<  Înapoi la Pagina Răzvan Petre


DIALOGURI CU CITITORII (3)
- din corespondenţa privată (2011-2012) -

Am selectat din scrisorile mele unele schimburi de mesaje interesante din punct de vedere spiritual. Primul set de mesaje îl puteţi citi aici. Al doilea set, aici. Dialoguri cu Claudiu, Dragoş, Radu, Florin, Octavian.

Răzvan Petre

Dialog cu Liliana: SOMNAMBULISM, VISE PREMONITORII

Dialog cu Adrian: AVALANŞĂ DE ÎNTREBĂRI SUBTILE

Dialog cu Irina: SOLUŢIE PENTRU SCHIZOFRENIE?

Dialog cu Sorin: DELIR MISTIC

Dialog cu Mircea: PETE LUMINOASE ÎN POZE

Dialog cu Florin: NAIVITATE: LUCIFER, DESPRE ATLANTIDA

Dialog cu Dragoş: SOMN LUCID ŞI VIS CONŞTIENT

Dialog cu Nicoleta: VIZIUNE SPONTANĂ DINTR-O REALITATE PARALELĂ

Dialog cu Dorin: REIKI ESTE NUMAI DE BINE

Dialog cu Rodica: ORBII, SPIRITE POZITIVE?

Dialog cu Gigel: SE POATE O PĂRERE AVIZATĂ?

Dialog cu Mariana: ŞOC NEURONAL

Ciprian, Dragoş, Ghizela, Bianca, Doru: MULŢUMIRI, APRECIERI


SOMNAMBULISM, VISE PREMONITORII

26 ianuarie – 1 februarie 2011

Liliana

Am 27 de ani. În ultima perioadă am avut din ce în ce mai des vise premonitorii sau cu mesaje, cum le numesc eu. Am mai avut vise premonitorii şi acum câţiva ani, dar nu le-am dat importanţă. 

Problema care mă frământă este alta. Am început să am destul de des nopţi în care vorbesc în somn, gesticulez din mâini sau chiar mă ridic în şezut. Uneori îmi amintesc dimineaţa ce am făcut, alteori îmi spune iubitul meu. Dacă mi se spune să mă culc la loc, ascult comanda. Am mai avut acte de somnambulism şi în copilărie.

Sunt inţiată în Reiki grad I de 8 luni de zile, am încercat de câteva ori şi tehnici simple de relaxare: controlarea respiraţiei, relaxarea corpului sau vizionarea sferelor de lumină în dreptul chakrelor.

Deşi eu cred că actele mele de somnambulism se datorează stresului şi oboselii pe care le-am acumulat în ultima lună doresc să vă întreb pe dumneavoastră dacă actele de somnambulism se pot datora meditaţiei şi ce ar trebui să fac?

 

Răzvan

Continuă cu practica Reiki, care îţi face foarte bine mai ales pentru liniştirea nervilor, de care ai cea mai mare nevoie acum.

Nu ştiu prea bine în ce constă meditaţia ce o practici, dar dacă vrei să verifici dacă ea ar fi de vină, opreşte practica pentru o săptămână şi vezi ce se întâmplă. În general, practicile spirituale amplifică sensibilitatea energetică, cel puţin la început, până ajungi la un echilibru.

Dacă practici numai tehnici uşoare de relaxare, nu cred că ţi-ar putea face rău, ci ar trebui să îţi liniştească mintea.

Somnambulismul este un dat al psihicului tău, cu care trebuie să te obişnuieşti. Îţi recomand să citeşti cât mai mult pe această temă. Într-adevăr, odihna suficientă şi lipsa stresului ar putea anula manifestările de acest fel.

Un lucru important ar fi să cauţi să-ţi urmezi destinul profesional, în măsura posibilităţilor, pentru a simţi o mai mare împlinire sufletească şi un sprijin în viaţa socială.

Încearcă să îţi programezi visele premonitorii! Înainte de culcare propune-ţi o temă sau o întrebare importantă pentru tine şi cere un răspuns succint şi edificator. Îl vei putea primi în timpul somnului sau ca un prim gând la trezire dimineaţa. Cel mai important: dă-le atenţie acestor răspunsuri primite din subtil, fiindcă doar aşa vei putea continua un dialog constructiv cu inteligenţa cosmică. Dacă însă nu le vei da importanţă, totul se va pierde în van şi nu vei câştiga nimic.

< Sus>


AVALANŞĂ DE ÎNTREBĂRI SUBTILE 

11 septembrie – 18 noiembrie 2011

Adrian

Vara trecută am avut o criză spirituală în urma căreia m-am trezit. Am început să caut explicaţii pentru ceea ce trăisem şi să îmi descopăr misiunea personală. Am căutat prin intermediul psihologiei, dezvoltării personale, astrologiei şi numerologiei, dar cu rezultate slabe. Într-un final am ajuns la psihologie transpersonala şi spiritualitate. Aşa am găsit forumul dumneavoastră de psihologie transpersonala.

Vreau să vă mulţumesc pentru câteva lucruri.

După o perioadă în care am consumat predominant hrană crudă mi-am dat seama că mă autoflagelez. Discuţia dumneavoastră cu doamna Monica din Israel m-a ajutat să înţeleg nevoia consumului de carne. Informaţiile de acolo m-au ajutat să mă decid pro carne. La scurt timp după ce am revenit la hrana tradiţională, mă simţeam foarte bine. Discuţia aceea mi-a picat la fix! Vă mulţumesc.

Prin cele două conferinţe pe care le-aţi postat pe site l-am descoperit pe domnul Argeşanu. Vă mulţumesc foarte mult pentru asta! Îmi aduc aminte că eram în concediu când am descoperit conferinţele, în acea săptămână am studiat materiale cu el 30 de ore. Acum îi citesc a şasea carte şi mă voi iniţia în Reiki şi radiestezie. Prietena mea, până acum, nu rezona cu spiritualitatea, dar a început să îi citească pe nerăsuflate cărţile şi s-a mai deschis.

Prin intermediul dumneavoastră am ajuns la multe lucruri de valoare, cel mai important fiind colaborarea cu doamna Nina. Am învăţat multe din articolele dumneavoastră.

Opinia dumneavoastră despre new age m-a ajutat să mă detaşez de acest curent. De multe ori pentru a înţelege un adevăr ezoteric a trebuit să mă dezvăţ de un trombon new age.

Mai jos sunt trei subiecte mai puţin comune care mă interesează. M-am decis să vă spun de ele în speranţa că îmi puteţi da nişte direcţii.

- După trezirea spirituală mi-am dat seama că pot citi oamenii. De când am realizat asta am observat cu atenţie oamenii de jurul meu. Sunt fascinat de ochii oameniilor. Îmi dau seama de multe lucruri privindu-le ochii cu atenţie, dar am şi unele percepţii pe care nu ştiu să le interpretez. Doresc să aflu mai multe lucruri despre esenţa din ochiului uman. Vă rog să îmi face nişte recomandări în acest sens, poate un material de studiu sau altceva.

- Citind din cărţile lui Dragoş Argeşanu am devenit interesat de demonologie. Mi se pare foarte interesantă influenţa lor asupra oamenilor şi influenţa oameniilor asupra lor. Deşi este un subiect tabu, de care multă lume fuge, o dată ce am depăşit frica faţă de conceptul de demon am devenit interesat de existenţa lor. Vreau să îi înţeleg mai bine. M-aş bucura dacă mi-aţi putea recomanda un material pentru aprofundarea acestui subiect.

- Un alt subiect care mi-a captivat atenţia este energia care se transmite prin mâncare. Tot din cărţile lui Argeşanu am prins aceste idei. Mi s-a părut interesant faptul că, dacă un bărbat consuma mâncare pregătită de o femeie, îi va scădea nivelul de testosteron şi va face burtă, enegia lui, yang, fiind influenţată de a ei, yin. Am mai înţeles că prin mâncare se poate trasmite starea negativă a celui care o pregăteşte şi că două persoane care mănâncă împreună vor face schimb de energii prin intermediul mâncării.

Sunt curios ce părere aveţi despre acest subiect şi dacă puteţi să îmi recomandaţi un material despre acest subiect.

 

Răzvan

- În privinţa ochilor oamenilor, cel mai bun instrument de citire este intuiţia ta personală, pe care te sfătuiesc să ţi-o dezvolţi. Nu există limite în această direcţie, mereu vei avea ceva nou de învăţat în viaţă. Din punct de vedere ştiinţific, există o disciplină numită iridologie care a cartografiat zonele de pe iris în scop medical. Există cărţi în limba română, la Teora.

- Despre demoni - am atins acest subiect în scrierile mele, la modul esenţial. Cine le va parcurge, va găsi lucrurile cele mai importante care se pot spune despre ei. Andrei Pleşu predă la Universitate disciplina "Angelologie", care este un studiu erudit al scrierilor biblice. Nu te sfătuiesc să îţi pierzi timpul cu date despre demoni, fiindcă aceştia pur şi simplu nu merită asemenea onoare. Există atâtea lucruri minunate de aflat despre spiritele superioare şi spiritualitatea pură, încât viaţa este prea scurtă ca să ţi-o pierzi cu aspecte urâte. 

Dacă vrei să dobândeşti cunoaştere spirituală despre demoni pentru a te proteja de ei, atunci cea mai bună cale este de a-ţi dezvolta relaţia cu Îngerii! Nu e nevoie să intri în detalii despre demoni, fiindcă este un tărâm foarte periculos. O lege a mentalismului spune că "cu cât te gândeşti mai mult la un subiect, cu atât intri mai uşor în rezonanţă cu el". Deci ai grijă la ce te gândeşti intens şi des!!!

Existenţa demonilor este o oglindire inversă a vieţii îngerilor. Cu cât vei înţelege mai bine viaţa spiritelor superioare, cu atât vei putea citi invers mecanismele satanice. Este foarte simplu. Dar dacă nu pricepi viaţa spiritelor superioare, poţi fi uşor înşelat şi deturnat de pe calea spre Lumină.

- În privinţa lui Ovidiu Dragoş Argeşanu, nu lua ca literă de lege tot ce spune până nu verifici personal. De fapt, dumnealui chiar asta ne recomandă! Interesul pentru atacuri energetice şi influenţe malefice este preferinţa dumnealui proprie, dar nu înseamnă că un cercetător spiritual trebuie neapărat să urmeze aceeaşi cale. Tot aşa, interesul său excesiv pentru sexualitate rezonează cu şcoala lui Bivolaru.

Este adevărat, contează cine şi cum face mâncarea, fiindcă în ea se impregnează energiile bucătarului. Se ştie că cozonacul nu creşte la fel la orice gospodină! Dar nu trebuie să faci o obsesie din mâncat şi mâncăruri. Domnul Isus spunea "nu contează atât ce bagi în gură, cât ce îţi iese pe gură". Mănâncă sănătos, ca să îţi fie bine, iar spiritualitatea este un alt capitol. Unii le amestecă, spunând că nu poţi fi spiritual dacă mănânci carne şi alte chestii d'astea, ajungând să fie obsedaţi de actul mâncării... Dar omul are lucruri mai importante de făcut pe lume...

 

Adrian

Mi-au fost de folos răspunsurile dumneavoastră. În schimb mi-a luat ceva timp digerea lor. Apreciez stilul direct şi precis în care a-ţi abordat indrebarile mele. Vă mulţumesc pentru răspunsuri.

În viaţa aceasta am crezut până recent că, pentru a înţelege un lucru, ai nevoie de dobândirea unei cunoaşteri prin studiu. După ce am înţeles mai bine legătura dintre planul fizic şi cel subtil, am realizat că lucrurile nu stau aşa. Una este să te foloseşti o cunoaştere adunată prin studiu în câţiva ani şi alta este să accesezi instant cunoaştere adunată în miliarde de ani. Cum spuneţi şi dumneavoastră, calea optimă este folosirea cunoaşterii livrate prin intuiţie, de către spirit, îngeri sau ghizi spirituali.

Cu răspunsul despre demoni m-aţi dat peste cap. Bine mi-aţi făcut :) ! Mi-a luat vreo 3 zile ca să accept răspunsul. Legea hermetică pe care aţi amintit-o mi-a deschis ochii, într-adevăr, gândindu-mă regulat la ei şi natura lor, creeam nişte legături care numai benefice nu sunt.

Întâmplarea a făcut că, chiar după câteva zile de la răspunsul dumneavoastră, aveam programate un curs în reiki şi radiestezie. Iniţierile au fost o experienţă deosebită, care mi-au suplimentat numărul de îngeri. Aşa am început să îmi clădesc relaţia cu ei prin rugăciune, autoterapie, hrănire cu lumină şi măsurători. Mă bucur să îi am alături îngerii noi veniţi, pe lângă cel de la naştere şi cel de la botez. Acum sunt detaşat de curiozitatea faţă de natura demonilor.

Întrebarea cu mâncarea v-am adresat-o fiindcă am simţit că nu rezonaţi cu acele idei. Astfel am primit un răspuns valoros, deoarece reflectă o perspectivă diferită. Acum, după ce îmi pot curăţa mâncarea cu lumină, m-am mai liniştit cu preluarea energiei celui care a preparat mâncarea. 

După perioada în care am încercat naturalismul ca stil de viaţă, am realizat că regulile stricte din acest curent sunt de multe ori nepotrivite. Decât să mănânc mâncare 100% sănătoasă, mai bine să am o libertate faţă de mâncare şi să mă ocup de rezolvarea problemelor mele grave. Cred că e mai important să iubeşti decât să nu mănânci cartofi prăjiţi.

Vreau să vă mai adresez câteva întrebări:

- În evoluţia unui spirit, după regnul uman, urmează cel angelic. Un supraom în planul material este reprezentat de un înger în planul spiritual?

- Conform studiului învăţăturii sacre, după etapa de supraom, urmează cea de eliberat. În planul spiritual cum este reprezentat eliberatul?

- Pentru dezvoltarea clarvederii sunt necesare îndeplinirea anumitor condiţii. Bănuiesc că ele ţin de funcţionarea chakrei VI, lumina interioară, karma/drept divin legate de clarvedere. Îmi puteţi spune ceva despre condiţiile necesare?

- Aş aprecia dacă îmi puteţi spune câte ceva despre condiţiile necesare pentru dezvoltarea telepatiei.

 

Răzvan

În legătură cu ultimele tale întrebări, ne lovim de limitele cuvintelor şi noţiunilor...

- Regnul uman se suprapune la un moment dat cu cel angelic. Adică spiritele evoluează continuu. Când spiritul este matur, are experienţă acumulată şi putere de acţiune, deci este copt să joace rolul de îngeraş, între încarnări. Îngerii sunt şi ei de puteri diferite, jucând roluri tot mai importante. Marii Îngeri nu se mai încarnează, având misiuni grele în lumea astrală. 

Supraomul s-ar defini ca un om cu puteri paranormale şi cu o legătură bună cu Îngerii săi şi cu Dumnezeu. Probabil că, după moarte, va avea şi el o sarcină de înger.

- Eliberatul ar fi un om cu un spirit ajuns la ultima încarnare obligatorie pe Pământ. Nu toţi eliberaţii sunt la fel, după cum nici un spirit nu seamănă cu altul. De exemplu, ştim că spiritul Prinţesei Diana s-a aflat la ultima încarnare, iar spiritul lui Sri Aurobindo nu s-a aflat la ultima (ulterior s-a încarnat în Michael Jackson şi mai urmează încă o viaţă, ultima, dacă nu va păcătui grav în ea). Unele spirite eliberate rămân pe Pământ ca Îngeri, altele pleacă pe alte planete, conform planului pe care îl are Dumnezeu cu fiecare. Lumea spiritelor are legile ei, care ne vor rămâne în mare parte ocultate, fiindcă nu avem nevoie să le ştim în detaliu ca să ne dezvoltăm ca oameni. Ba, poate că unele astfel de cunoştinţe ne-ar putea "sminti", îndepărta de la practică spirituală obişnuită, cu care orice om este dator.

- Pentru dezvoltarea telepatiei şi clarviziunii (de fapt, a oricărei abilităţi paranormale) nu există reţete sigure, deşi găsim numeroase metode practice. Contează foarte mult talentul nativ într-o privinţă sau alta, uneori accidentele pot avea ca urmare trezirea acestor capacităţi, iar antrenamentul ocult ar putea da roade în funcţie de mulţi factori (ambiţia şi perseverenţa, pregătirea din vieţile anterioare, calitatea metodei, sprijinul subtil al vreunui maestru şi, cel mai important, ajutorul îngerilor, adică Graţia lui Dumnezeu sau Duhul Sfânt, cum se mai zice). Citeşte cărţile care se ocupă cu antrenamentul unor astfel de capacităţi, iar în rest, Doamne ajută!

 

Adrian

Este interesantă perspectiva despre regnul uman şi cel angelic. Citind-o, mi-am dat seama că este cât se poate de naturală, ca şi cum mi-aş aminti o informaţie de la care am fost deconectat :).

După ce am aflat de complexitatea spiritului care l-a animat pe Michael Jackson, am început să îi privesc cu drag munca şi m-am apropiat de melodiile acestui artist desăvârşit. Comparaţia pe care aţi făcut-o între Sri şi Michael este un document care m-a încântat şi mi-a dat de gândit.

Mă bucur mult să aflu că spiritul care a reprezentat-o pe prinţesa Diana este eliberat. Nu cunosc prea multe lucruri despre ea dar întotdeauna graţia, compasiunea şi nobleţea din ea mi-au amintit de un spirit superior. Dacă îmi aduc aminte bine, din comunicarea doamnei Nina cu spiritul Dianei, acesta doreşte să se încarneze într-unul din copiii fiului ei.

Rezonez cu dezvoltarea abilităţilor extrasenzoriale. Nu am muncit pentru dezvoltarea lor. Iniţial m-am considerat delăsător, din această cauză. Apoi am realizat că spiritul meu era atras de un alt tip de evoluţie. În ultima vreme mi-am mulţumit sinele cu studiul materialelor lui Argeşanu şi iniţiindu-mă în Reiki şi Radiestezie. Pe măsură ce am păşit pe acest drum, am înţeles mai bine necesitatea abilităţiilor extrasenzoriale. Este doar o chestiune de timp până voi începe să îmi cultiv cu drag abilităţile extrasenzoriale.

Vă mulţumesc pentru tot ajutorul acordat. Contează mult faptul că pot discuta cu cineva care este cu N nivele peste al meu. Apreciez mult că mi-aţi răspuns la email-uri stimulat de pasiune şi misiunea personală. Alţii s-ar fi mobilizat doar dacă erau stimulaţi la portofel.

 

Răzvan

Ai dreptate, aşa a spus spiritul Prinţesei Diana... Cred că a renunţat la "eliberare" între timp, convinsă că mai trebuie să facă ceva pentru monarhie, ceva ce nu reuşise să facă sau ca să îndrepte ceea ce poate a stricat... Adică, ar putea să rămână în astral, că nu mai are multă karmă de stins, dar prin încarnare în familia regală ar aduce multă bucurie pe Pământ. Aşa gândesc spiritele, foarte altruist.

Orice metodă spirituală practici o perioadă de timp, va avea efecte bune asupra ta. Este important să înţelegi care este scopul final pentru care o exersezi, ca să perseverezi, altfel te vei lăsa pe tânjală rapid. Caută nu numai dezvoltarea personală, ci şi evoluţia spirituală şi atunci totul va merge uns, la timpul cuvenit, fără sforţări sau erori dureroase...

Ţi-am răspuns pe îndelete la întrebări pentru că cred că eşti serios în căutarea ta spirituală. 

 

Adrian

Dacă îmi permiteţi, doresc să vă adresez următoarele întrebări.

( - ) Ştiinţa yoghină vorbeşte despre cele şapte planuri ale existenţei. Fiecare plan având şapte subplanuri, fiecare la rândul lui fiind divizat în tot atâtea subplanuri, până la al şaptelea nivel de subdiviziune. Chiar privind această structură doar din perspectivă matematică, limitată prin natura ei grosieră, a valorii impuse de 7 la puterea 7, se relevă o ierahie inimaginabilă. Ea nu poate fi cuprinsă de mintea umană în profunzime.

Radiestezia, mai exact, ramura infoenergetică, structurează planurile existenţei în 10 ceruri şi 10 anticeruri. Fiecare cer sau anticer are zece subdiviziuni. Planurile sunt reprezentate, simbolic, de la cerul 10 la anticerul -10. Cerurile sunt populate în întregime. Anticerurile sunt populate doar până la nivelul -7,2. Radiestezia, prin natura ei divinatorie, este parţială şi incompletă. Însă cu siguranţă are şi sâmburi de Adevăr.

Credeţi că cele două viziuni asupra planurilor existenţei se pot compara, suprapune, intersecta?

Din măsurătorile făcute în cadrul grupul de Reiki, am observat că aşa-zişii copii de cristal, născuţi după anul 2000, sunt în general din ceruri superioare, cuprinse în intervalul 9-10. Cei născuţi după 1970, aşa-zişii copii indigo, aparţin, în general, cerurilor 8-9. Această statistică aparţine unui eşantion limitat de persoane şi o consider o referinţă cu relevanţă redusă. Însă consider esenţial aspectul evolutiv care se poate deduce.

( - ) Doresc să înţeleg mai bine munca regnului angelic pentru cel uman. Oamenii sunt ajutaţi, îndrumaţi, protejaţi de îngeri. Desigur, misiunea lor este mult mai complexă de atât. Îi primim alături la naştere, iniţieri, de exemplu în ceremonia de botez creştin şi în cadrul altor ocazii deosebite. Mă aştept ca un înger să se ocupe în paralel de foarte multe situaţii. Aş putea transpune această viziune în munca unul specialist la un pupitru tehnic dotat cu zeci de monitoare şi multiple căi de a interacţiona cu sistemele monitorizate. În paralel se desfăşoară un număr impresionat de procese, care sunt iniţiate, asistate şi controlate permanent de specialistul tenace şi neobosit, cu o implicare deosebită şi conştiinciozitate. În cel mai bun caz, această comparaţie se apropie de o viziune brută, neşlefuită care reflectă felul în care îngerii ne servesc. Care este părerea dumneavoastră legat de acest aspect?

( - ) Mă interesează un aspect legat de arhangheli. Sunt cunoscuţi diverşi arhangheli, precum Mihail, Gabriel, Rafael, alături de alţii. Ca exemplu, îl iau pe Arhanghelul Gabriel. El are o misiune proprie, descrisă mai mult sau mai puţin precis de diversele surse. El poate fi invocat pentru ajutorul său. În aparenţă, acest arhanghel este o entitate individuală. Mă întreb dacă acest arhanghel face un număr incredibil de operaţii în paralel sau dacă este reprezentat de o grupare de entităţi angelice, fiecare având individualitatea proprie, dar fiind uniţi de aceeaşi misiune comună. Ar putea fi similar cu o solicitare către un call-center non-stop, unde suntem serviţi de unul din operatorii aflaţi la datorie care au disponibilitatea de a ne prelua apelul. 

Nu mă îndoiesc de faptul că un arhanghel poate face un număr incredibil de lucruri deodată. Până şi ştiinţa sau psihologia ne arată că în corpul uman sau în mintea subconştientă individuală rulează o multitudine de procese în paralel. Având în vedere că în totalitatea creaţiei există un număr incomensurabil de spirite în evoluţie, miliarde de miliarde, mă întreb dacă în cadrul entităţii unui arhanghel pot fi cuprinse un grup de spirite care servesc unui scop comun. Ce părere aveţi despre această idee?

( - ) Am înţeles că maturizarea creierului uman începe în jurul vârstei de 40 de ani. Se ştie că energia sexuală îşi atinge maximul cam în aceeaşi perioadă. Bineînţeles, acesta vârstă este un reper general şi diferă de la om la om. Maturitatea celui de-al treilea centru energetic important, chakra 4, subordonat sufletului, este atinsă în general, în jurul aceleaşi vârste? Când ea este atinsă, cu ce îl deosebeşte pe acel om faţă de cum era?

 

Răzvan

- Nu aş adăuga altceva la categorisirea Universului decât cele scrise în cartea Ninei.

Mai există şi alte viziuni asupra Universului (vezi Kabala ş.a.). Fiecare are dreptatea ei, dacă este inspirată de Sus, dar este greu să le suprapui, fiindcă vei descoperi neconcordanţe şi neclarităţi. (Ceva similar se întâmplă cu Yoga şi Acupunctura. Yoga vorbeşte de 7 centri de forţă principali, iar Acupunctura, de cel puţin 365 puncte, dintre care câteva se suprapun cu locul chakrelor. Totuşi, descrierea funcţionării chakrelor diferă mult de utilitatea medicală a punctelor similare de înţepare...)

În cazul Infoenergeticii, teoria este legată de practica măsurătorilor. Dar dacă nu ai măsura nimic, la ce ţi-ar folosi să ţi se spună că există, să zicem, nu 7, nici 10, ci 9 Ceruri? (de aici vorba "mă simt în al nouălea cer"). Totul se rezumă la a avea un limbaj şi categorii unitare. Când ieşi dintr-un sistem de gândire, vei găsi alte teorii diferite...

Măsurările radiestezice sunt relative. În privinţa copiilor autişti, nu cred că toţi vin neapărat din cele mai înalte Ceruri. Şi mă întreb de ce copiii de cristal ar fi cei mai evoluaţi cu putinţă, din Cerul 10? Adică nu există spirite superioare lor? Nu mă pricep, doar întreb...

- În privinţa Îngerilor, deja ţi-ai răspuns. Şi eu cred că un Înger poate face simultan mai multe lucruri, în special să comunice, fără a se mişca din loc (aura lui se întinde în tot universul). Când are ceva mai greu de realizat, se va deplasa la locul faptei. Desigur că un Spirit Superior va avea şi subordonaţi, pe care îi însărcinează cu diverse misiuni. Am scris ceva despre asta în cartea mea despre MAHA VIDYA. În general, spiritele se grupează, ca să aibă mai multă eficienţă, siguranţă, să poată învăţa unul de la altul şi de la Maeştri.

- În privinţa chakrei 4, de obicei ea este matură la copii şi îmbătrânită la adulţi! Deschiderea Anahatei poate fi corelată cu glanda timus, dezvoltată la copii şi inhibată la maturi. Activarea acestei chakre la adulţi e bine să fie însoţită şi de dezvoltarea intelectului (Ajna) şi comunicarea cu Cosmosul (Sahasrara), pentru un efect puternic spiritual. Atunci omul resimte RECUNOŞTINŢĂ, SMERENIE, UIMIRE, este SINCER, EMPATIC (rezonează cu bucuria sau tristeţea celuilalt), are un tonus optimist şi o bucurie de a trăi neumbrite de necazurile trecătoare...

< Sus>


SOLUŢIE PENTRUE SCHIZOFRENIE?

12 septembrie 2011

Irina

Citind blogul dumneavoastră am avut ciudata senzaţie că... poate... m-aţi putea ajuta într-o problemă căreia nu îi mai fac faţă, poate experienţa şi pregătirea dumneavoastră ar putea să fie pentru noi o portiţă de scăpare.

O să fiu directă. Puteţi vindeca schizofrenia? Îmi puteţi da un sfat măcar referitor la asta? Parapsihologia poate avea aplicaţii în tratamentul acestei boli? Intuiţia şi logica mea spune că da.

Dacă doriţi să mă ajutaţi în această problemă (trebuie să menţionez, nu este vorba despre mine), vă voi povesti mai multe într-un mail şi aş fi recunoscătoare veşnic. Sunt conştientă că un tratament relevant va fi contra cost. Sinceră să fiu... creierul uman este extrem de complex şi cred în faptul că asta ar putea într-adevăr fi o soluţie nu numai ptentru mine, ci ar putea fi o revoluţie în acest domeniu. Asta dacă nu mă înşel. Chiar dacă nu mă cunoaşteţi, sper să nu rămâneţi rece la cuvintele mele.

 

Răzvan

Schizofrenia este o boală incurabilă, după experienţa medicilor psihiatri. Probabil că ştiţi asta. 

Personal nu mă ocup cu tratamente bioenergetice sau alte tipuri naturiste. Nici nu cunosc pe nimeni din România care să se ocupe cu succes de tratarea acestei boli psihice grave. Dimpotrivă, toţi o evită...

În articolul pe care l-am scris m-am referit, la modul general, la necesitatea colaborării dintre medici şi persoanele cu capacităţi paranormale pentru a pune la punct pe viitor o cale de a trata bolile psihice, inclusiv cele mai grave, cum este schizofrenia. 

Ar exista o şansă de ameliorare dacă diagnosticul ar fi eronat şi pacientul să fie de fapt un medium necontrolat. Atunci, i-ar fi de folos să apeleze la specialişti spiritualişti, cum sunt cei din Brazilia. Acolo există spitale spiritiste, inclusiv pe specialitatea psihiatrică. Vă recomand să citiţi linkurile din pagina aceasta de pe site-ul nostru, poate găsiţi vreun indiciu ajutător.

Ar mai fi calea ortodoxă, cu exorcizări, dar trebuie să apelaţi numai la un călugăr cu mare har şi cu clarviziune, pentru a vă spune de la început dacă există şanse de vindecare sau dimpotrivă, afecţiunea s-ar putea agrava prin exorcizare.

Este probabil că în schizofrenie există şi unele cauze karmice, provenind din alte vieţi ale spiritului (pe lângă cauzele genetice, dacă există antecedente în familie). Cauzele karmice îl afectează atât pe cel bolnav, cât şi pe apropiaţii săi, care îl au în grijă - fiecare om cu karma sa de suferinţă specifică.

< Sus>


DELIR MISTIC

19 sept 2011

Sorin

De curând am avut în familie un eveniment ieşit din comun. Tatăl meu a avut un delir mistic în care s-a întâlnit cu divinitatea şi, după ce a avut această experienţă, s-a plimbat pe străzi, mai apoi a fost găsit de poliţie pe mijlocul drumului şi internat la psihiatrie. În spital nu a stat prea mult şi nici antipsihoticele nu le-a luat.

Nu ştim ce i-a putut provoca acest delir. Sunt conştient că a avut de-a face cu o realitate paralelă foarte puternică, care l-a marcat profund. În acelaşi timp, am observat schimbări cu privire la respectul pe care-l poartă celor din jur (vorbeşte altfel despre anumiţi oameni - în sens pozitiv). Aş vrea să mă sfătuiţi cu privire la modul în care ar trebui să procedăm în continuare.

 

Răzvan

Aş putea să vă recomand să aveţi o atitudine normală faţă de el, dar cu grijă să nu îi răniţi sensibilitatea, care ar putea fi accentuată. Delirul mistic nu trebuie tratat ca o boală dacă nu este corelat cu alte stări patologice. Schimbările benefice pot fi cel mai bine urmărite de dv., cei din jurul tatălui dv. Dacă există, înseamnă că experienţa ar putea fi de bun augur, cu condiţia ca dumnealui să înţeleagă mai bine ce i s-a întâmplat, iar pentru asta are nevoie de unele lecturi spirtuale adecvate.

Ar putea fi vorba şi de un episod maniacal, căruia îi urmează o cădere depresivă, iar în acest caz ar fi necesară întărirea sistemului nervos prin tonice non-medicamentoase gen ginseng sau ginko biloba şi prin terapie reiki la un specialist.

< Sus>


PETE LUMINOASE ÎN POZE

25 oct 2011

Mircea

Cu tot respectul, am navigat pe google şi am dat de site-ul dvs., unde am văzut câteva poze ale anumitor persoane cu nişte puncte de culoare albă în componenţa acestora. Pentru mine, ca tânăr, nu îmi pare ceva ieşit din comun. Fiind fotograf amator şi deţinând în trecut o serie de aparate foto, ştiu că pe suprafaţa lentilei exterioare se depun stropi care pătează în timp lentila, necesitând o curăţare atentă a acestuia. În opinia mea, punctele care apar sunt reflexii ale blitz-ului în aceşti stropi care există pe lentilă sau pot fi particule de praf care sunt în aer în acel moment (normal, când se face o fotografie, aparatul aruncă blitz-ul puternic şi particulele care sunt foarte aproape nu le poate scoate decât sub forma aceea din poze.)

Să mă ierte Dumenezeu dacă vorbesc cu păcat, sunt doar tânăr şi necunoscător, nu m-am lovit încă de multe probleme şi poate că tratez artificial problema! Vă rog să mă corectaţi şi să-mi daţi şi mie argumente care să mă facă să înţeleg mai bine cum să tratez această "enigmă".

 

Răzvan

Se admite posibilitatea ca cercurile luminoase să aibă cauze naturale. De fapt, este prim pas în cercetare. Dar, la o analiză mai atentă, multe dintre ele nu au cauze uşor detectabile.

- Dacă ar fi pete pe lentila exterioară, ele ar apare în poze mereu şi în aceleaşi poziţii.

- Dacă ar fi fire de praf, două poze consecutive la un interval scurt de timp (câteva secunde) ar trebui să înregistreze pete similare.

Mai există şi alte ipoteze de laborator, care nu se verifică în practică. De exemplu, s-au înregistrat astfel de cercuri luminoase chiar şi pe fotografii făcute în apă sau în aer liber fără blitz.

Desigur, unele dintre ele au cauze naturale. Dar altele nu. Iar despre majoritatea nu se poate spune rapid şi cu siguranţă totală ce fel de cauze ar avea. Pentru ele este nevoie de o analiză atentă, experimentată şi obiectivă. Am scris o carte dedicată analizei acestui fenomen în toată complexitatea sa, pe care urmează să o editez în curând.

< Sus>


NAIVITATE: LUCIFER, DESPRE ATLANTIDA

25-28 noiembrie 2011

Florin

Am găsit o carte interesantă despre legea universului. Nu pare minciună. Am citit porţiuni bune din ea şi conţine aceleaşi adevăruri ca pe site-ul vostru. Sunt informaţii interesante despre Atlantida, viaţa veşnică a celor aleşi şi înstăriţi, iar autorul acestei cărţi e unul dintre cei puţini care aveau dreptul. Practic ei îşi schimbau doar trupul, dar conştiinţa şi memoria vechiului om rămânea aceiaşi după pătrunderea spiritului în noul trup. Doar că dura puţin acomodarea în noul trup, în rest era vechiul om, cu aceeaşi gândire. Cât de mult trăiau oamenii acum mii de ani şi ce evoluaţi erau! Autorul cărţii este reîncarnarea unui aristocrat din Atlantida şi iată că povesteşte istoria, evenimentele şi chiar viaţa lui de atunci.

 

Răzvan

Există multe cărţi interesante pe care le poţi citi. De exemplu, "Din tainele vieţii şi ale unversului" de Scarlat Demetrescu nu ar trebui să-ţi lipsească! Citeşte-o întâi pe asta!

Dar, fiindcă mi-ai trimis acea carte în ataşament, am răsfoit-o puţin şi mi-am format o părere.

În primul rând m-am informat despre autor. Este curios că el mai scrie pe un forum "anticristic". Nu a găsit alte locuri pe net unde să scrie personal decât un astfel de forum anticristic?! Şi cartea şi-a publicat-o pe un site cu o evidentă ură împotriva creştinismului. Să ştii că şi sataniştii se proclamă oameni de onoare. Dar depinde ce înţeleg ei prin "onoare"!

Faptul că în deschiderea cărţii îi mulţumeşte "marelui Aleister Crowley", care a fost un celebru satanist, ridică mari semne de întrebare cu privire la adevărate intenţii ascunse în pretinsa carte de popularizare a ştiinţei spirituale. Deci, în privinţa calităţii morale sau a beneficităţii autorului nu am deloc încredere în el.

În capitolele despre Atlantida, cred că autorul bate câmpii cu voioşie, desfăşurându-şi fantezia liberă de inhibiţii. Au mai făcut-o şi alţii, în concepte incredibile şi neintelegibile. Cu cât te duci mai departe în timp, cu atât poţi să emiţi prostii mai mari, că nu te poate contrazice nimeni cu fapte, ci doar cu argumente de bun-simţ. Dar cum cititorii acestui gen de literatură SF vor să viseze, nu să privească critic, se vor găsi mereu fani ai unor astfel de lecturi...

 

Florin

Da, aveţi dreptate în legătură cu acest individ. Pare suspect. El începe prin a descrie unversul, spiritul, aura, etc (probabil lucruri copiate de la alţi paranormali), după care intră în această poveste de basm fascinantă numită Atlantida. Nimeni nu poate verifica dacă e real sau nu ce zice el. Însă, din câte am citit pe google, câştigă bani grei din aşa-zisele vindecări, în Italia. Naivitatea oamenilor îmi aminteşte şi de cazul  vracilor de la Biserica Universală, care promit vindecarea la minut... 

Şi totuşi, am remarcat două lucruri interesante scrise de acest individ. Primul lucru e legat de spirit, pe site-ul lui, în care sunt incluse şi formule matematice, dar şi fizică. Pe mine, ca inginer mi-a atras atenţia. De multe formule am auzit şi la facultate. Acum nu-mi dau seama dacă sunt veridice calculele lui legate de acest subiect amplu şi anume "Spiritul". 

Un al doilea lucru este despre metodele de a acţiona asupra karmei în magia păgână. Nu mai enumăr.

Lăsând poveştile astea la o parte mai am să vă mai întreb câte ceva. 

- Spiritul poate modifica pe parcursul vieţii destinul iniţial al omului? Şi dacă da, cum?

- Dacă spiritul îi dă comanda subconştientului să influenţeze mintea, totuşi în cazul Râmaru, iată că spiritul iniţial a părăsit trupul şi a intrat alt spirit. Deci spiritul iniţial nu a reuşit să influenţeze mintea diabolică a omului. Dar în cazul lui Hitler, spiritul a stat langă el întreaga viaţă, îndemnându-l sau nu la atrocităţile care au marcat istoria. 

Dacă nu e dorinţa spiritului ca omul să fie sortit eşecului, atunci este un spirit prea "involuat" de nu poate ghida omul în direcţia potrivită? 

- Putem întâlni spirite superioare şi la oameni cu dizabilităţi şi la oameni renumiţi (în orice domeniu)? 

- Vroiam să vă mai întreb şi de mediumul din America, John Edward, care transmite familiei la TV live mesajul primit de la cel mort. Cum e posibil, dacă sufletul omului nu mai există autonom după moartea trupească?

 

Răzvan

Spiritul are de a face cu formulele matematice la fel de mult ca baba cu mitralieră! Totuşi, dacă cineva crede că înţelege spiritualitatea prin matematică, e dreptul lui să încerce şi asta.

- În principiu, elementele principale ale destinului nu se prea modifică. Cele secundare se modifică în permanenţă, în funcţie de faptele omului. Totuşi, este posibilă şi o modificare a fundamentelor destinice, de ce nu? E o chestiune simplă pentru spirit, dar nu ştiu cum o face şi nici nu cred că e treaba oamenilor să se amestece în secretele spiritelor. În general, oamenii nu sunt prea încântaţi că viaţa le este predestinată deja, de aceea nici nu prea au acces la multe informaţii spirituale. Sunt prea egoişti.

- Am mai răspuns la asta cu alte ocazii. Spiritul vrea una, dar mintea omului nu recepţionează totul. De obicei există o defazare, erori de comunicaţie între cele două instanţe decizionale. Mintea face ce vrea ea. Omul are liber arbitru, care poate acţiona contrar intereselor spiritului. Mai multe amănunte găseşti în cartea Ninei Petre.

- Există spirite superioare încarnate şi în handicapaţi, ca pedeapsă karmică. Se pare că şi unii copii autişti adăpostesc potenţiale genii, îngeri care au fost loviţi puternic de demoni încă de când s-au încarnat.

- John Edward, medium. Da, cred că e sincer în ce face. El primeşte mesaje simbolice pe ecranul mental de la spiritul mortului şi le traduce în cuvinte, de aceea vorbeşte atât de repede. Spiritul nemuritor preia temporar personalitatea sufletului cunoscut rudelor decedatului. Spiritul poate lua personalitatea oricăruia dintre sufletele pe care le-a animat de-a lungul sutelor de încarnări umane, dacă este invocat în mod specific. Despre asta am mai scris...

< Sus>


SOMN LUCID ŞI VIS CONŞTIENT

22 februarie - 3 martie 2012

Dragoş

Am cunoscut personal o fată din Hong Kong acum 2 ani. Ei pot adormi instantaneu, în 5-10 secunde. Am întrebat-o cum face asta şi mi-a spus că toţi cei de acolo fac asta, este ceva natural: când se simte obosită, se pune pe un scaun şi doarme 10 minute, de exemplu. Mi-a explicat că îşi programează peste cât timp să se trezească de la 10 minute în sus şi că acea stare de somn este un somn conştient. Explicaţiile le-am cerut după ce am văzut-o făcând asta de câteva ori... O cunoscută mi-a povestit după o vizită în Japonia că, în drum spre serviciu dimineaţa, majoritatea dorm în picioare 20-30 de minute în metrou, agăţaţi de mânere. Interesant nu?

Şi eu am trăit o întâmplare şocantă. Lucrurile s-au întâmplat în felul următor:

Aseară fiind obosit, m-a prins o oboseală în asemenea fel, încât un am putut opune rezistenţă şi am adormit.

Am visat că m-am întâlnit cu tine în vis şi mi-ai oferit un pahar de suc verde, de fapt ai pus foarte puţin şi am băut. A fost cu mult mai real decât în realitate. Incredibil! mi-am spus. Nu am mai băut niciodată ceva atât de real în vis! Nici măcar în realitate.

După ce m-am trezit, gustul de Sprite sau 7up – aşa l-am asociat eu – a persistat, simţeam o nevoie puternică să beau acel lucru după ce m-am trezit.

În punctul acesta al visului parcă eram doar conştiinţă, primeam şi emiteam gânduri, dar nu le judecam, a fost o senzaţie deosebită! Apoi, vrând să plec, am dat să iau un pulover de pe fotoliu, dar am constatat că nu erau al meu şi că era rupt, ca şi cum ar fi trecut mult timp. M-am speriat şi mi-am spus că nu este al meu, după care am zis "Am detectat o anomalie temporală", "Ceva nu este în regulă cu timpul" şi am ieşit... Ştiu... parcă am vorbit ca în filmele SF :) Dar ceea ce m-a uimit a fost că m-am trezit la ora 22 şi în acele 2 ore am simţit că a trecut o noapte întreagă!

 

Răzvan

A fost un vis lucid, indus spontan, în care a fost angrenată o mare "cantitate" de conştiinţă. Atenţie! Când visezi întâmplări cu oameni reali este puţin probabil că aceştia sunt la curent cu trăirile tale. De obicei, ei sunt personaje simbol pentru viaţa ta sau simple amintiri din cotidian. Mi-au mai relatat şi alţi prieteni evenimente onirice în care jucam vreun rol, iar eu habar nu aveam... Desigur, ar fi posibil ca dublura astrală să aibă niscaiva activităţi nocturne, dar ea este o altă entitate decât omul în carne şi oase. Nici în cazul unei dedublări conştiente în planul eteric, care este aproape identic cu cel fizic, persoanele de acolo nu sunt cele care par. Planul eteric este PARALEL cu cel fizic, deci nu trebuie să le confunzi sau să amesteci faptele dintr-unul cu celălalt. Fiecare plan sau tărâm subtil are au o realitate proprie.

< Sus>


VIZIUNE SPONTANĂ DINTR-O REALITATE PARALELĂ

5 martie 2012

Nicoleta

Sunt o persoană de 48 de ani cu 2 copii mari. Mă bucur că v-am descoperit , pentru că mi se întâmplă destul de des un lucru ciudat şi nu ştiu cu cine să vorbesc. De câte ori mă întorc din oraş spre comuna unde locuiesc şi sunt la volan, în dreptul unei staţii de pe partea dreaptă, exact în locul acela, mi se schimbă imaginea locurilor pe unde merg. Pur şi simplu nu mai cunosc locurile, parcă sunt pe altă lume. Această imagine schimbată a locurilor mă ţine până în poarta casei, când mă dau jos din maşină. Încerc în tot acest timp cât conduc să mă agăţ cu privirea de orice clădire, copac, case pe care le ştiam înainte. Nu-mi reuşeşte. În tot acest timp, mă simt destul de rău ca stare. Sunt confuză, dezorientată şi mi-e frică să mai conduc, fiindcă nu mai cunosc locurile. Asta mi se întâmplă numai când mă întorc din oraş. Când plec spre oraş, niciodată. Acest lucru mi se întâmplă de vreo 5-6 ani încoace. Încerc raţional să conştientizez ce mi se întâmplă. Vorbesc mereu cu soţul şi-l atenţionez că urmează să mi se schimbe imaginea, când e cu mine în maşină. Dacă aveţi vreo părere despre relatarea mea, vă mulţumesc anticipat.

 

Răzvan

Dacă fenomenul apare regulat, atunci puneţi pe altcineva să conducă în acea porţiune şi veţi avea mai mult timp şi atenţie să vă daţi seama ce se întâmplă cu dv., să vă analizaţi mai bine trăirile, ce anume vedeţi, poate chiar să notaţi ce constataţi.

Ar fi util ca, înainte de apariţia acelei staţii buclucaşe, să opriţi maşina, să vă faceţi cruce şi o scurtă rugăciune, ca să preîntâmpinaţi vreo neplăcere. Eventual, să porniţi pe jos spre locul cu pricina, pentru a contempla viziunea fără niciun stres.

Pentru că ceea ce simţiţi nu este un prilej de bucurie, v-ar fi de folos să aflaţi un eventual diagnostic şi sfaturile unui psihiatru competent.

< Sus>


REIKI ESTE NUMAI DE BINE

7 aprilie 2012

Dorin

Am găsit un articol intrigant pe internet, ce menţionează că Reiki este cea mai mare escrocherie a noii ere; Reiki este descris ca o sursă prin care o entitate rău intenţionată, mascată de ideea de binefacere, fură energia umană pentru alte scopuri. Mi-ar face mare plăcere dacă aţi comenta această părere.

 

Răzvan

Găsesc articolul cu pricina plin de inexactităţi. Nu ştiu ce exeperiente negative a avut domnul în cauză cu Reiki şi nici nu le expune clar, ca să înţelegem cu toţii ce vrea să spună. Oricum, dacă se referă la Reiki Tradiţional Uşui, comentariile dumnealui sunt false, ba chiar suspectabile de interese dubioase. Poate că în alte forme de Reiki "moderne" ar putea fi implicate unele aspecte discutabile, dar eu nu le cunosc. Ceea ce am avut de spus despre Reiki am scris deja în site.

< Sus>


ORBII, SPIRITE POZITIVE?

24-25 aprilie 2012

Rodica

Apreciez cantitatea uriaşă de informaţie parapsihologică pe care o prezentaţi în site-ul dv.

Legat de orbs, am surprins şi eu în multe rânduri aceste bule aparent luminose, dar în locuri şi contexte despre care numai pozitive nu pot să spun că sunt.

Iată primul exemplu de poză, făcută de mine lângă casă. [...] Nu am băgat de seamă ce mi-a ieşit decât când am venit acasă şi am descărcat pozele în calculator. În acea noapte, tatăl meu a avut coşmaruri îngrozitoare şi a vorbit în somn într-o limbă inexistentă. Nici eu nu am putut dormi bine, fiindcă toată noaptea am fost chinuită de o sete îngrozitoare (cred că am băut mai mult de 2 litri de apă, deşi nu era nici cald şi nici nu mâncasem ceva prea sărat...)

În al doilea exemplu [...] este vorba de dormitorul unei femei foarte rele care are o comunicare directă cu cel rău (povesteşte că este iubită noaptea de diavol). Observaţi pata de lumină din stânga.

Eu am fotografiat mai demult un orb imens pe umărul unei cunoştinţe în casa căruia mă aflam, de asemenea persoana fiind profund negativă, cu gânduri aproape fasciste.

Dacă observaţi, orbii apar aproape mereu în fotografiile de la petreceri, cu oameni care trăiesc în concupiscenţă.

Şi altceva mi se pare ciudat, seamănă puţin aceste sfere cu felul cum arată o celulă, în sensul că au şi un fel de nucleu...

Nu prea înţeleg de ce spuneţi dv. că ar fi îngeri de lumină, adică ceva pozitiv... Mi-ar place să aflu părerea dv. în ce priveşte faptul că orbii fotografiaţi de mine apar acolo unde sunt şi oameni profund materialişti, unde sunt plăceri trupeşti, gânduri negative, ură, răzbunare şi chiar vrăjitorie.

 

Răzvan

În prima poză apar spirite bune, fără îndoială. Poate că nu au nicio legătură cu întâmplarea din noaptea care a urmat. Iar dacă au, atunci putem presupune că a fost un fel de avertizare şi chiar o protecţie care v-au asigurat-o peste noapte, ştiind că vor fi probleme.

Este interesant fenomenul vorbirii într-o limbă străină. Merită investigată capacitatea tatălui dv. de a fi medium.

 În fotografia a doua, nici eu nu aş afirma că apare un spirit bun. Nu sunt semne pentru asta.

Nu mi-aţi trimis poza cu orbul lângă persoana "fascistă", deci nu mă pot pronunţa.

Este adevărat că apar orbs şi la petreceri. Poate că nu toţi orbs sunt spirite superioare, e adevărat, dar nici profund rele nu sunt neapărat.

Nu cred că suntem în măsură să judecăm oamenii la grămadă! Adică, de exemplu, dacă au băut o bere înseamnă că sunt nişte păcătoşi etc. Sau, dacă fac un chef, înseamnă că sunt la fel de răi ca vrăjitorii. Sau, dacă sunt materialişti, vor atrage neapărat spirite inferioare. Acestea sunt nişte şabloane. E adevărat că unele spirite vin în preajma oamenilor pentru că rezonează cu ei, dar şi pentru că vor să-i influenţeze. De ce să nu ne aşteptăm şi la influenţe pozitive, în concurenţă cu cele negative (care poate nu apar în poze)?! Poate că spiritele care se fac vizibile vor să atragă atenţia asupra realităţii paralele, astfel ca cei pozaţi să se minuneze şi să devină ceva mai înţelepţi…

Putem să ne gândim şi la faptul că unele persoane (de exemplu, chiar dumneavoastră) atrag magnetic spiritele, iar pozele lor sunt deseori populate cu astfel de apariţii globulare, indiferent în ce mediu s-ar afla (biserică, cârciumă, natură etc). Deci, prezenţa orbs ar depinde de persoană, nu de mediul unde se află.

< Sus>


SE POATE O PĂRERE AVIZATĂ?

26 aprilie 2012

Gigel

Am citit cu interes materialele dvs. de pe site, am remarcat că sunteţi "fan" Scarlat Demetrescu şi Ilie Cioară... autori pe care i-am parcurs cu mare plăcere. Mare parte din informaţiile conţinute de scrierile lor parcă îmi erau insuflate de intuiţie încă înainte de a le citi.

Totuşi acelaşi lucru pot să spun şi despre informaţiile din cărţile ataşate la acest mail: unele le simt că adevărate, dar sunt şi multe altele care mi se par total aiurea incluse în context. Mă întrebam dacă îmi puteţi da părerea dvs. avizată despre cărţile ataşate.

 

Răzvan

Nu am citit cărţile ataşate. În măsura timpului disponibil, poate că am să le răsfoiesc. Totuşi, nu consider că sunt esenţiale pentru instruirea parapsihologică.

Dacă ceva vi se pare aiurea într-o carte, poate că aşa este. Nu e nevoie să aşteptaţi neapărat o "opinie avizată". Folosiţi-vă intuiţia personală!

< Sus>


ŞOC NEURONAL

31 aug 2012

Mariana

După o perioadă de depresie, am avut o cădere foarte urâtă, a fost un şoc care m-a aruncat la polul opus (parcă am trecut printr-un portal), m-am trezit o altă persoană, total diferită şi lipsită practic de tot ce acumulasem... m-am trezit ca o carcasă goală, nu mă mai simţeam bine în mine, parcă ceva nu mă lăsa să trăiesc... (eram o persoană plină de viaţă, energică, spirituală, cu vaste cunoştinţe şi facultăţi)... m-am trezit o persoană incultă... care cu greu poate accesa un gând... sunt şanse să mai îmi revin oare?... (am văzut articolul dvs cu walk-in... walk-out...) parcă am trăit cam aceeaşi stare... ceva rău a intrat în mine şi nu mă lasă să respir... nu ştiu dacă mai pot fi ajutată... numai bine

 

Răzvan

Simptomele relatate de dv. nu sunt ale unui fenomen Walk-in, ci mai degrabă sunt cauzate de un blocaj neuronal. Mergeţi pe la preoţi dacă psihiatrii nu vă pot ajuta!

< Sus>


MULŢUMIRI, APRECIERI

28 mai 2011

Ciprian

Sunt masterand în teologie greco-catolica. Am găsit cartea dumneavoastră "Modelul unificator al psihicului uman normal şi paranormal" pe internet şi aş dori să citez din ea anumite pasaje. Rugămintea mea este să îmi spuneţi editura, oraşul şi anul apariţiei cărţii. Vă mulţumesc anticipat şi vă doresc mult succes în munca pe care o depuneţi.

Răzvan

Am publicat cartea doar pe internet, în anul 2009. Dacă este nevoie de menţionarea editurii, puteţi scrie editura Spiritus, Braşov.

 

4 iulie 2011

Dragoş

Sunt doctorand la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi am o temă cu implicaţii în psihologia sportivă (pe dominanţă cerebrală)... Am găsit pe internet cartea dumneavoastră MODELUL UNIFICATOR AL PSIHICULUI UMAN, având informaţii utile pentru lucrarea mea. Aş vrea ca, în cazul în care voi cita anumite idei pe care le prezentaţi dumneavoastră, să fac acest lucru corect şi respectând metodologia de cercetare în vigoare, motiv pentru care vă rog frumos să-mi spuneţi la ce editură a fost publicată carte şi în ce an.

Răzvan

Vă mulţumesc pentru atenţia acordată cărţii mele. Cartea a fost publicată doar online. Dacă totuşi doriţi să o menţionaţi la bibliografie, puteţi scrie că a fost publicată la editura Spiritus, Braşov, în anul 2009.

 

7 oct 2011

Ghizela

Într-un foarte scurt rezumat despre mine, aş spune: 35 ani, 2 copii minunaţi, medic, în căutare de Dumnezeu şi de mine. Într-o lume în care ni se pare firesc să avem acces la orice fel de informaţie, şi uitând că, de fapt, în spatele acesteia stau oameni în carne şi oase care dau din sufletul lor, eu nu vreau decât să vă mulţumesc. V-am mărturisit că îl caut pe Dumnezeu, dar şi pe mine. Ajutorul pe care mi-l daţi este de mare importanţă pentru mine, pentru că de multe ori mă uit în jur şi nu găsesc oameni care să caute. Pe mulţi nici măcar nu-i interesează, alţii par că deja ştiu totul. E liniştitor gândul că există şi oameni care dau pur şi simplu: din timpul, din cunoştinţele şi din sufletul lor. Vă mulţumesc încă o dată.

Răzvan

Eu vă mulţumesc Dumneavoastră! E liniştitor gândul că există şi oameni care vor să primească ceea ce oferim din suflet.

 

1 aug 2012

Bianca

Tocmai am descoperit site-ul dvs. de câteva zile. Nici nu mai ştiu pe ce să apăs, atât de minunate sunt subiectele. Mulţumesc. Azi, prin dvs., mi-a venit un răspuns pe care-l uitasem.

Răzvan

Mă bucur să aflu că te ajută!

 

15 aug 2012

Doru

Vreau să vă mulţumesc pe calea aceasta a internetului pentru filmele braziliene pe care le putem vedea graţie dvs. Doresc să văd şi alte filme braziliene cu aceeaşi tematică, dacă mai puteţi şi vreţi să mai postaţi.

Am 42 ani, tehnician medical, divorţat, fără copii. Am scris acestea pentru a elucida eventuala întrebare lăuntrică care apare când cineva necunoscut vrea să ia legătura cu noi.

Răzvan

Vă mulţumesc pentru aprecieri şi sugestii. 

În Brazilia au apărut doar recent filme spiritiste artistice, iar cele mai importante le-am tradus deja. Când mai apare ceva, voi aduce la cunoştinţă românilor noştri. Bineînţeles, există numeroase televiziuni şi site-uri cu tematică spiritistă, dar sunt prea multe de tradus şi nu toate merită efortul. Oricum, în articolele mele am spicuit informaţiile spiritiste esenţiale.

< Sus>