<  Înapoi la Pagina Răzvan Petre


DIALOGURI CU CITITORII (4)
- din corespondenţa privată (2013-2014) -

Am selectat din scrisorile mele unele schimburi de mesaje interesante din punct de vedere spiritual. Primul set de mesaje îl puteţi citi aici. Al doilea set. Al treilea set. Dialoguri cu Claudiu, Dragoş, Radu, Florin, Octavian.

Răzvan Petre

Dialog cu Florica: FETIŢĂ PARANORMALĂ

Dialog cu Remus: INFLUENŢELE SPIRITELOR. SLĂBIREA AUREI. CARNEA

Dialog cu Constantin: OM BUN, CAUT MAESTRU

Dialog cu Felicia: TEHNOLOGIA BINAURALĂ

Dialog cu Bianca: SPIRITISMUL ÎN ROMÂNIA

Dialog cu Lavinia: REGRESIILE TEMPORALE PRIN HIPNOZĂ

Dialog cu George: DESPRE CONŞTIINŢĂ ŞI SUFLET

Dialog cu Flori: GRUP DE SPIRITISM ÎN SPANIA

Adina, Alexandru, Mirela, Florin, Dorin: MULŢUMIRI, APRECIERI


FETIŢĂ PARANORMALĂ

3 iunie 2013

Florica

Vă rog frumos să îmi spuneţi ce părere aveţi despre aceste poze? [...] Se poate comunica cu aceste entităţi?

Fetiţa mea s-a îmbolnăvit, nu mai comunica şi nu mai ieşea afară. După o perioadă a început să îmi povestească despre un monstru care nu îşi găsea mama. Acum a plecat, dar am prins-o vorbind cu cineva, îi spunea că nu îl înţelege şi nu îl poate ajuta şi multe altele. Fetiţa are 3 ani şi 10 luni.

 

Răzvan

În poze apar, într-adevăr, unele entităţi. Chiar dacă apar sau nu apar în poze, chiar dacă le vedem sau nu le vedem, spiritele sunt mereu printre noi. Anumite persoane pot comunica cu spiritele. Din cele spuse de dv., copila manifestă mediumnitate. La copii este un lucru obişnuit să comunice telepatic cu spiritele. Cu timpul, abilitatea se atenuează şi, de obicei, dispare.

Contează foarte mult cum gestionaţi dv. problema. Ar trebui să vă informaţi temeinic în legătură cu lumea spiritelor şi mediumnitatea, ca să o înţelegeţi pe fetiţă şi să o ajutaţi. Vă recomand pentru început lectura cărţilor lui Allan Kardec "Cartea spiritelor" şi "Cartea mediumilor".

< Sus>


INFLUENŢE PERICULOASE ALE SPIRITELOR

9 - 16 decembrie 2013

Remus

Mie mi se par foarte utile articolele tale. Deşi din sfera spiritualităţii mai rafinate, sunt deseori esenţiale în înţelegerea acesteia. Am ajuns la concluzia că domeniul spiritualităţii este cel mai alunecos şi plin de pericole din câte există.

Nu-mi vine să cred câte sfaturi greşite am primit prin intermediul diverselor coşmaruri şi interpretări greşite ale semnelor şi mesajelor... este de-a dreptul halucinant... demn de un film de groază, poate chiar mai bine realizat.

 

Răzvan

Din cele ce mi-ai spus că ţi se întâmplă şi ţi s-a întâmplat [...], par a fi scenarii puse la cale de nişte entităţi neprietenoase. Caută ajutor la Isus să te protejeze, că în faţa Lui nu rezistă niciuna! Deja ai căpătat experienţă, din cele ce relatezi, despre modul lor de acţiune. Analizează atent modul cum încearcă să îţi impună ideile lor. Ai de învăţat multe. Fii propriul detectiv psihic!

Orice are rezolvare pe lumea asta. Mai târziu, după ce îţi vei reveni, experienţele dureroase îţi vor creşte înţelepciunea şi îi vei putea ajuta mai bine şi pe alţii. Tot răul spre bine. Erorile ajută progresul. Fără a suferi cum oare ne-am propune să facem curăţenie în zonele noastre de confort psihologic?!

Nu lumea spirituală este dură, ci viaţa pe Pământ este. Primim ajutor bun, dar şi sfaturi proaste de dincolo. E sarcina noastră să ne dezvoltăm discernământul.

 

Remus

Aşa este, erorile ajută progresul, dar ce ne facem cu erorile pe care nu le mai putem îndrepta sau care nu se prevăd a se mai putea îndrepta vreodată? Mă macină propriile greşeli atât de tare...

Numai de la îngeri nu au fost sfaturile... deşi entităţile s-au dat drept îngeri. Greu de spus ce a fost, dar cert este că, după ce m-au ameţit, nici nu au mai trebuit să facă mare lucru.

Te cred, viaţa pe Pământ este dură. Spiritele pozitive au grijă să respecte strictele reguli de neinterferenţă, iar cele negative nu mai ştiu pe unde să mai evadeze şi să lovească...

 

Răzvan

Incursiunea în lumea telepatiei şi a spiritelor este riscantă. Unii tineri care au început cu paranormalul s-au ţicnit. Doar o minte deja matură poate să se apere singură de "sfaturile" dăunătoare. În plus, pentru o activitate parapsihologică profesionistă este nevoie de un minim confort material şi psihologic, nu de stres şi de lipsuri. Şi nu oricine este capabil de performanţă în paranormal, e nevoie de un talent nativ.

Senzitivul poate cădea cu uşurinţă în diverse capcane, iar toate greşelile se plătesc crunt. Un tânăr paranormal din Timişoara era foarte mândru că se compara cu Ovidiu Dragoş Argeşanu în atacuri şi apărări psi. După vreo doi ani, a întrerupt orice contact cu chestiunile paranormale şi s-a făcut băiat cuminte. E clar că a păţit-o rău cu ceva, care l-a speriat aşa de tare, încât nici nu mai vrea să audă de acest domeniu.

Vorbeai de "Programarea îngerilor"!?! Îngerii nu pot fi programaţi de oameni, şi nici dracii. E o idee falsă, pe care nu ştiu de unde ai cules-o... Inversul e valabil: oamenii sunt "programaţi", influenţaţi, manipulaţi de entităţile invizibile. 

Să ştii că şi spiritele pozitive mai intervin uneori direct în viaţa omului, când este absolut necesar. Dar, de regulă, oamenii sunt lăsaţi să îşi trăiască viaţa lor, că de aia s-au încarnat spiritele respective, să simtă pe propria piele ce înseamnă viaţa pe Pământ. Spiritele negative nu ne lasă liber arbitru, fiindcă ele urăsc oamenii şi sunt invidioase; vor neapărat să ne împingă în prăpastie.

 

DEZAMĂGIRILE NE SLĂBESC AURA

Răzvan

Unele probleme apar şi din dezamăgirile din dragoste. Sunt la ordinea zilei. Mulţi tineri au probleme psihice, mult mai mulţi decât înainte de revoluţie.

 

Remus

Am analizat şi asta recent, m-am dezechilibrat tare după ce m-am despărţit acum 2 ani. În orgoliul meu nu am vrut să cred asta, dar este adevărat, o parte dintre probleme mi se trag şi de acolo.

 

Răzvan

Ca să-ţi revii mai repede, căsătoreşte-te! Familia îţi va aduce echilibrul mult dorit sub toate aspectele. Caută o fată cuminte, cu mintea aşezată, care să te aşeze şi pe tine la locul tău în societate.

 

LIPSA HRANEI CONSISTENTE NE SENSIBILIZEAZĂ

Remus

Mai am o întrebare: de aproape doi ani de zile am mâncat mai puţină carne, iar de jumătate de an, foarte puţină spre deloc. Mi-am dat totuşi seama că nici aşa nu este bine şi ar fi mai sănătos să consum o dată pe săptămână, de exemplu. Ştiu că ai scris acel articol despre carne, pe care l-am citit mai demult, dar cred că am nevoie de un sfat personal.

 

Răzvan

Părerea mea este să îţi asculţi instinctul în privinţa regimului alimentar. Organismul tău ştie cel mai bine ce are nevoie. Cred că te-ai gândit bine să mănânci carne, preferabil slabă, o dată pe săptămână şi oricând când ai poftă. Calea de mijloc e cea mai bună. Fii prieten cu corpul tău, el e aliatul cel mai de încredere! Respectă-l ca pe o fiinţă distinctă de tine!

Lipsa cărnii din alimentaţie are urmări pe termen lung: o sensibilizare crescută a psihicului şi slăbirea minţii. Asta amplifică percepţiile extrasenzoriale, dar pe de altă parte îl face pe om mai vulnerabil la negativitatea din jur. De aceea călugării se retrag în aşezăminte speciale, ca să nu se confrunte cu răutatea mirenilor. De aceea chiar şi Isus se retrăgea mereu în singurătate, ca să se purifice de impurităţile şi energiile malefice de peste zi.

< Sus>


OM BUN, CAUT MAESTRU

17 - 18 ianuarie 2014

Constantin:

Sunt de profesie inginer constructor. Am citit aproape toate articolele şi postările Dv. Vă citesc de aproximativ 3 ani. Înţeleg perfect că timpul pe care îl puteţi acorda unor comunicări solicitate din exterior trebuie să fie limitat.

Aş putea propune unele subiecte care mă preocupă dar totuşi dorinţa mea este de a întâlni pe cineva cu care să port anume dialoguri.

Asta bineînţeles că poate necesita un cost. Sunt gata să suport costurile necesare, aşa încât discuţiile să fie unele de tip "profesional". Sau, cum se numeau ele pe vremea când pregăteam elevi pentru diverse examene (înainte de anul 1989), "meditaţii". Deşi acele "meditaţii" nu aveau nimic în comul cu ceea ce înţelegem prin: a medita, pentru a creşte spiritual.

Aşa încât, poate Dv. sau poate cineva din preajma sau din cunoştinţele Dv, ar putea să se întâlnească cu mine (pot organiza un spaţiu într-o clădire de birouri sau în alt decor dacă stabilim în prealabil) şi să punem în practică propunerea mea de a colabora.

Suplimentar vreau să ştiţi că am 50 de ani, sunt căsătorit şi am doi copii, sunt creştin ortodox şi practicant din 2010.

 

Răzvan

Scrisul este un mod foarte potrivit pentru schimbul de idei. A fost utilizat încă din secolele trecute, prin schimbul de scrisori între maeştrii şi discipolii care nu putea locui împreună.

Totuşi, înţeleg că dv. doriţi un "maestru" personal, care să vă convingă nu doar prin idei, ci prin prezenţa sa magnetică, nu doar prin sfaturi, ci prin binecuvântări. În acest caz, vă sugerez să căutaţi un duhovnic înălţat spiritual, de rit ortodox. Deşi nu e uşor de găsit, nu e nici imposibil, sper!

 

Constantin

Mi-ar place să vorbesc cu cineva mai experimentat, mai cu seamă din motivul că nu mi s-au clarificat ideile... Adică, am citit să zicem "de-a valma" multe scrieri, într-un timp scurt. Multe nu apuc să le recitesc şi mi se pare că am şi mai uitat din concepte despre care mi se părea că sunt foate clare şi uşor de reţinut.

Despre multitudinea părerilor şi contradicţiile ce se nasc din părerile diferite ale unor distinşi şi consacraţi autori, pot povesti destule...

Aşadar, nu îndrăznesc să sper la "maestrul" care să mă lumineze prin Prezenţă, (Dă, Doamne să întâlnesc omul potrivit!), dar am nevoie de cineva care, studiind cu seriozitate de multă vreme, să poată cu uşurinţă să-mi fie ghid spiritual. Întâi, pentru limpezirea şi organizarea cunoştinţelor şi, mai apoi, pentru a fi un partener de dialog şi împărtăşire a trăirilor.

Cunoştinţele mele amalgamate mă fac să par un învăţăcel nepriceput, atâta vreme cât nu s-au cristalizat ideile de bază.

În prezent am un duhovnic cu har şi cunoştinţe... dar este foarte ocupat, are mereu în preajmă oameni care par că au nevoie urgentă de ajutor (sunt zilnic mult mai mulţi decât ar putea să primească), aşa încât nu-i pot cere să povestească cu mine.

Nu am aşteptări că cineva mă poate trasforma rapid dintr-un novice într-o fiinţă spirituală, dar am sentimentul că aş putea primi, din partea unui om mai evoluat spiritual, un ajutor substanţial.

Am stat multă vreme în cumpănă înainte de a vă scrie... bănuiam că aşa cum eu am foarte puţin timp liber (din vina mea!) aşa şi Dv. sunteţi ocupat. Şi apoi, cu toată bunăvoinţa, e greu să prinzi pe cineva într-o aşa dispoziţie şi disponibilitate ca să răspundă unei cereri venită pe neaşteptate. Sunt gata să plătesc sau să compensez în altă manieră costurile acestui efort.

 

Răzvan

Vă pot ajuta gratuit cu cunoştinţele mele să vă clarificaţi elementele de bază ce ţin de spiritualitate. Ele se pot regăsi şi în unele dintre articolele mele, dar sunt sigur că nu le-am abordat pe toate. De altfel, fiecare om înţelege lucrurile în felul său şi, într-adevăr, prin întrebări şi răspunsuri cunoştinţele se aşază mai bine.

Pseudo-maeştri gata să înhaţe banii naivilor găsiţi pe toate drumurile. Un "meditator de spiritualitate" aşa cum vreţi dv. nu cred să existe în mediul nostru de civilizaţie. Există însă învăţători ai tradiţiei budiste care şi-au deschis cursuri practice în România, dar fiecare are calea lui tradiţională. La ei se pune accent pe practica meditativă personală, pentru ca adeptul să poată ajunge singur la răspunsurile dorite. Se mai organizează tot felul de cursuri de spiritualitate, unde veţi găsi adepţi aflaţi pe diverse niveluri de realizare, cu care puteţi schimba opinii.

 

Constantin

Răspunsul Dv. mi se pare elocvent şi plin de bunăvoinţă. Apreciez foarte mult cărţile Dv. concentrate pe informaţii prelucrate, aşa cum sunt "Conştiinţa umană, între minte şi spirit" sau "Modelul psihicului uman, normal şi paranormal", cărţi care, după ce sunt citite, deschid un aşa de mare orizont, încât nu ştii încotro să păşeşti. Imaginea pe care mi-o dau mie aceste cărţi este aceea a unui uriaş câmp înverzit cu un orizont puternic iluminat liniar pe toate lungimea câmpului vizual principal, care te cheamă să-l descoperi. Sentimentul este de nerăbdare, dar şi de responsabilitate, ţi se pare că trebuie să găseşti direcţia ta, chiar dacă imensitatea acestui spaţiu ţi-ar da şansa să mergi în orice direcţie dorind să te apropii de orizont.

Am scris ceea ce simt dar îmi dau seama că am exprimat destul de puţin în comparaţie cu ceea ce aş putea transmite stând în faţa Dv. E un exemplu pentru situaţia în care te afli când trebuie să scrii despre trăiri... E nevoie de talentul unui scriitor bun şi chiar aşa nu mi se pare că poţi împărtăşi, pentru a putea fi interpretate corect, senzaţiile şi trăirile ce se nasc.

Pe mine m-au fascinat legăturile care au fost descoperite între descrierile vieţii şi faptelor Mântuitorului nostru Isus Cristos şi alţi mesageri divini ai altor culturi spirituale. Scriind acestea de mai sus şi voind să dau un exemplu, m-am întors la scrierile Dv şi... Duhul Sfânt m-a trimis, fără să-l caut! la articolul Dv. "A doua venire a lui Isus" unde se găseşte, explicit, răspunsul la o nedumerire a mea mai veche pe care nu o desluşisem până la capăt. Slavă ţie, Doamne, slavă ţie! Iată încă o confirmare a inspiraţiei divine care se găseşte pretutindeni în jurul nostru.

 

Răzvan

Vă mulţumesc pentru aprecierile pozitive. Am făcut şi eu ce am putut, sperând că voi scrie cu inspiraţie divină. Orizontul nesfârşit pe care l-aţi întrezărit este al cunoaşterii universale nelimitate, la care ne îndeamnă Dumnezeu. Cărţile şi articolele mele doar au selectat mici fragmente din el.

< Sus>


TEHNOLOGIA BINAURALĂ

26 - 27 ianuarie 2014

Felicia

Sunt profesoară de muzică într-un orăşel din nord-vestul ţării şi mă adresez dumneavoastră cu încredere şi speranţă. Mă simt ca şi cum m-aş fi trezit brusc dintr-un somn de o mie de ani, într-un loc pe care nu îl mai recunosc, cu oameni pe care parcă îi văd pentru prima oară şi care, CULMEA, nici ei nu mă ştiu. Încerc să împărtăşesc cu ei MIRACOLUL ce mi s-a dezvăluit brusc, însă reacţiile lor mă fac să mă simt ca o extraterestră.

Am început să răsfoiesc în grabă o mulţime de cărţi de dezvoltare personală. Am adunat sute de volume (cam tot ce am găsit pe net), zeci de tehnici de meditaţie, tot felul de frecvenţe audio, am început să meditez şi chiar să cred că acesta este drumul meu, dar îmi dau seama că de fapt nu ştiu nimic şi, cu cât voi citi mai mult, cu atât ceaţa va fi mai deasă.  

În ultima vreme sunt în permanenţă pe site-urile de dezvoltare personală şi constat – har Domnului - că nu sunt singură pe lume, dar nici acolo nu mă luminează nimeni. Astăzi, în disperare de cauză, am "aruncat" pe Google cuvintele "învăţători spirituali", iar prima pagină pe care am deschis-o era a dumneavoastră şi mi-a plăcut. Este primul discurs coerent şi înţelept care vorbeşte pe limba mea şi care mi-a trezit încredere. Am downloadat toate audiobook-urile pe care le-aţi oferit cu atâta generozitate şi, bineînţeles, toate cărţile la care făceaţi referire în cele câteva articole pe care le-am citit. Apelez la dvs în speranţa de a găsi un sfat, de a mă ajuta să mă agăţ de un capăt de fir şi de a-mi găsi calea.

 

Răzvan

Mă bucur că îmi apreciaţi scrierile. Nu ştiu dacă mă ridic la nivelul unui mentor spiritual, dar încerc să fac şi eu ce pot pentru propăşirea spirituală a semenilor mei.

Vă rog să îmi spuneţi ce vă nelinişteşte şi poate că vom găsi împreună o rezolvare.

 

Felicia

Vă mulţumesc pentru promptitudinea cu care aţi răspuns neliniştilor mele. Aseară, în momentul în care am închis mailul şi m-am întors la paginile dvs, am găsit toate răspunsurile la întrebările care mă frământau. M-am şi gândit că v-am deranjat degeaba.

Mă nelinişteşte nerăbdarea mea de a ajunge la rezultate spectaculoase în timp foarte scurt, faptul că nu cred că am la dispoziţie o eternitate pentru a face paşi, m-am speriat de efectul primelor meditaţii şi a frecvenţelor brain-sync, că aş putea face ceva greşit s-o iau razna.

Mă nelinişteşte faptul că nu am întâlnit niciodată un duhovnic (nu cred în spovedanie), un sfătuitor cu adevărat înţelept care să-mi fie ghid, sprijin... izvor. Dar am înţeles că nu trebuie să-l mai caut, ci să-l descopăr în mine însămi... Dar cel mai teamă îmi este de faptul că, purtată de valuri, să rătăcesc pe această cale şi s-o iau din nou pe arătură şi să cad în păcatul de care vorbea Aurobindo, acela de a fi descurajată.

Voi fi una din cititoarele înverşunate ale acestui site.

 

Răzvan

Din câte înţeleg, folosiţi tehnologia pentru a grăbi obţinerea unor experienţe extrasenzoriale. Acest lucru poate fi dăunător şi ireversibil pentru creier! Vă recomand metodele clasice de meditaţie.

În plus, nu trebuie să vă doriţi neapărat obţinerea unor experienţe supranaturale ca să evoluaţi spiritual. Ele chiar v-ar putea împiedica să evoluaţi spiritual. Deci, prudenţă maximă! Mulţi şi-au fript neuronii şi acum umblă prin spitale...

 

Felicia

Acum chiar m-am speriat. Consideraţi tehnologia Hemi-Sync de la Monroe sau Kelly Howell dăunătoare? Dacă da, totuşi ce pot să ascult? Mă relaxează şi îmi place genul acesta de audiţie. Vă mulţumesc şi am să ţin seama de sfaturile dvs.

 

Răzvan

Puteţi asculta foarte bine muzică relaxantă de tip new age. Găsiţi foarte multe melodii, autori şi albume minunate pe internet (am şi eu o pagină cu sugestii muzicale). Problema este cu melodiile tratate prin modificări de frecvenţă, aşa cum se foloseşte în tehnologiile amintite. Scopul lor este să defazeze cu 4 Hz emisferele cerebrale şi probabil că şi reuşesc. Nimeni nu analizează însă şi efectele secundare, ori (im)posibilitatea de a reveni la o funcţionare normală a creierului. Se întâmplă ca în povestea cu ucenicul vrăjitor: dăm drumul la djini, dar nu ştim să-i băgăm înapoi în sticlă...

< Sus>


SPIRTISMUL ÎN ROMÂNIA

14 - 19 mai 2014

Bianca

Aparţin unui centru spiritist în Madrid. Vă contactez pe dumneavoastră pentru a vă întreba dacă cunoaşteţi ca în România să fie constituită o federaţie spiritistă şi dacă, în afară de centrul dumneavoastră, mai există şi alte centre spiritiste? Nu vreau să consideraţi întrebările mele ca pe un interogatoriu şi nici că încerc să intervin în anume fel în activitatea dumneavoastră. Motivul pentru care fac aceste întrebări este că mediumi brazilieni recunoscuţi de federaţia internaţională spiritistă vor să ajute mişcarea spiritistă pe teritoriul ţării să fie mai bine organizată şi cunoscută.

V-am contactat pe dumneavostră pentru că am văzut că sunteţi unul din principali spiritişti care promovează spiritismul în România şi, având în vedere că dumneavoastră încă mai trăiţi în ţară, puteţi cunoaşte mai bine situaţia centrelor spiritiste pe teritoriul României.

 

Răzvan

Nu cred că în România există vreun centru spiritist organizat. Cel mult, unii mediumi care lucrează independent, cu sau fără publicitate. În general, spiritismul nu este bine văzut, ba chiar este descurajat de preoţii creştini, care au o mare influenţă asupra populaţiei. Eu şi soţia mea promovăm spiritismul aşa cum putem, fără ajutorul nimănui, doar prin internet. 

Felicităm spiritiştii brazilieni, care au reuşit să organizeze spiritismul la nivel mondial! Sunt un posibil model pentru viitor în România. Deocamdată, suntem mult în urmă la acest capitol...

 

Bianca

Sincer, îmi pare rău să aud asta, chiar dacă mă aşteptam, pentru că cunosc cât de cât mentalitatea celor din România şi, din căutările mele, am văzut cum este clasificat spiritismul de religia ortodoxă (sectă,erezie).

Eu merg la un centru spiritist, aşa cum v-am spus, în Madrid numit CEYDE. Acolo am cunoscut pe acest domn medium, Humberto Werdine, care vine să facă conferinţe asupra mediumităţii. Avem intenţia a organiza câteva conferinţe şi în România, dar încă nu am concretat nimic. O să vă ţin informat şi, dacă doriţi să participaţi la conferinţele Dl. Humberto Werdine, sunteţi bine veniţi.

Vă mulţumesc foarte mult pentru ajutorul dat.

 

Răzvan

Vă încurajez din suflet să organizaţi conferinţele despre spiritism! Există aici un public numeros avid de informaţii spirituale. Din păcate, cu organizarea unor cluburi sau instituţii stăm mult mai prost.

< Sus>


REGRESIILE TEMPORALE PRIN HIPNOZĂ

10 iunie 2014

Lavinia

Te-am descoperit pe, bineînţeles, google, căutând despre „regresii hipnotice”. Am citit articolul tău. Să spun că mi-a plăcut ce am citit? Sigur, eşti convins de asta (altfel nu scriam). În concluzie, îmi doresc să cunosc un terapeut specializat în astfel de terapii. Te rog frumos, dacă cunoşti un astfel de terapeut, trimite-mi adresa lui, să îl pot contacta.

 

Răzvan

În privinţa regresiilor prin hipnoză, întâi ar fi util să citeşti articolul acesta, pentru informarea ta echilibrată: Blestemul hipnozei ratate.

Apoi poţi alege un psihoterapeut de Psihologie Transpersonală. De exemplu, Elena Francisc cu Respiraţia holotropică. Sau un altul afiliat la ARPT.

O altă posibilă alegere ar fi şcoala Quantum Healing Hypnosis Therapy. În România este reprezentată de http://www.qhht.ro. Iată o scurtă traducere a concepţiei lui Dolores Cannon despre reîncarnare şi călătoria sufletelor.

Mi-a plăcut o filmare a unei şedinţe de QHHT, unde ne vorbeşte Spiritul tânărului, nu mintea sa conştientă: Conversation with God and Message from Dolores Cannon. Cam în acelaşi fel obţinea informaţii şi celebrul Edgar Cayce. Acesta nu este un spectacol, ci poţi participa empatic şi telepatic alături de cel hipnotizat, astfel încât vibraţia propriului tău Sine Superior să ajungă la cugetul tău.

Ce este Sinele Superior (sau supra-sufletul)? Iată cum îl defineşte Alba Weinman, practicanta de QHHT care a postat video-ul de mai sus: „Este o parte perfectă a conştiinţei tale care rămâne conectată cu sursa divină, este legătura dintre Dumnezeu şi sufletul tău aflat în evoluţie. Este o rezervă de înţelepciune, intuiţie şi cunoaştere care poate dărui înţeles, împlinire şi scop vieţii tale. Sinele Superior poate răspunde la orice întrebare ai avea. Ştie tot ce trebuie ştiut despre tine şi viaţa pe care o trăieşti. El îţi va împărtăşi doar acea informaţie care este adecvată momentului şi este benefică pentru tine.

< Sus>


DESPRE CONŞTIINŢĂ ŞI SUFLET

16 august 2014

George

Am un sentiment interesant în ceea ce vă priveşte. Am citit două din cărţile dumneavoastră şi, în ciuda faptului că nu am înţeles tot, foarte multe lucruri FAC SENS pentru mine.

Din observarea directă a oamenilor din jurul meu (familie, prieteni, cunoştinţe...) pe o perioadă îndelungată de timp, am impresia că:

1. Pentru fiecare tip de mediu social în care se află la un moment dat, apar manifestări diferite (fără a fi conştienţi), ca şi cum ar avea un anumit program pentru fiecare situaţie. 

2. Întrebare: Aceste programe se află toate în preconştiinţă (sau în minte), sau sunt mai multe preconştiinţe care nu ştiu una de existenţa celorlalte?

Presupun că CONŞTIINŢA este UNA singură şi ar trebui să ştie TOT ce se află în acea fiinţă umană.

3. Întrebare: Presupun că aceste programe sunt necesare la un moment dat, din moment ce au fost create. De ce nu sunt distruse de către CONŞTIINŢĂ sau SPIRIT când nu mai sunt utile?

Am observat că aceste programe continuă să creeze situaţii de viaţă DOAR pentru a-şi justifica existenţa. Exact ca nişte CĂPUŞE. 

Şi se mai şi transmit prin "educaţie", de către părinţi şi bunici, copiilor şi nepoţilor. Iar asta se poate observa la toată umanitatea, indiferent de rasă, religie, zonă...

4. Întrebare: Care sunt şansele unui SPIRIT, sau CONŞTIINŢE, să evolueze în aceste condiţii, când din start pleacă în viaţa îndobitocit de programe seculare?

 

Răzvan

Am impresia că deja v-aţi răspuns la întrebări.

1. Psihologii au numit aceste programe "subpersonalităţi". De exemplu, psihologul Ovidiu Brăzdau mărturisea într-o conferinţă că el personal şi-a descoperit, prin autoanaliză, peste 70 de subpersonalităţi. Ele sunt create de rolurile şi contextele sociale ori de alţi factori.

2. După cum spuneam în cartea despre Conştiinţa umană, mintea este 100% inconştientă, deşi este inteligentă, precum computerele. Conştiinţa nu are habar de foarte multe lucruri care există în inconştient (minte), create de viaţa însăşi sau venite din trecut.

3. Pentru distrugerea lor este nevoie de angrenarea voinţei şi atenţiei. Aceasta necesită autocunoaştere şi autoeducare.

4. Şansele de evoluţie ale unui spirit?! Spiritul are oricum de câştigat câte ceva prin simpla vieţuire a omului. Spiritul nu are nevoie neapărat de un om perfect (nici nu există aşa ceva). El lucrează cu "materialul clientului", obstacolele sunt prilejuri de exersare a voinţei spirituale.

Totuşi karma negativă îl apăsă pe orice om şi ar putea fi considerată "păcatul originar", de care nimeni nu e responsabil, dar fiecare îl suportă.

 

George

Înainte de a vă mai deranja cu alte întrebări mă văd pus în faţa faptului evident că trebuie să studiez mai mult, mai atent, mai conştient cărţile dumneavoastră, precum şi autori recomandaţi de dvs. în cărţile dumneavoastră. De aceea vă rog să-mi permiteţi să vă deranjez şi altădată (peste ceva timp) cu întrebări mult mai pertinente. Vă asigur de toată consideraţia mea şi vă sunt foarte recunoscător pentru munca dvs. şi a colaboratorilor dvs.

Două întrebări, momentan ;):

Am citit puţin din cartea "Călătoria sufletelor" şi am avut impresia că spiritul ESTE CEEA CE ESTE, iar sufletul este cel ce trebuie să evolueze prin încarnări, lecţii, alegeri, îndrumare, grup, etc. Am înţeles din cartea dumneavoastră cum sunt create spiritele. 

Întrebarea este: Nu înţeleg cum, cine şi de ce creează sufletul?

(Am căutat un pic pe internet şi despre Dl. Gurdjieff şi am văzut că dânsul spune că: NIMENI NU SE NAŞTE CU UN SUFLET, CI ACESTA TREBUIE CREAT.)

Din observările mele asupra vieţii şi a istoriei pot să fiu oarecum de acord că unii oameni NU AU SUFLET, NU AU CONŞTIINŢĂ, având în vedere atrocităţile comise. Dar chiar NIMENI ??? Nu am o problemă în a accepta ADEVĂRUL aşa cum este el, numai că vreau să îl şi înţeleg.

 

Răzvan

Spiritul ESTE CEEA CE ESTE? În accepţia mea, doar nucleul central al spiritului este aşa, o parte pură din Dumnezeire. Restul, marea majoritate a sa, este o creaţie perfectibilă.

În viziunea mea, sufletul este o creaţie temporară – omul psihic – realizat de spirit din materiile prime oferite de Creaţie, care au legile lor de alcătuire (corp eteric-energetic, corp astral-emoţional, corp mental-ideatic şi altele)

Am mai scris despre noţiunea de "suflet", care este foarte laxă, chiar ambiguă. Sufletul este considerat de unii vitalitatea animală, fără de care omul e considerat mort. Alţii consideră sufletul drept calitatea pur umană, omenia, sensibilitatea afectivă. Eu am definit sufletul ca fiind mintea (inconştientă) plus conştiinţa umană (desprinsă din conştiinţa spiritului). Se mai pot găsi şi alte interpretări ale acestui cuvânt.

Gurdjieff e un autor ceva mai dificil de înţeles. Totuşi, în afirmaţia sa se poate regăsi parţial sensul dat şi de mine, şi de alţii. Adică, omul (sufletul) trebuie să se străduiască pentru a se apropia de Spiritul său, altfel va rămâne la stadiul de animăluţ deştept.

< Sus>


GRUP DE SPIRITISM ÎN SPANIA

20 - 27 noiembrie 2014

Flori

Am văzut pe internet unele explicaţii în legătură cu spiritismul, explicaţii care se apropie mai mult de ceea ce cred eu că este spiritismul; eu sunt în Spania şi fac parte dintr-un grup de spiritişti, să spunem aşa, unii mai avansaţi, alţii care abia descoperim această lume minunată. Noi ne bazăm studiul pe cărţile lui Allan Kardec, Chico Xavier, dar sunt deschisă altor sugestii.

Mi-ar plăcea să vorbesc cu dumneavoastră pe această temă, cum se fac studiile acolo şi cum privesc oamenii spiritismul, eu am impresia că nu sunt prea receptivi, de altfel şi aici întâmpinăm multe dificultăţi. Vă mulţumesc! 

 

Răzvan

Vă felicit că studiaţi spiritismul într-un cadru organizat. Este ceea ce lipseşte în România. Acolo aveţi şansa de a beneficia de experienţa unor mediumi brazilieni sau de alte etnii. 

Românii sunt un popor destul de receptiv spiritual, dar viaţa grea şi propaganda consumista din mass-media îi cam ţin departe de studierea mai aprofundată a domeniului spiritismului.

Vă recomand cu căldură să citiţi tot ce am pus pe site eu şi soţia mea, fiindcă sunt rodul credinţei şi experienţei noastre. Unele informaţii sunt absolut inedite şi aduc multe clarificări în domeniul spiritismului şi cel spiritual, în general.

În schimb, m-aş bucura dacă mi-aţi relata mai amănunţit despre grupul dv. de spiritişti. Iar dacă aveţi unele nelămuriri pe care ei nu vi le-au clarificat, mă puteţi întreba şi pe mine.

 

Flori

Într-adevăr, în grupul nostru sunt şi mediumi brazilieni. În grupul nostru sunt diferite nivele de cunoştinţe, eu fac parte din nivelul mediu, încă nu am ajuns să fac încorporări. Avem un "director" care coordonează activităţile, cel mai experimentat medium.

O săptămână de studiu începe de obicei marţea cu o oră de evanghelie Allan Kardec, joia, teoria încorporării pentru cei de nivel mediu, vinerea, studiul cărţii spiritelor, duminica, lectură, pase magnetice, nelămuriri. Toate activităţile se desfăşoară la o oră predeterminată şi încep şi se sfârşesc cu o rugăciune pentru asistenţa fraţilor de dincolo. Din păcate, termenii îmi sunt mai simpli în spaniolă, dat fiind că studiul îl realizăm în spaniolă, şi nu este vorba că am uitat româneşte, cum mai primesc critici. Acum suntem la subiectul ectoplasma, mi se pare un pic dificil, dar sper să înţeleg.

Vă mulţumesc! Găsesc site-ul dumneavoastră foarte interesant.

 

Răzvan

Spuneţi că "încă nu am ajuns să fac încorporări". Este o afirmaţie interesantă pentru mine. Noi considerăm că practica spiritistă modernă nu implică neapărat încorporări, ci dialog telepatic cu spiritele. Încorporarea înseamnă de obicei pierderea controlului de către medium. Totuşi, desigur că există diverse tipuri de practici spiritiste, iar cele braziliene au suportul oferit de tradiţie, experienţa şi prezenţa directă a unui îndrumător. Exemplul cel mai celebru în lume la ora actuală este Joao de Deus din Abidania, care încorporează mari spirite vindecătoare.

M-ar interesa unele întâmplări speciale din cadrul întâlnirilor grupului sau fenomene interesante care vi s-au petrecut personal. Ştiţi cum se spune: teoria, ca teoria, dar practica contează...

 

Flori

Personal nu am încă voie să intru în şedinţele de încorporări, se fac în fiecare luni dimineaţă, cu scopul de a ajuta "fraţii" rătăciţi. Se fac încorporări, aceasta fiind mediunitatea de bază a participanţilor. Din păcate suntem doar 11, dar ţinând cont că este doar un sat, nu este puţin. Eu, personal, am văzut "umbre", lumini, o pisică - eu în acel moment neavând pisici - şi câteodată mă trezeam vorbind fără sens pentru momentul respectiv, aşa am ajuns, de fapt să caut informaţii şi să ajung la acest grup.

 

Răzvan

Mediumnitatea de încorporare este o sabie cu două tăişuri. Vă recomand să participaţi la şedinţele de încorporare doar ca să vedeţi ce se întâmplă acolo şi, mai ales, care este efectul ulterior asupra mediumilor respectivi! Ca să vă doriţi să deveniţi medium de încorporare ar trebui să aveţi o încredere oarbă în mentorul grupului. Sunteţi sigură că vă vrea binele? Ştiu că oamenii au o mare curiozitate ca să comunice cu lumea spiritelor, dar trebuie avut grijă ca, înainte de orice, metoda să nu le pericliteze starea psihică. 

Totuşi, sunt nelămurit de ce în grupul dv. se are o aşa de mare grijă pentru unele spirite rătăcite, dar nu se urmăreşte să se dea ajutor oamenilor din grup. În fond, ajutorul dat oamenilor este cel mai important. De spirite are cine să se ocupe: alte fiinţe din lumea lor. Poate îmi puteţi răspunde.

 

Flori

În ce sens ar trebui să ajute oamenii din grup? După cum spun ei, cei care au o mediumnitate şi nu o dezvoltă, atunci le este alterată starea psihică. Nu îmi este permis să intru la şedinţele de încorporare, eu neavând cunoştinţele necesare, nu aş putea controla situaţia. Câteodată se fac "congrese" cu grupuri din toată provincia şi se practica psicografia şi pictura mediumnică. 

Nu pretind să ajung mare medium, dar deocamdată mi se pare interesant subiectul; până la ce punct, o să vedem. Cum se practică în România?

 

Răzvan

M-am referit ca dv. doar să asistaţi la şedinţele de încorporare. De ce nu vi se permite acest lucru, se gândesc că poate v-ar şoca ce vedeţi acolo? Mi se pare suspect acest lucru. Eu ştiam că astfel de şedinţe se fac cu public. În locul dv. aş cere imperios să asist, ca să mă lămuresc de la început în ce mă bag...

Afirmaţia că "cine este medium şi nu se pune în slujba spiritismului ajunge rău" este discutabilă, nu e literă de lege. Fiecare caz trebuie analizat în parte. Uneori, zgândărirea unor sensibilităţi psihice poate duce la probleme psihiatrice. Alteori, invers, o problemă psihiatrică se poate transforma în ajutor spiritist, utilizând mediumnitatea.

Dar această mediumnitate ar trebui să fie una evidentă, nu aparentă. Orice om are calităţi potenţiale de medium, care, cu antrenament specific, ar putea să devină evidente. Dar acest antrenament, prost ghidat sau exagerat, i-ar putea duce pe unii direct la balamuc. Sunt multe cazuri de acest gen. Mai bine om obişnuit decât medium chinuit.

Se ştie că ceea ce numim "posesiune" este o încorporare involuntară din partea unor persoane cu sensibilitate necontrolată. Odată deschisă poarta către entităţi, trebuie să deţii şi mijlocul de a o închide la dorinţă. Acest control al mediumnităţii face diferenţa între un medium autentic şi un bolnav schizofrenic. Părerea mea este că un adevărat mentor spiritist ar trebui să-l înveţe pe medium să se autocontroleze, nu să devină un zombi pasiv sub autoritatea mentorului, ca la hipnoză. 

Există tradiţia, în multe zone ale planetei, ca vraciul sau vrăjitorul să încorporeze diverse spirite, pe cont propriu, care îi posedă corpul şi fac bine sau rău, după cât de benefice sunt spiritele respective. Vrăjitorul este pe cont propriu, nu depinde de un mentor. Este însă adevărat că el are acolo toate condiţiile de a se apropia de natură şi nu este deranjat de nimeni. Totuşi, pentru oamenii moderni şi civilizaţi, cred că nimeni nu ar trebui să îşi propună să devină forţat medium, este prea riscant pentru cineva care nu are însuşiri native evidente. Mediumnitatea iese singură în evidenţă, iar dacă nu, nici nu trebuie forţată să apară, ca să nu sufere sănătatea omului.

Şedinţele de psihografie (gen Chico Xavier) sau de pictură (gen Gasparetto) sunt de natură în primul rând să-i convingă pe sceptici. Dar există un nivel superior al dialogului cu spiritele. El se referă la ajutorul de care au nevoie oamenii din partea spiritelor superioare, sub formă de sfaturi la problemele concrete pe care le au. Toţi oamenii au probleme, unele evidente, altele care mocnesc sub o pojghiţă karmică. Cred că cei adunaţi într-un grup spiritist ar trebui să fie primii beneficiari ai dialogului cu spiritele superioare, ca să îşi poată optimiza drumul vieţii, să îşi cunoască destinul şi să ia deciziile potrivite în cumpenele vieţii. Dacă ghidul spiritual al grupului este un spirit cu adevărat superior, atunci ar trebui să poată da sfaturile cele mai bune dacă i se cer. A neglija nevoile spirituale ale oamenilor din grup, sub pretextul că au de făcut "lucruri mai importante" (cum ar fi salvarea sufletelor rătăcite), este un semn că ceva nu este în regulă acolo, că spiritele-ghid sau chiar mentorul au interese ascunse... Vă recomand să cereţi sfaturi personale de la spiritele invocate de mentor, ca să vedeţi cât de înţelepte sunt ele şi cât vă sunt de utile. Astfel veţi putea evalua calitatea spirituală a grupului.

Sigur, este interesant să vezi cum gândesc spiritele dezîncarnate, dar să ţinem cont că lumea spiritelor este cu totul şi cu totul diferită de a oamenilor, deci să le lăsăm cu ale lor şi să ne focalizăm spre a transforma în bine lumea noastră, a oamenilor. Vom avea timp o eternitate ca să cunoaştem lumea spiritelor în amănunţime... 

Să ne amintim de sfântul Arsenie Boca, contemporan cu noi, care decenii la rând, zi de zi, dădea sfaturi celor veniţi să îl cunoască. El le spunea direct ce era mai important pentru ei, şi o făcea pentru că auzea sau prelua direct ideile spiritului Serafim de Sarov, care îi era spirit-îndrumător şi atoateştiutor. Deci Arsenie Boca era, printre altele, medium telepat (nu de încorporare), prin aceasta fiind de un mare folos neamului românesc.

În România, nu există grupuri spiritiste, din ceea ce cunoaştem noi. Aici, fiecare om înzestrat de la natură îşi vede singur de calea sa, fiind îndrumat chiar de spiritele pe care le contactează. Dacă spiritele sunt superioare, iar omul este bine intenţionat, în slujba Binelui şi lui Dumnezeu, atunci va primi cele mai bune sfaturi şi îndrumări de a deveni medium public. Poate că în viitor se vor crea şi la noi grupuri spiritiste organizate şi publice, pentru a fi de ajutor mediumilor ce au nevoie de îndrumare şi încurajare...

 

Flori

Cum să vă explic, aici, primul lucru care ne "învaţă" este să ajutăm persoanele de lângă noi, nişte reguli morale bazice, dar care, din păcate, şi-au pierdut valoarea.

În legătură cu participarea mea la o şedinţă de încorporare, joi voi cere acordul. După cum spun cei ce fac încorporări, spiritele superioare stabilesc target-uri pentru grup, în general, şi îi apostrofează pe cei ce au responsabilităţi şi nu le respectă. Mai concret, avem un medium vindecător care nu-şi "lucrează" cât trebuie "donul", nu ştiu exact să vă explic, este vorba de ectoplasmă, o temă de dezbătut încă.

În mod normal, ai voie la şedinţele de încorporare când poţi deţine un anumit control asupra fenomenului. Îmi pare rău dacă nu sunt la înălţimea aşteptărilor, dar abia descopăr această "lume".

Şi vorbind de ajutat persoane, s-a propus ca fiecare să realizeze o activitate atât pentru grup, cât şi pentru cei din afară; s-au propus piese de teatru, discursuri pe anumite teme, legate de spiritism, bineînţeles. Eu am propus un lucru diferit, să organizăm o "bancă" de alimente pentru persoane în necesitate; toţi au fost de acord cu asta şi acum mă ocup de acest lucru; spre bucuria mea, au fost foarte receptivi şi avem în decurs de 3 săptămâni alimente pentru 16 familii, iar până în preajma Crăciunului sper să ajungem la 30. 

Îmi pare rău, încă o dată, dacă vă plictisesc. O seară cât mai plăcută!

 

Răzvan

Nu mă plictisiţi deloc, este folositor să facem schimb de informaţii. Într-adevăr, unul dintre dictoanele kardeciste este că "fără caritate nu există mântuire", deci acţionaţi corect dpdv spiritual făcând acte de milostenie.

Dacă nu îţi propui să încorporezi un spirit, nu cred că ar fi vreo problemă să asişti la o astfel de şedinţă. În limba engleză fenomenul se numeşte "channeling" şi sunt câţiva mediumi vestiţi la ora actuală, printre care Bashar (numele entităţii care îl posedă). El face şedinţe publice, ba chiar filmate şi puse pe YouTube.

Dacă veţi participa la şedinţă, cereţi să vi se dea un sfat personal din partea entităţii încorporate! Nu e nici păcat, nici periculos, ba chiar e foarte util. Să vedem ce veţi obţine...

În privinţa vindecătorilor cu bioenergie (ectoplasmă), într-adevăr, ei au un surplus de energie care se cere a fi exteriorizată prin dăruirea ei către alte persoane cu probleme de sănătate. Dacă nu o cedează, organismul lor se supraîncarcă şi le provoacă diverse boli. Dacă se descarcă de acest surplus, organismul lor se autoreglează perfect. Deci, se poate spune că "donul" (darul, harul) lor este atât un dar, cât şi o povară (atunci când sunt mai leneşi sau dezinteresaţi faţă de ceilalţi).

< Sus>


 MULŢUMIRI ŞI APRECIERI

8 iulie 2013

Adina

Îți mulțumesc pentru că m-ai ajutat să înțeleg mai bine natura ego-ului într-un moment în care am nevoie de acest lucru... mă refer la articolul tău Despre Ego-ul uman...

Răzvan

Îmi pare bine că ţi-am putut fi de folos cu scrierile mele. Succes pe mai departe!

 

4 noiembrie 2013

Alexandru

Ţin să vă mulţumesc pe această cale pentru bucuriile pe care mi le-aţi făcut prin site-ul dumneavoastră. M-au impresionat foarte mult filmele "Nosso Lar" şi "Viaţa continuă" precum şi cartea Măicuţei Veronica!

Cu respect pentru munca ce o faceţi!

Răzvan

Şi eu vă mulţumesc pentru cele scrise. Pentru oameni ca dv. ne străduim să oferim lucruri folositoare sufletului!

  

6 ianuarie 2014

Mirela

Vă mulţumesc pentru confirmarea şi stilizarea subtilă a gândurilor proprii referitoare la Conştiinţă. Am citit cu drag cartea "Conştiinţa Umană între Minte şi Spirit"... M-aţi ajutat enorm :) . Mi-ar plăcea să vă cunosc.

Răzvan

Şi eu vă mulţumesc pentru interesul dv. în studierea acestor aspecte subtile ale psihologiei umane. Mă bucur când primesc ecouri favorabile de la cititori. De cunoscut, mă puteţi cunoaşte cel mai bine citindu-mi articolele.

 

14 martie 2014

Florin

Recent, acum câteva zile am găsit site-ul dvs din întâmplare şi sunt profund impresionat de informaţiile pe care le puneţi la dispoziţia oricui are interes şi atracţie spre acest gen de cunoaştere. Vă mulţumesc din toată inima şi aveţi toată admiraţia mea pentru munca dvs. Vă doresc multă sănătate şi numai bine!

Răzvan

Vă mulţumesc pentru aprecierile dv.! Facem tot ce putem pentru diseminarea cunoaşterii spirituale, sperând că va ajunge cumva la cine are nevoie de ea, în această avalanşă de informaţii de pe internet.

 

16 martie 2014

Dorin

Sunt un simplu om care a urmărit site-ul "Răzvan Petre – Spiritus" cu mare interes şi consideraţie. Vă mulţumesc pentru toate informaţiile preţioase şi ADEVĂRATE pe care le expuneţi.

Din nefericire europenii (unii) sunt încă limitaţi la "sfinte" tradiţii legate de religiile creştine, care nu au făcut şi nici nu fac decât să stopeze adevărata cunoaştere către Spiritul etern, către Dumnezeu! Sper din toată inima că vocea dv. să fie auzită din ce în ce mai tare, fiindcă românii au nevoie de ADEVĂR !

Răzvan

Vă mulţumesc foarte mult pentru aprecierile şi încurajările dv.!

Noi, cu toţii, suntem simpli oameni şi ar trebui să nu uităm asta atunci când vorbim despre spiritualitate.

< Sus>