<<<   La pagina iniţială "Yogananda, maestrul etern"  

 

CURSURI DE YOGA

DOWNLOAD GRATUIT (FREE DOWNLOAD)

 Spiritual treasures - Guruless Initiation to the holy science of Kriya Yoga and God Yoga

Self Realization Fellowship Yoga Lessons (pages: 1372, file size: 14 MB)

Selecţie: Kriya Yoga Lessons (pages: 64, file size: 3,5 MB)

Shiva Shakti Kundalini Kriya Yoga

 

LINIA MAEŞTRILOR DE KRIYA YOGA

"Adevărul este pentru căutătorii serioşi, nu pentru cei pe care îi mână simpla curiozitate. Este uşor să crezi când vezi; atunci nu mai este nevoie să cauţi din tot sufletul. Numai cel care îşi învinge singur scepticismul materialist descoperă adevărul suprasenzorial."

Mahavatar Babaji

 

"Autobiografia unui yoghin", cap.34

Mahavatar Babaji
legendarul yoghin nemuritor

NOTĂ: Babaji este un spirit "aproape încarnat", nu un om în carne şi oase. Printre spiritele înalte ale Shambalei, specializarea sa sunt apariţiile materiale sub formă umană completă. Prin acest mijloc inedit, el reuşeşte o implicare puternică în destinul anumitor persoane bine alese, cele care au o predestinare spirituală. Marele spirit poate realiza această performanţă pentru că îşi păstrează în perispirit o mare cantitate de energie eterică, necesară materializărilor din atomi eterici. Majoritatea spiritelor evoluate preferă să elimine cât mai mult din materia mai grosieră ce constituie perispiritul lor, pentru a se putea apropia cât mai mult şi permanent de Energia Supremă Pură a lui Dumnezeu Tatăl. Babaji însă îşi sacrifică propria dorinţă firească de purificare energetică, pe altarul binelui omenirii. Fără a fi încarnat în sensul propriu pe Pământ, el este totuşi un boddhisattva, un spirit care îşi amână intrarea în Nirvana, pentru a ajuta aspiranţii aspirituali sinceri de pe Pământ să scape din roata reîncarnărilor şi a se apropia de Dumnezeu.

În "Autobiografia unui yoghin" Yogananda ne relatează apariţia în formă fizică materială a lui Sri Yukteshwar, după moartea sa (cap.43), precum apariţiile lui Babaji. Scopul ei a fost unul similar: amplificarea aspiraţiei spirituale şi a puterii de a rezista încercărilor vieţii în inima şi mintea yoghinilor devotaţi cauzei spirituale, precum şi pentru direcţionarea clară a preocupărilor lor.

Materializarea spiritului Babaji şi a suitei sale de discipoli, deşi temporară, ne-a demonstrat omnipotenţa şi omniscienţa spiritelor înalte din Shambala (lăcaşul spiritelor foarte evoluate, apropiate Domnului Dumnezeu). Ele sunt adevăraţi maeştri perfecţi, nelimitaţi de imperfecţiunile fiinţelor din carne şi oase de pe această planetă încă tânără. Este de înţeles veneraţia profundă simţită de Lahiri Mahasaya şi Sri Yukteswar în faţa corpului dens, dar ireal de luminos, al marelui yoghin Babaji, de o puritate inegalabilă.

R.P.

 

Lahiri Mahasaya
Mahaguru al Kriya Yoga (1826-1895)

[Lahiri Mahasaya] "Scria adesea discipolilor care se grăbeau să-l vadă: «La ce vă serveşte vederea învelişului meu corporal, de vreme ce eu stau mereu în faţa ochiului vostru spiritual (Kutastha, Al treilea ochi)?» "

"Autobiografia unui yoghin", cap.1

"Aminteşte-ţi neîncetat că tu nu aparţii nimănui şi că nimeni nu îţi aparţine. Gândeşte-te că într-o zi va trebui să părăseşti totul în această lume; aşa că fă cunoştinţă cu Dumnezeu de acum", spunea marele guru discipolilor săi. "Pregăteşte-te pentru călătoria astrală a morţii, ridicându-te zilnic spre Dumnezeu prin meditaţie. Din cauza iluziei maya-ei, te percepi ca fiind o masă de carne şi de oase care, în cel mai bun caz, nu este decât un cuib de tulburări. Meditează neîncetat, pentru a te percepe ca Esenţă Infinită, eliberată de orice formă de suferinţă. Încetează să mai fii prizonier al corpului; învaţă să utilizezi cheia secretă Kriya pentru a pătrunde în regatul Spiritului."     Lahiri Mahasaya

"Autobiografia unui yoghin", cap.35

Sri Yukteshwar (1855-1936)

"Uită trecutul. Trecutul fiecărui om este ruşinos. Nu ne putem încrede în conduita umană cât timp aceasta nu este ancorată în divin. Totul se va ameliora în viitor dacă acum faci un efort spiritual."    Sri Yukteswar

"Autobiografia unui yoghin", cap.12

"Nici un muritor nu-L poate slăvi pe Dumnezeu: singurul mod de a-L onora pe Creator este să-L cauţi; omul nu poate slăvi o Abstracţie pe care n-o cunoaşte."  Sri Yukteswar

"Autobiografia unui yoghin", cap.32

 

Paramhansa Yogananda (1893-1952)

"O mie de Cristoşi trimişi pe Pământ nu ar putea mântui oamenii dacă ei înşişi nu vor deveni asemeni lui Cristos. Aceasta se poate realiza prin purificarea şi expansionarea conştiinţei lor individuale pentru a primi lăuntric coborârea Conştiinţei Cristice, aşa cum ea a fost manifestată în Isus... Contactul cu această Conştiinţă, experimentată în veşnic noua bucurie a meditaţiei, va fi adevărata a doua venire a lui Cristos - şi se va petrece chiar în propria conştiinţă a credinciosului."

"A doua venire a lui Cristos. Învierea Cristosului din tine"

de Paramahansa Yogananda

“Cum să-l iubeşti pe DUMNEZEU? Iubeşte-L aşa cum un sărac iubeşte banii, aşa cum un înecat tânjeşte după o gură de aer, aşa după cum o fiinţă rătăcită în deşert tânjeşte după o cană de apă. Iubeşte-L cu înflăcărarea primei iubiri a tuturor îndrăgostiţilor. Atunci când vei învăţa să-L iubeşti cu toată inima ta, atunci Îl vei găsi. Doar atunci vei fi cu adevărat yoghin, fiinţa ce a atins uniunea cu Dumnezeu.

Contopirea cu Fiinţa Preaiubită Cosmică este cea mai minunată experienţă posibilă. Este vis în vis, bucurie în bucurie, un milion de divine iubiri într-una singură ce-ţi vor topi inima. În orice punct din spaţiu te-ai afla, vei primi dragostea Sa, strălucind cu intensitatea a milioane de sori. De fiecare dată când vei gândi că ai epuizat dragostea Lui, vei simţi cum un val infinit te cuprinde şi te topeşte în fericire. Acesta este extazul divin!”

"280 întrebări şi răspunsuri", cap.17

cu Paramahansa Yogananda

 

Link în limba română: Tehnici practice obţinute mediumic de la spiritele Maeştrilor Yoghini

 

Cărţi de yoga în limba română (download gratuit):

Ion Vulcănescu - Curs Yoga 1973

Nicolae Tufoi - Yoga

Gopi Krishna - Kundalini energia evolutivă în om

Nisargadata Maharaj - Eu sunt Acela

Dan Mirahorian - Shiva Samhita

---------------- English books

Philip St. Romain - Kundalini Energy and Christian Spirituality

Other links:

  On Kechari Mudra, very important mudra used in Kriya (Raja) Yoga:

http://www.kriyayoga.com/english/on_your_wings/kecharimudra.htm 

http://www.aypsite.org/108.html

  Free online books from ANANDA:   http://www.ananda.org/inspiration/books/index.html

  The DIVINE LIFE SOCIETY free books on Yoga, Religion and Philosophy:   http://www.dlshq.org/download/download.htm

  Babaji Kriya Yoga:  http://www.babajiskriyayoga.net