accentul. Acest fapt se datora, interpretează ei, educaţiei căpătate în lumea de apoi şi evoluţiei sale spirituale. Totuşi, spiritul, chiar progresat fiind, ar fi putut vorbi în continuare cu accentul iniţial. Au fost alegerile sale libere.

Pe parcursul unor înregistrări mai lungi, accentul străin (dacă există) se cam pierde şi rămâne o engleză cursivă. Aceasta ne poate sugera că, acum, spiritul cunoaşte perfect limba engleză. El depune un efort suplimentar ca să simuleze accentul, de dragul oamenilor.

Tot în înregistrările mai lungi, se observă că, după 10-15 minute de monolog – în loc să obosească, cum ar face vocea omului – cea a spiritului începe să se precipite, iar după 30-40 minute este foarte vivace, abia reuşind să ţină pasul cu ideile, care curg una după alta.

Spiritul-ghid Mickey ("maestrul de ceremonii", nelipsit de la nicio şedinţă) are o voce inconfundabilă în falseto, intenţionat amuzantă. Având misiunea de a armoniza atmosfera psihică, el doreşte să fie hazliu, în primul rând prin glasul de băieţel, dar şi prin replicile sale, uneori mucalite. Totuşi, când afirmaţiile sale devin foarte serioase, vocea îi devine mai gravă, de adult. Ea era doar o mască sonoră. Leslie Flint spune că, într-o asemenea situaţie, putem auzi "un Mickey pe un nivel superior de vibraţie"...

Pentru exemplificare: Ascultaţi 5 minute de la finalul unei convorbiri mai lungi cu Mickey, cu subtitrare în limba română.

Ca o dovadă suplimentară, putem observa că vocea lui Mickey, cel care nu a lipsit de la nicio şedinţă spiritistă) a rămas aceeaşi de la primele până la ultimele înregistrări (o perioadă de aproape 60 de ani), ceea ce nu se poate întâmpla cu vocile naturale ale oamenilor.

În consecinţă, trebuie să fim mulţumiţi de vocile spiritelor aşa cum sunt. Multe spirite venite în premieră chiar mărturisesc că se îndoiseră la început că se pot face clar auzite prin acest mecanism eteric. Şi totuşi, reuşesc, ca prin minune!

Chiar este o minune, care nu prea s-a repetat cu alţi mediumi...

< sus >

MEDIUMII TREBUIE SPRIJINIŢI

În anul 1990, la iniţiativa spiritelor (care şi-au manifestat dorinţa în cadrul unei şedinţe spiritiste), a luat fiinţă o asociaţie cu scopul de a salva de la dispariţie mediumnitatea fizică: "Noah’s Ark Society". Mulţi mediumi fizici faimoşi, printre care Leslie Flint, se apropiau de marea trecere şi nu mai avea cine să-i înlocuiască. Această societate şi-a propus ajutarea mediumilor fizici talentaţi să se dezvolte. Colin Fry, un celebru medium britanic de azi, este unul dintre cei care au fost sprijiniţi la începutul carierei de către "Noah’s Ark Society".

Într-o incomodă poziţie, putem cita "Colegiul Arthur Findlay" din Anglia, printre puţinele centre din lume ce urmăreşte declarativ "progresul spiritualismului şi ştiinţelor parapsihice". Acolo se ţin cursuri de scurtă durată pentru mediumi şi informare generală. Este interesant că, într-una din şedinţele ţinute de Leslie Flint, s-a auzit şi vocea lui Arthur Findlay, fondatorul acestui institut, adresându-se unui participant, membru al acestuia.

Spiritul spunea că şi-a dorit enorm să sprijine mediumii performanţi. Dar ei sunt de multe ori săraci şi n-au bani să urmeze cursurile oferite de colegiul ce-i poartă numele. El şi-ar dori ca acesta să descopere, să promoveze şi chiar să ajute financiar mediumii excepţionali. Aceştia, în schimb, vor face un serviciu enorm mişcării spiritualiste şi omenirii. Este o viziune opusă mercantilismului vremurilor noastre, pe care spiritul îl reproşa.

Alţi mediumi catalizatori ai vocilor directe:

- John Sloan  

The Voices of the ‘Dead’ Speak Again in Our World

Arthur Findlay's Introductory Profile of Direct Voice Medium John C. Sloan

- Emily French

The Voices That Converted A Skeptical Lawyer

Researching the Afterlife

- David Thompson, în prezent, este unul dintre cei câţiva mediumi pentru efecte fizice rămaşi în lume, care oferă şedinţe publice de materializări şi voci directe ale spiritelor, cu verificări şi controale minuţioase.

An Evening with Modern Day Physical Medium, David Thompson

Interview with the Physical medium David Thompson

Interviu audio în care David ne dezvăluie munca sa neobişnuită şi periculoasă: Seek Reality – David Thompson

Exista un site care punea la dispoziţia publicului înregistrările cu vocile spiritelor din timpul şedinţelor lui David. Actualmente, site-ul a dispărut de pe internet.

- - -

N.B. Marea Britanie rămâne polul european ca promotor al spiritualismului. Restul continentului este ca şi inexistent, din pricina influenţei fie a bisericii, fie a ateismului. Spania începe uşurel să se trezească, prin infuzia de învăţători latino-americani. Celălalt pol internaţional este Brazilia, unde spiritismul este ca o religie naţională. Occidentul este puternic influenţat de aceşti poli puternici de spiritualitate. Nu am uitat de fascinanta Indie, cu spiritualitatea ei multimilenară, dar rămasă exotică şi nu tocmai pe gustul şi înţelesul majorităţii europenilor. Dar unde se situează România?!...

< sus >

CÂND SPIRITUL ESTE MEDIUM

Înainte de a ne da cu părerea despre vocea spiritelor lui Leslie Flint, ar mai trebui să ştim o chestiune la care nu ne-am fi gândit. Este vorba de faptul că spiritele colaborează strâns, mai ales când unele doresc să comunice cu oamenii, dar nu reuşesc. Acestea pot fi neexperimentate şi inabile. În schimb, alte spirite extrem de înalte nu doresc să-şi coboare vibraţiile până la nivelul terestru (pentru a nu-şi pierde luciditatea cosmică).

În ambele situaţii, spiritele responsabile, printre care şi Mickey, asigură comunicarea. Deci, vocea auzită de noi nu aparţine spiritului prezentat, ci este fabricată de Mickey, după o "reţetă" secretă. Alteori, un singur spirit vorbeşte, dar preia ideile de la mai multe spirite apropiate. Prin urmare, identificarea "exactă" a personalităţii care se aude este deseori neimportantă.

 

Spiritul lui Dr. Charles Marshall a spus cu o ocazie:

"Tocmai ai primit un discurs... predică... spune-i cum vrei, nu de la UNUL SINGUR, ci de la mai MULŢI, totul curgând prin ACELAŞI CANAL sau SPIRIT. Toţi întreţesuţi unul cu altul într-un ÎNTREG COMPLET. Noi lucrăm în armonie ca un singur corp de fiinţe."

 

Spiritul lui Cosmo Lang reiterează aceeaşi idee:

"Vocea Spiritului, aş spune că este formată din nenumărate suflete. Poţi avea o comunicare de la o persoană şi totuşi cele mai multe lucruri spuse de acea persoană se datorează influenţei a nenumărate alte fiinţe care sunt pe aceeaşi lungime de undă".

 

În înregistrarea “Animals and life force" (minutul 8) spiritul Mickey este întrebat ce se petrece în acel moment de cealaltă parte a realităţii. Iar Mickey răspunde:

"... în jurul tău sunt dispuse, pe nivele, multe suflete, multe fiinţe din diferite medii subtile, diferite vibraţii, diferite condiţii de evoluţie – şi toate sunt adunate în jurul tău. Ele observă că ceva se petrece aici şi că a apărut posibilitatea pentru un contact sau comunicare. Toţi încearcă să se adapteze, să fie conştienţi de ce se petrece. Într-o anumită măsură, mulţi dintre ei sunt capabili, dar nu întotdeauna, să se introducă singuri în arenă. Când nu reuşesc şi stau pe margine, uneori le preluăm gândurile şi ţi le oferim. În ocazii rare, foarte rare, vorbim în numele lor la persoana întâia. Depinde de individ.

Dacă ne copleşesc energetic sau vin foarte aproape, preluăm ceva de la ei şi îţi transmitem. Preferăm să o facă ei personal, dar uneori ne vor folosi pe unul dintre noi, cei pricepuţi la asta, ca să transmită; noi preluăm ceva din personalitatea lor şi ne-o pierdem temporar pe a noastră."

Într-un comentariu din anul 1987, spiritul Mickey mai spune:

"Oamenii vorbesc despre moarte. Ei vorbesc despre lumea spiritelor ca şi cum ar fi una singură. Nu este. Sunt mii de stări diferite de fiinţare, în funcţie de evoluţia individului şi cum progresează el de la o stare la alta.

Chestia nu e ce spun eu. Ci ceea ce mi se dă să spun. E mereu un grup în jurul meu, fiinţe mult mai implicate şi mai experimentate decât mine. Eu culeg de la ele ce trebuie să dau mai departe."

- - -

În concluzie, cei care se leagă de maniera vocilor ca un argument contra acestor comunicări spiritiste unice sunt precum savanţii care cercetează furnicile când trec elefanţii pe acolo. Nu contează aici CUM se comunică, ci CE se comunică pentru a dovedi supravieţuirea după moarte. Slavă Domnului că avem ce învăţa!

Fenomenul mediumnic al "vocilor directe" este cea mai impresionantă dovadă ştiinţifică despre lumea spiritelor. Cu ele poate vorbi oricine dintre participanţii la şedinţă, exact cum vorbeşti la telefon cu un bun prieten. Este o ilustrare generală, fără putinţă de tăgadă, că toţi mediumii autentici nu fabulează. Ei chiar fac ceea ce susţin că fac: intermediază contactul dintre lumea spiritelor şi cea a oamenilor.

< sus >

CĂI DE VERIFICARE A CALITĂŢII SPIRITELOR

“Iubiţilor, nu daţi crezare oricărui duh, ci cercaţi duhurile dacă sunt de la Dumnezeu..." (1_Ioan_4.1)

Un spirit vorbitor ne informează:

"În mişcarea spiritualistă există mulţi oameni care nu sunt mediumi, dar care se consideră astfel şi care, din nefericire, sunt acceptaţi ca atare de către cei aparent mai inteligenţi. Iar lipsa ei – a inteligenţei – în mişcarea spiritualistă este îngrijorătoare uneori. Nu vă cerem să acceptaţi orbeşte orice, ca pe evanghelie. Vă cerem să vă folosiţi bunul-simţ şi, mai ales, intuiţia. Înţelegeţi că e natural să apară unele discrepanţe, din cauza diferitelor obstacole ale acestui tip de comunicare."

(traducere din "Life After Death", de Neville Randall)

 

În general, oamenii neinformaţi sau neexperimentaţi, puşi în faţa unui mesaj spiritist, se gândesc la două căi de verificare la îndemână: 1) verificarea identităţii; 2) verificarea prezicerilor.

În prima metodă, se caută indicii de identificare a personalităţii umane – timbrul vocii, grafia, frazarea, alte detalii stilistice, datele biografice. Uneori, se pot găsi unul sau mai multe indicii clare, care ne conving.

Sunt însă situaţii când analizele noastre ne conduc la concluzii false. Cauza de principiu este că spiritul, cu cât se depărtează în timp de momentul decesului, capătă tot mai pregnant o altă personalitate şi poate uita caracteristicile umane avute în ultima încarnare şi chiar anumite date, cifre, nume sau evenimente, neimportante pentru viaţa de dincolo.

Deci ar trebui să avem în atenţie şi ce anume ar avea de câştigat un spirit pus pe farse dacă s-ar da drept altul. În plus, să analizăm conţinutul mesajului, către ce sferă ne direcţionează.

În a doua metodă, dacă spiritele au făcut unele preziceri, omul verifică dacă s-au împlinit sau nu. El consideră că greşelile nu pot proveni decât de la spirite inferioare. Crede că acest criteriu simplist poate separa spiritele bune de cele rele. Uneori este valabilă această logică, dar ea trebuie completată cu alte elemente ce formează calitatea generală a comunicării. Există spirite inferioare care pot "da lovitura" cu preziceri corecte. Asta nu înseamnă nimic.

Prognozele rămân probabile chiar şi în lumea spiritelor. Omului nu i se poate bloca libertatea de alegere şi de acţiune. Iar oamenii sunt mereu imprevizibili. Chiar şi evenimentele planetare sau cosmice pot suferi deviaţii şi transformări.

Mai este posibil ca un spirit să vadă un eveniment sigur, dar el să se petreacă în altă parte a globului. Sau să nu poată stabili precis data. În general, cele mai înalte spirite evită să facă le facă oamenilor preziceri precise, aceasta şi din motivul de a nu le influenţa liberul-arbitru.

< sus >

AUTENTICITATEA ÎNREGISTRĂRILOR CU VOCILE SPIRITELOR

Iată câteva motive întemeiate pentru care suntem siguri de autenticitatea înregistrărilor realizate de mediumul Leslie Flint şi colaboratorii săi:

1. Mediumul a fost testat riguros în mai multe rânduri, chiar de scepticii cei mai aprigi, iar chiar şi aceştia au fost convinşi în final.

Decupaj din presa anului 1972, confirmând că Leslie Flint a fost controlat cât se poate de bine în timpul experimentului spiritist

2. Mărturiile nenumăraţilor asistenţi, care au recunoscut fără niciun dubiu persoanele ale căror voci familiare se auzeau.

3. Imensa cantitate de înregistrări unice – nimeni nu ar fi putut să născocească atâtea sute de scenarii, dialoguri şi poveşti interesante. Multe dintre conversaţii sunt adevărate bijuterii de spiritualitate, care merită o apreciere specială.

Spune mediumul în autobiografia sa: "...efectiv, mii de voci diferite ale unor persoane dezîncarnate au fost înregistrate pe benzi pentru posteritate, vorbind în dialecte diferite, în limbi străine necunoscute mie şi chiar în limbi care nu mai sunt vorbite pe acest Pământ." (Leslie Flint, "Voices in the Dark: My Life as a Medium").

N.B. Benzile magnetice originale (peste 2000 de role sau casete) sunt puse la păstrare într-o cameră specială a Universităţii din Manitoba.

4. Nu s-a dovedit niciodată că ar fi vorba de vreo fraudă, ci dimpotrivă. Chiar dacă presupunem că nişte glumeţi ar fi vrut să facă nişte farse publice, ei ar fi avut nevoie de o logistică complicată întinsă pe o perioadă de 60 ani (recuzită, actori, bani etc). Iar în privinţa înregistrărilor, nu s-au folosit nici computere, nici echipamente de editare sofisticate, doar un magnetofon sau casetofon.

Putem să ne întrebăm retoric: Dacă Leslie Flint ar fi fost un ingenios om de spectacol, cum cred unii sceptici, de ce să nu fi performat el ca magician sau ventriloc în Las Vegas pentru milioane de dolari?! Dacă era un simplu ventriloc, cum să explicăm că, uneori, vocile se mişcau prin cameră de colo-colo, fără ca nimeni dintre oamenii prezenţi să fi mişcat un deget?! Şi de ce ar fi renunţat el la cariera sa dragă de dansator, alegând să fie batjocorit de sceptici şi condamnat de creştinii îngroziţi de draci?!

Apropo de creştinii speriaţi de spiritele bune, pe care le confundă cu demonii... Apostolul Pavel a fost convertit la învăţătura creştină, vă amintiţi? Tocmai de o voce fizică apărută din senin. Iată citatul:

«Pe drum, când s-a apropiat de Damasc, deodată a strălucit o lumină din cer în jurul lui. El a căzut la pământ şi a auzit un glas care-i zicea: "Saule, Saule, pentru ce Mă prigoneşti?" [...] Oamenii care-l însoţeau au rămas încremeniţi; auzeau într-adevăr glasul, dar nu vedeau pe nimeni. » (Faptele Apostolilor 9:3-7)

5. Poate cea mai convingătoare dovadă a autenticităţii este că toate mesajele sunt pline de iubire, speranţă şi inspiraţie. Nu arată nici cel mai mic indiciu de corupere cu mentalitatea pământească: mânie, dorinţă de răzbunare, răzgândire etc. Nu există nicio emoţie negativă dintre cele cu care trăim zilnic. Niciun om nu s-ar putea abţine de la asemenea gânduri sau afirmaţii de-a lungul atâtor dialoguri.

Citiţi aici, în engleză, toate argumentele autenticităţii vocilor manifestate în prezenţa lui Leslie Flint.

< sus >

SCEPTICISMUL NEREZONABIL DISTRUGE TOTUL

Leslie Flint spune în autobiografia sa:

"La început când am acceptat să fiu testat, eram destul de naiv să cred că, dacă testele vor fi concludente, oamenii de ştiinţă şi cercetătorii care le-au realizat în condiţiile dorite de ei vor anunţa cu entuziasm lumii întregi adevărul că există viaţă după moarte.

Dar am aflat pe pielea mea că mulţi dintre cei care îşi spun "cercetători" au propriile lor valori de nezdruncinat care exclud credinţa într-un scop sau sens al existenţei umane şi posibilitatea vieţii după moarte. Grija lor era să demonstreze falsitatea vocilor şi ei ar fi postulat orice altă variantă, oricât de exagerată sau absurdă, mai degrabă decât să admită implicaţiile majore ale experimentului lor de succes." (Leslie Flint, "Voices in the Dark: My Life as a Medium").

Că ar fi fost "ventriloc" a fost infirmat după ce i s-a pus un microfon sensibil la gât.

Că ar fi "vorbit prin stomac" este o ipoteză total ridicolă, propusă de un "ingenios" cercetător britanic...

Că ar fi produs "halucinaţii auditive colective" printr-o mare putere hipnotică a fost infirmat odată cu înregistrarea vocilor pe benzi magnetice.

Că ar fi avut "complici" prin jur a fost uşor de infirmat în toate testele. La fel, că ar fi avut un canal de comunicaţie radio cu complici din camere alăturate.

Că ar fi folosit "mini-benzi audio preînregistrate" era absurd, datorită dialogului viu şi imprevizibil purtat cu spiritele.

Probabil că cei care nu vor să creadă în ruptul capului întotdeauna îşi vor imagina că spiritiştii folosesc trucuri mai mult sau mai puţin ingenioase...

Şi mai adaugă Flint, "Cred că pot spune cu certitudine că sunt cel mai verificat medium pe care l-a produs această ţară... Am fost legat de mâini şi picioare, băgat în cutii, cu căluş în gură şi sigilat, pus la aparate - şi totuşi vocile s-au făcut auzite, spunându-şi mesajul vieţii eterne.

Am improvizat şedinţe în camere de hotel, în casele necunoscuţilor, în ţări străine, în săli mari, teatre şi biserici, deseori în lipsa întunericului necesar sau într-un climat mental de scepticism extrem, dacă nu chiar ostilitate, şi totuşi vocile tot s-au auzit."

- - -

Vocile independente ale spiritelor, aşa cum se manifestau ele în prezenţa mediumului Leslie Flient, au fost o adevărată comoară pentru cercetările parapsihice: un obiect de studiu paranormal permanent şi reproductibil. De obicei, cele mai multe fenomene paranormale se petrec spontan şi sunt imposibil de reprodus, aşa că rămân doar mărturiile personale. Ei bine, cât a fost de exploatat ştiinţific acest tezaur?!

Din păcate, deşi NU au fost depistate semne de fraudă, testele nu au avut niciun impact asupra savanţilor sau a scepticilor "de profesie" (numiţi debunkers) şi nimic important nu s-a adăugat în câmpul cunoaşterii ştiinţifice. Ar fi putut să colaboreze cu spiritele în multe domenii ştiinţifice, inclusiv pentru perfecţionarea unor dispozitive electronice care să faciliteze manifestarea spiritelor (fenomenul EVP). Dar nu s-a făcut nimic util pentru omenire.

Cam aşa stau lucrurile cu savanţii prea devotaţi credinţei/prejudecăţii materialist-atee, cu o gândire mecanicistă sau, pur şi simplu, negativişti în privinţa investigării lumii de apoi: doar le caută defecte paranormalilor pentru a minimaliza fenomenele spirituale. Ei se gândesc numai la gloria, deşartă, ce-i aşteaptă dacă reuşesc să dezvăluie vreun truc sau minciună...

Dar să-i lăsăm pe cei neputincioşi. Cum spune la Biblie: "celui ce n-are i se va lua, celui ce are i se va adăuga"...

Spiritele pe care le auzim în înregistrările mediumului Leslie Flint sunt spirite superioare, bune, nobile. Mesajele lor sunt inteligente, interesante şi inspirate de compasiunea divină. Să ne bucurăm şi să ne dezvoltăm spiritual ascultând minunata arhivă cu vocile directe ale spiritelor!

 

ARHIVE AUDIO CU GLASURILE SPIRITELOR (în limba engleză)

 

CITATE TRADUSE DIN DIALOGURILE CU SPIRITELE

 

SUBTITRĂRI ALE ÎNREGISTRĂRILOR (în limba română)

< sus >

Răzvan Alexandru Petre
 8 februarie 2018

Consiliere parapsihologică în probleme de viaţă

Clarvăzător NINA PETRE


Înregistrări video cu doamna prof. Nina Petre