<   Spre Viaţa Spirituală

YOGANANDA, MAESTRUL ETERN

Informaţii pentru obţinerea iluminării spirituale,
lăsate omenirii de marele yoghin cristic
Paramhansa Yogananda

Paramhansa Yogananda (1893-1952)

 

  AUTOBIOGRAFIA UNUI YOGHIN Paramhansa Yogananda, 1946  
AFORISME ALE MAESTRULUI YOGANANDA Culese de discipolii săi
CONFERINŢE, ARTICOLE, DISCUŢII, MEDITAŢII Yogananda, 1928-1944
CURS COMPLET DE KRIYA YOGA Self-Realization Fellowship, 1956
VOCEA ŞI IMAGINEA VIDEO A MAESTRULUI

Paramhansa Yogananda

OMAGIU LUI YOGANANDA

Răzvan Alexandru Petre, 2008

 

 

Despre "Autobiografia unui yoghin"

 

O carte plină de Înţelepciune, Miracole şi Iubire de Dumnezeu... O carte iluminatorie... O pledoarie pentru valorizarea calităţilor spirituale cum sunt: intuiţia, aspiraţia mistică spre desăvârşire, discernământul, realismul, invocarea puterii şi voinţei divine, autocontrolul, moralitatea, compasiunea, ascultarea înţelepţilor, respectul simbolurilor sacre, lipsa fricii de moarte, extragerea tâlcului din întâmplările semnificative, sentimentul apartenenţei la umanitate, simţul umorului, smerenia, încrederea în viaţă, libertatea, abilităţile paranormale...

Nu este o poveste de ficţiune, ci adevăr 100%. A fost scrisă pentru a trezi conştiinţele cititorilor, nu spre lauda autorului. Elogiile sunt adresate maeştrilor care apar în biografie, pentru că, într-adevăr, le merită. Merită respectul nostru, iar prin venerare dobândim şi noi acces la o mică parte din lumina lor. Dincolo de aspectele strict etnice, geografice si istorice, cartea este de o actualitate perenă. Găsim în ea răspunsuri la întrebări profunde şi sugestii de a face faţă provocărilor vieţii. Uneori, în câteva propoziţii se ascund profunzimi de milenii. Să nu le pierdem din vedere, împinşi de ritmul prea rapid al lecturii. Să nu căutăm doar miraculosul în povestire, ci perlele de înţelepciune, căci cu ele vom rămâne.

 

INDICAŢII DE LECTURĂ

Vă recomandăm să nu citiţi mai mult de unul-două capitole pe zi şi, în final, să meditaţi câteva minute asupra pildelor prezentate de celebrul autor. În acest fel, veţi prelungi perioada plăcută în care vă veţi adăpa la izvorul miraculos al cunoaşterii spirituale, savurând treptat giuvaierurile de înţelepciune. O lectură prea grăbită, doar din simplă curiozitate, s-ar putea să nu vă aducă pe termen lung acelaşi beneficiu spiritual precum o lectură răbdătoare şi fără întreruperi. Aceasta poate fi considerată chiar o formă de disciplină spirituală incipientă. Informaţiile acumulate în carte sunt abundente şi uneori incredibile, aşa încât este nevoie de mai mult timp pentru a putea fi asimilate corect şi complet. Desigur că recitirea unor pasaje sau capitole va fi, de asemenea, un câştig.

10 iulie 2009

Puteţi citi cartea ONLINE prin linkul de mai sus.

Dacă doriţi să o citiţi de pe computerul personal, puteţi să o descărcaţi, sub format PDF, de aici:
 

 

CĂRŢI AUDIO (în limba română) conţinând CONFERINŢELE LUI YOGANANDA

Link: Un Avatar în Dwapara Yuga

 

eXTReMe Tracker