<  Înapoi la Pagina Răzvan Petre


RĂSPUNSURI PENTRU FLORIN

oferite de Răzvan Alexandru Petre

Florin, un cititor fidel al site-ului nostru ne-a trimis un set de poze cu sfere luminoase (apariţii de spirite) şi câteva întrebări care reflectă interesul său evident pentru chestiunile spirituale. Am dorit să îi răspundem pe această cale, ca să fie de folos şi altora ce au nelămuriri similare. Sunt atât de puţini cei care studiază spiritualitatea în mod serios, încât facem şi noi cât putem pentru a-i ajuta în acest domeniu sensibil şi deseori neînţeles.

 

26 iulie 2011

- Poate un spirit să fie încarnat în mai multe vieţi paralele? Sau poate să îşi lase o bună parte din energie în univers în timpul unei vieţi terestre? Parcă pe siteul dvs. am citit că ar fi posibile.

  În câteva rânduri, am recomandat lectura cărţilor lui Michael Newton, Master Hipnoterapeut, care ajunge prin hipnoză regresivă la amintirile ascunse ale subiecţilor săi despre viaţa de dincolo de moarte. În cărţile sale s-a lansat această afirmaţie, cum că uneori un spirit ar putea locui simultan în două trupuri umane diferite, deşi ar fi o experienţă destul de rar întâlnită şi solicitantă pentru spirit.

Adevărul este că un spirit NU poate fi încarnat în două sau mai multe corpuri umane în acelaşi timp. Un singur corp este mai mult decât suficient! Probabil că afirmaţiile subiecţilor psihoterapeutului sunt marcate de limitele limbajului uman sau de neînţelegerile minţii lor.

Găsim aceleaşi ambiguităţi de exprimare şi în altă afirmaţie a subiecţilor sub hipnoză, referitoare la faptul că un spirit îşi lasă o bună parte din energie în univers pe timpul cât este încarnat. Am lămurit acest subiect în cartea mea "Conştiinţa umană – între Minte şi Spirit", la pagina 51.

Tot ce putem spune este că, pe parcursul somnului, spiritul iese din corp şi poate călători oriunde pe Pământ sau chiar urmări atent viaţa unui alt om cu care se află într-o relaţie spirituală, om care, aflându-se eventual pe alt meridian terestru, este treaz şi activ în acele clipe…

 

17 august 2011

- Ce locuri din ţară m-ar încărca pozitiv, de a vindeca, ziceaţi de o peşteră într-un documentar, un loc cu vibraţii ridicate ca un colţ de rai?

  În site-ul nostru am pomenit de grota de la Şinca Veche, un loc special, aflat între Braşov şi Făgăraş, în dreptul localităţii Perşani. Mai sunt şi alte locuri cu o încărcătură energetică foarte benefică, cele mai cunoscute fiind în Munţii Bucegi. Totuşi, niciun loc nu îţi poate garanta o "vindecare" a unor afecţiuni. Ele te purifică la modul general, dacă le vizitezi cu inima curată.

Dar orice loc destinat vindecării trupeşti sau sufleteşti poate face minuni atunci când şi credinţa ta este aprigă. De fapt, credinţa omului realizează miracolele la icoanele sfinte, la moaşte, în pelerinaje pe la biserici şi mânăstiri. Acesta este sensul esoteric al proverbului "Omul sfinţeşte locul".

Este la fel de adevărat că, în ziua de astăzi mai mult decât înainte, oamenii au nevoie de locuri de reculegere, de pace şi seninătate. Iar aceste locuri se găsesc în primul rând în mijlocul naturii. Într-acolo fug orăşenii cât pot de des de poluarea generală. Lăcaşurile sfinte din mijlocul oraşelor sunt alte posibile refugii temporare din calea stresului cotidian.

Este recomandabil să ne amenajăm chiar în propria locuinţă o cameră, un loc mai retras, unde să ne rugăm, să medităm, să ne reculegem. În felul acesta, alimentându-l zilnic cu energie divină, acest veritabil "altar" ne va reîncărca cu energie benefică ori de câte ori ne vom afla acolo, chiar fără ca noi să depunem vreun efort special. Este cea mai comodă metodă de a ne ridica vibraţiile şi a avea oricând acces la "un colţ de rai"…

O metodă specială, minunată este utilizarea energiei universale Reiki când simţim că suntem obosiţi sau epuizaţi de contagiunea cu energiile malefice din jur. Pentru acesta, avem nevoie de iniţierea în accesarea şi utilizarea energiei Reiki, primită de la un maestru sau profesor specializat în această artă-ştiinţă.

 

- Dacă urmez nişte cursuri de dezvoltare a capacităţilor extrasenzoriale m-ar ajuta? Aş evolua mai mult? Înălţarea spirituală se poate realiza totuşi în viaţa actuală? Adică spiritul şi-a fixat o ţintă în prezenta viaţă, dar pot face oare eu mai mult ca om? Ca maestru, ajungi să anihilezi karma şi să te înalţi spiritual. Îmi poate fi şi mie accesibil? Menţionez că sunt empatic şi relativ sensibil la energiile negative din jur. Parcă uneori, pur şi simplu, nu am identitate proprie.

  Dacă eşti empatic şi sensibil la energiile celor din jur, ţi-ar prinde foarte bine nişte cursuri de iniţiere în parapsihologia aplicată. Ţi-ar fi de folos în dezvoltarea personală, dar şi în evoluţia spirituală, cu condiţia să aplici acele cunoştinţe cu discernământ.

"Înălţarea spirituală" este un scop nobil, care merită tot efortul; i-ar face nespusă plăcere spiritului încarnat în corpul tău să vadă că vrei să te apropii de el. Ai total liber arbitru: poţi să progresezi conştient sau să involuezi inconştient. Te vei putea îmbunătăţi proporţional cu conştientizarea mecanismelor psiho-energetice care acţionează în trupul tău. Iar pentru aceasta, ai nevoie de o minimă iniţiere în secretele spirituale ale vieţii. Drumul spre măiestrie îţi este deschis, nu te va opri nimeni, decât propriile tale limite.

 

- Spiritul are viaţă veşnică sau poate muri şi el, să fie distrus vreodată? Spiritul trăieşte în acelaşi timp şi în astral? Ce face spiritul propriu-zis cât timp stă încarnat, doar veghează omul?

  Spiritul are viaţă veşnică, precum Părintele său, Dumnezeu. Eternitatea se moşteneşte.

Spiritul încarnat trăieşte în două lumi, alternativ: când omul este treaz, spiritul stă închis în creier, iar când omul doarme, spiritul părăseşte carapacea trupească şi călătoreşte prin lumea astrală.

Ce face spiritul cât timp stă în corp? Desigur că se ocupă intens de activitatea omului, clipă de clipă. Tot ceea ce atinge conştientul omului, ajunge şi în atenţia spiritului, care îl povăţuieşte, îi dă sugestii de acţiune. Este imposibil să spunem cât procent anume este produsul conştiinţei umane şi cât este inspiraţie spirituală. Mintea şi Spiritul acţionează sinergic, în tandem, într-o echipă unită.

 

- Care e părerea dvs. personală legată de înălţarea / evoluţia autentică a unui om? Ce ar trebui să simtă omul în cauză? Pot fi stări pozitive sau chiar şi negative în raport cu mediul şi ţara în care trăieşte?

  Cum îşi dă seama omul că evoluează? Ce ar trebui el să simtă? Este o problemă greu de pus în definiţii de manual, căci fiecare om este unic.

Hai să ne gândim la munca unui medic conştiincios, care salvează mii de vieţi! S-ar putea ca medicul respectiv să nici nu fie interesat de practicile şi învăţăturile spirituale. Totuşi, chiar dacă acest om nu ştie, spiritul său evoluează foarte mult, prin facerea de bine pentru semeni.

Desigur că nu toţi oamenii sunt destinaţi a fi doctori, vindecători, terapeuţi etc. Există însă şi alte feluri de a te face util semenilor, precum şi căi spirituale destinate accelerării evoluţiei spirituale. Aşa sunt creştinismul, budismul, yoga şi altele. Ele îşi propun, în principal, progresul moral al adeptului. Dacă se constată o evoluţie morală, înseamnă că metoda a fost eficientă pentru individul în cauză.

Uneori, pot apare şi capacităţi paranormale. Ele pot fi indiciul unei deschideri spirituale reale, dar important este şi sensul utilizării acestor forţe neobişnuite. Se foloseşte adeptul de ele pentru a face bine în jurul său şi spre slava lui Dumnezeu? Dacă da, înseamnă că evoluează. Dacă nu, abilităţile suprafizice sunt o piedică în calea evoluţiei sale.

În linii generale, purificarea structurii energetice, prezentă în toate căile spirituale autentice, duce la mărirea sensibilităţii. De aici, anumite neplăceri în prezenţa unor persoane malefice sau locuri impure – pe care discipolul le va evita instantaneu. Totodată, apare şi o receptivitate telepatică mai ridicată la glasul spiritelor. Amplificarea intuiţiei, a inspiraţiei, îndesirea coincidenţelor providenţiale (sincronicităţi) sunt semne de evoluţie, de contact nemijlocit cu lumea spiritelor benefice. Doar o practică dedicată Binelui poate elimina unele simptomele neplăcute (inerente unei sensibilităţi acute), prin adâncirea zi de zi în comuniunea cu Dumnezeu şi Îngerii Săi.

Nu trebuie să urmărim neapărat o schimbare bruscă. Ar fi un semn evident, dar cu posibile efecte secundare. În general, transformările spirituale au loc treptat, nebănuite, iar noi trebuie să manifestăm răbdare şi să urmărim perseverent scopul spiritual al vieţii. Pot trece ani la rândul fără a ne da seama că am "evoluat". Cum spunea un înţelept, saltul de conştiinţă vine la timpul său, aşa cum un ou pus la clocit nu manifestă niciun semn exterior decât în ziua în care puiul eclozează. Abia atunci ne dăm seama ce miracol s-a petrecut sub coaja aparent identică a oului!

Unul dintre rolurile învăţăturilor spirituale este menţinerea angajamentului spre un Ţel care s-ar putea să ne pară infinit de îndepărtat! Fără aceste repere sapienţiale, ne-am putea lesne plictisi şi abandona efortul de îmbunătăţire a propriei persoane. La fel de important este contactul cu maeştri spirituali sau discipoli mai avansaţi decât noi, care să ne dea din când în când un imbold spiritual, o speranţă şi curajul de a ne opune decadenţei din jur, de pretutindeni pe această planetă...

  

26 septembrie

- De ce entităţile din casele şi locurile bântuite au putere şi forţă aşa mare faţă de spirite? Sau tot spirite sunt până la urma şi ele? Silueta / aura lor este vizibilă şi are adesea formă de fiinţă umană. Pe site am citit despre apariţiile fantomatice cum că sunt frânturi din aura unei fiinţe decedate şi conţine nişte mecanisme ale creierului care nu s-au distrus complet. Cum deosebim spiritele de momâi? În poze vedem doar sfere luminoase, dar oamenii văd fantomele decedaţilor.

12 septembrie

- Spiritele surprinse în poze pe siteul dvs. şi spiritele oamenilor care bântuie locuri, iată că reuşesc să convieţuiască pe Pământ de secole. În schimb, pe site aţi scris că un spirit are nevoie neapărat de un corp uman şi suflet pt a putea evolua pe Pământ. Cel puţin aşa e recomandabil. 

Dar cum pot aceste spirite să reziste atâta timp bântuind şi de ce, până la urmă, se mai întrupează ele dacă rezistă şi în planul nostru cu vibraţii scăzute. Ce explicaţie ar fi?

Unele spirite sunt invidioase pe oameni pt că îi cred mai privilegiaţi, dar oare de ce? că doar ele au viaţă infinită şi, până la urmă, asta contează. Tot pe siteul dvs. am citit despre reacţia aceasta a spiritelor faţă de omenire.

  Să luăm chestiunile pe rând…

Fantomele nu sunt neapărat spirite. Ele pot fi doar nişte haine astrale lepădate de spiritul care s-a destrupat. Acest înveliş astral poate păstra uneori o anumită coerenţă şi autonomie, datorită energiei puternice pe care a avut-o în momentul morţii. Ar putea părea chiar inteligent, dar este o inteligenţă repetitivă, nu creativă, care doar reproduce vechile obişnuinţe psiho-mentale ale omului decedat şi se stinge odată cu trecerea timpului.

Alteori, este adevărat, unele spirite nu se pot desprinde de planul terestru, crezând că încă sunt fiinţe biologice, mai ales dacă oamenii respectivi au murit brusc şi neaşteptat. Acest fapt le produce multe neplăceri, fiindcă nimeni nu le bagă în seamă, fiind invizibile ochiului normal. Ele se simt frustrate şi uneori încearcă din răsputeri să se facă simţite de pământeni, cu bune sau rele intenţii, de la caz la caz. Se mai poate întâmpla ca energia lor puternică să impresioneze aparatul fotografic sau cel de filmat. Industria mass-media tocmai pe acest tip de apariţii fantomatice se axează, exagerându-le importanţa şi jucându-se cu emoţiile telespectatorilor. Totuşi, fantomele sunt un fenomen marginal, secundar, pseudo-spiritual; nu trebuie să le acordăm prea mare atenţie... Sunt multe alte lucruri cu adevărat importante din perspectivă spirituală care ar trebui să ne capteze interesul!

Forma umanoidă a fantomelor reproduce cu aproximaţie forma omului care a murit, dar poate căpăta şi alte aspecte, conform dorinţelor de moment ale acelui spirit rătăcitor. Forma este dată de ectoplasmă, sau perispirit (învelişul energetic al spiritului). Această ectoplasmă este o materie eterică grosieră, care poate genera efecte fizice, în anumite condiţii de concentrare. După ce spiritul va scăpa de acest balast terestru (ectoplasma fantomatică), perispiritul său va reveni la forma sferică normală.

Unele fantome creează probleme unor pământeni, ele dorind cu putere să retrăiască viaţa de om. Acest lucru fiind imposibil, ele nu reuşesc decât să provoace neplăceri acelor oameni speriaţi şi să îşi prelungească inutil şederea în spaţiul intermediar eteric. Le-ar fi de mare folos să cheme Ajutorul Divin, pentru a le lumina calea şi viitorul! Pentru a se putea reîncarna, astfel de spirite întârziate trebuie să intre într-un program de purificare şi corijare a gândirii, în acord cu Înţelepciunea Divină. O nouă întrupare le va fi rezervată de Spiritele Superioare numai potrivit cu faptele lor anterioare (karma) şi cu noile lecţii pe care trebuie să le înveţe (dharma). Ele nu se pot reîncarna aşa, dintr-o dată, după capricii de moment...

Ca să scăpăm de prezenţa unei fantome agasante, cea mai bună metodă este de a invoca Spiritele Superioare, care au puterea şi înţelepciunea de a prelua acel spirit rătăcit şi a-l conduce către Lumină. Oricât de "puternice" ar părea că sunt fantomele, mult mai puternice decât ele sunt Spiritele Superioare, prin forţa de dominaţie mentală...

Este adevărat că fantomele au o energie mai apropiată ca vibraţie de materia fizică şi se pot face mai uşor vizibile sau palpabile. Dar nu toţi oamenii văd spiritele ca fantome, ci unii văd sfere luminoase! Alţii văd spiritele naturii (gnomi, ondine, silfe, salamandre). Depinde de calitatea clarviziunii şi a clarvăzătorului.

Spiritele pot rezista sub formă de fantomă atâta timp cât îşi păstrează energia eterică grosieră (uneori sute de ani). Trebuie înţeles că ele trăiesc nu pe Pământ, ca oamenii, ci într-un plan paralel apropiat ca vibraţie de planul fizic, şi anume planul eteric. Când se plictisesc de această vieţuire incompletă şi încep să înţeleagă faptul că locul lor de spirit este într-un tărâm mai bun, atunci îşi aruncă balastul de energie rămasă din viaţa de om şi capătă acces la planul astral superior.

Un spirit se încarnează într-un corp uman pentru a dobândi experienţă, mult mai multă decât ar fi reuşit să capete în lumea liniştită astrală, în acelaşi interval de timp. Din acest motiv are nevoie spiritul de un corp uman şi din acelaşi motiv spiritele libere aflate în curs de evoluţie sunt invidioase pe suratele lor deja încarnate. Cu toate că sunt eterne, chiar şi în veşnicie, majoritatea spiritelor se grăbesc să evolueze cât mai repede, fiindcă cu cât se apropie de Dumnezeire, cu atât sunt mai fericite, mai puternice, mai înţelepte. Spiritele superioare nu îşi mai doresc deloc să se încarneze, decât dacă primesc o sarcină specială de la Domnul Dumnezeu, aşa cum a făcut măreţul Spirit al lui Isus, care s-a născut în Betleem, acum 2000 de ani.

 

16 septembrie

- Am ataşat câteva poze. Dacă sunt într-adevăr spirite, ele cu ce scop îşi fac veacul în aceste zone?

26 septembrie

- Toate sunt spirite sferice, în poze. Din păcate, nu am poze cu alte forme de spirite. Oare acelea de ce au forme geometrice diferite? Spiritul meu o fi tot de formă sferică? Cele de alte forme sunt venite de pe alte planete sau care e explicaţia că sunt văzute foarte rar?

  Putem explica fenomenul planetar al apariţiei sferelor luminoase în fotografii, în ultimul deceniu, astfel: Este vorba despre necesitatea ca oamenii să se convingă că nu sunt singuri în Cosmos şi că mai există şi alte dimensiuni ascunse, care aşteaptă să fie cunoscute de pământeni. Prin urmare, este un serviciu intelectual şi spiritual pe care ni-l fac entităţile ce ne apar în fotografii. Desigur că acest fenomen a apărut odată cu dezvoltarea tehnicii fotografice, mai ales aparatura digitală de mare fineţe. Totul este corelat la scară cosmică. Probabil că omenirea este "coaptă" intelectual şi material să primească dovezi tot mai clare despre ceea ce se numeşte "meta-fizică", adică dimensiunile suprafizice în care vieţuiesc entităţi inteligente. Aceste supradimensiuni au fost de mult postulate de către fizica avansată, dar omul simplu are nevoie de argumente simple şi directe, cum sunt sferele luminoase din fotografiile de amatori.

Forma "apariţiilor luminoase" poate fi influenţată de marca aparatului foto (dar numai dacă forma geometrică este aceeaşi în toate pozele realizate cu acel aparat - de exemplu triunghi, romb, pentagon, hexagon etc). În general, spiritele au aura sferică (perispiritul). Păcatele mari ale spiritelor se manifestă vizual prin ruperea, găurirea, deformarea perispiritului. Acest fapt a fost deja remarcat la unele apariţii luminoase şi nu are legătură cu modelul aparatului foto sau condiţiile de fotografiere.

Totuşi, tehnica actuală (destul de imperfectă) ne oferă doar o vagă şi aparentă impresie despre aspectul spiritelor. Este mai mult o aţâţare a curiozităţii. Ceea ce impresionează aparatul este doar partea cea mai grosieră a perispiritului, cea eterică. Aura însă conţine şi alte straturi mai rafinate, care se întind tot mai departe, până la infinit. Acelea nu pot fi fotografiate. Ele vor fi cunoscute de omenire mai târziu, pe măsură ce va progresa moral şi intelectual. Mai avem multe de aflat, suntem abia la începutul cunoaşterii...

 Răzvan Petre, 27 septembrie 2011