< Înapoi la Pagina principalã cu aparitii spiritiste
3 februarie 2020
A trecut mai bine de un an de când nu v-am scris şi nu am mai trimis nici o poză. Aceasta nu înseamnă că nu intru zilnic pe site să văd ce este pe acolo.
Interesant este eseul dv. "Arborele septegotic" şi mi-am propus ca în zilele următoare să-l recitesc cu atenţia cuvenită. Foarte bine aţi subliniat că majoritatea oamenilor doar cer, uitând, în primul rând, să mulţumească. Eu cred că rugăciunea înseamnă, în primul rând, a mulţumi, apoi să cerem, dar să lăsăm în voia Domnului îndeplinirea cererii. Atunci primim ceea ce este mai potrivit pentru noi. Cel puţin în cazul meu funcţionează!!!
Ar mai fi ceva. Atunci când cineva are probleme de sănătate sau de viaţă, spune că Dumnezeu l-a pedepsit şi cere însănătoşirea sau remedierea situaţiei neplăcute. Părerea mea este alta. Dumnezeu nu pedepseşte. Pentru fapte care nu sunt în armonie cu Creaţia, El ne arată, prin situaţiile neplăcute, că undeva am greşit. Acestea ar putea fi considerate „semne de circulaţie” pe drumul vieţii. Putem cere lui Dumnezeu să ni le ia? Nu!
Ce ne rămâne de făcut? Medicul, psihologul, preotul, persoane înzestrate cu capacităţi sunt oameni care ne ghidează să conştientizăm tiparele relaţionale, nu rezolvă problemele. Acceptându-le, analizându-le şi schimbându-ne atitudinea pentru a fi în armonie cu Creaţia, putem ameliora sau rezolva multe situaţii neplăcute din viaţă. Schimbarea o facem doar noi. Dacă nu reuşim acest lucru, atunci ceea ce ni se întâmplă este similar cu nerespectarea semnelor de circulaţie din viaţa de toate zilele.
Ne mai rămâne să mulţumim Domnului pentru atenţionare. Cam greu de realizat! Cred că eseul menţionat este un bun punct de plecare pentru o autoanaliză serioasă.
***
Să revin la motivul pentru care nu am mai scris şi nu am mai trimis nimic în ultimul timp. Aceasta nu înseamnă că nu m-am gândit de multe ori la acest lucru. Îmi ziceam că poate aceste fotografii au devenit banale. Acum sunt aparate de fotografiat şi filmat care pot surprinde mai bine acest fenomen.
Probabil „epoca” pozelor a cam trecut şi vine epoca filmuleţelor. Aceasta, deoarece tot mai mulţi îşi instalează camere de supraveghere şi ceea ce se poate observa acolo este mult mai interesant decât pozele de până acum. Pentru mulţi, sunt pânze de păianjen, gâze, ceaţă, ploaie, zăpadă etc.
De câteva zile, sunt conectată pe telefonul meu la două camere de supraveghere din aceeaşi locaţie, aflată la vreo 500m. Foarte interesant! Acum selectez şi analizez imaginile care pot fi cu adevărat globi în mişcare şi nu cele menţionate mai sus.
Desigur, eu nu pot verifica secundă de secundă ce se întâmplă pe două camere de-a lungul unei nopţi, dar am găsit, la întâmplare, secvenţe, zic eu, interesante.
● Aleg cu grijă direcţia de deplasare, de obicei, nu de sus în jos, cu traiectorii neregulate. Cea mai spectaculoasă traiectorie este cea de forma lui ∞, mişcarea a fost executată în stânga ecranului, vag, apoi peste vreo 3 sec, în dreapta, unde imaginea este foarte clară: intră în buclă, execută ∞, apoi iese. Viteza moderată mi-a permis să vizualizez clar traiectoria. Aceasta este traiectoria din spaţiu proiectată în plan... Cu toate acestea, am convingerea că a fost descrisă de ceva ce nu aparţine lumii noastre materiale, întrucât în 25 ianuarie nu cred că poate fi vorba de gâze.
● Aleg globi în mişcare, nu puncte luminoase; consider că viteza de deplasare este importantă, aceştia având viteze foarte mari sau foarte mici. Cele mai interesante sunt cele cu viteza de deplasare mică.
● Pe filmuleţele luate de pe camera de supraveghere nu ştiu cum s-ar putea calcula viteza de deplasare, aşa ca la unele poze. Mai am eu multe de descoperit, sunt încă la început. Important ar fi să văd cum pot „decupa” din filmuleţele format .mp4 doar partea interesantă, să nu apară întreg peisajul. Poate îmi recomandaţi ceva.
RECOMANDĂRI TEHNICE:
Cum se lipesc fişierele video de diferite rezoluţii formate orientări? Bonus: crop şi eliminare logo
Decupare secvenţă interesantă din video şi rotire video
***
Am pregătit încă de acum un an câteva fotografii în care globii luminoşi par a fi de culoare albastră. În celelalte fotografii făcute cu aceeaşi ocazie culoarea globilor este cea obişnuită. P01-P03 sunt făcute în sala de sport
P03 prezintă o structură internă interesantă
P04, P06, P08 globii sunt în mişcare
P05 pare un glob ciuruit
P07 pare ceva interesant surprins lângă pătuţul nepoţelului. Ceva asemănător am văzut într-una din fotografiile din cartea lui Florin Gheorghiţă, "Dezvăluiri din invizibil", fig.45, de aceea poza mea mi-a atras atenţia.
Numai bine, Elena
P01