icon Spiritus
Revista Spiritus
SPIRITUALITATE ŞI NONDUALISM
nr. 4  30 ian 2024

KARMA ŞI REÎNCARNAREA

KARMA ŞI VIAŢA

în viziunea mediumului clarvăzător NINA PETRE

Nina PetreNumeroşi oameni se simt terorizaţi de ideea karmei negative, dovedind prea puţină preocupare pentru karma pozitivă. Fără îndoială, karma reprezintă totalitatea consecinţelor faptelor săvârşite de către antecesorii spirituali, înţelegând prin aceştia încarnările anterioare ale spiritului. Consecinţele karmice, bune sau rele, sunt suportate de urmaşii spirituali ai antecesorilor care au trăit în alte epoci istorice. Problema karmei îi aparţine spiritului, nu omului în care este întrupat. Mai clar, treburile karmice intră în atribuţiile fiecărui spirit care a avut încarnări anterioare. Numai el ştie tot ce s-a întâmplat de-a lungul secolelor şi poate lua măsuri de pedeapsă ori de recompensă după bunul său plac.

Se întâmplă ca oamenii să mai afle câte ceva despre karma lor de la persoane care se pricep la cercetarea vieţilor anterioare. Dar ceea ce se poate obţine pe această cale reprezintă doar un atom dintr-o moleculă aflată într-o picătură de apă dintr-un pahar mare cât Universul Cosmic. În consecinţă, fiecare om trebuie sa îşi trăiască viaţa dăruită de către Divinitate prin intermediul spiritului său, la care au contribuit şi cei doi părinţi naturali. Prin fapte bune, omul răspândeşte multă energie pozitivă în jurul său, dar prin fapte rele infestează mediul cu energie întunecată, generatoare de numeroase drame. El trebuie să se ajute singur în situaţiile-limită, atunci când cei din jur devin neputincioşi, oricât de bine intenţionaţi ar fi. În fiecare fiinţă umană există resurse nebănuite, care se mobilizează în condiţii de pericol extrem. Din cauza modului de trai prea comod şi monoton existent în ţările civilizate, îndepărtarea de viaţa din natură i-a făcut pe oameni temători, depresivi, nesiguri pe faptele lor. De aici rezultă nenumăratele greşeli pe care le fac popoarele astăzi, aproape fără a-şi da seama că se îndepărtează de normalitatea comportamentului uman. Majoritatea oamenilor nu înţeleg că "DUMNEZEU" este de fapt Sursa energiei cosmice atotstăpânitoare în universul infinit şi nicidecum un fel de Moş Crăciun care le dă tuturor cadouri în orice moment. Fiecare fiinţă omenească lucidă şi realistă trebuie să se bazeze pe propria inteligenţă, gândire şi creativitate în soluţionarea problemelor sale de viaţă.

O altă greşeală frecventă în ultima vreme este încercarea de identificare cu antecesorii spirituali. În mod evident, niciun om nu poate ajunge la o astfel de performanţă. Persoanele existente în lanţul încarnărilor unui spirit nu au fost oameni identici între ei şi nici clonele omului de astăzi. Fiecare şi-a trăit propria viaţă, neavând acces la traiul de mult apus al strămoşilor săi spirituali. Ceea ce îl uneşte pe vieţuitorul zilelor noastre cu încarnările anterioare este spiritul comun, la care se adaugă moştenirea karmică formată din trăsături psiho-fizice, păcate omeneşti şi merite incontestabile. Strămoşii spirituali (antecesorii) se aseamănă într-o oarecare măsură cu strămoşii genetici (aceştia făcând parte din arborele genealogic). Gândind în felul acesta, fiinţa umană va reuşi să se elibereze de tensiunile karmice, privindu-şi antecesorii ca pe nişte rude îndepărtate, de la care poate învăţa lucruri bune sau le poate îndrepta o parte din greşeli.

Extrem de frecvente sunt cazurile unor oameni cărora li s-a spus că se află la ultima încarnare. În acest sens, o primă confuzie ar fi aceea că nu omul se reîncarnează, ci spiritul său. O altă confuzie constă în aprecierea actualei încarnări ca fiind ultima. Lucrul acesta nu îl cunoaşte nici măcar spiritul întrupat în omul de astăzi. După moartea pământeanului, spiritul său află abia pe lumea cealaltă dacă se va mai încarna sau nu.

Unii se întreabă "ce caută ei în această viaţă". Ce să caute, de fapt?! Din moment ce s-au născut, prin voinţa spiritului şi a părinţilor, au datoria de a-şi trăi viaţa, cu bucurii şi necazuri, în mijlocul societăţii căreia îi aparţin. Fiecare trebuie să îşi stabilească scopul şi direcţiile de urmat în viitor, conform concepţiilor şi idealurilor sale. Nimeni nu are dreptul să decidă în locul altuia ce trebuie şi ce nu trebuie să facă în organizarea vieţii personale. Atitudinea despotică a unor părinţi care le impun propriilor copii anumite profesii sau un anumit mod de viaţă, fără a ţine seamă de preferinţele şi aptitudinile acestora, este cât se poate de dăunătoare. Au fost numeroase cazuri când copiii şi-au blestemat părinţii din cauza educaţiei prea severe şi obtuze pe care au primit-o de la ei.

SPIRITELE PRINTRE NOI

Fotografii cu spirite

Domnul Ioan Şuteu, un pasionat al globilor luminoşi, fotografiind cu un aparat 3D (care are două obiective distanţate la câţiva centimetri între ele şi care se declanşează simultan), a remarcat că cele două poze simultane nu surprind aceiaşi globi din unghiuri uşor diferite, cum ne-am fi aşteptat. Ca dovadă, iată un exemplu de foto în 3D, unde se vede clar diferenţa între poza realizată simultan de obiectivul din dreapta şi de cel din stânga.

foto 3d cu diferente stanga-dreapta

Colaboratorul nostru a făcut sute de încercări în decursul anilor, dar niciodată nu a putut obţine o imagine 3D a vreunui glob luminos. Explicaţia ştiinţifică ar fi că aceste globi minusculi se prezintă foarte aproape de obiective, în aşa-zisa „orb-zone”, aflată la doar câţiva milimetri de lentile. Ei par mari în poze, din cauza iluziei optice, dar sunt microscopici în realitate.

Aceşti globi luminoşi sunt, de fapt, spirite (fiinţe din alte dimensiuni), care preiau energie din biocâmpul fotografului uman pentru a lua un contur material. Dacă ar fi fost doar nişte particule de praf sau apă (cum pretind scepticii), ar fi apărut mereu în pozele repetate secvenţial (continuous high-speed shooting, rapid-fire shots, burst mode, modul folosit la fotografierea unor obiecte în mişcare rapidă) – ceea ce nu se întâmplă. Spiritele nu au mereu energie să se manifeste în spectrul vizibil, ci o fac doar din când în când (şi coordonat între ele), dar numai dacă operatorul uman le poate ceda din energia sa (adică este un fel de medium). De aceea, nu toată lumea care face poze surprinde globi luminoşi sau, cel puţin, nu în mod regulat, ca domnul Ioan Şuteu.

Continuăm cu prezentarea unor fotografii reuşite din colecţia noastră, primite de la cititorii site-ului spiritus.ro în decursul anului 2010.

NONDUALISM premieră

Iluminarea şi chimismul cerebral

În anii trecuţi s-a descoperit o substanţă chimică, 5-MeO-DMT, numită şi „molecula spiritului”. Ea poate produce, în condiţii speciale, un extaz similar cu iluminarea nonduală, însoţită de pierderea senzaţiei de eu.

Trebuie subliniat că este nevoie de o pregătire spirituală prealabilă sau de o karmă foarte bună pentru a obţine un asemenea rezultat. Oricum, efectul este de scurtă durată. Iar pentru că unii imprudenţi au relatat experienţe foarte neplăcute, substanţa DMT a fost interzisă, ca şi celelalte psihedelice.

Totuşi, faptul rămâne şi are consecinţe teoretice. Savanţii l-au interpretat ca fiind explicaţia pentru fenomenul iluminării nonduale. Ea ar fi, pur şi simplu, o reacţie chimică în creier, facilitată de anumite substanţe sau de alţi factori necunoscuţi. N-ar avea nimic mistic sau supranatural, fiind un proces cât se poate de material. În consecinţă, tot ce spun iluminaţii n-ar avea nicio relevanţă, ei aflându-se într-o stare alterată de conştiinţă, dacă nu chiar puţin cam „bolnavi”.

Nu putem contesta că iluminarea produce şi în creier o anumită modificare de chimism. Este o ipoteză credibilă, ce rămâne a fi verificată. Însă nu-i deloc credibil că ar fi o stare maladivă, ci dimpotrivă, cum spunea înţeleptul Jiddu Krishnamurti «Nu e o dovadă de sănătate să fii bine adaptat la o societate cu desăvârșire bolnavă».

Deci, da, este posibil ca modificarea chimismului din creier să fie catalizată, să zicem, de nişte radiaţii cosmice necunoscute. Dar invers decât cred savanţii...! Adică, aceste radiaţii au acţionat până acum timp de multe mii de ani, producând în creier senzaţia de eu, ego-ul şi toate problemele aferente lui. Trăim într-o societate bolnavă, din cauza ego-ului prezent în aproape toţi semenii, care, la rândul său, este cauzat de influenţe cosmice dăunătoare. Nimeni nu e vinovat pentru nimic.

Se pare că, recent, aceste radiaţii au început să se diminueze, lăsând creierul să funcţioneze în mod natural, cu un ego diminuat şi chiar fără un eu. Este un proces planetar de o lentoare cosmică, dar ireversibil şi vizibil crescător: numărul celor care se trezesc se măreşte spontan de la an la an.

Ne putem aştepta ca, la un moment dat, să se petreacă un salt enorm, adică omenirea, per ansamblu, să sufere o transformare spirituală, cu sau fără un aparent motiv exterior. Brusc şi inexplicabil, când planeta va fi ieşit din zona cu turbulenţe energetice, ne vom trezi într-o societate deja vindecată.

Maestrul Peter Deunov o spune în felul său:

«Sistemul nostru solar traversează o regiune a Cosmosului unde o constelaţie ce a fost distrusă şi-a lăsat pecetea – praful ei. Trecerea printr-un astfel de spaţiu contaminat e o sursă otrăvitoare nu doar pentru locuitorii Pământului, ci şi pentru cei ai celorlalte planete din galaxia noastră. Doar sorii nu sunt afectaţi de influenţa unui mediu atât de ostil mediu. Această zonă e numită „A 13-a regiune", unii o numesc „Zona contradicţiilor”. Planeta noastră a fost prinsă în ea timp de sute de ani, dar în sfârşit, ne apropiem de ieşirea din acest spaţiu al întunericului şi suntem pe punctul de a atinge o regiune mai spirituală, unde trăiesc fiinţe mult mai evoluate.» sursa

Totuşi, este la fel de clar că procesul care are loc este dureros. Adică, pe de-o parte, câţiva se trezesc nondual, iar pe de alta, nenumăraţi alţii îşi pierd complet echilibrul. Apar pe neaşteptate nişte fiinţe minunate, răsărind ca lotuşii din mlaştina societăţii. În acelaşi timp, se pare că toţi demonii şi-au dat drumul nestingheriţi prin lume, intuind cumva că vremea lor se apropie de sfârşit. Cu alte cuvinte, contrastele spirituale se adâncesc.

Iar dacă se va ajunge la implantarea de cipuri în creier, aşa cum promovează transumaniştii, pentru a căpăta superinteligenţă, atunci nici nu va mai conta „chimismul iluminării”. Oamenii nu vor mai fi sensibili la lumea invizibilă, la glasul intuiţiei, fiindcă vor fi dominaţi de minte mai mult decât sunt astăzi. Cei superinteligenţi se vor crede elite şi se vor înfumura precum magii atlanţi cei atotputernici în ajunul scufundării Atlantidei.

R.A.P.

SPIRITISM

Vocile directe ale spiritelor

Leslie FlintPNEUMATOFONIA (cf. Allan Kardec) sau INDEPENDENT DIRECT VOICE (cf. jargonului spiritualist englez)  – este un tip spectaculos de mediumnitate, în care oricine poate auzi vocile spiritelor "direct din aer", fără intervenţia de niciun fel a mediumului. Ba chiar, acesta poate vorbi în acelaşi timp cu spiritele, infirmând astfel supoziţia unora că ar fi vorba de o farsă.

 LESLIE FLINT (1911-1994) a fost un medium fizic de excepţie. Biocâmpul său robust era folosit de spirite la producerea unui "dispozitiv eteric" clar audibil fără nicio amplificare. Mii de şedinţe spiritiste au fost înregistrate, benzile originale aflându-se astăzi la Universitatea din Manitoba.

Citiţi mai multe despre Leslie Flint şi mediumnitatea sa excepţională

Vă propunem să ascultaţi o înregistrare a unei alte şedinţe spiritiste, cu traducerea în limba română, în care Spiritul lui Rudolph Valentino vorbeşte despre Spiritul fără formă, dezvoltare spirituală şi multe alte aspecte subtile. 

Citiţi transcrierea subtitrării aici

PROFEŢII premieră

Cipuri implantate în creier

E lesne de înţeles neînţelegerea oamenilor neinformaţi despre „fenomenul” implantării cipurilor în creier. Pentru că va fi un fenomen social inevitabil, aşa cum este astăzi moda tatuajelor, a implanturilor cu botox sau a drogurilor recreative. Startul oficial va fi dat când Elon Musk, fondatorul Neuralink, îşi va implanta personal un astfel de cip. E clar că, în acel moment, procedura medicală va fi absolut sigură.

Ea constă în perforarea unei găuri cu diametrul de circa 1 cm în cutia craniană, care va găzdui cipul, şi conectarea unor mici electrozi la creier. Conexiunea electronică va fi wireless. Trepanarea, oricât ar părea de periculoasă, se practică încă din antichitate în scop de vindecare. Probabil că cea mai căutată specializare medicală va deveni, în curând, neurochirurgia.

brain chip 

Dar procedura va fi, desigur, scumpă. Cu timpul, însă, şi-o vor putea permite până şi funcţionarii publici. Ba chiar, oamenii se vor simţi obligaţi cumva să se „updateze cibernetic”. Vor fi mai multe avantaje.

În primul rând, le va creşte atractivitatea. E acelaşi motiv pentru care mulţi se tatuează sau îşi fac operaţii estetice: dorinţa de a se integra în trend şi de a fi mai atrăgători pentru semenii din acelaşi grup social.

În al doilea rând, le va creşte coeficientul de inteligenţă, prin conectarea la AI (inteligenţa artificială). Asta îi va face să fie competitivi la locul de muncă, predominant cibernetizat. Funcţiile de conducere vor fi condiţionate de existenţa acestui cip, ca un fel de garanţie că vei da maximum de randament posibil.

Un exemplu simplu: Cipul wireless îţi va permite că manevrezi computerul doar mental, fără tastatură sau mouse. Cine le va mai folosi, va fi ridiculizat ca fiind „handicapat tehnologic”. Cam cum sunt azi socotiţi bătrânii care nu ştiu folosi computerul.

În al treilea rând, prin simple stimulări electrice, se vor putea induce în creier stări extatice, incomparabil mai puternice şi mai sigure decât efectele drogurilor actuale. Experimentele pe şoareci au dovedit-o deja. Câţi vor putea spune „nu” unei asemenea oferte?!

În al patrulea rând, vor apărea tot felul de aplicaţii şi creierul va fi conectat la internet permanent, căpătând astfel o cunoaştere nelimitată şi instantanee asupra oricărui subiect. Ceea ce se numeşte Realitate Virtuală (VR), obţinută astăzi prin nişte căşti greoaie şi ochelari incomozi, va fi accesibilă foarte comod. Lista aplicaţiilor este nesfârşită şi va creşte an de an, încurajată de curiozitatea consumeristă a omului.

În ultimul rând (poate, cel mai important pentru transumanişti), sinele biologic va putea fi încărcat în cyberspace, asigurându-şi astfel nemurirea. Este un subiect tratat în literatura sci-fi şi care, iată, pare a deveni realizabil. Ego-ul uman va deveni etern! Desigur, din perspectiva nondualistă este total ridicol şi indezirabil. Dar nu şi în viziunea transumanistă.

Bineînţeles, există şi aspecte negative ale implantării cipurilor. Dacă este posibil să traducem cu uşurinţă gândurile în comenzi electrice, înseamnă că este posibil şi invers. Adică, un hacker, de pildă, ne-ar putea trimite semnale electrice care să ne manipuleze gândurile. Probabil că asta va deveni chiar o politică de stat, pentru că oamenii vor fi devenit prea deştepţi pentru a fi perfect supuşi. Şi atunci, gândurile le vor fi monitorizate, chiar cu acordul lor benevol, pentru evitarea unor „surprize neplăcute pentru securitatea celorlalţi cetăţeni”. În fond, ce motive serioase ai avea să-ţi ţii ascunse gândurile?!...

Unii oameni ai Bisericii atrag atenţia că implantarea cipurilor ne va împiedica să se rugăm la Dumnezeu. Într-un fel, este chiar logic. Ce nevoie mai ai de Dumnezeu, când cipul te face să te simţi tu însuţi ca un Dumnezeu (în comparaţie cu trecutul)?!

Apoi, însăşi interferenţele electrice s-ar putea să împiedice primirea unor inspiraţii mai rafinate. Curentul electric are o frecvenţă grosieră în comparaţie cu alte feluri de energii spirituale cu care lucrează creierul, iar un exces de electricitate le va bruia. Gândiţi-vă cât de riscante sunt astăzi radiaţiile unor telefoane mobile, de a trebuit ca nivelul lor să fie limitat la valori cât mai mici!

Aceasta nu e o profeţie distopică, ci o extrapolare logică, bazată pe evoluţiile din prezent şi pe trecutul omenirii. Oamenii nu se pot opune progresului tehnologic, chiar dacă el va însemna o involuţie umană. Şi nu vă temeţi, implantarea cipului nu va fi obligatorie, ci un privilegiu vânat de mulţi.

Probabil că omenirea se va împărţi atunci în două. Pe de-o parte, locuitorii oraşelor puternic tehnologizate; iar pe de altă parte, cei care se vor retrage în natură, respingând tehnologia invazivă. Orăşenii vor depinde de mediul cibernetic şi îşi vor pierde abilitatea de a se descurca singuri în natură. Sătenii nu se vor descurca în mediul cibernetic, pentru că nu vor avea cipuri implantate. Va fi la fel cum astăzi nu te poţi descurca fără smartphone.

Desigur, putem trece cu vederea aceste „speculaţii”, care nu ne folosesc la nimic. Viitorul nu poate fi schimbat, nu avem niciun control asupra lui. Nu numai la nivel global, dar nici măcar asupra propriei persoane. N-aţi observat asta, la nivelul experienţei comune?! Este foarte distractiv să vezi cum oamenii se cred artizanii propriei vieţi...

Ca dovadă, psihologia şi neuroştiinţele au statuat că cea mai mare parte a vieţii psihice se întâmplă în inconştient, care reprezintă grosul minţii. Dar ce este „inconştientul”, nimeni nu ştie. Este un alt cuvânt pentru ceea ce oamenii simpli numesc „Dumnezeu”. O enigmă. Toate deciziile noastre provin din inconştient, adică dintr-o gaură neagră. Ba chiar şi ceea ce credem că decidem „conştient” a fost dovedit experimental că este doar o impresie, căci vine tot din inconştient sau, cum spun savanţii, este un proces neurologic încă neînţeles.

Că deja n-avem niciun control, chestia asta pare şi mai rea decât profeţia cu cipurile implantate în creier...

R.A.P.

BEST-SELLER ÎN FOILETON

Paramahamsa Yogananda tânăr

Autobiografia unui yoghin

Paramahamsa Yogananda (5 ianuarie 1893 - 7 martie 1952), a fost un yoghin şi guru indian care a iniţiat mulţi occidentali în învăţăturile despre mediaţie şi yoga, fiind primul guru indian de yoga care s-a stabilit definitiv în America, trăind aici din 1920 până în 1952. Cartea sa “Autobiografia unui yoghin” a inspirat multe generaţii să urmeze o cale spirituală de tip oriental.

Continuăm cu publicarea altui capitol interesant din această carte minunată.

Cap. 12   "Anii petrecuţi în ashramul Maestrului meu"

Yogananda devine discipol al lui Sri Yukteshwar, gurul iluminat care îl călăuzeşte spiritual şi îi elimină egoismul cu multă înţelepciune şi exigenţă. (click pentru a citi capitolul)

SPIRITUALITATE

yantra constiintei

YANTRA CONŞTIINŢEI

Articol complet 

Yantra conştiinţei

Se spune că o imagine face cât 1000 de cuvinte. Cu 6 cercuri şi 2 linii am codificat o întreagă filosofie spirituală, ca un memento pentru căutătorul înţelepciunii. Iată şi semnificaţiile ei:

Cercul cel mai de sus (cu linie întreruptă) reprezintă Divinitatea Supremă, Dumnezeu-Tatăl sau Absolutul. El este alcătuit din PURĂ CONŞTIINŢĂ, necreată, fără început şi fără sfârşit, „un cerc cu centrul pretutindeni şi circumferinţa nicăieri”.

Cercul din mijloc reprezintă Spiritul, fiind format din două părţi principale: nucleul de Conştiinţă (cercul interior) şi perispiritul (cercul exterior). Conştiinţa spiritului este precum „o scânteie din focul Conştiinţei divine”, un mic fragment holografic cu aceleaşi calităţi. În acest sens, spunem că „Spiritul este creat după chipul lui Dumnezeu”.

Perispiritul conţine o combinaţie de energii care îi conferă Spiritului unicitate, putere de simţire şi acţiune în Univers. Ar fi un fel de personalitate a Spiritului. Toate aceste energii provin din Marea Creaţie şi se supun Legii transformării materiei, fiind în permanentă schimbare, adaptare, evoluţie, purificare – conform cu activitatea Spiritului respectiv. Spiritele sunt „ochii” şi „mâinile” lui Dumnezeu în lumea creată de El.

Cercul cel mai de jos reprezintă Sufletul omului. El are o constituţie ternară:

1 - conştiinţa umană (micul cerc interior) este un fragment aparent detaşat din Conştiinţa Spiritului.

2 - din energiile subtile ale perispiritului e formată „mintea-spirit” sau „buddhi” (cercul intermediar), având preocupări rafinate (filosofie, artă, ştiinţă, spiritualitate).

3 - „mintea-corp” (cercul exterior) este strâns legată de trup şi activităţile acestuia.

Personalitatea omului este o combinaţie între personalitatea Spiritului şi multe alte elemente aduse de factorii genetici, sociali, psihici, culturali, naturali, cosmici etc..

Se poate întâmpla ca Sufletul să fie total rupt de dorinţele Spiritului său, situaţie în care i se potriveşte mai bine numele de "Ego", des utilizat astăzi în spiritualitate. Acesta este un caz de suferinţă spirituală, din păcate prea des observat în lumea terestră, când sufletul trăieşte în întuneric spiritual. Dar timpul, suferinţa şi înţelepciunea le rezolvă pe toate...

La moarte, conştiinţa umană şi mintea superioară (buddhi) se resorb în sursa de unde au provenit: Spiritul. Ar fi deci greşit să afirmăm că „sufletul se reîncarnează”! SPIRITUL este cel care se reîncarnează într-o nouă fiinţă umană.

yantra constiintei color La fel de eronat ar fi să credem că Ego-ul sau Sufletul ar supravieţui morţii pentru eternitate! Sufletul este trecător (per ansamblu), dar o parte esenţială din el se păstrează în interiorul Spiritului (ca amintiri, predispoziţii, karmă, tipare comportamentale, sensibilităţi provenind din vieţile trăite pe Pământ). La moarte, ne păstrăm continuitatea Conştiinţei, care într-un timp relativ scurt se va familiariza cu realitatea spirituală, cu totul diferită de cea fizică.

Elementul comun al celor trei paliere de vibraţie este Conştiinţa (divină, spirituală, umană). Orice este creat, orice energie sau substanţă are un sfârşit. Numai Spiritul este nemuritor, prin Conştiinţa sa divină. Conştiinţa este singura nemuritoare. Nimeni nu poate defini ce este Conştiinţa, căci ea este fundamentul.

Dintr-o perspectivă înalt metafizică, separarea dintre conştiinţe este aparentă, un simplu joc. În planul Conştiinţei există o unitate deplină, indestructibilă şi eternă. Separarea e doar o „iluzie” (maya) generată cu ajutorul energiilor diferite care înconjoară fragmentele identice de conştiinţă.

R.A.P.

MELODII NEMURITOARE

ABBA - "My Love, My Life"

ABBA - O formaţie de muzică pop de neuitat, indiferent câţi ani au trecut de atunci. Muzica lor minunată este redescoperită de fiecare nouă generaţie de melomani. Citiţi şi articolul "ABBA, îngerii cântecului". Mai jos, una din melodiile lor frumoase, cu un mesaj trist, dar generos, care parcă prevestea apropiata despărţire a Agnethei de Bjorn, de peste un an.

Dacă nu apare automat, apăsaţi butonul pentru subtitrarea în limba română icon


             

„Încercarea de a înţelege conştiinţa cu ajutorul minţii e ca şi cum ai încerca să luminezi soarele cu o lumânare.” ~ Mooji

„Ca să pot muri liniştit, pe mine Mie redă-mă!” ~ Mihai Eminescu

„Omul obişnuit întreabă: „Ce e greşit? Cine-i de vină? De ce eu, de ce mie?” Acestea pun un filtru percepţiei sale, încât nu vede realitatea. Dar dacă întrebi: „Ce bine este prezent în această situaţie, pe care deocamdată nu-l pot vedea? Sau ce dar/har încearcă să se manifeste prin mine?” La astfel de întrebări, Fiinţa universală îţi va răspunde. ” ~ Michael B. Beckwith

«Nu sper nimic, nu mă tem de nimic, sunt liber!» ~ Nikos Kazantzakis, în "Zorba Grecul"

„A nu mai ști cine ești, a apărea confuzia în legătură cu tine însuți, poate fi cea mai vindecătoare nedumerire care ți se întămplă. Te poate împinge spre un gest suprem, de renunțare totală la orice credință despre tine și persoana ta. Te poate aduce la limitele pe care n-ai îndrăznit să le atingi vreodată. Când nu mai ști cine esti și ce e cu tine, nu căuta disperat ajutorul minții tale! Ea e cea care te-a adus in situația asta, nu mai apela la serviciile ei! ” ~ Marius Creţu

„Să nu-l crezi niciodată pe un cinic. Un cinic îşi scuză defectele în proprii ochi văzând în toţi oamenii numai răul. ” ~ Elon Musk

RENAISSANCE - "A song for all seasons"

O muzică luxuriantă, maiestuoasă, surprinzătoare, îmbinând muzica clasică, rock, folk, jazz într-un mix melodic absolut unic, de neuitat şi mereu proaspăt. Playlist cu 8 melodii.

Muzică de relaxare

de Frederic Delarue

O muzică celestă intitulată "Musical Rapture". Povestea din spatele ei.

Canalul YouTube al compozitorului

Cu snowboard-ul la vale, la viteză maximă!

Nick Vujicic Născut fără cele 4 membre,  răspândeşte în lume mesajul împăcării cu soarta şi al găsirii bucuriei de a trăi.

Lea Kyle, o magiciană care ne farmecă prin ţinutele sale, pe care şi le schimbă într-o fracţiune de secundă. Incredibil, dar adevărat!

ŞTIINŢĂ ŞI SPIRITUALITATE

CERCURI ÎN LANURI (crop circles)

De mulţi ani apar misterioase formaţiuni geometrice complexe în lanuri sau chiar pe gheaţă sau zăpadă. Iată explicaţia: În filmarea din 11 aug 1996, de la Oliver’s Castle, Wiltshire, Scoţia, două globuri de lumină survolează un lan de cereale şi emit fascicule invizibile care, într-o secundă, generează o formaţiune geometrică de mari dimensiuni. Dar acum misterul se adânceşte şi mai tare: cine sunt şi de ce fac asta?

Citiţi un articol explicativ mai amplu.

POEZIE


CINE EŞTI TU?

Te joci cu Tine,
Te joci în Sine...
Iluzii fine
mă prind pe mine:
sunt eu, sau cine?

Un frâu mă ţine
printre suspine,
dar totul vine
numai spre bine.

Pe trepte line
eu sui destine
ce duc la Tine.

Dar Tu... eşti cine?

Tu, tot ce vine
şi întreţine
joaca în sine.
Ce joc! Ce plin e!

Orice, oricine,
chiar lângă mine
eşti Tu, senine,
Divine, Divine, Divine!

CINE SUNT EU?

Sunt deplina împlinire.
Sunt lumina - fericire.
Sunt răbdare şi iubire.
Sunt extaz, nemărginire.

Sunt la fel, în neclintire,
din adânca nemurire.
Sunt întreaga întregire,
frumuseţe şi uimire.
Sunt a clipei tresărire,
un vârtej fără oprire.

Sunt suprema înflorire,
puritate şi iubire,
liniştea fără oprire.
Sunt ceva... fără numire,
absolut, în infinire,
în uimire, în iubire...

Sunt ce este, sunt ce sunt.
Tot misterul: sunt. Sunt, sunt!

DOAMNE, CHIAR DACĂ

Doamne,
chiar dacă nu Te voi vedea niciodată
pănâ la sfârşitul veacurilor,
Te voi căuta necontenit.

Doamne,
chiar dacă nu voi fi salvat,
doar pe Tine Te voi striga.

Doamne,
chiar dacă nu merit,
nu voi înceta să cred că mă vei chema la Tine.

Doamne,
chiar dacă nu Te cunosc,
Tu eşti singura mea speranţă.

Doamne,
chiar dacă nu Te iubesc,
Tu eşti singura mea dorinţă adevărată.

Doamne,
chiar dacă nu mă vei mântui
Doamne,
chiar dacă nu mă vei lumina
Doamne,
chiar dacă nu voi fi fericit...

Am să aştept în tăcere
Şi am să tac în durere
Am să m-arunc fără vrere
În flacăra Ta de putere
Şi am să rabd înţelept...
Stăpâne Divin, Tu eşti drept!

În linişte-ascult
Şi aştept...

R.A.P.

Creaţii literare (1992-1994)