<  Înapoi la Pagina principalã cu aparitii spiritiste


 Spirite trimise de ELENA, Timis (32)

 30 aprilie 2020

LUMI PARALELE, UNIVERSUL

Tot mai multe documentare (Extratereștri antici, OZN-uri, criptide) vorbesc despre „lumi paralele”, „alte dimensiuni”, „lumea de dincolo”, iar Biblia ne vorbește despre „ceruri”. Mulți se întreabă unde se află „lumea de apoi”, unde este locul „plin de verdeață” sau locul „chinului veșnic”. Ce sunt acestea? Sunt locuri separate sau reprezintă împreună una și aceeași realitate? Este întrebarea pe care mi-am pus-o și eu cu foarte mulți ani în urmă.

***

Adevărul universal că mișcarea se manifestă pretutindeni în Univers, că nimic nu se află în repaus, că totul vibrează, este cunoscut încă din cele mai vechi timpuri. Mișcarea vibratorie este caracterizată, în principal, prin două mărimi fizice: lungimea de undă (λ) și frecvența (f), mărimi invers proporționale (dacă lungimea de undă crește, scade frecvența și invers).

lungimea de unda 

Fig.1 (lungimea de undă)

frecventa

← lungimi de undă scurte lungimi de undă lungi→

Fig.2 (ilustrează faptul că lungimea de undă și frecvența sunt mărimi invers proporționale: lungime de undă mică, frecvență mare; lungime de undă mare, frecvență mică)

Universul este structurat în forma ordonată vibratoriu. Să ne amintim structura Universului și a omului după "Filozofia esoterică a Indiei".

 

Universul în "Filosofia esoterică a Indiei"

Omul în "Filosofia esoterică a Indiei"

I

1.Planul fizic

1.Principiul grosier (corpul fizic)

2.Principiul vital, activitatea (prana)

II

2.Planul astral

3.Principiul senzaţiei (kama)

III

3.Planul mental

4.Intelectul (manas inferior)

5.Sufletul (manas superior)

IV

4.Planul spiritual

6.Elementul spiritual, înţelepciunea (Buddhi)

V

5.Planul nirvanic: Mahatma, sub cele trei aspecte superioare considerate ca un TOT

7.Sinele suprem (Atman)

(J.C. Chatterji – "Filozofia ezoterică a Indiei")

Cu cât este mai înaltă frecvența de vibrație, cu atât este mai înaltă poziția planului Universului pe această scară ierarhică. Prefer să spun planuri paralele sau lumi paralele ale Universului și nu universuri paralele, prin care eu înțeleg cu totul altceva. Termenul este uneori utilizat, cel mai probabil din cauza traducătorului.

Mi-am amintit o povestire cu tâlc pe care am adaptat-o și cu ajutorul căreia putem înțelege simplu și clar ce sunt planurile universului, universul, principiile omului și omul însuși și cum se manifestă ele. Este un mod simplist de a privi lucrurile, realitatea este mult, mult mai complexă.

Avem patru farfurii, pe prima (l) pietre mai mari, pe a doua (ll) pietre ceva mai mici, pe a treia (lll) pietre și mai mici, pe a patra (lV) nisip și o cană (V) cu apă.

Umplem un borcan cu pietre de pe prima farfurie. Fiind plin, mai încape ceva în el? Da, pietre de pe farfuria a doua. Ele vor umple golurile dintre pietrele mari. Borcanul este din nou plin. Mai putem pune ceva în borcan? Sigur, pietre de pe farfuria a treia. Urmează apoi nisipul. Borcanul este din nou plin cu un amestec de pietre de toate dimensiunile și nisip. Mai este loc pentru ceva? Mai este loc pentru apă, care va umple cu adevărat borcanul.

Dacă punem în corespondență fiecare plan al Universului (caracterizat prin lungimea de undă) cu farfuriile amintite și cana cu apă, apoi principiile din care este constituit omul cu aceleași farfurii și aceeași cană, putem înțelege mai ușor cum stau lucrurile cu adevărat (vezi tabelul).

Paralelismul este o separare numerică teoretică (funcție de valoarea vibrației sau a lungimii de undă), la fel cum sunt separate pietrele pe farfurii diferite în funcție de dimensiunea lor. Universul, respectiv omul, îl asemănăm cu borcanul în care toate acestea sunt amestecate. Lumile paralele care alcătuiesc Universul nu sunt separate, ele se întrepătrund. La fel, principiile omului se întrepătrund alcătuind corpul uman. Așa trebuie să înțelegem Universul, respectiv omul, ca un amestec de vibrații cu diferite lungimi de undă.

***

Planul fizic este „solid”? Pentru noi, da. Corpul fizic este în rezonanță cu Planul fizic, de aceea noi interacționăm cu obiectele din jur. Analog, Principiul senzației ce rămâne după moartea corpului fizic rezonează cu Planul astral, deci Planul astral este pentru el o lume „solidă”, dar viețuiește și în lumea noastră, așa cum pietrele din farfuria a doua se găsesc printre pietrele din prima farfurie. Analog, raționamentul poate continua și pentru celelalte planuri ale Universului și principii ale omului.

Frecvent, în mintea oamenilor, apare întrebarea: ce se întâmplă după moarte, unde este „lumea de apoi”? Unde este Raiul? Iadul?

Prin moartea corpului fizic și al dublului eteric, corpul astral se reorganizează și servește drept vehicul în Planul astral. Aici viețuiește mai mult sau mai puțin, proporțional cu intensitatea emoțiilor și pasiunilor pe care le-a cultivat în timpul viețuirii în Planul fizic. Apoi va merge mai departe... Pentru unii astralul poate fi iadul, pentru alții raiul, dar toate aceste sunt AICI, printre noi. De obicei, nu percepem planul astral pentru că simțurile omului rezonează doar cu o parte din vibrațiile Planului fizic. Un medium poate percepe mai mult. La fel, aparatura poate înregistra mai mult decât poate vedea omul, dovadă stau fotografiile sau filmele în care apar globi luminoși. Fenomenul globilor luminoși este expus clar și bine documentat științific în cărțile: M. Ledwith & K. Heinemann – "Proiectul sfera" și R.A. Petre – "Globii luminoși din fotografii".

Planul astral, cel mai apropiat de lumea noastră, i-a preocupat dintotdeauna pe căutătorii spirituali. În acest sens am selectat câteva articole mai vechi, pe care vreau să le readuc în atenția cititorului: Răzvan Petre - Dovezi ale vieții după moarte (12.12.2017), Ilie Cioară, Mistic iluminat român (04.04.2020), Robert Bruce – Dinamica planului astral (08.03.2020), Răzvan Petre - Somnul, visele și dedublarea (17.05.2015), interviul cu prof.univ.dr. Constantin Dulcan intitulat Mărturii de dincolo de moarte (10.02.2015), Răzvan Petre - Lumi paralele (25.08.2011). Sunt doar câteva materiale în care putem găsi informații interesante în legătură cu cele expuse mai sus.

***

1. Omul, ca principiu grosier, nu poate pătrunde în planurile superioare ale Universului, așa cum, dacă așezăm mai întâi nisipul în borcan, pietrele vor rămâne deasupra. Pe de altă, fiecare dintre noi își poate aminti din spusele celor apropiați sau din experiență proprie, fapte așa-zis paranormale, care le-au atras atenția sau le-au trăit. Contactul între lumea fizică și cea astrală se poate realiza:

a) Prin moartea corpului grosier și a dublului eteric, principiul senzației se reorganizează și servește drept vehicul în planul astral;

b) La moartea clinică, principiile care părăsesc corpul fizic migrează spre straturile superioare ale planului fizic, respectiv straturile inferioare ale planului astral. Trecerea se poate face printr-un portal (tunel). La întoarcerea în corpul fizic pot descrie tot ceea ce au experimentat: peisaje, persoane întâlnite;

c) Unii muribunzi pot vedea rudele decedate. Ele pot coborî în jurul zonei de contact dintre cele două lumi, dar și corpurile energetice ale muribundului încep să se desprindă de corpul fizic și să migreze spre aceeași zonă, astfel încât există posibilitatea să se stabilească acest contact. Uneori și cei din jurul muribundului, pot simți prezența celor decedați;

d) Visele reale, întâlnirile din vis între corpul energetic al celui care doarme și corpul energetic al altor persoane vii sau decedate;

e) Persoane mai sensibile pot percepe uneori și în stare de veghe prezența celor decedați sau pot vedea umbre și globi luminoși cu coada ochiului;

f) Globii luminoși pot fi fotografiați.

2. Sunt și alte fenomene care pot fi ușor explicate, cum ar fi:

a) Decorporalizarea se poate face spontan (Ilie Cioară - mărturie audio, 04.04.2020), dar poate fi și dobândită prin anumite tehnici. Interesant este ce spune Sf. Apostol Pavel: «Cunosc un om întru Hristos, care acum paisprezece ani – dac’a fost în trup, nu știu; dac’a fost în afara de trup, nu știu; Dumnezeu știe – omul acesta a fost răpit până la al treilea cer. Și-l știu pe acest om – fie în trup, fie în afară de trup, nu știu; Dumnezeu știe că a fost în Rai și a auzit cuvinte de nespus, pe care nu-i este îngăduit omului să le grăiască.» (2 Corinteni, cap12: 2;3). Este vorba de o călătorie în alte planuri ale Universului?

b) Atât Biblia, cât și Coranul ne vorbește despre Arhanghelul Gavril care i s-a arătat Fecioarei Maria, binevestindu-i nașterea lui Iisus. Mai aproape de zilele noastre, s-a vorbit despre apariția Sfintei Fecioare. Să fie vorba o materializare a spiritelor evoluate atunci când doresc să ne comunice ceva?

c) Ce putem spune despre spiritele care apar în fotografii alături de cei apropiați? Exemplu: materializarea Iuliei Hasdeu sau a lui Conan Doyle, poze incluse în cărțile lui Florin Gheorghiță ("Strania energie a gândirii" și "Dezvăluiri din invizibil").

d) Călătoriile în timp, ipoteze legate de criptide (gen Yeti, Chupacabra, monstrul din Loch Ness) și OZN-uri, teleportarea, operațiile în astral (Joao de Deus) și multe altele au legătură cu planul astral, acolo unde timpul și spațiul au alte valențe? Eu cred că da, și toate cele amintite mai sus pot constitui câte un subiect captivant.

***

De vreo 10 ani mă tot întreb ce este cu aceste fotografii. Este vorba de sferele roșii și mari. Sunt ele globi luminoși, adică spirite? Prezintă un alt fenomen?

Am citit în "Proiectul Sfera" despre giganticele roșii, sferele de energie și forme-gând ”informaționale”, că:

red Sferele de energie (pag.110) sunt mult mai mari decât sferele obișnuite, cu un contur mai mult scămos decât clar definit;

red Giganticele roșii sunt și ele mult mai mari decât sferele obișnuite. Dacă sferele nu au cercurile caracteristice din interiorul circumferinței exterioare ar putea fi „forme-gând” informaționale (pag.111) care au coborât din câmpul cuantic și sunt gata să apară în planul fizic. Vibrația apropiată de infraroșu ar fi caracteristică unui obiect aflat în stadiul cel mai apropiat de manifestarea fizică.

P01 și P02 au fost făcute într-o seară în care a nins. Obiectele acelea mari, albe din P02 cu siguranță sunt fulgi de zăpadă. Mă întreb ce ar putea fi obiectul alb cu margini roz din P01, dar mai ales sfera roșie din P02. Am mărit foarte mult contrastul, și am văzut că zăpada din dreptul sferei rămâne la fel de albă, s-ar părea că sfera roșie este în spatele pomulețului înalt de vreun metru.

P03 a fost făcută în cimitir spre seară. Dacă am mărit contrastul, conturul sferei devine mai clar și în stânga ei sunt două sfere la fel de mari, albe, cea de-a doua abia se vede. Interesantă este și culoarea roz a brazilor.

P04 este făcută de pe geam într-o seară când a nins. Globul roz este mult prea mare față de ceea ce este în jur. Pare în mișcare.

P05 și P06 sunt făcute de pe geam, seara. De obicei asemenea sfere îmi apăreau când aparatul era aproape descărcat. Bănuiesc că nu au importanță.

P07, P08, P09 sunt poze "obișnuite".

***

Mulţumesc, Elena

P01   det >>

P02  det >>

P03

P04   det >>

P05  

P06

P07

P08  

P09

 

< Pagina 31 | Pagina 33 >