<  Index "Spirite celebre vă vorbesc"

Spiritul lui Michael Jackson

Mesaj de la spiritul artistului Michael Jackson, din cartea "Great Minds Speak to You" ("Spirite celebre vă vorbesc"), dictată mediumului Tina Spalding. Cariera plină de premii a cântăreţului şi compozitorului Michael Jackson, Regele pop-ului, a transformat faţa muzicii pop şi a culturii populare. A lansat cel mai bine vândut album din istorie, Thriller, în 1982.

michael jackson 
Michael Jackson (1958–2009)

Mesajul lui Michael Jackson

«Iată-mă. Sunt aici de foarte puţin timp, într-adevăr – chiar foarte puţin. Eu sunt Michael Jackson. Sunt acea fiinţă pe care o recunoaşteţi ca pe un geniu muzical şi fondator al unei întregi generaţii şi stiluri de dans şi muzică. Sunt aici de... o vreme.

Trecerea mea dincoace a fost dificilă. Eram într-o stare foarte drogată şi dificilă când am părăsit planul Pământului. De ceva timp, începusem să pierd controlul asupra realităţii. Stilul meu de viaţă era foarte ciudat, acum când mă uit înapoi. Am fost crescut şi am trăit într-o cuşcă toată viaţa. Chiar nu am avut nicio libertate; mi-am găsit libertatea în acea cuşcă. M-am pierdut în muzică şi dans. Mi-a plăcut asta. Mi-a plăcut acest focus extrem pe care l-am dat vieţii mele, dar nu mi-a permis să mă echilibrez. Nu mi-a permis să am o familie sănătoasă şi fericită; nu mi-a permis să am prietenii sănătoase şi fericite, din cauza contaminării aduse de faimă şi bogăţie şi a camerelor de filmat prezente pe oriunde mergeam. A fost destul de dificil.

Am găsit aici prieteni care au suferit aceeaşi soartă şi am discutat despre treaba asta. Acesta este motivul pentru care particip la această carte. În mod normal, nu sunt apt să fac aşa ceva, dar de când am venit aici, de când trăiesc viaţa după moarte, îmi înţeleg mai bine viaţa. Înţeleg ce voiau oamenii de la mine şi ce îmi cereau. Ei nu ştiau că îmi luau nişte părţi foarte importante din viaţa mea, de care aveam nevoie pentru a funcţiona adecvat. Mi-au luat intimitatea; mi-au luat liniştea sufletească. Mi-au luat capacitatea de a fi liber şi aceste lucruri m-au determinat, în cele din urmă, să caut în droguri o detaşare de propria mea existenţă. Asta m-a determinat să-mi agresez corpul.

În retrospectivă, înţeleg asta acum. Dar atunci, nu priveam lucrurile aşa; Nu înţelegeam că îmi agresez corpul prin operaţiile de chirurgie plastică, dar acum, privind înapoi, înţeleg că încercam să mă schimb. Încercam doar să mă schimb. Credeam că, dacă mă schimb fizic, mă voi schimb mental şi emoţional, ceea ce, desigur, nu este cazul. Când suporţi o intervenţie chirurgicală în acest scop, vezi că există unele rezultate fizice, dar nu ai obţinut efectul interior pe care doreai să îl obţii. Aşa că, alegi o altă intervenţie chirurgicală, sperând că aceasta te va apropia de starea pe care doreşti să o ai. Dar nu ai o viziune clară, pentru că este distorsionată şi nu te înţelegi clar. Nu m-am înţeles clar.

Când am ajuns aici, după ce m-am trezit din somnul în care mă aflam... nu a fost un somn chinuit. Era o stare greoaie, drogată. Nu mai stătusem de câţiva ani fără droguri, aşa că claritatea gândirii îmi era destul de afectată şi am avut nevoie de ceva timp, când am ajuns aici prima dată, să învăţ să fiu din nou în mintea mea. Odată cu eliminarea drogurilor, cu îndepărtarea straturilor de condiţionări ale ego-ului, am reuşit să-mi văd clar viaţa. Am putut vedea clar şi trebuie să spun că m-am cam îngrozit de starea în care ajunsesem.

Este o experienţă umilitoare să te uiţi la o viaţă pe care ai crezut-o foarte reuşită şi să vezi că multe decizii ale tale au fost mai puţin ideale şi că te-au coborât în stări de ebrietate, paranoia şi, în cele din urmă, dezastru.

Cea mai frumoasă experienţă a mea când am ajuns aici a fost această claritate a viziunii şi dragostea de sine, pe care nu am trăit-o niciodată cu adevărat pe planul Pământului. Am trăit această înţelegere completă şi acceptarea a cine sunt. Am avut o viziune absolut clară, o înţelegere a tuturor deciziilor mele, confuzia şi intenţia lor. Toate aceste lucruri îţi devin clare [în viaţa de apoi] şi te uiţi înapoi iertându-te total şi iertându-le total pe celelalte fiinţe, căci le înţelegi clar şi pe ele. Vezi că intenţiile lor, chiar dacă le-ai simţit a fi crude din punctul tău de vedere, aveau iubirea la bază. Înţelegi că intenţiile lor, chiar dacă le-ai simţit a fi manipulatoare, erau o încercare de a obţine cumva nişte beneficii. Iar asta te ajută să ajungi într-o stare de pace deplină.

Este greu să vă imaginaţi starea asta când trăiţi în mintea voastră, cu toate agitaţiile ei. Pe Pământ, este foarte dificil să-ţi imaginezi acest loc al păcii absolute, al bucuriei absolute şi al acceptării absolute a tuturor circumstanţelor vieţii tale, dar presupun că tocmai de aceea i se spune Rai. Este Rai să fii liber să gândeşti, să fii liber să creezi fără manipulare din partea altora, fără ca cineva să vrea să faci ceva, fără ca cineva să te adore. Acesta este unul dintre cele mai uimitoare lucruri pentru mine, ca unul pe care nimeni nu l-a tratat niciodată ca pe o fiinţă obişnuită – cu excepţia, probabil, a copiilor mei. Probabil că ei au fost singurii care m-au tratat ca pe o fiinţă obişnuită şi le voi fi întotdeauna recunoscător pentru asta, fiindcă m-au adus cu picioarele pe pământ, într-un sens.

Aici sunt doar unul printre mulţi alţii. Sunt doar una dintre nenumăratele fiinţe care experimentează această altă lume, această viaţă de după moarte. Aici facem muzică împreună. Există studiouri minunate aici, unde poţi crea o muzică uimitoare, muzică pe care o poţi şi vedea dansând în aer sub formă de lumină şi alte forme. Este foarte spectaculos. Frumuseţea ei este copleşitoare uneori. Ne petrecem timpul aici lucrând la noi compoziţii, la noi dansuri, la noi aranjamente şi există multe fiinţe care vă inspiră cu aceste cântece angelice pe aceia dintre voi care încă vă aflaţi în trupurile fizice.

Este destul de fascinant pentru mine, ca muzician, ca compozitor şi ca creator de astfel de lucruri, să văd cum informaţiile sunt transmise în sfera Pământului, pentru că, dacă eşti un muzician, crezi că aceste idei şi inspiraţii sunt ale tale. Dar când vezi structurile energetice prin care sunt transmise, este destul de fascinant. Poţi inspira oamenii de pe Pământ dacă sunt deschişi şi într-o stare de iubire, fără temeri sau judecăţi care să le umbrească receptorii. Îi poţi influenţa de pe această parte destul de uşor în procesele lor creative.

Altceva ce poţi vedea de pe această parte, un lucru destul de dureros, sunt tărâmurile inferioare, de unde fiinţele neliniştite pot influenţa oamenii neliniştiţi. Când mă uit înapoi la viaţa mea, au fost momente când eram într-o stare negativă, într-o stare de întunecare, şi acum pot vedea că în jurul meu existau energii întunecate care se hrăneau din acea stare a mea, folosind acea vibraţie ca punct de acces în viaţa mea. Este foarte important să ştiţi că asta sunteţi cu adevărat, nişte fiinţe ce receptează vibraţiile. Nu simţiţi că asta sunteţi, dar asta mi-a devenit foarte clar de când sunt aici: că sunteţi nişte receptori. Strângeţi şi distribuiţi informaţii, dar sunteţi şi receptori de informaţii, iar această combinaţie creează fiinţa minunată şi unică ce sunteţi.

Trăiţi în trupul vostru fizic anumite lucruri, dar mai primiţi şi aceste idei de la noi, de la fiinţele din non-fizic. Aceste idei se amestecă împreună cu propriile voastre gânduri şi idei, şi aşa naşteţi noi creaţii. Veniţi cu dansuri noi; veniţi cu melodii noi. Veniţi cu idei noi.

Asta am fost foarte încântat să văd, iar acum, de această parte, când mă ocup cu muzica, colaborez cu fiinţe non-fizice care iubesc muzica şi sunt foarte bucuroase să fie în preajmă. Te conduc la un nivel unde n-ai mai ajuns niciodată. Te conduc la nişte expresii de creativitate pe care, în corpul fizic, abia dacă le-am întrezărit. Acum înţeleg că încercau să se conecteze cu mine, dar mintea mea era foarte poluată cu negativitate, nesiguranţă, frică şi paranoia, iar fiecare dintre aceste disfuncţii împiedică claritatea transmiterii de pe această parte.

Am fost un mare receptor, în sensul că dansam mereu şi cântam mereu. Acele erau momentele când eram deschis şi – din fericire pentru mine – o mulţime de fiinţe mă ajutau. Acesta este motivul pentru care aţi văzut atâta talent, atâta uşurinţă cu care făceam spectacol – pentru că atunci mă simţeam acasă. Mă simţeam atât de bine pe scenă pentru că mă conectam cu această energie iubitoare care mă pătrundea din acest tărâm şi de aceea continuam să dansez. De aceea am continuat să dau spectacole – pentru că atunci când nu eram pe scenă, mă scufundam din nou în mintea mea contaminată cu aceste percepţii greşite şi pierdeam acel sentiment minunat. Dar imediat ce ajungeam pe un ring de dans, imediat ce începeam să cânt, mă reconectam cu ea. Nu-mi dădeam seama, desigur, că asta făceam. Dacă aş fi ştiut, nu m-aş fi oprit niciodată. Dacă aş fi ştiut, aş fi luat cu mine această energie, această energie iubitoare, spirituală, creativă, pe tot restul zilei. Dar nu am înţeles cum funcţionează mintea.

Acesta este motivul pentru care vreau să particip la această împărtăşire, la această carte pe care o citiţi chiar acum, pentru că trebuie să înţelegeţi că gândurile voastre negative nu reprezintă cine sunteţi voi cu adevărat. Ele se bazează pe lucruri neadevărate care vi s-au spus – poate de părinţii voştri, poate de biserica voastră sau poate de copiii colegi de clasă. Nu sunt adevărate, dar dacă le credeţi, dacă începeţi să vă judecaţi după ce au spus alţii despre voi, atunci începeţi să pierdeţi această legătură cu bucuria, cu creativitatea şi începeţi să vibraţi la un nivel inferior. Iar atunci, ideile şi fiinţele inferioare pot intra în mintea voastră şi devine un cerc vicios.

Acest lucru este foarte important şi de aceea vi-l împărtăşesc – pentru că mi-ar fi salvat viaţa şi aş fi fost capabil să continui, dacă aş fi vrut. Aş fi putut să merg mai departe. Aş fi trăit o altfel de viaţă dacă aş fi cunoscut aceste informaţii, asta vreau să ştiţi. Monitorizaţi-vă gândurile. Înţelegeţi că gândurile voastre sunt nişte vibraţii. Fiinţele de aici au nişte gânduri cu vibraţii foarte înalte, iubitoare, dar mulţi dintre voi de pe Pământ aveţi gânduri cu vibraţii scăzute şi de asta am suferit şi eu. Am suferit de unele dintre aceste gânduri, care m-au deconectat de adevărul a cine sunt. Vă deconectează de adevărul realităţii voastre.

Am fost norocos. Am avut cu mine creativitatea ca un colac de salvare, de care mă agăţam când cădeam sufleteşte prea jos, dar mulţi dintre voi nu au niciun colac de salvare, deoarece nu sunteţi conectaţi la natura voastră creativă. Iată ce doresc să înţelegeţi: natura voastră creativă este una dintre cele mai deschise şi mai clare conexiuni cu Spiritul şi, dacă puteţi, începeţi să intraţi în vibraţia voastră creativă. Dacă puteţi, manifestaţi-vă creativitatea ta, indiferent cum se manifestă ea. Nu contează ce faceţi. Nu-i nevoie să fie muzică; poate fi orice vă place şi care vă aduce o experienţă nouă. Când vă aflaţi în acel mod, fiinţele cu vibraţii superioare sunt capabile să se conecteze cu voi, deoarece creativitatea este ceea ce numiţi Dumnezeu. Asta este: Dumnezeu este creator. Dumnezeu a creat tărâmurile pe care le vedeţi şi pe care nu le vedeţi. Dumnezeu a creat dragostea; Dumnezeu este iubire. Deci, atunci când vă aflaţi în vibraţia creaţiei, vă conectaţi cu acea Sursă energetică care vrea să înfloriţi, care vrea să vă extindeţi şi să vă dezvoltaţi conştiinţa. Acesta este motivul pentru care mi-a fost ca un balsam şi îmi alina suferinţa de a trăi în lume.

Aici sunt fericit. Totuşi, încă mai simt vechile cicatrici când mă concentrez asupra vieţii mele, pentru că văd că multe dintre poveştile spuse despre mine nu sunt adevărate. Văd că multe dintre activităţile la care am participat au fost încercări confuze de a-mi găsi pacea, dar am făcut-o în mod greşit. Am făcut-o prin autoizolare şi prin preocuparea asupra banilor, a bunurilor materiale şi a izolării pe care bogăţia o poate garanta. Nu este o greşeală în sine; privind în urmă, înţeleg că făceam tot ce puteam pentru a mă proteja de agresiunea industriei celebrităţii. Faceam tot ce ştiam să fac. Mă uit în urmă şi am unele sentimente de regret, dar trebuie să înţeleg şi să mă iert pentru deciziile pe care le-am luat pe baza unui simţ deformat al sinelui, decizii care au provenit din această focalizare intensă asupra propriei persoane toată viaţa.

Nu mi s-a permis să am o viaţă de copil, aşa cum cei mai mulţi copii sunt lăsaţi să fie copii, aşa că am încercat să recapăt acea experienţă a inocenţei şi bucuriei copilăreşti prin acele enorme cheltuieli şi distracţii, pe care mi le-am creat singur. Celebritatea, banii şi frica s-au combinat într-un mix otrăvitor şi greu de privit, căci mie mi-a plăcut doar să creez şi să cânt.

Nu am vrut şi celălalt aspect al acelei vieţi. Nu am vrut restul. La început, este distractiv când devii celebru şi oamenii te vor, dar îţi dai seama că nu te vor pentru tine; te vor pentru ceea ce pot obţine de la tine, şi asta-i partea cea mai grea. Îţi pui la punct nişte protecţii, stabileşti nişte perimetre de securitate şi te înconjori de ziduri, însă nu poţi supravieţui aşa. Este foarte greu să trăieşti în celebritate. Mă bucur de libertatea pe care o am aici de a crea cu bucurie şi fericire alături de alte fiinţe, dintre care pe unele le-am cunoscut pe Pământ, care sunt preocupate de muzică şi împărtăşesc această plăcere, şi au avut nişte lucruri în comun cu mine pe planul fizic. Dar nu prea mai vorbim despre trecut; ci ne cufundăm cu totul în ceea ce facem aici. Discut despre mine doar cu acele fiinţe cu o vibraţie superioară şi abia aştept să inspir câteva fiinţe de pe Pământ, muzicieni şi cântăreţi, cu noua bucurie a creaţiei pe care o trăiesc aici.

Părerea mea este că trebuie să înţelegeţi că sunteţi o fiinţă vibraţională, că sunteţi un receptor de informaţii, precum şi un colector de informaţii. Dacă înţelegeţi asta, atunci puteţi începe să combinaţi inspiraţia spirituală cu propria experienţă şi să obţineţi un echilibru sănătos, o imagine sănătoasă a ceea ce sunteţi şi a ceea ce se întâmplă în viaţa voastră. Să fii cufundat în lume 100% este o orientare foarte periculoasă şi înspăimântătoare.

Suntem cu toţii aici – noi, care suntem spirite, noi, care iubim lumea şi experienţele de acolo. Înţelegem suferinţa prin care treceţi atunci când nu înţelegeţi adevărul şi de aceea particip la această carte. Vreau să-mi împrumut numele, un nume foarte cunoscut şi despre care oamenii sunt foarte curioşi. Vreau să ştiţi că acum trăiesc viaţa după moarte alături de alte fiinţe care gândesc la fel ca mine. Sunt fericit în acest proces creativ şi recunosc că aceasta este esenţa pură a ceea ce am fost pe Pământ, dar care era umbrită. Vreau să înţelegeţi că toate comportamentele mele de pe Pământ, indiferent de ceea ce credeţi despre ele, proveneau din intenţia de a-mi oferi puţină linişte şi bucurie. Oricât de ciudate păreau, erau un efort sincer din partea mea de a-mi trăi viaţa cât mai bine. Evident, am încheiat viaţa nu prea bine şi de aceea particip acum. De aceea contribui cu glasul meu alături de grupul de fiinţe care ne împărtăşim aici experienţele.

Este important să înţelegeţi că sunteţi nişte fiinţe vibraţionale. Fiecare gând pe care îl aveţi, fiecare mâncare pe care o ingeraţi şi fiecare idee pe care o menţineţi are o anumită vibraţie şi ar fi bine să vă asiguraţi că este de o frecvenţă ridicată. Aveţi grijă ca gândurile să vă fie în armonie cu dragostea, şi aveţi grijă de mâncarea şi trupul vostru. Nu folosiţi droguri, aşa cum am făcut eu; este un teren alunecos şi poate scăpa de sub control. Iar ideile pe care le aveţi – aveţi grijă să vă concentraţi doar pe cele care vă aduc bucurie. Dacă aveţi idei şi gânduri negative, îndepărtaţi-vă atenţia de la ele, deoarece ele nu provin de aici. Ele vin din alt loc, un tărâm cu vibraţii inferioare, în care lumina nu pătrunde. Dacă vă concentraţi prea mult pe întuneric, dacă vă concentraţi prea mult pe ură, gelozie sau cruzime şi trăiţi cu ele, nu veţi ajunge în aceste tărâmuri superioare. Veţi fi obligaţi să staţi alături de fiinţe cu vibraţii asemănătoare şi veţi fi obligaţi să vă întoarceţi din nou şi din nou pentru a experimenta aceste aspecte mai întunecate ale voastre, până când veţi alege altceva.

Sunt aici alături de fiinţe cu vibraţii superioare, pentru că m-am focalizat asupra iubirii. Cu toate acestea, aveam în minte foarte multe idei deformate şi incorecte, iar asta m-a condus pe un drum cu mai puţine realizări şi mai puţină putere, până când m-am rătăcit atât de tare, încât am fost chemat înapoi acasă.

Poveştile astea pe care vi le spun despre vibraţiile inferioare nu sunt în nici un fel pedepse; ele sunt doar oglindirea alegerilor pe care le faceţi. Deci, asiguraţi-vă că alegeţi dragostea. Asiguraţi-vă că alegeţi creativitatea. Asiguraţi-vă că alegeţi compasiunea şi împărtăşirea şi oferirea talentului vostru într-un mod cât mai sincer şi feriţi-vă de industria celebrităţii.

Dacă descoperiţi că sunteţi foarte creativi şi începeţi să fiţi remarcaţi, făceţi tot ce puteţi pentru a nu vă alătura industriei celebrităţii. S-ar putea să nu câştigaţi atât de mulţi bani şi să nu obţineţi rolurile mari şi cifrele mari pe care le-am obţinut eu, dar vă protejaţi viaţa. Protejaţi-vă simplitatea vieţii. Nu este nimic în neregulă dacă sunteţi o fiinţă creativă cu o viaţă obişnuită. Acele vise despre o faimă extraordinară, bogăţie extremă şi celebritate extremă sunt doar atâta – nişte vise – şi sunt vise care v-au fost băgate în cap de acea industrie care vrea să vă folosească drept materie primă.

Acesta este sfatul meu: Fiţi creativi, dar nu prea ambiţioşi. Aveţi grijă ce vă doriţi, pentru că faima extremă pe care am avut-o nu a fost benefică pentru viaţa mea. Nu a fost benefică pentru fericirea mea. Sunt fericit acum; Sunt creativ acum. Pur şi simplu, mă bucur de ceea ce trăiesc aici, după o viaţă lungă şi obositoare. Aici, timpul a dispărut; mă aflu într-un loc atemporal. Mai cobor din când în când să privesc lumea şi să văd ce se mai întâmplă, să mai ascult poveştile care încă se mai povestesc despre mine. Sunt sigur că vor continua încă mult timp, dar aici îmi creez o viaţă nouă, o experienţă nouă şi sunt plin de recunoştinţă pentru că am ajuns la înţelegerea a ceea ce am făcut şi ce nu am făcut şi plin de recunoştinţă pentru pacea, frumuseţea, îngăduinţa şi iubirea necondiţionată pe care le găsesc aici.

Povestea mea venind din acest tărâm nu este o rubrică cu bârfe, aşa cum probabil speraţi. Vă spun doar să vă vegheaţi vibraţiile şi să vă vegheaţi gândurile. Aveţi grijă să fiţi în armonie cu cea mai înaltă dintre fiinţe şi vă veţi descurca bine. Veţi înflori şi veţi primi multă inspiraţie din această parte – şi poate chiar de la mine.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
23 iulie 2021

Citiţi şi interviurile cu spiritul lui Michael Jackson prin mediumul Nina Petre:

în 22 iulie 2009; în 24 iulie 2009 şi în 18 iunie 2010