<  Înapoi la Prima pagină Spiritus


SPIRITISMUL ÎN LUME

 

     SPIRITISMUL CREŞTIN ÎN BRAZILIA  (articol de Răzvan Petre)

     Brazilia - ţara în care paranormalul a devenit preocupare naţională (articol de Răzvan Petre)

     Figuri geometrice şi artistice apărute în mod misterios în lanurile de cereale sau pe alte mari suprafeţe plane (engl., crop circles) (articol de Răzvan Petre)

    

Filme artistice spiritiste din colecţia SPIRITUS:

Nosso Lar   Chico Xavier   Filmul Spiritelor   Salvat de Lumină Manika, o viaţă mai târziu (1988) What dreams may come (1998) - O iubire fără sfârşit Hereafter (2010) - Dincolo de viaţă...

Le puteţi găsi în colecţia de filme artistice SPIRITUS

Filme documentare cu subiecte legate de doctrina spiritistă:

João de Deus - medium vindecător; Mediumul pictor Gasparetto;   Viaţa după viaţă, de Raymond Moody; Vieţi anterioare, povestiri de reîncarnări; Spaţiul spiritului - o călătorie în conştiinţă; Îngerii; Unmistaken Child (reîncarnarea unui lama) Psihofonie cu mediumul Divaldo Franco...

Le puteţi găsi în colecţia de documentare SPIRITUS

    Spiritismul - punte între spiritualitate şi sănătate

Film documentar (în limba engleză, din anul 2008) de dr. Emma Brangdon. Iată câteva scurte videoclipuri din Spiritism: Bridging Spirituality and Health, care ne descriu efervescenţa vindecărilor spiritiste din Brazilia, unde circa 10% din populaţie frecventează centrele spiritiste. Mai mult, există şi spitale psihiatrice, în care mediumi specialişti tratează pacienţii de obsesiile induse de unele spirite inferioare.

        În această prezentare, dr. Brangdon ne descrie, pe scurt, împrejurările în care a descoperit minunile spiritismului brazilian, precum şi întâlnirea sa cu mediumul vindecător Joao de Deus (John of God). Despre acesta, ea a realizat un film documentar, "I DO NOT HEAL, GOD IS THE ONE WHO HEALS: A TRIBUTE TO JOHN OF GOD" (2006)

Câteva date despre Joao de Deus (Ioan al Domnului), din spusele dr. Emma Bragdon:

João Teixera de Farias este un "medium inconştient", care absoarbe spirite binefăcătoare pentru a vindeca oameni bolnavi. El spune că "misiunea sa este de a-l respecta pe Dumnezeu". Nu pretinde că ar fi un vindecător, ci că "Dumnezeu este Cel care vindecă". Când încorporează spiritul unui om care a murit, Joao devine un foarte abil chirurg şi vindecător, dar în restul timpului este un om fără educaţie. Spiritiştii brazilieni recomandă lectura cărţilor lui Allan Kardec şi a urmaşilor săi din mişcarea spiritistă, dar Joao, neştiind să citească, nu se consideră a fi un spiritist în sens formal. Unii oameni îl consideră un om care face miracole, dar Joao spune că "Nu există miracole... tratamentul este lent... Dumnezeu şi spiritele benefice vindecă". Scopul vindecării nu este neapărat evitarea morţii, ci eliminarea seminţelor bolii din corpul eteric şi cel sufletesc. Adevărata vindecare constă în găsirea scopului vieţii şi păstrarea curăţeniei sufletului. O parte importantă a tratamentului este meditaţia în "camera fluxului de energie", unde zeci de oameni se roagă şi meditează liniştit, locul unde enorma energie benefică pompată de spiritele divine îi ajută pe cei adunaţi acolo să îşi lase deoparte ranchiunile, invidia şi altele asemenea, să îşi deschidă inimile spre iertare şi compasiune, purificându-şi mintea pentru a primi ghidare spirituală în mod direct şi personal.

     Un nume important pentru noua paradigmă a vindecării holistice este DR. JOSÉ LACERDA DE AZEVEDO, un medic brazilian de la Spitalul Spiritist din Porto Alegre, unde a condus departamentul de Cercetare Mediumnică. El a consacrat termenul de "apometrie" ce cuprinde tehnicile de dedublare (extracorporalizare, ieşirea controlată a spiritului din corpul fizic) ca parte a unui protocol bine stabilit de terapie spiritistă. Mintea este considerată a fi o forţă ce poate modela şi direcţiona energia cosmică infinită, dar fără a interveni asupra liberului arbitru al altei persoane.

Vă recomandăm una din cărţile sale de referinţă, bazată pe o experienţă clinică îndelungată, numită Spirit & Matter. New Horizons For Medicine.

 

     SPIRITISMUL ÎN AMERICA DE NORD

        United States Spiritist Council (site cu linkuri importante).

        Alte site-uri spiritiste: Spiritist Society of Baltimore  |  www.allan-kardec.org

 

    Mediumi detectivi americani

JOHN CATCHINGS, pe baza unei fotografii poate să găsească o persoană dispărută, să vadă scena unei crime, să identifice asasinul. Informaţiile obţinute pe această cale sunt comunicate Poliţiei.

NANCY CZETLI colaborează cu autorităţile poliţieneşti. Ea intră în legătură cu spiritul victimei unui asasinat, identifică asasinul, descrie scena crimei.

DONALD CHERRY este medium legist. De mai mulţi ani, el contribuie la anchetele Poliţiei. Dacă un om a fost ucis, Donald Cherry comunică mental cu spiritul victimei. Astfel, poate să obţină imagini din timpul crimei şi să vadă chipul ucigaşului. După acestea, el desenează portretul-robot al asasinului. Cu ajutorul acestui medium de excepţie, poliţiştii reuşesc să dea de urma autorilor unui număr mare de crime.

PATRICIA GAGLIARDO este consilier intuitiv. Ajută Poliţia, Guvernul şi persoane particulare în diverse cazuri de crime şi fenomene paranormale.

PHIL JORDAN lucrează cu Poliţia la toate nivelurile. Găseşte persoane dispărute, cercetează crime, incendieri provocate.

ANNETTE MARTIN desfăşoară investigaţii paranormale discrete pentru cazuri de omucideri, persoane dispărute, furturi mari, incendieri, spionaj industrial.

 

     Cărţi despre lumea spiritelor, în limba română (ediţii electronice pentru download)

Swami Panchadasi - Lumea astrală

Cesare Lombroso - Hipnotism şi spiritism

Paolo Crimaldi - Terapia karmică

H. Cumming, K.Leffler - Ioan al Domnului + fotografii

Yram - Secretele lumilor astrale

Brian Weiss - Multe vieţi, mulţi maeştri

Roy Stemman - Reîncarnarea, povestea vieţilor trecute

Michael Newton - Viaţa dintre vieţi

Gloria Polo - Am fost la porţile Cerului şi ale Iadului

 Puteţi găsi aceste cărţi şi în librăriile din România!

 

Vizitaţi şi pagina Arhivă spiritistă