<  Înapoi la Pagina Revelaţii alese


ROBERT BRUCE

EXPERIENŢE DE NIVEL ÎNALT

culese din cartea sa "Dinamica planului astral"

Robert Bruce (n.1955) este un explorator înveterat al ţinuturilor astrale, având o bogată experienţă şi dorinţă de a îndruma pe noii veniţi în straniul şi chiar misticul domeniu al psihonauticii. A conceput o metodă de extracorporalizare bazată pe simţul tactil, pe care o recomandă tuturor prin eficienţa sa, întrucât aspectul intuitiv este mai puternic decât cel vizual, în opinia sa. Un concept cheie descoperit de el este fenomenul de fragmentare a minţii - după duplicare, mai multe versiuni ale conştiinţei operează independent, construind amintiri separate care concurează între ele în momentul reunirii.

 

Capitolul 27:  Nivele dimensionale mai înalte

Experienţe de nivel mai înalt

Termenii orientali care denumesc planurile elevate nu au niciun sens pentru mintea occidentală obişnuită. De asemenea, dimensiunile respective nu sunt marcate cu semne pe care să scrie "Bine aţi venit în planurile astrale!" sau "Planurile mentale - Atenţie ce gândiţi!" sau "Planurile lui Buddha - Iubiţi-vă unii pe alţii!". Poate fi destul de dificil să vă daţi seama pe ce nivel dimensional vă aflaţi în momentul respectiv. În continuare, vă ofer o descriere a unora dintre planurile elevate pe care eu le-am vizitat.

Planul curcubeului

"M-am proiectat de la nivelul ochiului minţii într-un tipar multicolor strălucitor aflat în depărtare. M-am translatat acolo printr-o senzaţie intensă de cădere.

Zbor deasupra unui pod ca un curcubeu şi plutesc de-a lungul unui râu intens colorat, până când aterizez pe ţărmuri de lumină pulsatilă. În jurul meu există o abundenţă de culori care îţi iau ochii. Gândurile apar şi dispar sub forma unor modele cristaline caleidoscopice de lumină şi sunet. În mintea mea, imagini strălucitoare explodează precum jocurile de artificii. O plimbare printre nişte câmpuri sculptate, sub ceruri din care plouă cu idei, îmi aduce sclipiri uimitoare de conştiinţă rafinată. Privind cerul, sunt atras în sus într-o mare de lumină violet.

Aerul se umple de o muzică ce rezonează în fiinţa mea. Note delicate îşi găsesc răsunetul în inima mea. Spiritul meu este încântat, în depărtare se aud voci angelice cântând. Nu am nici cea mai mică idee unde sunt şi ce se petrece. Acolo totul este incredibil de frumos. Totul este viu şi vibrant, eu mă simt mai viu ca niciodată, copleşit fiind de nevoia de a crea. În mintea mea, un poem prinde viaţă. Printr-o explozie purpurie ameţitoare de final, revin înmărmurit înapoi în corpul fizic. Mintea îmi este plină de o energie inspiratoare."

Dincolo de toate aceste imagini colorate, există un sentiment magnific de putere. Acolo există o activitate foarte intensă. Am întrezărit îngeri şi alte fiinţe minunate. Unele dintre acestea apar ca nişte forme animate incredibile. Este foarte posibil ca ochiul minţii mele să interpreteze energiile acestora dăruindu-le formă şi contur. Acest plan pare să fie mult mai vast şi mai abstract decât planurile astrale.

Nivelul mistic

Am intrat în acest plan doar în câteva ocazii rare, întotdeauna pornind de la o stare meditativă profundă. Nu cunosc mecanismul prin care să ajung acolo în mod voit. Ceea ce urmează este de nedescris.

"Acest plan este de nivel abstract minunat şi liniştit, umplut cu o pace şi o iubire infinite. Atmosfera este pătrunsă de sentimentul unei înţelegeri profunde şi de o răbdare infinită. Acest plan este cu totul diferit faţă de orice altceva. Din punct de vedere vizual, el apare ca un nor alb pufos foarte frumos decorat. Nu există niciun fel de imagini sau sunete acolo - doar acel nor alb pufos omniprezent, însoţit de un sunet de fundal foarte fin, ca un bâzâit aproape imperceptibil. Aici, gândurile conştiente specifice individualităţii sunt treptat eliminate, ele începând să se topească în unicitatea nonduală. O nevoie irezistibilă te trage şi mai mult în profunzime în acel paradis de pace şi de iubire înmiită. A fi aici este ca şi când te-ai reîntoarce la origine. Eşti cufundat în ceva cald, pufos şi foarte plăcut. Chiar înainte de a ieşi din această experienţă, îţi simţi Sinele superior, însă după aceea nu eşti capabil să descrii în cuvinte toate acestea. Timpul nu are nicio valoare aici. Dacă intri în această lume, nu îţi mai doreşti să pleci niciodată. Însă corpul te va chema înapoi atunci când se va trezi."

 publicat pe site
14 martie 2016

Alte articole din site referitoare la Robert Bruce şi învăţăturile sale:

Fenomenul de diviziune a minţii (cap.3 din cartea "Dinamica planului astral")

Somnul, visul şi dedublarea, de Răzvan Petre

Spiritul nu părăseşte trupul, de Răzvan Petre

 

< Sus >