<  Înapoi la Pagina principalã cu aparitii spiritiste


 Spirite trimise de ELENA, Timis (28)

 26 mai 2018

Eu îmi păstrez întotdeauna entuziasmul pentru ceea ce mă interesează. Dintotdeauna m-au pasionat subiectele mai puțin conformiste, fie geometria, astronomia, informatica, fie OZN-urile, mai nou unele aspecte ale spiritualității (filozofii orientale, cauzele spirituale ale bolilor, tehnici energetice, globi luminoși etc.). De multe ori m-am întrebat de unde venim, unde ne ducem, cum este alcătuit Universul (văzut și nevăzut). Am citit câte ceva și mi-am format propriile mele convingeri, grefate pe un schelet matematic. Doar sunt matematician!!!...

M-am întrebat și eu de ce nu mai primiți poze nici măcar de la cei care în mod constant v-au trimis de-a lungul timpului. Poate fi și din cauza preocupărilor de zi cu zi, care pentru cei tineri sunt altele decât cele legate de spiritualitatea pură. Poate și pentru că subiectul a devenit banal, așa cum prin ´68 OZN-urile erau „la modă”, odată cu aparițiile de la Cluj, și nu numai. Acum îi preocupă doar pe câțiva cu adevărat interesați de acest subiect. Important este să continuați cu „încăpățânare”, așa cum semănătorul aruncă sămânța, dar numai acelea încolțesc care dau peste un teren bun. Chiar dacă o singură sămânță a încolțit, înseamnă că efortul nu a fost în zadar: Mulți sunt chemați, dar puțini sunt cei aleși!...

Pozele d-lui Ioan, m-au impresionat și mi-au oferit un subiect de meditație. Sunt convinsă că mai sunt persoane interesate de aceste poze, de globii luminoși și multe alte subiecte pe care le postați, dar care nu și-au permis să vă scrie. Globii luminoși există dincolo de voința și percepția noastră. Depinde de tehnica de fotografiere, dacă în fotografii ei sunt simpli alb-negru sau colorați și cu diverse structuri interne. Tehnica viitorului s-ar putea să ne surprindă cu detalii mult mai impresionante… 

 

Eu sunt româncă ortodoxă, practicant cu moderație și discernământ, dar referirile mele sunt în principal la Biblie, întrucât majoritatea celor care trăim pe aceste meleaguri suntem creștini. Biblia poate fi citită la primul nivel și atunci Biblia este o înșiruire de fapte, pilde și învățături, dar poate fi citită și la un nivel mai profund și atunci lucrurile au o cu totul altă semnificație. Poate, în acest sens, Biserica ar putea face ceva mai mult.

Universul (văzut și nevăzut) nu este nici bun, nici rău, el doar ESTE. Pentru a spune despre ceva că este bun sau rău avem nevoie de un sistem de referință și acesta depinde de societatea în care trăim, de locul geografic și de epoca la care ne raportăm. Doar un exemplu: nu cu mult timp în urmă duelul era ceva respectabil pentru salvarea onoarei, astăzi este crimă cu premeditare.

Noi suntem parte din acest Univers, creați după chipul și asemănarea Lui (matematic: modelul fractal al Universului), iar Partea nu poate cunoaște Întregul. De Adevărul Absolut ne putem apropia oricât de mult, funcție de evoluția noastră spirituală, dar nu-l putem atinge. Modalitatea de a ne apropia de acesta sunt filozofiile lumii (personal folosesc acest termen - nu știu cât de corect este, întrucât religie înseamnă dogme, reguli, ritualuri etc.), atât de diferite, dar unitare în esență: apropierea de Țelul Final, unitatea cu Universul, armonia cu Creația. Eu nu folosesc termenul de Iubire întrucât are un înțeles mult prea lumesc. Ne unește Țelul Final, ne despart căile… Unitate în diversitate! Dacă n-ar fi această diversitate unde ar mai fi frumusețea acestei lumi? Din păcate noi vedem doar ceea ce ne desparte, nu ceea ce ne unește și acest lucru nu se constată doar pe plan mondial, ci chiar și în familie.

Preoții tuturor religiilor se adresează celor mulți, vorbesc pe înțelesul lor, în pilde și ritualuri specifice (aici este diversitatea), pentru cei câțiva inițiați lucrurile stau puțin altfel (aici este unitatea). Însuși Iisus a spus: „Pentru că vouă vi s-a dat să cunoaşteţi tainele împărăţiei cerurilor, pe când acestora nu li s-a dat. ... De aceea le vorbesc lor în pilde, că, văzând, nu văd şi, auzind, nu aud, nici nu înţeleg” (Matei, Cap.13;10-14).

Cred că fiecărui om trebuie să i se vorbească la început pe înțelesul lui, și încet-încet se vor „trezi” tot mai mulți. Cred că acesta este rolul d-voastră, de a arunca sămânța. Ea cu siguranță va încolți atunci când va găsi pământ bun. Încercarea unora de a „demola” în forță convingerile adânc înrădăcinate sau de a blama ceea ce este specific altor culturi are un efect contrar.

De aceea, încă o dată subliniez rolul pe care îl aveți prin acest site, fie că este vorba de globi luminoși, fie că este vorba de orice alt subiect. Este adevărat că nu putem pune vin nou în butoaie vechi, perseverând, putem construi butoaie noi (oameni noi), pentru vinul cel nou.

Am vrut doar să subliniez cele spuse de dumneavoastră, să vă apreciez activitatea și să vă urez succes în tot ceea ce faceți împreună cu soția.

POZELE

Acum, câțiva globi, sper interesanți:

P01 – glob luminos surprins în mișcare

P02 – pare un glob ușor colorat, dincolo de perdea. Se vede mai clar prin mărirea contrastului.

P03-P04 – pare un același glob care s-a deplasat pe geam. Au aproximativ aceeași structură internă, cred interesantă, amândoi prezintă o ușoară formă pacman, mai ales al doilea. Îmi pun întrebarea: dacă este același glob, prezintă ei ușoare modificări de formă și culoare în timpul deplasării?

Numai bine, Elena

P01    det >>>

P02

P03   det >>>

P04   det >>>

 

< Pagina 27 | Pagina 29 >