icon Spiritus
Revista Spiritus
SPIRITUALITATE ŞI NONDUALISM
nr. 1  30 oct 2023

KARMA ŞI REÎNCARNAREA

DESTINUL, KARMA, SPIRITUL

în viziunea mediumului clarvăzător NINA PETRE

Nina Petre SPIRITUL este scânteia de energie divină care menţine în viaţă fiinţa umană. În clipa naşterii fiecărui prunc, SPIRITUL care i-a fost ataşat - prin Voinţa Divinităţii Supreme - îi oferă micuţului o zestre spirituală formată din KARMĂ şi DESTIN.

DESTINUL este un scenariu energetic conceput de către SPIRIT, oferit celui venit în această lume ca suport al vieţii sale. Fiind format din substanţă energetică, destinul este inclus în aura umană şi vibrează odată cu ea. Din acest motiv, el poate suferi diverse transformări. În mod evident, DESTINUL nu este "scris pe fruntea omului", nici "bătut în cuie", aşa cum se spune în limbaj popular.

Singura fiinţă capabilă să schimbe un DESTIN este doar SPIRITUL care l-a creat.

Omul nu îşi poate schimba DESTINUL, dar îşi poate trăi viaţa conform idealurilor sale, după cum consideră că ar fi mai bine pentru el. Dacă nu va reuşi întotdeauna această performanţă, cauzele neîmplinirilor pot fi căutate în DESTIN, în mediul social căruia îi aparţine sau chiar în neputinţele sale psiho-fizice. Fiecare fiinţă umană are datoria spirituală de a lupta pentru drepturile sale, pentru fericirea sa şi a semenilor săi.

DESTINUL uman conţine direcţii principale (elemente de bază) şi direcţii secundare. Direcţiile principale au un caracter constant. Direcţiile secundare formează o reţea energetică infinit de mare, prin intermediul căreia DESTINUL îşi ajută subiectul uman să trăiască şi altfel faţă de cum îi este prevăzut în direcţiile principale.

Deşi omul nu îşi poate schimba DESTINUL, el poate contribui, în mod indirect, prin intermediul SPIRITULUI său, la modificarea configuraţiei iniţiale a direcţiilor DESTINULUI.

KARMA spirituală se descoperă numai prin cercetarea vieţilor anterioare ale SPIRITULUI, adică a unor fiinţe umane în care a fost întrupat SPIRITUL respectiv, în diferite epoci ale vieţii pământene. Diversele ipostaze umane ale SPIRITULUI, cuprinse în aşa numitul "lanţ al reîncarnărilor", sunt "antecesori spirituali". Aceştia nu reprezintă "clonele" omului de astăzi, ci strămoşii săi spirituali.

Citiţi studiile karmice realizate prin clarviziune şi telepatie de către doamna Nina Petre, din care se observă impactul trecutului spiritual asupra omului.

SPIRITELE PRINTRE NOI

Fotografii cu spirite

spirit in poza În anii trecuţi, mai ales după intrarea în noul mileniu, pretutindeni în lume, în pozele oamenilor au apărut misterioase amprente energetice, urme de formă circulară sau neregulată ale unor fiinţe din alte dimensiuni. Site-ul nostru găzduieşte mii de probe ale acestui fenomen paranormal neelucidat, primite de la cititori. Unii cercetători au dat vina pe erori în developarea pozelor sau existenţa unor picături de apă ori praf, reflexii luminoase sau alte explicaţii banale. Foarte puţine astfel de explicaţii rezistă la o cercetare serioasă.

Cam 15 ani de zile a ţinut euforia fotografiilor misterioase de orbs (globi luminoşi). Deşi fervoarea cercetărilor şi interesului public s-a stins treptat, totuşi, locul fotografiilor a fost preluat de filmările cu camerele de supraveghere. Aceste videoclipuri sunt şi mai convingătoare că avem de-a face cu nişte fiinţe inteligente, dar parcă sunt mai puţin frumoase decât pozele, din cauza rezoluţiei mai slabe.

De aceea, merită să revedem o parte dintre fotografiile din baza noastră de date, selectate dintre cele mai frumoase, mai elocvente şi care justifică de ce vorbim de manifestări ale „spiritelor”, adică ale unor fiinţe invizibile şi necunoscute ştiinţei, deocamdată. Pentru început, colecţii de poze din anii 2006-2007...

NONDUALISM premieră

Introducere în nondualism

Nondualismul este doctrina spirituală care afirmă că totul e nondualitate, adică o unitate, tot universul, cu fiecare atom, obiect, creatură din el. În acest sens, totul e viu, fiindcă este aceeaşi Conştiinţă divină sau Unime.

Nondualismul tradiţional poate fi considerat culmea spiritualităţii, fiindcă oferă căutătorului spiritual metode simple de a se uni cu Dumnezeu aici şi acum, nu după moarte.

Spre deosebire de acesta, nondualismul radical sau fără compromisuri neagă posibilitatea de a ni se revela nondualitatea prin propriile eforturi, ci numai prin Graţie divină. De la bun început, nu există niciun „eu” individual cu un liber-arbitru, ci doar această falsă impresie (avidya) sau iluzie cosmică (maya).

non-dualitate Dumnezeu este fiecare om care ne iese în faţă, fiecare animal, plantă, piatră, fenomen, stare, gând etc. Că noi ne credem indivizi separaţi e o simplă senzaţie, care poate dispărea într-o clipită prin aşa-zisa iluminare, eliberare de eu sau trezire nonduală. Ea însă nu poate fi provocată, grăbită sau oprită, din moment ce DEJA nu există nicio „persoană” autonomă care să poată dori altceva decât doreşte Unimea.

Nondualismul radical este mai logic decât cel tradiţional şi mult mai relaxant şi tolerant, dar nu se încadrează în spiritualitate, din cauză că nu oferă nimic „eu”-lui. Surpriza este că, chiar şi aşa, el atrage aderenţi şi entuziaşti.

Indiferent de variantă, Nondualitatea se trezeşte într-un număr tot mai mare de oameni şi nu neapărat căutători spirituali. Fiecare opţiune în parte aparţine Unimii, care doreşte să se exprime diferit prin fiecare creatură.

Tot felul de concluzii uimitoare şi chiar bizare pot apare pe baza axiomei că „Totul este Unu”, care ne pun la grea încercare intelectul şi cunoştinţele acumulate. În scrierile mele, am explorat o mulţime de direcţii teoretice plecând de la acest miez de înţelepciune, în peste 100 de articole. Iată mai jos o concluzie nondualistă care vine din partea unui spirit luminat:

Mesaj nondualist de la Maica Domnului

În cartea "Zece învăţături pentru o singură lume", mediumul Gina Lake ne transmite mesajele primite de la spiritul Maria, Maica Domnului, în anul 2013, printre care şi următorul, conţinut în a şasea învăţătură:

«Atunci când doi oameni sau două naţiuni se luptă, Unimea se manifestă de ambele părţi, jucând diferitele roluri necesare pentru conflict. Conflictul este o modalitate prin care Unimea explorează viaţa – prin intermediul dualităţii şi prin faptul că doi oameni sau două naţiuni se urăsc sau se iubesc.»

Comentariu:

Din perspectivă nondualistă, se pare că Dumnezeu este totuna cu Satan, caz în care, evident că omul spiritual nu mai are niciun imbold de „a-L găsi pe Dumnezeu”. Ce fel de Dumnezeu e ăsta, care îşi omoară proprii fii, cum a făcut cu Isus?! Absolutul te sperie, dar pe de altă parte, te atrage irezistibil. Sunt cele două faţete aparent opuse pe care le are Sursa creaţiei. Adevărul gol-goluţ este inconfortabil pentru „eu”, care priveşte întotdeauna dual, separând „binele” de „rău”.

Din fericire pentru el, acest mic „sine” aparent nu va ajunge niciodată să cunoască Adevărul gol-goluţ, pentru că Adevărul se revelează în toată splendoarea Sa numai prin dispariţia senzaţiei de „eu”. Atunci se simte minunăţia. Iluminarea nu înseamnă cunoaşterea Sursei de către „sine”, nu e o relaţie binară (ca în acele experienţe de vârf, extatice); ci este, pur şi simplu, dispariţia visului de „eu” şi trezirea Sursei în interiorul acestui aparent corp-minte.

R.A.P.

SPIRITISM

SPIRITELE POT FI AUZITE DIRECT

INDEPENDENT DIRECT VOICE (cf. jargonului spiritualist englez) sau PNEUMATOFONIA (cf. spiritistului Allan Kardec) – este un tip spectaculos de mediumnitate, în care oricine poate auzi vocile spiritelor "direct din aer", fără intervenţia de niciun fel a mediumului.

Anumite spirite specializate construiesc un dispozitiv eteric ("voice box" sau "microfonul spiritelor") din ectoplasma (substanţă eterică, semi-materială, bioenergie) scoasă din corpul mediumului. Acest "microfon" poate amplifica undele eterice suficient de mult pentru a crea vibraţii ale aerului ce ajung la urechile persoanelor prezente şi la aparatura electronică de înregistrare. Vocea este independentă de medium, încât el poate vorbi în acelaşi timp cu spiritul. După şedinţă, ectoplasma se întoarce în proporţie de 90% (sau mai puţin) în corpul mediumului, care se simte foarte epuizat.

Leslie Flint În istorie, au existat relativ puţini mediumi pentru "voce directă" printre cei care realizau diferite efecte fizice. Majoritatea aveau nevoie de un instrument auxiliar: o goarnă sau trompetă, care amplifica slabele vibraţii sonore produse de spirite. LESLIE FLINT (1911-1994) a fost un medium fizic de excepţie. Biocâmpul său era destul de robust ca să producă un "dispozitiv eteric" clar audibil fără nicio amplificare (de aici ar veni denumirea de "voci independente").

Conferinţele sale publice au produs dovezi imbatabile a comunicării cu lumea de dincolo. Clienţii privaţi au autentificat rudele decedate ale căror spirite se făceau auzite. Înregistrările pe benzi magnetice au întărit prestigiul câştigat de Leslie Flint în activitatea sa publică şi privată. Ele au început să fie făcute la mult timp după ce mediumul fusese deja testat de savanţi, care nu depistaseră nicio fraudă.

Vă propunem să ascultaţi o înregistrare a unei şedinţe spiritiste, cu traducerea în limba română, care abordează subiectul sufletului de grup, care are legătură cu nondualitatea. Observaţi cu câtă grijă vorbeşte spiritul comunicator ca să nu-i creeze vreun disconfort psihologic doamnei cu care discută direct. Aşa ne putem da seama cât de favorizaţi suntem astăzi, când subiectul nondualităţii este făcut public în cel mai transparent mod cu putinţă, spunându-se lucrurilor pe nume. Asta nu se făcea în urmă cu decenii. Abia după intrarea în noul mileniu "s-a dat liber" la nondualitatea fără compromisuri, inclusiv în anumite comunicări spiritiste.

Citiţi transcrierea subtitrării aici

PROFEŢII

MITAR TARABICI

Mitar Tarabici (1829-1899), un ţăran de origine sârbă, a făcut nişte previziuni referitoare la secolul al XIX-lea şi secolul al XX-lea neobişnuit de precise, dar numai timpul va decide cât de exacte vor fi profeţiile sale referitoare la secolul al XXI-lea.

mitar tarabici

Profetul Mitar Tarabici

«Oamenii vor construi o cutie, şi în interiorul ei va fi un fel de dispozitiv cu imagini, dar nu vor fi capabili să comunice cu mine când voi fi mort, deşi prin intermediul acestor imagini vor fi aşa de aproape de această altă lume, la fel cum sunt de apropiate firele de păr de pe capul oamenilor. Cu ajutorul acestui dispozitiv cu imagini, omul va fi capabil să vadă tot ce se petrece în întreaga lume.»

Comentariu: • Detectoarele EMF (electromagnetic field - lb.engl.) alertează investigatorii fenomenelor paranormale de prezenţa fantomelor, prin intermediul măsurării distorsiunilor electromagnetice cuprinse între doi şi şapte miligauss. • A apărut "transcomunicarea electronică", reprezentând înregistrarea, întâmplătoare sau metodică, de imagini şi sunete ale spiritelor decedaţilor cu ajutorul televizorului, radioului, magnetofonului, casetofonului etc.

«Oamenii vor călători spre alte lumi, pentru a descoperi acolo deşerturi fără viaţă; ei vor crede că ştiu mai multe decât Dumnezeu însuşi. Acolo nu vor găsi nimic, cu excepţia păcii eterne a lui Dumnezeu şi vor simţi cu inima şi cu sufletul lor toată frumuseţea şi puterea lui Dumnezeu. Oamenii vor ajunge până la Lună şi la stele. Ei vor căuta viaţă, dar nu vor găsi viaţă asemănătoare cu a noastră. Aceasta va fi acolo, dar ei nu vor fi capabili să o înţeleagă şi să vadă că este viaţă

«Cu cât oamenii vor şti mai multe, cu atât mai puţin se vor iubi şi avea grijă unul de celălalt. Ura va fi atât de mare între ei, încât le va păsa mai mult de diferitele lor dispozitive decât de propriile rude. Oamenii vor avea mai multă încredere în aceste dispozitive decât în cei mai apropiaţi vecini...

Cei care vor citi şi scrie diferite cărţi cu numere vor gândi că ei ştiu cel mai mult. Aceşti oameni învăţaţi îşi vor lăsa vieţile conduse de către calculele lor şi vor trăi şi acţiona exact cum le spun aceste numere. Printre aceşti oameni învăţaţi vor exista oameni buni şi oameni răi. Cei răi vor face fapte rele. Vor otrăvi apa şi aerul şi vor răspândi molime deasupra mărilor, râurilor şi pământului, astfel încât oamenii vor începe să moară brusc de diferite boli. Cei buni şi înţelepţi vor vedea că tot acest efort şi muncă grea nu valorează nimic şi că duce doar la distrugerea lumii şi, în loc să caute înţelepciunea în numere, vor începe să o caute în meditaţie.»

BEST-SELLER ÎN FOILETON

Autobiografia unui yoghin

Paramahamsa Yogananda (5 ianuarie 1893 - 7 martie 1952), a fost un yoghin şi guru indian care a iniţiat mulţi occidentali în învăţăturile despre mediaţie şi yoga, fiind primul guru indian de yoga care s-a stabilit definitiv în America, trăind aici din 1920 până în 1952. Cartea sa “Autobiografia unui yoghin” a inspirat multe generaţii să urmeze o cale spirituală de tip oriental.

Paramahamsa Yogananda tânăr

Paramahamsa Yogananda

Yogananda îşi învăţa discipolii despre nevoia de experimentare directă a adevărului, în opoziţie cu credinţa oarbă. Conform învăţăturilor tradiţionale hinduse, el spunea că întregul univers este filmul cosmic al lui Dumnezeu şi că indivizii sunt doar nişte actori în piesa divină, care schimbă rolurile prin reîncarnări. El ne învăţa că adânca suferinţă umană este înrădăcinată în identificarea noastră prea puternică cu rolul actual, în loc să ne punem în locul regizorului filmului - Dumnezeu.

El a predat Kriya-yoga şi alte practici meditative pentru a-i ajuta pe oameni sa dobândească această înţelegere, pe care el a numit-o realizare de sine. "Realizarea de sine este cunoaşterea - prin toate părţile corpului, minţii şi sufletului - că acum deja te afli în Împărăţia lui Dumnezeu; că nu trebuie să te rogi ca Ea să vină la tine; că Atotcunoaşterea lui Dumnezeu este şi a ta; şi că tot ce trebuie să faci este să-ţi îmbunătăţeşti această cunoaştere divină."

În această rubrică, prezentăm câte un capitol interesant din celebra sa carte.

Cap. 3   Sfântul cu două corpuri

Copil fiind, Yogananda a descoperit un sfânt care manifesta aptitudinea paranormală numită BILOCAŢIE, adică îşi putea materializa trupul fizic în alt loc decât acolo unde stătea în meditaţie. (click pentru a citi capitolul)

ŞTIINŢĂ ŞI SPIRITUALITATE

Nassim Haramein

64 tetrahedron grid

Celula fundamentală a spaţiului: reţeaua de 64 tetraedre imbricate (cf. Nassim Haramein)

Fizician nonconformist, revoluţionar, Nassim Haramein ─ în acord cu geometria sacră, hermetismul, înţelepciunea mistică ─ dă peste cap toate teoriile fizicii. Cea mai spectaculoasă afirmaţie a sa e că, în mijlocul fiecărui atom, se află o mini-gaură neagră, un punct de singularitate unde toate legile sunt abolite.

Mai mult, demonstrează matematic că spaţiul este plin de o imensă energie, energia vidului ─ după cum şi nondualiştii spun că Vidul e sursa unor infinite posibilităţi, dintre care unele se manifestă deja, formând lumea. Nassim Haramein descrie spaţiul-timp ca o structură de infime celule de mărimea Planck. Adică spaţiul-timp este discret, cuantificat, la fel cum ecranul televizorului este format din mii de pixeli invizibili.

Savantul a fundamentat o teorie uneşte toate forţele (cum ar fi gravitaţia şi electromagnetismul) într-una singură. A călătorit în locurile mitice din America de Sud, evidenţiind că civilizaţiile anterioare deţineau cunoştinţe ştiinţifice cu totul străine, venite de la vizitatori intergalactici.

MELODII NEMURITOARE

"You Raise Me Up"

Duetul „Secret Garden” este dintre cele mai bune grupuri de muzică neo-clasică. Dar în 2015, violonista Fionualla Sherry şi-a fracturat braţele şi n-a mai putut ţine vioara. După o intensă recuperare, a rămas cu sechele, vizibile după cum ţine arcuşul. Apoi, în 2019 a fost operată de cancer la sân.

Compozitorul şi pianistul Rolf Løveland a fost acuzat în 2018 că ar fi copiat, chipurile, celebrul cântec „You Raise Me Up”. Un geniu muzical, acuzat de plagiat!?! I s-au cerut despăgubiri imense. A stat în stres prin tribunale câţiva ani, fiindu-i greu să mai compună, până ce a câştigat procesul în 2022.

Astăzi, amândoi membrii formaţiei „Secret Garden” şi-au reluat concertele şi creaţia artistică, urmând să scoată un nou album în 2023.

"You Raise Me Up" - Live At Kilden, 2015. Cântecul în forma originală, orchestrată de compozitorul Rolf Loveland.

Alte cântece frumoase de la "Secret Garden"Goana după bani

"Imaginaţi-vă, fără religii!"
             

"Mai nou, răul "nu există". Există doar un bine foarte nehotărât." 😊 ~ Doru Octavian Dumitru

„Progresul este capacitatea omului de a complica simplitatea” ~ Thor Heyerdahl

„La fel cum nu e nevoie să fumezi iarbă ca să-ți placă reggae sau să venerezi al Treilea Reich ca să-ți placă Wagner, tot așa nu e nevoie să crezi în Dumnezeu ca să vibrezi pe incantații ortodoxe.” ~ Antonio Fischetti

Vocea părintelui Arsenie Boca la bătrâneţe

"Opreşte-te! Să te opreşti şi să priveşti iară firul de iarbă, să vezi floarea, să-i simţi parfumul, să te închini la sfântul soare şi să-i mulţumeşti că ţi-a mai dat o nouă zi..., să asculţi foşnetul frunzelor, ciripitul păsărilor şi, în liniştea aceea mută, să te găseşti pe Tine din nou şi vei deveni iar ce ai fost cândva."

Muzică de relaxare

de Pablo Arellano

Conectare la natura spirituală, armonie şi echilibru, eliberare... Descoperiţi efectele transformatoare ale muzicii (piesele sunt mereu altele, playlist-ul durează mult timp)

«Stând pe acea stâncă imensă, am simţit ceva straniu. Pentru prima oară în viaţă, am simţit că munţii din faţa mea erau vii. Emiteau o vibraţie profundă, ca un mârâit foarte puternic.» Jonna Jinton

PARANORMALUL

Anumiţi oameni, foarte rari, se nasc cu puterea prevestirii şi chiar a profeţiei. Alţii se nasc cu darul magiei, făcând obiectele să dispară şi să reapară sau alte treburi paranormale. Dumnezeu îi dă câte unuia o astfel de misiune specială prin care ne anunţă să nu mai luăm realitatea fizică atât de în serios.
Timpul e o simplă aparenţă, iar materia e ca o jucărie în Mână divină. Însă, pentru ca Jocul cosmic să poată funcţiona, Divinul din marea majoritate a oamenilor se preface că nu ştie nimic, că n-a văzut nimic. El este superman şi niznai, simultan.

R.A.P.

Magicianul Xavier Mortimer trece cu uşurinţă prin sticlă sau plexiglas. Redaţi filmarea cu viteză redusă şi tot nu veţi depista vreun truc.

Libertatea zborului neîngrădit, folosind costumul de planare

S-a mutat pe un vas cu pânze

A luat totul de la zero, fără nicio experienţă

Un tânăr crescut la oraş, săturat să „o ardă pe uscat” ca vlogger de succes, îşi vinde tot ce are şi cumpără un velier de 80.000 de dolari (un iaht cu pânze). Face un curs scurt, studiază pe internet şi se apucă să facă înconjurul lumii pe mări şi oceane. Să urmărim aventura lui Mihai Alexandru Hash, în timp ce învaţă să trăiască în condiţii cu totul noi, luând totul de la zero. Ieşind în larg odată cu el, uităm de viaţa noastră restrânsă la betoane, pe drumuri bătătorite. (foto dintr-un videoclip al său)

Opt Hamleţi şi un Prinţ

În acest scheci savuros, o constelaţie de îndrăgiţi actori britanici ne demonstrează cum se intonează celebra replică scrisă de Shakespeare: "A fi sau a nu fi, aceasta-i întrebarea". Intră în scenă iluştri actori, dar cu păreri diferite. Umorul ţâşneşte din replicile specifice genului, dar şi din faptul că actorii îşi joacă propriul rol, iar poantele îl ţintesc pe fiecare. Tensiunea şi amuzamentul creşte cu fiecare intrare, iar după ultimii veniţi - adevărate legende vii - te întrebi ce somitate a teatrului va fi invitată să clarifice dilema. Ei bine, însuşi Prinţul de Wales are ultimul cuvânt, devenind şi "prinţul Danemarcei" în seara de 23 aprilie 2016. Prin extravaganta urcare la rampă, pe atunci, moştenitorul Coroanei britanice face public că, în ţara în care se vând mai multe bilete la teatru decât la meciurile de fotbal, Casa Regală este cea mai aplaudată trupă.

POEZIE

"Linişte", de Lucian Blaga

recită Leopoldina Bălănuţă

LINIŞTE

Atâta linişte-i în jur de-mi pare că aud
cum se izbesc de geamuri razele de lună.

În piept
mi s-a trezit un glas străin
şi-un cântec cântă-n mine-un dor
ce nu-i al meu.

Se spune că strămoşii cari au murit fără de vreme,
cu sânge tânăr încă-n vine,
cu patimi mari în sânge,
cu soare viu în patimi,
vin,
vin să-şi trăiasca mai departe
în noi
viaţa netrăită.

Atâta linişte-i în jur de-mi pare că aud
cum se izbesc de geamuri razele de lună.

O, cine ştie - suflete,-n ce piept îţi vei cânta
şi tu odată peste veacuri
pe coarde dulci de linişte,
pe harfă de-ntuneric - dorul sugrumat
şi frânta bucurie de viaţă? Cine ştie?
Cine ştie?